Nieuwe Veste Jeugdaanbod 2013-2014

4
NIEUWE VESTE SEPTEMBER 2013 T/M JANUARI 2014 JEUGD- AANBOD www.nieuweveste.nl Bij Nieuwe Veste kun je meer! MUZIEK BEELDEND THEATER DANS SCHRIJVEN

description

Ontdek je talent! Muziek, beeldend, theater of dans – wat vind jij het leukst? Of kun je niet kiezen? Geen probleem! Bij Nieuwe Veste kan alles. Maak van je passie je hobby tijdens één van de vele cursussen.

Transcript of Nieuwe Veste Jeugdaanbod 2013-2014

NIEUWEVESTE

september 2013 t/m januari 2014

JEUGD- AANBOD www.nieuweveste.nl Bij Nieuwe Veste kun je meer!

MuziekbeeldendTHeATeR

dAnssCHRiJVen

Muziek, beeldend, theater of dans – wat vind jij het leukst? Of kun je niet kiezen? Geen probleem! Bij Nieuwe Veste kan alles. Maak van je passie je hobby tijdens één van de vele cursussen.

ONTDEK

JE TALENT

BIJ NIEUWE VESTE

KINDEREN 6-9 JAAR

PRoeVen in de PRoefTuinWeet je nog niet goed wat je wil? Doe dan een jaartje alles! Speciaal voor jonge starters zijn er: vijf lessen beeldend, vijf lessen theater, vijf lessen muziek, vijf lessen dans en een afsluitend blok waarin alles samenkomt. Het lesprogramma bestaat uit korte opdrachten en elke les ontdek je weer iets nieuws. Er is een rode draad die door het hele programma loopt. Hierdoor blijft onze Proeftuin een eenheid. Ideaal dus om van elke ‘kunst’ te proeven.

naam: bram de brouwer (10)

Woonplaats: breda

les bij nieuwe Veste: Trombone

“Ik wilde al zó lang trombone spelen,

dus toen ik 8 werd, was ik helemaal

gelukkig! Ik speel vaak met een cd mee,

dat is heel leuk. Het was ook mooi toen

ik met 112 trombones op het jazzfestival

mocht spelen.”

naam: Meike beekers (12)

Woonplaats: breda

Cursus bij nieuwe Veste:

Moderne dans jongeren

“Het is leuk om samen met mijn vriendin

te dansen. Ik zit ook op andere danslessen,

maar bij moderne dans moet je echt

volgens je gevoel dansen én het ziet er

mooi uit.”

JonG beGinnen MeT MuziekBij Muziek op Schoot kun je samen met je kind (0-3 jaar) genieten van een muzikale cursus. In de Speeltuin (4-6 jaar) leren kinderen alles over ritme en melodie. Spelenderwijs ontwikkelen ze muzikaal gevoel. Bij Speel Wijs ‘muziektrein’ (6-7 jaar) en Speel Wijs ‘instrumenten­caroussel’(7-8 jaar) maken kinderen kennis met verschillende muziekinstrumenten. Zo ontdek je welk instrument het beste aansluit op de interesse van jouw kroost.

Je kunt het hele jaar inschrijven voor Muzieklessen. Kijk op www.nieuweveste.nl voor alle instrumentale en vocale lessen.

PlAYGRound foR uRbAn CulTuReHoud je van pop/rock, jazz, latin en wereld-muziek? Dan is The Loads Playground for Urban Culture echt iets voor jou! Hier houden we ons bezig met DJ­techniek, Beatcreaten/Producen en Bandcoaching workshops, maar ook met Breakdance, Hiphop, High Heels en Popping.

naam: Pieter Jacobs (11)

Woonplaats: breda

Cursus bij nieuwe Veste: laat het

bewegen! Computerkunst (animatie)

“Ik vind het heel leuk om te doen, samen

met mijn vrienden. We zijn nu bezig

met een eigen filmpje. Eerst het verhaal

verzinnen, uit werken en daarna laat je het

bewegen. Ook tekst inspreken en muziek

en geluids effecten maken hoort erbij.”

KINDEREN 8-12 JAAR

PRoeVen VAn…Hier leer je in 6 weken meer over fotografie, creatief denken, schilderen, computerkunst en portret boetseren. Of kies voor de cursus Teken­Schilder­Drukwerkplaats, Keramiek: draaien en handvormen, Textiel is alles, Computerkunst voor kids, Animatiefilm en Tekenen!

KINDEREN 12-16 JAAR

beeld en MediAVind je fotograferen leuk? En houd je van verhalen verzinnen? Dan is de cursus Beeld en media geknipt voor jou! Ga aan de slag met je eigen fotocamera en computer en maak je eigen mediaproduct. Zoals een fotostrip, magazine of animatie-film. Tover jouw idee om in een beeldend verhaal!

naam: floortje Auceps (16)

Woonplaats: etten-leur

Cursus bij nieuwe Veste: Toneel kort

“Je werkt aan je zelfvertrouwen, leert samen

te spelen, te spelen met heel je lijf en te

improviseren. Het is echt héérlijk!

Je bent alleen daarmee bezig. Ik kijk er

elke week naar uit.”

KINDEREN 8-14 JAAR

MusiCAlklAsZingend dansen, spelend zingen en dansend spelen. Musical is kickuh! In Musicalklas 1 leer je de basistechnieken en in Musicalklas 2 krijg je de ene week theaterles van een speldocent en de andere week ga je aan de slag met een zang- en dansdocent. We gaan steeds een stapje verder zodat je je echt vrij voelt op het podium. Aan het einde van de musicalklassen treden we op voor publiek in de Theaterzaal. Dat is pas cool!

KINDEREN 11-15 JAAR

MusiCAlPRoduCTieZit je vol met eigen ideeën en initiatieven? Spannend! Produceer dan je eigen musical met Musicalproductie! In maart 2014 spelen we drie keer in Podium Bloos.

KINDEREN 11-15 JAAR

THeATeRPRoduCTieGRoePEn nu gaan we voor het ‘echie’. Script, acteerrollen, decor, kostuums, flyers, affiches en natuurlijk: een volle zaal! Wat een kick als je samen voor het publiek staat en de sterren van de hemel speelt!

MEEr JEUGD- AANBOD?

WWW.nieuWeveSTe.nl

KINDEREN 4-6 JAAR

kleuTeRdAns Dans als een rover, vogel, robot of reus: het kan allemaal! Kinderen bewegen als vanzelf. Met fantasie, creativiteit en samenspel ontwikkellen de jonge talentjes gevoel voor dans en ritme. Springen, dans-houding, vloerpatronen en grondoefeningen.

JoNgENs vANAf 6 JAAR

boYs MoVeMeiden verboden! De danser Orlando Gleen Mardenborough neemt je mee in zijn acrobatische en dynamische moves. Durf jij het aan?

KINDEREN 8-12 JAAR

VesTeTuin: bso MeT kunsT en MuziekVestetuin is een kunst-bso met een eigen ruimte bij Nieuwe Veste. Hier maken kinderen kennis met cultuur en kunst. Deze bijzondere vorm van buitenschoolse opvang wordt aangeboden via Kober kindercentra. Deze bso is ook voor kinderen die nog geen opvang afnemen bij Kober. Voor vervoer tussen school en Nieuwe Veste wordt gezorgd. Meer informatie: www.kober.nl.

les of CuRsus?Wat is het verschil? Lessen zijn doorgaande, meerjarige leertrajecten zoals individuele muzieklessen en hebben een vast tarief. Cursussen zijn leertrajecten die zijn afge-bakend in tijd: meestal 6, 10, 15 of 30 lessen.

schrijf je in voor 1 juli en krijg 10% korting*

schrijf je in voor 1 september en maak kans op een gratis kinderfeestje*

* Kijk op www.nieuweveste.nl voor de actievoorwaarden

ACTie