ORDE VAN DIENST 180513 Fernhout - koorkerk-intern.nl fileKOORKERKGEMEENSCHAP MIDDELBURG Orde van...

8
KOORKERKGEMEENSCHAP MIDDELBURG Orde van Dienst 13 mei 2018 Zevende zondag van Pasen – Wezenzondag Voorganger: ds. Marieke Fernhout Organist: Mathieu Meijs Gastheer: Wim van Liere Koster: Gert Kooiman Leesdienst: Wim van Liere

Transcript of ORDE VAN DIENST 180513 Fernhout - koorkerk-intern.nl fileKOORKERKGEMEENSCHAP MIDDELBURG Orde van...

KOORKERKGEMEENSCHAP MIDDELBURG

Orde van Dienst 13 mei 2018 Zevende zondag van Pasen – Wezenzondag

Voorganger: ds. Marieke Fernhout Organist: Mathieu Meijs Gastheer: Wim van Liere Koster: Gert Kooiman Leesdienst: Wim van Liere

2

Orgelspel Welkom We zingen staande Psalm 66:1

Bemoediging en groet We zingen Psalm 66: 7

De naam des Heren zij geprezen! Hij, die getrouw is en nabij, heeft mijn gebed niet afgewezen. De Heer is goed geweest voor mij.

allen gaan zitten

3

Kyriegebed Glorialied: Lied 636, op de melodie van lied 601: “Licht dat ons aanstoot in de morgen”

1.Liefde is licht, opnieuw geboren, wakker uit nacht en eenzaamheid; liefde wil strelen niet verstoren hunkering naar geborgenheid. Liefde heeft handen, ogen, oren zo open als de dageraad: liefde heeft nooit de hoop verloren – liefde leeft langer dan de haat. 2. Liefde is licht, laat zich niet vangen, komt door gesloten deuren heen, biedt aan de woede beide wangen, breekt harten harder dan een steen. Liefde kan legers overwinnen, springt hoger dan de hoogste muur, blust, door de vijand te beminnen, haarden van hoog oplaaiend vuur. 3. Liefde is licht, uit Hem geboren, die zelf de bron van liefde is; Hij heeft zijn kind aan ons verloren, Pasen schrijft zijn geschiedenis. Laat dan uw ziel in zonlicht dopen: weg boze dromen – wees gerust! Boven mij gaat de hemel open: Gods liefde die ons wakker kust.

Inleiding

4

Lezing: De tien woorden hertaald: Wij kiezen voor de vrijheid (naar lied 311) 1.Wij kiezen voor de vrijheid die God ons heeft beloofd: Hij heeft de boze goden van al hun macht beroofd. 2. Weg met de stomme beelden, die maken God te klein: Hij zal ons zelf vertellen wie Hij voor ons wil zijn. 3. En Hij heeft ook gegeven dat je hem noemen mag: maak dan jezelf niet groter met Gods naam als je vlag. 4. En neem voluit de vrijheid, één dag van feest’lijkheid, om opgewekt te vieren dat God ons heeft bevrijd. 5. Hoor ook naar de verhalen van wie zijn voorgegaan: want God, de God van gist’ren, is met ons doorgegaan. 6. Geef ruimte aan je naaste, geschapen naar Gods beeld, want alle mensen heeft Hij zijn leven meegedeeld. 7. Blijf met elkaar verbonden, als mens, als man of vrouw: zo is tot in de diepte ook God zijn liefde trouw. 8. Wil zó ruimhartig delen dat niemand stelen moet: God liet ons samen wonen in 't land van overvloed. 9. En breek niet met je woorden een anders leven stuk: want God sprak tot ons allen het woord van ons geluk. 10. Gun dan elkaar het goede, zo is het ons gegund: je leven is pas leven als je ook geven kunt.

We zingen lied 605 (TT 167)

2. De toekomst is al gaande, schept doorgang door de vloed, dwars door het ongebaande een pad dat voortgaan doet. 3. De toekomst is al gaande, een bron in de woestijn zingt tegen het vergaan in: de dood zal niet meer zijn.

4. De toekomst is al gaande, verborgen en gezien, een stem die te verstaan is, een God die draagt en dient. 5. De toekomst houdt ons gaande, voert ondanks tegenstand ons uit het doods bestaande naar nieuw, bewoonbaar land

Lezing: Johannes 4: 7 – 21 (NBV) We zingen lied 838: 1, 2 en 3 (LvdK 481)

Maak ons volbrengers van dat woord, getuigen van uw vrede, dan gaat wie aarzelt met ons voort, wie afdwaalt met ons mede. Laat ons getrouw de weg begaan tot allen die ons verre staan en laat ons zonder vrezen de minste willen wezen.

3. Leer ons het goddelijk beleid der liefde te beamen, opdat wij niet door onze strijd uw goede trouw beschamen. Leg ons de woorden in de mond die weer herstellen uw verbond. Spreek zelf door onze daden van vrede en genade.

Uitleg en verkondiging Orgelspel We zingen lied 791 (TT 48)

2. Liefde die ons hebt geschapen, vonk waarmee Gij zelf ons raakt, alles overwinnend wapen, laatste woord dat vrede maakt. 3. Liefde luidt de Naam der namen waarmee Gij U kennen laat. Liefde vraagt om ja en amen, ziel en zinnen metterdaad.

4. Liefde waagt zichzelf te geven, ademt op van goede trouw. Liefde houdt ons in het leven,- daarop hebt Gij ons gebouwd. 5. Liefde laat zich voluit schenken als de allerbeste wijn. Liefde blijft het feest gedenken waarop wij uw gasten zijn.

6. Liefde boven alle liefde, die zich als de hemel welft over ons: wil ons genezen, Bron van liefde, Liefde zelf!

Voorbeden – stil gebed - Onze Vader Mededelingen Collecten, tijdens voorspel slotlied

Rode zak: Diaconie Blauwe zak: Koorkerkgemeenschap

We zingen staande ons slotlied 416

2. Ga met God, en Hij zal met je zijn, bij gevaar, in bange tijden, over jou zijn vleugels spreiden. Ga met God, en Hij zal met je zijn. 3. Ga met God, en Hij zal met je zijn, in zijn liefde je bewaren, in de dood je leven sparen. Ga met God, en Hij zal met je zijn.

8

Zending en zegen, afgesloten met lied 416: 4 4. Ga met God, en Hij zal met je zijn, tot wij weer elkaar ontmoeten, in zijn Naam elkaar begroeten. Ga met God, en Hij zal met je zijn.

Orgelspel

Op de tafel bij de uitgang vindt u de actuele Vierpas

Onze diensten zijn te beluisteren via: http://www.koorkerk.nl en daarna naar kerkdiensten en terugluisteren voor de liturgie gaat u naar: http://www.koorkerk.nl en daarna kerkdiensten en teruglezen Live beluisteren of terugluisteren ook mogelijk via www.kerkomroep.nl en volg daarna instructies. Koorkerk vermelden is al voldoende bij ‘Vind uw kerk’ CD bestellen bij : Joop Tillema tel. 0118 62 68 92 of via e-mail: [email protected]. Kosten € 4,= over te maken naar IBAN NL52INGB0000218595 t.n.v. Wijkkas Koorkerkgemeenschap

Telefoon Koorkerk: 0118 61 37 57

Volgende diensten/activiteiten: 13 mei: ds. Marieke Fernhout 20 mei/Pinksteren: ds. Ineke de Feijter, Themadienst ‘in de geest van vriendschap’ m.m.v. prof. dr. Cees Hamelink op vibrandoneon en Jean Louis van Dam op piano 27 mei: ds. Annewieke Vroom 3 juni: ds. Annemike van der Meiden, m.m.v. Kamerkoor Cantabile uit Alphen aan den Rijn, o.l.v. Simon Stelling 10 juni: ds. Monique van Zoest 17 juni: ds. Ivo de Jong