Park-Krant 22-03-2013

7
Waarom een Maak-je-eigen-park-dag? Wilt u ook graag dat het Blokkenpark een mooi park wordt voor iedereen? Waar jong en oud graag komt om te spelen, te wandelen, te fietsen, te skaten, te voetballen, te picknicken, te jeu-de-boulen, de hertjes te voeren of op een bankje van de zon te genieten? Een mooi en prettig park voor buurtbewoners, maar ook voor mensen uit andere delen van Nijverdal? Dan krijgt u nu de kans om daaraan mee te werken: op 13 april, op de Maak-je-eigen-park-dag, kunt u vertellen wat voor park u graag zou willen hebben! O p die dag staat er in het Blokkenpark van 14.00 tot ongeveer 19.00 uur een tent bij de ingang van het park aan de Godfried Bomansstraat, bij de Blokkendoos. Er staan grote tafels met daarop vellen papier, stiften, potloden, stapels foto’s en plaatjes en andere materialen. Ook aan u vragen we of u plaatjes of foto’s wilt meenemen van dingen die u mooi vindt en die u ook wel in uw park zou willen. Onder begelei- ding van Odin Landschapsontwer- pers uit Nijverdal, kan iedereen die dat wil aan de slag om zijn of haar ideeën en wensen kenbaar te ma- ken. Al tekenend, plakkend, schrijvend of pratend met elkaar, net wat u het beste ligt. En natuurlijk is er koffie, thee of een glaasje fris! Wat gebeurt er met uw ideeën? Aan het eind van de Maak-je-eigen- park-dag gaan de mensen van Odin met grote stapels tekeningen, sfeerbeelden en wensenlijstjes naar huis. Daarna gaan ze alle ideeën en wensen in elkaar schuiven tot twee ontwerpen die zoveel mogelijk recht doen aan uw inbreng en die voldoen aan de voorwaarden die er zijn (kijk hiervoor verder op pagina 3). Het is daarbij de bedoeling dat het park één samenhangend en mooi geheel wordt. Als de twee varianten klaar zijn, la- ten we ze u zien en kunt u een voor- keur aangeven. Dat is na de zomer. Odin werkt daarna één voorkeurs- model uit. De woningstichting en de gemeente, die het park samen beta- len, moeten het ontwerp vervolgens nog toetsen aan wettelijke regels en voorschriften en aan de voor- waarden. Tot slot laten we u – naar verwachting tegen het eind van dit jaar – het uitgewerkte ontwerp zien. Als alles goed gaat, kan dan in het najaar van 2014 de schop de grond in. Najaar 2014 de schop gaat de grond in Kom en doe mee! Het park is van u allemaal. Dat is pas echt zo, als ook iedereen mee- doet. Als het park er eenmaal ligt, onderhouden we het uiteraard wel, maar wordt het voorlopig niet meer vernieuwd. Grijp dus nu uw kans! Kom, doe mee, en neem uw fami- lie, vrienden en buren mee naar de Maak-je-eigen-park-dag! < Grijp je kans op 13 april a.s. en maak je eigen park! ß maak je eigen parkdag 13 april, 14.00-19.00 uur in het blokkenpark Park- krant Park- krant

description

 

Transcript of Park-Krant 22-03-2013

Page 1: Park-Krant 22-03-2013

Waarom een Maak-je-eigen-park-dag?

Wilt u ook graag dat het Blokkenpark een mooi park wordt voor iedereen? Waar jong en oud graag komt om te spelen, te wandelen, te fietsen, te skaten, te voetballen, te picknicken, te jeu-de-boulen, de hertjes te voeren of op een bankje van de zon te genieten?

Een mooi en prettig park voor buurtbewoners, maar ook voor mensen uit andere delen van Nijverdal? Dan krijgt u nu de kans om daaraan mee te werken: op 13 april, op de Maak-je-eigen-park-dag, kunt u vertellen wat voor park u graag zou willen hebben!

Op die dag staat er in het Blokkenpark van 14.00 tot ongeveer 19.00 uur een tent bij de ingang van het

park aan de Godfried Bomansstraat, bij de Blokkendoos. Er staan grote tafels met daarop vellen papier, stiften, potloden, stapels foto’s en plaatjes en andere materialen. Ook aan u vragen we of u plaatjes of foto’s wilt meenemen van dingen

die u mooi vindt en die u ook wel in uw park zou willen. Onder begelei-ding van Odin Landschapsontwer-pers uit Nijverdal, kan iedereen die dat wil aan de slag om zijn of haar ideeën en wensen kenbaar te ma-ken. Al tekenend, plakkend, schrijvend of pratend met elkaar, net wat u het beste ligt. En natuurlijk is er koffie, thee of een glaasje fris!

Wat gebeurt er met uw ideeën?Aan het eind van de Maak-je-eigen-park-dag gaan de mensen van Odin met grote stapels tekeningen, sfeerbeelden en wensenlijstjes naar huis. Daarna gaan ze alle ideeën en wensen in elkaar schuiven tot twee ontwerpen die zoveel mogelijk recht doen aan uw inbreng en die voldoen aan de voorwaarden die er zijn (kijk hiervoor verder op pagina 3). Het is daarbij de bedoeling dat het park één samenhangend en mooi geheel wordt. Als de twee varianten klaar zijn, la-ten we ze u zien en kunt u een voor-keur aangeven. Dat is na de zomer.Odin werkt daarna één voorkeurs-model uit. De woningstichting en de gemeente, die het park samen beta-

len, moeten het ontwerp vervolgens nog toetsen aan wettelijke regels en voorschriften en aan de voor-waarden. Tot slot laten we u – naar verwachting tegen het eind van dit jaar – het uitgewerkte ontwerp zien. Als alles goed gaat, kan dan in het najaar van 2014 de schop de grond in.

Najaar 2014

de schop gaat

de grond in

Kom en doe mee!Het park is van u allemaal. Dat is pas echt zo, als ook iedereen mee-doet. Als het park er eenmaal ligt, onderhouden we het uiteraard wel, maar wordt het voorlopig niet meer vernieuwd. Grijp dus nu uw kans! Kom, doe mee, en neem uw fami-lie, vrienden en buren mee naar de Maak-je-eigen-park-dag! <

Grijp je kans op 13 april a.s. en maak je eigen park!

ß

maak je eigen parkdag13 april, 14.00-19.00 uur in het blokkenpark

Park-krantPark-krant

krant_Nanne.indd 1 19-03-13 10:38

Page 2: Park-Krant 22-03-2013

Voor jullie is er deze dag een aparte hoek waar je je eigen droompark kunt tekenen, knippen en plakken. Laat zien wat jij allemaal zou willen in het park! Ook met jullie wensen wordt zeker rekening gehouden.Alle tekeningen hangen we op en zetten we op de foto. Een aantal daarvan komt zeker op Facebook te staan! <

Voor jongeren: van alles te doen

Er komen veel jongeren in het Blokkenpark. Op weg naar school, om te basketballen of te voetballen, of gewoon, om lekker rond te hangen. Gerdien en Ramon van Odin Land-schapsontwerpers willen op 13 april uit jullie eigen mond horen wat jullie graag zouden willen in het park. Jullie hebben daar vast en zeker ideeën over!Daarnaast zijn Michel en Bas van De Welle er die dag ook, met allerlei sportieve en creatieve activiteiten en spullen waar jullie je mee kunnen vermaken. Houd de Facebook-pagina Maakjeeigenparkdag maar in de gaten! <

Lege kaartKunt u niet komen op 13 april? Geef uw kaart of wensen-lijstje mee aan iemand die wel gaat, of stuur uiterlijk 14 april een mail naar [email protected] of post uiterlijk 14 april uw wensen op Facebook (Maakjeeigenparkdag).

Kijk op Facebook: Maakjeeigenparkdag

Volg ons op Twitter:@Maakjeeigenparkdag

Voor kinderen: teken je droompark

In het midden van deze krant vindt u een lege kaart van het Blokkenpark en het hertenkampje (want dat hoort ook bij de parkzone). Op deze kaart kunt u alvast uw ideeën kwijt. Als u het moeilijk vindt die te tekenen, kunt u ook uw ideeën opschrijven. Ook kunt u foto’s meenemen, of plaatjes uit tijdschriften of van internet die laten zien wat u mooi vindt in een park. Zaken waar u rekening mee moet houden, zijn alvast ingetekend, zoals waardevolle bomen en de Blokken-dijk.alvast ingetekend, zoals waardevolle bomen en de Blokkendijk.

krant_Nanne.indd 2 19-03-13 10:39

Page 3: Park-Krant 22-03-2013

Wat kan wel en wat kan niet?

Uw mening telt echt mee!Gehoord in De BIokken: “Ach, ze hebben toch allang een ontwerp klaar liggen”Niets van waar! We beginnen op 13 april met een (bijna) lege kaart.

Doe mee en maak kans op een prijs!

1. Gasleiding onder BlokkendijkDe Blokkendijk is een belangrijke fietsverbinding, die de gemeente wil behouden. Die moet dus blijven liggen op de huidige plek. Daarbij komt dat er onder de Blokkendijk een gasleiding loopt, waardoor er in die strook niet zo veel is toegestaan, met het oog op de veiligheid.

2. WaterIn De Blokken wordt het regenwater apart opgevangen. Dat moet vervol-gens naar de Regge worden geleid, om wateroverlast te voorkomen. Daarover heeft de gemeente afspra-ken met het waterschap Regge en Dinkel. Op dit moment vangen we het water in het park op in wadi’s, maar dat hoeft niet per se, dat mag ook anders. Als het water maar ruimte krijgt. Het water kan een mooi onderdeel vormen van de in-richting, bijvoorbeeld als speelvijver of beekje. Of iets anders, wat u op 13 april samen bedenkt.

3. Waardevolle bomenDe gemeente heeft een lijst met waardevolle bomen opgesteld. Deze bomen mogen niet zomaar worden gekapt of verplaatst. Om welke bo-men het gaat, ziet u op de kaart.

Volg ons op Twitter:@Maakjeeigenparkdag

Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden bij het bedenken van ideeën voor het park.

“Ach, waarom zou ik mijn mening laten horen? Alles is toch al beslist.” Dit horen we wel eens van inwoners. Maar echt, uw mening doet ertoe!

4. OvereenkomstenSommige stukken grond rond of in het park zijn in bezit of in gebruik van particulieren. Zo heeft bijvoor-beeld Wijkvereniging De Blokken een huurovereenkomst voor de speeltuin rondom het wijkgebouw. Het is niet gezegd dat dat zo moet blijven. Er kunnen ook op andere plekken in het park speeltoestellen komen, maar dit is wel iets, wat met het bestuur van de Wijkvereniging besproken moet worden.

5. HertenkampHet hertenkamp is van de gemeen-te, maar wordt beheerd door een particulier. De persoon in kwestie wil dat graag blijven doen, maar

heeft ook gezegd open te staan voor andere ideeën. Misschien vindt u een andere plek in het park wel geschikter voor grazende hertjes of ziet u meer in een kinderboerderij. Daarom is de plek van de huidige hertenkamp op de kaart leeg: geeft u maar aan wat uw ideeën zijn!

6. KunstEr is afgesproken dat er kunst komt in het park. Twee jaar geleden hebben de gemeente en de wo-ningstichting de Woonprijs Twente gewonnen: het geldbedrag dat daar-bij hoorde (€10.000), moet besteed worden aan kunst. Er is ook al een ontwerp dat de voorkeur heeft van een groep bewoners die daarover

Bij sommige zaken kunnen de gemeente en de woningstichting niet anders dan zelf beslissen. Maar waar het kan, luisteren we naar onze inwoners en doen we ook iets met die mening. Zo hebben we bij Wijkontwikkelingsplan De Blokken vaak samen met buurtbewoners om tafel gezeten en hebben we ook heel veel voorstellen daardoor aangepast. Dat we het niet iedereen altijd naar de zin kunnen maken, dat klopt.

Op de Maak-je-eigen-park-dag gaan we nog verder: u ontwerpt met zijn allen het park. Wij geven alleen aan wat de voorwaarden zijn. Odin ver-taalt vervolgens uw wensen in een samenhangend ontwerp.Maar dan moet u wel komen!

mee heeft gedacht, maar dan moet er wel nog geld bij.

7. GeldWe hebben geld voor het park, maar het budget is niet onbeperkt: er zit ruim een miljoen in de kas. Dat is veel geld, maar een park (her)-inrichten is niet goedkoop. Odin Landschapsontwerpers zal bij het vertalen van uw wensen rekening houden met de kosten, zodat we binnen ons budget blijven. Ook zullen we rekening moeten hou-den met de kosten voor beheer en onderhoud. Die mogen niet te hoog zijn, omdat die kostenpost ieder jaar weer terugkomt. <

Kunt u niet komen, maar wilt u wel graag meedenken, dan kunt u uw ideeën of wensen ook mailen naar [email protected] of posten op de Facebookpagina Maakjeeigen-parkdag. Uw reactie moeten we wel uiterlijk 14 april binnen hebben.

Doe mee en win een prijs!Wie langs komt en actief meedoet, maakt kans op een prijs. We hebben verschillende prijzen voor kinderen (basisschool), jongeren (vanaf de middelbare school) en volwassenen. Komt u in een groep van minstens tien personen, dan maakt u kans op een groepsprijs! Alle prijzen hebben te maken met verblijven in een park. <

onze inwoners en doen we ook iets met die mening. Zo hebben we bij Wijkontwikkelingsplan De Blokken vaak samen met buurtbewoners om tafel gezeten en hebben we ook heel veel voorstellen daardoor aangepast. Dat we het niet iedereen altijd naar de zin kunnen maken, dat klopt.

Op de Maak-je-eigen-park-dag gaan we nog verder: u ontwerpt met zijn

wat de voorwaarden zijn. Odin vertaalt vervolgens uw wensen in een samenhangend ontwerp.Maar dan moet u wel komen!

PC Stamstraat

12345678

9101112131415

Grens geluidscontourPlangebied

Gas hogedruk

Gasleiding hogedruk Essent

1 Inlandse eik

6 Inlandse eik

2 Inlandse eik

5 Inlandse eik

1 Amerikaanse eik

1 Linde

1 Esdoorn

1 Inlandse eik

1 Cipres

1 Vleugelnoot

1 Esdoorn

1 Bruine beuk

1 Bruine beuk

1 Beuk

1 Bruine beuk

23

4

14 13

15

12 9

7

6

5

810

1

2345678

1112131415

Plangebied

Gas hogedruk

Gasleiding hogedruk Essent

6 Inlandse eik

2 Inlandse eik

5 Inlandse eik

1 Amerikaanse eik

1 Linde

1 Esdoorn

1 Inlandse eik

maak je eigen park

krant_Nanne.indd 3 19-03-13 10:39

Page 4: Park-Krant 22-03-2013

PC Stamstraat

12345678

9101112131415

Grens geluidscontour

Plangebied

Gas hogedruk

Gasleiding hogedruk Essent

1 Inlandse eik

6 Inlandse eik

2 Inlandse eik

5 Inlandse eik

1 Amerikaanse eik

1 Linde

1 Esdoorn

1 Inlandse eik

1 Cipres

1 Vleugelnoot

1 Esdoorn

1 Bruine beuk

1 Bruine beuk

1 Beuk

1 Bruine beuk

2

3

4

1413

15

12 9

7

6

5

810

1

spread_parkkrant.indd 1 21-03-13 12:25

Page 5: Park-Krant 22-03-2013

Ideeën genoeg! Tips om draagvlak voor uw ideeën te krijgen

Romantisch park…

Om zeker te weten dat overal rekening mee is gehouden, hebben medewerkers van gemeente en woningstichting de afgelopen tijd gesprekken gevoerd met personen en organisaties die directe belangen in of bij het park hebben: enkele direct aanwonenden en grondeigenaren, het Medisch Centrum, de basisscholen en de kinderopvang in de buurt, Buurtbeheer De Blokken, Wijk- en Speeltuinvereniging De Blokken, Wijkvereniging Prinsessewijk, de wijkagent en de jongerenwerker.

Marleen en Pieter Verkroost hebben goede herinneringen uit hun jeugd aan het Blokkenpark. Met name Pieter was vaak te vinden op het basketbalveld. Daarom liet het stel – dat elkaar ook leerde kennen via basketbal - vorig jaar hun trouwfoto’s daar maken. Ook dat kan dus in het park! <Foto’s: Bertil van Wieren en Nick Govaart

Heeft u een idee voor het park waarvan u vindt dat er echt iets mee moet gebeuren? Verzamel medestanders! Neem de lege kaart in het midden van deze krant mee naar buren of kennissen en praat met hen over uw idee. Zij kunnen uw idee misschien ook nog wel verbeteren.Vraag hen of ze hetzelfde idee willen inbrengen tijdens de Maak-je-eigen-park-dag of kom tegelijk, met ‘n groepje. Hoe meer mensen een idee inbrengen, des te groter is de kans dat het wordt opgenomen in het ontwerp! <

Andere ideeën? Betere ideeën? Hartewensen? Kom en laat ze zien en horen op 13 april!

Wilt u dolgraag een nieuwe ijsbaan in het park? Kom langs op 13 april en laat uw stem horen!

Veel van bovengenoemde perso-nen werden zo enthousiast dat ze meteen al een aantal ideeën en tips naar voren brachten. Daarvan noe-men we hier enkele, zodat u mis-schien inspiratie opdoet.

• Het park moet veilig zijn: geen dichte struiken, voldoende verlich-ting, geen donkere hoekjes

• Een skatebaan/asfaltplak die ’s winters omgetoverd kan worden in een ijsbaan

• Een aparte plek voor jongeren, niet in de buurt van de speeltuin

• Een aparte plek voor de allerklein-sten

• Een vijver/waterspeelplek• Hertenkamp uitbreiden tot kinder-

boerderij• Toegepaste kunst in het park• Ontdekkingsplein of –tuin voor

kinderen• Laat de mensen mee aanleggen of

mee onderhouden, zo is er meer geld voor de aanleg beschikbaar

• Mogelijkheid om hutten of vlotten te bouwen

• Maak verschillende zones: een rustige zone, een speelzone, een hangzone etc.

• Barbecue/picknickplek• Meerdere ingangen, bijvoorbeeld

ook vanaf de Portlandweg

krant_Nanne.indd 6 19-03-13 10:39

Page 6: Park-Krant 22-03-2013

Niet alleen mee ontwerpen, maar ook mee aanleggen of onderhouden?

Michel Zink en Bas Evers: “Goed als jong en oud samen meedenken en praten”

Wijk- en speeltuinvereniging De Blokken:“Mooi als ijsbaan plekje zou krijgen in het park”

Op de Maak-je-eigen-park-dag bent u eventjes landschapsarchitect: u brengt ideeën en praat en denkt mee over wat voor park u wilt. Daar hoeft het niet bij te blijven.

Michel Zink en Bas Evers werken als sportbuurtwerker en straathoekwerker bij Stichting De Welle. Zij weten als geen ander dat het Blokkenpark een geliefde en veel gebruikte plek is bij groepen jongeren.

Johanna Lusink en Robbin Alberts van wijk- en speeltuinvereniging De Blokken hebben hun hart verpand aan de ijsbaan aan de PC Stamstraat. “Het is zo geweldig als je ziet, hoeveel plezier kinderen daar altijd hebben op het ijs!”

BIokkenpark, 13 apriI, 14.00 – 19.00 uur: The pIace & the time 2be!

Tijdens de voorgesprek-ken met omwonenden en betrokken orga-nisaties, stelde een wijkbewoner de vraag

of hij ook mee mocht aanleggen, als het zover is. Want, zo stelde hij, als meer mensen dat doen, dan kan er bespaard worden op de kosten en dan kan dat geld weer besteed wor-den aan het park zelf! Dat is natuurlijk een geweldig voor-stel. Het moet wel uitvoerbaar zijn: er moeten voldoende mensen zijn die daaraan mee willen werken en het moet in goed overleg gebeuren.

Hetzelfde zou mogelijk zijn bij het lange-termijn-onderhoud. Mis-

“Het zou jam-mer zijn als daardoor andere inwo-ners minder

gebruik maken van het park. Alleen al daarom is het goed dat ieder-een, jong en oud, samen mee kan denken en praten over een nieuwe inrichting van het park en de her-tenkamp.” Bas Evers denkt dat er ook jongeren te vinden zijn, die mee willen helpen bij de uitvoering van sommige ideeën, bijvoorbeeld de bouw en het onderhoud van een graffitimuur. “Dit is voor jongeren dé kans om aan te geven wat ze willen met het Blokkenpark. Hierbij een

schien vindt u het wel zo belangrijk dat er een barbecueplek komt – om maar een voorbeeld te noemen – dat u die zelf wel wilt onderhouden. Of wilt u als handige klusser de bank-jes wel af en toe in de beits zetten. Ook daarvoor geldt dat het uitvoer-baar moet zijn. Op deze manier wordt het park echt van iedereen en voelt iedereen zich ook meer betrokken en verantwoordelijk. Voorwaarde is wel dat er voldoende animo voor moet zijn, dat spreekt voor zich. Vindt u dit een goed idee, of lijkt het u leuk om daaraan mee te werken, schrijft u dat dan op uw kaart of lijstje. Tijdens de Maak-je-eigen-park-dag hebben we het erover. <

oproep aan alle jongeren er ook te zijn 13 april!” Jongeren die mee willen praten of een steentje willen bijdragen, maar echt niet kunnen op 13 april, kun-nen zich vóór die tijd melden bij één van de jongerenwerkers, per twitter: @straatwerkerbas of @jcplace2be of per mail:[email protected] of [email protected]. Je mag ook een mailtje sturen naar [email protected] of een be-richt posten op de Facebookpagina Maakjeeigenparkdag.Michel en Bas zullen er in ieder geval zijn, die 13de april, in het Blokkenpark! <

Maar helaas, de ijsbaan moet plaats maken voor De Twijn, waar straks twee scholen, een buitenschoolse opvang en een sportzaal komen. Johanna en Robbin hopen dan ook van harte dat er veel mensen zijn die net als zij graag willen dat er een ijsbaan terugkomt, in het nieuwe park.

“Bijvoorbeeld gecombineerd met een skatebaan of asfaltplak.

Skaten en basketballen in de zomer en schaatsen in de winter. Mooi toch!?” Het onderhoud en beheer zijn geen probleem, dat doet de ijsbaancommissie al jaren met veel inzet en plezier.

Robbin en Johanna gaan ‘m in ieder geval intekenen, op de lege kaart in het midden van de krant. En ze kunnen alleen maar hopen dat u dat ook doet! <

Bas Evers (rechts) en Michel Zink

krant_Nanne.indd 7 19-03-13 10:39

Page 7: Park-Krant 22-03-2013

In een parkstrook ergens in Nederland lagen alle paden keurig en recht. De gebruikers sneden de paden af en maakten eigen ‘olifantenpaadjes’. De gemeente plaatste vervolgens hekjes want dat mocht niet! Van die smalle zandpaadjes door het gras staan zo rommelig… De bewoners klaagden over de veelheid aan hekjes. Het park was niet mooi meer en ook niet gebruiks-vriendelijk. Odin Landschapsontwerpers werd ingeschakeld. Er zijn gesprek-ken gevoerd met de gemeente en de gebruikers. Vervolgens is het patroon van de kruip-door-sluip-door-paadjes de nieuwe padenstructuur van het park geworden. Nu is iedereen tevreden: het park ziet er mooi uit en de pa-den liggen op de juiste plek. <

Gerdien Smit en Ramon Postma van Odin Landschapsontwerpers:

“Wij staan in dienst van de mensen in het park”

Dit deed Odin eerder: Het verhaal van de rechte paden die krom moesten zijn!

“Voor ons is het eigenlijk heel gewoon. Samenwerken met bewoners en gebruikers bij het maken van een ontwerp! Het gaat er immers om dat u straks een warm gevoel krijgt bij het park. Dan pas is het project geslaagd.

Wil je alvast je ideeën kwijt? Dat kan tot 14 april via Facebook Maakjeeigenparkdag en Twitter @Maakjeeigenparkdag

We vinden het belangrijk dat er zoveel mogelijk mensen meedenken, op 13 april. Ook

jongeren! Want alleen zo heb je invloed op hoe het park wordt. Vind jij dat ook belangrijk? Vind onze pagina dan leuk en deel en retweet onze berichten! <

Samen ontwerpen begint voor ons met vragen stellen en goed luisteren naar de gebruikers van het park. Wij nodigen u uit om op 13 april foto’s en plaatjes mee te nemen en met ons in gesprek te gaan. We hopen veel informatie te krijgen! Hoe wordt het park nu gebruikt? Hoe moet het park er straks uit zien? Wat is belangrijk? Wat niet? Wat mag weg en wat moet blijven? Uit ervaring weten wij dat alle ideeën en enthousiasme goede uitgangs-

punten voor een fantastisch ont-werp opleveren! Het is onze taak om die wensen en dromen om te zetten naar een ontwerp waar veel mensen zich in herkennen. U moet het park straks omarmen en gebruiken! Dan bent u tevreden en hebben wij ons werk goed gedaan!

Maar eigenlijk is het park ook een beetje van ons. Ons kantoor staat namelijk in Nijverdal. Misschien heeft u het wel eens gezien, direct

naast de McDonalds aan de N35. Mocht u het leuk vinden om ons kantoor eens van binnen te zien: laat het even weten op 13 april. Wij nodigen u graag een keertje uit om bij ons te komen kijken!” <

Maak-je-eigen-park-dag op Facebook en Twitter

COLOFONDe Parkkrant is een uitgave

van Woningstichting

Hellendoorn en de

gemeente Hellendoorn

Ontwerp en layout:

Frank de Wit

Ontwerp beeldmerk:

Bjorn Souverijn, gemeente

Hellendoorn

Druk:

Uitgeverij Twentsche Land

Tekst en eindredactie:

Nanne Dorren, unit

Communicatie gemeente

Hellendoorn

Tekst- en fotobijdragen:

Odin Landschapsontwerpers

Stichting De Welle

Wijk- en speeltuin-

vereniging De Blokken

Overige foto’s:

Gemeente Hellendoorn

www.shutterstock.com

Caroline Westdijk (foto

meisje)

Heeft u vragen over de

Maak-je-eigen-parkdag?

U kunt terecht bij

[email protected] of

telefonisch via 0548-630305

Gerdien Smit en Ramon Postma

krant_Nanne.indd 8 19-03-13 10:39