persbericht harmonie Grembergen 175 jaar Microsoft Word - persbericht harmonie Grembergen 175...

download persbericht harmonie Grembergen 175 jaar Microsoft Word - persbericht harmonie Grembergen 175 jaar.docx Created Date: 8/24/2015 8:59:14 AM

of 2

 • date post

  18-Feb-2018
 • Category

  Documents

 • view

  213
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of persbericht harmonie Grembergen 175 jaar Microsoft Word - persbericht harmonie Grembergen 175...

 • De Koninklijke Harmonie Ste.-Cecilia Grembergen bestaat 175 jaar! De Koninklijke Harmonie Ste.-Cecilia Grembergen werd opgericht in 1840 en viert dit jaar haar 175-jarig bestaan. Na een Nieuwjaarsconcert in januari en een Galaconcert in mei, klinken we op zondag 6 september feestelijk op het jubileum. Na een viering in de kerk en een optocht, volgt om 11u30 een academische zitting met toespraken van voorzitter Maurits Dierick en burgemeester Piet Buyse. Dan wordt ook een tentoonstelling en publicatie over de harmonie voorgesteld in samenwerking met de Werkgroep Geschiedenis Grembergen. En een receptie mag uiteraard niet ontbreken! De Grembergse harmonie is een van de oudste muziekverenigingen uit de streek en de oudste profane vereniging van Grembergen. In honderdvijfenzeventig jaar tijd groeide de harmonie uit tot een vaste waarde in het Grembergse verenigingsleven. Onder voorzitter Maurits Dierick en dirigent Leo De Smet is de harmonie opnieuw springlevend. Ze wordt alom geprezen voor muzikaal hoogstaande en mooi omkaderde concerten in de akoestisch uitmuntende Sint-Margaretakerk in Grembergen. Als vaste waarde op allerlei feestelijkheden, draagt de harmonie haar steentje bij tot het verenigingsleven van Grembergen. De harmonie zet zich bij uitstek in voor de sociale en culturele beleving van muzikanten en muziekliefhebbers uit de streek. Haar werking richt zich vooral op volgende pijlers:

  kwalitatieve harmoniemuziek naar een groot publiek brengen opluisteren van gebeurtenissen in de lokale gemeenschap en het verenigingsleven amateurmuziekbeleving in een familiale sfeer jeugdwerking en muziekinitiatie (Muziekids en Drumkids) in samenwerking met de Stedelijke

  Academie voor Muziek en Woord Dendermonde De Harmonie repeteert elke vrijdag van 20u tot 22u. De Drumkids en Slagwerkklas oefenen elke dinsdag van 18u30 tot 20u30. De Muziekids 1 volgen muziekatelier op zaterdagmorgen van 9 tot 10u30. Van 10u30 tot 12u is het de beurt aan Muziekids 2. Voorzitter Maurits Dierick: Het is ongelofelijk om vandaag 175 kaarsjes te mogen uitblazen. Muziek is duidelijk van alle tijden, en is nog altijd een spontaan sociaal bindmiddel. Niets is plezieriger dan samen muziek maken. We moeten ervoor zorgen dat ook in de toekomst kinderen de weg vinden naar hout- of koperblazers, en dat we hen een platform blijven bieden om samen te spelen. We zijn heel tevreden met het succes van onze Muziekids en de Drumkids, en de doorstroming naar de muziekacademie. De toekomst ligt bij de jeugd. U bent van hart welkom op onze jubileumviering van zondag 6 september (programma in bijlage). Later dit jaar:

  De harmonie lanceert op 19 september voor het vierde jaar op rij met een proefles de Muziekids, een creatief muziekatelier voor kinderen van de derde kleuterklas tot het tweede leerjaar, en de Drumkids, een initiatie voor slagwerk (inschrijven kan bij jo.mijs@gmail.com).

  Op vrijdag 18 december volgt nog een fantastische Kerstconcert van de harmonie om het jubeljaar af te sluiten.

  Volgende fotos kan u downloaden op onze website http://harmonie.grembergen.net:

 • - Groepsfoto orkest - Groepsfoto bestuur en dirigenten - Foto Galaconcert 8 mei 2015 - Foto Muziekids