Mic. Magazine 08/2010

15
mic. 08/’10 JAAP REESEMA WHAT’S NEXT? NICK & SIMON ZIJN ‘FIER’ | WAAR IS JAMES? | ILSE IS BACK | TALENT TIM DOUWSMA | ECHTE MUZIEK: CHRISTIAAN HOF

description

Mic. Magazine 08/2010

Transcript of Mic. Magazine 08/2010

Page 1: Mic. Magazine 08/2010

mic.08/’10

JAAP REESEMA • WHAT’S NEXT?

NICK & SIMON ZIJN ‘FIER’ | WAAR IS JAMES? | ILSE IS BACK | TALENT TIM DOUWSMA | ECHTE MUZIEK: CHRISTIAAN HOF

Page 2: Mic. Magazine 08/2010

mic.

Page 3: Mic. Magazine 08/2010

VORMGEVINGEllen Hoving

RecensiesELLEN HOVING

UITGEVER/DRUKKERKoninklijke Uitgeverij van Gorcum

Webdesign FX500DESIGN

mic.colofon

Page 4: Mic. Magazine 08/2010

mic.inhoud

8-910-1314-1516-1920-21

column.new stuff.talent.just like wowwhat’s next.

22-23we want more.

26-27sources.

Page 5: Mic. Magazine 08/2010

“Vakantie, dat is een chaos.”

Ellen HovingGrafisch ontwerpster, muziekliefhebster.

Annen, dinsdag 18 augustus 2010

Rust? Een weekje vrij. Geen werk, geen school, geen verplichtingen.. echt helemaal niks.Gadver. Ik voel me zo loos. Heb een pesthumeur van hier tot Tokio, je kunt me maar beter met rust laten!

Ik heb behoefte aan regelmaat. Laat mij maar elke dag om 06.00 opstaan om vervolgens onderweg te zijn naar school. Nog nooit zo’n zin gehad om anderhalf uur in de bus te zitten.. Lekker m’n muziek aan, nadenken over van alles en nog wat. Zonder dat iemand het door heeft de filosoof uithangen.Al een aantal weken zit ik met een geweldige playlist op mijn telefoon. Maar diezelfde aantal weken heb ik er niets aan gehad.Ik heb er zin in hoor. “Goeiemorgen meneer!”. “Ja, prima, ga maar zitten!” En dan zit ik daar, op standaard hetzelfde plekje in de bus. Ik pak m’n telefoon uit mijn tas en druk de oordopjes in mijn oren. Daar gaan we, op naar het Friese land.

Weiland na weiland, schaapje na schaapje, halte na halte.. de hele weg denk ik na. Dat is pas rust.Vakantie, dat is een chaos.

Ellen

9.column

Page 6: Mic. Magazine 08/2010

11.new stuffV

Nick & Simon - Een Nieuwe Dag

Vanaf 1 oktober zal het nieuwe album ‘Fier’ over de toonbanken vliegen, maar nu eerst ‘Een nieuwe dag’.

De eerste single afkomstig van het nieuwe album en ik ben vrij positief. Het is een ‘typische Nick & Simon’. Een motiverende tekst dat veel mensen aanspreekt. Ze spelen dus op save, lijkt mij.

Jennifer Hoffman speelt in de videoclip van dit nummer. Ze droomt dat ze haar leven omgooit en wanneer ze wakker wordt, weet ze dat ze haar droom waar wil maken. Althans, dat is de boodschap die ik uit de clip kan halen.

Al met al had ik er meer van verwacht. Vind het ook geen nummer waarmee je zegt ‘we’re back’. Het is absoluut een goed nummer hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar het is toch weer ‘typisch Nick & Simon’.

‘Fier’ wordt naar eigen zeggen een divers album, met lekker catchy, poppy nummers. Daar kijk ik naar uit. Iets nieuws, iets wat we totaal niet van ze verwachten! Ik ben benieuwd wat voor briljante teksten ze weer hebben geschreven. Want nogmaals, begrijp me niet verkeerd: ‘Een nieuwe dag’ is een geweldige song, met een geweldige tekst.

Ben jij ook zo benieuwd? Vraag jij je ook af of je ‘Fier’ op ze kunt zijn, na het ver-schijnen van ‘Fier’?Bestel hem dan nu online of koop hem, 1 oktober in de winkels!

REAGEREN? STUUR EEN E-MAIL NAAR [email protected]

VERMELD ‘1 - NICK & SIMON’ ALS ONDERWERP

Nick & Simon

Page 7: Mic. Magazine 08/2010

next toIlsede Lange

13.new stuffIIlse is back. Niet dat ze ooit weg is

geweest, maar het klinkt gewoon mooi, ‘Ilse is back!’.

Acht nummers op het nieuwe album, maar acht! Ik vond het eerst een beetje teleurstellend, maar toen ging ik nadenken. Als deze acht songs net zo mooi zijn als ‘Miracle’, ‘We’re allright, ‘Puzzle me’ en ‘So incredible’, dan mogen we absoluut niet klagen!

‘Next to me’ is de eerste single, afkomstig van het gelijknamige album. Ik ben bijzonder enthousiast! Doe je ogen dicht bij dit nummer en je waant je bij je grote liefde, knuffelend in een hangmat. Of je kijkt gewoon naar de videoclip en je doet alsof jij Ilse bent, nog makkelijker.

Op www.nexttome.nl zijn er al een aantal snippets van het album te beluisteren.

‘Eyes straight ahead’ -Een motiverende ballad, mooi. “But everybody has to know, in the end the truth will show. Try to stay strong, until then. Keep your head up and eyes straight ahead.”

‘Almost’ -Hier moet ik een beetje aan wennen. Althans, aan het couplet. Ik wil graag eerst het hele nummer horen, dan kan ik beter oordelen. In elk geval niet slecht! “I almost surrendered. You almost made me believe; feel like I’m picking up pieces, looking in places I can’t reach. We sat on the sun and you blinded me, almost.”

‘Beautiful distraction’ -Ik ben verliefd. Nu al, op een paar zinnen! Een geboren serenade, een geboren ‘ons liedje’. “You will always be my beautiful distraction. One part sweetness two parts passion. Everyday you make me feel brand new. You asked for my heart not perfection. The first one to lead me in the right direction.This crazy world won’t change the same old me, who loves the same old you.”

‘Carousel’ -Ja! Inderdaad! Ik word er ook com-pleet gestoord van! Dan is hij leuk, dan niet meer, dan is hij geweldig. Net een draaimolen, dat hoofd van mij! Dat moet Ilse ook gedacht hebben. Mooi nummer en vast erg herkenbaar voor veel dames! “And every time I pass you by, my heart’s breaking as I ride, on this worn out carousel. It just takes me round and round.Watch me reaching out for you. Yes, I’m reaching out for you, but my head’s still spinning.”

27 augustus ligt ‘Next to me’ in de win-kels. Voor maar €12,50! Ik koop hem sowieso.

REAGEREN? STUUR EEN E-MAIL NAAR [email protected]

VERMELD ‘1 - ILSE DE LANGE’ ALS ONDERWERP

me

Page 8: Mic. Magazine 08/2010

15.talent

TIMHHet begon voor deze Friese

alles-kunner in 2007. Hij besloot mee te doen aan het talentenjacht-pro-gramma ‘So you wanna be a popstar’. Hij deed auditie.

“Ik zing Jan Smit, van Laura trouwens”.

Hij was zenuwachtig. Maar achteraf was dat nergens voor nodig! Tim mocht naar de liveshows en werd vijfde. Na deze show viel hij, na eigen zeggen, in een zwart gat. Tim ging opzoek naar de juiste mensen om mee samen te werken. Hij bracht zijn eerste single ‘Wil je bij me slapen uit’. Het werd een klein hitje met als hoogste notering de 18e plek in de single top 100!

Nu, augustus 2010, heeft Tim veel nieuwe mensen om zich heen verzameld en gaat het erg goed met zijn carrière! Na ‘Wil je bij me blijven slapen’ heeft hij ‘Ga’ en ‘Je bent de hemel’ uitgebracht. Nu gaat hij het land door met zijn huidige single ‘Allebei’! Een lekker, vrolijk nummer, die je snel meezingt!

Tim laat op Twitter weten dat hij druk bezig is met het schrijven van teksten voor zijn album! Ja, een album! Eindelijk! Ik zit hier al zo lang op te wachten en ik weet dat ik niet de enige ben!

Dus. We kunnen een album van hem verwachten. En het zal een goeie worden ook! Tim is namelijk genomineerd voor een Buma Grootste Talent-award. Hij hoort hem te winnen. Vooral als ik je laat weten dat hij samen genomineerd is met o.a. Monique Smit.

Ik noemde Tim eerder in dit stukje een Friese alles-kunner. Dat hij Fries is, daar kun je niet omheen. Dat hij alles kan, daar kun je óók niet omheen! Tim speelde een kleine rol in ‘De Hel van 63’, naast acteurs als Chris Zeegers en Cas Janssen. Hij presenteert voor Sterren.nl, bij de Tros en zoals ondertussen allang bekend is, zingt hij ook nog!

Ik hoor een aantal dames nu denken. ‘Nou, dat is precies een jongen voor mij!’ Sorry dames, hij is bezet!

Wil je Tim toch een keertje zien? Dan kan dat door heel Nederland! Kijk op www.timdouwsma.com voor de date van optredens.

REAGEREN? STUUR EEN E-MAIL NAAR [email protected]

VERMELD ‘1 - TIM DOUWSMA’ ALS ONDERWERP

DOUWSMAzanger | presentator | acteur

Page 9: Mic. Magazine 08/2010

17.just like wow

CHRISTIAAn

C

HOF

“Christiaan Hof, met ‘Alleen is maar alleen”, kondigde Paul de Leeuw aan. Zo heb ik Christiaan leren kennen en ik stel hem en zijn muziek graag aan jullie voor!

Christiaan Hof, voormalig achtergrondzanger van Alain Clark, is bezig met zijn eigen carrière. Zijn debuutalbum ‘Ze vangt me’ wordt door veel mensen goed ontvangen. Bij Radio Noord is Christiaan een held, door Jan Dulles (3js) wordt hij een onderschatte muzikant genoemt. En dat is hij ook, hij wordt hartstikke onderschat.

Hij heeft geschreven voor Bastiaan Ragas, Kinderen voor Kinderen en Men2B. Nu schrijft hij o.a. voor Jaap Reesema (x-factor), maar wat hij ook geweldig doet is schrijven voor zichzelf. Op zijn album staan twaalf geweldige songs, die stuk voor stuk de mooiste teksten bevatten. Liefdesliedjes, feel-goodsongs, maar ook de ‘trieste’ nummers komen aan bod.Christiaan heeft nu drie singles uitgebracht (‘Alleen is maar alleen’, ‘Dit lichaam luistert niet’ en ‘Gewoon zoals ik ben’.). Gek genoeg heeft hij ‘Als je naar me lacht’ nog niet uitgebracht! Persoonlijk denk ik dat dat wel eens een echte doorbraak zou kunnen worden! Zo’n lekker nummer!

Zijn CD is dus prachtig, dat moge duidelijk zijn. Maar wil je echt genieten van goeie muziek, dan moet je eens naar een optreden van hem en zijn band gaan. Wat een gevoel leggen ze erin, Christiaan, maar ook de hele band. Fantastisch. Echt geweldig om te zien.

Voor meer informatie over Christiaan en zijn band, kun je op zijn site terecht, www.christiaanhof.nl. Ook heeft hij Twitter: www.twitter.com/christiaanhof. Echt de moeite om hem even te gaan volgen, want hij post soms een filmpje van zijn schrijfproces.

REAGEREN? STUUR EEN E-MAIL NAAR [email protected] VERMELD ‘1 - CHRISTIAAN HOF’ ALS ONDERWERP

” “terug naar het begin

of terug naar het middenomdat het einde niet bestaat

CHRISTIAAN HOF - WE GAAN DOOR

Page 10: Mic. Magazine 08/2010

19just like wowOOprah is toch nog ergens goed voor.

Want in haar show zag ik deze heren voor het eerst. Samen met Jamie Foxx traden ze op. Ik was verkocht.

Dat ik country mooi zou vinden, dat had ik nooit van mezelf verwacht. Maar Rascal Flatts is toch echt alleen in dat hokje te plaatsen, country.Je zal er vast op kunnen linedancen, maar dat is niet iets waar ik aan denk als ik hun muziek hoor. Mooie teksten, lekkere melodieën, maar vooral Gary’s stem spreekt me aan. De veren springen bijna uit mijn armen bij een mooie ballad, zo’n dikke laag kippenvel krijg ik dan.

Rascal Flatts bestaat uit Gary LeVox, Jay DeMarcus en Joe Don Rooney. Gary is de leadzanger en de andere twee zijn voornamelijk gitarisen, maar ook prima zangers!

Ik ben eens even op Youtube gaan neuzen en kwam echt zulke mooie nummers tegen! Ik noem een ‘I’m moving on’, ‘Take me there’, ‘I Melt’, maar het allermooiste Rascal Flatts-nummer vind ik toch wel ‘Skin’. Een nummer over een meisje met kanker. De moeite waard om even op te zoeken op Youtube.

Welk nummer je ook zeker even moet horen is “My Wish”. Het is net als ‘I’m moving on’ en ‘Stand’ een motiverend nummer, maar deze is ook erg mooi om naar een vriend of vriendin te sturen.

Ik kan niet wachten tot ze een keer optreden in Nederland! Als ze ooit eens komen, dan ben ik er zeker-weten bij!

My wishBut more than anything, more than anything,my wish for you is that this life becomes all that you want it to.Your dreams stay big, and your worries stay small, you never need to carry more than you can hold. And while you’re out there getting where you’re getting to, I hope you know somebody loves you and wants the same things too. Yeah, this is my wish.

REAGEREN? STUUR EEN E-MAIL NAAR [email protected]

VERMELD ‘1 - RASCAL FLATTS’ ALS ONDERWERP

Page 11: Mic. Magazine 08/2010

21.what’s next?

JAAPXX-factor is zijn doorbraak geweest,

hij heeft gewonnen! Wat gaat Jaap nu doen? Let’s find out!

Gordon vond het een schijtnummer, ‘Don’t stop believing’, maar wat weet Gordon nou? Zijn laatste hit is van voor de oorlog en wordt gecoverd door Thomas Berge. Do I need to say more? Dacht het niet.

Jaap tourt nu al een tijdje door het land met zijn single, maar wanneer kunnen we nou wat nieuws verwachten? Er zijn allerlei mensen voor hem aan het schrijven, er zijn demo’s gemaakt. Maar van wat ik begrepen heb, is de keuze tussen Nederlandstalig en Engels nog steeds niet gemaakt! Wat denken jullie? Ik denk een mixje. Waarom niet? Een album met Engelse en Nederlandse liedjes: uniek en voor iedereen wat! Ik vrees dat een mixje niet gaat gebeuren, dus ik kies voor Engels. Met zo’n stem kan hij ook internationaal doorbreken, toch?

Van Jaap kunnen we zeggen dat hij is doorgebroken, dat was hij eigenlijk al voordat hij had gewonnen. Met 51% van de stemmen wist hij Maaike te verslaan, maar zeg nou zelf, als Maaike had

gewonnen dan hadden we nu al niets meer van haar gehoord! Trouwens, ik schrok zelfs een beetje van die 51%! Jaap was vanaf het begin al de winnaar en dan nog wordt er zoveel gestemt op Maaike? Idioot, echt.

Nu is het dus maar afwachten totdat we een releasedatum gaan horen. Ik ben benieuwd wat het gaat worden! Via Twitter heb ik vernomen dat o.a. Christiaan Hof voor hem aan het schrijven is, dus ik maak me geen zorgen.

Wil je Jaap op de voet volgen? Volg hem dan op Twitter: twitter.com/jaapreesema. Ook zijn vriendin, Bo, heeft Twitter! Ook erg leuk om haar te volgen, want zij is helemaal into the fashion. Om haar te volgen ga je naar twitter.com/bo_di.

REAGEREN? STUUR EEN E-MAIL NAAR [email protected] VERMELD ‘1 - JAAP REESEMA’ ALS ONDERWERP

Page 12: Mic. Magazine 08/2010

23.we want moreY“You give me something that makes me

scared, allright? This could be nothing, but I’m willing to give it a try.”

Het refrein van zijn eerste hit ‘You give me something’. Iedereen zingt het feilloos mee, maar wie is deze hitmachine ook alweer? En waar is ‘ie gebleven?

Mister James Morrison, geboren in het Engelse plaatsje Rugby, breekt door met zijn debuutsingle. Na deze hit heeft hij eigenlijk alleen nog maar hits gehad, op misschien ‘One last chance’ na dan. ‘Wonderful world’, ‘The pieces don’t fit anymore’, ‘Undiscovered’, ‘You make it real’, ‘Nothing ever hurt like you’, ‘Broken strings’, ‘Please don’t stop the rain’ en als laatste bracht hij ‘Get to you’ uit. Dat was in februari! Wat mij betreft tijd voor wat nieuws. Daar is hij hoogstwaarschijnlijk ook mee bezig, maar het duurt me allemaal gewoon te lang. Ik kan geen genoeg krijgen van deze geweldige teksten, melodieën en zijn ruwe stem.

Wat mij trouwens enorm verbaasde, na wat gegoogle, is dat hij hier nog nooit een nummer-1-hit heeft gescoord. En ‘Undiscovered’, de hoogste notering was plekje nummer 30! Terwijl het zo’n geweldig geschreven

James Morrisonnummer is! Bij zijn volgende geniale nummer gaan we daar iets aan doen, oké? Afgesproken?

Ik ben de laatste tijd ook een grote liefhebber van de muziek van Jason Mraz geworden. Na weer wat gegoogle kwam ik het nummer ‘Details in the fabric’ tegen. Jason Mraz zingt dit samen met onze James en wat een geweldige combinatie! Dus als je tijd hebt, zeker even luisteren!

‘Details in the fabric’“Are the details in the fabric are the things that make you panic? Are your thoughts results of static cling? Are the things that make you blow.. Hell, no reason, go on and scream. If you’re shocked it’s just the fault of faulty manufacturing. Everything will be fine, everything in no time at all. Everything.Hold your own and know your name.Go your own way.”

En houd hem in de gaten, die James. He’ll be back, I just feel it!

REAGEREN? STUUR EEN E-MAIL NAAR [email protected]

VERMELD ‘1 - JAMES MORRISON’ ALS ONDERWERP

Page 13: Mic. Magazine 08/2010

MIC.

Page 14: Mic. Magazine 08/2010

sourcesCoverfotomasterpiecemanagement.nl

Nick & Simonrogierjaarsma.nl

Ilse de LangeUniversal Music

Tim Douwsmarogierjaarsma.nl

James MorrisonUniversal Music

Jaap ReesemaLaura Oldenbroeknufoto.nl

Rascal FlattsLyric Street

27.

Page 15: Mic. Magazine 08/2010

mic.m a g a z i n e