Persartikel bibbertocht 2015

2
26 ste BIBBERTOCHT 28 februari 2015 Al verschillende jaren vertrekt de “Bibbertocht”, winterklassieker van de wandelclub Vzw Rustige Bosstappers, vanuit de deelgemeente Varsenare op de dag net vóór de nationale wandeldag. In 2015 gebeurden een paar wijzigingen. In de eerste plaats is er de kleine naamsverandering, de Rustige Bosstappers zijn nu “vzw Rustige Bosstappers”. De Bibbertocht valt steeds op de laatste zaterdag van februari, maar dit jaar is het een week later dan de Nationale Wandeldag, die voor de provincie West-Vlaanderen georganiseerd wordt in Torhout. Startplaats is in zaal de Schelpe op de deelgemeente Snellegem. Onze parkoersmeester Johan is druk in de weer geweest om de mooiste en misschien onbekende plekjes op te zoeken. Er is een ruime keuze aan afstanden, zowel voor lange afstandswandelaars als voor de minder goede wandelaars die ook graag wat beweging hebben en van de buitenlucht willen genieten. Er is tevens een parkoers dat aangepast is voor rolstoelgebruikers of wandelwagens. De 4 km, de 7 km en het aangepast parkoers hebben geen extra rustpost maar komen terug in de zaal. Voor de 11, 17, 21, 26 en 30 km zijn er, naar gelang de gekozen afstand, van 1 tot 4 rustposten voorzien. Het is niet gemakkelijk om een korte beschrijving te geven van het gevarieerde parkoers. De mooie woonwijk “de Grote Thems” is zeker de moeite waard om door te wandelen. We zijn “Bosstappers” en dan mogen bossen zeker niet ontbreken op het menu. Er is het domein Beisbroek met het kasteel Tudor, de bossen langs de Diksmuidse Heirweg en het Kasteel van Snellegem, ook wel “De Boeverie” genaamd. Verder bestaat de Bibbertocht ook nog uit vele landelijke verkeersarme wegen, afgewisseld met weggetjes door onder andere het Vloethemveld, dit is een groene buffer van 329 ha met een gevarieerd bos van verschillende soorten naaldbomen en loofhout. Het enige wat ik kan meegeven is dat het zeker de moeite loont om af te zakken naar Snellegem en te genieten van wat dit dorp en zijn omstreken allemaal te bieden heeft. Kasteel “De Boeverie”

Transcript of Persartikel bibbertocht 2015

Page 1: Persartikel bibbertocht 2015

26ste BIBBERTOCHT28 februari 2015Al verschillende jaren vertrekt de “Bibbertocht”, winterklassieker van de wandelclub Vzw Rustige Bosstappers, vanuit de deelgemeente Varsenare op de dag net vóór de nationale wandeldag.

In 2015 gebeurden een paar wijzigingen. In de eerste plaats is er de kleine naamsverandering,

de Rustige Bosstappers zijn nu “vzw Rustige Bosstappers”. De Bibbertocht valt steeds op de laatste zaterdag van februari, maar dit jaar is het

een week later dan de Nationale Wandeldag, die voor de provincie West-Vlaanderen georganiseerd wordt in Torhout.

Startplaats is in zaal de Schelpe op de deelgemeente Snellegem.

Onze parkoersmeester Johan is druk in de weer geweest om de mooiste en misschien onbekende plekjes op te zoeken.Er is een ruime keuze aan afstanden, zowel voor lange afstandswandelaars als voor de minder goede wandelaars die ook graag wat beweging hebben en van de buitenlucht willen genieten. Er is tevens een parkoers dat aangepast is voor rolstoelgebruikers of wandelwagens.De 4 km, de 7 km en het aangepast parkoers hebben geen extra rustpost maar komen terug in de zaal.Voor de 11, 17, 21, 26 en 30 km zijn er, naar gelang de gekozen afstand, van 1 tot 4 rustposten voorzien.

Het is niet gemakkelijk om een korte beschrijving te geven van het gevarieerde parkoers.De mooie woonwijk “de Grote Thems” is zeker de moeite waard om door te wandelen.We zijn “Bosstappers” en dan mogen bossen zeker niet ontbreken op het menu. Er is het domein Beisbroek met het kasteel Tudor, de bossen langs de Diksmuidse Heirweg en het Kasteel van Snellegem, ook wel “De Boeverie” genaamd. Verder bestaat de Bibbertocht ook nog uit vele landelijke verkeersarme wegen, afgewisseld met weggetjes door onder andere het Vloethemveld, dit is een groene buffer van 329 ha met een gevarieerd bos van verschillende soorten naaldbomen en loofhout.

Het enige wat ik kan meegeven is dat het zeker de moeite loont om af te zakken naar Snellegem en te genieten van wat dit dorp en zijn omstreken allemaal te bieden heeft.

Via deze weg nodigen wij je uit op onze 26ste Bibbertocht op zaterdag 28 februari 2015 met startmogelijkheid tussen 7u30 en 15 uur.

Rusten kan in de verzorgde rustposten waar je tevens wat kan eten of drinken.In de startplaats zijn er frietjes met Vlaamse stoverij en versgebakken pannenkoeken te verkrijgen. Al deze lekkernijen aan betaalbare wandelprijzen.

Buslijn 55 met halte “Snellegem dorp” ligt op 50 meter van de start.Met de wagen : E40 Brussel – kust afrit nr. 6 en de marspijlen volgen. Ruime parking is voorzien.

Kasteel “De Boeverie”

Page 2: Persartikel bibbertocht 2015

We hopen dat u er ook bent!In naam van het bestuur van vzw Rustige Bosstappers Jabbeke

Marie-Paule De Visch, voorzitter