N.E.C. Courant januari 2012

28
Pagina 1 www.nec-nijmegen.nl @nec_nijmegen N.E.C. Nijmegen Official Jaargang 2 nr. 1 2012 | Editie Nijmegen, Millingen, Ubbergen KROON KOZIJN NIJMEGEN RAMEN - DEUREN - SCHUIFPUIEN www.kroonkozijn.nl Openingstijden: ma-za: 10:00-15:00, tevens op afspraak Kerkenbos 13-13, Nijmegen, Tel.: 024-3886282 we in huis hebbe WWW.MOTIONVLOER.NL Enorme keuze bomen & planten Accountancy Fiscaal Juridisch Corporate Finance Internationaal HRM www.boladviseurs.nl OSRN 25 jaar – ‘Where business becomes pleasure’ ONZE HELDEN Broederliefde in De Goffert: Bram en Robbert Nuytinck Opmars van jong talent: Navarone Foor N.E.C. Nijmegen, Millingen, Ubbergen 2012vj.indd 1 23-01-12 16:10

description

onder andere de volgende artikelen: Broederliefde in De Goffert: Bram en Robbert Nuytinck, Opmars van jong talant: Navarone Foor, OSRN 25 jaar, N.E.C. en sociale media, hoe is het toch met Rutger Worm, de 500e wedstrijd van Gabor Babos en nog veel meer!

Transcript of N.E.C. Courant januari 2012

Page 1: N.E.C. Courant januari 2012

Pagina 1 www.nec-nijmegen.nl @nec_nijmegen N.E.C. Nijmegen Offi cial

Jaargang 2 nr. 1 2012 | Editie Nijmegen, Millingen, Ubbergen

KROON KOZIJN NIJMEGENRAMEN - DEUREN - SCHUIFPUIEN

www.kroonkozijn.nl

Openingstijden: ma-za: 10:00-15:00, tevens op afspraakKerkenbos 13-13, Nijmegen, Tel.: 024-3886282

Eerste huis kopen?Portaal opent deuren.

Minimaal 20% voordeliger wonen

Keuze uit veel koopwoningen

Bruynzeel keukenactie

Overdrachtsbelasting verlaagd

Vanaf €80.000 k.k.

Persoonlijk advies

Ontdek nú wat we in huis hebben.Kijk op portaalopentdeuren.nl of bel 0800 - 767 82 25.

www.motionvloer.nl Enorme keuze bomen & planten

AccountancyFiscaalJuridischCorporate FinanceInternationaalHRM

www.boladviseurs.nl

OSRN 25 jaar – ‘Where business becomes pleasure’

ONZE HELDEN

Broederliefde in De Goffert:Bram en Robbert Nuytinck

Opmars van jong talent: Navarone Foor

N.E.C. Nijmegen, Millingen, Ubbergen 2012vj.indd 1 23-01-12 16:10

Page 2: N.E.C. Courant januari 2012

N.E.C. Nijmegen, Millingen, Ubbergen 2012vj.indd 2 23-01-12 16:10

Page 3: N.E.C. Courant januari 2012

Pagina 3 www.nec-nijmegen.nl @nec_nijmegen N.E.C. Nijmegen Offi cial

We zijn weer begonnenBizarre start 2012

Maandagochtend 2 januari, 07.41 uur. Stadionmanager Theo van Benthum belt me wakker in Oostenrijk. “Er is een grote brand in het stadion!”, waren zijn eerste en veelzeggende woorden. Een korte zin die - realiseerde ik me later - de agenda voor de eerste weken van het nieuwe jaar behoorlijk zou gaan bepalen. Weg leek het goede nieuws over de terugkeer naar categorie II, de plaatsing voor de kwartfinales van het KNVB beker toernooi, de aandelenverkoop aan Goffert Spelers BV, de ambities in het jaarplan voor de interne organisatie en zo nog veel zaken. Dinsdagochtend 3 januari was ik weer terug in het stadion. Aan de ene kant schrik je dan van wat je aantreft, maar aan de andere kant was het ook indrukwekkend om te zien wie en wat er alweer allemaal in touw was om hier als club sterker uit te komen. Want dat is natuurlijk wat we gaan proberen te doen. De bedreiging van de brandschade omzetten in een kans voor N.E.C. Daar zal improvisatietalent, doorzettingsvermogen en veel arbeid voor geleverd moeten worden en dat zijn nu precies dingen waar wij als club goed in zijn. De komende maanden zijn natuurlijk niet alleen op dit terrein interessant. Wat dacht u van de sportieve ambities. De 15e plek op de ranglijst in de eredivisie halverwege het seizoen is niet de plaats waar we graag blijven staan. De kwartfinale in de KNVB beker tegen PSV in Eindhoven is op z’n minst een grote

sportieve uitdaging die zou kunnen leiden tot een glorieus bekerseizoen. Op commercieel terrein is het jaar 2012 in ieder geval voortvarend begonnen. Vanaf de uitwedstrijd tegen Vitesse speelt N.E.C. met het logo van Flynth op de voorzijde van het shirt. Flynth is een accountants- en adviesorganisatie waar in meer dan 71 vestigingen door het gehele land meer dan 2.000 medewerkers actief zijn. Ik ben er enorm blij mee dat Flynth gekozen heeft om via shirtsponsoring van N.E.C. ervoor te zorgen dat de bekendheid van de organisatie razendsnel zal toenemen.Ik wens u allen in 2012 veel plezier bij en met N.E.C. toe en hoop dat we op uw support mogen rekenen.

Met sportieve groet,

Jacco SwartAlgemeen Directeur

Kinderen en jongeren met

autisme willen ook graag scoren!

Het Dr. Leo Kannerhuishelpt hen daarbij.

dr. leo kannerhuiscentrum voor autisme

samen verder www.leokannerhuis.nl

met autisme

SSgN, IJsbeerstraat 12, Nijmegen (vlakbij de Go�ert)Postbus 31091, 6503 CB Nijmegen

Tel: 024-356 39 74e-mail: [email protected]

Web: www.ssgn.nl

Bestel nu het N.E.C. shirt met Flynth logo voor € 49,95 inclusief jouw eigen naam achter op het shirt.

ACTIE!!!! Op vertoon van je N.E.C. shirt met bedrukking van Voorschotje.nl betaal je slechts € 25.

Bestel nu het N.E.C. shirt met Flynth logo

Kijk ook iedere woensdag vanaf 18.15 uur naar N.E.C. TV op Eredivisie Live voor het laatste nieuws en unieke achtergrondreportages.

N.E.C. Nijmegen, Millingen, Ubbergen 2012vj.indd 3 23-01-12 16:10

Page 4: N.E.C. Courant januari 2012

Schoonmaakbedrijf HECTAS Nijmegen

‘Verfrissend anders... en net dat beetje extra’

Altijd dichtbijIn uw regio op zoek naar op maat gesneden oplossingen voor schoonmaakonderhoud en overige facilitaire zaken? Dat komt mooi uit, want landelijk opererend schoonmaakbedrijf HECTAS is ook gevestigd in Nijmegen. Van hieruit bedienen we tal van klanten in de regio. Zo zijn we altijd dichtbij: uw garantie voor korte lijnen.

HECTAS ontzorgtOnze corebusiness is regulier schoonmaakonderhoud, maar daarnaast bieden we ook overige diensten aan, zoals glasbewassing, vloeronderhoud, gevelreiniging, sanitaire voorzieningen en meer. De mogelijkheden zijn legio. Zo kunt u zich op uw bedrijf concentreren zonder om te hoeven kijken naar het facilitaire gebeuren.

Vrijblijvende afspraakKies ook voor HECTAS schoonmaakonderhoud in Nijmegen. Met bijna honderd jaar ervaring kennen en begrijpen wij de wensen en behoeften van iedere onderneming. Bel ons gerust voor een vrijblijvende afspraak. We staan u met veel plezier te woord.

HECTAS Bedrijfsdiensten C.V.Hazenkampseweg 16a6531 NJ NijmegenPostbus 21976802 CD ArnhemT (+31) 24 / 3 55 69 59F (+31) 24 / 3 54 17 08

[email protected]

 

 

Dat kan met de zorg en het onderwijs die het beste bij uw kind passen.

• Kind- en ouder trainingen - Ambulante begeleiding gezinnen - Therapie - Dagbehandeling en 24-uurs behandeling - Begeleid wonen - Pleegzorg

• PGB: Trainingen – Speelhuis – Logeerhuis – Thuisbegeleiding – Puberclub!!• Cluster 4 onderwijs: de Pedologisch-Instituutschool en de Roelant -

Berk en Beukschool

Meer weten? Kijk op www.entrea.nl

Je kind gelukkig zien

thuis en op school

Hoe gewoon u zichzelf misschien ook voelt, u heeft bijzondere wensen. Ook als het om uw uitvaart gaat, of de uitvaart van uw naasten. Want misschien wilt u wel bloemen uit eigen tuin. Yarden helpt u graag uw wensen te realiseren.

Crematorium Rijk van Nijmegen, Schoenaker 12, 6641 SZ Beuningen, [email protected]

Voor melding van een overlijden 0800 8192Voor algemene vragen 0800 1292

www.yarden.nl Iedere uitvaart uniek

‘Bloemen geplukt door mijn tuinmannen’En wat wil jij op jouw uitvaart?

Yarden uitvaartzorg werkt volgens het keurmerk uitvaartzorg

N.E.C. Nijmegen, Millingen, Ubbergen 2012vj.indd 4 23-01-12 16:10

Page 5: N.E.C. Courant januari 2012

Pagina 5 www.nec-nijmegen.nl @nec_nijmegen N.E.C. Nijmegen Offi cial

Direct een afvalcontainerhuren!?Direct een afvalcontainerhuren!?

inzameling en recycling ecivres looir

infra, sloop en milieutechniekwww.dusseldorpafvalcontainer.nl

Vandaag besteld, volgende werkdag geplaatst!

Door: Chris Wijnen

Tijdens wedstrijden van N.E.C. sturen supporters honderden tweets over het duel de wereld in. Supporters vinden elkaar op Facebook om hun belangstelling en liefde voor N.E.C. te delen en de mooiste doelpunten worden op YouTube geplaatst. Ook in en om het Goff ertstadion zijn sociale media niet meer weg te den-ken. Supporters laten zich op vlakken massaal horen over hun club. De stem van de supporter wordt gehoord!

Sociale media worden steeds belangrijker, juist omdat het zo gemak-kelijk is en iedereen mee kan doen. Heerlijk met elkaar praten over de wedstrijd, nuilen over het verloop en feesten na een overwinning. Be-kend zijn de voorbeelden waarbij sociale media worden gebruikt voor ‘crowdsourcing’: hierbij wordt iedereen opgeroepen iets te doen - een standpunt innemen, een feestje bouwen of massaal bij een training komen. De supporters komen in actie via sociale media.

N.E.C. en sociale media (kolom in het artikel met verwijzingen naar ei-gen kanalen)

Ook bij N.E.C worden verschillende sociale media al volop gebruikt. Zo volgen al meer dan 6.000 supporters onze club op Twitter. Daarnaast werd op Facebook onlangs alweer de 5000e fan verwelkomd. In een grootschalig onderzoek van Lewis PR eerder dit jaar onder alle 18 ere-divisieclubs naar activiteiten van de clubs op Facebook, Hyves, Linke

dIn, Twitter en YouTube en de integratie hiervan op de eigen clubweb-site, kwam naar voren dat N.E.C. momenteel een keurige vierde plaats bezet achter de traditionele grote : Ajax, PSV en Feyenoord.

Wat maakt sociale media zo anders?Interactie (toevoegen Facebook screenshot)Bij traditionele media draait het hoofdzakelijk om het versturen of ‘zen-den’ van nieuws en informatie. Hierbij wordt geen reactie verwacht. Met sociale media wordt er niet langer alleen informatie verzonden, maar is het ook mogelijk te reageren of zelfs een bijdrage aan de in-formatie te leveren. De mogelijkheid tot interactie zorgt voor commu-nicatie over en weer: jullie luisteren naar N.E.C. en N.E.C. luistert ook graag naar jullie.

Transparantie (Twitter screenshot)Alle bestaande sociale media hebben een open en transparant karak-ter. Het is niet alleen mogelijk om te stemmen, commentaar te geven of informatie en nieuws te delen, maar het wordt ook gestimuleerd door het gemak waarmee dit kan. Niets blijft meer geheim, meningen worden wijd verspreid en relevante informatie wordt met iedereen gedeeld.

Verbondenheid (Supporter screenshot)De komst van sociale media heeft er ook voor gezorgd dat het veel

makkelijker is om als groep met een gedeelde interesse of passie een ‘community’ te vormen. Als supporters kan je makkelijk en snel met el-kaar communiceren. Op die manier ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen rondom N.E.C.. Niet alleen Faceboo-kpagina’s zijn hier een mooi voorbeeld van, maar alle supporterssites. Er is een grotere verbondenheid dan ooit tevoren.

De toekomst van sociale mediaDoor de toepassing van mobiel internet met smartphones en tablets is er in de nabije toekomst nog veel meer mogelijk. Bekijk op je tablet straks via de N.E.C. App wie er bij je in het vak zullen zitten tijdens de wedstrijd op zondag, zoek via je smartphone op in welke kroeg je me-desupporters zitten en deel jouw unieke foto of video van de wedstrijd na afl oop met alle N.E.C.-supporters. Maar je hebt straks ook toegang tot unieke live statistieken van de wedstrijd of je bestelt je fanartikel met je smartphone en haalt deze direct na de wedstrijd op in de fan-shop. Eigenlijk staan sociale media nog maar in de kinderschoenen. De ontwikkelingen gaan snel en de beleving van een wedstrijd zal nog veel aantrekkelijker worden!

Volg N.E.C. snel op Facebook, Twitter en Hyves en blijf dagelijks op de hoogte van de ontwikkelingen.

N.E.C. en sociale media

De nieuwe wedstrijd-beleving

/NECNijmegen

necnijmegen.hyves.nl

/NEC_Nijmegen

/NEC_Nijmegen

necnijmegen.hyves.nl

AUTODEMONTAGE NIJSMolenveld 18 6566 CK Millingen aan de Rijn Tel. 0481 - 432 403 Website: www.autodemontage-nijs.nl

NIEUW

Het goedkoopste adres in de regio voor al uw reparaties en onderhoudIndien elders goedkoper ontvangt u bij ons 10% korting!

Gratis APK bij grote beurt

AANBIEDINGBij montage door ons: 6 maanden garantie (ipv 3 maanden)

Meer dan 100.000

onderdelen op

voorraad!

BANDENSERVICEBij aankoop van nieuwe of gebruikte banden (alle maten) Monteren en balanceren GRATIS

AKTIE

AKTIE

Keuze uit nieuwe of gebruikte onderdelen (met volledige garantie)Ook reviseren wij motoren en versnellingsbakken

N.E.C. Nijmegen, Millingen, Ubbergen 2012vj.indd 5 23-01-12 16:10

Page 6: N.E.C. Courant januari 2012

Industriestraat 126659AL Wamel

Tel: 0487-501300

Binnenspeeltuin

Algemene openingstijdenwoensdag, vrijdag, zaterdag & zondag 10:00-18:30uur

Tijdens schoolvakanties elke dag openEntree Kinderen €6,00 - Volwassenen €2,00

KinderfeestjesFriet + snack of pannenkoek of poffertjes, ijsje,onbeperkt ranja en ‘n cadeautje voor de jarige

vanaf €9,00 (inclusief entree en onbeperkt spelen) Bezoek onze websitewww.wamelland.nl voor

informatie & reserveringen

Ook; Familie brunches,familie feesten, bedrijfs-feesten en schoolreisjes

2100m2 Speelplezier

De leukste binnenspeeltuin van MaasenWaal en verre omstreken!

WWW.HEGEMANBOUWCHEMIE.NL

BEN JIJ EEN ÈCHTE

HEGEMAN?Hegeman Bouwchemie zoekt een:

PROJECTLEIDER (GWW)M/V

WERKVOORBEREIDER (GWW)M/V

Ben jij geschikt voor het èchte werk? Met een goed salaris en niet bang voor een uitdaging? Dan ben jij misschien wel een èchte Hegeman! Ga voor een uitgebreide omschrijving en functie-eisen naar de site: www.hegemanbouwchemie.nl

WWW.HEGEMANBOUWCHEMIE.NL

MAN?PROJECTLEIDER (GWW)M/V

WERKVOORBEREIDER (GWW)M/V

Ben jij geschikt voor het èchte werk? Met een goed salaris en niet bang voor een

misschien wel een èchte Hegeman! Ga voor een uitgebreide

www.hegemanbouwchemie.nl

Koopman Kappers

Molenweg 179 Nijmegen. Tel: 024-3772408.

Maandag t/m Zaterdag geopend.

www.koopmankappers.nl

v e r z e k e r i n g e n • h y p o t h e k e n • p e n s i o e n e n • f i n a n c i e r i n g e n

Marce l G. M. Mulder

L e u ve n s b ro e k 3 3 - 4 3 • 6 5 4 6 T L Ni j m e g e nt e l e f o o n ( 0 2 4 ) 3 7 3 2 7 1 9 • f a x ( 0 2 4 ) 3 7 3 2 8 3 1

m o b i e l 0 6 2 2 1 0 8 6 3 4 • e - m a i l i n f o @ m u l d e r - a s s u r a n t i e n . n l

a s s u r a n t i ë n Uw Oostenrijkspecialist!

[email protected][email protected]

Spoorstraat 47-49, 4041 CL KesterenPostbus 16, 4040 DA Kesteren

Tel: 0488-483400 • Fax: 0488-483600

Van boortje 0.2 mm t/m dop 110 mm en alles wat er tussen zitHitachi accuboormachine DS14DCL14,4 Volt

145,-

Gys v.a. 214,-

Dr. de Blécourtstraat 73 Nijmegen Tel. 024 - 377 58 42

GEREEDSCHAPPENSPECIAALZAAK

Wiha combi-punt en zijknip tangenset1000 volt, 3-dlg

34,95

Laser Multimeter 17,80

Gysmi 125 lasinverter 199,-58-dls Kraftwerk doppenset 33,95

Metabo radiaal afkortzaag KGS 216M 199,-Hitachi 42 dlg bits-boor-dop-torx enz. set 15,50

5-dlg Diamant borenset voor de hardste tegels 15,50

Nico heteluchtföhn digitaal regelbaar tot 600 °C 45,-Diamant doorslijpschijf 125 mm 6,55 - 230 mm 12,50

Sievert branderset 2100 °C met piézo ontsteking 79,50

60 soorten HITACHI elektrisch handgereedschap in voorraadSuper HSS borenset 19-dlg 1-10 mm 0,5 mm oplopend 23,75 tot 13 mm 47,50

Laser Multimeter 17,80

95

Metabo radiaal afkortzaag KGS 216M 199,-95

Garagekrik 2.25 ton 139,-

Gereedschapwagen 329,-

tot 13 mm 47,50

329,-329,-

Kolomboor

195,-

Onderstaande aanbiedingen zijn geldig tot 1 week na uitgave van deze krant

DMZ doelgericht [email protected][email protected] • www.dmz.nl

Dereijve-On Uitzendbureau

Gespecialiseerd in het uitzenden van ervaren

dienstverlening zowel nationaal als internationaal

Kwaliteit gaat voor kwantiteit

Dereijve-On

Transport & logistiek Ludo Dereijwww.dereijve-on.uitzendbureau.nl

chau�ers in het beroepsgoederen vervoer en logistieke

N.E.C. Nijmegen, Millingen, Ubbergen 2012vj.indd 6 23-01-12 16:10

Page 7: N.E.C. Courant januari 2012

Pagina 7 www.nec-nijmegen.nl @nec_nijmegen N.E.C. Nijmegen Official

Broeder-liefde in De Goffert

Bram en Robbert Nuytinck. Twee jongens uit de regio, beiden in dienst van N.E.C. De een staat wekelijks in de spotlights, de ander doet zijn werk op de achtergrond. Een dubbelinterview over N.E.C., Nijmegen en een bijzondere familieband. ‘Bij mij overheerst een gevoel van trots’.

Is N.E.C. jullie met de paplepel ingegoten?Robbert: “Niet echt. Onze vader heeft weinig met sport. Onze moeder heeft ons altijd gevolgd, maar meer uit liefde voor ons dan voor de sport. Ze is voetbal uiteindelijk wel leuk gaan vinden. Bovendien komen onze ouders niet uit deze regio, dus hadden ze weinig met N.E.C. Maar het roodzwartgroene gevoel is door de jaren heen wel ontstaan, zowel bij hun als bij ons.”

Gingen jullie vroeger wel naar het stadion?Bram: “Dat wel. Toen ik hier in de jeugd kwam, kreeg ik een seizoenkaart. Dus ik ging wel eens met Robbert of andere familieleden naar het stadion.” Robbert: “Vroeger bezocht ik af en toe eens een wedstrijdje. Op het moment dat Bram een seizoenkaart kreeg, ging ik ook met grotere regelmaat.”

Was het vroeger al duidelijk wie het meeste voetbaltalent had?Bram: “Ik ging altijd met mijn oudere broers voetballen. Naast Robbert heb ik nog een oudere broer. Als kleinste van de familie deed ik mee. Daardoor kon ik me aan hen optrekken. Dat maakte mij destijds veel beter. Toen ik eenmaal door N.E.C. werd gescout, ging ik op hoog niveau trainen en spelen. Dan ontwikkel je je gewoon heel snel.” Robbert: “Bram was altijd buiten aan het voetballen, samen met vrienden uit de buurt. Hij was altijd met een bal bezig, trucjes doen enzovoort. Dat was leuk om te zien. Je ziet nu ook dat hij voor een verdediger een goede techniek heeft.” Bram: “Het heeft wel veel effect gehad op mijn basistechniek. Daar heb je als voetballe r uiteindelijk veel profijt van.”

Is het duidelijk van wie het talent komt?Bram: “Ik denk van niemand. Het komt vooral voort uit de liefde voor het voetbal, door er zelf veel mee bezig te zijn.”

Jullie twee hebben een compleet andere functie. Zien jullie elkaar veel binnen de club?Robbert: “Het leuke aan N.E.C. is dat het een open en informele organisatie is. Iedereen kan bij elkaar binnen lopen. De afstand tussen het technische gedeelte en het kantoorgedeelte is gelukkig niet groot. Bram komt daardoor regelmatig even langs.”

Zien jullie elkaar buiten N.E.C. ook veel?Bram: “Bij N.E.C. zien we elkaar nagenoeg dagelijks, maar ook daarbuiten zien we elkaar vaak. Bijvoorbeeld als we bij onze ouders gaan eten.” Robbert: “Je merkt dat voetbal binnen de familie op een leuke manier als bindmiddel werkt. Bij thuiswedstrijden komen onze andere broer en onze zus vaak kijken. Ook onze moeder is regelmatig in het stadion.” Bram: “Onze vader kijkt het liever thuis. Hij volgt het wel, maar liever op afstand. Vroeger was hij iets minder fanatiek, maar nu ik in het eerste speel kijkt hij alle wedstrijden.”

Gaat het thuis ook vaak over N.E.C.?Robbert: “Ja, t. Er wordt ontzettend veel over gesproken, maar het is niet zo dat we het nergens anders over hebben. We zijn met vier kinderen thuis en we doen allemaal wat anders, dus we praten over van alles.”

Neem je kritiek aan van Robbert over jouw spel?Bram: “Robbert heeft een goede kijk op voetbal. Hij is eigenlijk de enige in de familie van wie ik veel aanneem. Maar Robbert gaat mij niet coachen. Dat wil hij niet, maar ik ook niet. Na een wedstrijd zijn we vaak met het gezin bij elkaar, dus dan praten we er over. Vaak weet ik zelf ook wel wanneer ik een slechte wedstrijd heb gespeeld.” Robbert: “Wanneer Bram minder goed heeft gespeeld, stimuleer ik hem altijd weer om verder te kijken naar de volgende wedstrijd. Ik probeer hem op een positieve manier te beïnvloeden, en dat lukt aardig denk ik.” Kijk je tijdens een wedstrijd kritischer naar het spel van Bram, aangezien hij je broertje is? Robbert: “Ik volg hem natuurlijk op de voet tijdens een wedstrijd. Je let goed op wat hij doet en je onthoudt bepaalde momenten die normale toeschouwers snel zullen vergeten.”

Geef je Bram ook advies, bijvoorbeeld toen Osasuna afgelopen seizoen aanklopte?Robbert: “We hebben het er met het gezin wel over gehad. Als zoiets speelt, bespreken we dat met z’n allen. Ik denk dat Bram hierin een goede keuze heeft gemaakt. Hij kan zich hier nog veel verder ontwikkelen. Zo’n stap naar het buitenland pakt voor jonge spelers niet altijd goed uit. Vooral het mentale aspect is heel belangrijk. Het is een enorme stap die je maakt. We stonden daarom ook met z’n allen achter zijn keuze om bij N.E.C. te blijven.”

Is Robbert min of meer jouw grote broer die jou ondersteunt in jouw carrière?Bram: “Robbert is de enige andere persoon in de familie die echt veel verstand heeft van voetbal. Daarom praten wij veel en neem ik van Robbert iets meer aan dan van anderen. Omdat hij hier werkt, kent hij de organisatie. Hij weet direct wat ik bedoel. Dat praat voor mij een stuk makkelijker.”

Wie van jullie twee moet er harder werken?De broers kijken elkaar aan en beginnen te lachen. Robbert: “Begin jij maar, dan kan ik mijn reactie daar op afstemmen.” Bram: “Robbert maakt langere dagen, van negen tot half zes. Ik ben soms al om één uur thuis. Maar bij mij is het veel fysieker. Als ik op een dag één of twee zware trainingen heb gehad, lig ik ’s avonds moe op de bank en heb ik nergens zin meer in. Dan wil ik bijvoorbeeld een paar uurtjes slapen. Maar omdat Robbert langere dagen maakt, moet hij in dat opzicht misschien wat harder werken.” Robbert: “Eigenlijk is het niet met elkaar te vergelijken. Bij Bram is het mentale aspect ook een belangrijk onderdeel. Hij speelt als jonge speler in grote stadions. Dat heeft een enorme impact op hem. Hij is zowel binnen als buiten het voetbal een publiek figuur. Dat is best zwaar om mee om te gaan.”

Zou je willen ruilen?Bram: “Even denken. Nee, haha.” Robbert: “Natuurlijk. Ieder jongetje dat een beetje kan voetballen, droomt van een leven als profvoetballer. Het is ook een mooi leven, maar niet alleen maar hosanna. Er zitten genoeg negatieve kanten aan. Die vergeten mensen soms. Maar ik ben tevreden met wat ik nu doe. Ik heb geen reden tot klagen. Mensen vragen ook wel eens of ik jaloers ben op Bram. Maar dat is zeker niet het geval. Het is mooi om zoiets in je eigen familie van dichtbij mee te maken. Door Bram maak ik ook veel dingen mee. Bij mij overheerst een gevoel van trots.” Bram: “Het zou ook niet goed zijn als hij jaloers zou zijn. Dan ga je ineens anders tegen elkaar aan kijken. Het zou onze verhouding niet ten goede komen.”

Wat is je ambitie? Robbert: “Ik moet zeggen dat ik niet te ver vooruit wil kijken. Ik heb het hier nu ontzettend naar mijn zin en ik kan me hier veel verder ontwikkelen. Die mogelijkheden zijn hier bij N.E.C. Je krijgt de kans om jezelf te ontplooien. Voor mij is het prima hier.” Bram: “Ik wil natuurlijk een zo groot mogelijke voetballer worden. Ik speel nu bij Jong Oranje. Uiteindelijk wil ik wel de stap maken naar het echte Oranje. Jongens als Kevin Strootman, Luuk de Jong en Georginio Wijnaldum, met wie ik samen in Jong Oranje heb gespeeld, spelen nu in het Nederlands Elftal. Dat wil ik zelf ook bereiken. Uiteindelijk wil ik ook de stap maken naar een grote club in het buitenland.”

Is het moeilijk om als publiekslieveling ooit Nijmegen te verlaten?Bram: “Het maakt het wel lastig. Ik heb het hier onwijs naar mijn zin. Ik ken veel mensen, familie en vrienden wonen hier. Daarnaast vinden de supporters het mooi als een Nijmeegse jongen in het eerste speelt. N.E.C. is een warme club, wat het ook weer moeilijker maakt om weg te gaan. Ik ben nog jong en ik kan me op dit moment bij N.E.C. nog veel verder ontwikkelen. Ik kijk daarom ook nog niet naar andere clubs. N.E.C. is mijn club.”

Tot slot, wat zijn de verwachtingen voor komend seizoen?Bram: “Moeilijk te zeggen. We zijn op het middenveld bepalende spelers als Bas Sibum, Nicky Zimling en Lorenzo Davids kwijtgeraakt. Gelukkig zijn Ryan Koolwijk en Nick van der Velden daarvoor in de plaats gekomen. Ik kan nu nog geen uitspraak doen over komend seizoen. Voor mezelf is het vooral belangrijk dat ik veel speel. Centraal achterin is mijn positie.” Robbert: “N.E.C. heeft zich tot nu toe goed versterkt. Hopelijk kunnen we meedoen om een plek in de play-offs.”

PaspoortNaam Robbert Nuytinck Bram NuytinckLeeftijd 24 21Geboorteplaats Malden MaldenWoonplaats Nijmegen NijmegenBij N.E.C. sinds 2010 2000Functie Accountmanager Speler eerste elftalAmateurclub Juliana ‘31, AWC, Union Juliana ‘31

‘thuis is het natuurlijk vooral voetbal dat de klok slaat’

Fotografie: Broer van den Boom

N.E.C. Nijmegen, Millingen, Ubbergen 2012vj.indd 7 23-01-12 16:10

Page 8: N.E.C. Courant januari 2012

Tijd voor een frisse start?

www.myhealthclub.nlMmarie curiestraat 80024-3564770

Kom nu en profiteer van onze

*Tegen inleveren van deze flyer.

speciale NEC-actie*.

Tijd voor een frisse start?

www.myhealthclub.nlMmarie curiestraat 80024-3564770

Kom nu en profiteer van onze

*Tegen inleveren van deze flyer.

speciale NEC-actie*.

Einsteinweg 11 - Elst (Tegenover Formido en Welkoop) Tel. 0481-351580

De meest complete kampeershop van de regio!

Openingstijden: zie onze website www.kampeeroase.nl

Voor al uw:

Caravanaccessoires

Caravanoccasions

Reparatie & onderhoud (evt. Focwa keuring)

van caravan, camper en vouwwagen

Kampeerartikelen

- U vanaf € 35,00 p.p. kunt genieten van een 3-gangen keuzediner inclusief drank

- Wij een zeer uitgebreide lunch-, à la carte-, hapjes- en wijnkaart hebben

- U terecht kunt bij ons voor cadeaubonnen

- Wij 3 multifunctionele zalen hebben

Van Peltlaan 4 | 6533 ZM | Nijmegen 024-3556902 | [email protected] | www.valdin.nl

Wij zijn hét uitzendbureau voor: • Scheepvaart • Logistiek • Schoonmaak • Administratie • Groenvoorziening • Productie • Techniek • Horeca

Ben je benieuwd naar onze vacatures? Bezoek dan ons kantoor in de Bloemerstraat 62, Nijmegen. Tel. 024-3241000. Bekijk ook onze website: www.bestevaer.com

Leven met RUGKLACHTEN? HOOFDPIJN? ISCHIAS? Maak dan een afspraak met onze chiropractor.

• Geen verwijsbrief van de huisarts nodig • Erkend door alle zorgverzekeraars • Geen wachtlijst, behandeling binnen 1 week • Wij zijn ook ’s avonds geopend

ChiroPrakti jk Waalstad

Nina Simonestr. 86 • Nijmegen Telefoon: 024 - 64 22 055

www.chiropraktijkwaalstad.nl

ChiroPraktijk WaalstadNina Simonestraat 86 Nijmegen Telefoon 024 64 22 055www.chiropraktijkwaalstad.nl

• Geen verwijsbrief van de huisarts nodig• Erkend door alle zorgverzekeraars• Geen wachtlijst, behandeling binnen 1 week

Leven met rugkLachten? hoofdpijn? ischias?maak dan een afspraak met onze chiropractor.

Wij zijn ook ‘s avonds geopend

N.E.C. Nijmegen, Millingen, Ubbergen 2012vj.indd 8 23-01-12 16:11

Page 9: N.E.C. Courant januari 2012

D i c h t e r b i j , r e g io R i j k v a n N i j m e g e n e . o . Pater Brugmanstraat 4, 6522 EL Nijmegen Dichterbij: T (024) 360 66 44, [email protected] www.dichterbij.nl

Dichterbij ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking, hun ouders en verwanten. Dichterbij streeft actief naar een samenleving waar mensen met een beperking aan deelnemen. We leggen de nadruk op ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. In Nijmegen en omringende plaatsen biedt Dichterbij vele individuele en kleinschalige mogeli-jkheden op het gebied van wonen, werken en vrije tijd.

B Honda Accord Tourer vanaf B-label. CO2-uitstoot: min. 143 gr/km - max. 201 gr/km. Gemiddeld brandstofverbruik: min. 1 liter/18,2 km - max. 1 liter/11,5 km.

De nieuwe Accord Tourervanaf g 28.790,-

Nu verkrijgbaar in een voordelige Lifestyle editie!

De nieuweAccord Tourer

Hensgens NijmegenMicroweg 25, 6545 CL Nijmegen. Telefoon: 024 - 3774163. Fax: 024 - 3789863.www.hensgens.nl

id7_HONDA476_2442653_001.indd 1 20-1-2012 11:00:16

N.E.C. Nijmegen, Millingen, Ubbergen 2012vj.indd 9 23-01-12 16:11

Page 10: N.E.C. Courant januari 2012

Scoren geeft een goed gevoel. Op het veld, maar ook

op maatschappelijk gebied kun je scoren. De stichting

‘Wij staan voor de Wijk’ is daar een mooi voorbeeld van.

Met dit maatschappelijk project stimuleert N.E.C. onder

andere sport, gezondheid en betrokkenheid in de regio.

En dat juichen wij van harte toe, want sporten is gezond

en vooral erg leuk. Menzis is trotse partner van zowel

N.E.C. als van Wij staan voor de Wijk.

www.sponsorinbeweging.nl

de menz scoort

N.E.C. Nijmegen, Millingen, Ubbergen 2012vj.indd 10 23-01-12 16:11

Page 11: N.E.C. Courant januari 2012

Pagina 11 www.nec-nijmegen.nl @nec_nijmegen N.E.C. Nijmegen Official

Door: Joep Goessens

De maatschappelijke stichting van N.E.C. en vijf partners, Wij staan voor de Wijk, is opgericht om de leefbaarheid in de regio te verhogen. Destijds nam de stichting direct een aantal projecten over die N.E.C. al langere tijd uitvoerde. Scoren voor Gezondheid is daar een voorbeeld van.

Scoren voor GezondheidScoren voor Gezondheid is een project dat door de stichting Meer dan Voetbal (KNVB, Eredivisie, Eerste Divisie) enkele jaren geleden is opgezet als voorbeeldproject voor Betaald Voetbal Organisaties. Het project moest inzicht geven in de maatschappelijke bijdrage die een voetbalclub kan leveren. Dit jaar biedt Meer dan Voetbal geen ondersteuning meer bij de uitvoering van het project. Voor Wij staan voor de Wijk een ideale gelegenheid om Scoren voor Gezondheid lokaal te organiseren. De stichting zocht daarvoor meer inhoudelijke kennis en vond dit bij de GGD, hét gezondheidsinstituut van de regio. Samen met ROC Nijmegen en Menzis krijgen vanaf 24 januari ieder half jaar 500 kinderen op een speelse manier het belang van voeding en beweging bijgebracht. Dat begint met het ondertekenen van een contract tussen leerling en speler, waarin de leerling belooft gezonder te gaan leven. Hier blijft het echter niet bij. Doordat ROC Nijmegen ook de mogelijkheid heeft om gezondheidsmetingen te verrichten, kan ook bijgehouden worden hoe de leerlingen, die op de bovenbouw van de basisschool zitten, vooruit zijn gegaan in de projectperiode van 20 weken. Spelers van N.E.C. brengen tussentijds een bezoek aan de deelnemende klassen. Bovendien blijven de kinderen via Twitter, Hyves en Youtube in contact met de N.E.C.’ers. Door de mix van inhoud (GGD), educatie (ROC Nijmegen) en fun (het contact met spelers van N.E.C.), gaat Scoren voor Gezondheid een nieuw tijdperk in. Hierin staat het bevorderen van de gezondheid centraal. Op 24 januari vindt de kick-off van het nieuwe seizoen plaats. Op 29 januari geeft één klas de wedstrijd tussen N.E.C. en ADO Den Haag alvast een gezond tintje. Vanaf september start er ieder half jaar een nieuwe groep van 500 leerlingen uit de regio. Iedere basisschool kan zich hiervoor aanmelden via de gezondheidsmakelaar van de GGD of [email protected]. Kijk voor meer informatie ook op wijstaanvoordewijk.nl

N.E.C. BuurtBattleOok de N.E.C. BuurtBattle is hard op weg om een fenomeen te worden in Nijmegen. Deze zaalvoetbalcompetitie is uniek, door de combinatie met BuurtBijdrages, BuurtBabbels en Fair Play punten. BuurtBijdrages zijn klussen die de jongeren in hun eigen wijk verrichten om bij te dragen aan de leefbaarheid. Dit is niet alleen van belang voor Talis en de Gemeente Nijmegen. Ook voor jongeren is dit leerzaam. Zij leren hierdoor met een andere blik naar hun eigen bijdrage in de wijk te kijken. BuurtBabbels zijn thema-avonden over bijvoorbeeld alcohol en drugs of over het belang van regels. Zo zijn de deelnemers vorig jaar in discussie gegaan met Reinold Wiedemeijer (scheidsrechter Eredivisie) en wijkagent Marcel Rutten om regels op straat en op het veld te bespreken. Door de gescoorde punten van de vier elementen (voetbal, fair play, BuurtBabbels, BuurtBijdrages) bij elkaar op te tellen, komt er een ranglijst tot stand. Deze elementen kunnen uitstekend uitgevoerd worden door de samenwerking tussen Tandem en de straatcoaches en Futsal Chabbab. Samen staan

zij als één team achter deze competitie en dragen zij dit ook uit naar de deelnemers. Door overal - op straat, in de jongerencentra en bij zaalvoetbaltrainingen - dezelfde regels te hanteren, brengen de professionals dezelfde boodschap over en kan er een vuist worden gemaakt tegen overlast in de wijk. Het monitoren van de resultaten wordt op het moment van schrijven door de stichting Meer dan Voetbal gedaan. De eerste resultaten tonen aan dat de deelnemers aan de competitie een groot sociaal kapitaal bezitten. Dit betekent dat ze goed scoren op normen en waarden, waardoor ze zich bewust zijn van grenzen. Op 3 februari begint de N.E.C. BuurtBattle in het Goffertstadion met een BuurtBabbel en een loting. Op 27 mei vindt de finaledag plaats in de Jan Massinkhal. Kijk voor meer informatie op www.necbuurtbattle.nl.

Wilt u meer weten over (de andere) projecten van de Stichting Wij staan voor de Wijk? Of heeft u ideeën voor projecten in uw wijk? Kijk dan op www.wijstaanvoordewijk.nl.

Talis steuntook jouw wijkTalis bouwt, beheert en verhuurt zo’n 14.000 woningen in Nijmegen en Wijchen. Samen met bewoners en andere organisaties werken wij aan sterke wijken. Talis is betrokken bij “Wij staan voor de Wijk” omdat de projecten een extra impuls zijn voor leefbare wijken. Samen maken we het verschil!

T (024) 352 39 11 / [email protected] / www.talis.nl

Maatschappelijke projecten bewijzen hun waarde

Scoren voor Gezondheid en de N.E.C. BuurtBattle

N.E.C. Nijmegen, Millingen, Ubbergen 2012vj.indd 11 23-01-12 16:11

Page 12: N.E.C. Courant januari 2012

Van Oldebarneveltstraat 23 • 6512 AS Nijmegent 024 - 3220025 w www.bens-advocaten.nlf 024 - 3238740 e [email protected]

”Dagvaarding ontvangen,problemen in de familiesfeer

of andere juridische vraagstukken? Bel ons en

bezoek ons gratis spreekuur!”

willemsen:Placemats 28-7-2011 10:19 Pagina 1

Van Oldebarneveltstraat 23 • 6512 AS Nijmegent 024 - 3220025 w www.bens-advocaten.nlf 024 - 3238740 e [email protected]

”Dagvaarding ontvangen,problemen in de familiesfeer

of andere juridische vraagstukken? Bel ons en

bezoek ons gratis spreekuur!”

willemsen:Placemats 28-7-2011 10:19 Pagina 1

N.E.C. Nijmegen, Millingen, Ubbergen 2012vj.indd 12 23-01-12 16:11

Page 13: N.E.C. Courant januari 2012

Pagina 13 www.nec-nijmegen.nl @nec_nijmegen N.E.C. Nijmegen Offi cial

MALDEN – Al jaren last van nek, schouders en rug en nog steeds geen (voldoende) resultaat? De chiropractor kan uitkomst bieden: die behandelt de oorzaak van de klachten. 80% van de bevolking krijgt vroeg of laat klachten aan de wervelkolom en ledematen, die resulteren in bijvoorbeeld rug- nek- en/of allerlei andere klachten.

Volgens de reguliere medische wereld kan pijn alleen maar ontstaan door bijvoorbeeld zenuwbeknellingen (hernia) slijtage (artrose) botbreuken, abcessen, infecties steek-, brand- en schaafwonden en kanker of uitzaaiingen daarvan. Met andere woorden pijn ontstaat door celafbraak van weefsel. Echter voor 99% van alle pijnsyndromen en ongemakken die mensen kunnen hebben wordt geen “medische” verklaring gevonden!

PijnLaatstgenoemde pijnklachten ontstaan voornamelijk door verkrampingen van spieren in het lichaam; met name spieren in de ruggenwervelkolom. Door de verkramping zullen deze spieren snel uitputten en hierdoor een onvolledige verbranding krijgen. Het afvalproduct is melkzuur (lactic acid). Dit melkzuur is een van de meest agressieve sto� en waardoor pijnprikkels ontstaan. Deze oorzaak van pijn is in de reguliere medische en paramedische wereld onbekend, aangezien spierverkrampingen op gewone röntgenfoto’s niet zichtbaar zijn. Bovendien is het niet aantoonbaar in het bloed en ook MRI scans geven dit niet aan. Als een patiënt dus geen ‘medische afwijkingen’ heeft, zijn de klachten niet verklaarbaar en worden die eenvoudig afgedaan als stress gerelateerd, of wordt aangeduid als � bromyalgia, waaraan niets te doen zou zijn. Soms wordt er artrose op röntgenfoto’s of een hernia op MRI scans aangetro� en en wordt dat als oorzaak van de klachten gegeven. Artrose in de ruggenwervelkolom en/of andere gewrichten is echter niet de oorzaak van de klachten. Artrose ontstaat door spierverkrampingen die de betre� ende gewrichten continu met honderden kilo’s trekkracht tegen elkaar drukken en het kraakbeen onder hoge druk brengen. De spierverkramping zal ook de normale gewrichtfunctie verstoren. Hierdoor zal na maanden of jaren het kraakbeen worden aangetast en leidt tot de zogenaamde ‘artrose’. Het kan ook voorkomen, dat door dit wringen onder hoge druk een zogenaamde ‘hernia’ ontstaat. Als dit op een MRI scan wordt gezien, dan wordt hieraan de pijn toegeschreven. Hernia’s en beknelde zenuwen kunnen echter geen pijnprikkel opwekken vanwege het feit, dat er in het ruggenmergkanaal simpelweg geen pijnreceptoren zijn! Voor een chiropractor betekent artrose niet meer dan dat dit een situatie betreft die al veel langer gaande is. De oorzaak van pijn is dus niet de artrose of de aanwezige hernia, maar de spierverkramping en verzuring ervan.

Voor welke kwalen?De chiropractor kan helpen bij onder meer nek- of rugklachten, hoofdpijn, migraine, ziekte van Ménière, duizeligheid, artrose, hartritmestoornissen, slijmbeursontstekingen en de zogenaamde ‘frozen shoulder’, aangezichtspijn, hernia, spit, chronische pijn, RSI, whiplash en maag- en darmklachten. Ook oorontstekingen en bedplassen bij kinderen en bij huilbaby’s (het zogenaamde ‘KISS-syndroom’).

Ruggenwervelkolom en zenuwstelselIn de spieren en gewrichten van de wervelkolom wordt 90% van de prikkels die onze hersenen nodig hebben, opgewekt. De hersenen kunnen namelijk zelf geen prikkels opwekken (zie ook artikel Chiropractie en de

Bron van het Leven op onze website). Als in het functioneren van de wervelkolom verstoringen optreden als gevolg van spierverkrampingen en daardoor ontstane blokkades worden veel minder prikkels naar de hersenen gestuurd en kan dit leiden tot allerlei andere gevolgen voor de gezondheid. Dit kan uiteenlopen van maagdarm problematiek, bloeddrukproblemen, duizeligheid tot bijvoorbeeld hartritmestoringen. Immers onze hersenen zijn HET controleorgaan van ons lichaam.

Een consultBij het eerste onderzoeksconsult moet u als patiënt een vragenlijst invullen, waarna een lichamelijk onderzoek volgt. Maar wat doet een chiropractor dan precies? Een chiropractor zal de verkramping in de spieren van de wervelkolom moeten ophe� en. Men gebruikt speci� eke, meestal snelle, spierstrek technieken, waardoor de spieren rondom de gewrichten zich neurologisch zullen ontspannen, zodat er weer beweging van het gewricht kan ontstaan. Vaak wordt een geluid waargenomen als de spier ontspant. Dit geluid wordt veroorzaakt doordat het gewricht bij de betre� ende spier ook iets uit elkaar gaat en er in de gewrichtsruimte een acute drukvermindering optreed. Deze drukvermindering wordt gecompenseerd door het vrijkomen van een gasbelletje uit de gewrichtsvloeistof wat het geluid produceert. Het geluid heeft dus niets te maken met het “kraken” van de botten of gewrichten en is pijnloos. Door de kramp in de spier op te he� en zal de melkzuurproductie verminderen en zullen de pijnprikkels afnemen en kan het spierherstel plaatsvinden. Oefeningen zijn in dit stadium niet raadzaam want daardoor zullen de spieren direct weer terug verkrampen. De chiropractor herstelt de normale beweeglijkheid van gewrichten en de bewegingsfunctie van spieren. De behandeling is pijnloos, en de meeste mensen merken direct na de eerste behandeling al een vermindering van de klachten.

Een erkend chiropractorChiropractoren hebben een medische universitaire opleiding, vergelijkbaar met reguliere artsen maar zijn gespecialiseerd in het behandelen van spieren en gewrichten, vooral die van de wervelkolom.

VergoedingenOver het algemeen worden chiropractische behandelingen geheel of gedeeltelijk door ziekenzorg-verzekeringen via hun aanvullende pakketten vergoedt. U hebt geen verwijzing van de huisarts nodig.

Op onze website vindt u o.a. de volgende publicaties: Chiropractie en De bron van het levenChiropractie en Hernia’s en rugklachtenChiropractie en RSI en Sportblessures Voor meer informatie en/of afspraak:Praktijk Chiropractie NijmegenSchutkolk 4b, HeumenTelefoon 024-3602102www.ChiropractieNijmegen.nl

Chiropractie behandelt de oorzaak van pijn

Dit seizoen viert de supportersvereniging van N.E.C. haar 50-jarig jubileum. Een mijlpaal om dit jaar en volgend jaar bij stil te staan. Al 50 jaar lang zet de Supportersvereniging zich in voor belangenbehartiging van de supporters van N.E.C.. Ze organiseert diverse activiteiten voor leden en niet-leden. Daarnaast ondersteunt de Supportersvereniging N.E.C. en maakt zij zich sterk voor de verbetering van het contact tussen supporters en N.E.C..

Raad en daadHet lidmaatschap van de Supportersvereniging kent vele voordelen, aldus bestuurslid Jeroen Rengers. “We organiseren voor de leden van onze vereniging verschillende leuke activiteiten, zoals kerstshoppen, het begin- en eindfeest en de jaarlijkse vuurwerkboot tijdens de Waal in Vlammen. Daarnaast worden onze leden met raad en daad terzijde gestaan bij voetbal gerelateerde zaken, met bijvoorbeeld juridische bijstand.” Dit jaar organiseert de Supportersvereniging ook diverse kortingsacties in samenwerking met N.E.C.. Rolf Post, bestuurslid: “Een aantal weken geleden konden al onze leden voor een speciale jubileumprijs van € 0,50 naar de uitwedstrijd tegen FC Groningen, waar we een uiterst spannende wedstrijd zagen. Onze leden kunnen gebruikmaken van de eigen servicebussen van de Supportersvereniging. We bieden catering aan in onze bussen en er reizen stewards mee. Dat is ook een voordeel van het lidmaatschap; een prettige sfeer bij uitwedstrijden en uitermate veilig voor jong en oud. Daarnaast krijgen onze leden uiteraard korting op de uitwedstrijden.”

SfeerDe Supportersvereniging liet dit jaar tijdens de wedstrijd tegen Vitesse voorafgaand aan de

wedstrijd duidelijk van zich horen. Met knallend vuurwerk, ballonnen en vlaggen werden de Nijmeegse voetballers toegejuicht. Simone Kemming, bestuurslid: “We willen dit jaar nog een aantal acties uitvoeren in samenwerking met N.E.C. en andere supportersgroepen om de sfeer in het stadion te verhogen. Denk daarbij dan ook aan drumbands, vuurwerk en spandoeken. Ook voor deze sfeermakers zet de Supportersvereniging zich in.”Dit jaar organiseert de Supportersvereniging ook weer haar jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi. Ditmaal met een speciaal tintje voor het 50-jarig bestaan. Zaalvoetbalteams van Nederlandse clubs zullen hun kleuren verdedigen tegen teams van leden van de Supportersvereniging. Ben jij lid en wil je meedoen? Kijk dan op www.svN.E.C..nl voor het deelnameformulier.

BedrijvenVoorzitter Rob Schevers: “Door lid te worden van de Supportersvereniging steun je ook je eigen club. Laten we dat niet vergeten. Ook bedrijven kunnen zich aanmelden als lid van de Vrienden van de Supportersvereniging. Voor deze Vrienden organiseren wij jaarlijks een rondleiding met borrel en uiteraard zijn zij welkom bij speciale wedstrijden van N.E.C..” De klapper van dit seizoen gaat de jaarlijkse voetbaltrip naar Engeland worden. Penningmeester Johan Bouwman wist 45 kaarten te regelen voor Manchester United tegen Queens Park Rangers. “We organiseren deze trip al voor het achtste jaar; dit belooft een heel speciale editie te worden. Dat kan ook bijna niet anders bij een van de mooiste clubs van Engeland.”

Voor meer informatie kun je verderop in deze N.E.C.-krant kijken of op www.svN.E.C..nl

Supportersvereniging N.E.C. bestaat 50 jaarReden voor feestjes

N.E.C. Nijmegen, Millingen, Ubbergen 2012vj.indd 13 23-01-12 16:11

Page 14: N.E.C. Courant januari 2012

Tel.: 024 - 344 50 66www.welstechniek.nl

stichtingthuiszorgmidden-gelderland

Persoonlijke verzorging;één van de diensten van STMG

kijk op www.stmg.nl of bel (026) 376 22 22

‘Natuurlijk wil ik het liefst zo zelfstandig mogelijk blijven wonen. Maar dan wel met de zekerheid dat er iemand komt helpen als dat nodig is. Bij STMG houden ze écht rekening met mijn wensen, behoeften en voorkeuren. Ik moet zeggen: dat geeft een heel gerust gevoel!’

STMG helpt met de verzorging en verpleging bij u thuis. Dat was zo, dat is zo en dat blijft zo! Onze wijkverpleegkundigen en wijkteams staan voor u klaar.

‘ Er komt altijd iemand die me helpt’

AUTODEMONTAGE NIJS

Molenveld 18 6566 CK Millingen aan de Rijn Tel. 0481 - 432 403

www.autodemontage-nijs.nl

Eerste huis kopen?Portaal opent deuren.

Minimaal 20% voordeliger wonen

Keuze uit veel koopwoningen

Bruynzeel keukenactie

Overdrachtsbelasting verlaagd

Vanaf €80.000 k.k.

Persoonlijk advies

Ontdek nú wat we in huis hebben.Kijk op portaalopentdeuren.nl of bel 0800 - 767 82 25.

www.globe.nl/winkel/nijmegen

het verbinden van mens en techniek in hun leefomgeving

WENQ | VERGROOT JE WERELD

Rechtbankzaken en kantonzaken behoren hierbij o.a. tothet werkterrein van J.B. Iris Group BV. Maar ook

overheids zaken zoals belasting zaken, bouwaanvragen, persoonlijke begeleiding binnen het juridisch kader van de schuld -sanering, bezwaren tegen de gemeentelijke O.G.B. etc. behoren totéén van de vele werk terreinen van de J.B. Iris Group BV.

Onze gedreven persoonlijke begeleiding met aandacht voor privé-omstandigheden zijn in onze werkwijze kenmerkend voor de wijzevan aanpak.

J.B. Iris BV heeft in J.B. Iris Consultancy de interne mogelijkheid om voor externe particulieren en bedrijveneen juridisch kader te kunnen aanbieden.

Langstraat 277, 6691 EE GendtTel. +31 (0) 6 53 85 87 81 [email protected]

De J.B. Iris Group BV heeft een breed werkgebieden tracht vooruitstrevend te zijn in haar beleid en visie.

De J.B. Iris Group BV bestaat uit de volgende werkmaatschappijen.• JB Iris International Trade Company (Handel)• JB Iris Kostenmanagement / Projectrealisatie

• JB Iris Green Technology• JB Iris Consultancy (Externe Advisering)

• JB Iris Earth Charter (Milieu)• JB Iris infra (G.W.W.)

Door een groot nationaal en internationaal netwerk draagt de J.B. Iris Group BVzorg voor de uitwisseling van personen en kennis bij het tot stand komen van

bouwprojecten. Daarbij is zei een pleitbezorgster van een milieu technisch verantwoord ondernemen, waarbij het Earth Charter de leidraad vormt.

Langstraat 277, 6691 EE GendtTel. +31 (0) 6 53 85 87 81 [email protected]

Rechtbankzaken en kantonzaken behoren hierbij o.a. tothet werkterrein van J.B. Iris Group BV. Maar ook

overheids zaken zoals belasting zaken, bouwaanvragen, persoonlijke begeleiding binnen het juridisch kader van de schuld -sanering, bezwaren tegen de gemeentelijke O.G.B. etc. behoren totéén van de vele werk terreinen van de J.B. Iris Group BV.

Onze gedreven persoonlijke begeleiding met aandacht voor privé-omstandigheden zijn in onze werkwijze kenmerkend voor de wijzevan aanpak.

J.B. Iris BV heeft in J.B. Iris Consultancy de interne mogelijkheid om voor externe particulieren en bedrijveneen juridisch kader te kunnen aanbieden.

Langstraat 277, 6691 EE GendtTel. +31 (0) 6 53 85 87 81 [email protected]

De J.B. Iris Group BV heeft een breed werkgebieden tracht vooruitstrevend te zijn in haar beleid en visie.

De J.B. Iris Group BV bestaat uit de volgende werkmaatschappijen.• JB Iris International Trade Company (Handel)• JB Iris Kostenmanagement / Projectrealisatie

• JB Iris Green Technology• JB Iris Consultancy (Externe Advisering)

• JB Iris Earth Charter (Milieu)• JB Iris infra (G.W.W.)

Door een groot nationaal en internationaal netwerk draagt de J.B. Iris Group BVzorg voor de uitwisseling van personen en kennis bij het tot stand komen van

bouwprojecten. Daarbij is zei een pleitbezorgster van een milieu technisch verantwoord ondernemen, waarbij het Earth Charter de leidraad vormt.

Langstraat 277, 6691 EE GendtTel. +31 (0) 6 53 85 87 81 [email protected]

Achteraan van links: Jack de Gier (assistent-trainer), Wim Rip (video-analyst), Ton Spaan (teammanager), Bart Jan Lourens (fysiotherapeut), Rens van Eijden, Pavel Cmovs, Ryan Koolwijk, Krisztián Vadócz, Nick van der Velden, Stef Nijland, Han Tijshen (fysiotherapeut), Jos Smit (fysiotherapeut), Herman Janssen (materiaalverzorger).

Midden: Ron de Groot (assistent-trainer), Alex Pastoor (trainer/coach), Bram Nuytinck, Abdisalam Ibrahim, Joshua Smits, Gábor Babos, Cees Paauwe, Marco van Duin, John Goossens, Kevin Conboy, Wilfried Brookhuis (keeperstrainer), Anton Janssen (assistent-trainer), Edie van Wees (materiaalverzorger).

Vooraan: Erwin Stadhouders, Leroy George, Navarone Foor, Lasse Schøne, Melvin Platje, Nathaniel Will, Zoltán Szélesi, Rémy Amieux, Género Zeefuik, Youri Loen, Cayfano Latupeirissa

Tel: 024-3787578

N.E.C. Nijmegen, Millingen, Ubbergen 2012vj.indd 14 23-01-12 16:11

Page 15: N.E.C. Courant januari 2012

Pagina 15 www.nec-nijmegen.nl @nec_nijmegen N.E.C. Nijmegen Offi cial

TIJD VOOR EEN NIEUWE START

POWERSLIM!

Met eiwitri jke productenGeen hongergevoelPersoonli jk planProfessionele begeleidingBehoud gewichtsverl ies

Persoonlijke

Van gekleed tot sportief, je schoenen scoor je bij Ziengs!

Op vertoon van je N.E.C seizoenspas de gehele maand februari

*Op niet afegeprijsde artikelen en m.u.v. van Timberland, Van Bommel en Floris van Bommel - adressen zie ziengs.nl

10% korting*bij Ziengs Nijmegen, Wijchen en Arnhem.

Praktijk van den Berggeestelijke gezondheidszorg

drs. AJM van den BergpsychiaterNina Simonestraat 946541 EC Nijmegen

telefoon 024-3782640fax 024-3735164

[email protected]

Voor een vrijblijvende offerte, mail of bel gerust:[email protected] / 026-3527448

ma - vr 09.00 - 17.30 uur

Vlieg vanaf vliegveld Weeze* naar:

MADRID • LONDEN • BARCELONA • MILAAN

En maak samen met uw zoon, dochter, man, vrouw,

vriend, vriendin of teamgenoten een spectaculaire voetbalreis!

Voor een vrijblijvende offerte, mail of bel gerust:

*andere luchthaven van vertrek mogelijk (stap 3 boekingsproces)

Piet ReuversLeemweg1006603-AM Wijchentel: 024-6416708mob: 0653221431piet@reuvers-a� ouw.nl

www.reuvers-a� ouw.nl

Café Piet Huisman

Tilburg JVHgames.com

www.schoonheidssalonsuus.webklik.nl

Achteraan van links: Jack de Gier (assistent-trainer), Wim Rip (video-analyst), Ton Spaan (teammanager), Bart Jan Lourens (fysiotherapeut), Rens van Eijden, Pavel Cmovs, Ryan Koolwijk, Krisztián Vadócz, Nick van der Velden, Stef Nijland, Han Tijshen (fysiotherapeut), Jos Smit (fysiotherapeut), Herman Janssen (materiaalverzorger).

Midden: Ron de Groot (assistent-trainer), Alex Pastoor (trainer/coach), Bram Nuytinck, Abdisalam Ibrahim, Joshua Smits, Gábor Babos, Cees Paauwe, Marco van Duin, John Goossens, Kevin Conboy, Wilfried Brookhuis (keeperstrainer), Anton Janssen (assistent-trainer), Edie van Wees (materiaalverzorger).

Vooraan: Erwin Stadhouders, Leroy George, Navarone Foor, Lasse Schøne, Melvin Platje, Nathaniel Will, Zoltán Szélesi, Rémy Amieux, Género Zeefuik, Youri Loen, Cayfano Latupeirissa

N.E.C. Nijmegen, Millingen, Ubbergen 2012vj.indd 15 23-01-12 16:11

Page 16: N.E.C. Courant januari 2012

[email protected]

www.bdk-installatie.nl

T: 024 260 00 39 M: 06 427 457 64

Airconditioning, verwarming en luchtgordijnen

BDK installatietechniek

[email protected]

www.bdk-installatie.nl

T: 024 260 00 39 M: 06 427 457 64

Airconditioning, verwarming en luchtgordijnen

BDK installatietechniek

[email protected]

www.bdk-installatie.nl

T: 024 260 00 39 M: 06 427 457 64

Airconditioning, verwarming en luchtgordijnen

BDK installatietechniek

[email protected]

www.bdk-installatie.nl

T: 024 260 00 39 M: 06 427 457 64

Airconditioning, verwarming en luchtgordijnen

BDK installatietechniek

Karin Dekker voor informatie of een afspraak

via EMAIL of bel even naar

Tel: 06 31041436

Autorijschool Ria Kosman Heeskesacker 20-26 6546 JR NijmegenTel: 024-3780055 • Mobiel: 0620838229 • www.riakosman.nl

Wij bieden;betrouwbaarheid, kwaliteit

en veiligheid.

Wij bieden;betrouwbaarheid, kwaliteit

en veiligheid.

024 - 360 93 93www.electraenzo.nl

Voor al uw

elektrotechnischeinstallaties

&materialen

ElektrotechnischInstallatieburo

www.mdh-drukwerk.nlBespaar honderden euro’s op uw drukwerk

250 stuks

A3 €145,-

Posters5 JULI 2009STRANDFESTIVAL - ZANDVOORT AAN ZEE

WWW.ZANDVOORTALIVE.NL

ALIVEZandvoort

mango.indd 109-03-2006 12:46:49

flyer live events 2009 105-06-09 13:48

Uw veelzijdige vakman voor al uw klussen:

Jan Hartendorf

Tweede Oude Heselaan 482

6542 VL Nijmegen

Tel. 024 - 3777361, Mobiel 06 - 48319516

[email protected], www.klussenier.nl

Beveiliging - Renovatie - Nieuwbouw

Keukens - Electra - Timmerwerk

De Klussenier doet het!

Instituut PENSO

Opleidingen voor:• Schoonheidsspecialist• Pedicure• Visagie• Nagelstyling

Studiefi nanciering mogelijkAanvang half februariErkend door Ministerie OCW – Anbos erkende school

van Trieststraat 1-d Nijmegen 024-3226762ca. 5 min. lopen van CS www.penso.nl

NijmegenBisschop Hamerstraat 8

T 024 3222284

Wij verzettenbergen voor u

[email protected]

Tel. 024-3770132 • Fax. 024-3730183Dr. de Blécourtstraat 74 • 6541 DK Nijmegen

Pauwels adv 80x80.pdf 19-07-2011 14:17:41

adf 1 05-08-11 12:20

2e Walstraat 43 • 6511 LP Nijmegen024-323 39 06 • [email protected]

Openingstijden:ma: 12.00 - 19.00di: 12.00 - 19.00wo: 12.00 - 19.00do: 12.00 - 21.00vr: 12.00 - 19.00za: 12.00 - 18.00zo: gesloten

Wij zijn uiterraard goedgekeurd door de GGD

In onze shop hebben wij drie tattoo artiesten die van alle tattoostijlen thuis zijn

Een tattoo is bij ons mogelijk vanaf 18 jaar.

Primera de PostkoetsWaterstraat 646573 AD Beek - UbbergenTel: 024 68 42 660

www.primera.nl

kunstenaarsbenodighedenlijstenmakerij

De N.E.C. Courant is een uitgave van MDH Uitgeverij en N.E.C. BV

Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen, gekopieerd of vermenigvuldigd

worden zonder toestemming van de uitgever.

Colofon

Redactie:Rein AalbersRobin KolfArno ArtsMichael de HooghJoep GoessensThijs van den HeuvelNick JansenJos JanssenJohan KlompStasiu TeunissenSimone KemmingJoram JanssenEindredactie:Sander PetersFotografie:Broer van den Boom

Vormgeving:MDH Uitgeverij

Druk:Dijkman offset Diemen

Verspreiding:All-Inn Verspreidingen BVTel: (0571 - 27 41 37)www.verspreidingen.nl

De N.E.C. Courant verschijnt in 5 edities GRATIS huis-aan-huis:Editie Nijmegen, Millingen en UbbergenEditie Bemmel, Elst en OosterhoutEditie Beuningen en DrutenEditie Cuijk, Heumen en GroesbeekEditie Wijchen

N.E.C. Nijmegen, Millingen, Ubbergen 2012vj.indd 16 23-01-12 16:12

Page 17: N.E.C. Courant januari 2012

Pagina 17 www.nec-nijmegen.nl @nec_nijmegen N.E.C. Nijmegen Official

Door: Johan Klomp

De OSRN bevindt zich als businessclub van NEC thans in het 25e levensjaar; op 16 juni 2012 is dit fraaie jubileum een definitieve voetnoot in de regionale geschiedenisboeken. En zoals dat bijna onvermijdelijk hoort bij een dergelijke feestelijke aangelegenheid, moet er altijd even teruggekeken worden naar het begin der tijden en de toenmalige historische context. Dus sta mij toe u even mee terug te nemen naar het jaar 1987 AD.

Het gekke is dat dit ‘slechts’ 25 jaar geleden is. Op basis van de informatie van de CBS-afdeling levensverwachtingen is dit te bestempelen als 31 procent van een mensenleven. Ondanks dit nog relatief korte timeframe betrap ik mezelf op het creëren van een geromantiseerd tijdsbeeld in bijna volmaakte zwart-witfotobeelden. Nog net niet met paard en wagen over het Keizer Karelplein of een kolenboer die af en aan reed om de extreem koude winter het hoofd te bieden. Anton Piek is er een kleine jongen bij. Maar niets is minder waar. Zo onbezorgd als 1987 thans mag klinken, met de kennis van nu weten we dat het jaar zich niet zou kenschetsen door het winnen van een Oscar voor De Aanslag, niet door de destijds met 17 miljoen gulden duurste Europese transfer van Ruud Gullit van PSV naar AC Milan, niet doordat Piet Veerman met ‘Sailin Home’ wekenlang de hitlijsten aanvoerde ( jippie!), niet doordat Mathias Rust met een klein vliegtuigje op het Rode Plein te Moskou landde, maar vooral door die ene dag, 19 oktober, later beter bekend als ‘Black Monday’. De dag waarop de beurskoersen met meer dan 20 procent daalden. In die tijd had het woord ‘crisis’ de Van Dale nog niet gehaald, want optimisme weelde nog tierig, waarbij onaflatende groeiambities een prima remedie tegen dit tijdelijke pijntje bleken. Zakelijk Nijmegen plaatste zich niet buiten dit kader; de regio had een florerende toekomst voor zich. En och, er zal best wel wat te ‘nuilen’ zijn geweest, maar dat is nu eenmaal

het lot van deze stad en zijn stedelingen. Het altijd latent aanwezige zeurdersgedrag van ‘de gemiddelde Nederlander’ is hier tot een ware kunst verheven.

Ook N.E.C. was in die tijd een Nijmeegse cultuurdrager, maar toonde zich in de after-Barcelona-periode te klein voor het tafellaken en te groot voor het servet door wisselend te spelen in eerste- en eredivisie. In dat licht bezien leek het dan ook meer dan logisch en bijna onvermijdelijk dat zakelijk (regio) Nijmegen en N.E.C. zich zouden treffen. Zeker in de wetenschap dat voetbal en business voortreffelijk samen gaan. En zo werd op 16 juni 1987 de geboorte van de OSRN aan de buitenwereld kenbaar gemaakt. Het waren ondernemende pioniers die in deze verbintenis een mooi duaal bestaan zagen: enerzijds kon N.E.C. zich door een nieuwe impuls aan inkomsten ontwikkelen, anderzijds werd een platform voor de zakelijke regio gecreëerd waarbij ondernemers elkaar niet alleen beter leerden kennen, maar ook elkaar steeds beter konden vinden door onderling ‘de bal en de business in de ploeg’ te houden. Het is wel een zeer ernstig cliché als ik mijzelf bijna geneigd voel te schrijven dat hier sprake was van een rasechte ‘win-win-situatie’ die de schoolboekjes van elke economische opleiding zou kunnen halen, want de rest is - zoals bekend - inmiddels succesvolle geschiedenis. In de aansluitende 25 jaar groeide de OSRN uit tot een van de grootste businessclubs van ons land en tot het grootste ondernemingsplatform van de regio Nijmegen. Vandaag de dag komen de ruim 350 leden met veel belangstelling en engagement samen bij de wedstrijden van N.E.C., nog altijd dé belangrijkste en meest besproken bijzaak van Nijmegen. Daarnaast zijn er de uitstekend bezochte maandelijkse bijeenkomsten. Voorbeelden zijn de herkenbaar traditionele familiedag, het 4-daagse-evenement, de Nieuwjaarslunch, de haringparty en de golfdag. Of de vernieuwende, informatieve,

prikkelende en verbindende lokale ontvangsten en avonden als NEC-inside en Voetbal International live.

Hiermee raak je de kern van de OSRN: een sympathieke club van de zakelijke regio, niet voor enkele business-bobo’s maar juist zeer ruim en gevarieerd in samenstelling, elkaar vindend in de regio Nijmegen en in het voetbal van en rond N.E.C. De OSRN grijpt dit feestelijke jubileumjaar groots en zichtbaar aan om speciale en opvallende bijeenkomsten te organiseren. Ook u zult meer dan ooit over de OSRN horen en lezen en zien, ook omdat we onze Nijmeegse roots graag bevestigen. Hoe? Door de regio wervend aan te doen om verdere aansluiting te laten plaatsvinden. Misschien is juist nu wel het moment om het bestaande lidmaatschap uit te diepen of als nieuwkomer kennis te maken en in te stappen, want de OSRN zal niet stilstaan, maar (ook met economische tegenwind) op volle kracht vooruit blijven varen en de extra benodigde zeilen stevig bijzetten.

Ook voor de komende jaren is ‘de OSRN the businessclub to be!’

Sabot

Businessclub OSRN viert 25e verjaardag

‘Where business becomes pleasure’

Een kansspelautomaat waar je geen om-

kijken naar hebt, maar wel aan verdient?

Dat is een automaat van JVH exploitatie!

Wij bieden al ruim 50 jaar speel automa-

ten en spel concepten voor de horeca en

enter tainmentbranche. Naast onder houd,

service en updates, ver zorgen wij ook

de marketing voor de spellen en auto-

maten richting de consument. Zo weten

zij jouw zaak nog beter te vinden!

Bel met 013 595 32 00 om vrijblijvend

alle mogelijkheden te bespreken.

Tilburg  |  T 013 595 32 00  |  JVHgames.com 

GamesServiceOmzet

in alle opzichten

verhogend

voor een breed publiekvoor een breed publiek

Vlnr.: Johan Klomp. André van de Sterre, Maurice Gubbels, Huub van den Bosch, Jeroen ter Weeme, Gijs van Mierlo

De N.E.C. Courant is een uitgave van MDH Uitgeverij en N.E.C. BV

Colofon

N.E.C. Nijmegen, Millingen, Ubbergen 2012vj.indd 17 23-01-12 16:12

Page 18: N.E.C. Courant januari 2012

WIJ WENSEN N.E.C. VEEL SUCCES!

Een kavel en een huis kopen is één, maar het geheel tot ùw eigen woning maken vraagt om veel inspiratie. Dit inspiratieboek KLAAR is speciaaldaarvoor ontwikkeld. Het staat vol ideeën en tips en nodigt u van harteuit om geïnspireerd aan het huis van uw dromen te bouwen.

Vraag dit boek geheel gratis aan! www.klaassen.com

ArnhemDinxperloDoetinchem

klaarheid van Klaassen Particuliere Woningbouw

T 0314 - 37 61 76 F 0314 - 37 61 99 E [email protected] I www.klaassen.com

Klaassen Particuliere WoningbouwBezoekadres:Koopmanslaan 31-027005 BK Doetinchem

van kavel tot wonen

Café ‘t CentrumTooropstraat 124

6521 NT Nijmegen024-3232638

[email protected]

R&C BouwConsultancy Professioneel bouwadvies

- Bouwkundig tekenwerk - Berekeningen bouwbesluit - Constructieberekeningen - Bouwmanagement - Bouwbegeleiding - Energie Prestatie Advies (energielabel) - Bouwtechnokeuringen - Bouwkundig overheidsadvies

(024) 3880841 - (06) 43888734 www.rc-bouwconsultancy.nl [email protected]

The PectenUsing the Shell symbol (the Pecten) – please readThe Pecten is the registered trade mark of the Shell Group of Companies and has been serving Shellwell for the last 100 years.

When using the Pecten here are a few things to bear in mind:

■ Don't overuse it - one Pecten per view on all applications

■ Don't create Pecten patterns

■ Don't add anything to it, or print things over it

■ Don't reproduce the Pecten in an outline version

■ Always reproduce it accurately - whether in 2D or 3D - the quickest and easiest way is to use the master artwork

■ Always use it in its complete form

For 3D Pectens in full colour, the yellow portion should project forward from the red. For 3D Pectens made of materials such as stone or marble (not in red or yellow), either portion can stand out.

The Pecten should only be used by Shell companies, never by endorsed companies.

Any use of the Pecten by external companies, third parties, contractors, partners, agencies andsuppliers must be approved in advance by Shell Global Brand and Communications (+44(0)020 7934 3707) and accurate proof copies made available with reasonable notice for finalsign-off (minimum 5 working days).

By following the rules set out in the following pages approval and final sign-off should bestraightforward.

Shell station Beuningen Schoenaker 3 6641 SZ BeuningenTel: 024-6775749 Shell station SchoenakerSchoenaker 9 6604 CT WijchenTel: 024-6450207 Shell station WeurtVan Heemstraweg 13a6551 DZ WeurtTel: 024-6775220

Aanhangwagen verhuur, Carwash, verse koffie en de beste kwaliteit brandstoffen.

Uitgebreid assortiment kampeerartikelen, regenkleding, legerkleding en werkkleding

N I J M E E G S J O P I E

www.jopieswebshop.nlUitgebreid assortiment kampeerartikelen, regenkleding, legerkleding en werkkleding

N I J M E E G S J O P I E

www.jopieswebshop.nl

Uitgebreid assortiment kampeerartikelen, regenkleding, legerkleding en werkkleding

N I J M E E G S J O P I E

www.jopieswebshop.nl

N.E.C. Nijmegen, Millingen, Ubbergen 2012vj.indd 18 23-01-12 16:12

Page 19: N.E.C. Courant januari 2012

WIN JIJ ÉÉN MILJOEN EURO ALS VRIEND VAN N.E.C.?

N.E.C. steunen en kans maken op prachtige prijzen? De VriendenLoterij maakt het mogelijk! 50% van je inleg gaat direct naar de jeugdopleiding van N.E.C. en jij maakt elke week kans op duizenden prijzen oplopend tot één miljoen euro!

Winnen is leuker met de VriendenLoterij. Voor jou, je vrienden, voor N.E.C., voor iedereen! Want als jij wint, winnen je drie deelnemende vrienden ook. En jij bepaalt wie!

Ga snel naar www.vriendenloterij.nl/nec of bel 0900 300 1400 (10cpm) en speel vandaag nog mee!

www.vriendenloterij.nl/nec

N.E.C. Nijmegen, Millingen, Ubbergen 2012vj.indd 19 23-01-12 16:12

Page 20: N.E.C. Courant januari 2012

24/7 0800 - 365 62 67 www.dolmans.com

totaaloplossingen

bij brandschade, rook- en roetschade, storm- en waterschade, schimmelschade, inbraak- en explosieschade én overige schades

totaalprofessionals!

calamITEITEndIEnsTEn

Dolmans Calamiteiten Diensten wenst N.E.C. veel succes toe met de tweede helft van de competitie! Wij zorgen ervoor dat de brand schade aan het Goffertstadion verholpen wordt.

Thuis professionele zorg nodig?professionele zorg nodig?professionele zorg nodig?professionele

www.zzgzorggroep.nl

Voor meer informatie:

bel (024) 366 57 77 of mail:[email protected]

ThuiszorgUbbergen enThuiszorgMillingen zijn er voor u!

Soms heeft u tijdelijk of langdurig hulp van anderen

nodig voor uw gezondheid of welzijn. Of u heeft

vragen over het omgaan met uw ziekte. In al deze

gevallen geeft de thuiszorg de juiste hulp in uw ver-

trouwde omgeving.

12001ZZG-Adv TZ Ubbergen Millingen 270x95.indd 1 12-01-12 10:58

Driestroom wenst neC Dit voetbalseizoen alle suCCes toe!

Driestroom ondersteunt mensen, van jong tot oud, met een ontwikkelings- of ondersteuningsvraag bij het realiseren van alledaags geluk. Het gaat om begeleiding bij wonen, werk, dagactiviteiten, onderwijs, vrije tijd en ontspanning.

0481-366000|[email protected]|driestroom.nl

N.E.C. Nijmegen, Millingen, Ubbergen 2012vj.indd 20 23-01-12 16:12

Page 21: N.E.C. Courant januari 2012

Pagina 21 www.nec-nijmegen.nl @nec_nijmegen N.E.C. Nijmegen Offi cial

Café Piet Huisman

St. Jacobslaan 30 • 6533 PH Nijmegen • 024 - 3552286Dagelijks geopend v.a. 13.00 uurGratis Biljarten op acht caramboletafels.Twee pooltafels van 8 Ft. voor slechts € 3,- per uur.Een pooltafel van 9 Ft. voor slechts € 5,- per uur

www.piethuisman.nl

Joram Janssen

Rutger Worm heeft na zes jaar bij N.E.C. Nederland verlaten voor het Australische Melbourne Heart. Samen met hoofdtrainer John van het Schip is Melbourne uitgegroeid tot een van de titelkandidaten. Worm staat momenteel tweede met Melbourne.

De buitenspeler geniet met volle teugen in Australië. “Ik zit hier nu al ongeveer achttien maanden en het leven hier is echt om aan te raden. Melbourne is ook beroemd omdat het de meest ‘levende’ stad van de wereld is. Het weer is top en de mensen zijn heel vriendelijk en behulpzaam. Ze bekijken alles vanuit een positief oogpunt.”

Ook het voetbal in de andere kant van de wereld heeft Worm verrast. “Er loopt zeker veel talent rond in Australië. Wij hebben een heel jong team, met vijf jeugdinternationals. Ook bij andere clubs spelen genoeg jongens met enorme potentie. Voetbal word hier groter en groter, trainingen zijn van hoge kwaliteit en de faciliteiten worden alsmaar beter. Dus een enorme mogelijkheid voor Australische talenten om zich nog beter te ontwikkelen. Je moet het niveau niet onderschatten. Er voetballen veel Brazilianen en Nederlanders. Maar gezien de salarissen hier zou N.E.C. wel

om de eerste vier posities moeten kunnen strijden.” Over zijn eigen prestaties is hij tevreden. “Door mijn knieblessure miste ik de eerste vijf wedstrijden, maar nu speel ik weer op mijn favoriete positie, linksbuiten. Ik ben me nu goed aan het ontwikkelen. Aan N.E.C. heb ik veel te danken, dus als Carlos Aalbers een Nijmeegse linksbuiten nodig heeft die altijd door het vuur zal gaan voor N.E.C., kan hij me bellen.” Daarom blijft de 25-jarige aanvaller N.E.C. volgen via internet. “Ik bekijk niet alles, maar soms wil ik nog wel eens een live-wedstrijdje meepikken. Verder kijk ik soms op de N.E.C. sites en spreek ik soms nog wat jongens via Facebook.” In zijn eerste seizoen in het buitenland mist hij Nederland wel. “Vooral mijn familie en mijn vrienden. En soms lust ik ook weleens een Nederlands kaasje of een kroket. Ik kom maar een keer in Nederland, na het seizoen. Wij hebben hier namelijk geen winterstop en Australië zit niet om de hoek.” Over het restant van het Nederlandse seizoen spreekt Worm zijn vertrouwen uit. “Ik denk dat als de jongens de koppen bij elkaar steken, en gaan vechten als leeuwen en de supporters er positief achter blijven staan, ze genoeg potentie hebben om de eerste negen nog te bereiken. Zeven punten achter nummer 9 Roda JC is toch geen onmogelijke opgave.”

Hoe is het toch met Rutger Worm?‘Als Aalbers belt, sta ik klaar voor N.E.C.’

Door: Jos Janssen

“We laten een kritisch geluid horen, vermengd met humor. Voor N.E.C. fungeren we als een soort waakhond, maar we hebben het beste voor met de club. We ‘schoppen’ wel eens, maar geven net zo gemakkelijk een aai over de bol. Alles in het belang van ons N.E.C.”

Aan het woord zijn Hans en Bleum, twee echte N.E.C.- supporters. Samen met nog een groepje fanatieke N.E.C.-volgers, die overal verspreid in het Goff ertstadion zitten, vullen zij de veel bezochte onafhankelijk fansite van De Trouwe Honden. ‘Voor supporters, door supporters’ is hun motto. Eind jaren negentig zijn De Trouwe Honden opgericht. De initiatiefnemers vonden dat er wel eens een kritisch geluid te horen en te lezen mocht zijn over ‘hun liefde’. Bleum is een van de oprichters, de nestor. “We gaan met twee basisvoorwaarden te werk met onze fansite. Respect voor elkaar en we roepen niet op tot geweld. Als we onze mening geven, dan met naam en toenaam eronder.” De Trouwe Honden werkte een aantal jaren ook met een papieren versie. Hans: ”Dat begon met vijftig boekjes die onder bekende supporters werden verspreid. Bij het afscheid van doelman Dennis Gentenaar hadden we wel de hoogste oplage met 500 stuks!” Op dit moment komt de kritische noot alleen via de website. “We hebben een

forumdiscussie op onze website staan. Die is niet van ons, maar met een link gekoppeld aan de website van de supportersclub”, voegt Bleum toe. “We willen met onze site een podium zijn voor iedere supporter. Daarnaast bewaken we en koesteren we het cultuurgoed N.E.C. met een stuk geschiedenis. Regelmatig leggen we dan ook via beelden of informatie een link tussen het N.E.C. van nu en het verleden.” Opvallend in de korte historie van de fansite was de kaartenacties rond de zieke voetballer Arjan Ebbinge. Maar ook het wekelijkse ‘Rondje om…’ , met aan het einde van het seizoen de verkiezing van Miss ‘Rondje om…’ mag er zijn. Of de polls rond de uitreiking van de zeer creatief bedachte jaarlijkse awards als: de Rood Groen Zwarte Hond, de Roestige Drol of het Gouden Asiel. De laatste award gaat naar de meest supportersvriendelijke club voor uitsupporters. Bleum: ”We mixen gefundeerde kritiek met een geinige noot. Verleden, heden, feiten en meningen. Soms met een grappige ondertoon, maar vaak ook heel serieus.” Het aantal bezoekers aan de site www.detrouwehonden.nl kan bij uitwedstrijden van N.E.C. hoog oplopen. Hans: ”We hebben vaak een mannetje ter plekke die ons op de hoogte houdt van het verloop van de wedstrijd. En dan kan het wel eens oplopen tot 1.500 volgers!” Met drie- tot vierduizend hits per dag heeft

de fansite opvallend veel trouwe bezoekers. Over NEC-Vitesse en het nieuwe shirt zijn de beide heren duidelijk: ”De Trouwe Honden hebben niet één mening. Maar persoonlijk keuren we het geweld rond de derby af. Maar we volgen wel het hele proces er rond omheen met veel interesse. Het plaatsen van foto’s op internet gaat wel erg ver. We geven daar ook onze mening over op de website. De shirtverkiezing is redelijk groot gebracht, terwijl het eigenlijk ging om een aanpassing van het huidige shirt. Had men niet beter kunnen insteken op: maak het huidige shirt mooier? Het thuisshirt was en is toch een gevoelige kwestie onder supporters.” Heel tevreden kijken Bleum en Hans terug op de vijftig uur actie rond de derby thuis tegen Vitesse. Bleum: ”De goede samenwerking tussen Forza, HKN, de supportersclub, N.E.C. en ons heeft geleid tot een unieke actie. Ook al viel aan het eind de 0-1 tegen.” Maar deze doorgewinterde N.E.C. supporters kunnen tegen een stootje. Ze zijn gehard. Zo bezocht Bleum in het verleden met vijf (!) andere fans de uitwedstrijd tegen VC Vlissingen. Hans bezocht vorig seizoen alle duels, uit en thuis! Samen met bijna vijftien andere medewerkers delen zij vaak de bezorgdheid over het welzijn van hun grote liefde N.E.C. En daar past het kritisch ‘geblaf’ van een trouwe hond beslist bij.

Hondstrouwe liefde voor N.E.C.

N.E.C. Nijmegen, Millingen, Ubbergen 2012vj.indd 21 23-01-12 16:12

Page 22: N.E.C. Courant januari 2012

Crematorium Jonkerbos opende in september 1984 haar deuren. Sinds die tijd heeft het voor velen een belangrijke rol vervuld. Het crematorium ligt net buiten het Goffertpark in Nijmegen aan de Weg door Jonkerbos.

‘Inspelen’ op al uw wensenCrematorium Jonkerbos kan én wil inspelen op al uw wensen. Niet alleen bij de invulling van de plechtigheid en de catering na afloop, maar ook zeker bij het geven van een bestemming aan de as.

Zo hebben wij in ons assortiment een unieke handbeschilderde voetbalurn die ook in de officiële clubkleuren van N.E.C. te krijgen is. Een unieke urn voor iedereen die N.E.C. een warm hart toedraagt.

Behalve deze speciale urnen zijn er veel meer mogelijkheden. Zo is het mogelijk een klein gedeelte van de as apart te bewaren in één of meerdere sieraden, zoals een medaillon, armband of ring. Een kleine urn of

een fraai glasobject behoren ook tot de mogelijkheden. Wij beschikken over, veelal unieke, urnen en sieraden voor ieder budget. U bent altijd welkom om onze uitgebreide collectie te komen bekijken. Om u in alle rust te adviseren en informeren werken wij op afspraak. Neem geheel vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers van de afdeling Info & Nazorg: 024 – 356 56 45.

Weg door Jonkerbos 51 - 6532 CN NijmegenTel: 024 - 356 56 45 - Fax: 024 - 356 72 25

E-mail: [email protected] - Internet: www.crematoriumjonkerbos.nl

Crematorium Jonkerbos maakt deel uit van ‘de Facultatieve Groep’.

Zo hebben wij in ons assortiment een unieke handbeschilderde voetbalurn die ook in de officiële clubkleuren van N.E.C. te krijgen is. Een unieke urn voor iedereen die N.E.C. een warm hart toedraagt.

Behalve deze speciale urnen zijn er

FONVILLE S C H O O N M A A K B E D R I J V E N

Bezoek- en postadres: Van Rosenburgweg 6, 6537 TM, Nijmegen

Tel. 024-3666030Fax. 024-3666038www.fonville.nl

Hypotheekadviseurs SNS-bank maken transparant rapport‘Percentage hypotheekrente niet zaligmakend!’

Nijmegen – Puur op je blauwe ogen een hypotheek krijgen. Die tijd is (allang) voorbij. Banken hanteren strenge normen, mede om de cliënt in bescherming te nemen. Het is bovendien geen eenvoudige zaak om de juiste hypotheek te kiezen. Alleen een rentepercentage is beslist niet voldoende om de verschillende hypotheekproducten te kunnen vergelijken. Daarom heeft SNS-bank naast de eigen hypotheken ook vormen van andere aanbieders in portefeuille, om een perfect op de persoon afgestemd maatproduct te kunnen leveren. Een ervaren hypotheekadviseur helpt u graag.

Door die vele verschillende producten hoeven de adviseurs bij SNS-bank nooit ‘nee’ te verkopen. Maar een aanbieding van een hypotheek gaat wel vooraf met een grondige analyse van de financiële situatie en van de wensen van de cliënt. Moet er rekening worden gehouden met eventueel werkloosheid of met arbeidsongeschiktheid? Die laatste vragen zijn van enorm veel invloed op de hypotheek en de financiële risico’s die men loopt. Een SNS-hypotheekadviseur brengt dit alles in een rapport transparant in beeld.

Pas na de totstandkoming van het rapport wordt een gedegen en verantwoord advies uitgebracht. De klant kiest zelf en kent de eventuele risico’s. De hypotheek-adviseurs werken niet op provisie, maar tegen een vaste vergoeding; zodoende hoeft er geen afsluitprovisie te worden betaald. Voor de afspraak kan de klant naar de SNS-winkel komen, maar uiteraard kan dit ook bij de klant thuis.

Voor een vrijblijvende afspraak kan men bellen met; Michel Goedemans (voor aankoop woningen; 06-51214247), Ruud van de Ven (06-51220228) en Coen Arntz (06-51220961) zijn er voor bestaande hypotheekklanten. Jerry McSorland ontbreekt op de foto i.v.m. ziekte.De SNS-winkel is gevestigd aan Ziekerstraat 110 te Nijmegen; www.snsbank.nl.

Van links naar rechts: Ruud van de Ven, Michel Goedemans en Coen Arntz

SNS Bank geeft maandelijks 4 kaarten voor een thuiswedstrijd van N.E.C. aan haar (hypotheek) klanten

Leven met RUGKLACHTEN? HOOFDPIJN? ISCHIAS? Maak dan een afspraak met onze chiropractor.

• Geen verwijsbrief van de huisarts nodig • Erkend door alle zorgverzekeraars • Geen wachtlijst, behandeling binnen 1 week • Wij zijn ook ’s avonds geopend

ChiroPrakti jk Waalstad

Nina Simonestr. 86 • Nijmegen Telefoon: 024 - 64 22 055

www.chiropraktijkwaalstad.nl

ChiroPraktijk WaalstadNina Simonestraat 86 Nijmegen Telefoon 024 64 22 055www.chiropraktijkwaalstad.nl

• Geen verwijsbrief van de huisarts nodig• Erkend door alle zorgverzekeraars• Geen wachtlijst, behandeling binnen 1 week

Leven met rugkLachten? hoofdpijn? ischias?maak dan een afspraak met onze chiropractor.

Wij zijn ook ‘s avonds geopend

N.E.C. Nijmegen, Millingen, Ubbergen 2012vj.indd 22 23-01-12 16:12

Page 23: N.E.C. Courant januari 2012

Pagina 23 www.nec-nijmegen.nl @nec_nijmegen N.E.C. Nijmegen Official

Specialisten in medische compressiekousen en bandages

In de Betouwstraat 9a - 6511 GA Nijmegen - 024 322 32 13

OSS - DRUTEN - BEUNINGEN - UDEN

www.medibanda.nl

De Kracht van de natuur

Claudiuslaan 56 Beuningen M. 06-38755991 www.schoonheidssalonsuus.webklik.nl

Schoonheidssalon Suus heeft een ruime keuze uit behandelingen.van een Hotstone-massage tot

een Anti-acné behandeling.

Door: Michael de Hoogh

N.E.C.-keeper Gábor Babos speelde op zondag 22 januari zijn 500e competitieduel. Tegenstander: aartsrivaal Vitesse. Babos: “Ik wilde zo graag uitgerekend die wedstrijd een extra feestje vieren door voor het eerst de drie punten mee naar Nijmegen te nemen. Dat is toch het mooiste wat er is.”

Aan het begin van het seizoen wist Babos al dat hij de mijlpaal van 500 competitiewedstrijden kon halen. Babos: “Er is niet echt iemand die dat tegen mij heeft gezegd, maar het stond natuurlijk in de voetbalgids en ik wist dat ik vóór dit jaar al aardig op weg was.” Door het vertrek van Jasper Cillessen naar Ajax is hij sinds september weer eerste doelman bij N.E.C., dus niets lijkt het jubileum nog in de weg te staan. “Het was ook ooit mijn bedoeling die vijfhonderd te halen en dat is nu heel dichtbij gekomen”, aldus Babos.

OperatieDat de 37-jarige Hongaarse sluitpost dat bijzondere duel in het shirt van de Nijmeganaren zou spelen, was vorig jaar niet zeker. Babos besloot zich al vroeg in het seizoen te laten opereren aan een rugblessure en raakte daardoor zijn plek kwijt aan Jasper Cillessen.

De jonge Groesbeker keepte uitstekend en Babos moest genoegen nemen met een plaats op de reservebank. “Ik koos toen bewust voor een operatie, omdat ik nog niet klaar ben met voetbal. Ik ben sterker teruggekomen na die blessure en voel me nu topfit. Ik denk er nog zeker niet aan om te stoppen.”

ToekomstHet contract van de Hongaar loopt deze zomer af, maar hij heeft nog niet met N.E.C. gesproken over contractverlenging. “De club moet naar mij komen en dan gaan we het gesprek aan. Mijn intentie is natuurlijk om hier door te gaan. N.E.C. is een warme familieclub, dat vind ik belangrijk. Het zou zomaar kunnen dat ik dan mijn carrière hier afsluit. Het is nu afwachten wat de club wil.” Over de periode na zijn carrière heeft Babos nog niet goed nagedacht. “Ik wil wel graag in het voetbal actief blijven. Met keepers werken lijkt me heel leuk. Met mijn ervaring en capaciteiten kan ik anderen veel leren. Een baan als keeperstrainer zie ik dus wel zitten, maar ik wil nooit hoofdtrainer worden. Daar ben ik niet de geschikte persoon voor.”

WisselvalligDe doelman in Nijmeegse dienst wil eerst nog een tijd keepen en

met N.E.C. presteren in de tweede seizoenshelft. “Het eerste halfjaar hebben we te wisselvallig gepresteerd. Wel hebben we laten zien dat we goed kunnen voetballen. Alleen het scoren gaat voorlopig moeizaam. Daarentegen krijgen we ook weinig doelpunten tegen. Een paar duels geven we te makkelijk weg. Denk aan De Graafschap-uit en NAC-thuis. Met een paar punten meer staan we er een stuk beter voor. We hebben wel eens vaker ergens onderaan gestaan in de winterstop en dat liep toen best goed af.” Babos refereert aan het seizoen 2007-2008 toen N.E.C. in de tweede seizoenshelft bijna alles won en via de play-offs Europees voetbal haalde.

SuccessenOok buiten dat succes heeft de Hongaar een aardige staat van dienst. Hij won in Hongarije twee keer de landstitel, pakte drie keer de nationale beker, werd in 2004 Nederlands doelman van het jaar bij NAC Breda, haalde met N.E.C. grote successen in Europa en pakte tot twee keer toe een clubrecord van Dennis Gentenaar af. Stuk voor stuk hoogtepunten in zijn carrière. “Ik kan er niet één kiezen. Hoogtepunten gaan altijd samen met succes en dit zijn de successen die ik gehaald heb. Het is fantastisch om een overwinning op Vitesse in het Gelredome daar aan toe te voegen.”

N.E.C.-doelman Gábor Babos:

‘Mijn 500e wedstrijd in Arnhem, mooi affiche toch’

Peter en Ans Schaap zijn de specialisten als het gaat om het organiseren van themafeesten, dagprogramma’s, zeskampen en promotie-activiteiten. Zij zijn al bijna 10 jaar de vaste partner van N.E.C. voor o.a. de Open Dag en alle activiteiten voor de Crocs N.E.C. Juniors.

Peter Schaap komt eigenlijk zijn hele leven al bij N.E.C. Als kleine jongen zat hij al iedere wedstrijd trouw op de jongensrang voor een hele gulden. Zelf was hij ook een begenadigd voetballer. Hij speelde jaren voor JVC uit Cuijk voordat hij besloot om het avontuur aan te gaan van het zelfstandig ondernemerschap. Peter Schaap: “ik werd door een goede vriend van me, Twan Hofmans, een keer

meegenomen naar de business club van N.E.C. Ik was toen nog zo naïef om te denken dat me dit direct gouden bergen op zou leveren. Ik kreeg van de toenmalige commercieel manager, Rob Toussaint, een sponsorbrochure met de vele mogelijkheden die N.E.C. biedt aan het bedrijfsleven. Ik heb de laatste jaren gemerkt dat sponsoring slechts een start is en dat je er zelf ook veel tijd in moet willen investeren. Je moet zelf hard werken om je netwerk te onderhouden en om maximaal profijt uit de sponsoring te halen.

Wij zijn voornamelijk bekend van de attracties die we leveren voor een Open Dag of de projecten van Wij Staan voor de Wijk. Maar de laatste maanden hebben we ook diverse malen voor

de vrijwilligers, supporters en sponsors de foto trucagewand geplaatst. We fotograferen dan de gasten voor een achtergrond met een speler en de foto geven we dan ook direct in een mooi lijstje mee. Dit levert veel leuke reacties op en een geweldige mond-op-mond reclame. We zijn natuurlijk een commercieel bedrijf en krijgen inmiddels door onze samenwerking met N.E.C. ook veel nieuwe klanten binnen. Maar ons succes valt of staat wel met de passie die we voor de club hebben. As ik de uren die ik met mijn vrouw en dochter in N.E.C. steek moet berekenen, dan kan ik beter iets anders gaan doen. Maar de club zit in mijn hart en haal daar ook veel plezier uit. Zonder die passie kun je dit allemaal niet doen.

Peter & Ans Schaap Spelverhuur:

“Ons succes valt of staat met de passie voor de club”

Fotografie: Broer van den Boom

N.E.C. Nijmegen, Millingen, Ubbergen 2012vj.indd 23 23-01-12 16:12

Page 24: N.E.C. Courant januari 2012

Zet ook in op rood, zwart en groen!

N.E.C. Nijmegen, Millingen, Ubbergen 2012vj.indd 24 23-01-12 16:12

Page 25: N.E.C. Courant januari 2012

Pagina 25 www.nec-nijmegen.nl @nec_nijmegen N.E.C. Nijmegen Offi cial

Molenstraat 106-108 Nijmegen | www.hoogenboommode.nl

Wij wensen N.E.C.veel succes de

2e seizoenshelft!

• Latex Spuiten• Lak Spuiten• Spack Spuiten

• Spachtelputz• Stucwerk• Brandpreventie

DLC Airless Spuitwerken Ringlaan 11 | 6602 DP Wijchenwww.dlcspuitwerken.nl Tel: 024-6423016 / 06 - 53489043

WORD NU LID VAN CROCS N.E.C. JUNIORS EN BETAAL € 16,- VOOR ANDERHALF JAAR!NORMAAL € 16,- PER JAAR

Ben je ook helemaal gek van N.E.C.? Ben je zenuwachtig als N.E.C. een wedstrijd moet spelen? Ben je hartstikke blij als ze winnen? Vind je Bram Nuytinck en de andere N.E.C. helden ook super cool? Ben je niet ouder dan 14 jaar? Word dan nu lid en doe ook mee aan alle acties en activiteiten van Crocs N.E.C. Juniors. Crocs N.E.C. Juniors bestaat inmiddels alweer 10 jaar! Er zijn uit Nijmegen en omstreken ongeveer 2400 leden lid. Een lidmaatschap bij N.E.C. Juniors kost slechts € 16,- per jaar. Word je nu lid? Dan kan je voor € 16,- anderhalf gebruik maken van de activiteiten en andere voordelen van Crocs N.E.C. Juniors! Als nieuw lid krijg je een welkomstpakket. Daarnaast maak je kans op één van de fanatische prijzen. In het totaal worden er onder de aanmeldingen 20 prijzen verloot. Waaronder een gesigneerd thuisshirt, gesigneerde bal, meet and greet, toegangskaarten voor een thuiswedstrijd van N.E.C. en nog vele andere prijzen!

VOORDELEN ACTIVITEITEN CROCS N.E.C. JUNIORSDe leukste Kidsclub van Nederland is voor iedereen van 0 t/m 14 jaar. De Crocs N.E.C. Juniors zorgen voor een fantastische sfeer bij thuiswedstrijden en N.E.C. organiseert vele activiteiten voor jou. Aan de hand met N.E.C. spelers het veld oplopen? Lekker zwemmen bij de Meerval in Wijchen of met z’n allen naar het binnen speeltuin Dippie Doe in Cuijk? Het kan allemaal. Daarnaast gaan we met onze ambassadeur Jochem van Gelder op stap bij het Sinterklaasfeest. Ook kun je een aantal keren mee naar uitwedstrijden van N.E.C. onder begeleiding en met andere leden, steunen we N.E.C. dan ook buitenshuis! In mei kun je zelfs meedoen aan voetbalspelen onder begeleiding van spelers uit het eerste elftal, Bikkeldag! De belangrijkste voordelen van de Crocs N.E.C. Juniors opgesomd:1. Uitnodiging voor alle Crocs N.E.C. Juniors activiteiten;2. Vanaf slechts € 10,- een kaartje kopen in de familievakken;3. Gemiddeld 20 % korting op jouw eigen seizoenkaart;4. Een eigen N.E.C. ClubCard;5. Wekelijkse Nieuwsfl its op jouw eigen e-mailadres;6. Korting bij de sponsoren van Crocs N.E.C. Juniors;7. Drie keer per jaar Bikkelnieuws.

SAMENGEVATWord nu lid en maak direct gebruik van de activiteiten van Crocs N.E.C. Juniors. Je betaald € 16,- voor anderhalf jaar in plaats van één jaar. Daarnaast ontvang je een welkomstpakket en maak je kans op maarliefst 20 prijzen. Waaronder een gesigneerd thuisshirt, gesigneerde bal, meet and greet, toegangskaarten voor een wedstrijd van N.E.C. en nog vele andere prijzen! Deze actie loopt tot en met 29 februari. Half maart worden de prijzen verloot en de prijswinnaars bekend gemaakt. Als het inschrijff ormulier bij N.E.C. binnen is, ontvang je een mail met daarin bericht wanneer het welkomstpakket opgehaald kan worden.

WIST JE DAT?!Wist je dat je bij het bezoeken van drie wedstrijden het lidmaatschap van € 16,- er al uit hebt. En wist je dat je 20% korting op je seizoenkaart krijgt en daarmee ook de lidmaatschapskosten eruit hebt?

Lever dit formulier in bij het stadion of stuur het op naar N.E.C. BV, Stadionplein 1, 6532 AJ Nijmegen, t.a.v. N.E.C. Juniors. Het lidmaatschap kost € 16,00 per jaar.

Mijn voornaam is : .............................................................................................Mijn achternaam is : .............................................................................................Ik ben een jongen / meisje (wat fout is moet je doorstrepen)

De straat waar ik woon : .............................................................................................Mijn postcode is : .............................................................................................De plaatsnaam is : .............................................................................................Mijn telefoonnummer is : .............................................................................................Ik ben geboren op : .............................................................................................Mijn favoriete N.E.C.-er(s) : .............................................................................................Ik heb een N.E.C. seizoenkaart : ja / nee Vak / Plaats .............................................Mijn e-mailadres is : .............................................................................................Het e-mailadres van mijn ouders : ..............................................................................................

Let op: Wat hieronder staat moet je in laten vullen door je ouders of een andere volwasseneOndergetekende verleent hierbij tot wederopzegging machtiging aan Crocs N.E.C. Juniors om aankomend seizoen van zijn/haar (giro)rekening bedragen af te schrijven wegens lidmaatschapsgelden van de N.E.C. Juniors.

Bank- / gironummer : ..............................................................................................................Naam en voorletters : ..............................................................................................................Adres : ..............................................................................................................Postcode & Woonplaats : ..............................................................................................................

Ondergetekende verklaart zich akkoord met de regeling zoals hieronder is vermeld.

Datum: ..................................... Handtekening: ........................................

• Het bedrag zal rond het begin van het seizoen van uw rekening worden afgeschreven, ten gunste van het rekeningnr. 11.94.11.997 van N.E.C. BV.• Indien u uw machtiging in wilt trekken kunt u dit schriftelijk melden bij de N.E.C. Juniors, antwoordnummer 1377, 6500 VD, Nijmegen• Opzegging van het lidmaatschap N.E.C. Juniors kan alleen schriftelijk, vóór 1 april van ieder seizoen. • N.E.C. BV behoudt zich het recht voor om aan het begin van ieder seizoen (1 juli t/m 30 juni) een prijsindexering door te voeren van maximaal 7,5%.

Ben je ook al lid van de N.E.C. Hyves? Word snel vriend op Necnijmegen.hyves.nl en blijf dagelijks op de hoogte van al het nieuws van N.E.C. en je vrienden!

N.E.C. Nijmegen, Millingen, Ubbergen 2012vj.indd 25 23-01-12 16:12

Page 26: N.E.C. Courant januari 2012

Flebologisch Centrum Grave

Snelle intake

Vlotte afhandeling

Nieuwste methoden

Verzekerde zorg

Kwaliteitskeurmerk ZKN

Flebologisch Centrum Grave is eenbehandelcentrum voor flebologischeafwijkingen waarvan spataderen hetgrootste deel vormen.

Het is gelegen in het centrum van dehistorische stad Grave op het kruispunt vande regio’s Land van Maas en Waal, Oss enomgeving en Land van Cuijk.

FCG heeft per 1 december 2010 het kwaliteitskeurmerk voor zelfstandige klinieken Nederland verkregen, zie website:www.zkn.nl

Drs D.A. GroenewegDr. P.A.F.A. van NeerKlinkerstraat 8-105361 GW GraveTel: 0486 - 42 00 [email protected]

VNUS closure fastIs de nieuwste methode voor het nagenoeg pijnloosverwijderen van spataderen. Bij deze techniek wordt despatader, van binnen uit, door radio golven dicht gebranden zal op den duur verdwijnen.

Stoom ablatie (SVS)Bij deze allernieuwste techniek worden de spataderen van bin-nenuit dicht gebrand via een katheter die stoom wolkjes produ-ceert. Door het opwarmen ‘verkleeft’ de spatader zodat deze door het lichaam wordt afgebroken. Deze behandeling vindt voorlopig plaats in het kader van wetenschappelijk onderzoek samen met de Erasmus Universiteit van Rotterdam.

VloeistofsclerocompressietherapieKleine en takkenbos-spataderen worden ingespoten met eenvloeistof die ze van binnen uit dicht lijmt, waarna zeverschrompelen.

Flebectomie volgens MüllerZijtakspataderen en lokaties rond de knie en de voet kunnenworden verwijderd met de Müllertechniek.

Echogeleide sclerocompressietherapieBij deze behandeling worden de moeilijk toegankelijke spatade-ren die niet in aanmerking komen voor VNUS onder geleiding van Duplex met schuim ingespoten, waardoor ze verkleven en op den duur verdwijnen.

FoamsclerocompressietherapieVoor de middelgrote spataderen die goed zichtbaar zijn,kan worden volstaan met het direct inspuiten van schuim,waarna ze verkleven en op den duur verdwijnen.

Behandelmethodes

Bezoek de website voor meer informatie: www.spataderen-fcg.nl

HOTEL DE ROSKAM

Sandton Hotel De RoskamMidden in de bossen, aan de voet van het natuurgebied de Posbank ligt Sand-ton Hotel De Roskam. In dit compleet ge-renoveerde hotel, dat al sinds 1688 bestaat, kunt u heerlijk ontspannen en genieten van de rust. De Posbank is het hoogste punt van Gelderland en een uniek natuurgebied. U heeft hier een prachtig uitzicht over het IJs-seldal en de achterhoek. Kilometerslange fi ets-, wandel- en ruiterpaden leiden u langs uitgestrekte bossen en heidevelden. Het is heerlijk slapen in één van de 59 hotel-kamers of suites. Voor een uitgebreid ont-bijt, uitgebreide lunch of culinair diner kunt u terecht in de Grand Bistro 1688. Op zoek naar nog meer ontspanning? Maak dan gebruik van de uitgebreide faciliteiten als zwembad, sauna en fi tness of geniet van een uitgebreide behandeling of massage in onze Beauty & Wellness Carpe Diem.

Voor meer informatie en reserveringenSandton Hotel De Roskam, Arnhemsestraatweg 62, 6991 JG Rheden

T: +31 (0)26 497 12 77 I E: [email protected]

www.sandton.eu/rheden

Instituut PENSO

Opleidingen voor:• Schoonheidsspecialist• Pedicure• Visagie• Nagelstyling

Studiefi nanciering mogelijkAanvang half februariErkend door Ministerie OCW – Anbos erkende school

van Trieststraat 1-d Nijmegen 024-3226762ca. 5 min. lopen van CS www.penso.nl

N.E.C. Nijmegen, Millingen, Ubbergen 2012vj.indd 26 23-01-12 16:12

Page 27: N.E.C. Courant januari 2012

Pagina 27 www.nec-nijmegen.nl @nec_nijmegen N.E.C. Nijmegen Official

Scoor je boodschappen

bij Coop Supermarkten

Coop Bemmel • Coop Theunissen in Wijchen CoopCompact Wouters in Weurt en Coop Nijmegen: Zwanenveld,

Molenstraat, Molenweg, Passage Molenpoort, Burgh. van der Berghstraat, Tooropstraat, Walraven, Wieleman en CoopCompact Angeren

Supercoop Wijchen, Supercoop Gennep en Supercoop Groesbeek

Door: Thijs van den Heuvel

Bescheiden. Dat is het eerste woord dat Navarone Foor noemt als hem gevraagd wordt zichzelf te beschrijven. Maar wel buiten het veld, haast hij zich erbij te zeggen. Exclusief voor de N.E.C. krant spreekt het talent over zijn bijzondere band met Latupeirissa, zijn familie en zijn toekomstmissie. ‘In het veld moet je er altijd staan.’

De weg van Navarone Foor begint lang geleden langs de zijlijn van een wedstrijd van zijn broer. Met een zus en een broer die ook voetballen is de liefde voor de bal al vroeg geboren. ‘Mijn broer werd ooit gescout voor N.E.C.’, begint Foor. Dan verschijnt opeens een lach op zijn gezicht: ‘In plaats van naar hem te kijken, was ik alleen maar zelf met een balletje bezig. Een beetje showen en laten zien dat ik er ook nog was. Een scout kwam vervolgens naar me toe en zei dat ze me in de gaten zouden houden.’

VriendschapN.E.C. heeft woord gehouden, want de middenvelder doorliep de jeugdopleiding van N.E.C. en mocht als A-junior al meetrainen met de selectie. ‘Dat was vorig jaar. In mei kreeg ik een contract aangeboden. Daar spreekt vertrouwen uit.’ Omdat Foor al zolang bij N.E.C. speelt is zijn vriendschap met Cayfano Latupeirissa gegroeid. ‘We kennen elkaar al vanaf de D-jeugd en dan is het speciaal dat we nu samen bij het eerste elftal zitten. Het is extra bijzonder dat we allebei van Molukse afkomst zijn, maar nu moeten we het zelf gaan doen.’

Loepzuivere passTerug naar 15 augustus 2011, locatie: het Goffertstadion. Excelsior is die dag de tegenstander. Het duel is 69 minuten oud als Foor de bal aan de rechterkant van het veld ontvangt. Even kijkt hij op richting het strafschopgebied. Hij ziet Melvin

Platje een loopactie inzetten. Met een loepzuivere pass zet de jongeling Platje vrij voor de keeper. De spits promoveert de pass met een prachtige lob tot doelpunt. ‘Ja, dat was toch wel een van mijn mooiste momenten tot nu toe’, lacht Foor wat bescheiden. Van vrienden hoorde hij dat dit doelpunt ook opgenomen is in de lijst met mooiste doelpunten van dit seizoen tot nu toe. ‘Het was altijd een al een droom om op televisie te komen en als het doelpunt waarbij je betrokken bent geweest dan in dat lijstje komt te staan, is dat alleen maar erg mooi om te horen.’

DebuutHet was overigens niet het enige hoogtepunt van Navarone Foor tot nu toe. ‘Ook mijn debuut in de Eredivisie tegen FC Groningen was erg bijzonder. Gelukkig hebben we de wedstrijd niet verloren, aangezien we toch al tegen een 2-0 achterstand aan keken op het moment dat ik in moest vallen. Een ander hoogtepunt was de selectie voor Oranje onder 19 jaar. Daar spelen toch jongens als Maher, Castaignos, Lukoki en De Vrij; erg speciaal natuurlijk dat ik daar ook onderdeel van heb mogen uitmaken. Zeker omdat ik ook nog 20 minuten heb mogen spelen.’

BepalendAchterover leunen doet Foor echter niet. Aan het begin van dit seizoen kreeg de jongeling veel speeltijd, daarna wat minder. Naar tevredenheid van Foor liep het aantal minuten in de wedstrijden vlak voor de winterstop gelukkig weer wat op. ‘Ik moet nog meer rust vinden aan de bal, maar gelukkig heb ik een goed voorbeeld in Lasse Schone. Mijn doel is om bepalend te zijn voor het team en zoveel mogelijk aan spelen toe te komen. Altijd heb ik plezier in het voetbal, lever ik veel strijd en probeer ik me te laten zien aan het publiek’, besluit Foor.

Opmars van jong talent‘Ik wil het publiek vermaken en beter worden’

N.E.C. talent Navarone FoorFotografie: Broer van den Boom

Fotografie: Broer van den Boom

N.E.C. Nijmegen, Millingen, Ubbergen 2012vj.indd 27 23-01-12 16:12

Page 28: N.E.C. Courant januari 2012

Eerste huis kopen?Portaal opent deuren.

Minimaal 20% voordeliger wonen

Keuze uit veel koopwoningen

Bruynzeel keukenactie

Overdrachtsbelasting verlaagd

Vanaf €80.000 k.k.

Persoonlijk advies

Ontdek nú wat we in huis hebben.Kijk op portaalopentdeuren.nl of bel 0800 - 767 82 25.

N.E.C. Nijmegen, Millingen, Ubbergen 2012vj.indd 28 23-01-12 16:12