Pagina Startersmarkt (9 mei 2012)

1

Click here to load reader

description

Pagina over de Startersmarkt, die zaterdag 12 mei plaatsvindt in Alexandrium Woonmall.

Transcript of Pagina Startersmarkt (9 mei 2012)

Page 1: Pagina Startersmarkt (9 mei 2012)

Waar moet je aan den-ken als je voor heteerst een huis koopt?Wil jij voor het eerst een huis kopen? Dan is hethandig dat je weet waar je zoal op moet letten.De Stichting Woonpromotie Rotterdam heeft eenaantal tips op een rijtje gezet.

! Een startwoning hoeft nog geen droomhuis te zijn, ziehet als een eerste stap.

! Wees kritisch en stel vooral vragen.! Stel vast welke financiële ruimte er is, maar ga niet tot de

bodem. ! Let ook op de goede verkoopbaarheid van het pand

over bijvoorbeeld vijf jaar.! Overweeg een buurt in opkomst.! Overweeg een kluswoning.! Raadpleeg de bestemmingsplannen van de gemeente.! Raadpleeg (bij een appartement) de investeringsplannen

van de Vereniging van Eigenaren.! Een aankoopmakelaar kan handig zijn.! Laat een bouwtechnisch keuring doen van het aan te

kopen pand.! Kijk goed naar bijkomende kosten, zoals voor gas,

water, licht, telefonie, internet, verzekeringen, belastin-gen en heffingen.

Huizen kijken tijdensWoonstad WoontourKom jij zaterdag 12 mei naar de Startersmarktin Alexandrium Woonmall en vind je in de standvan Woonstad Rotterdam een geschiktewoning? Dan kun je er meteen heen. WoonstadRotterdam organiseert op die dag namelijk deWoonstad Woontour. Medewerkers van de cor-poratie brengen je hoogstpersoonlijk naar dehuizen die voor jou interessant zijn en vertellenje er alles over.

De Woonstad Woontour is niet alleen bedoeld voor bezoe-kers van de Startersmarkt. Er zijn in totaal vier opstappun-ten, verspreid over Rotterdam. Het gaat om:! Noord (Centrum, Kralingen, Oude Noorden): infopunt

Vlietlaan (Vlietlaan 52a): 12.00-15.00 uur.! Oost (Ommoord, Lage Land, Zevenkamp, Oosterflank:

Startersmarkt (Alexandrium Woonmall, Watermanweg):10.00-16.00 uur.

! West (Overschie, Spangen, Middelland, Nieuwe Wes-ten): Brasserie Het Kasteel (Spartastadion, Spartastraat7-9): 12.00-15.00 uur.

! Zuid (Noordereiland, Bloemhof, Hillesluis, Katendrecht):regiokantoor Strevelsweg (Strevelsweg 700-105):12.00-15.00 uur.

! www.woneninrotterdam.nl (met de meest actuele informatieover de Startersmarkt en andere wetenswaardigheden voorstarters op de woningmarkt).

! www.woonstadrotterdam.nl.).

Wil jij betaalbaar wonen in Rotterdam?

startersmarktzaterdag 12 mei

van 10.00 tot 16.00 uurAlexandrium Woonmall

www.woneninrotterdam.nl/woondag

Kom dannaar de

Nieuwbouw en bestaande bouw, tussen 65.000 en 200.000 euro

Allemaal betaalbare woningen opStartersmarkt

Start verkoop vrijdag 11 mei, van 18.00 tot 20.00 uur

Ruime eengezinswoningen voor175.000 euro

Wil jij betaalbaar wonen in Rotterdam? Komdan op zaterdag 12 mei naar de Startersmarktin Alexandrium Woonmall. Op deze markt vindje woningen (nieuwbouw en bestaande bouw)tot 200.000 euro.

Behalve betaalbare koopwoningen presenteren sommigeaanbieders (mogelijk) ook huurwoningen. Verder zijn erfinanciële specialisten. Zij rekenen voor je uit wat je kuntlenen, vertellen je over aantrekkelijke regelingen en latenzien op welke bijkomende kosten je moet letten als je eenhuis koopt.

Ben jij op zoek naar een ruim en betaalbaarnieuwbouwhuis met tuin? Denk dan eens aanMX4, een kleinschalig nieuwbouwproject in deMillinxbuurt in Rotterdam. De koopsommenbedragen 175.000 euro (v.o.n.). De start ver-koop is vrijdag 11 mei, tussen 18.00 en 20.00uur in het Millinxparkhuis aan de Millinxstraat69 in Rotterdam.

Elke woning is 139 vierkante meter groot en beschiktover drie slaapkamers en een open zolder. Op die zol-der kun je één of twee extra slaapkamers laten realise-ren. Niet alleen binnen, ook buiten heb je volop de ruim-te. De achtertuinen zijn elf meter diep, met een bergingen een achterpad. Nog meer ruimte heb je als je dewoonkamer laat uitbouwen. MX4 ligt praktisch aan het fraaie Millinxpark. Ook hetMillinxparkhuis, met kinderopvangvoorzieningen, ligt omde hoek. Verder bevinden zich tal van voorzieningen inde buurt, zoals winkels voor de dagelijks boodschappen,winkelcentrum Zuidplein, theater Zuidplein, sport- en eve-nementenpaleis Ahoy en het fraaie Zuiderpark. Denieuwbouwhuizen verrijzen naast fraai gerenoveerdevooroorlogse panden en krijgen een uitstraling die bijdie gevels past.

Van 10.00 tot 16.00 uurDe startersmarkt duurt van 10.00 tot 16.00 uur. De prijzenvan het bestaande aanbod gaan tot 150.000 euro (k.k.),de prijzen van de nieuwbouwwoningen liggen niet hogerdan 200.000 euro (v.o.n.). Neem gerust je kinderen mee.Zij kunnen van 12.00 tot 17.00 uur, onder begeleiding,huisjes schilderen.

Waar moet je zijn?Alexandrium Woonmall is te vinden aan de Waterman-weg in Rotterdam (A20, afrit 16 (Prins Alexander/Capelleaan den IJssel)). Daar is volop parkeergelegenheid. Komje met de bus, tram of metro, stap dan uit bij station PrinsAlexander. De Startersmarkt is een initiatief van de Stich-ting Woonpromotie Rotterdam, een samenwerkingsver-band van woningmarktpartijen in Rotterdam.

Drukte tijdens een eerdere Startersmarkt, in november 2011, ook in Alexandri-um Woonmall

Impressie MX4.

! www.mx4.nl. ! 010-4335710 (Atta Makelaars).

Rotterdams nieuwbouw-nieuws via Twitter

Wilt u voortaan het laatste nieuwbouw-nieuws uit Rotterdam ‘vers van de pers’ ont-vangen? Volg dat nieuws dan via Twitter.Het account is @wereldwonenrdam.

De Stichting Woonpromotie Rotterdam, die de redactie voor deze paginaverzorgt, wordt gesponsord door de Rabobank.