Popelucht 2012

28
Poppodium www.nieuwenobelaer.nl POPELUCHT PROGRAMMA 25 & 26 AUGUsTUs 2012 N I E U W - N I E U W - N I E U W N I E U W - N I E U W - N I E U W 2 PODIA

description

25 & 26 augustus 2012!

Transcript of Popelucht 2012

Page 1: Popelucht 2012

Poppodium

www.nieuwenobelaer.nl

POPELUCHT

PROGRAMMA

25 & 26 AUGUsTUs 2012

NIEUW-NIEUW-NIEUW

NIE

UW-NIEUW-NIEUW

2 PODIA

Page 2: Popelucht 2012
Page 3: Popelucht 2012

27e editie Popelucht: nieuwe wegen!

Voor je ligt het programmaboekje van Popelucht 2012, een van de oudste festivals in de regio. Oud, maar nog lang niet bejaard. Integendeel zelfs, we groeien nog steeds. Ieder jaar stijgt de vraag van bands om te mogen spelen en de voorzieningen worden steeds beter. Hierdoor komen de beginnende bands, de doelgroep waarvoor Popelucht destijds opgezet is, steeds meer in de knoei. Het podium en het verschil met de hoofdacts is te groot voor deze bands om goed tot hun recht te komen. We zijn daarom al jaren bezig om hier een geschikte oplossing voor te bedenken, en deze hebben we gevonden.

Er komt een 2e podium bij, speciaal voor beginnend talent. De kapel in het Oderkerkpark leent zich hier uitstekend voor. Mooi podium, niet te massaal en potentieel publiek volop aanwezig. Door het 2e podium zijn we in staat om in totaal maar liefst 20 acts te kunnen presenteren en dat ook nog in zodanige planning dat je ze allemaal kunt zien. Dankzij onze sponsors, donateurs en de bands die gewoon graag komen spelen is het ook weer gelukt om dit alles gratis aan te bieden.

Op het kapelpodium presenteren zaterdagavond 3 locale dj’s een reis door de diverse dance- en house stijlen voor de jeugd van 14 t/m 20 jaar. Zondag treden regionale bands op, waarvan velen ook al te zien waren op Doe Maar Vet en Lokaal Talent.

Op het hoofdpodium (mainstage klinkt nog iets te stoer) is er nu ruimte voor meer beken-dere bands, waarvan een aantal hard op weg is naar de top. Op zaterdagavond tribute-bands, van nostalgie tot stevige rock. Vanaf zondagmiddag een geweldige mix van covers, rock, reggae, pop en we sluiten af met 2 stevige bands en een portie ruige rockabilly. Het complete programma, inclusief tijden, staat verderop in dit boekje.

We denken met dit programma weer een Popelucht te presenteren met voor ieder wat wils. Hopelijk is het mooi weer en kunnen we er weer een mooi feest in de traditionele Popelucht stijl van maken: goede muziek in een gemoedelijke sfeer.

Groetz,Medewerkers van Popelucht en Poppodium Nieuwe Nobelaer.

Page 4: Popelucht 2012

Aarts afbouw en timmerwerken

Beauty Studio elegance

Bayze Enterprise International B.V.

Cafe Bar Juup Stapel

Cafe K’annet

Catwalk Leather Inc,

de Huurshop

Du Bois sierbestrating

Expert

Gitaarschool Toon vd maagdenberg

Grando keukens Hoogvliet

Henneman van Hees Orthodontie

Hot Rod Tattoo

Hoveniersbedrijf F.C. Blom B.V.

IDAK B.V.

J. van de Kar VOF

Maxxclean

Peter Melisse

Munnikenheide College

Muziekcentrum van Gorp

Palm breweries NV

PRIMAKABIN BV

Profshop v.Rijsbergen BV

Repatent Snowsport

ScientiQ Staffing BV

Storm Security

Theunis sierbestrating

TRAVLIN’LIGHT

TranZCare BV

Van Oorschot drankenhandel VOF

V & S vakantie en sport

Van Baal Stukadoorsbedrijf

Vlamings B.V.

de Hypotheker

Gemeente Etten-Leur

Profile tyrecenter van Oers

Ger van Rijsbergen stucwerk

Meezun2en

Binkies - Kidz

Frank Pertijs Stucadoorsbedrijf

Popelucht wordt mede mogelijk gemaakt door :

Page 5: Popelucht 2012
Page 6: Popelucht 2012

Con

nect

ing

win

dow

s of

op

port

unity

ww

w.w

tpbr

eda.

nl

De

Wor

ld T

rade

Por

t &

Mus

icEL

city

zijn

initi

atie

ven

van

Bay

ze E

nter

pris

e In

tern

atio

nal

t.b.v

. wer

kgel

egen

heid

, (se

lf)

ente

rtai

nmen

t & v

erbi

ndin

g.

ww

w.w

orld

trad

epor

t.nl

Enric

h Yo

urse

lf

Page 7: Popelucht 2012

Dance chapel

25 augustus 2012

nIeuW!

20:00 t/m 24:0014 t/m 20 jaar

Kapel ODerKerKparK In etten-leur

KIjK verDer In DIt bOeKje vOOr meer InfOrmatIe!

Page 8: Popelucht 2012

Programma zaterdagTribute Night

Boss Brothers: 20:10 – 21:00 uur The Boss Brothers zijn hard op weg dé Bruce Spring-steen tribute band van Nederland te worden. Deze er-varen groep, met een bezetting die exact te vergelijken is met de E Street Band uit de gouden Springsteenpe-riode van de jaren zeventig en tachtig, speelt alle hits en live-klassiekers uit de legendarische Springsteen-concerten. Krakers als Dancing in the dark, The River, Born to run en Jungleland worden met vuur en over-tuiging gebracht.

1984: 21:30 – 22:30 uur Simple Minds is een Schotse new wave formatie rondom de charismatische front-man Jim Kerr en gitarist Charlie Burchill, die haar muzikale hoogtijdagen kende in de jaren 80. De mannen van 1984 kruipen al bijna een decennium lang in de huid van hun idolen. De tribute band heeft in de loop der jaren op heel wat plekken opgetreden, waaronder het Leidse Plein en de Melk-weg in Amsterdam, de 013 in Tilburg en de MEZZ in Breda. De Etten-Leurse band kijkt ernaar uit om op Popelucht voor het ‘thuis-publiek’ te spelen.

Stacked Actors: 23:00 – 00:00 uur Stacked Actors is de optelsom van vijf ervaren rockmuzikan-ten die elkaar al een aantal jaren kenden uit het Nederlandse live circuit. Vanuit een onderlinge klik en de sterk gedeelde passie voor Foo Fighters-songs besloten ze hun krachten te bundelen. Resultaat: een flinke pot Foo Fighters met ener-gie en ballen. Drie Gitaren dik, strak en onvermoeibaar. Geen look-a-like show, maar een oprecht eerbetoon van 5 STAC-KED ACTORS.

Page 9: Popelucht 2012

Programma zaterdagDance Chapel

Dance Chapel is een nieuw onderdeel van Popelucht en richt zich op verschillende stijlen dance. We beginnen de avond met rustige house/electro door Boris Deckers. Na de dj set van Boris gaan we door met de legende Franky Dux; één van de mannen achter de jump en hard-house in Europa. Als afsluiter hebben we de man die hard-house groot heeft gemaakt in Etten-Leur en omstreken; D-Generation. Dance Chapel vindt, zoals de naam al zegt, plaats in een heel bijzondere locatie: de kapel in het Oderkerkpark.

Boris Deckers: 20:00 – 21:00 uur Boris Deckers is nu al een van de grote dj talenten van Neder-land. Op verscheidene feesten laat hij de beste mix van electro, house en progressive horen aan het publiek. Naast draaien op feesten is dit jong aanstormend talent ook te vinden in de studio waar diverse nieuwe tracks worden geproduceerd die al door de grotere dj’s uit de scene wordt gedraaid, zoals Nicky Romero, R3hab, Sandro Silva, Thomas Gold en MC Flipside.

Franky Dux: 21:00 – 22:30 uur Franky Dux is een grote naam in de dancewereld. Stond ooit 17 weken in de top 40 met een van zijn aliassen The Jumpmas-ters. Tegenwoordig is Frank achter de schermen actief met het organiseren van housefeesten op exclusieve locaties. Ook het muziek maken zit hem nog steeds in het bloed; hij draait en produceert onder de naam Treadstone. Hij is te zien en te horen op grote housefeesten als Sunday Lounge en het Oranjefestival. Als Franky Dux draaide hij in alle grote clubs en feesten van Europa met als hoogtepunt Q-Base in Duitsland. Speciaal voor Popelucht zal Franky Dux weer plaats nemen in de dj booth om het publiek mee te nemen in de wereld van de klassiekers op retro, jump en hard-house.

D-Generation: 22:30 – 00:00 uur De grondlegger van de hard-house in de regio is D-Generation. Peter (D-Generation) draait en produceert hard-house, hardstyle en hardcore en is de beukende afsluiter van Dance Chapel. D-Generation zorgt ervoor dat je niet stil kan blijven staan op zijn (harde)kicks die hij deze avond door de speakers laat galmen. D-Generation draaide onder andere op Bass Attack, Zero76 en zette een verbluffende dj set weg op Hard76 in de Mezz.

Page 10: Popelucht 2012

Binkies–kidz De site voor al uw T-shirts

met leuke, maffe of grappige teksten

Voor de baby, kinderen, man of vrouw.

www.binkies-kidz.nl

www.scientiq.euBoundless in laboratory staffi ng

ROB8678/1

ScientiQ biedt de top aan laboratoriumpersoneel

Page 11: Popelucht 2012

www.scientiq.euBoundless in laboratory staffi ng

ROB8678/1

ScientiQ biedt de top aan laboratoriumpersoneel

Page 12: Popelucht 2012

Programma ZONDAGHoofd Podium

Wicked: 14:05 – 14:45 uur Wicked bestaat uit 6 toffe, prettig gestoorde muzikanten uit Etten-Leur en Breda die te gekke muziek spelen. Soul, Funk en Disco, nummers van Waylon, Alain Clark, Caro Emerald en Joss Stone, Ste-vie Wonder, The Brand new Heavies…als het maar groovy en swin-gend is. Is dit ook jouw ding? Ga lekker vooraan staan en doe mee; het wordt een middag vol gezelligheid.

Dirty Denims: 15:20 – 16:05 uur Geïnspireerd door bands als The Donnas, AC/DC, Air-bourne, The Ramones en Blondie maken The Dirty Denims hun eigen Happy Hardrock. Catchy, dirty and cheap. Hoog meeschreeuw gehalte, niet bang om vies te worden én vooral niet moeilijk doen. Het is alles wat al eens gedaan is, met net dat beetje extra. Want met twee wilde meiden op het podium onderscheiden ‘The Double D’s’ zich ook nog eens duidelijk van hun muzikale helden. Dit wordt keihard rocken en gaan!

Dublicators: 16:40 – 17:25 uur Je neemt het intro van ‘Venus’ en je gebruikt de thema’s van ‘Nightrider’ en ‘Apache’ voor het nummer ‘Riders on the Storm’ en maakt daar weer een ska/reggaenummer van. Hoe klinkt dat? The Dublicators mixen al het goede en slechte uit de muziekgeschie-denis tot een lekkere reggae, ska of rocksteady pulse die uitermate geschikt is voor de dansvloer. Sommigen zullen zich afvragen of deze helden hun repertoire uit de Caraïben gehaald hebben. En zo hoort het ook.

Praise The Hero: 18:00 – 18:45 uur Neem een zoon van een zingende shoarmaboer, een zelf adore-rende mooiboy en een luie vakkenvuller uit een pittoresk dorpje genaamd Zundert. Voeg dit samen op een willekeurig podium en het publiek zal overkoken van genot. Even laten sudderen en proef vol overtuiging de pikante smaak van deze Party-Punk. Met hun combinatie van dance-beats met punkrock heeft Praise The Hero het tot winnaar van Doe Maar Vet 2012 geschopt. Ga kijken en bouw samen met dit trio een ruig feestje.

Page 13: Popelucht 2012

Programma ZONDAGHoofd Podium

Note to Amy: 19:20 – 20:05 uur Note to Amy combineert het beste van punkrock en heavy rock. Dat hoor je terug op debuutplaat Midnight Arsons/Morning Ghosts (2011), die de groep al zo’n 120 shows, media-aandacht, een 9-daagse tour door Spanje (maart 2012), een podiumplaats op Paaspop 2012 en een show in Londen (The Garage) opleverde. Het album verschijnt half juni in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Engeland en Italië via Graviton Music Services (Channel Zero). Note to Amy is hard op weg om heel groot te worden...pak je kans en maak ze nu nog live mee op Popelucht.

Komatsu: 20:40 – 21:25 uur Men neme de bruutheid en kracht van Repomen, het eigenwijze en meeslepende van GodsChosenDealer en de vastberadenheid en het robuuste van SQY. Rijd hier met een bulldozer overheen, pers het samen, hak het in stukken en probeer het ten slotte zonder al te veel zorg aan elkaar te lassen. Een likje verf hier en daar en aanschouw de geboorte van een nieuwe machine: Komatsu. Deze machine staat garant voor een ongekende, overrompelende demonstratie met een mix van stoner, rock en metal.

Bang Bang Bazooka: 22:00 – 23:00 uur Bang Bang Bazooka kun je het best omschrijven als: too rough for Rockabilly, too pure for Punk, too cool for Country, too hard for Rock, too Rock for Roll, too hot for your honey, too sexy for your sister and too fast for your grandma... Met hun 25-jarig bestaan, een nieuw album op zak en energieke stijl van optreden, wordt Bang Bang Bazooka een hoogtepunt op Popelucht 2012.

Page 14: Popelucht 2012

Programma ZONDAGKapel Podium

Fort‘99: 14:40 – 15:25 uur Fort’99 is de band die je telkens opnieuw wilt horen. Geschoeid op de leest van bands als Pearl Jam en Black Stone Cherry zijn de band-leden bezig met het maken van eigen werk, wat al geresulteerd heeft in het nummer ‘Come On’. De funky basloopjes van Pieter van Caam zorgen door de goede chemie met drummer Bram Tak voor een ritmesectie die zo strak als vers leer is. Met die stevige fundering kunnen Jeroen Hartings - die de zang op zich neemt - en Jelle Willers hun solo’s en begeleiding mooi afwisselen.

Impakt: 16:00 – 16:45 uur IMPAKT is een jeugdige 5-koppige band uit het kleine Zegge. Deze band is sinds augustus 2011 ontstaan en heeft dus de eer om haar eenja-rig bestaan te mogen vieren op Popelucht. Het repertoire is ontzettend breed en niet echt in een genre te plaatsen. De band speelt van al-les; rock, soul, jaren 60, jaren 70, top 40 en nederpop. Impakt is een band voor een breed publiek en heeft voor ieder wat wils.

16 Dollars: 17:20 – 18:05 uur 16 Dollars is ooit begonnen als een death/trash me-talband, en na een hoop wisselingen in de bezet-ting van de band was er ineens een formatie die geen death metal meer wilde spelen maar liever Volbeat….Dus wat dan? De gitarist ging drummen en de bandleden zochten en vonden een nieuwe. Sinds maart dit jaar mocht 16 Dollars weer uit het oefenhok komen, met heel wat oefenuurtjes achter de kiezen. De bandleden hebben er zin in en gaan voor een leuk feestje.

Page 15: Popelucht 2012

Programma ZONDAGKapel Podium

MacSwordfish: 18:40 – 19:25 uur Geïnspireerd door duo’s als The White Stripes en The Black Keys, hebben Casper Heystee (gitaar en bas) en Victor Wasser (zang, gitaar en drum) de band MacSwordfish ge-vormd. Enige tijd geleden vonden ze dat ze toe waren aan een nieuwe stap in hun muzikale ontwikkeling en vroegen Mark van Reusel bij de band te komen als drummer. Sinds-dien is MacSwordfish bezig aan een opmars. De band on-derscheidt zich door eigen en toegankelijke rock muziek op een persoonlijke manier uit te voeren.

Burning Red: 20:00 – 20:45 uur Burning Red is een jonge band uit Etten-Leur bestaande uit Koen van der Laan (gitaar), Axel Koole (zang en gi-taar), (Tom Schoone) drums en René Linders (bas). De band heeft o.a. opgetreden op de KSE, in grand-café The Butler, in Nieuwe Nobelaer en op Doe Maar Vet. Een eer-der gepland optreden op Popelucht kon niet doorgaan, daarom wordt dit jaar de schade dubbel en dwars in-gehaald.

Radiovox: 21:20 – 22:05 uur De band Radiovox bestaat uit Arno van de Borst (zanger), Michel de Jong (gitarist), Johnny de jong (bassist), Robin van Dijk (drummer), Peter luijks (toetsenist) en Marco konings (geluidstechnicus). In de 3 jaar dat Radiovox als band optreedt, is er al een vaste schare fans opgebouwd die hun muzi-kale helden trouw volgen. Dat is niet voor niets: met nummers van Muse, Placebo, Kings of Leon, Cold-play, Live en Red Hot Chilipeppers, speelt Radiovox menig zaal plat.

Page 16: Popelucht 2012

TranZCare

E: [email protected]

W: www.theunisbestratingen.nl

M: 06 - 288 9999 1

Tuinstraat 30

4714 CJ Sprundel

Theunis Bestratingen

Page 17: Popelucht 2012
Page 18: Popelucht 2012
Page 19: Popelucht 2012
Page 20: Popelucht 2012
Page 21: Popelucht 2012

23 september NN Metalfest met o.a. Interfering Elements, When all Light Dies

en Drown the Moth

26 oktober NN Bluesnight met o.a. Jan de Bruijn, Hans de Vos, Toon Doodewaard, Edwin

van Boven, Roel Bisschop en Olivier Beekman

24 november Theaterpub; De Kinkels spelen Schotse, Ierse en Engelse folkmuziek

23 december Big Shampoo ‘Rock & Roll Kerstshow’

2 februari 2013 Zware Winterkost met diverse regionale rockbands

Maart 2013 Doe Maar Vet Bandstrijd

20 april 2013 Voorronde Clash of the Coverbands

26 mei 2013 Lokaal Talent; diverse lokale bands presenteren zich

Programma ‘12-’13

Kaartverkoop via www.nieuwenobelaer.nl

Page 22: Popelucht 2012
Page 23: Popelucht 2012
Page 24: Popelucht 2012

Teel

tadv

ies

Mes

tsto

ffen

Gew

asbe

sche

rmin

g

Plas

tics

/ fo

lie

Zad

en /

poo

tgoe

d

Bedr

ijfsa

rtik

elen

Stee

nber

gen:

01

67 -

566

350

De

Mor

tel:

0492

- 31

9 43

4

ww

w.v

lam

ings

.nl

SERV

ICE

& O

ND

ERST

EUN

ING

VLA

MIN

GS

-902

0C.in

dd

102

-03-

10

09:3

5

Page 25: Popelucht 2012

Doe Maar Vet is de vetste band-wedstrijd van Noord-Brabant en een springplank voor regionaal talent. Elk voorjaar organiseert Poppodium drie voorronden voor bands die geselecteerd zijn door een professionele jury. Eentje zal de finale en bijbehorende hoofdprijs winnen: een optreden op prime-time Popelucht. Voor bands dé kans om een groot pu-bliek aan zich te binden! De ei-sen aan de deelnemende bands zijn dat deze uit Noord-Brabant afkomstig moeten zijn en ook dat 75% van het repertoire uit eigen werk bestaat. Alle muziekgen-res, van hardcore metal tot sin-ger/songwriter, zijn welkom. Een onafhankelijke jury beoordeelt de bands op kwaliteit, originali-teit en ‘Popelucht’ gehalte.

In 2013 vindt Doe Maar Vet plaats in maart. Iedereen die mee wil doen kan zich inschrijven vóór 1 februari via www.nieuwenobelaer.nl.

De snelste weg naar Popelucht

Doe Maar VetBANDSTRIJD

Page 26: Popelucht 2012

www.nieuwenobelaer.nl

Page 27: Popelucht 2012

Ja, ik word donateur en machtig hierbij Nieuwe Nobelaer Pop podium om eenmalig € 15,00 af te schrijven van mijn bank/ giro rekening.

Naam

Adres

Postcode Woonplaats

Telefoon E-mail

Bank/Gironummer

Geboortedatum

Datum Handtekening

Je kunt deze machtiging opsturen naar:Nieuwe Nobelaer Poppodium,Anna van Berchemlaan 4a 4872 XE Etten-Leur

Ja, ik word donateur en betaal hierbij contant € 15,00 aan Nieuwe Nobelaer Poppodium en ik ontvang hiervan direct een kwitantie als bewijs van betaling.

KwitantieIk word donateur en betaal hierbij contant € 15,00 aan Nieuwe Nobelaer Poppodium(vul de bovenstaande gegevens in en zet bij bank/gironummer: Contant.)

Naam ontvanger

Datum Handtekening ontvanger

www.nieuwenobelaer.nl

Page 28: Popelucht 2012

Popmuziek in Etten-leur moet laagdrempelig blijven!

Vind jij ook dat popmuziek in Etten-Leur laagdrempelig moet blijven?

En dat er meer popmuziek georganiseerd moet worden?

Vind jij ook dat Popelucht moet blijven bestaan?

Dat Popelucht gratis toegankelijk moet blijven?

En dat er in Etten-Leur een goede oefenruimte moet blijven waar jong talent zich kan ontplooien tegen lage kosten?

Word dan donateur van N.N. Poppodium en Popelucht!

Door donateur te worden help je Poppodium vrijwilligers om Popelucht te realiseren en in

stand te houden. De kosten voor het dona-teurschap bedragen slechts € 15,00 per jaar.

Je kunt contant of per machtiging betalen. Het donateurschap wordt niet stilzwijgend

verlengd, je krijgt ieder jaar opnieuw de vraag of je donateur wilt blijven.

Als blijk van waardering ontvang je hiervoor een persoonlijke kaart waarmee je 25% kor-ting ontvangt op iedere activiteit van Nieuwe

Nobelaer Poppodium en Popelucht. Je krijg tijdig een e-mail van komende activiteiten

waarvoor je tickets kan reserveren.

Wij garanderen dat het totale bedrag ten gunste komt van Nieuwe Nobelaer

Poppodium en Popelucht. Aangezien het vrijwilligers betreft, gaat er geen

percentage verloren aan bijvoorbeeld loonkosten of administratie.

Wil je donateur worden? Zie de vorige pagina!