Moso lanceert duurzaamste bouwproduct van 2011

2
PERSBERICHT De Social Media van dit release, met afbeeldingen en verdere informatie over MOSO vindt u via deze link: http://bit.ly/q1Ze1c Consument steeds kritischer op duurzame producten MOSO Bamboo Products lanceert duurzaamste bouwproduct van 2011 Antwerpen, 12 oktober 2011 – MOSO International lanceert het duurzaamste bouwproduct van 2011. Met de introductie van de Green Premium-lijn biedt de marktleider in bamboe producten de bouwbranche een duurzaam alternatief voor binnen én buiten, waarmee zij aan de wensen van de steeds kritischere consument voldoet. Groen, Groener, Groenst De bamboe producten van MOSO zijn aangetoond CO²-neutraal over de hele levenscyclus en zijn gemaakt van de snelst groeiende plant ter wereld: Moso Bamboe (groeisnelheid tot 1 m per dag!). Daarnaast biedt MOSO met de Green Premium-lijn extra duurzame mogelijkheden. Green Premium is gemaakt van compleet formaldehyde-vrije lijmen en voorziet in FSC-certificering, waardoor extra BREEAM en LEED-credits kunnen worden behaald. Hiermee ontstaat een duurzaam bouwproduct dat zijn gelijke in de markt niet kent. Dr. ir. Pablo van der Lugt, hoofd research & development van MOSO International: ‘Bamboe wint snel aan bekendheid als duurzaam product. Toch merk je in de praktijk dat de consument kritischer wordt en steeds vaker vraagt naar concrete bewijsvoering. Met de introductie van de Green Premium-lijn voorziet MOSO in deze behoefte en legt ze met dit product gelijk de lat voor alle duurzame bouwmaterialen een stukje hoger.’ Levenscyclusanalyse: CO²- neutraal over de hele levenscyclus MOSO heeft de Technische Universiteit Delft opdracht gegeven om een officiële Levenscyclusanalyse (LCA) volgens de officiële ISO14040/44 norm uit te laten voeren. Het LCA rapport (inclusief carbon footprint analyse) concludeert dat alle beoordeelde MOSO producten (massieve vloeren, terrasdelen, platen en fineer) CO²-neutraal of beter zijn, over de hele levenscyclus.

Transcript of Moso lanceert duurzaamste bouwproduct van 2011

Page 1: Moso lanceert duurzaamste bouwproduct van 2011

PERSBERICHT

De Social Media van dit release, met afbeeldingen en verdere informatie over MOSO vindt u via deze link: http://bit.ly/q1Ze1c

Consument steeds kritischer op duurzame producten

MOSO Bamboo Products lanceert duurzaamste bouwproduct van 2011

Antwerpen, 12 oktober 2011 – MOSO International lanceert het duurzaamste bouwproduct van 2011. Met de introductie van de Green Premium-lijn biedt de marktleider in bamboe producten de bouwbranche een duurzaam alternatief voor binnen én buiten, waarmee zij aan de wensen van de steeds kritischere consument voldoet.

Groen, Groener, GroenstDe bamboe producten van MOSO zijn aangetoond CO²-neutraal over de hele levenscyclus en zijn gemaakt van de snelst groeiende plant ter wereld: Moso Bamboe (groeisnelheid tot 1 m per dag!). Daarnaast biedt MOSO met de Green Premium-lijn extra duurzame mogelijkheden. Green Premium is gemaakt van compleet formaldehyde-vrije lijmen en voorziet in FSC-certificering, waardoor extra BREEAM en LEED-credits kunnen worden behaald. Hiermee ontstaat een duurzaam bouwproduct dat zijn gelijke in de markt niet kent.

Dr. ir. Pablo van der Lugt, hoofd research & development van MOSO International: ‘Bamboe wint snel aan bekendheid als duurzaam product. Toch merk je in de praktijk dat de consument kritischer wordt en steeds vaker vraagt naar concrete bewijsvoering. Met de introductie van de Green Premium-lijn voorziet MOSO in deze behoefte en legt ze met dit product gelijk de lat voor alle duurzame bouwmaterialen een stukje hoger.’

Levenscyclusanalyse: CO²- neutraal over de hele levenscyclusMOSO heeft de Technische Universiteit Delft opdracht gegeven om een officiële Levenscyclusanalyse (LCA) volgens de officiële ISO14040/44 norm uit te laten voeren. Het LCA rapport (inclusief carbon footprint analyse) concludeert dat alle beoordeelde MOSO producten (massieve vloeren, terrasdelen, platen en fineer) CO²-neutraal of beter zijn, over de hele levenscyclus.

Uit het onderzoek blijkt dat bamboe een zeer goede en vooral snelle CO² ‘fixator’ is. Dat wil zeggen dat bamboe gedurende zijn groei een relatief grote hoeveelheid CO² uit de atmosfeer opneemt. Na de kap van de stam en verwerking in de MOSO producten zal deze CO² in het materiaal blijven en pas weer vrij komen in de afvalfase, wanneer het materiaal wordt verbrand in een biomassa centrale en zo als vervanger kan gelden voor fossiele brandstoffen zoals kolen en gas. Voor MOSO is het van groot belang om de emissies van broeikasgassen tijdens productieproces zo laag mogelijk te houden door middel van zeer efficiënte productie. Door het vergelijken van enerzijds de CO²-fixatie en vervanging van fossiele brandstoffen tijdens de afvalfase, en anderzijds de CO²

Page 2: Moso lanceert duurzaamste bouwproduct van 2011

emissies tijdens productie, transport en gebruik, kan de CO² balans van een product over de volledige levenscyclus bepaald worden. Wanneer de zogenaamde ‘carbon credits’ door fixatie en vervanging van fossiele brandstoffen groter zijn dan de emissies, dan is het product CO² neutraal. Dit is het geval is voor de massieve bamboeproducten van MOSO. Het rapport is op aanvraag beschikbaar.

Over MOSO InternationalMOSO International B.V. is gespecialiseerd in de ontwikkeling en verkoop van innovatieve en milieuvriendelijke, uit bamboe vervaardigde, producten voor interieur en exterieur toepassingen. MOSO is een mondiale speler, met kantoren in Nederland, Spanje en China. Met haar ruime ervaring (ca. 15 jaar), is MOSO in staat aan de hoogste klanteisen te voldoen.