Programmaboekje Rock 'n Roll Street 2013

20
Rock `n Roll Street Akersloot 2013 30-31 augustus 1 september

description

3 daags festival in het hart van Akersloot. oude tijden herleven!

Transcript of Programmaboekje Rock 'n Roll Street 2013

Rock `n Roll Street Akersloot 2013

30-31 augustus 1 september

ROCK ’N ROLL STREET 2013 Het 18e Rock ‘n Roll Street festival zorgt ook dit jaar weer voor héél véél live-muziek, een nachtmarkt, Solexrace, demorace’s minibikes, oldtimerfestival, brommer –en solexshow. Rock `n Roll Street Akersloot behoort tot een van de grootste rock `n roll festivals van Nederland. Ook dit jaar zetten wij het festival op de kaart door de komst van een grote Britse Rock ’n Roll publiekstrekker: Earl Jackson. Akersloot staat dit weekend in het teken van de 50er en 60er jaren, vetkuiven, petticoats, onvervalste rock `n roll muziek, Amerikaanse automobielen, oldtimers, brommers en solexen. Het Wilhelminaplein zal ook dit jaar worden omgetoverd tot Rock `n Roll plein. In de grote tent op het plein en in Café De Vriendschap zullen talloze topformaties weer spetterende optredens verzorgen, waar u samen met vele liefhebbers kunt genieten van de swingende muziek en een dansje kunt wagen. Wij hopen dat veel bezoekers van dit unieke evenement zich in de jaren `50 kleding willen steken, om zo het festival nog sfeervoller te maken. Tijdens dit festival zal alle dagen een stand met Rock `n Roll kleding aanwezig zijn. Ook de kinderen kunnen zich drie dagen vermaken op de springkussens naast Café De Vriendschap. Dit programmablaadje is tot stand gekomen dankzij de sponsoring van een groot aantal bedrijven, wij zijn deze sponsors zeer erkentelijk. Ook zijn wij dank verschuldigd aan de Gemeentewerken Castricum voor de goede samenwerking, EHBO, politie, brandweer, en alle vrijwilligers die spontaan hun hulp hebben aangeboden. Namens Stichting Rock `n Roll Street veel plezier!

Sponsorlijst Stichting Rock `n Roll Street Hoofdsponsors : Heineken Nederland Café De Vriendschap Akersloot Subsponsors : Bouwbedrijf Weber & de Groot Akersloot Containerservice G.P.Groot Heiloo Beentjes Weg en Waterbouw Uitgeest Elec.Techn.Inst, Jan van Baar Akersloot Mactank benzinestation Akersloot Spanberg buigcentrale Uitgeest Solexverhuur Akersloot Akersloot Bakkerij Putter Uitgeest Fa. Kontent Bodegraven Stuifbergen assurantiën Akersloot 1-line Safety & Security Intermediairs BV Amsterdam Recreatiebedrijf `t Hoorntje Akersloot Fa. Melker sanitair Akersloot Loodgieters – Installatiebedrijf vd Horst Uitgeest Mc Killy catering Wieringerwerf Supermarkt Deen Akersloot Vishandel Dil Akersloot Novy Velzeboer Akersloot Martens keukens Uitgeest VDK Vastgoed Akersloot Olof Le Duc Akersloot Veldt’s TOKO Akersloot Vishandel Kerssens Akersloot Hotel vd Valk Akersloot Akerbouw Akersloot Ruud Schouten – Schouten reclame Akersloot Taxibest Akersloot BBA Beplatings Bedrijf Akersloot

Muziekprogramma Rock `n Roll Street 2013

Vrijdagavond: Rockadile The Taildraggers The Eightball Boppers

Zaterdagavond: Rok en Lol Big Caz & 4Bobs Rock and Roll All Stars Revue

Zondag: Barnbees El Rio Trio The Rocking Navigators CC Jerome Jetsetters Earl Jackson UK

Earl Jackson, een grote Britse Rock ’n Roll sensatie in Akersloot op zondag 1 september!

Earl Jackson begon met gitaar spelen op vijfjarige leeftijd. Earl werd in 1964 geboren uit Jamaicaanse ouders en werd sterk beïnvloed door het Evangelie. Veel van zijn charisma en zelfvertrouwen op het podium komt voort uit optredens voor tienduizenden mensen bij diverse Gospel evenementen. Earl werd in de in het midden van de 80's uitgenodigd om in een rock 'n' roll band te spelen en de rest is geschiedenis! Na het maken van een geweldig debuutalbum en en een optreden in 2010 in The Assembly Rooms in Tunbridge Wells, behoort Earl Jackson is nu tot een van de sterren van de nieuwe Rockin on Heaven's Door tonen. Earl's uitbeelding van de legendarische Chuck Berry moet worden gezien om het te geloven. Earl's stem, podiumpresence en krachtige prestaties in combinatie met zijn uitstekende gitaarspel brengen deze artiest aan de top. Earl is een bekend figuur in het Britse Rock n 'Roll en Jive circuit met zijn eigen band' The Earl Jackson Four 'en verzorgt optredens op BBC radio en televisie. De CC Jerome Jetsetters zullen Earl Jackson begeleiden tijdens twee spetterende optredens.

VRIJDAG 30 AUGUSTUS - NACHTMARKT Rock ’n Roll Street start vrijdag om 19.00 uur met de bekende nachtmarkt van Akersloot. U kunt gezellig struinen langs de talloze sfeervol verlichte kramen op zoek naar leuke koopjes. Hier ontmoet u oude bekende, stopt u even voor een praatje al loerend naar de koopjes van de markt. Ongeveer 100 kramen met lokale ondernemers en marktkooplui van buitenaf zullen u dit jaar weer een gevarieerde handel aanbieden van de bekende t’ shirts tot paling en van planten tot kaas. Bijna alles is verkrijgbaar op deze gezellige nachtmarkt. Op het Wilhelminaplein en in Café De Vriendschap kunt u weer genieten van toppers in de Rock ’n Roll scene. De entree op de markt en in de muziektent is als vanouds geheel gratis. Er zijn nog enkele kramen beschikbaar, inlichtingen bij Anna Oorthuis 0251-312552.

De Eightball Boppers behoren tot de bekendere Rockabilly bands van Nederland. De bandleden spelen al vanaf begin jaren 80 samen en speelden inmiddels op vele podia en festivals waaronder ook in de US. Ze spelen fifties Rock 'n Roll en Rockabilly van al dan niet bekende artiesten zoals Gene Vincent, Eddie Cochran en Johnny Burnette maar ook songs van Revival bands zoals The Stray Cats worden niet vergeten. Daarnaast heeft de band vele eigen geschreven songs welke ook terug te vinden zijn op hun 3 cd’s. De Eightball Boppers weten van ieder optreden een waar feest te maken. De good old fifties herleven weer met een swingende avond vette dampende rock 'n roll dus vetkuiven in, puntschoenen en pettycoats aan en Bop till you drop.

Deze avond treden op : Rockadile - The Taildraggers The Eightball Boppers

Solexverhuur Akersloot De Vriendschap

Voor een ochtend of middag ongekend nostalgisch plezier.

Een heerlijk middagje genieten met onze nostagische solexen. Solexverhuur Akersloot beschikt over 175 zeer mooie echte solexen. U kunt verschillende mooie routes rijden, zo hebben wij de Polderroute - De Egmondroute en de Sluizenroute. Alle routes zijn ca. 45 km. Wij verhuren de Solexen aan groepen van minimaal 10 personen. Iedere groep krijgt minimaal een begeleider mee, terwijl onze servicebus altijd paraat is om eventuele kleine pechgevallen te verhelpen. Wij verhuren deze solexen ook op locatie. Ook beschikken wij over een groot aantal leren jassen en helmpjes om de Solextour zo nostalgisch mogelijk te maken.

Tel. 0251-312866 of mobiel 06-51387333

www.solexverhuurakersloot.nl

BANDS VRIJDAG 30 AUGUSTUS

Rockadile speelt authentieke, dansbare muziek uit de jaren vijftig, de echte Rock & Roll. Zij spelen nummers van Elvis Presley, Johnny Cash, Carl Perkens, Johnny Burnette en andere helden uit de jaren vijftig! De band bestaat uit vier enthousiaste leden: Frank Jansen (zanger/gitarist), John Sterrenburg (bassist), Paul Dijker (drummer) en Johnny Vastenburg (gitarist/zanger). De bandleden weten met hun muziek en enthousiasme, Rock & Roll uit de jaren ’50 en ’60 weer spring- en swinglevend te maken en krijgen daarmee zowel jong en oud op de dansvloer. Rockadile speelt zowel in cafés als op Rock & Roll festivals. Al meerdere jaren stonden zij met groot succes op Rock’n Roll Street Terschelling.

The Taildraggers is een bekende en bij vele populaire Rockabillyband opgericht in 2001 en Roy Cadilllac gaat ons trakteren op zijn rockabillysmaak en neemt zijn beste liedjes mee speciaal voor de liefhebbers. The Taildraggers zijn na een korte afwezigheid weer terug van weg geweest en zal het repertoire ipv voornamelijk western swing weer hoofdzakelijk uit Rockabilly bestaan met daarnaast wat hillbilly en swing. In de loop der jaren heeft de band al vele podia in binnen en buitenland plat gespeeld in diverse bezettingen.

ZATERDAG 31 AUGUSTUS - SOLEXRACE - MINIBIKES

Brullende motoren in het centrum van Akersloot, Solexen en minibikes zullen het straatbeeld bepalen deze avond. Brullende motoren in het oude centrum van Akersloot als de bekende Solexrace wordt gehouden. Overtrekkende benzinedampen, snelle specials en oer-Hollands vermaak, dat mag je de Solexrace toch wel noemen. Akersloot is toch helemaal een Solex dorp. Immers een van de grootste clubs van Nederland vindt je hier in Akersloot, namelijk `t Rolletje. En daarom is het ook niet zo verwonderlijk dat juist hier een Solexrace word gehouden. De solexrace zal geopend worden door Jan Baars, bekend van het zijspan-racen. Jan Baars en zijn zijspan zal samen met onze jongste deelnemers op de minibikes en zelfs een zelfgebouwde minitrekker het startsein geven voor Rock ’n Roll Street 2013. Vervolgens zullen de minibikes een eigen race houden over drie manches om te zien wie er het snelts gaat. Kortom veel race geweld in Akersloot deze avond.

De start van de solexrace is om 18.00 uur, dit in verband met de vroeg invallende duisternis en de veiligheid van rijders. De Solexrace is ieder jaar weer een grandioos spektakel, van D- klasse, de ludieke klasse tot en met specials, iedere klasse mag zich verheugen in enorme belangstelling. Naast een groot contigent rijders uit Noord-Holland zullen deze avond veel rijders uit Groningen, Friesland en Zeeland aan de start verschijnen. De C- rijders met daarin de standaard Solexen met rijders in originele outfit, lange leren jas, pothelm en klompen. Daarna komen de jongens van de B-A klasse met snelheden van bijna 90 km per uur. Het commentaar is in vertrouwde handen van Peter Velzeboer Verder zorgen leden van Schietvereniging De Vrijheid en solexclub ’t Rolletje voor een goed verloop van de races. Deze avond treden op : Rok en Lol, Big Caz & 4Bobs, Rock and Roll All Stars Revue

Rock ‘n Roll

TAXIBEST B.V. Frans Halslaan 40 1921 EP Akersloot [email protected]

Laat je na het ROCKEN lekker naar huis ROLLEN

door TAXIBEST

Bel: 0251 31 5000

Uw adres voor alle

elektrotechnische installaties Nieuw – renovatie -verbouw

Lid van UNETO-VNI Meerweg 2 – Akersloot

Tel. (0251) 311712

BANDS ZATERDAG 31 AUGUSTUS

Rok en Lol Zang en entertainment duo Rok en LoL, krijgen met Petticoats en vetkuiven de voetjes van de vloer. Met authentieke Gretsch geluiden en meerstemmige zanglijnen, brengen wij u in de sfeer van de jaren '50 en '60. Met liedjes van onder andere Elvis Presley, Del Shannon, The Everly Brothers, maar ook The Baseballs. Je kunt niet stil blijven zitten!

Big Caz & 4Bobs Big Caz & the 4Bobs zijn al enkele jaren vaste muzikanten op dit festival. Grote animator is zanger Big Caz met zijn enorme kuif en zijn tomeloze inzet waarbij hij er niet voor schroomt om gebruikt te maken van banken en tafels in de tent. Het repertoire bestaat uit een mix van eigen nummers afgewisseld met eigenzinnige coverversies van songs uit de 50's en 60's. De stijl is 1,2,3 niet in 1 Rock and Roll vakje te proppen. Van boppende rockers, via bluesy stevig, tot gevoelige ballads. Kortom, oude rotten die het klappen van de zweep tot in de puntjes kennen!

Rock and Roll All Stars Revue Deze band is eigenlijk een project van een aantal oudgediende uit de Rock ´n Roll scene om zo op speciale gelegenheden met elkaar te spelen. Geen vaste band dus maar een gelegenheidsband die vanwege de succesvolle optredens nu op een aantal festivals speelt. Alle bandleden hebben hun sporen verdiend in de Rock ´n Roll wereld.

ZONDAG 1 SEPTEMBER - OLTIMERSFESTIVAL - BROMMERSHOW - Solexen

Op zondag organiseert Stichting Rock `n Roll Street voor de twintigste keer een oldtimerfestival voor oldtimers van voor 1975. Dit oldtimer festival is misschien wel het grootste, gratis festival in Noord-Holland. Deze dag staat in het teken van de oldtimers, zowel automobielen als motoren, brommers en Solexen. U kunt genieten van prachtige glimmende Amerikaanse wagens, Caddilacs, Ford ´s , Chevrolet enz. Ook veel Europese oldtimers , motoren en brommers uit de jaren zestig, zeventig, daarnaast veel Solexen deze dag en als de weergoden meewerken kan je in het oude centrum van Akersloot deze dag weer over de hoofden lopen. Het oldtimer festival gaat om 13.00 uur van start en geleidelijk zal Akersloot volstromen met auto´s, motoren, brommers en Solexen. De oldtimers worden opgesteld op de Julianaweg – Klaas Hoornlaan – Kerklaan – Meerweg. Er is genoeg te zien en te beleven tijdens dit gratis festival. In de grote tent op het Wilhelminaplein treden deze middag vier rock `n roll bands op, er zijn naast auto’s ook brommers en solexen te bewonderen. De kinderen kunnen zicht vermaken op de gratis luchtkussens.

Programma voor zondag 01 september :

10.00 uur aankomst en inschrijving oldtimer automobielen en brommers 11.00 uur vertrek automobielen en brommers voor een rondrit 13.00 uur aankomst automobielen en plaatsing op het parcours 13.00 uur aanvang Rock `n Roll Street muziek 13.00 uur aankomst brommers en plaatsing op het plein 16.30 uur Defilé automobielen en brommers 17.00 uur prijsuitreiking oldtimers

Deze avond treden op : Barnbees, El Rio Trio, The Rocking Navigators, CC Jerome Jetsetters en Earl Jackson UK

Kerklaan 361921 BL AkerslootTel.: 0251 67 07 37Fax: 0251 67 25 68Mobiel: 06 53 855 848Banknr.: 30.09.88.842B.T.W. 8204.76.055.B.01KvK.: 34.101.123

www.vdkvastgoed.nlVoor meer informatie bel 0251 67 25 69

of mail [email protected]

In samenwerking met

BANDS ZONDAG 1 SEPTEMBER

Barnbees Een viermans formatie welke stevige Rock- a- Billy with a sniff of PowerCountry speelt. Dus gezellig de voetjes van de vloer en swingen maar met deze super band! Al jaren succesvol op allerlei Rock ’n Roll evenementen door het hele land.

El Rio Trio Rock n Roll is een muziekstijl die deze jongens in het bloed zit. Het maken van deze muziek is een passie die duidelijk te horen is in de nummers die zij brengen, van Rockabilly tot het meerstemmige doo-wop, niets is ze vreemd. Wat hen het meest aanspreekt is de opzwepende klank van pure "Rockabilly Music" uit de fifties vermengd met de ruige klanken van zelf geschreven nummers die zij op het podium brengen. De stijl die daaruit voortkwam is inmiddels gedoopt tot RIOBILLY !!

The Rocking Navigators In 2010 heeft de Rock ’n Roll formatie met de standplaats in Herpen de naam ‘Rocking Naviators’ aangenomen. De band was al eerder actief onder een andere naam en met andere bandleden. Met de huidige formatie heeft de band hoge ogen gegooid in de media en wordt in een adem genoemd met de betere Rock & Roll bands van de lage landen. In 2012 is

de band ontdekt door Elvis Matters, een van de grootste Elvis fanclubs van Europa. De organisatie is zeer lovend over the Rocking Naviators en heeft deze

op een internationaal podium geplaatst.

Uitvoerder Bouwkundige Werken en Projectontwikkeling

nieuwbouw verbouw restauratie renovatie

onderhoud

www.akerbouw.nl Geesterweg 6 1911NB Uitgeest Tel.0251–315 817 Fax.0251–315 909

BANDS ZONDAG 1 SEPTEMBER

CC Jerome Jetsetters C Jerome and the Jetsetters bestaat uit Jeroen van Gasteren (gitaar en zang) Deon Buck (upright Bass) en Coen Molenschot (drums, percussie). Jeroen Van Gasteren heeft 10 jaar in The States gewoond en muziek gemaakt met vele artiesten. CC Jerome and the Jetsetters laat de fifties herleven met hun muziek. Houd je van Elvis, Gerry and The Pacemakers, Little Richards, dan zit je met deze band helemaal goed. Maar ook voor een goed stuk Jump Blues draaien ze hun hand niet om. Naast goede Rock ’n Roll muziek maken, zijn de mannen van CC Jerome and the Jetsetters bovendien echte entertainers. Bij het optreden van deze band gaat het dak er zeker af!

CC Jerome’s Jetsetters” zijn een blues injected rock’n roll/rockabilly band uit Eindhoven/Geldrop met als frontman Jeroen van Gasteren, beter bekend als “CC Jerome”. “CC Jerome” heeft veel ervaring opgedaan, vooral in Amerika, waar hij van 1997 tot 2007 heeft gewoond. Hij heeft met veel bekenden in de blues en rockabilly scene gespeeld, waaronder Joe Clay, Billy Lee Riley, soul singer Barbara Lynn, Eddie Bond, Ray Campi, Lee Rocker, Pep Torres, Levi Dexter, The Specials etc. “CC Jerome’s Jetsetters” hebben afgelopen jaar hun prachtige nieuwe CD “Introducing” opgenomen, die op 31 mei j.l. gepresenteerd is op het grote “Screamin Rockabilly Festival” te Pineda (Spanje). Zeer bekende artiesten zoals Gene Taylor op piano en Big Pete op bluesharp hebben hun medewerking verleend aan deze CD.

In Akersloot zal CC Jerome Jetsetters de legendarische Earl Jackson begeleiden!

Sponsorlijst Stichting Rock `n Roll Street Hoofdsponsors : Heineken Nederland Café De Vriendschap Akersloot Subsponsors : Bouwbedrijf Weber & de Groot Akersloot Containerservice G.P.Groot Heiloo Beentjes Weg en Waterbouw Uitgeest Elec.Techn.Inst, Jan van Baar Akersloot Mactank benzinestation Akersloot Spanberg buigcentrale Uitgeest Solexverhuur Akersloot Akersloot Bakkerij Putter Uitgeest Fa. Kontent Bodegraven Stuifbergen assurantiën Akersloot 1-line Safety & Security Intermediairs BV Amsterdam Recreatiebedrijf `t Hoorntje Akersloot Fa. Melker sanitair Akersloot Loodgieters – Installatiebedrijf vd Horst Uitgeest Mc Killy catering Wieringerwerf Supermarkt Deen Akersloot Vishandel Dil Akersloot Novy Velzeboer Akersloot Martens keukens Uitgeest VDK Vastgoed Akersloot Olof Le Duc Akersloot Veldt’s TOKO Akersloot Vishandel Kerssens Akersloot Hotel vd Valk Akersloot Akerbouw Akersloot Ruud Schouten – Schouten reclame Akersloot Taxibest Akersloot BBA Beplatings Bedrijf Akersloot

Hoorne 18 Uitgeest | Rijnstraat 117a Alkmaar

www.martenskeukens.nl

in onze keuken- en haardenshowroomsWelkom

Bouwbedrijf Weber & de Groot

Verbouw-Renovaties–Nieuwbouw Molenlei 6a

1921 CZ Akersloot tel. 072-5339840

sponsor van

Rock `n Roll Street Akersloot