Programma Muziek bij de Buren Deventer 2014

12
PROGRAMMAKRANT ZONDAG 14 DECEMBER 2014 37 HUISKAMERS 111 OPTREDENS PROGRAMMA VANAF PAG. 4 PLATTEGROND PAG. 6-7 BLOKKENSCHEMA PAG. 11 OPENING IN DE DEVENTER SCHOUWBURG EINDFEEST IN DE HIP! GRATIS TOEGANG! Volg ons via Twitter (@MbdB_Dev | #MbdBDev) of via Facebook (www.facebook.com/muziekbijdeburendeventer) voor actuele informatie, wijzigingen en meldingen over volle huiskamers. Meer info: www.muziekbijdeburen.nl

description

 

Transcript of Programma Muziek bij de Buren Deventer 2014

Page 1: Programma Muziek bij de Buren Deventer 2014

programmakrantzondag 14 december 2014

37 huiskamers111 optredens

programma vanaf pag. 4

plattegrond pag. 6-7

blokkenschema pag. 11

opening in dedeventer schouwburg

eindfeest in de hip!

gratis toegang!Volg ons via Twitter (@MbdB_Dev | #MbdBDev) of via Facebook (www.facebook.com/muziekbijdeburendeventer) voor actuele informatie, wijzigingen en meldingen over volle huiskamers. Meer info: www.muziekbijdeburen.nlVolg ons via Twitter (@MbdB_Dev | #MbdBDev) of via Facebook (www.facebook.com/muziekbijdeburendeventer)

programmakrant

Page 2: Programma Muziek bij de Buren Deventer 2014

De Roemar koffiebranderij is in Walstraat 45 in de blauwe kamer gevestigd. Daar worden op ambach-telijke wijze de meest bijzondere koffiesoorten gebrand.In de doorgang ernaast zit de Theesteeg met meer dan 100 losse, mooie theesoorten in schepbakken.

Historie:Eind 70e jaren heb ik het geluk gehad om bij een Deventer koffiebranderij en theepakkerij te mogen werken. Dit bedrijf was genaamd Roemar. De ei-genaar was dhr. F. Koster, een bevlogen en vakbe-kwaam man. Dhr. Koster heeft zelf het koffiemerk EFKO ontwikkeld en heeft na de oorlog de Zutphense Stoombranderij Roemar overgenomen. Helaas is het bedrijf in 1981 gestopt.Heden:Nu na jaren heeft het kof-fievirus mij weer getroffen. Of is het eigenlijk nooit weggeweest? Als dank wil ik de naam Roemar weer bekendheid geven. Ik wil u allen besmetten met dit mooie virus d.m.v. mooie produkten en door regel-matig koffieproeverijen te organiseren.Ook thee is nu mijn pas-sie. Er zijn zoveel mooie theesoorten. Over koken met thee wil ik u graag ad-viseren.

Rob Kroes

Bijzonder zijn de koffie- en theeproeverijen, waar u uitleg krijgt over alles wat met koffie en thee te maken heeft, onder het genot van een aantal kopjes.

Walstraat 457411 GJ Deventer06 42270957www.roemarkoffiebranderij.nl

Koffie & theeRoemarkoffiebranderij

Walstraat 45

STEUN DE GROTE RADIO VERONIKLAAS-ACTIE EN HELP KANSARME KINDEREN!GA NAAR RADIOVERONICA.NL EN DONEER

VERBORGEN SCHATTEN

Page 3: Programma Muziek bij de Buren Deventer 2014

Er klinkt...Er klinkt...Er klinktMuziEk bij dE burEnnnOp 15 december 2013 bezocht ik het huiskamerfestival Muziek bij de Buren in Op 15 december 2013 bezocht ik het huiskamerfestival Muziek bij de Buren in Op 15 december 2013 bezocht ik het huiskamerfestival Muziek bij de Buren in Arnhem. Door de hele stad waren huiskamers omgetoverd tot intieme podia. Arnhem. Door de hele stad waren huiskamers omgetoverd tot intieme podia. Arnhem. Door de hele stad waren huiskamers omgetoverd tot intieme podia. Niet alleen de muzikanten stonden centraal, maar ook de gastvrijheid van de Niet alleen de muzikanten stonden centraal, maar ook de gastvrijheid van de Niet alleen de muzikanten stonden centraal, maar ook de gastvrijheid van de verschillende bewoners. Dat moest ook in Deventer plaatsvinden!

Ik vertelde het Burgerweeshuis over mijn plannen. Zij waren direct enthousiast. Ik vertelde het Burgerweeshuis over mijn plannen. Zij waren direct enthousiast. Ik vertelde het Burgerweeshuis over mijn plannen. Zij waren direct enthousiast. Contacten met Arnhem waren ook snel gelegd, en zo zijn we samen aan de slag Contacten met Arnhem waren ook snel gelegd, en zo zijn we samen aan de slag Contacten met Arnhem waren ook snel gelegd, en zo zijn we samen aan de slag gegaan met de organisatie. Al snel sloten ook andere culturele partijen zich aan gegaan met de organisatie. Al snel sloten ook andere culturele partijen zich aan gegaan met de organisatie. Al snel sloten ook andere culturele partijen zich aan en werd Muziek bij de Buren Deventer geboren.

Op zondag 14 december stellen maar liefst 37 huiskamers hun kamer ter beOp zondag 14 december stellen maar liefst 37 huiskamers hun kamer ter beOp zondag 14 december stellen maar liefst 37 huiskamers hun kamer ter be-schikking aan nog meer Deventer bands, artiesten en ensembles die samen schikking aan nog meer Deventer bands, artiesten en ensembles die samen schikking aan nog meer Deventer bands, artiesten en ensembles die samen geheel belangeloos 111 optredens geven. Al deze optredens zijn - dankzij het geheel belangeloos 111 optredens geven. Al deze optredens zijn - dankzij het geheel belangeloos 111 optredens geven. Al deze optredens zijn - dankzij het enthousiasme en de inzet van talloze stadgenoten en partners - voor iedereen enthousiasme en de inzet van talloze stadgenoten en partners - voor iedereen enthousiasme en de inzet van talloze stadgenoten en partners - voor iedereen gratis te bezoeken. Ook jij kunt geheel vrijwillig je steentje bijdragen en een gratis te bezoeken. Ook jij kunt geheel vrijwillig je steentje bijdragen en een gratis te bezoeken. Ook jij kunt geheel vrijwillig je steentje bijdragen en een donatie doen. In elke huiskamer staat een spaarpot waarvan de opbrengst donatie doen. In elke huiskamer staat een spaarpot waarvan de opbrengst donatie doen. In elke huiskamer staat een spaarpot waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de editie van 2015.We starten de dag met een opening in Deventer Schouwburg, afsluitend is er We starten de dag met een opening in Deventer Schouwburg, afsluitend is er We starten de dag met een opening in Deventer Schouwburg, afsluitend is er een feest in De Hip en tussendoor kun je als bezoeker de hele dag van huis- een feest in De Hip en tussendoor kun je als bezoeker de hele dag van huis- een feest in De Hip en tussendoor kun je als bezoeker de hele dag van huis- kamer naar huiskamer reizen om te luisteren wat Deventer op muzikaal vlak te kamer naar huiskamer reizen om te luisteren wat Deventer op muzikaal vlak te kamer naar huiskamer reizen om te luisteren wat Deventer op muzikaal vlak te bieden heeft. Muziek bij de Buren is daarmee een écht stadsfestival geworden.bieden heeft. Muziek bij de Buren is daarmee een écht stadsfestival geworden.bieden heeft. Muziek bij de Buren is daarmee een écht stadsfestival geworden.

Nu is het aan jou en andere Deventenaren om deze eerste editie tot een succes te Nu is het aan jou en andere Deventenaren om deze eerste editie tot een succes te Nu is het aan jou en andere Deventenaren om deze eerste editie tot een succes te maken. Hoe? Door massaal van de partij te zijn! Dus spring op je fiets of pak die maken. Hoe? Door massaal van de partij te zijn! Dus spring op je fiets of pak die maken. Hoe? Door massaal van de partij te zijn! Dus spring op je fiets of pak die bus en laat je verrassen door de muziek en gastvrijheid van je stadsgenoten!bus en laat je verrassen door de muziek en gastvrijheid van je stadsgenoten!Tot 14 december!

Namens de organisatie,Remco de Groot

PS: Houd onze site en social media in de gaten voor nieuws en actuele updates!PS: Houd onze site en social media in de gaten voor nieuws en actuele updates!PS: Houd onze site en social media in de gaten voor nieuws en actuele updates!

www.muziekbijdeburen.nl | @MbdB_Dev | #MbdBDev | www.facebook.com/muziekbijdeburendeventerwww.muziekbijdeburen.nl | @MbdB_Dev | #MbdBDev | www.facebook.com/muziekbijdeburendeventerwww.muziekbijdeburen.nl | @MbdB_Dev | #MbdBDev | www.facebook.com/muziekbijdeburendeventer

Deze festivalkrant is een uitgave van Doelbewust Media en colofon Muziek bij de Buren | www.doelbewustmedia.nl | oplage: 46.158 ontwerp & lay-out: Bart Kaper | verspreiding: Willems Verspreidingen | druk: Janssen(eind)redactie: Daniël Lugtmeier, Toine Fiselier, Harold de Boer, Harold Oddens, Remco Groot, Sandra Holleman | Aan Muziek bij de Buren Deventer werken mee: Job Rebergen, Mano Scherpbier, Harold de Boer, Daniël Lugtmeier, Toine Fiselier, Camilla de Vries, Harold Oddens, Sandra Holleman, Remco Groot, Kathelijne van der Horst, Hilde Hartgerink, Anjo van den Brink, Katja Bernhardt, Albert Reinink, Wiebren Buma, Sanne Meenink, Ria Wesselink, Fonz Scheepstra, Seb Dokman, de huiskamers en artiesten! © 2014; alle rechten/zetfouten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, op-geslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij electronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Doelbewust Media.

Cambio leenfietsenCambio Wecycle stelt een aantal leenfietsen beschikbaar voor deel-nemers van het Dèmter ontbijt! Aansluitend aan het ontbijt kan je vanaf de Deventer Schouwburg op de fiets springen en jouw muzikale route door de stad fietsen!

programma zondag 14 december 201410.00-12.00 u. Samen met wethouder Frits Rorink aanschuiven bij het Dèmter ontbijt in de Deventer Schouwburg.

13.00-17.30 u. Op pad naar de concerten in de stad. Kijk voor het programma en het blokkenschema verderop in deze programmakrant.

18.00-22.00 u. Eindfeest in De Hip (Brink 21) met live muziek. Gratis toegang!

3

Page 4: Programma Muziek bij de Buren Deventer 2014

a mystere“Life should be more than this, cease the day, let’s play” Drie quotes in één van deze artiest pronken op zijn site. A MysterE heeft inmiddels door heel het land gespeeld en deinst niet terug voor een huiskamerconcert.

o oudegoedstraat 4●25 13.00-13.30 / 14.30-15.00 / 16.00-16.30

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

b. morrisSinatra, David Crosby, tussen de oude rotten zou je B. Morris kunnen plaatsen. Toch zien we ook gelijkenissen met hedendaagse bands als Villagers en Novastar. Maar dan met gitaar en contrabas.

g goldenbeltstraatje 14●26 13.15-13.45 / 14.45-15.15 / 16.15-16.45

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

backgammonNiet het rustige bordspelletje, maar strakke indierock is wat je van Backgammon mag verwachten. Deze 4 jongens timmeren al hard aan de weg met diverse optredens in het hele land.

b boedekerstraat 7●13 13.00-13.30 / 14.30-15.00 / 16.00-16.30

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

aCts op alfabetbart van dorstBart van Dorst kennen we van de band The Moof, bij Muziek bij de Buren staat Bart echter solo. De blues, rock & roll en country beheerst Bart als geen ander!

p pot terstraat 9●15 13.00-13.30 / 14.30-15.00 / 16.00-16.30

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

c’est les printempsC’est Les Printemps brengt Antonio Jobim opnieuw tot leven. Prachtige Bossanova afgewisseld met rustige Jazz, ideaal voor de zondagmiddag. Pak een kopje thee en geniet.

a assenstraat 116●01 13.00-13.30 / 14.30-15.00 / 16.00-16.30

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

cuatroRenaissance, Frans voor wederge-boorte. Cuatro is een gezelschap van vier, samen zingen zij a capella hun liederen uit de tijd van de Renaissance. Polyfone (meerstem-mige) muziek past prima bij Muziek bij de Buren.

z zwolseweg 104●16 13.15-13.45 / 14.45-15.15 / 16.15-16.45

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

david samsonDe kenners hoeven de hangdrum vast niet te ontdekken, maar dat maakt dit optreden er niet minder op. David Samson speelt behalve de hangdrum, ook mondharp en doet aan boventoonzang. Inspirerende wereldmuziek voor een breed publiek.

s scheepvaartstraat 6c●31 13.00-13.30 / 14.30-15.00 / 16.00-16.30

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

duo summertimeDe naam doet het al vermoeden, Duo Summertime vertolkt Gersh-win. Met gitarist en zangers komen ook veel andere mooie ballads aan bod.

p pikeursbaan 32●02 13.15-13.45 / 14.45-15.15 / 16.15-16.45

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

enrico barretaDe band van songwriter Enrico Barreta bestaat nog maar net, en nu spelen ze al bij Muziek bij de Buren. Dat juichen wij alleen maar toe, want Enrico weet met zijn band de gevoelige snaar te raken.

a alexander hegiusstraat 19●17 13.30-14.00 / 15.00-15.30 / 16.30-17.00

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

foovanaCome as you are! Foovana speelt rockcovers van The Foo Fighters en Nirvana. Van melancholische onbekendere nummers tot de bekende knallers. Een aanrader voor elke liefhebber van (grunge)rock.

p pot terstraat 7●18 13.45-14.15 / 15.15-15.45 / 16.45-17.15

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

fyodor l. riedelboerLo Fi Post Blues, of zoals de band zelf aangeeft: “Ariel Pink, Spinvis o.i.d.? Maar daar lijkt het eigenlijk helemaal niet op”. Wij zeggen, raakvlakken met Fink, Radiohead en de oude Muse.

k kleine overstraat 43●03 13.30-14.00 / 15.00-15.30 / 16.30-17.00

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

steun muziek bij de burenGratis toegang betekent natuurlijk niet dat de organisatie van het festival niets kost. Wil je volgend jaar ook weer naar Muziek bij de Buren? Je kunt geheel vrijwillig je steentje bijdragen en een donatie doen. In elke huiskamer staat een spaarpot waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de editie van 2015! Natuurlijk kun je Muziek bij de Buren ook op andere manieren ondersteunen. Op www.muziekbijdeburen-deventer.nl/steunmuziekbijdeburen kun je zien wat de mogelijkheden zijn.

4

Page 5: Programma Muziek bij de Buren Deventer 2014

JemiloEen singer/songwriter trio geboren en getogen in ons mooie Deventer, invloeden van Venice en Shocking Blue zijn goed te horen. Mooie samenzang!

g grote overstraat 22●04 13.45-14.15 / 15.15-15.45 / 16.45-17.15

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Jeroen diepenmaatDit zal bij uitstek het meest experi-mentele optreden van Muziek bij de Buren 2014 worden. Laat je verrassen door abstracte electro-nische muziek, waarbij de perfor-mance minimaal zo bijzonder is als de muziek.

m mr. h. f. de boerlaan 151●32 13.15-13.45 / 14.45-15.15 / 16.15-16.45

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Joop en de begonia’s / los paJaritos“Hallo dames en heren, wij zijn Joop en de Begonia’s!” Wij zijn fan van Joop en zijn Begonia’s, dit gaat een meezing-festijn worden in de huiskamer! Lalalalalalala

1e weerdsweg 26●19 14.00-14.30 / 15.30-16.00 / 17.00-17.30

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

kid risdimFunk a Billy Dub Rock Reggae, Kid Risdim geeft speciaal voor Muziek bij de Buren een akoestisch optreden. Nooit eerder vertoond, gaat dat zien! Zouden ze Lee “Scratch” Perry ook meenemen?

1e pauwenlandstraat 8●27 13.30-14.00 / 15.00-15.30 / 16.30-17.00

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

kill the Liefhebbers van luisterliedjes kunnen dit optreden beter overslaan. Kill The Poodle speelt hard! Houd uw honden aangelijnd en laat uw haar los.

r rielerweg 104●33 13.30-14.00 / 15.00-15.30 / 16.30-17.00

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

les haricotsDe geschiedenis van deze 60’s revival-band gaat even ver terug in de tijd als hun repertoire. Een band met ruime ervaring. En na al die tijd nog steeds vervlochten met Deventer.

b brinkpoortstraat 28●05 14.00-14.30 / 15.30-16.00 / 17.00-17.30

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

luneLune schrijft prachtige dromige liedjes, geïnspireerd door Agnes Obel en London Grammar. Niet de minste namen maar Lune doet hier zeker recht aan. Een absolute aanrader voor de liefhebbers.

l lagestraat 45●20 14.15-14.45 / 15.45-16.15 / 17.15-17.45

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

mae JonesMarije en haar band speelden al eens in het voorprogramma van Normaal. Denk nou vooral niet dat je boerenrock te horen krijgt. Mae Jones speelt soul, funk en gospel en is vergelijkbaar met Joss Stone!

s schoutenweg 1●28 13.45-14.15 / 15.15-15.45 / 16.45-17.15

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

he poodleLiefhebbers van luisterliedjes kunnen dit optreden beter over-

Op de vraag waarom Casper Meester zich aan heeft gemeld voor Muziek bij de Buren komt een logisch antwoord: ‘Concerten zijn ontzettend leuk om naartoe te gaan, maar het is nog mak-kelijker om ze naar mij te laten komen!’

Casper is Hoofd-Bar bij Stayokay hostel in Gorssel en weet dus perfect hoe hij zijn huis- kamer om kan toveren in een gezellige kroeg-setting. Zijn muzikale voorkeur gaat alle kanten op, van Reggae tot hardcore punk. Daar is niet echt een touw aan vast te knopen ‘Als er een Singer/Songwriter langs komt dan geniet ik daar net zo van!’ Beste concerten staan Casper bij als die van Daft Punk in de HMH en beste festival toch wel Lowlands 2005, de eerste keer een groot festival met al m’n vrienden.

Caspers’ huiskamer is (te) klein, maar fijn! Perfect voor een intiem huiskamerconcert dacht hij zo, hij heeft dan ook de kleinste huiskamer van Muziek bij de Buren Deventer. ‘Ze moeten bij mij wel op tijd komen, idealiter past er zo’n 15 man in hier’ geeft hij dan ook aan!

bij casper kun je luisteren naar rosalie meijer●09 caspers’ huiskamer vind je aan de pothoofd 135

rosalie speelt om: 13.30-14.00 / 15.00-15.30 / 16.30-17.00

Jemilo kill

Als hoofd van de bar bij een Hostel weet Casper Meester perfect hoe hij een gezellige sfeer moet neerzetten, ditmaal is zijn werkterrein zijn eigen huiskamer. ‘Ze moeten bij mij wel op tijd komen, idealiter past er zo’n 15 man in hier’

de huiskamer vanCasper meester

Als hoofd van de bar bij een Hostel weet Casper Als hoofd van de bar bij een Hostel weet Casper

zie ook het blokkensChema op pag. 145

Page 6: Programma Muziek bij de Buren Deventer 2014

Assenstraat 116Pikeursbaan 32Kleine Overstraat 43Grote Overstraat 22Brinkpoortstraat 28Grote Poot 6Roggestraat 6AVan Twickelostraat 5Pothoofd 135Gieterijstraat 13Bergschild 34Pothoofd 357Boedekerstraat 7Papenstraat 5Potterstraat 9Zwolseweg 104Alexander Hegiusstraat 19Potterstraat 71e Weerdsweg 26Lagestraat 45Vermeerstraat 2Akkerstraat 8Perestraat 13J.D. Huibersstraat 10Oudegoedstraat 4Goldenbeltstraatje 141e Pauwenlandstraat 8Schoutenweg 1Lathmerstraat 1A.J. Duymaer van Twiststraat 40Scheepvaartstraat 6CMr. H.F. de Boerlaan 151Rielerweg 104Veenweg 23Handelskade 11MR. H.F. de Boerlaan 54Hartenaasje 2Brink 21

0102030405060708

08

0910111213

131415

15

16

16

17

17

18

18

Volg ons via Twitter (@MbdB_DEV) of via Facebook (facebook.com/muziekbijdeburendeventer) voor actuele informatie, wijzigingen en meldingen over volle huiskamers. www.muziekbijdeburen.nl

19

19

20

20

21

21

22

22

23

23

24

24

2526272829303132333435363738

6

Page 7: Programma Muziek bij de Buren Deventer 2014

01

02

0304

05

06

07

09

10

11

12

13

14

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

7

Page 8: Programma Muziek bij de Buren Deventer 2014

Voor alle huiskamers geldt: vol=vol! Graag je begrip daarvoor. Gelukkig is er meestal een andere speellocatie in de buurt en spelen bijna alle acts 3 keer. Via Twitter: @MbdB_Dev en facebook.com/muziekbijdeburendeventer houden we je zo goed mogelijk op de hoogte, dus houd ons in de gaten!

respeCtVerder willen we je vragen om met respect om te gaan met de gastheren en -vrouwen die hun huiskamer beschikbaar hebben gesteld voor deze middag.

begrip daarvoor. Gelukkig is er meestal een begrip daarvoor. Gelukkig is er meestal een Voor alle huiskamers geldt: vol=vol! Graag je begrip daarvoor. Gelukkig is er meestal een Voor alle huiskamers geldt: vol=vol! Graag je

helaas zit het

helemaal vol!

mannen van loodDeze rasechte Deventenaren zingen pijnlijke levensliederen, maar laten je desondanks altijd achter met een grote glimlach. Het leven hoeft toch niet altijd lood-zwaar te zijn?

v vermeerstraat 2●21 13.00-13.30 / 14.30-15.00 / 16.00-16.30

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

mariette bastiaansenMariette is een sopraan, samen met haar pianist verzorgt ze een huiskamerconcert met klassieke muziek. Verwacht liederen van Schubert, Hahn en Strauss in haar repertoire.

a akkerstraat 8●22 13.15-13.45 / 14.45-15.15 / 16.15-16.45

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

martin van de vrugtSinds 1980 schrijft en speelt hij zijn eigen nummers, zichzelf begelei-dend op gitaren en harmonica. Zijn shows zijn afwisselend dynamisch en verstild, zijn liedjes ontroeren door mooie teksten en tijdloze muziek.

mr mr. h.f. de boerlaan 54●36 14.15-14.45 / 15.45-16.15 / 17.15-17.45

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

myceliumOnder leiding van gastheer Jozka van Vuure laat Mycelium muziek uit lang vervlogen tijden opnieuw tot leven komen. Een bijzonder optreden op een zeer bijzondere locatie.

g grote poot 6●06 14.15-14.45 / 15.45-16.15 / 17.15-17.45

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

nicole sonnevilleHaar uitvoeringen ademen warmte. Dat is ook wat Nicole vooral wil overbrengen. Want behalve gitaarliedjes is Nicole ook zeer begaan met het helende aspect van muziek. Zelfs bij koud weer hartverwarmend.

r roggestraat 6a●07 13.00-13.30 / 14.30-15.00 / 16.00-16.30

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

no-timeDit gezelschap kennen we van de Sixties Alive concerten in Deventer! Fijne covers van o.a. Neil Young, The Rolling Stones en Creedence Clearwater Revival’s John Fogerty.

p perestraat 13●23 13.30-14.00 / 15.00-15.30 / 16.30-17.00

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

ol’55Gewapend met contrabas, gitaar en een rauwe stem, brengt Ol’55 een ode aan Tom Waits. Geheel passend in deze donkere dagen. Ga er dus maar even warmpjes voor zitten.

l lathmerstraat 1●29 14.00-14.30 / 15.30-16.00 / 17.00-17.30

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

orange glowStonden in november nog in het Burgerweescafé, doet het goed in de Nederlandse indie-scene en staat met een paar jaar misschien wel op de grote podia. Bij zijn is meemaken.

v veenweg 23 ●34 13.45-14.15 / 15.15-15.45 / 16.45-17.15

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

proroJect lohues part iiProject Lohues II speelt, zoals de Project Lohues II speelt, zoals de naam doet vermoeden, liedjes naam doet vermoeden, liedjes van Daniël Lohues. In ‘t plat zingen van Daniël Lohues. In ‘t plat zingen ze over de alledaagse ding’n van ze over de alledaagse ding’n van het leven.het leven.

p p p papenstraat 5●14 13.15-13.45 / 14.45-15.15 / 16.15-16.45

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

red leaf hill Sferische, meerstemmige liedjes Sferische, meerstemmige liedjes die zijn geworteld in americana, die zijn geworteld in americana, maar die ook een moderne, meer maar die ook een moderne, meer alternative kant kennen. Soms alternative kant kennen. Soms akoestisch, soms met een elekakoestisch, soms met een elek-trisch arrangement, maar altijd vol trisch arrangement, maar altijd vol energie.

p pothoofd 357●12 14.15-14.45 / 15.45-16.15 / 17.15-17.45 14.15-14.45 / 15.45-16.15 / 17.15-17.45

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

‘Dankzij Muziek bij de Buren komen we ook een keer bij onze bezoekers thuis!’

Mano Scherpbierdirecteur Burgerweeshuis

eindfeest in de hipDe avond wordt gevuld met een selectie van Muziek bij de Buren artiesten. In de Beat-kelder zullen twee bands het podium betreden, in de bovenzaal komt het Singer-songwriter-café en op de begane grond zal Dj John de draaitafels beklimmen. Hier sluiten we met iedereen Muziek bij de Buren af, wees welkom!

8

Page 9: Programma Muziek bij de Buren Deventer 2014

Een bijzondere aanvulling op Muziek bij de Buren is toch wel de huiskamer van Jozka van Vuure, be-roeps Diversionist, is hoe hij zichzelf omschrijft. ‘Dat houdt in dat je alle faculteiten, die het leven boeiend maken, wil beheersen. Niet goed zijn in één ding, maar in alles.’ Zo is hij naast kunstenaar ook een troubadour, beheerst hij de Tango en met dezelfde souplesse doet hij zijn best om ook de be-lasting te ontduiken.

Jozka speelt zelf in de band Mycelium, in zijn eigen woonkamer. Ook de band is bijzonder samenge-steld, het gezelschap musiceert onder andere met een klompenpiano, een middeleeuwse draailier, viool, middeleeuwse doedelzakken en allerlei zelf- gemaakte instrumenten. In de krant las Jozka de aankondiging van Muziek bij de Buren en het sprak hem direct aan. Hij geeft aan dat de schoonheid van een dergelijk initiatief zit in het laagdrempe-lige, niet commerciële karakter wat het uitstraalt.

Muziek bij de Buren sluit goed aan op Jozka’s ei-gen werkwijze, Puur en zonder poespas. Verwacht in het huis van Jozka een bijzonder interieur, niets is gekocht, alles in zijn woonkamer is zelf gemaakt, gevonden, gerepareerd of heeft hij gekregen.

Jozka’s huiskamer vind je aan de grote poot 6●06 mycelium speelt om: 14.15-14.45 / 15.45-16.15 / 17.15-17.45

Jozka van Vuure van de band Mycelium speelt in zijn eigen huiskamer. ‘Welkom in het eerste kringloopmuseum van Europa, niets zelf gekocht, alles gekregen, gevonden, gerepareerd of zelf gemaakt!’

Een bijzondere aanvulling op Muziek bij de Buren is toch wel de huiskamer van Jozka van Vuure, beEen bijzondere aanvulling op Muziek bij de Buren

meet the artists

reisgenootSommigen kennen hem al van het Deventer Songwritersgilde (en die clip met Deventenaren). Deze Nederlandstalige songwriter heeft dan ook een sterke connectie met deze stad en mocht zeker niet ontbreken bij dit festival.

a aJ duymaer van twiststraat 40●30 14.15-14.45 / 15.45-16.15 / 17.15-17.45

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

roots risingDe leden van reggaeband Roots Rising houden er een druk schema op na. De bandleden spelen onder andere in Skunkfunk en Knarse-tand. Aan ervaring komen ze dus niks te kort.

v van twickelostraat 5●08 13.15-13.45 / 14.45-15.15 / 16.15-16.45

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

rosalie Doordeweeks zit de 20-jarige Rosalie met haar neus in de studieboeken, maar als ze even tijd heeft schrijft ze liedjes achter haar piano. Speciaal voor Muziek bij de Buren stelt ze 14 december het studeren even uit en komt ze haar zelfgeschreven nummers voor jullie spelen.

p pothoofd 135●09 13.30-14.00 / 15.00-15.30 / 16.30-17.00

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

sJeronimoSjeronimo’s ene helft komt uit Deventer, de ander uit Utrecht. Singersongwriter duo met diepgaande teksten: “Blik op oneindig, gedachten op nul”. Mag meedoen met de Beste Singer Songwriter van Deventer!

g gieterijstraat 13●10 13.45-14.15 / 15.15-15.45 / 16.45-17.15

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

witched9 pianisten en een zangeres, of was het nou andersom? Deze 9 dames en pianist komen uit de Leeuwen-kuil gekropen om hun swingende pop en jazz-songs te gehore te brengen!

h handelskade 11●35 14.00-14.30 / 15.30-16.00 / 17.00-17.30

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

osalie meiJer switched

‘Dat we, na een succesvolle editie vorig jaar in Arnhem, nu ook in Deventer veel aanmeldingen binnen hebben gekregen is fantastisch!’

Harold Oddens - initiator Muziek bij de Buren

helaas zit het

helemaal vol!

9

Page 10: Programma Muziek bij de Buren Deventer 2014

the koalazJonge funky dudes die exotische deuntjes komen spelen! Ze konden zomaar de kleine broertjes van Chef’Special zijn! Bermuda’s en watermeloenen zijn toegestaan bij dit huiskamerconcert!

b bergschild 34●11 14.00-14.30 / 15.30-16.00 / 17.00-17.30

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

tostiEr is geen evenement in Deventer waar Tosti en consorten de afgelo- pen decennia niet hebben gestaan! Met menig Gouden Kerstbal (winnaar Kerstkoffers Burgerweeshuis) op zak komen ze een feestje bouwen!

h hartenaasje 2●37 13.00-13.30 / 14.30-15.00 / 16.00-16.30

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

muziek biJ de buren is tot stand gekomen met de warme steun van:

van verreVan Verre maar toch dichtbij. Hoe kan dat? In een huiskamer natuurlijk. In een akoestische setting spelen ze folk uit alle landen. Van Ierse levenslieden tot bekende Klezmer. Een groot feest dus!

J.d. huibersstraat 10●24 13.45-14.15 / 15.15-15.45 / 16.45-17.15

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

infoJe kunt de hele dag de programmakrant in de huiskamers, in De Hip en in de Deventer Schouw-burg afhalen. Heb je vragen? Via Twitter (@MbdB_Dev)proberen we je de hele dag zo snel mogelijk antwoord te geven.

Muziek bij de Buren, Cambio en Grolsch organiseren voor het eerst het Dèmter ontbijt. Het ontbijt is voor muziek liefhebbende ondernemers, raadsleden en medewerkers van culturele organisaties om even ontspannen bij te kletsen voordat het festival van start gaat. Het programma tijdens het ontbijt wordt verzorgd door de topstroom ta-lenten van de Leeuwenkuil en wethouder Frits Rorink zal de officiële opening van het festival verzorgen.

dèmter ontbijt in de deventer sChouwburgVoor de mensen die met de auto zijn gekomen en ook naar de concerten van de verschillende huiskamers willen fietsen, stelt Cambio 10 recycle bikes ter beschikking.

Cambio, Muziek bij de Buren en Grolsch wensen u een prettig ontbijt en een inspirerend festival.

10

Page 11: Programma Muziek bij de Buren Deventer 2014

c’est les printemps

duo summertime

fyodor l. riedelboer

Jemilo

les haricots

mycelium

nicole sonneville

roots rising

rosalie meiJer

sJeronimo

the koalaz

red leaf hill

backgammon

proJect lohues part ii

bart van dorst

cuatro

enrico barreta

foovana

Joop en de begonia’s

los paJaritos

lune

mannen van lood

mariette bastiaansen

no-time

van verre

a mystere

b. morris

kid risdim

mae Jones

ol’55

reisgenoot

david samson

Jeroen diepenmaat

kill the poodle

orange glow

switched

martin van de vrugt

tosti

eindfeest de hip

12.3

0

12.4

5

13.0

0

13.1

5

13.3

0

13.4

5

14.0

0

14.1

5

14.3

0

14.4

5

15.0

0

15.1

5

15.3

0

15.4

5

16.0

0

16.1

5

16.3

0

16.4

5

17.0

0

17.1

5

17.3

0

17.4

5

18.0

0

18.1

5

18.3

0

12.4

5

13.0

0

13.1

5

13.3

0

13.4

5

14.0

0

14.1

5

14.3

0

14.4

5

15.0

0

15.1

5

15.3

0

15.4

5

16.0

0

16.1

5

16.3

0

16.4

5

17.0

0

17.1

5

17.3

0

17.4

5

18.0

0

18.1

5

18.3

0

18.00-23.00 uur / eindfeest de hip / toegang gratis

01020304050607080910111213141516171819

20212223242526272829303132333435363738

11

Page 12: Programma Muziek bij de Buren Deventer 2014

Kom kijken in De Tuin van Elden Fase 1 is gerealiseerd en fase 2 is in verkoop

www.detuinvanelden.nl

... nog geen kwartier fi etsen van de bruisende binnenstad.

Je bent welkomHet Informatiecentrum aan de Klapstraat 24b in Elden is iedere zaterdag van 11 tot 14 uur geopend. Je parkeert je auto voor de deur en vanaf dat moment beleef je het heerlijke dorpse leven in Elden. Maak een wandeling over de bouwlocatie en proef de sfeer van dorps wonen in de stad. Bekijk binnen de maquette van het plan en neem de brochure mee!