Plaatsingsovereenkomst 2014

2
Plaatsingsovereenkomst Stichting Peuterspeelzalen Steenwijkerland Betreft peuterspeelzaal ……………………………………………………… Hierbij verklaren, namens de Stichting vertegenwoordigd door ….………………………………………….………… (naam leidster) en ouder(s)/ verzorger(s) van ……….……………………… (naam peuter), wonende ……………………………………....……… te ……………………………… (woonplaats). Dat per …………………….(datum) genoemde peuter geplaatst is op de peuterspeelzaal waar deze overeenkomst betrekking op heeft. Voor deze overeenkomst gelden de volgende bepalingen: De peuterspeelzaal verplicht zich tot opvang van de peuter zoals die volgens het beleid van de Stichting is vastgesteld. Huisregels vindt u in het informatieboekje van de speelzaal. In het belang van de ontwikkeling van peuters werken leidsters volgens onze zorgstructuur met een observatiesysteem, zodat zij de begeleiding kunnen afstemmen op de ontwikkeling van ieder kind. Ouders worden altijd op de hoogte gebracht van observatiegegevens. Bij vragen van de leidster of de ouders heeft de leidster verschillende mogelijkheden om de signalen te toetsen. Hiervoor hebben we een Zorgprotocol opgesteld, waar onder andere in is opgenomen welk netwerk zij kan inzetten. Bijvoorbeeld het halfjaarlijks overleg met de jeugdverpleegkundige. Meer informatie treft u aan in het informatieboekje van SPS. Aan het eind van de speelzaalperiode (met 3 jaar en 11 maand) wordt een overdrachtsformulier ingevuld en met ouders besproken. Met handtekening van ouders wordt het formulier afgegeven aan de basisschool waar de peuter naar toe gaat. Incidenteel wordt er op de speelzaal beeldopnames gemaakt, deze dienen ter ondersteuning van het functioneren van de leidster met betrekking tot de interactie met peuters. De opnames hebben altijd een vertrouwelijk karakter. De ouders verplichten zich tot maandelijkse betaling van de ouderbijdrage á € 45,00 per automatische incasso. Bij betaling middels een factuur komt er € 2,00 aan administratiekosten bij. De ouders verplichten zich tot een eenmalige bijdrage voor inschrijfkosten € 10,00.

description

http://www.psz-steenwijkerland.nl/images/stories/docs/plaatsingsovereenkomst-2014.doc

Transcript of Plaatsingsovereenkomst 2014

Page 1: Plaatsingsovereenkomst 2014

Plaatsingsovereenkomst Stichting Peuterspeelzalen Steenwijkerland

Betreft peuterspeelzaal ………………………………………………………

Hierbij verklaren, namens de Stichting vertegenwoordigd door

….………………………………………….………… (naam leidster)

en ouder(s)/ verzorger(s) van ……….……………………… (naam peuter),

wonende ……………………………………....……… te ……………………………… (woonplaats).

Dat per …………………….(datum) genoemde peuter geplaatst is op de peuterspeelzaal waar deze overeenkomst betrekking op heeft.

Voor deze overeenkomst gelden de volgende bepalingen: De peuterspeelzaal verplicht zich tot opvang van de peuter zoals die volgens

het beleid van de Stichting is vastgesteld. Huisregels vindt u in het informatieboekje van de speelzaal.

In het belang van de ontwikkeling van peuters werken leidsters volgens onze zorgstructuur met een observatiesysteem, zodat zij de begeleiding kunnen afstemmen op de ontwikkeling van ieder kind. Ouders worden altijd op de hoogte gebracht van observatiegegevens. Bij vragen van de leidster of de ouders heeft de leidster verschillende mogelijkheden om de signalen te toetsen. Hiervoor hebben we een Zorgprotocol opgesteld, waar onder andere in is opgenomen welk netwerk zij kan inzetten. Bijvoorbeeld het halfjaarlijks overleg met de jeugdverpleegkundige. Meer informatie treft u aan in het informatieboekje van SPS.

Aan het eind van de speelzaalperiode (met 3 jaar en 11 maand) wordt een overdrachtsformulier ingevuld en met ouders besproken. Met handtekening van ouders wordt het formulier afgegeven aan de basisschool waar de peuter naar toe gaat.

Incidenteel wordt er op de speelzaal beeldopnames gemaakt, deze dienen ter ondersteuning van het functioneren van de leidster met betrekking tot de interactie met peuters. De opnames hebben altijd een vertrouwelijk karakter.

De ouders verplichten zich tot maandelijkse betaling van de ouderbijdrage á € 45,00 per automatische incasso. Bij betaling middels een factuur komt er € 2,00 aan administratiekosten bij.

De ouders verplichten zich tot een eenmalige bijdrage voor inschrijfkosten € 10,00.

Deze overeenkomst loopt automatisch af op het moment dat de peuter 4 jaar wordt, in deze maand worden alleen de afgenomen dagdelen berekend tot de peuter 4 jaar wordt.

Tussentijdse schriftelijke opzegging van deze overeenkomst kan met inachtneming van de gestelde opzegtermijn van 1 maand.

De stichting behoudt zich het recht deze plaatsingsovereenkomst eenzijdig te verbreken indien ouders/ verzorgers in gebreke blijven. Daarmee vervallen de rechten die ouders/verzorgers aan deze plaatsingsovereenkomst kunnen onttrekken.

Page 2: Plaatsingsovereenkomst 2014

Aldus overeengekomen, ……………………………… (datum), te ……………………………...

Namens de SPS Ouder(s)/ verzorger(s)

………………………… (handtekening)………………………………………….

…………………………. (naam)………………………………………….

Versie februari 2014