Portfolio Kristiaan Visser 2012

52
1 PORTFOLIO

Transcript of Portfolio Kristiaan Visser 2012

Page 1: Portfolio Kristiaan Visser 2012

1

PORTFOLIO

Page 2: Portfolio Kristiaan Visser 2012

2

I ntroduc t ie

Talent voor ruimtelijke vormgeving, consistentie bij de doorwerking van analyse naar ontwerp en een goed gevoel voor de verhouding met de opdrachtgever zijn kenmerken van Kristiaan Visser. Kristiaan is met meer dan 5 jaar ervaring als landschapsontwerper in de volle breedte van het vakgebied en op alle schaalniveaus een gedreven ontwerper met oog voor details. Zijn professionele instelling, commercieel inzicht en alerte houding bij het bewaken van de werkplanning dragen bij aan succesvolle ontwerpen. Verder wordt de werkhouding van Kristiaan gekenmerkt door een open houding ten opzichte van opbouwende (plan-)feedback, zijn hulpvaardigheid en collegialiteit.

juli 2012

Page 3: Portfolio Kristiaan Visser 2012

3

projec tenlandschapspark De Danenbergkantoortuin Non Stopschetsontwerp De Zonnekampinrichtingsplan Campus Westeraamideeënprijsvraag Een boom van een POORTinrichtingsplan Wientjesvoort-Zuidlandschappelijke inpassing vab-locatiesinrichtingsplan Dorpshart Renswoudeideeënprijsvraag Knoop op de Weglandschapsplan Randwijkse Waardeninrichtingsplan Avans Hogeschoolstedenbouwkundig plan De Geest

projectenlijst

41016202428323640424648

50

Page 4: Portfolio Kristiaan Visser 2012

4

Impressie deeluitwerking ‘Groene ritssluiting’

landschapspark De DanenbergLandschapspark De Danenberg is een robuuste afscherming naast het toekomstige Betuws Bedrijvenpark (Park15). Het landschapspark vervult een rol als ‘groen prikkeldraad’ omdat het verdere verstedelijking tegenhoudt. In De Danenberg ligt de nadruk op het aanleggen van een groene structuur en landschappelijke verbindingen waarmee een duurzame landschappelijke impuls aan het gebied wordt gegeven. Het plan sluit aan op de naastgelegen landschapspark Loenen en park Lingezegen en vormt daarmee de ontbrekende schakel tussen deze gebieden. Hierdoor ontstaat een landschapsstructuur die van betekenis is voor de gehele regio.

Door onder meer realiseren van nieuwe natuur zoals het verbreden van de Rietgraaf, het aanleggen van natuurvriendelijke oevers, aanleg van fiets- en wandelver-bindingen en kleinschalige woningbouw passend bij het dorpse karakter zal het plangebied in landschappelijke en ecologische waarden versterkt worden.Daarnaast vindt aanleg van open water plaats door ontgronding en dient ten behoeve van extensieve recreatie, natuurontwikkeling en natuurvriendelijke oevers. Rondom de plas worden fiets- en wandelpaden aangelegd om het gebied beleefbaar te maken.

Gemeente Overbetuwe, Slijk-Ewijk / Oosterhout - PC - 2012Integraal schetsontwerp

Page 5: Portfolio Kristiaan Visser 2012

5

Page 6: Portfolio Kristiaan Visser 2012

6Profiel deeluitwerking ‘waterlandgoed’

Profiel deeluitwerking ‘waterlandgoed’

Page 7: Portfolio Kristiaan Visser 2012

7Integraal schetsontwerp landschapspark De Danenberg

Page 8: Portfolio Kristiaan Visser 2012

8

Referentiefoto’s landschapspark De Danenberg

Page 9: Portfolio Kristiaan Visser 2012

9

Vogelvlucht deeluitwerking ‘Groene ritssluiting’

Page 10: Portfolio Kristiaan Visser 2012

10

k antoor tuin Non StopDe kantoortuin is de volgende stap in de ontwikkeling van het kantoor. Een ontwikkeling waarin de kwaliteit en sfeer van de werkplek een steeds belangrijkere factor is geworden. De kantoortuin combineert een prettige verblijfsruimte met mogelijkheid om te werken, te bezinnen, onthaasten en geestelijk bij te tanken.Niet voor niets is het ontwerp “Non Stop” dan ook geïnspireerd op een kloostertuin. Een tuin waarin monniken en nonnen werken om te ontspannen.De tuin is net als de kloostertuin van buiten naar binnen gekeerd en is opgebouwd uit een rondgang en een binnentuin die de groene oase vormt. Pergola’s zorgen voor geborgenheid in de rondgang en refereren aan galerijen uit de kloostertuin en bieden zicht op de binnentuin. De rondgang kent een getande vorm en creëert plekken om te werken of te ontspannen waar deze een grotere maat kent. Afhankelijk van de ligging heeft elke plek andere eigenschappen, zoals zon of schaduw, zicht of beslotenheid. De golvende beweging in het maaiveld verwijst naar het waterelement dat in de kloostertuin de weerspiegeling van de hemel vormt.

Deze kantoortuin biedt mogelijkheden om te ontspannen, maar ook Non Stop te (net)werken, ontmoeten, vergaderen, ontspannen en weer te (net)werken ……… Floriade 2012, Venlo - 20121e prijs in de categorie “professionele tuinontwerpers” Ideeënprijsvraag, inrichtingsplan en technische uitwerking

Page 11: Portfolio Kristiaan Visser 2012

11

Ontwerp ‘Non Stop’

Rondgang van afvalhouten vlonder

Zitelement/podium

Boom(aanwezig) Pergola Festuca glauca ‘Elijah Blue’

Ligusterhaag(aanwezig)

Grastreden met cortenstalenstootstrips

Ligweide Zitelement Betonnen muurmet ‘vensters’

Page 12: Portfolio Kristiaan Visser 2012

12

Foto’s tijdens Floriade 2012

Page 13: Portfolio Kristiaan Visser 2012

13

Impressie ‘verblijven in de galerij’ Impressie ‘overleg in ontspannen sfeer’ Impressie ‘netwerken’

Profiel A-A’ Profiel B-B’

Page 14: Portfolio Kristiaan Visser 2012

14

Technische uitwerkingen

Page 15: Portfolio Kristiaan Visser 2012

15

Page 16: Portfolio Kristiaan Visser 2012

16

Hoofdentree

Terras dagactiviteitenSchetsontwerp De Zonnekamp

Privétuin bewoners

Bestaande bomen

Vaste plantenbordersNieuw aan te planten bomen

RhododendronsVogelvolière met terras

Entree

Lage blokhagen

Terras restaurant

Terras dagactiviteiten en restaurant

Parkeren ‘Kiss & Ride’

schetsont werp De Zonnek ampMarkenheem, een centra voor zorg en dienstverlening, heeft voornemens om het zorgcentrum De Zonnekamp te Zelhem te herontwikkelen. Naast het realiseren van de nieuwbouw is het opwaarderen van de buitenruimte een belangrijke doelstelling bij de ontwikkeling van het zorgcentrum.

Het schetsontwerp voor de buitenruimte geeft onder andere inzicht in de ruimtelijke inpassing van de nieuwbouw. Daarbij is de buitenruimte aan de straatzijde open en rustig ingericht. Lage blokhagen met gras, solitaire bomen en boomgroepen sluiten aan op het groene dorpse karakter. De nieuwe entree en de functies parkeren en logistiek zijn verplaatst naar de straatzijde. Hierdoor ontstaat er een vriendelijke woonomgeving met een parkachtige binnenhof waar bewoners kunnen wandelen, ontmoeten en zitten. Verder is de hoofdentree nu duidelijk herkenbaar vanaf de Hengeloseweg.

Gemeente Bronckhorst, Zelhem - PC - 2012Schetsontwerp

Page 17: Portfolio Kristiaan Visser 2012

17

Page 18: Portfolio Kristiaan Visser 2012

18

Page 19: Portfolio Kristiaan Visser 2012

19

Impressie binnenhof Impressie entree

Page 20: Portfolio Kristiaan Visser 2012

20

Context

inr icht ingsplan Campus WesteraamIn de wijk Westeraam wordt een campus ontwikkeld. Verschillende scholen, Quadraam en OverBetuwe College, vormen samen met de gemeentelijke sporthal het campusterrein.

De context waarbinnen scholencomplex Westeraam ligt is een groene zone waarin functies als Westeraam, andere scholen, pleinen, maar ook een park is opgenomen. De zone wordt doorkruist door verschillende routes waaronder een langzaam verkeersroute die de verschillende onderdelen verbind.

Voor de locatie van het scholencomplex Westeraam is het ruimtelijk concept als een groene campus vormgegeven. Groene randen met een verbindende lijn met verblijfs-kwaliteit. Gebouwen van verschillende grote en functie staan op een neutraal, strikt vormgegeven terrein. De centraal gelegen rode loper fungeert als voetgangers-verbinding en meer zuidelijk is een functioneel representatieve parkeervoorziening opgenomen.

Gemeente Overbetuwe, Elst - PC - 2012Definitief inrichtingsplan & beplantingsplanSchetsontwerp SAB Arnhem

Page 21: Portfolio Kristiaan Visser 2012

21Ontwerp Campus Westeraam

Page 22: Portfolio Kristiaan Visser 2012

22

Toegepaste bomen met diverse (herfst)kleuren

Detailuitwerking ‘rode loper’ Detailuitwerking parkeerplaatsen Detailuitwerking ‘rode loper’

Page 23: Portfolio Kristiaan Visser 2012

23

Profiel ‘fietsenstalling en entree sporthal’

Profiel ‘rode loper’ Profiel ‘zitgelegenheid aan het water’

Page 24: Portfolio Kristiaan Visser 2012

24

2 - delingEntree

Het bos De poort

ideeënprijsvraag Een boom van een POORTDe onneembare verkeersvesting van Den Bosch is geslecht. Een nieuwe toegang tot de stad krijgt vorm met de rijke geschiedenis van de stad en de toekomst van de plek als inspiratiebron. Het Heetmanplein maakt straks de wortels van de stad zichtbaar: de vesting, het bos en de poort.

Door het verlagen van de gronden voor de stadsmuur krijgt deze zijn imposante aanblik weer terug. Op plaatsen waar het niet mogelijk is om de stadsmuur te herstellen wordt deze voortgezet middels lijnverlichting in de grond. Een silhouet van de voormalige Pieckenpoort vormt de toegang tot een bomenallee welke vervolgens over gaat in de stedelijke massa’s van de stad. Het is de verbeelding van de verbinding tussen de buitenstad met de markt.

Het plan ‘De Bossche Poort’ is een plan dat diep geworteld zit in de historie van de stad en het geheugen van de Bosschenaar.

‘s Hertogenbosch - 2012Ideeënprijsvraag, inrichtingsplan & maquette

Page 25: Portfolio Kristiaan Visser 2012

25

Versmelting historie en toekomst De stadsmuur als stadsbalkon De Pieckenpoort als verbeelding van de verbinding van de buitenstad met de markt

Page 26: Portfolio Kristiaan Visser 2012

26

Ontwerp (maquette)

Page 27: Portfolio Kristiaan Visser 2012

27

Parkeren onder de bomen

De Pieckenpoort

Stadsbalkon

Uitloopgebied van het centrum

Page 28: Portfolio Kristiaan Visser 2012

28

Ontwerp recreatiepark Wientjesvoort-Zuid

inr icht ingsplan Wient jesvoor t-ZuidHet recreatiepark maakt onderdeel uit van landgoed Wientjesvoort. Dit wordt ruimtelijk herkenbaar gemaakt door in het plangebied een landgoedkarakter te realiseren en het terrein meer uitstraling naar zijn omgeving toe te geven, waarbij met name landschappelijk aansluiting gezocht wordt bij Huis Wientjesvoort, de Baaksche Beek en het omringende agrarische dekzandlandschap.

De ruimtelijke structuren op het terrein, die nu door achterstallig onderhoud minder herkenbaar of deels verdwenen zijn, worden versterkt en gerenoveerd. Zoals herstel van het beekdal, de houtwallen en houtsingels.

Landschappelijk gezien bestaat het recreatiepark uit open bloemrijke graslanden omzoomd door eikensingels met onderbeplanting en een meer besloten deel, bestaande uit bos met onderbeplanting. In het bosgedeelte zijn 30 recreatie-woningen gesitueerd.

Wientjesvoort BV - PC - 2011Inrichtingsplan, beeldkwaliteit, bosbeheerplan & beplantingsplan

Page 29: Portfolio Kristiaan Visser 2012

29

Page 30: Portfolio Kristiaan Visser 2012

30

Referentiefoto’s recreatiepark en natuurontwikkeling

Profiel overtuin - Huis Wientjesvoort Profiel recreatiewoningen - bloemrijk grasland

Page 31: Portfolio Kristiaan Visser 2012

31

Referentiefoto’s recreatiepark en natuurontwikkeling

Profiel recreatiepark - Baaksche Beek

Page 32: Portfolio Kristiaan Visser 2012

32

Referentiefoto’s

Landschappelijke inpassing twee boerderijen als één boerenerf

landschappeli jke inpassing vab-locaties

Tal van gemeenten worden in toenemende mate geconfronteerd met initiatiefplannen in het kader van de sanering van vrijgekomen agrarische bedrijfs-gebouwen. Voor een goede beoordeling van deze plannen is het van groot belang om de ruimtelijke kenmerken en waarden van het desbetreffende gebied te kennen. Op basis hiervan kan een geschikt voorwaardelijk kader worden gesteld voor dergelijke initiatieven.

De stadsrandzone, waartoe deze plangebieden in feite behoort, vraagt een zekere ontwikkelingsruimte teneinde alternatieven te bieden aan de onder druk staande, of terugtredende landbouw. Bovendien vraagt de nabijheid van stedelijke gebieden om voldoende areaal voor de recreatieve daguitloop. Beleidsruimte en flexibiliteit bieden dan kansen om een waardevol landschap in stand te houden en nieuwe betekenis te geven.

Diverse gemeenten - PC - 2011Herinrichting van agrarische bouwblokken na bedrijfsbeëindiging

Page 33: Portfolio Kristiaan Visser 2012

33

Landschappelijke inpassing twee vrijstaande woningen, vier tweekappers en een minicamping met gebouwen Referentiefoto’s

Page 34: Portfolio Kristiaan Visser 2012

34

Referentiefoto’s

Landschapsontwikkeling ven

Page 35: Portfolio Kristiaan Visser 2012

35

Referentiefoto’s

Landschappelijke inpassing boerderij (twee woningen) en vrijstaande woning

Page 36: Portfolio Kristiaan Visser 2012

36

inrichtingsplan Dorpshart RenswoudeHet dorp Renswoude krijgt een levendig dorpshart waar men prettig kan winkelen en wonen.

Voor de inrichting van het dorpshart is gekozen voor een hoog kwaliteitsniveau, waarbij gebruik gemaakt wordt van duurzame materialen zoals gebakken klinkers en natuursteen.

Eigentijds straatmeubilair in de vorm van bankjes, straatverlichting en fietsenstandaards complementeren het geheel. Zorgvuldig gekozen en geplaatste bomen en groene hagen geven het dorpshart een vriendelijke en dorpse sfeer.

Gemeente Renswoude - PC - 2011Inrichtingsplan & beplantingsplan

Page 37: Portfolio Kristiaan Visser 2012

37

rijbaan met overrijdbare hardstenen band

plein

zitbank en afvalbak

roostergoot

trottoir, voetgangersgebied

glascontainers

verkeersremmers rijbaan

fietsparkeren

parkeerplaatsen

zitelement

plint

rijbaan met fietssuggestiestroken

verharden oppervlakten

inrichtingselementen

solitaire boom en/of bomengroep

boomrooster

haag rondom parkeerterrein, 1.80 meter

plantvakken met bodembedekkers

hekwerk met klimop, 1.80 meter

haag en/of blokhaag, 0.70 meter

gazon

groen

A-A’

B-B’

D-D’

C-C’

Ontwerp Dorpshart

Page 38: Portfolio Kristiaan Visser 2012

38

A-A’

Profielen

Page 39: Portfolio Kristiaan Visser 2012

39

D-D’B-B’ C-C’

Page 40: Portfolio Kristiaan Visser 2012

40

ideeënpr i jsvraag K noop op de WegMet de inzending voor de prijsvraag “Wegh der Weegen” zijn de kwaliteiten van de Amersfoortseweg verkent en geeft ze vorm aan een nieuwe duurzame structuur. Een superstructuur die niet alleen bestaande en eigentijdse invullingen verdraagt, maar ook het vermogen heeft toekomstige ontwikkelingen op te vangen.

Deze superstructuur is geïnspireerd op het cultuurhistorisch belangwekkende concept van Jacob van Campen en roept herinneringen op aan het beoogde monumentale beeld en de grandeur van de 17e eeuw. Dit concept heeft haar geldigheid vooral op het hogere schaalniveau en in groter verband.

Een specifieke invulling, schikt zich op hoofdlijnen naar het patroon, maar biedt, afhankelijk van de functionele en ruimtelijke behoefte nog allerlei mogelijkheden, zonder de beelddragende hoofdstructuur aan te tasten. Een veelheid aan varianten wordt daarmee mogelijk gemaakt.

‘s Erfgoedvereniging Heemschut, provinciale commissie Utrecht - PC - 2011Eervolle vermelding voor inzending ‘Knoop op de Weg’ Ideeënprijsvraag, supervisie & deeluitwerking

Amersfoortseweg als drager

Knopen als sorties

Ondergeschikte achterbegrenzing

Page 41: Portfolio Kristiaan Visser 2012

41

Supervisie

Page 42: Portfolio Kristiaan Visser 2012

42

Landschapsplan Randwijkse Waarden

landschapsplan Randwijkse WaardenHet inrichtingsplan richt zich onder meer op landschapsherstel, waarbij een oude zandwinplas landschappelijk optimaal wordt ingepast. De diverse landschaps-elementen zijn zo ingezet dat de lengterichting van het rivierenlandschap wordt versterkt. Naast de ruimtelijke, ecologische en recreatieve doelstellingen is sterk rekening gehouden met de bedrijfsvoering (continuïteit) van de aanwezige steenfabrieken en de belangen van de bewoners.

Door aanleg van paden wordt de uiterwaard toegankelijk gemaakt voor recreatief gebruik. Verder zijn voorzieningen als zandstrand, natuurijsbaan, vliegerweide, overnachtingshaventje en tal van visplekken gepland. De rivier krijgt meer ruimte door omvang van de plas en door plaatselijke maaiveldverlaging.

Het landschap wordt aantrekkelijker door de ontwikkeling van landschappelijkebeplantingen en natuurlijke vegetaties. De westoever van de plas krijgt vorm als steltloperoever met zandplaten die afwisselend droogvallen en onderlopen.

K3 Delta en gemeente Overbetuwe - PC - 2010Ontwikkelingsplan, detailuitwerking, planproces en inspraaknota

Page 43: Portfolio Kristiaan Visser 2012

43

Page 44: Portfolio Kristiaan Visser 2012

44

Referentiefoto’s

Page 45: Portfolio Kristiaan Visser 2012

45

Profiel vogel”hut” Profiel ligweide met zwemoever

Detailuitwerking visplaats Detailuitwerking overnachtingshaventje Detailuitwerking ligweide met zwemoever

Page 46: Portfolio Kristiaan Visser 2012

46

Foto’s realisatie

inr icht ingsplan Avans HogeschoolDe nieuwbouw voor de Avans Hogeschool Breda heeft twee gezichten: een strak en zakelijk bouwvolume en een organisch gevormd paviljoengebouw dat zich brutaal tegen het strakke deel nestelt. De buiteninrichting doet daar feitelijk nog een schepje verscheidenheid bovenop. Behalve het robuuste voorplein komt er een parkruimte, een patio als aangename binnentuin en een vriendelijk ogend parkeerterrein. Vier elementen met elk hun eigen karakter en functie.

De dominante gevel en forse entree vragen om een stoere inrichting. Bij de forse oppervlakte past qua schaal tevens een groter verhardingsproduct. Een zakelijke inrichting, waarbij je met bepaalde elementen verfijning en contrast inbrengt om die zakelijkheid toch warmte mee te geven of te compenseren. Ook is met bomen in een frisse groene tint contrast aangebracht met de dominante terracottakleurige gevel. Het parkdeel biedt straks alle aantrekkingskracht om lekker in het gras met je laptop te werken. Een grote waterpartij zal niet ontbreken in dit park, dat mede het gezicht van de school bepaalt vanaf de verkeersweg.

Avans Hogeschool Breda - PC - 2009 Structuurplan, inrichtingsplan, beplantingsplan, begeleiding van besteksvoorbereiding en uitvoering plan

Page 47: Portfolio Kristiaan Visser 2012

47

Ontwerp

Page 48: Portfolio Kristiaan Visser 2012

48

Maquette

stedenbouwkundig plan De GeestDe Geest is gelegen op de stuwwalhelling en is een binnenstedelijk verstild gebied binnen de kern Beek. Het gebied herbergt een aantal bijzondere landschappelijke en cultuurhistorische waarden.

Centraal in de planvorming staat het streven om het unieke karakter van het gebied te bewaren en te versterken. Dit is mogelijk door o.a. het hanteren van een lage bebouwingsdichtheid, het handhaven van karakteristieke panden (zoals Huis Westerbeek, de Vluchtheuvel en het vm. Liefdegesticht) en het respecteren van het opgaande groen en de begraafplaats.

In het plan worden 48 woningen gerealiseerd waarvan 42% in de dure en 58% in de sociale sector.

v.o.f. De Geest & Gemeente Ubbergen - PC - 2009Stedenbouwkundig plan, inrichtingsplan, bosbeheerplan, beeldkwaliteitsplan

Page 49: Portfolio Kristiaan Visser 2012

49

Stedenbouwkundig plan

Page 50: Portfolio Kristiaan Visser 2012

50

projec tenl i js t

Landschapsplan De Danenberg Gemeente Overbetuwe Inrichtingsplan De Zonnekamp Zelhem Gemeente Bronckhorst Inrichtingsplan Campus Westeraam Gemeente OverbetuwePrijsvraag Reset de Heetmanplein BAI ’s Hertogenbosch Stedenbouwkundige visie La Verna Gemeente Wijchen Ruimtelijke onderbouwing bebouwing Oosterweg Gemeente Wijchen Ruimtelijke onderbouwing bebouwing Parksesteeg Gemeente Heumen Visie buitengebied Hilvarenbeek Gemeente HilvarenbeekMER studie Havikerwaard Gemeente RhedenOntwerpstudie werkeiland Smals IJsselmeer Smals IJsselmeer Inrichtingsplan Recreatieterrein Wientjesvoort Gemeente Bronckhorst Inrichtingsplan Centrum Vuren Gemeente Lingewaal Inrichtingsplan Dorpshart Renswoude Gemeente Renswoude Prijsvraag Blikvanger Stichting Landschap N.-Holland Prijsvraag Wegh der Weegen Erfgoedvereniging HeemschutBosbeheerplan Recreatieterrein Wientjesvoort Gemeente Bronckhorst Structuurvisie Heusden Gemeente Asten Stedenbouwkundig plan Centrumontwikkeling Beek Gemeente Ubbergen Ruimtelijke onderbouwing Zandbergseweg / Boskant Gemeente Wijchen Ruimtelijke onderbouwing minicamping Gemeente Geertruidenberg Ruimtelijke onderbouwing Derks Gemeente Beuningen Ruimtelijke onderbouwing De Gamerse Smid Gemeente Zaltbommel Ruimtelijke onderbouwing Hoogdonkseweg Gemeente Deurne

Landschapsplan Randwijkse Waarden Gemeente Overbetuwe Inrichtingsplan Woonzorgcomplex Bospoort Gemeente Ede Prijsvraag Kantoortuin Floriade Venlo Bosbeheerplan De Geest Gemeente Ubbergen

Stedenbouwkundige visie bedrijventerrein De Oven Gemeente Lingewaal Stedenbouwkundig plan De Geest Gemeente Ubbergen Stedenbouwkundig plan Beneden-Leeuwen Zuid Gemeente West Maas en WaalStedenbouwkundig plan Hüssenhoff Gemeente Groesbeek Beeldkwaliteitplan Lage Zwaluwe West Gemeente Drimmelen Beeldkwaliteitplan Oranjekwartier Gemeente Beuningen Kavelpaspoorten Lage Zwaluwe West Gemeente Drimmelen Ruimtelijke onderbouwing Voorpeelweg Gemeente Deurne Herontwikkeling centrum Ruinen Gemeente De Wolden

Landschapsplan Ooijsche Graaf Gemeente Ubbergen Landschapsplan Plassengebied Waalsprong Nijmegen Landschapsplan Afferdense en Deesdse Waarden Gemeente Druten Landschapsplan Gendtse Waard Gemeente Lingewaard Landschapsplan Bemmelse Waard Gemeente Lingewaard Inrichtingsplan Avans Hogeschool Breda Inrichtingsplan Avans Hogeschool Tilburg Ruimtelijke onderbouwing Friesesteeg te Achterberg Gemeente Rhenen

Landschapsplan Lingemeer Gemeente Buren Inrichtingsplan Camping Thijmseberg Gemeente Rhenen Inrichtingsplan IBIM-terrein NijmegenStructuurvisie Kerklaan Gemeente Geertruidenberg Structuurvisie Eersel Gemeente Eersel Structuurvisie Malden Gemeenten Heumen Stedenbouwkundige visie Karel Mollenstraat Gemeente Valkenswaard Stedenbouwkundig plan Lage Zwaluwe West Gemeente Drimmelen Beeldkwaliteitplan Bedrijvenpark Sterckwijck Gemeente Boxmeer Ruimtelijke onderbouwing Grebbeweg Gemeente Rhenen

2012

2011

2010

2009

2008

Page 51: Portfolio Kristiaan Visser 2012

51

Ruimtelijke onderbouwing Scouting Lage Zwaluwe Gemeente Drimmelen Ruimtelijke onderbouwing Glastuinbouw Hoge Zwaluwe Gemeente Drimmelen Ruimtelijke onderbouwing De Hengel Gemeente Ubbergen Landschapsvisie Bedrijvenpark Gemeente Overbetuwe Ruimtelijke visie Boxmeerseweg Gemeente Boxmeer

Herzien Beplantingsplan A2 Noord Rijkswaterstaat Beeldkwaliteitplan Loenen & Breukelen Gemeente Loenen & Breukelen LOP Gemeente Beuningen, Druten en Wijchen Beuningen, Druten en Wijchen Locatiekeuze Gascompressorstation Wijngaarden N.V. Nederlandse Gasunie Landgoedontwikkeling De Geer Gemeente Culemborg Landgoedontwikkeling Het Lange Broek Gemeente Langbroek Landgoedontwikkeling De Hoeken Gemeente Giessenlanden Loopvlonder Loenen aan de Vecht Gemeente Loenen aan de Vecht Zaltbommel in het Groen (erfinrichtingsplannen) Gemeente Zaltbommel Landschapsvisie Baakse Beek en Veengoot Waterschap Rijn en IJssel

Streekeigen erven Gemeente West Maas en Waal Gemeente West Maas en Waal Landschapspark Woezik (erfinrichtingsplannen) Gemeente Wijchen Visie zuidelijke dorpsrand Neede Gemeente Neede Inrichtingsplan zorgboerderij ‘t Paradijs Gemeente Barneveld Diverse erfinrichtingsplannen Diverse Particulieren Lingewaard in het Groen (erfinrichtingsplannen) Gemeente Lingewaard

2007

2006

Page 52: Portfolio Kristiaan Visser 2012

52

Wodan 506661 JR Elst

06 46 19 23 [email protected]

www.kristiaanvisser.nl