Portfolio Event

of 31 /31
Mijn project De schetsen Margot 22 Dagje Amsterdam Jo Coenen Mijn project: diplomering Style your event Exclusief interview: Margot Jansen

Embed Size (px)

description

Als afsluiting voor het vak Event Styling in jaar twee van de opleiding Communicatie heb ik een portfolio gemaakt. In dit portfolio komt alles naar voren waaraan ik gewerkt heb tijdens deze minor in het tweede jaar van mijn opleiding. Mijn reflectie heb ik in de vorm van een interview met mezelf gedaan.

Transcript of Portfolio Event

Page 1: Portfolio Event

Mijn project De schetsen

Margot 22

Dagje Amsterdam

Jo Coenen

Mijn project: diplomering

Style your event

Exclusief interview: Margot Jansen

Page 2: Portfolio Event
Page 3: Portfolio Event

Welkom in Margot

Fluitende , zingende , vrolijk kijkende en lachende mensen. Oftewel het is weer lente. Na een lange winter binnen voor de openhaard te hebben geze-ten met een warme kop thee, haalt nu iedereen haar korte rokjes en broeken weer uit de kast om zonder jas door de straten te lopen. En niet alleen bij de mensen straalt de lente ervan af, ook in de natuur is de lente duidelijk aanwezig. Lammetjes springen door de wei en allerlei gekleurde bloe-men kleuren de bossen. Haal de tuinstoelen uit de schuur, pak een koud glas limonade en geniet van dit nummer. Want hoe meer lente hoe beter.

Margot hoofdredacteur

Margot 02

Page 4: Portfolio Event

Interview, Margot Jansen

8

De lente 5

Het object 12

Style your event

9

Page 5: Portfolio Event

4 Column—Margot Jansen 5 De lente, wat een sfeer 7 Krabbels 8 Woontrends—Badkamers 10 Interview—Margot Jansen 16 Style your event—Eventtrends 2009 18 De Tentoonstelling 19 Het object—De stoel 20 Van hal naar huis– De metamorfose 22 De collage 23 Mijn project—De diploma-uitreiking 24 Mijn project—de schetsen 25 Dagje uit—Dagje Amsterdam 26 De architect—Jo Coenen Volgende week

Deze week

14 Amsterdam,

onze hoofdstad

Style your event

9

Mijn project 13

Page 6: Portfolio Event

Margot Jansen

Met een harde klap wordt mijn slaapkamerdeur openge-gooid. Het geluid van twee kleine, stampende voetjes komt om de hoek van de deur. Nog maar een paar stappen en ik word weer geconfronteerd met het hebben van kleine kin-deren en hun bezigheden. Inmiddels staat mijn kleine meisje voor mijn neus, inclusief een pyjamabroek hangend op de knieën en een bos stro op haar koppie. Bij het zien van deze situatie, bedenk ik mij dat ik waarschijnlijk een halve ochtend nodig ga hebben om daar fatsoenlijk een kam doorheen te krijgen. Een knal rood hoofd en de blik in haar ogen vertellen mij dat rustig opstaan er voor mij vandaag niet in zit. In plaats van dat ik wakker word van het hoge piepende geluid van de wekker schreeuwt Lieke, naar mijn toch al zo wakkere hoofd, dat haar grote broer haar weer eens achterna zit. Beseffend dat ik aan dit getreiter een eind moet maken, stap ik met knikkende knieën van de slaap in mijn sloffen om richting Bas te gaan. Met een grote kop koffie plof ik neer op mijn heerlijke werk-stoel naast de open haard. Ik geniet met volle teugen van mijn eerste slok, wat had ik die slok hard nodig. Het opstaan deze ochtend viel mij vrij zwaar en op de weg naar school waren de kinderen ook al zo druk. Gelukkig zitten ze nu veilig in hun schoolbankjes en is op dit moment de juf de baas over mijn kinderen en bemoei ik mij even nergens mee. Vanmid-dag kan ik weer al mijn aandacht aan hen besteden. Om de week zijn ze namelijk op de vrijdagmiddag vrij, zodat de juf eens lekker kan bijkomen. In mijn volgende leven word ik ook juf, heerlijk een iets langer weekeind. Maar goed, in dit leven ben ik schrijfster en zal ik er ook deze maand weer voor moeten zorgen dat er een boeiend stukje over mijn, o zo spannende leven, in het blad komt te staan. Na het opdrinken van mijn kop koffie haal ik alle gebeurtenis-sen van de afgelopen maand nog eens voor de geest. Met gefronste wenkbrauwen bedenk ik mij dat ook deze maand weer voorbij is gevlogen. Zeker met twee kinderen die alle tijd opeisen. Een klapperende brievenbus in de gang schud mij wakker uit mijn gedachten en laat mij ook beseffen dat ik eigenlijk helemaal niets heb om over te schrijven. Ik besluit, als maatregel om te voorkomen dat ik gek word, eerst maar eens een boodschappenlijstje te maken en daarna de kin-deren van school te halen. Misschien dat zij mij op een idee brengen om over te schrijven.

Margot 04

Struikelend over een steen kom ik terecht bij de winkelwa-gens van de supermarkt. Met aan mijn linkerzijde Lieke die mijn aandacht wil en twee seconde geleden had ik ook Bas nog aan mijn rechterzijde. Paniekerig begin ik om mij heen te kijken. Naast de ingang van de supermarkt is hij een lief klein hondje wild aan het aaien. Aan de staart van de hond kan ik zien dat deze geniet. Even ben ik bang dat de eigenaar van de hond het niet goed vindt, maar als snel is deze angst weg. Een vriendelijke vrouw uit de wijk komt naar Bas toe en begint een praatje met hem. Met zijn borst vooruit en een stoere blik, begint hij trots zijn verhalen te vertellen. Ondertussen loop ik met Lieke aan mijn hand richting Bas. Ineens vliegt hij mij om de nek en vraagt hij of hij de hond mag houden. Ik kijk de vriendelijke mevrouw aan en leg dan aan Bas uit dat deze hond al een hele lief baasje heeft. Met een winkelwagentje aan de ene hand een lief klein meis-je aan de andere hand en een jongen met grote tranen in het wagentje lopen we uiteindelijk de supermarkt in. Wat voel je je toch altijd bekeken met een schreeuwend kind in je karre-tje. Als de zoveelste boze opmerking ook geen effect heeft, besluit ik om mijn karretje in het verste hoekje van de super-markt te zetten, zodat ik rustig mijn boodschappen kan doen. Zonder na te denken loop ik met Lieke en mijn lijstje de su-permarkt door. Af en toe zet ik wat spullen in de kar en rijd deze steeds een stukje verder. Tot ik uiteindelijk bij de kassa kom. Ineens dringt het tot mij door dat Bas al een hele tijd stil is. Dan begint Lieke aan mijn arm te trekken. “mama, waarom heb je deze vreemde jongen gekocht?”, vraagt ze. Precies op dat moment dringt het tot mij door dat ik al de hele boodschappentocht een verkeerde kar aan het duwen en vullen ben. Wat voel je je dan stom. Snel ga ik op zoek naar de kar met de verlorren Bas en de eigenaar van dit lieve jongetje die al de hele rit heerlijk stil aan het slapen is. Ineens komt er een vrouw in paniek naar mij toe. Na een korte uitleg en een 2 keer zo lang gezellig praatje, kom ik uiteindelijk met een volle kar en met in het stoeltje de “echte”bas, aan bij de kassa. ’s Avonds aan tafel wordt er nog hard gelachen om mijn actie.

En dan stel ik nog maar eens vast, dat die plotselinge wekker

van vanochtend toch niet zo goed voor mij was.

Page 7: Portfolio Event

De lente Wat een sfeer

Margot 05

Page 8: Portfolio Event

Invoegen collage van school

Margot 06

Page 9: Portfolio Event

Je kent het wel. Even een uurtje tussendoor, Een saaie pauze, een les die totaal niet interessant is of gewoon lekker even ergens anders met de gedachte. En wat doe je dan?! Juist even een krab-beltje tussendoor. Onze lezeressen hebben hun mooste krabbels ingestuurd. Hier wat mooie ideeën om de volgende saaie les, langdurige treinreis of de pauze te vullen.

Krabbels Wat zijn de trends

van 2009?

DEZE WEEK de nieuwe krabbels

Margot 07

Page 10: Portfolio Event

Woontrends Woontrends 2009

Margot 08

Page 11: Portfolio Event

Niets is zo belangrijk als een lekker bad of een lekkere douche in huis. En als je dan toch geniet van een warm bad, dan is het ook belangrijk dat je mooi uitzicht hebt. In dit nummer kun je tips opdoen . Neem het blad mee naar de badkamer. Stap in bad en droom weg bij de nieuwe badkamer.

Margot 09

Page 12: Portfolio Event

Margot

Interview

Jansen

“Heerlijk lekker knutselen. Ver-

stand op 0 en de handjes lekker

laten wapperen”. Margot Jansen volgt de op-

leiding communicatie aan de NHL in Leeuwarden. Speci-

aal voor de minor Event-styling en management is zij

naar Leeuwarden gekomen, waar zij nu ook woont. Haar

laatste project heeft zij net met succes afgerond.

Margot 10

Page 13: Portfolio Event

Margot Margot 11

Page 14: Portfolio Event

Margot 12

Page 15: Portfolio Event

Margot 13

Na de Havo is Margot eerst begonnen met een op-leiding aan de Pabo. Maar op het moment dat ze daar begon wist ze al dat ze deze studie niet zou afmaken. Omdat ze haar studietijd niet wilde weg-gooien en graag een studie wilde doen waar ze iets aan heeft en waar ze het naar haar zin heeft, is ze op een uitgebreid onderzoek uitgegaan. Verschil-lende communicatieopleidingen heeft ze bezocht, maar Leeuwarden sprak haar toch het meeste aan. En dan vooral de minor Eventstyling en manage-ment trok haar over de streep. In de zomer van 2007 is ze dan ook begonnen met de opleiding. Het eerste jaar heeft ze succesvol afgesloten en haar propedeuse gehaald. In het tweede jaar dienen de studenten een minor te volgen. En uiteraard heeft Margot toen voor de minor Eventstyling en management gekozen. Al bleek na het volgen van de lessen dat ze niet alles even leuk vindt van deze minor. Ze volgde praktijk lessen en theorielessen. De praktijk lessen waar ze met heel veel plezier heen ging. “Heerlijk lekker knutselen. Verstand op 0 en de handjes lekker laten wapperen”. Daarnaast werd er in de theorielessen aandacht besteedt aan de organisatie van een eve-nement. “De lessen waren best interessant, maar ik zie mij dit echt niet in de praktijk doen. Al dat ge-stres en onregelmatige werktijden”. Het kersteve-nement vond ze ook erg chaotisch. Iedereen had een ander idee en wilde wat anders. “Ik heb vooral geleerd om rustig te blijven onder stressituaties en te denken dat het allemaal wel goed komt. Dit vindt ik erg positief. Vroeger kon ik om sommige dingen heel lang piekeren en nachten lang niet slapen. Te-genwoordig slaap ik prima en zie ik het allemaal wel”. Aan het begin van de eerste periode zag Mar-got het allemaal niet zo zitten. Er moest zoveel ge-beuren. Er moest een 3D object veranderd worden en de kantine moest in kerstsfeer worden omgeto-verd. Samen met een aantal groepsgenoten zorgde Margot voor de aankleding van de ramen. Hiervoor hadden ze een heel creatief idee, wat goed uitpak-te. Het eindresultaat was fantastisch. Tijdens dit project trad zij niet erg op de voorgrond. Margot pas zich er makkelijk aan. Er waren andere die het voortouw namen, waardoor Margot het helemaal niet erg vindt om zich niet met alles te bemoeien. Ook haar object was op tijd af. In een tweedehands winkel had zij zich helemaal vermaakt en uiteinde-lijk een hobbelpaard gekocht. Dit werd uiteindelijk een modern hobbelschaap. “Hij staat nu nog in de woonkamer te pronken”.

In de tweede periode veranderde haar houding en gedrag volledig. Ineens moest zij samenwerken met een groepje van vier medestudenten. Samen moes-ten zij zorgen voor de aankleding van de diplome-ring van de vierdejaars studenten. Margot trad nu minder op de achtergrond. Samen met een groeps-genoot Maaike, nam zij de leiding. Zij bedachten in grote lijnen wat er moesten komen en wie dat zou uitvoeren. Omdat Margot het heerlijk vindt om met haar handen bezig te zijn, heeft zij zich vooral ook bezig gehouden met de schetsen. Omdat het bud-get niet erg hoog was, moest er veel zelf geprodu-ceerd worden. Hier heeft Margot veel aan mee ge-holpen. “Op de woensdag was ik altijd om kwart over 9 op school en had ik om half 2 pas weer les. In de tussentijd kon er dus flink wat gebeuren”. Ook zorgde Margot samen met haar groepsgenoot Carin voor de planning. Samen hebben zij het draaiboek in elkaar gezet. Waarschijnlijk zal Margot op de dag zelf de boel een beetje sturen, zij weet tenslotte wat er in het draaiboek staat en kent de plattegron-den uit haar hoofd. “Door het maken van het draai-boek heb ik ook weer aan mijn competenties ge-werkt”; lacht Margot. De laatste periode heeft Mar-got erg veel geleerd en is zij steeds meer te weten gekomen wat zij graag wil. “Deze periode kreeg ik ook aan aantal theorielessen. Hierbij hebben ver-schillende gasten verteld over hun beroep. Dit is een mooie manier om een beetje kennis te maken met het echte bedrijfsleven. Door dit soort dingen weet ik steeds beter wat ik wel en niet wil. Ook zijn we met de klas op excursie geweest, wat ook weer erg leerzaam is. De laatste periode is een goede periode geweest. Misschien vindt ik deze minor nog zo gek nog niet en wil ik er later toch echt iets mee gaan doen”. Vroeger wilde Margot altijd binnenhuisarchitect worden. Doordat zij geen goede opleiding op HBO niveau vond, heeft zij deze droom laten varen. In de praktijklessen kwam Margot toch weer veel in aan-raking met het ontwerpen van dingen en het stylen van dingen. Met plezier ging ze naar de lessen en was ze met haar opdrachten bezig. Stellig zei ze toen ook dat ze misschien toch weer iets met bin-nenhuisarchitectuur zou willen doen. Maar nu ze bezig is met het zoeken naar een stageplaats en met de diplomering komt ze er toch ook steeds meer achter dat dit ook haar ding is. Want in dit vak is zoveel te combineren. Het schrijven van teksten en vormgeven van tijdschriften of posters is ook wat ze hartstikke leuk vindt.

Raamver-

siering

Kerst

f(l)air

De veran-

dering van

het hobbel-

paard

Page 16: Portfolio Event

Margot 14

Page 17: Portfolio Event

Margot 15

In jaar 3 zal Margot eerst 3 maanden stage moeten lopen. Ze heeft net te horen gekregen dat zij bij het Fries Museum stage mag lopen. Hier kan ze van alles doen. Zo komt ze er goed achter wat ze pre-cies wil of wat ze misschien juist niet wil. Ze denkt daar erg veel te leren. Juist omdat ze zoveel ver-schillende klussen mag doen. Sowieso denkt ze veel ervaring op te doen op het gebied van organiseren. Het organiseren van bijvoorbeeld een activiteiten-dag. Het Fries Museum is ook druk bezig met de verhuizing in de periode dat Margot er stage zal lopen. Zo’n interne veranderen brengt heel wat met zich mee. Hierover zal ze veel te weten komen en alle drukte meemaken. “Met betrekking tot mijn stage heb ik een aantal leerdoelen moeten formu-leren. Eén daarvan is bijvoorbeeld; binnen de stage-periode van 3 maanden heb ik een activiteit geor-ganiseerd waarbij ik veel contact heb gehad met sponsoren. Een ander leerdoel is; binnen de stage-periode van 3 maanden heb ik kennis gemaakt met het ontwikkelen van een huisstijl en kan ik hiervan ook verschillende schetsen tonen.”. Verder zal een belangrijke taak bij het Fries Museum zijn om het klantenbestand bij te houden, uit te breidden en op te schonen. Dit heeft niet veel te maken met de minor, maar ook dit zal erg leerzaam zijn voor Mar-got. Ervaringen genoeg om op te doen. Niet alleen tijdens haar stage zal ze te maken krij-gen met verschillende competenties, ook afgelopen jaar heeft ze met de competenties gewerkt. Voor de minor Eventstyling en management heeft zij vooral te maken met competentie 7, communica-tieprojecten realiseren. “Tijdens de voorbereidin-gen van de diplomering heb ik mij vooral bezig ge-houden met de planning, deze competentie be-heers ik nu redelijk goed. De planning heb ik uitge-werkt in een draaiboek, waardoor ik hier nu ook goed mee overweg kan. Tijdens de realisatie van het evenement was mijn hele groepje aanwezig. Ieder had zo zijn eigen taken. Omdat er veel moest worden aangekleed was het belangrijk dat ieder zijn eigen taken had. Het eindresultaat was fantas-tisch. Een project uitvoeren beheers ik op dit mo-ment dus ook. Al kunnen deze punten altijd nog verder worden uitgebreid. Tijdens dit project heeft een groepsgenootje zich bezig gehouden met de begroting. Dit is dus nog een groot leerpunt voor mij. Dit is ook wel een punt wat ik nog graag zou willen leren. Van deze competentie zou ik graag nog een beursplan willen realiseren. Hier ben ik nog niet echt mee in aanraking geweest, maar lijkt mij wel erg leuk”.

Vergeleken met de eerste periode heeft Margot veel verbeterd. In de eerste periode hield zij zich vooral op de achtergrond. Terwijl zij het de tweede periode veel leuker vond om ook op de voorgrond te treden. Zo heeft zij verschillende dingen geregeld en in de gaten gehouden. Ook kreeg zij in de twee-de periode met veel meer dingen te maken. Zo hoefde ze in de eerste periode niet echt een draai-boek en een begroting te maken. Hier is zijn in de tweede periode wel mee in aanraking gekomen. Net zoals het realiseren van een heel project. In periode 1 moest zij een deel van het project realise-ren, waarbij je nooit te maken krijgt met alle din-gen. In de tweede periode is dit allemaal goed aan bod gekomen. Ook de begeleiding in de tweede periode vond zij erg fijn. Ze had een fijne docent die haar begeleide en er veel verstand van heeft. “De tweede periode was een erg leuke en leerzame pe-riode”. De komende jaren zal Margot nog veel leren en veel ervaring op doen. Allereerst moet zij volgende jaar al stage lopen. Daarna zal zij een vrije minor volgen, waar ze ook weer veel van leert. En dan is het laatste jaar van haar studie alweer aangebro-ken. Of zij dan kiest voor het vervolg op deze minor weet zij nog niet. De kans is wel vrij groot. Het schrijven van teksten vindt ze ook erg leuk, maar de minor die daar dit jaar bij hoorde vond zij ook min-der. Ze is achteraf erg blij dat zij voor de minor eventstyling en management heeft gekozen. En in het vierde jaar moet ze haar afstudeerstage lopen. Doordat ze dan al veel ervaring op het gebied van stage heeft gedaan, hoopt zij dat ze de beste stage zal uitkiezen. Ze weet op dit moment nog niet wel-ke kant zij op wil. Hopelijk weet zij dan meer, zodat ze gericht op later een mooie stage kan uitzoeken. Margot hoopt binnen de vier jaar te zijn afgestu-deerd. Zoals het nu allemaal loopt en eruit ziet, gaat dat ook zeker lukken. Op dit moment staat er in haar planning om na haar studie eerst te gaan reizen en daarbij haar Engels wat bijwerken. “Reizen vind ik geweldig en ik wil nog veel meer van de wereld zien. Je weet alleen nooit hoe het loopt. Misschien krijg ik wel een hele mooie baan aange-boden en ben ik na school direct fulltime aan het werk. Of ik kan natuurlijk helemaal geen geld heb-ben en niet eens op reis kunnen. Maar gelukkig is het altijd toegestaan om te dromen en hopelijk ko-men deze dromen uit. De tijd zal het leren. Voorlo-pig zit ik prima op mijn plekje en gaat alles hartstik-ke goed.”

Page 18: Portfolio Event

Style your event Event trends 2009

Margot 16

Page 19: Portfolio Event

Per jaar vinden er heel veel verschillende evenementen plaats. In 1 winkelstraat zijn ver-schrikkelijk veel etalages. En wat is er nou belangrijker dan een perfecte uitstraling. Hier-mee worden de klanten de winkels in gelokt en de mensen naar het evenementen. En bij een perfecte uitstraling op het evenement zullen mensen altijd blijven terug denken aan het evenement. In deze reportage kun je vooral heel veel inspiratio opdoen. Onze redactie

Margot 17

Page 20: Portfolio Event

De tentoonstelling Juli 2009

Margot 18

In de maand juli zal in Leeuwarden een bij-zondere tentoonstelling plaats vinden. Tij-dens deze tentoonstellingen zullen hele ge-wone voorwerpen op een speciale manier worden tentoongesteld. In gewone wasbak zorgt voor een fantastische ingang. De was-bak en waterkraan zijn levensgroot in de ingang neergezet. Op deze manier is het een grote fontein. Met deze opening ben je meteen warm ge-lopen voor de rest van de tentoonstelling. Daar zul je onder meer levensgrote kwasten tegenkomen en een podium vol paspoppen. Zeker de moeite waard om een kijkje te ne-men. De tentoonstelling vindt plaats van 3 juli tot 31 juli, in de evenementenhal van Leeuwar-den. Gratis toegang.

Page 21: Portfolio Event

Margot 19

Het object De stoel

Vormgeving De stoel heeft een ronde vorm. Het lijkt een soort bal met een hoek eruit. Hierdoor lijkt het in eerste instantie niet op een stoel. De stoel zit ook anders dan Een stoel met vier poten. Deze stoel wiebelt en je moet jezelf rechtop houden. Dit maakt de stoel niet erg comfortabel. De stoel is gemaakt van een soort rubber, waardoor de stoel zacht aanvoelt en je Het kunt indeuken. Het voordeel van dit materiaal is dat het niet snel stuk zal gaan. Waardoor het langer mee gaat. De kleur van de stoel is bijna wit. Door de omgeving lijkt de stoel wat blauw. De kleur van de omgeving weerkaatst namelijk op de stoel. Wanneer de stoel in een andere omgeving gezet zal worden, dan krijgt de stoel direct een hele andere uitstraling. Functie De stoel heeft twee functies. Zoals het woord ‘stoel’ al aangeeft heeft het de functie om te zitten. Door de vorm zit de stoel alleen niet erg lekker. Je wiebelt erg snel naar achteren of naar voren toe. Ook heeft de stoel een grote communicatieve functie. De stoel heeft een bepaalde uitstraling, een moder-ne en trendy uitstraling. De stoel valt onder de trend ‘Less is more’. De bibliotheek van Amsterdam heeft ook een moderne uitstraling. Deze stoel past dus perfect bij de totale uitstraling. Tijdens het bedenken van deze stoel zal ook rekening zijn gehouden met het totale beeld dat de bibliotheek wil uitstralen.

Deze stoel staat in de bibliotheek van Am-sterdam, gelegen naast het Centraal Station. Op de muziekafdeling kun je op deze stoel achter de computer kruipen.

Page 22: Portfolio Event

Van hal naar huis De metamorfose

Voor Tom en Carlijn hebben in Nijmegen een deel van een oude Basisschool gekocht. Zij hebben ieder hun eigen bedrijfje en hun bedrijfsruimte kun-nen zij perfect kwijt in deze school. De gymzaal wordt de bouwplaats voor Tom zijn timerbe-drijf. En Carlijn krijgt twee lokalen waar zij haar schoonheidssalon kan beginnen. En toen bleef er nog de grote hal van de school over. Dat dit hun huis wordt, daar zijn ze het over eens. Maar ze hebben nog geen idee hoe ze het dan moeten inrichten. Het is een ruime lichte hal met heel veel ramen. Er zijn maar 3 muren in de gang te vinden. En dan begin je al met het probleem van waar hang je je tele-visie op. Zelf kwamen ze er niet uit waardoor ze de topstylist van Margot hebben uitgenodigd. De-ze heeft er een fantas-tisch appartement van gemaakt.

Margot 20

Page 23: Portfolio Event

Het resultaat

Het appartement kent 4 uitgangen en een heleboel ramen. De uitgang die be-staat uit 1 deur ( in de slaapkamer) gaat naar de tuin toe. De andere deuren in de slaapkamer gaan naar de schoonheids-salon toe. Doordat hier niet veel lawaai van komt, kunnen Tom en Carlijn rustig doorslapen. De deur helemaal aan de andere kant komt vanuit de bouwplaats. Dit is ook de ingang van het appartement. Door een grote wand in de ruimte te plaat-sen wordt er een hal gecreëerd en een mogelijkheid om de televisie op te han-gen. De grote hoek-bank zorgt voor veel zitruimte. De deuren achter de bank gaan ook naar de tuin, maar deze zullen niet veel gebruikt wor-den. In het midden van het appartement komt een enorme keuken met kookei-land. Aan het eiland kan gegeten worden, maar ook aan de gro-te tafel kunnen ze eten. Door een ver-schuivende wand tussen de slaap– en eetkamer te plaat-sen, ontstaan er twee ruimtes. Hun appartement is klaar voor gebruik.

Margot 21

Page 24: Portfolio Event

De collage Knippen uit een tijdschrift en plakken maar. Wanneer je de collage daarna op een door-zichtig papier laat copieren, krijg je en fantas-tisch effect. Zie de resultaten.

Margot 22

Page 25: Portfolio Event

Mijn project Elke week verteld iemand over haar project. Deze week verteld Margot over de diploma-uitreiking op de NHL.

Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang. ‘Gelukkig is het nog niet zo ver”, verteld Margot. Er moet nog zoveel gebeuren dat ze nog wel wat tijd kan gebruiken. Op 10 juli zullen de afgestudeerde communicatiestudenten aan de NHL hun diploma ontvangen. Om deze dag niet zomaar voorbij te la-ten gaan, wordt er een leuke uitreiking georganiseerd. Margot is samen met haar collega’s verant-woordelijk voor de styling, de catering en de organisatie. Het thema van dit jaar is ‘Vrolijkheid en Vrijheid’. Veel vlinders en bloemen zullen het gebouw aankle-den. Dit jaar vindt de uitreiking plaats in het schoolgebouw van de NHL, locatie Hemperserweg in Leeuwarden. De kantine, hal, 2 zalen en de gangen zullen in het thema omgetoverd worden. Hieron-der zijn een aantal beelden te vinden van de locaties die aangekleed worden.

De kantine

De hal is een grote ruimte. Er zullen dus veel vlinders gemaakt moeten worden om het een beetje ge-zellig aan te kleden. Ook zullen er verschillende lijsten van purschuim gemaakt worden. Hierin komen ook vlinders te hangen. Deze lijsten zullen voor de ramen en tussen de palen aan de linkerkant komen te hangen. In de schetsen hieronder zijn deze lijsten ook goed te zien. Om de keuken wat uit het zicht te houden, hebben Margot en haar collega’s een soort gordijnen gemaakt. Deze gordijnen bestaan uit gekleurde vierkanten. Achterin het plaatje is dit duidelijk te zien. De afgestudeerde waant zich in een vrolijk gekleurde vlindertuin. Het zal een mooie afsluiting worden van hun geweldige schooltijd. En ze hebben nu alle vrijheid om te doen wat ze willen.

Op 10 juli zal het evenement plaats vinden. Wij van Margot zullen dan ook langs komen om de uitein-delijke sfeer te proeven. Een reportage hierover zal in het zomernummer van ons blad verschijnen. Voor nog wat indrukken zijn er op de volgende bladzijde verschillende schetsen te vinden.

Margot 23

De schets

Page 26: Portfolio Event

Mijn project De schetsen

Margot 24

Page 27: Portfolio Event

Margot 24

Dagje uit Dagje Amsterdam

Amsterdam, de hoofdstad van Ne-derland. Dus vervelen zul je je daar nooit. Voor iedereen is er wel iets. Op het gebied van cultuur, winke-len of gewoon lekker luieren in het Vondelpark. En met zijn vele grach-ten is Amsterdam ook prima vanaf het water te bezichtigen. Maar voor wie nou net even wat anders wil kan eens een kijkje nemen bij ACRAM, architectuurmuseum Am-sterdam. Hier kun je een rondlei-ding krijgen langs bijzondere ge-bouwen. Een aantal van deze ge-bouwen zullen in de reportage ook besproken worden. Dus lees ver-der en snuif een beetje cultuur op.

Shoppen of cultuur

ACRAM

Voor een dagje cultuur kun je terecht bij ACRAM. Dit is het architectuurmuseum van Am-sterdam. Vormen en materiaal Dit museum is gevestigd in een bijzonder gebouw. Dit gebouw kenmerkt zich door haar vor-men. Door deze ronde vormen lijkt het gebouw op een soort golf. Het gebouw ligt ook aan het water, wat weer associeert met een golf. Aan de ene kant van het gebouw lopen de lijnen heel speels en bol en aan de an-dere kant zijn de lijnen strak en recht. Dit geeft het totale beeld van het gebouw een speels effect. Er zijn ook veel verschil-lende materialen gebruikt. Zo is er veel gebruik gemaakt van glas, maar voor van aluminium.

Kleurgebruik Het gebouw heeft geen span-nende kleuren. Door het glas worden veel kleuren van de omgeving weerkaatst. Het wa-ter en de lucht zijn te zien in de weerspiegeling. De andere kant van het gebouw heeft de kleuren van aluminium. Functie Het gebouw dient als infopunt en als expositieruimte. Het bestaat uit drie vides waar ver-schillende exposities gehou-den kunnen worden. Vanaf dit punt starten ook verschillende tochten door de stad. Hier was het gebouw in eerste instantie niet voor bedoeld. Het zou eigenlijk een bijgebouwtje van het Neonmuseum worden.

Page 28: Portfolio Event

Margot 25

Stijl Het gebouw is helemaal van deze tijd. Om het ACRAM gebouw heen staan allemaal oude huizen met trapge-veltjes. Dat is bij dit gebouw nergens terug te vinden. Strakke, trendy vormen kenmerken het gebouw. Hier-mee wil de kunstenaar ook een andere kant van Am-sterdam laten zien. En op deze manier valt het ge-bouw extra op. Wat natuurlijk weer extra aandacht oplevert.

Openbare bibliotheek

Vormen en materialen De bibliotheek van Amsterdam is een vrij groot gebouw, zowel van binnen als van buiten. Door de grote vormen lijkt het ge-bouw nog groter. Ook door het steen ge-bruik krijgt het gebouw een kolossale uit-straling. De bibliotheek zelf lijkt alleen te bestaan uit een aantal ramen met donker houten kozijnen. Wanneer dit ook van steen was geweest, dan had het gebouw nog veel grover geleken. Het is een fantastisch ge-bouw dat in zijn omgeving erg opvalt. Kleurgebruik Het kleurgebruik is vrij somber. Er is veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en haar kleuren. Zo zie je vooral de kleur van het steen dat is gebruikt. Dit is een beetje grijzige kleur. Doordat dit een lichte kleur is valt het hout van de kozijnen extra op. Dit is een mooie donder houten kleur. Verder weerkaatsen er veel kleuren in het glas.

Functie De bibliotheek van Amsterdam heeft verschil-lende functie. In eerste instantie is het bedoeld als bibliotheek en als ontmoetingsplek. Door de centrale ligging is het gebouw goed bereikbaar. Door de grote trap voor de bibliotheek, die in het zonnetje ligt, komen er veel mensen om even te ontsnappen aan de drukte in de stad. Binnen kunnen mensen alles te weten komen over literatuur. Bovenin de bibliotheek is een restaurant gevestigd. Je kunt er dus ook nog een lekker hapje eten als je dat wilt. Het is dus een plek waar voor iedereen wat is.

Het interieur is heel verschillend. Het gebouw heeft veel afdelingen, met elke afdeling haar eigen the-ma. Toch heeft het gebouw over het algemeen een moderne uit-straling. Door de strakke vormen en het materiaalgebruik. Op de vloer ligt bijvoorbeeld een donder houten vloer. Het is binnen een plek om elkaar te ontmoeten, om van elkaar te leren, om te leren en om te vermaken. Een plek voor iedereen dus. Voor jong en oud, voor elke leeftijd is er genoeg te doen en genoeg te vinden in de bibliotheek. De architect die dit fantastische gebouw bedacht heeft is Jo Coe-nen.

Page 29: Portfolio Event

Margot 26

De architect Jo Coenen

Op 30 September 1949 wordt de bekende Nederlandse architect Jo Coenen geboren in het plaatsje Heerlen. Hij studeerde aan de Tech-nische Universiteit Eindhoven en studeerde daar in 1975 af als archi-tect. Hierna begon zijn prachtige carrière. Jo begon als docent Bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindho-ven. Hierna heeft hij enige tijd voor het architectenbureau Aldo van Eyke & Theo Bosch gewerkt. In dat zelfde jaar, 1979, opende hij ook zijn eigen architecten bureau. Inmiddels heeft hij van zijn bureau zo’n 3 vesti-gingen. Jo Coenen heeft vele gebou-wen ontworpen. Op deze pagina zijn de belangrijkse bouwwerken te vin-den. Op de vorige pagina staat de openbare bibliotheek van Amster-dam. Ook deze is ontworpen door Coenen. Al eerder had hij de biblio-theek in Maastricht ontworpen. De-ze twee gebouwen lijken dan ook erg op elkaar.

Jo coenen

Page 30: Portfolio Event

Volgende keer

Winterse plaatjes

Winterse collectie

Winterse bezigheden

Winterse maaltijden

Page 31: Portfolio Event