Projectnieuwsbrief HPP- oktober 2012

4
Hedwige-Prosperproject Oktober 2012 De winter staat voor de deur. Dat merken we goed in de Wase polders. De steltlopers deden zich maandenlang tegoed aan hun nieuwe broedgebied, maar namen de biezen toen de eerste koudegolf ons landje bereikte. En gelijk hebben ze. Wij blijven vanzelfsprekend op post om de geplande werkzaamheden verder uit te voeren. De ringdijk groeit gestaag in het landschap. En ook de bouw van het pompstation vordert zienderogen. Straks komt de Fran- se partner uit ons Europese samenwerkingsverband FloodCom (zie p. 3) op bezoek om dit station met een technisch team te bekijken. Vooral onze aanpak vinden ze erg interessant. Het pompstation krijgt namelijk een visvriendelijke koker, die onder andere palingen toelaat om de zoetwatergrachten in het achterland vanuit de Schelde te bereiken. Maar we voorzien het gebouw ook van trappen en een heus uitkijkpunt, zodat passanten de vogels in het getijdennatuurgebied naar hartenlust kunnen bespieden. Zo helpt deze investering niet enkel de achterliggen- de akkers droog te houden, maar ook het visbestand aan te reiken en de aantrekkelijkheid van de streek te onderlijnen. Een multifunctionele constructie dus. Zo hebben we het graag. Dorien Verstraete, projectingenieur Waterwegen en Zeekanaal NV Laurent Vanden Abeele, projectleider Agentschap voor Natuur en Bos Ontmoet de Schelde

description

PB, HPP, Sigmaplan

Transcript of Projectnieuwsbrief HPP- oktober 2012

Hedwige-Prosperproject

Oktober 2012

De winter staat voor de deur. Dat merken we goed in de Wase polders. De steltlopers deden zich maandenlang tegoed aan hun nieuwe broedgebied, maar namen de biezen toen de eerste koudegolf ons landje bereikte. En gelijk hebben ze.

Wij blijven vanzelfsprekend op post om de geplande werkzaamheden verder uit te voeren. De ringdijk groeit gestaag in het landschap. En ook de bouw van het pompstation vordert zienderogen. Straks komt de Fran-se partner uit ons Europese samenwerkingsverband FloodCom (zie p. 3) op bezoek om dit station met een technisch team te bekijken. Vooral onze aanpak vinden ze erg interessant. Het pompstation krijgt namelijk een visvriendelijke koker, die onder andere palingen toelaat om de zoetwatergrachten in het achterland vanuit de

Schelde te bereiken. Maar we voorzien het gebouw ook van trappen en een heus uitkijkpunt, zodat passanten de vogels in het getijdennatuurgebied naar hartenlust kunnen bespieden.

Zo helpt deze investering niet enkel de achterliggen-de akkers droog te houden, maar ook het visbestand aan te reiken en de aantrekkelijkheid van de streek te onderlijnen. Een multifunctionele constructie dus. Zo hebben we het graag.

Dorien Verstraete, projectingenieur Waterwegen en Zeekanaal NV

Laurent Vanden Abeele, projectleider Agentschap voor Natuur en Bos

Ontmoetde Schelde

Groeikansen voor de Waaslandhaven

Jan Hemelaer: “De Antwerpse ha-ven is van onschatbare waarde voor Vlaanderen. Om haar toppositie in het wereldwijde havenlandschap ook in de toekomst te garanderen, is verdere ontwikkeling broodnodig. Maar ruimte is schaars in ons land.

Als we de haveninfrastructuur willen uitbreiden, gaat dat ten koste van andere functies: wonen, landbouw of natuur bijvoorbeeld. Een breed maatschappelijk onderzoek en een goed onderbouwde toekomstvisie drongen zich dus op.

Vanzelfsprekend is het opstellen van een dergelijk plan een complexe evenwichtsoefening. Om de meest uiteenlopende belangen te dienen, werden de overheden en belangen-organisaties in de regio betrokken in het denkproces. Experts leverden

onderbouwende studies en het hele forum bepaalde samen de contouren van het plan.”

Inzetten op één sterk merk

“Het doel is duidelijk: Tegen 2030 wil-len we één aaneengesloten haven-gebied promoten. Maar de linker- en rechteroever houden wel hun eigen accenten. Op de uitgebouwde rech-teroever wordt vooral ingezet op inbreidingsprojecten, die binnen de bestaande havengrenzen voor extra activiteit zullen zorgen.

In de Waaslandhaven op de Linker-oever wordt ruim 1000 hectare extra havengebied gereserveerd, voor een mogelijk tweede containergetijden-dok. De tweede zeesluis aan de kop van het Deurganckdok is al in aanleg en zorgt straks voor een verbeterde toegankelijkheid van de beide dok-ken. De keuze voor versterkte con-

tainerinfrastructuur is niet toevallig. Tussen 1990 en 2010 steeg de trafiek van containers met 140% en ook de komende jaren valt een groei van 3% te verwachten.”

Oog voor groen

“De Antwerpse haven onderscheidt zich van andere havens door haar landinwaartse ligging. Daardoor blijft het wegtransport zo beperkt moge-lijk en kunnen goederen via een mix van vervoerswijzen verder verspreid worden binnen Europa. Spoor, bin-nenvaart en pijpleidingen krijgen daarbij de voorkeur, gezien hun ge-ringe milieu-impact.

Duurzaamheid blijft ook op vlak van energie en materiaalkeuze het abso-lute sleutelwoord. Windmolenprojec-ten en zonnepanelen leveren groene stroom aan het havengebied. Extra maatregelen helpen de uitstoot van

ONTMOET DE SCHELDE oktober 2012 | 02

Groeikansen voor de haven

Het bruist en gonst dag en nacht van de bedrijvigheid in en om de Antwerpse haven. Maar liefst 150.000 Vlamingen vonden er een boeiende job, een cijfer dat de komende jaren nog verder moet stijgen. Daar ijvert de Vlaamse Regering toch voor. Om dat mogelijk te maken werd in samenspraak met de betrokken gemeenten en organisaties een toekomstvisie uitgetekend die de linker- en rechteroever met elkaar moet verbinden en een evenwichtige invulling van het havengebied morgen garandeert. Procesmanager Jan Hemelaer brengt de juiste mensen aan tafel om een vlotte realisatie van de plannen mogelijk te maken.

© T

HV

Vern

e Va

n M

ourik

AN

TEAG

ROU

P IR

S

broeikasgassen en fijn stof beperken. Honderden hectares natuurgebied in en om het havengebied vormen Europees beschermd vogel- en habitatrichtlijn-gebied en zachte buffers naar de omlig-gende gemeenten.”

Verzachten van de impact

“Toch zijn er helaas niet enkel win-naars bij de huidige plannen. Hoe zuinig we ook omgaan met de ruim-te, we zijn gedwongen te snijden in het beschikbare landbouwareaal. Vanzelfsprekend proberen we de im-pact voor de getroffen landbouwers zoveel mogelijk te beperken. We hel-pen hen bijvoorbeeld om hun bedrijf stelselmatig om te vormen naar teel-ten die minder grond behoeven. De fruitteelt kan mits bepaalde premies een goed alternatief vormen.

Ook bepaalde woningen kunnen niet veilig blijven bestaan. De betrokken inwoners werden gecontacteerd en worden desgewenst begeleid in hun zoektocht naar een andere woonst. We blijven aanspreekbaar en paraat om andere negatieve gevolgen zo goed mogelijk te helpen uitgom-men. Lieve Verfaillie, onze bemidde-laar speelt daarbij een cruciale rol.“

Wil je meer weten over de toekomst van de haven?

Je vindt een heleboel informatie op havenvandetoekomst-antwerpen.beOnder het knopje ‘virtuele infomarkt’ vind je het hele proces terug.Met vragen kan je terecht bij:

LIEVE VERFAILLIE Bemiddelaar Grootschalige Vlaamse InfrastructuurprojectenSluisgebouw, Steenlandlaan, KalloTel. 03 730 25 60 of 0492 91 54 [email protected] Website:bemiddelaar.mow.vlaanderen.be

Europese denktank op schattenjacht in Prosperpolder

Waterwegen en Zeekanaal NV sloeg de handen in elkaar met partners uit Nederland, Frankrijk en Engeland om nieuwe oplossingen te vinden voor overstromingsgevaar. In alle deelne-mende landen werken de overheden hard aan overstromingsgebieden, wachtbekkens en pompsystemen om de inwoners beter te beveiligen.

Alle partners willen ook graag de om-wonenden betrekken bij hun project. Daarom testen we samen nieuwe manieren uit om informatie te geven en bezoekers te verwelkomen in het gebied.

Op 11 en 12 september nam Vlaande-ren alvast het voortouw in deze zoek-tocht. We lanceerden 2 geocaches die bezoekers op een interactieve zoektocht door het project sturen.

© T

HV

Vern

e Va

n M

ourik

AN

TEAG

ROU

P IR

S

Geocaching staat voor een soort schattenjacht. Bij het begin van je wandeling, krijg je een bepaald co-ordinaat mee. Daar moet je je eerste ‘schat’ zoeken. Dat kan een miniscuul zakje zijn, verstopt in een afgezaagde schroef. Maar ook een grote koffer, gevuld met speelgoed en kadootjes. Vaak leidt de schat je naar een vol-gend coördinaat, waar dan opnieuw een ’geocache’ verstopt zit.

Spelletjes en opdrachten leiden je langs de hoogtepunten van een streek. Haast ongemerkt krijg je ook hapklare brokjes informatie mee.

De internationale denktank was al-vast razend enthousiast. Eén van hen is nu fervent ‘geocacher” en heeft in-middels tientallen schatten op zijn naam staan.

Zin om zijn voorbeeld te volgen? Je vindt dit soort zoektochten niet en-kel bij ons, maar verspreid over heel de wereld! Op geocaching.com vind je alle startcoördinaten terug. Zin om ons project te verkennen? Kijk snel op de achterzijde!

De werfzone van het Hedwige-Pros-perproject is om veiligheidsredenen afgesloten voor het publiek. Maar op zondag 18 november gooien we de deuren van onze infokeet wagen-wijd open. Dan stippelt de gemeen-te in het kader van ‘Beveren wandelt’ een mooie wandeltocht door het toekomstige getijdengebied voor je uit.

Ben je nieuwsgierig naar de geschie-denis en toekomst van deze pol-ders? Heb je nog vragen en sugges-ties voor de projectmedewerkers? We verwelkomen je graag op zon-dag 18 november tussen 10u00 en 15u30, in de infokeet op de hoek van de Hertog Prosperstraat en de Carolusstraat.

Of duik in de nieuwe schattentocht en zoek de geocache die we onlangs verstopten (zie kaderstukje p.3)!

Al speurend, tastend en puzzelend ontdek je waar het voor getijden-natuur om draait.

Heb je een GPS of smartphone bij de hand? De onderstaande coördi-naten leiden je naar de startlocatie. Eén uur later ben je een schat rijker.

Startpunt: N51 19.850 * E4 13.126 * GC3WF04

Wie wil, krijgt in de infokeet een ex-tra woordje uitleg én een zakje vol hints mee op tocht. Ook na de wan-deldag. Veel plezier!

ONTMOET DE SCHELDE oktober 2012 | 04

Op zondag 18 november op stap in de polder

Contact

Meer informatie over het Hedwige-Prosperproject vind je op www.hedwigeprosper.be

Met vragen kan je terecht bij:

Dorien Verstraete, projectingenieur Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z)tel. 03 224 93 [email protected]

Laurent Vanden Abeele, projectleider Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) tel. 09 265 46 [email protected]

De infokeet (open tijdens de kantooruren):Hertog Prosperstraat 8a te Kieldrechttel. 03 575 91 73 [email protected]

Colofon

Verantwoordelijke uitgever: Waterwegen en Zeekanaal NV, Afdeling Zeeschelde, ir. Wim Dauwe, Lange Kievitstraat 111-113 bus 44, 2018 Antwerpen

Redactie & foto’s: Agentschap voor Natuur en Bos, JusBox, Waterwegen en Zeekanaal NV

www.hedwigeprosper.be

www.sigmaplan.be

LINDENHOFSTRAATRA

PENBU

RG - KLEIN

STRAATJE

WESTLAN

GEW

EG

PETRUSSTRAATO

UD

E SLUISSTRA

AT

ENGELSESTEENWEG

DREEFSTRAAT

POLDERDIJK

NIEUW-ARENBERGSTRAAT

SAFTING

EN

HOGENDIJK

OUDEN DOEL

OU

DE SLU

ISSTRAAT

MUGGENHOEK

HEDWIGE-PROSPERPROJECT

WERFINGANG/GEEN PLAATSELIJK VERKEER

WERFZONE

ROUTE BEVERENWANDELT 2012

NIEUWE RINGDIJK