Ontdek Canada per trein, VIA Rail 2015

12
Ontdek Canada per trein! Ontdek Canada per trein!

description

Canada is één van de grootste landen ter wereld. De 497 treinen van de nationale spoorwegmaatschappij VIA Rail laten dit land in al zijn uitgestrektheid zien; het 12.500 km tellende spoorwegnetwerk loopt over hoge bergpassen en langs brede rivieren. Laat u meevoeren op een comfortabel avontuur dat zich afspeelt tussen de ruige landschappen rondom Halifax aan de Atlantische Oceaan, via de Rocky Mountains naar het bruisende Vancouver aan de Stille Oceaan. De trein brengt u zelfs naar gebieden die voor andere vervoermiddelen onbereikbaar zijn. In deze brochure vindt u alle nodige informatie.

Transcript of Ontdek Canada per trein, VIA Rail 2015

Page 1: Ontdek Canada per trein, VIA Rail 2015

Ontdek Canada per trein!

Ontdek Canada per trein!

Page 2: Ontdek Canada per trein, VIA Rail 2015

Welkom aan boord van VIA Rail Canada’The real Canadian Experience’

InhoudIntroductie en routekaart 2 Treinen en routes 3 Accommodatie 4 & 5

Arrangementen:Trans Canada 6 & 7Rockies, Rail & Sail 8 Capital Experience 9Crossing Borders 10Rail & Cruise Oost Canada 11

Canada is één van de grootste landen ter wereld en een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. De meeste mensen denken bij een vakantie aan Canada aan een rondreis per auto of camper. Maar het kan ook anders! Wat dacht u van de TREIN?

Waarom reizen per trein door Canada?

’Wie haast heeft, neemt het vliegtuigWie wat wil zien, neemt de trein’

De slogan zegt het eigenlijk al. De trein, ideaal om grote afstanden te overbruggen als alternatief voor het vliegtuig. Ontspan en geniet van het comfort van de treinen van VIA Rail terwijl het interessante landschap aan u voorbijtrekt. Huur vervolgens ter plaatse een auto of camper om een kleiner gebied intensiever te verkennen, zoals bijvoorbeeld de Rocky Mountains vanuit Jasper. Zo ontstaat een ge-

varieerd en onvergetelijk reispro-gramma. Wilt u de steden in het oosten bezoeken? Reis dan per trein van ‘downtown’ naar ‘down-town’. Zo vermijdt u de stress van het drukke verkeer en het zoeken naar veel te dure parkeerplaatsen.

Op de pagina’s 6 t/m 11 vindt u 5 bijzondere treinarrangementen. Natuurlijk zijn deze arrangementen geheel op maat aan te passen. De medewerkers van Incento heb-ben een grote vakkennis en zijn zelf op reis geweest met VIA Rail. Zij adviseren u graag bij het samen-stellen van een reis die perfect aansluit bij uw wensen.

De ruim 450 treinen van de nationale spoorwegmaatschappij VIA Rail Canada laten dit land in al zijn uitgestrektheid zien; het 12.500 km tellen-de spoorwegnetwerk loopt over hoge bergpassen en langs brede rivieren. Een comfortabel avontuur dat zich afspeelt tussen de ruige landschappenrondom Halifax aan de Atlantische Oceaan, via de Rocky Mountains naar het bruisende Vancouver aan de Stille Oceaan. De trein komt zelfs in gebieden die met de auto niet te bereiken zijn. Stap aan boord en geniet van de omgeving, het comfort en de gastvrijheid in de trein.

2

Page 3: Ontdek Canada per trein, VIA Rail 2015

3

De belangrijkste VIA Rail treinverbindingen

Toronto - Vancouver of v.v. met ’The Canadian’The Canadian is de belangrijkste treinverbinding tussen Oost en West Canada en rijdt 2 tot 3x per week tus-sen Toronto en Vancouver, een afstand ± 4.500 km. De trein vertrekt uit Toronto om 22.00 uur en rijdt 4 dagen later ’s morgens om 09.42 uur het station van Vancouver binnen. Onderweg wordt regelmatig gestopt. In Winnipeg stopt de trein gedurende 4 uur. Hier worden diverse excursies aangeboden. In West Canada rijdt de trein dwars door de Rocky Mountains. U kunt bijvoorbeeld in Jasper uw treinreis onderbreken om dit spectaculaire berggebied te verkennen. De reis met The Canadian staat in de top 10 van beroemdste treinreizen ter wereld. (Zie ook pagina 6 & 7)

Montreal - Halifax of v.v. met ’The Ocean’Drie keer per week rijdt The Ocean in ± 24 uur van Montreal naar Halifax (1.346 km). Deze treinverbindingbiedt toegang tot de vele historische plaatsen in het oosten van de staat Quebec, de bosrijke kust en stran-den van New Brunswick en Nova Scotia met historische plaatsen als Amherst en Truro, pittoreske vissersdorp-jes en de havenstad Halifax. U logeert 1 nacht aan boord van de trein.

Montreal - Gaspé of v.v met ’The Chaleur’Driemaal per week rijdt deze trein tussen Montreal en het puntje van het schiereiland Gaspé (1.041 km). Het traject loopt langs de St. Lawrence Rivier, door Mata-pedia Valley, het pittoreske plaatsje Percé en Chaleur Bay, één van de mooiste baaien ter wereld. U logeert 1 nacht aan boord van de trein.

Jasper - Prince Rupert of v.v. met ’The Skeena’Deze 2-daagse railcruise, waarbij alleen bij daglicht wordt gereden, laat u het mooiste van de spectacu-laire Canadese Rockies zien. De reis over 1.160 km

spoor vindt drie keer per week plaats. U rijdt van het Jasper National Park naar de ruige Pacific Coast. Nederzettingen uit de pionierstijd, eenzame boerde-rijen, houtzagerijen en glinsterende meren glijden aan uw raam voorbij. De trein stopt ’s nachts in Prince George*. De volgende ochtend gaat u weer aan boord van dezelfde trein en vervolgt u uw route over de Yel-lowhead Pass (British Columbia) en langs de machtige Skeena River. Vanaf half juni tot eind september is, op sommige ver-trekdata, een upgrade mogelijk naar de Touring Class. Deze klasse biedt toegang tot de beroemde Park Car met Panoramadek en alle maaltijden (2 x lunch, 2 x diner en 1 x ontbijt) zijn inclusief. (Zie ook pagina 8)

*Hotelovernachting in Prince George is niet inbegrepen, maar kan door Incento op verzoek worden bijgeboekt in een hotel naar keuze.

Quebec - Montreal - Ottawa - Toronto - Windsor of v.v met ’Corridor-treinen’Ca. 300 treinen onderhouden frequente verbindingen in de dichtbevolkte ’Corridor’ tussen de grote steden in oostelijk Canada. Zo kunt u bijvoorbeeld per trein van Toronto naar de Niagara Watervallen reizen. (Zie ook pagina 9,10 & 11)

Winnipeg - Churchill of v.v met ’The Hudson Bay’Reis in twee dagen over 1.700 km spoor dwars door de subarctische provincie Noord Manitoba. Langzaamaan veranderen de uitgestrekte prairies in naaldwouden en de dorre schoonheid van de ijzige toendra met zijn koude meren. Dit traject wordt twee keer per week gereden. In Churchill kunt u in de zomer walvissen spotten, de herfst is de tijd van de ijsberen en in hartje winter kunt u genieten van het Noorderlicht.

Zie pagina 2 voor de routekaart

Page 4: Ontdek Canada per trein, VIA Rail 2015

4

Accommodatie aan boord van de treinen

Aan boord van de VIA Rail treinen kunt u kiezen voor een ruime zitplaats, maar voor een goede nachtrust tijdens een langere treinreis gaat er niets boven comfortabele slaapaccommodatie.

ZitplaatsenDe zitplaatsen in de treinen van VIA Rail zijn ruim en hebben een verstel-bare rugleuning. Bij iedere stoel bevindt zich een stopcontact. Een ruim assortiment aan dranken, lichte maaltijden en snacks zijn verkrijgbaar in het restauratierijtuig.

SlaapaccommodatieIn de transcontinentale treinen kunt u kiezen uit verschillende typen slaapaccommodatie. Passagiers in slaapaccommodatie hebben toegang tot de ’Dome Cars’ (panoramarijtuigen) en de ’Park Car’, welke bestaat uit 2 lounges en een panoramadek. Slaapaccommodatie wordt per traject gereserveerd (dus niet per nacht). Slaapaccommodaties zijn beschikbaar in de volgende trajecten: Toronto - Winnipeg - Edmonton - Jasper - Vancouver: The Canadian Montreal - Halifax: The Ocean Montreal - Percé - Gaspé: The Chaleur Winnipeg - Churchill: The Hudson Bay

Bagage De meeste lange afstandstreinen hebben een apart bagagerijtuig. Voor vertrek dient u uw bagage in te checken. Voor uw verblijf aan boord kunt u een kleinere tas of trolley als handbagage meenemen. Op www.incento.nl vindt u meer informatie over de bagageregeling van VIA Rail Canada.

Accommodatie aan boord van de treinen

Mindervaliden De treinen van VIA Rail zijn ook toegankelijk voor mensen met een handicap. Of u nu in een rolstoel zit of speciale assistentie nodig heeft, VIA Rail zal proberen uw verblijf aan boord zo aangenaam mogelijk te maken. Bij boeking of uiterlijk tot 48 uur voor vertrek dient u aan te geven welke speciale assistentie op de stations en in de trein nodig is. The Canadian beschikt over 1 cabin die speciaal is ingericht voor passagiers in een rolstoel.

Maaltijden aan boordUiteraard zijn er ook restaura-tierijtuigen waar u aan een keu-rig gedekte tafel kunt genieten van een prima ontbijt, lunch of diner. Als u aan boord van ’The Canadian’ slaapaccommodatie heeft geboekt, zijn alle maaltij-den aan boord bij de ticketprijs inbegrepen. Aan boord van ’The Ocean’ tussen Montreal en Ha-lifax kunt u in het hoogseizoen slaapaccommodatie inclusief maaltijden boeken. Indien u uitsluitend een zitplaats reser-veert, dan kunt u uiteraard ook gebruik maken van het restau-ratierijtuig, maar dan betaalt u de maaltijd ter plaatse.

Page 5: Ontdek Canada per trein, VIA Rail 2015

5

Slaapaccommodatie aan boord van The Canadian

Upper and Lower berths (boven- en benedenbed) Kenmerken• Geschikt voor 2 personen • Overdag comfortabele stoelen tegenover elkaar• ’s Nachts 2 bedden boven elkaar• Van het gangpad gescheiden door een dik gordijn• Toilet en douche bevinden zich in hetzelfde rijtuig• Afmeting matras: 178 cm x 109 cm• Alle maaltijden zijn inbegrepen

Cabin for 2Kenmerken• Privécompartiment voor 2 personen• Overdag een cabin met 2 stoelen naast elkaar• ’s Nachts 2 bedden boven elkaar • Eigen wastafel en toilet • De douche bevindt zich in hetzelfde rijtuig • Afmeting matras: 180 cm x 79 cm• Alle maaltijden zijn inbegrepen

Cabins voor 3 en 4 personen zijn beperkt beschikbaar (op aanvraag)

Cabin for 1Kenmerken• Privécompartiment voor 1 persoon• Eigen wastafel en toilet• De douche bevindt zich in hetzelfde rijtuig • Afmeting matras: 180 cm bij 76 cm• Alle maaltijden zijn inbegrepen

Prestige classVIA Rail Canada introduceert de nieuwe Prestige Class; een ruim en zeer luxe privécompartiment met een 2-persoonsbed, een minibar en een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. Deze klasse wordt aangeboden aan boord van The Canadian tussen Toronto en Vancouver.

’ Een treinreis van Oost naar West Canada of v.v. was nog nooit zo comfortabel. ’

Kenmerken • Ultra modern design met groot tweepersoonsbed • Eigen badkamer met douche en toilet, TV, leren bank• Aparte steward en conciërge service • 24-uurs roomservice inclusief afternoon tea • Minibar gevuld met dranken naar wens van de gast • Voorrang bij reserveren van ontbijt, lunch en diner in het restauratierijtuig

• Stadsexcursie Winnipeg • Voorrang bij inchecken in Toronto en Vancouver• Afmeting matras: 127 x 183 cm• Alle maaltijden zijn inbegrepen

NIEUW

Dienstregeling en prijzen: zie prijsbijlage

Page 6: Ontdek Canada per trein, VIA Rail 2015

Toronto - Niagara Falls - Jasper - Banff - Vancouver 16 dagen / 15 nachtenToronto - Niagara Falls - Jasper - Banff - Vancouver 16 dagen / 15 nachten

Trans Canada

6

Dag 2: TorontoVandaag maakt u een stadsrondrit door Toronto en is de rest van de middag ter vrije besteding.

Dag 3: Niagara Falls Vandaag staan de Niagara Water-vallen op het programma. U kunt aan boord van de ’Maid of the Mist’ tot vlak onder de watermassa’s varen. Voordat u naar Toronto te-rugkeert, brengt u een bezoek aan

Dag 1: TorontoNa aankomst gaat u op eigen gele-genheid naar uw hotel voor de ko-mende 3 nachten. Toronto, de grootste stad van Canada, ligt aan de noordoevers van Lake Ontario. De bekende CN Tower, met zijn 553,33 m. één van de hoogste to-rens ter wereld en de Harbourfront Centre, hebben Toronto tot popu-lair startpunt voor een vakantie in Canada gemaakt.

Trans Canada

Een individuele reis dwars door het uitgestrekte Canada. Vanuit Toronto reist u met de The Canadian van VIA Rail naar Jasper. Na een verblijf in de Rocky Mountains vervolgt u uw reis aan boord van de Rocky Moun-taineer vanuit Banff naar Vancouver. De reis wordt afgesloten met een bezoek aan het mooie Vancouver Island.

Dag 5 & 6: Aan boord The Ca-nadianKorte stop van 4 uur in Winnipeg; diverse excursies mogelijk (niet inbegrepen).

Dag 7 & 8: JasperTegen de klok van 13.00 rijdt The Canadian het station van het vrien-delijke bergstadje Jasper binnen. Na aankomst gaat u op eigen gele-genheid naar uw hotel voor de komende 2 nachten.

Dag 9: Jasper - Lake LouiseVandaag per bus over de specta-culaire Icefi eld Parkway naar Lake Louise. Onderweg maakt u een stop bij de Sunwapta Watervallen

Andere attracties die u niet mag missen zijn de Skydome, het Royal Ontario Museum en de Art Gallery of Toronto met wereldberoemde collecties. In het Eaton Centre bevindt u zich in een ongekend winkelparadijs met meer dan 350 winkels en res-taurants, in het hart van de binnen-stad!

het charmante stadje Niagara-on-the-Lake en kunt u genieten van een lunch (inbegrepen). Dag 4: Toronto & The CanadianU heeft nog een dag de tijd om Toronto te verkennen. Om ca. 22.00 uur vertrekt The Canadian van Via Rail voor haar reis richting Vancou-ver. Overnachting aan boord.

Toronto - Niagara Falls - Jasper - Banff - Vancouver Toronto - Niagara Falls - Jasper - Banff - Vancouver Toronto - Niagara Falls - Jasper - Banff - Vancouver Toronto - Niagara Falls - Jasper - Banff - Vancouver Toronto - Niagara Falls - Jasper - Banff - Vancouver Toronto - Niagara Falls - Jasper - Banff - Vancouver Toronto - Niagara Falls - Jasper - Banff - Vancouver Toronto - Niagara Falls - Jasper - Banff - Vancouver Toronto - Niagara Falls - Jasper - Banff - Vancouver Van Oost naar West Canada per treinVan Oost naar West Canada per trein

Page 7: Ontdek Canada per trein, VIA Rail 2015

7

Dag 11: BanffIn de ochtenduren maakt u een excursie door Banff en bezoekt u onder andere ’The Hoodoos’, Tunnel Mountain Drive met mooie uitzichten op Bow River Valley. Banff National Park is het bekend-ste nationale park van de Rockies. Het park beslaat een gebied van 6.641 km2 en omvat enkele van de mooiste gebieden van het hele land met indrukwekkende pieken, bos-sen, meren en machtige rivieren.

Dag 12 & 13: Banff - Kamloops - VancouverIn de vroege ochtend gaat u op eigen gelegenheid naar het Rocky Mountaineer station, waar u aan boord gaat van de Rocky Moun-taineer. Tijdens deze 2-daagse treinreis, die u volledig bij dag-licht aflegt, mist u niets van het u omringende landschap dat wordt gevormd door de spectaculaire Rocky Mountains! U overnacht hal-verwege in een middenklasse hotel te Kamloops. Tegen het eind van dag 13 arriveert de Rocky Mountaineer in Vancou-ver. Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel voor de komende 3 nachten.

Dag 14: VancouverDe komende dagen heeft u de tijd om zelf Vancouver te ontdekken.Ook staat er een 4,5 uur durende excursie op het programma.

voordat u de immense Athabasca Gletsjer bereikt. Op deze gletsjer maakt u een tocht per Ice Explo-rer. Voordat u Lake Louise bereikt, komt u langs Bow Lake, Peyto Lake en Crowfoot Gletsjer in Banff National Park.

Dag 10: Lake Louise - BanffNeem de tijd om in de morgen het dorpje Lake Louise te verkennen.Maak een wandeling rond het schit-terende meer of huur een kano en geniet vanaf het helderblauwe wa-ter van het u omringende prachtigeberglandschap. Daarna zult u via de kronkelende wegen door Banff National Park aankomen bij uw hotel in Banff.

Dag 15: VictoriaVandaag maakt u een dagexcursie naar Victoria op Vancouver Island met o.a. een bezoek aan Butchart Gardens. Aan het einde van de dag keert u terug naar Vancouver.

Dag 16: VancouverEinde van deze reis.

Vertrekdata en prijzen: zie prijsbijlage

Page 8: Ontdek Canada per trein, VIA Rail 2015

Vancouver - Banff - Jasper - Prince Rupert - Inside Passage - Vancouver Island - Vancouver 16 dagen / 15 nachtenVancouver - Banff - Jasper - Prince Rupert - Inside Passage - Vancouver Island - Vancouver 16 dagen / 15 nachten

Rockies, Rail and SailTh e Rocky Mountains & Vancouver Island

Rockies, Rail and Sail

8

Maak kennis met het mooiste deel van West-Canada. Een reis met veel hoogtepunten zoals de treinreizen met de Rocky Mountaineer en The Skeena van VIA Rail, de omgeving van Japser en Banff, de Inside Pas-sage overtocht en Vancouver Island.

Th e Rocky Mountains & Vancouver Island

Dag 1: VancouverNa aankomst in Vancouver gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel.

Dag 2: VancouverOntdek Vancouver per trolley bus: 20 op-/afstapplaatsen waaronder de historische wijk Gastown, Granville Island, English Bay en Stanley Park.

Dag 3 & 4: Vancouver - Kamloops - Banff per Rocky MountaineerTweedaagse treinreis aan boord van de Rocky Mountaineer (overnachting in hotel in Kamloops). Hoogtepunten zijn: de Spiral Tunnels, de Kicking Horse Canyon, de brug over de Sto-ney Creek, Kamloops Lake, de Black Canyon Tunnel, Rainbow Canyon, de rivieren Thompson en Fraser en het indrukwekkende Hell’s Gate.

Dag 5: Banff National Park In de ochtend maakt u een rit per gondel naar de top van de Sulphur Mountain. Geniet van het uitzicht op Banff en Bow Valley. Verder bezoekt u de Bow Falls en maakt u een cruise op Lake Minnewanka.

Dag 6: Banff - Jasper Dagtocht van Banff via Moraine Lake, Yoho National Park, Emerald Lake, de Spiral Tunnels en de schitterende Icefi eld Parkway naar Jasper. Onder-weg bezoekt u de Glacier Skywalk en maakt u een rit per snowcoach over de Athabasca gletsjer.

Dag 7: JasperDe ochtendexcursie begint bij de Athabasca met zijn bijzondere eco systeem. U bezoekt Maligne Lake en Medicine Lake.

Dag 8 & 9: Jasper - Prince Geor-ge - Prince Rupert per VIA Rail Stap aan boord van de VIA Rail trein ’The Skeena’. In 2 dagen rijdt u via Prince George (overnachting in een hotel) naar Prince Rupert. Geniet van de prachtige natuur die aan uw raam voorbij trekt.

Dag 11: Port Hardy - Cambell River (233 km)Rijdt met uw huurauto zuidwaarts over Vancouver Island naar Cambell River. Vanuit Cambell River heeft u een prachtig uitzicht over de Dis-covery Passage en de bergachtige kust van British Columbia.

Dag 10: Prince Rupert - Port Hardy Inside Passage*Overtocht per ferry ’Northern Adventure’ (16 uur) door de Inside Passage naar Port Hardy. Geniet van de prachtige uitzichten op de besneeuwde bergtoppen, dicht be-boste hellingen en fjorden. Met wat geluk ziet u onderweg dolfi jnen, zeeleeuwen en walvissen. Laat in de avond aankomst in Port Hardy.

* van 1 mei - 18 juni & 9 - 30 sep-tember 2015: vertrek begin van de avond; overnachting aan boord.

Dag 12: Cambell RiverCambell River is een echte natuur-bestemming en staat bekend als ‘de Zalmhoofdstad van de Wereld’. Verken op eigen gelegenheid de prachtige omgeving. Ga op zoek naar Grizzly beren, vang uw eigen zalm of boek ter plaatse een whale watching tour per zodiac-boot.

Dag 13: Cambell River - Victo-ria (285 km)Na het ontbijt rijdt u richting Vic-toria. Tip: Bezoek de beroemde botanische tuin Butchart Gardens.

Dag 14: Victoria Dag ter vrije besteding. Bezoek het Royal British Columbia Museum, wandel over de boulevard langs de haven of pak een terrasje bij een van de vele restaurantjes.

Dag 15: Victoria - Vancouver Reis naar Vancouver per touringcar en ferry: een prachtige boottocht dwars door de pittoreske Georgia Straight. Middag vrij.

Dag 16: Vancouver - Amsterdam Op eigen gelegenheid vertrekt u naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar Nederland.

Vertrekdata en prijzen: zie prijsbijlage

Page 9: Ontdek Canada per trein, VIA Rail 2015

Toronto - Niagara Falls - Ottawa - Quebec - Montreal - Toronto 10 dagen / 9 nachten

Capital ExperienceOost Canada per trein

Toronto - Niagara Falls - Ottawa - Quebec - Montreal - Toronto 10 dagen / 9 nachten

Capital ExperienceOost Canada per trein

9

Dag 1: TorontoNa aankomst in Toronto gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel waar u 3 nachten verblijft.

Dag 2: Toronto’s Ochtends ontdekt u de leukste plekjes in Toronto tijdens een stads-tour. Hoogtepunten zijn het stad-huis, Chinatown en de CN Tower. De rest van de dag is ter vrije be-steding.

Dag 4: Toronto-Ottawa’s Morgens vertrekt u per VIA Rail-trein naar Ottawa. U rijdt langs Lake Ontario, door Kingston en het ge-bied van Thousand Islands naar de hoofdstad van Canada, Ottawa. Na aankomst gaat u op eigen gele-genheid naar uw hotel waar u 2 nachten verblijft.

Dag 5: Ottawa’s Ochtends een korte stadstour waarbij u langs alle highlights komt zoals de Parliament Buildings, Em-bassy Row en the Royal Canadian Mint. De rest van de dag kunt u zelf deze bruisende hoofdstad verder ontdekken.

Een individuele rondreis per trein langs de grote steden in Oost-Canada. Ontdek het mondaine Toronto, de Old Town in Montreal en de Europese sfeer in Quebec-City. Ook Ottawa, de hoofdstad van Canada is een bezoek meer dan waard.

Dag 6: Ottawa-Quebec CityPer trein door naar Quebec City. De trein volgt de zuidkant van de St. Lawrence River langs pittoreske plaatsjes en door prachtige gebie-den. Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel voor 2 nachten.

Dag 7: Quebec City‘s Ochtends stadstour langs de hoogtepunten van Quebec City. Quebec City is de enige ommuurde stad van Noord-Amerika en is daarom een ’UNESCO World Her-itage Site’. De rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 8: Quebec City-MontrealEen korte treinrit naar Montreal. U rijdt nu langs de noordkant van de St. Lawrence River, het historische Trois-Rivières en het charmante stadje Cap-de-la-Madeleine. Na aankomst gaat u op eigen gelegen-heid naar uw hotel waar u 2 nach-ten verblijft. De rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 9: MontrealEen ochtendtour door het centrum van Montreal. Vanaf het observatie-punt boven op Mont Royal heeft u een geweldig uitzicht.

Dag 10: Montreal-TorontoVandaag reist u per trein terug naar Toronto. Einde van deze reis.

Dag 1: TorontoNa aankomst in Toronto gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel waar u 3 nachten verblijft.

Dag 2: Toronto’s Ochtends ontdekt u de leukste plekjes in Toronto tijdens een stadstour. Hoogtepunten zijn het stadhuis, Chinatown, en de CN Tower. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 3: Niagara FallsVandaag bezoekt u de wereldberoemde Niagara Falls. De lunch geniet u in het charmante stadje Niagara-on-the-Lake.

Dag 4: Toronto-Ottawa’s Morgens vertrekt u per VIA Rail-trein naar Ottawa. U rijdt langs Lake Ontario, door King-ston en het gebied van Thousand Islands naar de hoofdstad van Canada, Ottawa. Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel waar u 2 nachten verblijft.

Dag 5: Ottawa’s Ochtend een korte stadstour waarbij u langs alle highlights komt zoals de Parliament Buil-dings, Embassy Row en the Royal Canadian Mint. De rest van de dag kunt u zelf deze bruisende hoofdstad verder ontdekken.

Capital ExperienceCapital Experience

Een individuele rondreis per trein langs de grote steden in Oost-Canada.

Ontdek het mondaine Toronto, de Old Town in Montreal en de Europese sfeer

in Quebec-City. Ook Ottawa, de hoofdstad van Canada is een bezoek meer dan

waard.

Dag 6: Ottawa-Quebec CityPer trein door naar Quebec City. De trein volgt de zuidkant van de St. Lawrence River langs pittoreske plaatsjes en door prachtige gebie-den. Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel voor 2 nachten.

Dag 7: Quebec City‘s Ochtends stadstour langs de hoogtepunten van Quebec City. Quebec City is de enige om-muurde stad van Noord-Amerika en is daarom een “United Nations World Heritage Site”. De rest van de dag ter vrije besteding.

Reisduur: 10 dagen / 9 nachtenVertrek: dagelijks 22 april t/m 31 december 2011 (m.u.v.; 25 t/m 29 mei, 1 t/m 5 juni, 27 juni, 17, 21, 23 en 24 december)

Prijzen 2011 per persoon in CAD 2- persoonskamer Standaard hotels Superior Hotels Deluxe Hotels22 april t/m 30 juni & 28 aug. t/m 14 okt. 1.571 1.656 2.111 1 juli t/m 27 aug. & 15 okt. t/m 31 okt. 1.501 1.656 2.251 1 nov. t/m 31 dec. 1.441 1.551 2.251

De prijs voor een 1-persoonskamer is op aanvraag.

Inclusief• Treinreizen met VIA Rail tussen de genoemde steden in de economy klasse.• 9 hotelovernachtingen o.b.v. logies. • Stadstours in Toronto, Ottawa*, Quebec City en Montreal, Excursie naar Niagara Falls incl. lunch en boottocht ’Maid of the Mist’ (indien het weer dit toelaat) • Lokale belastingen (zie pagina 27).• Capitool Canada reisgids.• Reisdocumentatie.

* Van 7 oktober t/m 31 december wordt de stadstour in Ottawa vervangen door entree tot het Museum

of Civilazation and War Museum Audio Tour.

Exclusief • Vluchten Amsterdam - Toronto en Montreal - Amsterdam (zie pag. 48)

Wilt u de reis aanpassen/verlengen dan werken we dit graag voor u uit.

Koers CAD 1 = € 0,74 (per november 2010)

Dag 8: Quebec City-MontrealEen korte treinrit naar Montreal. U rijdt nu langs de noordkant van de St. Lawrence River, het historische Trois-Rivières en het charmante stadje Cap-de-la-Madeleine. Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel waar u 2 nachten verblijft. De rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 9: MontrealEen ochtendtour door het centrum van Montreal. Vanaf het observatiepunt boven op Mont Royal heeft u een geweldig uitzicht.

Dag 10: Montreal-TorontoVandaag reist u per trein terug naar Toronto. Einde van deze reis.

36

Toronto - Niagara Falls - Ottawa - Quebec - Montreal - TorontoToronto - Niagara Falls - Ottawa - Quebec - Montreal - Toronto

Dag 1: TorontoNa aankomst in Toronto gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel waar u 3 nachten verblijft.

Dag 2: Toronto’s Ochtends ontdekt u de leukste plekjes in Toronto tijdens een stadstour. Hoogtepunten zijn het stadhuis, Chinatown, en de CN Tower. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 3: Niagara FallsVandaag bezoekt u de wereldberoemde Niagara Falls. De lunch geniet u in het charmante stadje Niagara-on-the-Lake.

Dag 4: Toronto-Ottawa’s Morgens vertrekt u per VIA Rail-trein naar Ottawa. U rijdt langs Lake Ontario, door King-ston en het gebied van Thousand Islands naar de hoofdstad van Canada, Ottawa. Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel waar u 2 nachten verblijft.

Dag 5: Ottawa’s Ochtend een korte stadstour waarbij u langs alle highlights komt zoals de Parliament Buil-dings, Embassy Row en the Royal Canadian Mint. De rest van de dag kunt u zelf deze bruisende hoofdstad verder ontdekken.

Capital ExperienceCapital Experience

Een individuele rondreis per trein langs de grote steden in Oost-Canada.

Ontdek het mondaine Toronto, de Old Town in Montreal en de Europese sfeer

in Quebec-City. Ook Ottawa, de hoofdstad van Canada is een bezoek meer dan

waard.

Dag 6: Ottawa-Quebec CityPer trein door naar Quebec City. De trein volgt de zuidkant van de St. Lawrence River langs pittoreske plaatsjes en door prachtige gebie-den. Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel voor 2 nachten.

Dag 7: Quebec City‘s Ochtends stadstour langs de hoogtepunten van Quebec City. Quebec City is de enige om-muurde stad van Noord-Amerika en is daarom een “United Nations World Heritage Site”. De rest van de dag ter vrije besteding.

Reisduur: 10 dagen / 9 nachtenVertrek: dagelijks 22 april t/m 31 december 2011 (m.u.v.; 25 t/m 29 mei, 1 t/m 5 juni, 27 juni, 17, 21, 23 en 24 december)

Prijzen 2011 per persoon in CAD 2- persoonskamer Standaard hotels Superior Hotels Deluxe Hotels22 april t/m 30 juni & 28 aug. t/m 14 okt. 1.571 1.656 2.111 1 juli t/m 27 aug. & 15 okt. t/m 31 okt. 1.501 1.656 2.251 1 nov. t/m 31 dec. 1.441 1.551 2.251

De prijs voor een 1-persoonskamer is op aanvraag.

Inclusief• Treinreizen met VIA Rail tussen de genoemde steden in de economy klasse.• 9 hotelovernachtingen o.b.v. logies. • Stadstours in Toronto, Ottawa*, Quebec City en Montreal, Excursie naar Niagara Falls incl. lunch en boottocht ’Maid of the Mist’ (indien het weer dit toelaat) • Lokale belastingen (zie pagina 27).• Capitool Canada reisgids.• Reisdocumentatie.

* Van 7 oktober t/m 31 december wordt de stadstour in Ottawa vervangen door entree tot het Museum

of Civilazation and War Museum Audio Tour.

Exclusief • Vluchten Amsterdam - Toronto en Montreal - Amsterdam (zie pag. 48)

Wilt u de reis aanpassen/verlengen dan werken we dit graag voor u uit.

Koers CAD 1 = € 0,74 (per november 2010)

Dag 8: Quebec City-MontrealEen korte treinrit naar Montreal. U rijdt nu langs de noordkant van de St. Lawrence River, het historische Trois-Rivières en het charmante stadje Cap-de-la-Madeleine. Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel waar u 2 nachten verblijft. De rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 9: MontrealEen ochtendtour door het centrum van Montreal. Vanaf het observatiepunt boven op Mont Royal heeft u een geweldig uitzicht.

Dag 10: Montreal-TorontoVandaag reist u per trein terug naar Toronto. Einde van deze reis.

36

Toronto - Niagara Falls - Ottawa - Quebec - Montreal - TorontoToronto - Niagara Falls - Ottawa - Quebec - Montreal - Toronto

Dag 3: Niagara FallsVandaag bezoekt u de wereldbe-roemde Niagara Falls. De lunch geniet u in het charmante stadje Niagara-on-the-Lake.

Vertrekdata en prijzen: zie prijsbijlage

Page 10: Ontdek Canada per trein, VIA Rail 2015

New York - Niagara Falls - Toronto 7 dagen / 6 nachten

Crossing BordersUSA & Canada

New York - Niagara Falls - Toronto 7 dagen / 6 nachten

Crossing BordersUSA & Canada

10

Dag 1: New York Aankomst in New York. U gaat op eigen gelegenheid naar uw hotel, waar u 2 nachten verblijft.

Dag 2: New York Hele dag om New York te ontdek-ken. Maak een stadsrondrit langs de vele bezienswaardigheden van deze metropool. Bezoek unieke mu-sea als Guggenheim en Museum of

Een aantrekkelijk treinarrangement waarbij u uw reis begint in the Big Apple, New York. Vanuit New York rijdt u met AMTRAK, de nationale spoorwegmaatschappij van Amerika naar Niagara Falls, gelegen op de grens tussen Amerika en Canada. Hier bezoekt u de Niagara Watervallen en vervolgens reist u met VIA Rail Canada, de nationale spoorwegmaat-schappij van Canada, door naar Toronto. Een perfecte combinatie om zowel Canada als Amerika te ervaren!

Fingers Lake regio om uiteindelijk aan het eind van de middag aan te komen in Niagara Falls, waar u 2 nachten verblijft.

Dag 4: Niagara Falls Vandaag maakt u een 5-uur duren-de excursie naar de wijngaarden in deze streek. Tevens bezoekt u het 19e-eeuwse stadje Niagara-on-the-Lake. Een 3-gangen lunch is inbegrepen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 5: Niagara Falls - Toronto Aan het eind van de middag stapt u aan boord van de trein (VIA Rail Canada) naar Toronto. Hierdoor

Yazoo City

Williston

Wolf Point

Winston-Salem

Williams

SedonaWinslow

Vail

Texarkana

Trinidad

Temple

Topeka

Lawrence

Twin Falls

Tuscaloosa

Spartanburg

San Marcos

Shreveport

Slidell

St. Cloud

Santa Fe

Rugby

Rocky MountBurlington

Durham

Pauls Valley

Pueblo

Provo

Ogden

Norman

New Iberia

Nacogdoches

Malvern

Minot

Meridian

McComb

LongviewMineola

Marshall

Las Vegas

Lincoln

Lamar

Lafayette

LakeCharles

La Junta

KilleenFort Hood

KannapolisSalisbury

JesupJackson

Duluth

Hinckley

Del Rio

Detroit Lakes

Deming

DodgeCity

Colorado Springs

Columbia

Hutchinson

HighPoint

Hattiesburg

Havre

Hastings

Greenwood

GlenwoodSprings

Greensboro

Cary

GreenRiver

Gainesville

Galveston

La Marque

Gallup

Gainesville

GrandJunction

Glasgow

Grand Forks

Garden City

Gastonia

Fulton

Fort Morgan

Florence

Fraser/Winter Park

Fargo

Danville

Charleston

Baton Rouge

Brookhaven

BeaumontBiloxi

AnnistonArkadelphia

Hope

AlpineSanderson

Cut Bank

Toccoa

GreenvilleClemson

Yemassee

WilsonSelma

Southern Pines

Kingstree

Denmark

Dillon

FayettevilleHamlet

Camden

Schriever

Picayune

Laurel

Hammond

Hazlehurst

GulfportBay St. Louis

Walnut Ridge

Poplar Bluff

Newbern-Dyersburg

Taylor

McGregor

Cleburne

Raton

LamyCamp Verde

Maricopa

Lordsburg

Benson

Helper Granby

Frisco

Purcell

Newton

Ardmore

McCookHoldrege

Stanley

Staples

Devils Lake

West Glacier

Shelby

MaltaEssex

Browning

Yuma

YosemiteValley

Winnemucca

St. George

Salinas

Guadalupe

StocktonMartinez

Santa Cruz

Solvang

Sparks

Redding

Palm Springs

Indio

Needles

Carmel-Monterey

Mojave

Modesto

Merced

McKinleyville

Chico

Hanford VisaliaFresno

MammothLakes

Elko

Stateline

Riverside

Hemet

Barstow

VictorvilleLaughlin

Kingman

DunsmuirEureka

Willits

San Bernardino

SantaMaria

Auburn

Oceanside

Tallahassee

Sarasota

Pensacola Palatka

PascagoulaOcala

Lake

City

KissimmeeDade City

Fort Myers

Daytona Beach

Crestview

Winter Haven

Winter Park

Sebring Okeechobee

DeLand

Lakeland

WildwoodWalt Disney World®

WaldoGainesville

St. Petersburg-Clearwater

Port Charlotte

MadisonChipley

Bradenton

Atmore

Vancouver Bingen-White SalmonWishram

Kelso-Longview

Tacoma

Sandpoint

SalemPasco

Pendleton

Ontario

OmakKettle

FallsOlympia-Lacey

Newport

Nampa

Lewiston

Klamath Falls

Grangeville

Everett

Ephrata

Coos Bay

Boise

Bend

Astoria

Albany

Medford

Whistler

Wenatchee

Leavenworth

Moses Lake

Libby

TheDalles

HoodRiver

Redmond

Florence

BakerCity

Vale

La Grande

Pullman Moscow

McCall

Colfax

Burns

Mount VernonPort Angeles

Centralia

Chemult

Bellingham

Fonddu Lac

Wausau

Winona

Wisconsin DellsRed Wing

St. IgnaceMackinaw City

EastLansingMadison

Rockford

Ottumwa

OsceolaMount Pleasant

CrestonDavenport

Fort MadisonBurlington

Springfield

La Plata

Galesburg

WashingtonHerm

ann

Kirkwood

Mattoon

Centralia Louisville Charleston

Ashland

BattleCreek

Flint

Hammond-Whiting

Traverse City

Kalamazoo

South Bend

Jefferson City

Warrensburg

Sedalia

Lees SummitIndependence

Bloomington-Normal

Champaign-Urbana

Virginia Beach

Syracuse

Richmond

Rochester

LynchburgPetersburg

CliftonForge

Norfolk

Bangor

Atlantic City

Williamsburg

Toledo

Charlottesville

Pontiac

Savannah

Raleigh

Newport News

Birmingham

Quincy

Carbondale

Portland

ProvidenceGrand Rapids

PortHuron

Eugene-Springfield

San Jose

Mobile

West Palm Beach

Fort Lauderdale

Delray BeachDeerfield Beach

Hollywood

Houghton

Escanaba

Marquette

Green Bay

Sheboygan

Williams Junction

Anaheim

East GlacierPark

Whitefish

South Lake Tahoe

NiagaraFalls Albany-

Rensselaer

Charlotte

Grand Canyon

Santa Barbara

Oxnard

San Luis ObispoBakersfield

Reno

Owosso

Eau Claire

Abbotsford

ShawanoWittenberg

StanleyChippewa Falls

Menomonie

Hudson

Crescent City

GrantsPass

Cave JunctionGoldHill

Smith RiverBrookings

WhiteCity

Sault Ste. Marie

Potlatch

Plummer

Coeur d’Alene

Sanford (Auto Train® Terminal)

Ottawa

Halifax

QuébecWinnipeg

Saskatoon

Churchill

Edmonton

Jasper

Prince Rupert

PrinceGeorge

Victoria

Vancouver

Cleveland

Atlanta

Miami

Orlando

NewOrleans

Houston

MemphisLittle Rock

San Antonio

Fort Worth

El Paso

Dallas

Austin

Tucson

Phoenix

Flagstaff

Albuquerque

Denver

San Diego

Los Angeles

Salt Lake CityOmaha

Las Vegas

Oakland/EmeryvilleSacramento

Jacksonville

Tampa

Seattle

Portland

Cincinnati

St. Louis

KansasCity

Chicago

Indianapolis

Milwaukee

St. Paul-Minneapolis

Detroit

Boston

Buffalo

Philadelphia

New York

Pittsburgh

Washington, DC

Baltimore

Oklahoma City

Spokane

San Francisco

TorontoNEW YORK

NEW HAMPSHIR E

VERMONT

MASSACHUSET TS

RHODE ISLAND

PENNSYLVANIA

VIRGINIA

NORTH CAROLINA

MAINE

SOUTH CAROLINA

GEORGIA

FLORIDA

ALABAMA

MISSISSIPPI

TENNESSEE

KENTUCKY

MICHIGAN

OHIOINDIANA

LOUISIANA

ARKANSAS

MISSOURI

ILLINOIS

WISCONSIN

MINNESOTA

IOWA

NORTH DAKOTA

SOUTH DAKOTA

NEBRASK A

K ANSAS

OKLAHOMA

TEXAS

NEW MEXICO

ARIZONA

UTAH

COLORADO

WYOMING

IDAHO

MONTANA

WASHINGTON

OREGON

NEVADA

CALIFORNIA

NOVASCOTIA

NEWFOUNDLAND

PRINCE EDWARDISLAND

BRITISH COLUMBIA

ALBERTA

SASK ATCHE WAN MANITOBA

ONTARIO

NE WBRUNSWICK

QUÉBEC

Modern Art. Eet in één van de vele restaurants in The Village, Soho of in Restaurant Street. Er is volop gelegenheid om te winkelen bij de grote namen op Fifth Avenue, de vele boetieks in Upper East Side of de galerieën in Soho.

Dag 3: New York - Niagara Falls Vroeg vertrek per Amtrak trein van New York Penn Station naar Niaga-ra Falls (Canadese kant). Er is een zitplaats voor u geboekt aan boord van de trein. Het spoor volgt de prachtige vallei van de Hudson Ri-ver, het wijngebied van New York, de ongeloofl ijke kloven van de

heeft u dus nog ruim de tijd om een boottocht met de ’Maid of the Mist’ te maken, waarbij u de water-vallen van heel dichtbij kunt bewon-deren. Bij aankomst in Toronto gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel, waar u 2 nachten verblijft.

Dag 6: Toronto Toronto, de grootste stad van Ca-nada, ligt aan de noordoevers van Lake Ontario waar hightech archi-tectuur en bosrijke, Victoriaanse wijken gebroederlijk naast elkaar staan. De bekende CN Tower - met zijn 553 meter één van de hoogste, vrijstaande torens ter wereld - en het Harbourfront Centre hebben Toronto tot het populairste start-punt voor een vakantie in Canada gemaakt.

Dag 7: Toronto Einde van deze reis. Indien gewenst kan uw reis verlengd worden met een bezoek aan Montreal of Quebec.

Vertrekdata en prijzen: zie prijsbijlage

Page 11: Ontdek Canada per trein, VIA Rail 2015

Toronto - Niagara Falls - Kingston - St. Lawrence River Cruise - Quebec City - Montreal - Toronto 15 dagen / 14 nachtenToronto - Niagara Falls - Kingston - St. Lawrence River Cruise - Quebec City - Montreal - Toronto 15 dagen / 14 nachten

11

Dag 1: TorontoBij aankomst in Toronto gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel in het centrum van de stad, waar u 3 nachten verblijft. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 2: Toronto Tijdens de stadstour bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van Toronto, zoals de parlements-gebouwen, het stadhuis, Chinatown en de oevers van Lake Ontario. Bezoek tevens Ripley’s Aquarium en de CN Tower, waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft over de stad en Lake Ontario. Dag 3: Niagara Falls Dagexcursie Niagara Falls. Dwars door het wijngebied ten zuiden van Toronto reist u per touringcar naar Niagara Falls. Geniet van een spec-taculaire cruise naar de beroemde Horse Shoe Falls. Wandel door het plaatsje Niagara Falls en neem de tijd om het donderende water uit-gebreid te fotograferen. Een ander hoogtepunt van deze dag is de tocht over de Niagara Parkway, een pitto-reske route langs de Niagara kloof.

Rail and CruiseOost Canada

Rail and CruiseOost Canada

Ontdek het Oosten van Canada per VIA Rail trein en riviercruiseschip ‘The Canadian Empress’. U bezoekt steden als Toronto, Montreal en Que-bec en geniet tijdens de 7-daagse cruise van de prachtige uitzichten en de bezienswaardige plaatsen langs de oevers van de St. Lawrence Rivier.

ston, toegangspoort tot de 1000 eilanden regio, een eilandenarchipel gelegen in de St. Lawrence rivier. Aan boord van het cruiseschip ’The Canadian Empress’, waar u de ko-mende 6 nachten verblijft, wordt u feestelijk ontvangen. Na het diner volgt een gezellige avond met enter-tainment. Tijdens de cruise zijn alle maaltijden, de afternoon tea en ex-cursies inbegrepen.

Dag 11 en 12: Quebec De ochtend staat in het teken van een sightseeing tour. Quebec is de enige stad in Noord Amerika met stadswallen en poorten en staat op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. De rest van deze dag en dag 12 is ter vrije besteding.

Dag 13 en 14: Quebec - Montre-al met VIA Rail CanadaPer VIA Rail trein reist u langs de zuidelijke oever van de St. Lawren-ce River naar Montreal. U verblijft 2 nachten in een hotel. De rest van de dag en op dag 14 kunt u in ei-gen tempo de stad bekijken. In het levendige St. Catherine Street vindt u vele winkels en gezellige cafés.

Dag 15: Montreal – Toronto Per VIA Rail trein reist u naar Toronto. Bij aankomst op het sta-tion gaat u op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar Nederland.

Dag 4: Toronto - Kingston met VIA Rail Canada - St. Lawrence River Cruise Vanuit Toronto reist u per VIA Rail trein naar de historische stad King-

Dag 5 t/m 9: Cruise St.Lawrence Rivier Vandaag begint de prachtige cruise door de 1000 eilanden regio en over de St. Lawrence rivier. Geniet onderweg van de prachtige zonson-dergangen en uitzichten op o.a. de pittoreske Admirality eilandengroep, Millionaires Row, het merkwaardige Boldt Castle, Windmill Point, de BlueChurch en de spectaculaire Mont-morency Falls. Onderweg wordt regelmatig gestopt voor interessante excursies naar o.a. het historische Fort Wellington en het bezichtigen van dorpen en ste-den zoals het museumdorp Upper Canada Village, het historische Trois Rivieres en Montreal. Iedere avond legt het schip aan in een andere haven.

Dag 10: Cruise naar Quebec Vroeg in de ochtend vertrek naar Quebec. Na de lunch neemt u af-scheid van het schip, zijn bemanning

en uw medereizigers. U wordt naar uw hotel gebracht, waar u de ko-mende 3 nachten verblijft. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Vertrekdata en prijzen: zie prijsbijlage

Page 12: Ontdek Canada per trein, VIA Rail 2015

Ook voor de volgende beroemde en bijzondere treinreizen en riviercruises kunt u bij

Incento terecht:

Belmond Amtrak USA Venice Simplon Orient Express Great Rail Journeys

Belmond Royal Scotsman Amtrak Vacations Eastern & Oriental Express Rocky Mountaineer - Canada Belmond Road to Mandalay Rail Australia Belmond Orcaella Treinreizen in ZwitserlandRovos Rail - Zuid Afrika

Zijderoute en Trans Siberië EpressMaharajas’ Express - India

Incento Treinreizen

Vaartweg 23G, 1401 RA Bussum

035 - 695 51 11, [email protected]

www.incento.nl