MBI | XL-COLLECTION 2012

116
MBI GEPROFILEERDE STENEN NIEUW IN DE COLLECTIE VAN MBI GROOTSTE COLLECTIE NABEHANDELDE STENEN ABSOLUUT HOOGWAARDIGE SIERBESTRATING tuin thuis in de XL-COLLECTION 2012 WWW.MBI.NL

description

GEPROFILEERDE STENEN NIEUW IN DE COLLECTIE VAN MBI GROOTSTE COLLECTIE NABEHANDELDE STENEN ABSOLUUT HOOGWAARDIGE SIERBESTRATING

Transcript of MBI | XL-COLLECTION 2012

MBI

GEPROFILEERDE STENENNIEUW IN DE COLLECTIE VAN MBI

GROOTSTE COLLECTIENABEHANDELDE STENEN

ABSOLUUTHOOGWAARDIGESIERBESTRATING

tuint huisin de

XL-COLLECTION 2012WWW.MBI .N L

Welkom bij MBIM B I X L - C O L L E C T I O N 2 0 1 2

Het níeuwe MBI wel te verstaan. HoewelMBI al sinds 1945 bestaat, spreken we in 2012 toch echt over het nieuwe MBI! Vanaf 1 januari van dit jaar zijn de bedrijvenHiga BV (v.h. Holcim Betonproducten) enMBI Beton BV namelijk samengegaan in één nieuw MBI.

Een MBI dat als geen ander weet wat u, onze klant, de consument van onze producten, wenst voor in uw tuin.Naast het feit dat we de producten voor u trendy, kleurrijk en vooral mooi maken, zijn onze producten ook onderhouds-vriendelijk, duurzaam en comfortabel. Bij het nieuwe MBI zijn dagelijks honderdenbetrokken medewerkers actief bezig met uw tuin. In deze brochure gunnen wij u dit jaar dan ook van harte een kijkje in onze eigen keuken.

U zult in deze brochure naast onze produc-ten ook zien hoe deze daadwerkelijk totstand worden gebracht door de tomelozeinzet van onze “Steenmeesters”.

De stenen en tegels van MBI passen bij alle bestratingwensen van alle mensen! Bijgestaan door een uitgekiend netwerk van pure specialisten, de MBI-dealers, is het mogelijk om u een gericht advies opmaat te bezorgen waardoor u ook tot inlengte van jaren plezier zult beleven aan al onze producten.

De tuin is veranderd van een plek omte werken in een plek om te genieten, of dat nu zwemmen, koken, luisteren, lezen of zomaar relaxen is, dat maakt niet uit. Het is allemaal mogelijk met de productenvan MBI.

U treft in deze brochure naast bekende succesmodellen en -kleuren ook weer denieuwste ontwikkelingen en kleuren op sierbestratinggebied aan. Een tipje van de sluier: Kijk maar eens bij de product-lijnen GeoSenza Ardesia Mare, GeoPiazza of GeoVenta...Of bekijk voor de nieuwste kleuren de Modena, Varese, Veneta, Torino of Savile Grey maar eens.

Een ding is zeker: welke stijl of kleur, welke vorm of textuur u ook kiest, met de keuze voor MBI-producten kiest u altijdvoor kwaliteit en originaliteit! Wanneer uw terras, tuinpad of oprit daarbij ook nog vakkundig zal worden gelegd, dan zult u zich zeker een heel lange tijd Thuis in de Tuin voelen!

Namens alle Steenmeesters van MBIwensen wij u veel lees- en vooral veel tuinplezier toe!

Patrick van den TillaartBusiness Groep Manager TuinMBI De steenmeesters maart 2012

VOORW

OORD

Zwaar belastbaar (oprit)

Easy to Clean

Kleurecht

Footcomfort

Verkrijgbaar in 25 kg zak

Al bladerend door dit MBI-magazine zult u bij de diverse productgroepen pictogrammen tegen-komen, die onderstaande eigenschappen vertegenwoordigen. Zo ziet u in een oogwenkof de gekozen variant aan uw eisen voldoet.

i De gebruikte bestrating op de cover

en op deze pagina is de Puro Nero

uit d e GeoSenza-serie.

MBI

i n h o u d

Voorwoord 2Inhoud 3Waarom MBI-stenen 4Plezier in je werk 5Concepten & Deklagen 6Kleur bekennen 7

HOOGWAARDIGE BETONBESTRATING 8

GeoVenta 10GeoPiazza 11GeoSenza Puro 12GeoSenza Lato 13GeoSenza Solivo 16GeoSenza Solivo Lato 17GeoArdesia 18GeoArdesia Mare 23GeoAntica Superieur 24GeoPlano Superieur 30GeoColor+ 32GeoColor+ Olivijn 36GeoColor Excellent 38GeoStructura 40Elegance Plus 42Antica Plus 43Facetto 44Antica Cura 46Trommelstenen 50Plaza 52Betontegels 54Gewassen Klassiek 56In the Dark 57

SIERLIJKE SIERTEGELS 58

The New Bradstone 60Siertegels D’Italia 64Novodal 66Novolux Topline 70Natuursteen 74Baksteen 78Signa 82Exterieurparket 84

THE FINISHING TOUCH 86

Muurelementen 88Traptreden 94Bielzen 96Banden/Palissaden 98Watermanagement 100Keien & Brokken 104Split, Grind en Zakgoed 106Onderhoudsproducten 108Verlichting 110Colofon 115

t u i nt h u i si n de

MBI

XL-

COLL

ECTI

ON

201

2

Ervaring in tuinplezierMBI heeft al meer dan 66 jaar plezier in het ontwikke-len, produceren en verkopen van stenen voor uw tuin.Inmiddels hebben we honderden verschillende kwali -tatief hoogwaardige tuintegels en aanverwante produc-ten in ons assortiment. Ook werken we dagelijks aannieuwe ontwikkelingen om uw tuinplezier nog verder tevergroten. Daarbij staan duurzaamheid en kwaliteitvoorop, want wie stenen van MBI in zijn tuin legt, kan jarenlang vooruit. Gegarandeerd!

InnovatieVanzelfsprekend blijven we nieuwe stenen ontwikkelen.Omdat we van innovatie houden, graag de nieuwstetrends lanceren en ……. omdat we het kúnnen! MBI in-ventariseert daarnaast voortdurend de wensen van zijnafnemers. En ook dat levert alsmaar mooiere en beterestenen op.

Sinds jaar en dag gebruiken we de meest hoogwaardigematerialen in onze productie. En daar verandert nietsaan. Kwaliteit van de grondstoffen, dat is onze basis. Ennatuurlijk wordt vervolgens iedere bewerking in hetproductieproces zorgvuldig uitgevoerd en voortdurenddoor ons team van ervaren vakmensen gecontroleerd.

VakmanschapPassie voor stenen en de ambitie om daarin de bestekwaliteit te gaan leveren, dat waren in 1945 de uitgangs-punten van Anton van der Meijden.

Van der Meijden heeft steeds vooropgelopen in optima-lisatie van de processen en op vernieuwende wijze mechanisaties doorgevoerd. Nog steeds is het investe-ren hierin een speerpunt van het bedrijf. Waren voor-heen de knipinstallatie en de trommel met automa -tische verpakkingslijn het neusje van de zalm in Europa,heden ten dage loopt MBI opnieuw voorop met zelf ontwikkelde machines. Zo is de Big Bertha in Veghel de groot ste steenpers van Europa en is de Gladiator inKampen de allereerste inlijn-verouder-borstelinstallatiein zijn soort. In 2011 is wederom geïnvesteerd in eennieuwe machine: Bull’s Eye. Deze unieke nabewerkings-machine zorgt voor een natuurlijke look bij stenen entegels. Ook in Aalst is geïnvesteerd in een unieke verou-der-borstelinstallatie. Zo kunnen wij u de uitstraling vannatuursteen aanbieden met alle voordelen van beton!

MBI is nog steeds een familiebedrijf met Holcim als me-deaandeelhouder. De medewerkers voelen zich extra be-trokken bij MBI. ‘En daar zijn we trots op.’

Waarom MBI-stenen?

4

GardenCollexionMBI

5

‘Ik kan niet zonder stenen’, dat is wat oprichter Antonvan der Meijden dikwijls zei over zijn passie voor MBI.Die passie is 67 jaar later nog steeds aanwezig in het be-drijf en bij het team van ca. 350 medewerkers. Plezierhebben in je werk is een van de kernwaarden bij MBI,dat zijn betrokkenheid laat zien door iedere medewerkeractief de ruimte te geven om zich te ontplooien.

De investering in medewerkers, het kapitaal van iederbedrijf, heeft er ook toe geleid dat de werkprocessen bijMBI goed zijn georganiseerd. Er zijn korte lijnen tussende diverse afdelingen van Ontwikkeling, Productie, Plan-ning en Logistiek. En dat komt ieder proces ten goede.

In deze brochure treft u daarom ook impressies aan vanonze steenmeesters in bedrijf.

‘Plezier in je werk’

6MBI

XL-

COLL

ECTI

ON

201

2

ANTICA CURA/+ GEOANTICA SUPERIEURFACETTO GEOARDESIA

GEOSENZA SOLIVO GEOSENZA LATOGEOSENZA SOLIVO LATO GEOSENZA PURO

GEOCOLOR+ GEOSTRUCTURAGEOPLANO SUPERIEUR TROMMELSTEEN

Antica Cura/PlusStenen met een gepigmenteerde (Antica Plus is metgecoate) toplaag. Maatvast en makkelijk te onderhou-den. Ze zijn innovatief verouderd waardoor weliswaareen nostalgische look ontstaat, maar met een trendyuitstraling van deze tijd.

FacettoProduct met een kleine, strakke facetrand, voorzienvan een gepigmenteerde toplaag en afstandhouders.Maatvast, makkelijk te reinigen en onderhouden.

GeoAntica SuperieurInnovatief verouderd. Nostalgisch maar super modern.Overal toepasbaar. Kleurecht en voorzien van een100% natuurlijke en hoogwaardige toplaag. Maat- en slijtvast, makkelijk te onder houden en voorzienvan Footcomfort®.

GeoArdesia100% kleurecht met zeer natuurlijke leistenen top-laag. Bijzondere schaduweffecten door het natuur -lijke patroon. Kleurecht, slijt- en maatvast, makkelijkin onderhoud. Voorzien van Footcomfort®.

GeoSenza SolivoDeze schitterende tegel dankt zijn bijzondere karakteraan de door MBI ontwikkelde textuur. Door het lucide-ren van deze tegels worden ze zeer verdicht en blijvenze vele, vele jaren mooi. Voorzien van Footcomfort+®.

GeoSenza Solivo LatoDoor de Solivo-serie op zeer innovatieve wijze nogeens na te behandelen ontstaat de grootst mogelijkebe nadering van de meest exclusieve natuursteen -tegels, maar dan beter! Voorzien van Footcomfort+®.

GeoSenza PuroHoogwaardige 100% kleurechte toplaag, eerst zeerlicht gestraald en daarna gelucideerd. Zo ontstaat een zeer natuurlijke lichte structuur. Voorzien van Footcomfort+®.

LatoHet innovatief gelucideerde oppervlak is op ultra -moderne wijze verouderd. Zo ontstaat een nauwelijksvan echt oude natuursteen te onderscheiden steen.Voorzien van Footcomfort+®.

GeoColor+100% kleurechte, natuurlijke, hoogwaardige top laagmet uitgewassen nabewerking. De natuursteentjeskomen in het zicht waardoor een bijzonder trendy enmooi geheel ontstaat. Maat- en slijtvast en kleurecht.

GeoPlano SuperieurStrakke, kleurechte steen met een hoogwaardigekleurechte en natuurlijke toplaag. Door strakke maarfacetloze randen behouden ze een nonchalante ennatuurlijke uitstraling. Maat- en slijtvast, kleurecht en voorzien van Footcomfort®.

GeoStructuraVoorzien van een fijne, dichte structuur. Met kleur -echte, hoogwaardige en natuurlijke top laag. Makke-lijk te onderhouden, maat- en slijtvast, kleurecht en voorzien van Footcomfort®.

TrommelsteenDoor en door gekleurd, zonder afstandhouders. Op traditionele wijze getrommeld waardoor eennostal gische look ontstaat.

Nieuw in de familieOnlangs aan ons assortiment toegevoegd:GeoPiazza, GeoVenta en GeoSenza Ardesia Mare:u komt ze verderop in deze brochure nog tegen.

GeoPiazza Geprofileerde steen met een licht houtnerf-profiel.Dit profiel geeft een bijzonder mooi schaduweffect

aan uw oprit, tuinpad,patio of terras. U waantzich al snel op een vande Italiaanse sfeervollepleinen.

GeoVentaGeprofileerde steen met een lichtgolvend profiel. Deze natuurlijke, moderne, golvende textuur be -

nadrukt het gevoel vanzwoele zomeravondenop het terras. Leverbaarin 2 maten, ook in eeneen strak stroken -verband.

GeoSenza Ardesia Mare Geprofileerde steen, afgeleid van de beroemde GeoArdesia-lijn. Deze steen is geïnspireerd op recht -streeks uit de zee verkregen grondstoffen. Denk aanschelpen, die innovatief en op een unieke manier

worden toegepast in dedeklaag, ondersteundmet een kleurstellingrechtstreeks afkomstigvan het Noordzeestrand.

concepten & deklagen

Footcomfort® en Footcomfort+®De productlijnen Antica, GeoPlano, GeoAntica Supe -rieur, GeoStructura en GeoArdesia van MBI zijn voor-zien van het unieke Footcomfort®, waardoor het heer-lijk lopen is op deze tegels. Wie wil dat nou niet?Dank zij een speciale behandeling voelen de tegelszachter aan.

Zacht maar wel veiligBij Footcomfort® ligt de nadruk echt op comfort. Anders dan bijvoorbeeld natuursteen worden MBI-tegels die voorzien zijn van Footcomfort® niet glad. Ze bezitten een natuurlijke stroefheid. Probeer dezeloopsensatie eens uit bij uw dealer. Gegarandeerd dat u overtuigd raakt van Footcomfort®.

Het beste is voor MBI nog niet goed genoeg. Daarwaar bij het normale Footcomfort® de productlijnenvoorzien zijn van een gesloten toplaag, is het nu ookmogelijk om tegels met een gestructureerde toplaagte verkrijgen in een nog zachtere, aaibaardere, maarzeker zo veilige uitvoering. Footcomfort+® voor hetideale buitenleven. De nieuwe GeoSenza-productlijnvan MBI is geheel voorzien van Footcomfort+®.

GEOPIAZZA

GEOVENTA

GEOSENZA ARDESIA MARE

7

Kleur bekennenWat is kleur?Alles om ons heen heeft kleur. Maar wat is kleur eigenlijk? En belangrijker nog: watdoet het met ons? Kleur is iets magisch. Zonder licht is er zelfs helemaal geen kleur.Pas wanneer er licht is, kan kleur bestaan. Kleuren hebben zeggingskracht en dragenbij aan uw expressie. Daarom is een juiste kleurkeuze heel effectief om bepaalde energie in uw leven te brengen, en in uw tuin! Met slim kleurgebruik is ook enorm tespelen. Een ruimte lijkt groter of juist kleiner met een bepaalde kleur. Kleur kan ons actief en creatief of juist rustig en ontspannen maken. Kortom: kleur is alles!

Wat doet kleur met je?Kleur kan fluisteren... en kleur kan brullen. Kleur kan iets benadrukken, kleur kan iets inde omgeving laten verdwijnen. Kleuren lijken anders bij fel zonlicht dan bij kaarslicht.Eén ding is zeker, welke kleur u ook kiest, in ons omvangrijke productengamma treft uze allemaal aan. Sterker nog, de kleuren van MBI zijn nagenoeg allemaal kleurecht,waardoor u tot in lengte van jaren kunt genieten van een zorgvuldig gekozen, duur -zame sierbestrating.

M B I X L - C O L L E C T I O N 2 0 1 2

8MBI

XL-C

OLL

ECTI

ON

201

2

geoventa

geopiazza

geosenza

geoardesia

geoantica superieur

geoplano superieur

geocolor+

geocolor excellent

geostructura

elegance plus

antica plus

facetto

antica cura

trommelstenen

plaza

betontegels

gewassen tegels

in the dark

9

hoogwaardige betonbestrating

geoventa

10

Alsof de eerste zwoele zomerbries over uw terras heeft gewaaid en u lekker mijmerend uitrustmet in uw hand een koel glas, kijkend in de verte en optimaal genietend van de eerste zwoelezomeravonden die ongetwijfeld komen gaan..... Dat is het gevoel wat deze nieuwe serieGeoVenta ongetwijfeld op zal roepen. Een mooie, natuurlijke, moderne golvende textuurbenadrukt dit gevoel. Een kleurecht product met een bijzondere uit straling, hoog van kwaliteiten met legio toepassingsmogelijkheden. Denk daarbij ook eens aan het innovatieve lineairestrokenverband dat zich heel mooi laat combineren met het onberispelijke 60 x 60 formaat.Met de serie GeoVenta hebt u altijd de zomer in huis, zelfs in de wintermaanden.....

GeoVenta

Een zomerbries op uw terras

be

to

nb

es

tr

atin

g

geov

enta

/ ge

opia

zza

romamilano florenceriviera modena

MBI

XL-C

OLL

ECTI

ON

201

2

i GeoVenta Milano

GEOVENTA 60 * 60 * 6 68 * 17 / 52 * 17 / 38 * 1352 * 13 / 30 * 13 * 7

GIGATEGEL LINEAIR WILDVERBAND

MILANO € 36,60 € 37,80

RIVIERA € 36,60 € 37,80

ROMA € 36,60 € 37,80

FLORENCE € 36,60 € 37,80

MODENA € 36,60 € 37,80

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW

geopiazza

Bij de naam Piazza gaan de gedachten al snel naar sfeervolle, warme, gezellige Italiaanse pleinen,bij MBI staat er echter Geo voor; de benaming voor kleurechte kwaliteitsproducten.Piazza betekent in dit geval “natuurstructuur”. Nog nooit lagen beton en natuursteen zo dicht bijelkaar. Dit product mag oprecht Natuursteen op een betonnen drager worden genoemd.De lichte “houtnerf”-textuur geeft een bijzonder mooi schaduweffect aan deze sfeervolle produc-ten. Uw oprit, tuinpad, patio of terras zal daadwerkelijk tot leven komen met dit kwaliteitsproductvan Nederlandse bodem. Met GeoPiazza geeft u echt Vorm en Kleur aan het dagelijks leven!

GeoPiazzaMijmeren over straten en pleinen

romamilano florence riviera

varesemodena venetatorino

i GeoPiazza Milano

11

GEOPIAZZA 60 * 60 * 6 90 * 60 / 60 * 60 / 60 * 30 / 30 * 30

GIGATEGEL WILDVERBAND 6, H = 6 CM*

MILANO € 36,60 € 37,80

ROMA € 36,60 € 37,80

FLORENCE € 36,60 € 37,80

RIVIERA € 36,60 € 37,80

MODENA € 36,60 € 37,80

TORINO € 36,60 € 37,80

VARESE € 36,60 € 37,80

VENETA € 36,60 € 37,80

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW* Wildverband 6 is niet geschikt voor zware belasting

12b

eto

nb

es

tr

atin

g

geos

enza

MBI

XL-C

OLL

ECTI

ON

201

2

geosenza puro

GeoSenza, een nieuwe familieDe nieuwe GeoSenza is de meest innovatieve serie stenen op de Nederlandse markt. De stenen hebbeneen unieke, door MBI ontwikkelde nabewerking ondergaan en er zijn maar liefst vier varianten, die alle-maal ook nog eens hun eigen extra af werkings behandeling hebben ondergaan. We noemen ze: GeoSenzaPuro, GeoSenza Lato, GeoSenza Solivo en GeoSenza Solivo Lato.

13

o GeoSenza Puro Nero u

14

GeoSenza PuroDe GeoSenza Puro heeft een kleurechte toplaag die eerst zeer licht is gestraald en vervolgensgelucideerd. Zo ontstaat een zeer natuurlijke, lichte en fraaie oppervlaktestructuur. DeGeoSenza Puro is voorzien van Footcomfort+®.

be

to

nb

es

tr

atin

g

geos

enza

nero grigio crema ocra grigio nero

MBI

XL-C

OLL

ECTI

ON

201

2

GEOSENZA PURO 30 * 20 * 6 60 * 30 * 6 60 * 60 * 6 90 * 60 / 60 * 6060 * 30 / 30 * 30

TEGELFORMAAT GIGATEGEL GIGATEGEL WILDVERBAND 6*

NERO € 35,10 € 37,50 € 37,50 € 38,70

GRIGIO € 35,10 € 37,50 € 37,50 € 38,70

CREMA OCRA € 35,10 € 37,50 € 37,50 € 38,70

GRIGIO NERO € 35,10 € 37,50 € 37,50 € 38,70

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW

i GeoSenza Puro Nero

* Wildverband 6 is niet geschikt voor zware belasting

i GeoSenza Lato Grigio Nero

15

geosenza lato

GeoSenza LatoDe GeoSenza Lato heeft ook dit innovatieve gelucideerde opper-vlak en een kleurechte toplaag. De steen is bovendien op ultra-moderne wijze verouderd. Hierdoor is de GeoSenza Lato nauwe-lijks te onderscheiden van een oude natuursteen.

crema ocranero grigio nerogrigio

GEOSENZA LATO 30 * 20 * 6 60 * 30 * 6 60 * 60 * 6 90 * 60 / 60 * 6060 * 30 / 30 * 30

TEGELFORMAAT GIGATEGEL GIGATEGEL WILDVERBAND 6*

NERO € 36,30 € 38,70 € 38,70 € 39,90

GRIGIO € 36,30 € 38,70 € 38,70 € 39,90

CREMA OCRA € 36,30 € 38,70 € 38,70 € 39,90

GRIGIO NERO € 36,30 € 38,70 € 38,70 € 39,90

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW* Wildverband 6 is niet geschikt voor zware belasting

16b

eto

nb

es

tr

atin

g

geos

enza

grigio crema ocranero grigio nero

MBI

XL-C

OLL

ECTI

ON

201

2

geosenza solivoi GeoSenza Solivo Grigio Nero

GeoSenza Solivo Rechtstreeks uit de natuurDe GeoSenza Solivo dankt zijn bijzondere karakter aan de door MBI ontwikkelde textuur vanhet oppervlak van deze schitterende tegel. Door het lucideren van de GeoSenza Solivo-tegelswordt het oppervlak verdicht. Zo blijft de steen mooi, tot in lengte van jaren. De toplaag iskleurecht.

GEOSENZA SOLIVO 60 * 60 * 6

GIGATEGEL

NERO € 38

GRIGIO € 38

CREMA OCRA € 38

GRIGIO NERO € 38

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW

17

geosenza

solivo lato

GeoSenza Solivo LatoDe GeoSenza Solivo Lato is een extra behandelde variant van de GeoSenza Solivo. Doordeze steen nog eens extra te verouderen, ontstaat de grootst mogelijke benaderingvan de meest exclusieve, kleurechte natuursteentegel met een veel vriendelijkereprijs.

Deze hele GeoSenza-serie is kleurecht, maat- en slijtvast, easy-2-clean en voorzien vanFootcomfort+® (dus extra zacht aan de voeten).

GEOSENZA SOLIVO LATO 60 * 60 * 6

GIGATEGEL

NERO € 39

GRIGIO € 39

CREMA OCRA € 39

GRIGIO NERO € 39

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW

grigio crema ocranero grigio nero

i GeoSenza Solivo Crema Ocra

18b

eto

nb

es

tr

atin

g

geoa

rdes

iaMBI

XL-C

OLL

ECTI

ON

201

2

geoardesia

i GeoArdesia Milano

19

GEOARDESIA 60 * 30 * 6 60 * 60 * 6 60 * 40 / 40 * 40 / 40 * 20 90 * 60 / 60 * 6060 * 30 / 30 * 30

GIGATEGEL GIGATEGEL WILDVERBAND 2 WILDVERBAND 6, H = 6 CM*

MILANO € 35,65 € 35,65 € 36,30 € 36,90

ROMA € 35,65 € 35,65 € 36,30 € 36,90

RIVIERA € 35,65 € 35,65 € 36,30 € 36,90

CASTILLA € 35,65 € 35,65 € 36,30 € 36,90

VENETA € 35,65 € 35,65 € 36,30 € 36,90

FLORENCE € 35,65 € 35,65 € 36,30 € 36,90

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW

roma rivieramilano

castilla florenceveneta

De optimale combinatie van alle voordelen van beton met het stijlvolle van natuursteen. Dat is deGeoArdesia, een van de nieuwe tuinconcepten van MBI.

GeoArdesia is een product met een natuurlijke toplaag. Deze toplaag is voorzien van een uniek, lichtgolvend en variërend profiel, hetgeen zorgt voor een fraai en stijlvol schaduweffect op uw terras. Ditunieke uiterlijk van de GeoArdesia is het resultaat van een uit gekiend proces. Na de productie wor-den de stenen op bijzonder innovatieve wijze behandeld, waardoor ze niet meer te onderscheidenzijn van het natuurproduct leisteen.

Er zijn veel voordelen. GeoArdesia is namelijk kleur-, maat- en slijtvast, onderhoudsarm en, nietonbelangrijk, de steen biedt u Footcomfort®: hij is buiten gewoon comfortabel voor grote en kleineblote voeten! De GeoArdesia is al met al een kwalitatief zeer fraaie en goede, maar bovenal betaal-bare productlijn. De absolute top in sier bestrating!

GeoArdesia Meer dan alleen een tegel

* Wildverband 6 is niet geschikt voor zware belasting

20b

eto

nb

es

tr

atin

g

geoa

rdes

iaMBI

XL-C

OLL

ECTI

ON

201

2

t GeoArdesia Roma

i GeoArdesia Roma

21

o GeoArdesia Castilla

22b

eto

nb

es

tr

atin

g

geoa

rdes

ia /

mare

MBI

XL-C

OLL

ECTI

ON

201

2

geosenza

ardesia mare

t GeoArdesia Mare Sabbia

23

GEOSENZA ARDESIA MARE 60 * 60 * 6 90 * 60 / 60 * 60 / 60 * 30 / 30 * 30

GIGATEGEL WILDVERBAND 6*

SABBIA € 36,30 € 37,50

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW

...Dat is Ardesia Mare in de GeoSenza-serie van MBI. Waarde basis voor GeoSenza vorig jaar is gelegd met als uit-gangspunt de natuur in al haar facetten, gaat de ArdesiaMare hier nog een stapje verder in. Ardesia is de benamingvoor het schitterende licht golvende oppervlak van dezetegels en Mare is rechtstreeks afkomstig van de Zee... Dezee die ons een heel mooie grondstof achterlaat...:Schelpen... Innovatief en Uniek worden deze schelpen opnatuurlijke wijze toegepast in de toplaag van dit vernieu-wende maar o zo natuurlijke product. Ondersteund meteen kleurstelling rechtstreeks afkomstig van het Noordzee-strand (sabbia) Geeft u iedere dag het gevoel één te kun-nen zijn met de natuur. Zoals u van MBI gewend bent, is diteen kleurecht product dat 100% afkomstig is van Neder-landse bodem, letterlijk en figuurlijk.

GeoSenza Ardesia Mare

Op en top natuurlijk

sabbia

* Wildverband 6 is niet geschikt voor zware belasting

geoantica

superieur

24b

eto

nb

es

tr

atin

g

geoa

ntica

supe

rieur

MBI

XL-C

OLL

ECTI

ON

201

2

GEOANTICA SUPERIEUR 30 * 20 * 6 40 * 30 * 6 60 * 30 * 6 60 * 60 * 6 80 * 80 * 6 100 * 100 * 6 68 * 17 / 52 * 17 60 * 40 / 40 * 40 20 * 20 / 30 * 20 90 * 60 / 60 * 6038 * 13 / 52 * 13 / 30 * 13 * 7 40 * 20 30 * 30 / 40 * 40 / 60 * 60 60 * 30 / 30 * 30

TEGELFORMAAT TEGELFORMAAT GIGATEGEL GIGATEGEL GIGATEGEL* GIGATEGEL* LINEAIR WILDVERBAND WILDVERBAND 2 WILDVERBAND 4 WILDVERBAND 6*

CASTILLA € 31,40 € 31,40 € 33,60 € 46,50 € 33,60

FLORENCE € 31,40 € 31,40 € 33,60 € 46,50 € 33,60 € 33,85 € 34,75

TERRANO € 31,40 € 31,40 € 33,60 € 33,60 € 34,75

RIVIERA € 31,40 € 31,40 € 33,60 € 33,60 € 34,75 € 33,60 € 33,85 € 34,75

MILANO € 31,40 € 31,40 € 33,60 € 33,60 € 51,90 € 46,50 € 34,75 € 33,60 € 33,85 € 34,75

BERGAMO € 31,40 € 31,40 € 33,60 € 51,90 € 46,50 € 34,75 € 33,60 € 34,75

PALERMO € 31,40 € 33,60 € 33,60

NAPOLI € 31,40 € 31,40 € 33,60 € 33,60

SIENA € 31,40 € 31,40 € 33,60 € 33,60 € 33,60

MODENA € 31,40 € 33,60 € 51,90 € 33,60

TORINO € 31,40 € 33,60 € 51,90 € 33,60

VENETA € 31,40 € 33,60 € 33,60 € 51,90 € 46,50 € 34,75 € 33,60 € 34,75

VARESE € 31,40 € 33,60 € 51,90 € 34,75 € 33,60 € 34,75

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW

GeoAntica Superieur

Ruime keuze aan formatenEen op het eerste oog eenvoudige tegel, die echter bol staat van in genieuze vindingen die vooroptimaal tuinplezier zorgen, dat is de GeoAntica. Een tegel met een natuur lijke look, die dankzij eenunieke verouderingsproce dure prachtige kleurnuances uit echte natuurstenen kristallen haalt.Onze innovatieve Gladiator- machine zorgt middels dit unieke en moderne proces voor het non -chalante, verouderde uiterlijk van de stenen. Een bijzondere tegel dus, deze GeoAntica.

* Gigategel 80 x 80 cm / 100 x 100 cm en Wildverband 6 zijn niet geschikt voor zware belasting

varesetorino veneta

napolibergamo sienapalermo

terranocastilla rivieraflorence milano

modena

i GeoAntica Superieur Veneta

i GeoAntica Superieur Varesei GeoAntica Superieur Torino

25

26b

eto

nb

es

tr

atin

g

geoa

ntica

supe

rieur

MBI

XL-C

OLL

ECTI

ON

201

2

Sensatie onder je voetenHet assortiment GeoAntica Superieur bestaat uit een ruime keuze aan for maten. Hierdoor zijn verschillende legpatronenmogelijk, waar onder diver se wild verbanden. Er zijn zelfs langformaten en Gigategels leverbaar. GeoAntica Superieur heefteen kleurechte toplaag. De tegels zijn innovatief verouderd waardoor weliswaar een nostal gische look ontstaat, maar danwel met een trendy uitstraling van deze tijd. Maatvast en makkelijk te onderhouden, en ook nog eens voorzien vanFootcomfort®.

i GeoAntica Superieur Varese

27

Een echte uitblinkerGeoAntica Superieur blinkt uit in slijtvastheid. De basis van deze tegel bestaat uit een speciaalcement waar algen en mossen minder vat op krijgen. Dat bespaart u de komende jaren veel onder-houd. En de GeoAntica Superieur bezit natuurlijk ook het heerlijke Footcomfort®, waardoor hetheerlijk lopen is op deze tegels. Die voelen namelijk dankzij een speciale behandeling zacht aan.Probeer deze loopsenstatie eens uit bij uw dealer. Gegarandeerd dat u overtuigd raakt vanGeoAntica Superieur!

t GeoAntica Superieur Riviera

i GeoAntica Superieur Modena

i GeoAntica Superieur Palermo

28b

eto

nb

es

tr

atin

g

geoa

ntica

supe

rieur

MBI

XL-C

OLL

ECTI

ON

201

2

29

Minerale toplaag

t GeoAntica Superieur Florence

De GeoAntica Superieur-collectie is maatvast. Alle stenen worden in mallen vervaardigd en achterafnog eens uiterst zorgvuldig gecontroleerd op eventuele maat afwijkingen. GeoAntica Superieur is ookeen kleurvaste steen: de oersterke toplaag bestaat uit minerale natuursteen.

30b

eto

nb

es

tr

atin

g

geop

lano

supe

rieur

MBI

XL-C

OLL

ECTI

ON

201

2

GeoPlano Superieur

Aantrekkelijke soberheidSoberheid met een speelse afwerking, zo is deze GeoPlano Superieur het beste te omschrijven. Door het moderne karaktervan deze steen is het een zeer populaire tegel. De strakke, facetloze GeoPlano Superieur zorgt voor een vlak terras met veellevendigheid aan de tegelranden. Sober, maar zeker niet saai.

De tegel is maatvast en is daardoor onweerstaanbaar voor mensen die houden van een tuin met een moderne uit straling.Extra voordelen zijn de slijt- en kleurvastheid van de tegel, die eenvoudig schoon te maken is. Aantrekkelijk, toch?

i GeoPlano Superieur Milano

31

geo plano

superieur GEOPLANO SUPERIEUR 60 * 60 * 6 80 * 80 * 6 60 * 40 / 40 * 40 / 40 * 20 90 * 60 / 60 * 60

60 * 30 / 30 * 30

GIGATEGEL GIGATEGEL* WILDVERBAND 2 WILDVERBAND 6*

BERGAMO € 32,45 € 51,65 € 32,45 € 33,60

MILANO € 32,45 € 51,65 € 32,45 € 33,60

VENETA € 32,45 € 51,65 € 32,45 € 33,60

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW

venetabergamo milano

Strak, mét Footcomfort®!

* Gigategel 80 x 80 cm en Wildverband 6 zijn niet geschikt voor zware belasting

32b

eto

nb

es

tr

atin

g

geoc

olor

+MBI

XL-C

OLL

ECTI

ON

201

2

geocolor+

GeoColor+ Tijdloze, natuurlijke kleuren

i GeoColor+ Pure Grey

Wanneer u denkt dat tegels in de loop der tijd minder mooi zullen worden, dan hebt u nog niet kennisgemaakt met GeoColor+. Deze bijzondere bestrating isbuiten gewoon kleur- en slijtvast, zodat uw terras niets aan aantrekkelijkheid hoeft in te boeten.

Sterker nog: het lijkt wel of de kleur van uw terras ieder jaar mooier en dieper wordt! Het is de unieke MBI-uitvinding van het aanbrengen van een ijzersterkeminerale toplaag van echt natuursteen, die zorgt voor deze typische tijdloze uitstraling. Hele maal passend bij uw moderne tuin.

De geschiedenis van GeoColor+ voert terug naar de jaren tachtig van de vorige eeuw. Toen onze steenmeesters beton gingen mengen met natuursteen -granulaten, leverde dit GeoColor+ op: een ijzersterke, kleurechte steen. Daarmee was MBI de eerste die een dergelijke, gegarandeerd kleurechte betonstraat-steen ontwikkelde.

celtic brownedelantraciet geel/oranjeetna grey sallands bont

yellow creamsolid black polar greysavile grey pure onyx

pure whitepure black olivijnpure grey

GEOCOLOR+ 20 * 5 * 6 20 * 20 * 6 30 * 20 * 6 60 * 30 * 6 60 * 60 * 6 100 * 100 * 6 68 * 17 / 52 * 17 60 * 40 / 40 * 40 90 * 60 / 60 * 6038 * 13 / 52 * 13 / 30 * 13 * 7 40 * 20 60 * 30 / 30 * 30

WAALFORMAAT BLOKFORMAAT TEGELFORMAAT GIGATEGEL GIGATEGEL GIGATEGEL* LIN. WILDVERBAND WILDVERBAND 2 WILDVERBAND 6*

EDELANTRACIET € 29,00 € 29,00 € 29,00 € 31,85 € 32,20

ETNA GREY € 30,15 € 30,15 € 30,15 € 33,00 € 33,00 € 34,50 € 33,35 € 34,50

CELTIC BROWN € 30,15 € 30,15 € 33,00 € 33,35

GEEL/ORANJE € 30,15 € 30,15 € 33,00 € 33,35

SALLANDS BONT € 29,00 € 29,00 € 29,00 € 33,00 € 34,50

SOLID BLACK € 30,15 € 30,15 € 30,15 € 33,00 € 33,00 € 47,80 € 34,50 € 33,35 € 34,50

SAVILE GREY € 30,15 € 30,15 € 33,00 € 33,00 € 47,80 € 34,50 € 33,35 € 34,50

YELLOW CREAM € 30,15 € 33,00 € 33,00 € 33,35

POLAR GREY € 33,00 € 38,60 € 51,65 € 37,90

PURE ONYX € 31,50 € 31,50 € 34,10 € 34,10 € 33,35

PURE BLACK € 29,00 € 29,00 € 31,85 € 46,50 € 32,20

PURE GREY € 29,00 € 29,00 € 29,00 € 31,85 € 32,20 € 33,35

PURE WHITE € 30,15 € 30,15 € 30,15 € 33,00 € 33,00 € 33,35 € 34,50

OLIVIJN € 31,50 € 34,10 € 34,10 € 35,65

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW

33

* Gigategel 100 x 100 cm en Wildverband 6 zijn niet geschikt voor zware belasting

Kort daarop introduceerde MBI de steen in een uitgebreid kleurengamma. De pro jectensector maakte meteen gretig gebruik van deze gloednieuwe steen, diemet zijn stijlvolle uitstraling al snel in het straatbeeld opdook. Vervolgens ontdekte ook de particuliere markt de excellente kwaliteiten van GeoColor+. De velevarianten van deze revolutionaire steen breiden het succes alleen maar verder uit.

34b

eto

nb

es

tr

atin

g

geoc

olor

+MBI

XL-C

OLL

ECTI

ON

201

2

i GeoColor+ Pure Grey

35

Klein, groter, grootst GeoColor+ is er in vele afmetingen

i GeoColor+ Pure Black

Alle GeoColor+ stenen zijn voorzien van een 100% kleur echte, natuurlijke, hoogwaardige toplaag met een uit gewassen nabewerking.De natuursteentjes komen in het zicht, waardoor een bijzonder trendy en fraai geheel ontstaat. En de stenen zijn ook nog eens maat-vast en slijtvast.

We maken de GeoColor+ in verschillende kleur varianten. Bijvoorbeeld in de zeer duurzame Pure Black, een soort die precies past inde huidige duurzaamheidstrend. En dat is deze keer ‘puur’ toeval! We gaven onze steenmeesters namelijk de opdracht te zoeken naartegels en productiemethoden die zo milieuvriendelijk mogelijk zijn. Die zoektocht leverde deze fraaie diep zwarte tegel op. Toeval...maar tegelijkertijd een schot in de roos!

Doorontwikkelingen van deze tegel, die bij uitstek in wildverband gelegd kan worden, zijn de Pure Grey in een grijze tint, de Etna Greymet een grijszwarte nuance, de Pure Onyx in een natuurlijke witgele tint en de Pure White met een moderne witte tint. Stuk voorstuk tegels die uitblinken in puurheid, authenticiteit en milieuvriendelijkheid. De grondstoffen bepalen de kleur van de tegels.

geocolor+ olivijn

36b

eto

nb

es

tr

atin

g

geoc

olor

+ ol

ivijn

MBI

XL-C

OLL

ECTI

ON

201

2

i GeoColor+ Olivijn

37

Alweer voor het achtste seizoen presenteer ik Eigen

Huis & Tuin en doe dat nog steeds met veel plezier.

Het is dan ook een hele eer om in deze brochure te

mogen schrijven voor de grootste fabrikant in bestra-

tings- en beton materialen van Nederland. Het zegt

iets over mijn positie binnen de groenwereld, maar

zeker ook over de visie van MBI. In mijn tuinen die ik

ook voor televisie ontwerp krijgt duurzaamheid een

steeds groter wordende rol en MBI is een van de par-

tijen die daar in meegaat.

Zo hebben we op tv onlangs de olivijntegel geïntroduceerd, een tegelmet een zeer geringe ecologische footprint. Er zijn meerdere produc-ten die aan te merken zijn als duurzaam en duurzaam is meer daneen product dat lang meegaat. Een product moet o.a. recyclebaarzijn, weinig energie kosten om te maken en ook moet het product ofhet materiaal uit de omgeving komen. Er zijn tal van betonproductendie aan deze voorwaarden voldoen. Een aantal van deze materialenzullen terug te zien zijn in de C2C-tuin die ik samen met Nico Wissingga maken op de Floriade 2012 in Venlo.

We zullen daar onze duurzame visie over groenvoorziening in de toekomst weergeven in een tuin waar alle producten en materialen100 % duurzaam moeten zijn. Ik probeer als tuinman en als presen-tator van het best bekeken tuinprogramma van Nederland mensenbewust te maken van de noodzaak om goed na te denken voordat zeaan de slag gaan. Als wij groenliefhebbers zijn, moeten we daar ooknaar handelen en zolang tuinieren niet op een natuurlijke maniergebeurt, zullen mensen ook niet gaan zien hoe mooi tuinen echtkunnen zijn. Zo maakt een mooie bestrating een tuin helemaal af,maar is een tuin met alleen maar bestrating niet echt een tuin. Eentuin moet op een verantwoorde manier tot stand komen en een tuinmoet leven, gelukkig deel ik deze visie met MBI.

‘Goede bestrating maakt de tuinhelemaal af, maar een tuin metalleen maar bestrating is nietecht een tuin!’

Lodewijk Hoekstra [ Eigen Huis & Tuin ]

geocolor

excellent

38b

eto

nb

es

tr

atin

g

geoc

olor

exce

llent

MBI

XL-C

OLL

ECTI

ON

201

2

GeoColor ExcellentDé projectbestratingvan NederlandMBI is ook gespecialiseerd in diverse soorten projectbestrating enkan deze in verschillende kleuren leveren. Informeer bij uw dealernaar de vele mogelijkheden.

i GeoColor Excellent Antraciet

39

zalmrozeantraciet bruin/zwart

rood/bruingrijs heidemangaan

terracottarood/zwart sallands bont

geostructura

40b

eto

nb

es

tr

atin

g

geos

truc

tura

puur antracietpuur grijs

MBI

XL-C

OLL

ECTI

ON

201

2

GEOSTRUCTURA 30 * 20 * 6 60 * 60 * 6

TEGELFORMAAT GIGATEGEL

PUUR GRIJS € 28,40 € 32,40

PUUR ANTRACIET € 28,40 € 32,40

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW

GeoStructura

Deze fijne, dichte structuur is natuurlijk kleurechtPuur grijs en puur antraciet, dat zijn de kleuren die we hebben uitgekozen voor deze bijzondere GeoStructura-steen. Deze nieuwe variant in onze collectie hebben we voorzienvan een hoogwaardige, kleurechte en natuurlijke toplaag. De steen is makkelijk te onder-houden, maatvast, kleurecht en slijtvast. En voor alle blote voeten heeft hij ook nog eens denabehandeling van Footcomfort® ondergaan. Al met al een zalige steen!

i GeoStructura Puur Grijs

41

i GeoStructura Puur Antraciet

elegance plus

42b

eto

nb

es

tr

atin

g el

ecan

ce pl

us /

antic

a plu

sMBI

XL-C

OLL

ECTI

ON

201

2

Oftewel een echt duinlandschap en dat inuw eigen tuin!! Alsof zand echt verwaaidis tot kleine heuveltjes, maar dan super-comfortabel voor uw voeten. De ElegancePlus is voorzien van een natuurlijk mattecoating dus ook nog een onderhouds-vriendelijk. Dat is Elegance Plus!

Om het natuurlijke geheel compleet temaken is deze prachtige be strating ver-krijgbaar in drie “aarde” tinten. Rich Blacken Lava voor de donkere tinten en Creamalsof het duinzand echt aan uw voetenlicht.

ElegancePlus Las Dunas

t Elegance Plus Rich Black

rich black cream lava

ELEGANCE PLUS 60 * 60 * 6 90 * 60 / 60 * 60 / 60 * 30 / 30 * 30

GIGATEGEL WILDVERBAND 6, H = 7CM

RICH BLACK € 34,45 € 35,60

CREAM € 34,45 € 35,60

LAVA € 34,45 € 35,60

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW

43

antica plus

creamrich black lava

ANTICA PLUS 30 * 20 * 6 45 * 30 * 6 60 * 60 * 6 90 * 60 / 60 * 6060 * 30 / 30 * 30

TEGELFORMAAT TEGELFORMAAT GIGATEGEL WILDVERBAND 6

RICH BLACK € 30,55 € 33,75 € 33,75 € 35,10

CREAM € 30,55 € 33,75 € 33,75 € 35,10

LAVA € 30,55 € 33,75 € 33,75 € 35,10

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW Zo kunnen we de geheel nieuwe Antica Plus-collectie samenvat-ten. Ingenieus door middel van de allernieuwste nabewerkings-technieken die op dit moment voorhanden zijn. Innovatieve ver-oudering gekoppeld aan een hypermoderne coatingslijn.Modern door de strakke uitstraling en de drie trendy kleurstel-lingen, subtiel door het licht nostalgische uiterlijk, de vorm -geving en de onderhoudsarme coating die erop aangebracht is.Antica Plus ... dat is langdurig, onderhoudsarm plezier en genie-ten van tuin en terras...

Antica PlusIngenieus, modern en subtiel

i AnticaPlus Rich Black

* Gigategel 80 x 80 cm / 100 x 100 cm en Wildverband 6 zijn niet geschikt voor zware belasting

i FacettoAntraciet

44b

eto

nb

es

tr

atin

g

face

tto

MBI

XL-C

OLL

ECTI

ON

201

2

facetto

Wilt u een strakke tuin met desondanks speelse legpatronen? Kies dan voor Facetto. Deze tegel heeft facet-randen, die zorgen voor een bijzonder licht- en schaduwspel. Zo krijgt elk legpatroon een extra accent. Facettoheeft een gepigmenteerde toplaag en afstandhouders. De tegel is maatvast, makkelijk te reinigen en onder-houden. Ook voor mensen die een trendy terras willen, zonder daar diep voor in de buidel te moeten tasten,is de Facetto een prima oplossing. In het assortiment zit zelfs een Gigategel van 100*100 centimeter. Snel eensuperterras!

FacettoStrak en speels

45

grijs/zwartantraciet grijsbruin/zwart

rood/zwart savannegeel genuanceerd bont

FACETTO 20 * 5 * 6 30 * 20 * 6 40 * 30 * 6 60 * 60 * 6 100 * 100 * 6 60 * 40 / 40 * 40 / 40 * 20

WAALFORMAAT TEGELFORMAAT TEGELFORMAAT GIGATEGEL GIGATEGEL* WILDVERBAND 2

ANTRACIET € 21,70 € 22,55 € 22,55 € 32 € 35,70 € 27,05

BRUIN/ZWART € 21,70 € 22,55 € 22,55 € 32

GRIJS/ZWART € 22,55 € 22,55 € 32 € 35,70 € 27,05

GRIJS € 32

ROOD/ZWART € 21,70 € 32

GEEL GENUANCEERD € 21,70

BONT € 21,70

SAVANNE € 21,70

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW* Gigategel 100 x 100 cm is niet geschikt voor zware belasting

46b

eto

nb

es

tr

atin

g

antic

a cur

aMBI

XL-C

OLL

ECTI

ON

201

2

antica cura

i Antica Cura Bruin Genuanceerd

47

Antica CuraModerne, authentieke kleurenEen terras dat historie uitstraalt, maar dat tegelijkertijd perfect past in een moderne tuin. Voor datogenschijnlijke contrast zorgt de Antica Cura. Een gigategel met prachtige kleuren en subtielbewerkte randen. Op zoek naar eenheid in de tuin? Dan is de Antica Cura een optie. De rijke kleu-ren van deze tegel sluiten perfect aan op het groen. Alsof de Antica Cura voorkomt in de natuur…Heel prettig is het warmte absorberende vermogen van de tegel. Heerlijk in de zomer!

i Antica Cura Antraciet

i Antica Cura Safarii Antica Cura Safari

48b

eto

nb

es

tr

atin

g

antic

a cur

aMBI

XL-C

OLL

ECTI

ON

201

2

i Antica Cura Provençaals Oker

49

ANTICA CURA 20 * 5 * 7 21 * 7 * 8 24 * 8 * 6 20 * 20 * 6 30 * 20 * 6 45 * 30 * 6 60 * 60 * 6 10 * 10 / 20 * 10 20 * 20 / 40 * 2020 * 20 / 30 * 20 * 6 40 * 40 / 60 * 40 * 6

WAALFORMAAT DIKFORMAAT LINGEFORMAAT BLOKFORMAAT TEGELFORMAAT TEGELFORMAAT GIGATEGEL LEGIO WILDVERBAND LEGIO GRANDE WILDV.B.

ANTRACIET € 24,20 € 24,45 € 23 € 23,20 € 23,20 € 30,25 € 30,25 € 30,25 € 30,25

GRIJS/ZWART € 24,20 € 24,45 € 23 € 23,20 € 23,20 € 30,25 € 30,25

BRUIN/ZWART € 23 € 23,20 € 30,25 € 30,25 € 30,25

ROOD/ZWART € 24,20 € 24,45 € 23,20 € 23,20 € 30,25

MANGAAN € 24,45

MASTIEK BRUIN € 24,45

CAMEL BRUIN € 24,20 € 24,45 € 23 € 23,20 € 30,25 € 30,25 € 30,25

SAVANNE € 24,20 € 23,20 € 23,20 € 30,25 € 30,25

SAFARI € 23,20 € 23,20 € 30,25

KENIA € 24,20 € 23,20 € 23,20 € 30,25

BONT € 24,20

GEEL GENUANCEERD € 24,20 € 23,20 € 23,20 € 30,25 € 30,25 € 30,25

NAIROBI € 30,25 € 30,25 € 30,25

MADAGASCAR € 30,25 € 30,25 € 30,25

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW

bruin/zwartantraciet rood/zwartgrijs/zwart mangaan

savannemastiek bruin safaricamel bruin kenia

nairobibont madagascargeel genuanceerd

50b

eto

nb

es

tr

atin

g

trom

mel

sten

enMBI

XL-C

OLL

ECTI

ON

201

2

trommelstenen

TrommelstenenNostalgische lookTrommelstenen zijn een slimme keuze voor de aanleg van paadjes enallerlei vormen van terrassen. Deze op tradi tionele wijze getrommeldestenen met een doorleefde uitstraling zijn al jaren populair. Dat komtniet alleen door de aantrekkelijke prijs, maar ook door de nostalgischelook. De stenen hebben geen toplaag en geen afstandhouders en zijneenvoudig te verwerken.

i Trommelsteen Antraciet

i Trommelsteen Brandaan

51

geel genuanceerdgrijs/zwart rood/zwart

keniasavanne zilvergrijssafari bont

brandaanprovençaals oker bruin/zwartantraciet melange salmone

TROMMELSTEEN 15 * 15 * 6 20 * 20 * 6 30 * 20 * 6

CARRÉFORMAAT BLOKFORMAAT TEGELFORMAAT

PROVENÇAALS OKER € 26,95 € 26,25 € 26,25

ANTRACIET € 20,25 € 20,25 € 20,25

BRANDAAN € 20,25 € 20,25 € 20,25

BRUIN/ZWART € 20,25 € 20,25 € 20,25

MELANGE SALMONE € 19,65

SAVANNE € 19,65

SAFARI € 19,65

KENIA € 19,65

ZILVERGRIJS € 19,65

BONT € 19,65

GRIJS/ZWART € 20,25 € 20,25 € 20,25

ROOD/ZWART € 20,25 € 20,25 € 20,25

GEEL GENUANCEERD € 19,65

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW

i Trommelsteen Provençaals Oker

plaza

52

De Plaza-tegels zijn relatief strakke, trendy maar vooral “pure” producten. Ze zijn voorzien van een kleine afstandhouder enhebben doorgaans een licht oneffen rand. Verharding in wildverbanden roept herinneringen op aan vervlogen tijden. Opauthentieke pleinen en op oorspronkelijke wegen bestond de verharding uit stenen van verschillende formaten, die wille-keurig door elkaar waren verwerkt. Deze manier van bestraten is nog lang niet achterhaald en biedt eindeloze variatie -mogelijkheden en geeft ieder terras een historische tint!

PlazaHistorisch en ‘eigentijds’

be

to

nb

es

tr

atin

g

plaz

aMBI

XL-C

OLL

ECTI

ON

201

2

i Plaza Camel Bruin

53

bruin/zwartantraciet rood/zwartgrijs/zwart camel bruin

keniasavanne bontsafari geel genuanceerd

nairobi madagascar

PLAZA 20 * 5 * 7 21 * 7 * 8 20 * 20 * 6 30 * 20 * 6 45 * 30 * 6 60 * 60 * 6 10 * 10 / 20 * 10 20 * 20 / 40 * 2020 * 20 / 30 * 20 * 6 40 * 40 / 60 * 40 * 6

WAALFORMAAT DIKFORMAAT BLOKFORMAAT TEGELFORMAAT TEGELFORMAAT GIGATEGEL LEGIO WILDVERBAND LEGIO GRANDE WILDV.B.

ANTRACIET € 21 € 22 € 20,50 € 20,50 € 26,50 € 25 € 25 € 25

GRIJS/ZWART € 21 € 23 € 20,50 € 20,50 € 25 € 25

BRUIN/ZWART € 20,50 € 26,50 € 25 € 25

ROOD/ZWART € 21 € 20,50 € 20,50 € 25

CAMEL BRUIN € 21 € 23 € 20,50 € 26,50 € 25 € 25

SAVANNE € 20,50 € 25 € 25

SAFARI € 20,50

KENIA € 20,50 € 25

BONT

GEEL GENUANCEERD € 20,50 € 25 € 25 € 25

NAIROBI € 26,50 € 25 € 25

MADAGASCAR € 26,50 € 25 € 25

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW

i Plaza Camel Bruin

betontegels

54b

eto

nb

es

tr

atin

g

beto

nteg

els

MBI

XL-C

OLL

ECTI

ON

201

2

i Betontegels Grijs

roodgrijs antraciet

BETONTEGELS 30 * 30 * 4,5 30 * 15 * 4,5 60 * 40 * 4,7 50 * 50 * 4,7 50 * 50 * 4,7 30 * 30 * 6

BETONTEGEL BETONTEGEL BETONTEGEL BETONTEGEL PLAZA TEGEL ZF KNIKKERTEGEL

GRIJS € 12,50 € 16,50 € 3,95 P/ST. € 3,85 P/ST. € 20,25 € 17,25

ANTRACIET € 16,00 € 19,50 € 4,85 P/ST. € 4,60 P/ST. € 20,25

ROOD € 16,00 € 19,50 € 4,85 P/ST. € 4,60 P/ST.

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW

Misschien wel de grondlegger van de sierbestrating, de betontegel. Betontegels zijn maatvast,tijdloos eenvoudig en op heel veel plaatsen bruikbaar. Designers hebben het materiaal onlangsherontdekt en zijn er creatief mee aan de slag gegaan. Maar u mag ze nog steeds gewoon rechtstraten in uw tuin.

Betontegels

Tijdloos en multifunctioneel

55

56s

ier

te

ge

ls

ge

was

sen

klas

siek /

in th

e dar

k

wit/rood split wit/groen splitwit/geel berggrind wit/zwart split

MBI

XL-C

OLL

ECTI

ON

201

2

SIERTEGELS KLASSIEK GEWASSEN 40 * 40 * 4,5 50 * 50 * 4,5 60 * 40 * 4,5

WIT/GEEL BERGGRIND € 26,25 € 19,80 € 19,80

WIT/ROOD SPLIT € 27,55

WIT/GROEN SPLIT € 27,55

WIT/ZWART SPLIT € 27,55

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW

Gewassen klassiek, beter bekend onder de naam “grindtegel”,sierde en siert nog steeds vele tuinen in heel het land en daar-buiten. Door de tegel extreem uit te wassen worden de grind-korrels in de deklaag goed zichtbaar. Nog steeds te verkrijgen ineen assortiment van een aantal formaten en kleuren.

i Granilux Cantal Wit/Geel

en Loire Terrazzo

57

in the dark

glow in the dark lighting in the darkblack in the dark

IN THE DARK 40 * 40 * 4,5

BLACK IN THE DARK P/ST. € 6,10

GLOW IN THE DARK P/ST. € 9,90

LIGHTING IN THE DARK P/ST. € 25,45

ADVIESPRIJZEN PER STUK INCLUSIEF BTW

De serie In the Dark van MBI is de meest “natuurlijke” verlichting die u maarin uw tuin kunt kiezen. Door een speciaal productieproces “laden” de granu-laten in deze tegel zich overdag op met energie en in de avond wanneer desfeerverlichting erop schijnt, geven deze tegels licht. Deze serie geeft een bijzonder sfeervol effect aan ieder terras.

t Glow in the Dark

In the Dark

Natuurlijk sfeervol

M B I X L - C O L L E C T I O N 2 0 1 2

58MBI

XL-

COLL

ECTI

ON

201

2

i Bradstone Old Town

59

sierlijke siertegels

the new bradstone

siertegels d’italia

novodal

novolux topline

natuursteen

baksteen

signa

exterieurparket

60

Engelse leveranciers hebben de naam kwaliteit te leveren. Dit geldt zeker voor Bradstone,de Engelse fabrikant die een serie bijzondere kwaliteitsproducten voor tuin en terrasmaakt. In de fabrieken van Bradstone worden de terrastegels op ambachtelijke wijze gepro -duceerd. Met de hand wordt van een voorbeeld van natuursteen een originele malgevormd, waarvan vervolgens een gietvorm gemaakt wordt. Uit deze vorm worden terras-tegels gegoten die nauwelijks van natuursteen zijn te onderscheiden. Superieur van kwali-teit, vorst bestendig en zelfs kleurvaster dan 90% van de te verkrijgen natuursteensoorten.

The New BradstoneBijzonder kwaliteitsproduct

sie

rlij

ke

sie

rte

ge

ls

th

e new

brad

ston

eMBI

XL-

COLL

ECTI

ON

201

2

the new bradstone

61

t Via Romana

i Old Townoi Cloisters Liverpool

62s

ier

lij

ke

sie

rte

ge

ls

th

e new

brad

ston

eMBI

XL-

COLL

ECTI

ON

201

2

The New Bradstone-tegels kenmerken zich door hun leisteenachtige oppervlaken de grillig gevormde randen. De Old Town-tegels vallen nog eens extra op doorhun bijzondere kleuren. Weathered limestone bijvoorbeeld, klassiek antraciet ofrustiek grijs/groen. Bradstone met de B van Beste!

The New Bradstone Old Town

63

geel/oranje genuanceerd

limestone

grijs/groen leder/buff

gironde

standard sand

antraciet

liverpool

THE NEW BRADSTONE CLOISTERS WILDVERBAND MET STREEPJES ZONDER STREEPJES

LIVERPOOL € 71,90 € 65,35

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW

BRADSTONE GOOTTEGEL 60 * 30 * 5 30 * 30 * 5

GOOTTEGEL RECHT GOOTTEGEL HOEK

LIMESTONE € 24,40 € 17,60

ADVIESPRIJZEN PER STUK INCLUSIEF BTW

THE NEW BRADSTONE OLD TOWN 60 * 60 / 60 * 45 / 60 * 30 / 45 * 45 / 45 * 30 / 30 * 30

WILDVERBAND 3,8

GRIJS/GROEN € 55,70

LEDER/BUFF € 55,70

GIRONDE € 55,70

ANTRACIET € 55,70

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW

THE NEW BRADSTONE VIA ROMANA 45 * 45 * 4

SIERTEGELS

STANDARD SAND € 94,85

EDGE SAND € 94,85

CORNER SAND € 94,85

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW

THE NEW BRADSTONE TOSCAANS TRAVERTINE 60 * 60 * 3,8 60 * 40 / 40 * 40 / 40 * 20 / 20 * 20

SIERTEGELS WILDVERBAND 3,5

GEEL/ORANJE GENUANCEERD € 52,40 € 70

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW

antraciet

THE NEW BRADSTONE KANTPLANK 60 * 25 * 4

ANTRACIET € 12,65

ADVIESPRIJZEN PER STUK INCLUSIEF BTW

THE NEW BRADSTONE TRAVERTINE WALLING 40 * 15 * 15

SANDSTONE € 12,25

ADVIESPRIJZEN PER STUK INCLUSIEF BTW

o Old Town Gironde

64s

ier

lij

ke

sie

rte

ge

ls

d’i

talia

MBI

XL-

COLL

ECTI

ON

201

2

siertegels d’italia

D’ITALIA 60 * 60 * 3,8

OSTERIA GEEL € 62,50

SARDEGNA GRIJS € 62,50

UMBRIA ZWART € 62,50

BARI DONKERBRUIN € 62,50

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW

Siertegels D’ItaliaUw eigen piazzaD’Italia is de tegel voor mensen die graag op blote voeten door de tuin lopen. De uit Italië afkomstige tegel heeft diversefraaie aarde- en steen tinten en is voorzien van het unieke MBI Foot comfort®. Dat voelt niet alleen prettig aan, maar is ookveiliger doordat de tegels niet glad worden zoals dat bij natuursteen vaak wel het geval is. Met de sier tegel d’Italia creëertu in een handomdraai een tuin met Italiaanse allure!

Siertegels d’Italia meten 60 * 60 cm en worden geleverd in de kleuren Osteria Geel, Sardegna Grijs, Umbria Zwart en BariDonkerbruin.

65

sardegna grijs umbria zwartosteria geel bari donkerbruin

i D’Italia Umbria

66s

ier

lij

ke

sie

rte

ge

ls

no

voda

lMBI

XL-

COLL

ECTI

ON

201

2

novodal

i Novodal Gallië Black

67

Ook voor een kleiner budget zijn er grootformaat-terrastegels beschikbaar.Denk hierbij aan de Novodal-siertegels. Groot in formaat, klein in prijs...Geschikt voor nagenoeg elk terras...

Novodal Betaalbare siertegels

68s

ier

lij

ke

sie

rte

ge

ls

no

voda

lMBI

XL-

COLL

ECTI

ON

201

2

i Novodal Hamburg/Aachen

69

zandbeige marmerantraciet

black grey

NOVODAL GALLIE 60 * 60 * 4,1 80 * 80 * 3,8 60 * 40 / 40 * 40 / 40 * 20

BEIGE € 59 € 59

ANTRACIET € 59 € 59

ZAND € 59 € 69,50 € 59

MARMER € 59 € 59

BLACK € 59 € 69,50 € 59

GREY € 69,50

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW

NOVODAL BUDGETLINE 40 * 40 * 3,8

SIERTEGELS

HAMBURG ROOD/ZWART € 25,00

BREMEN GRIJS/ZWART € 25,00

BERLIJN BLAUW/GEEL € 27,50

DORTMUND WIT/ROOD € 27,50

MÜNCHEN ZALM € 27,50

AACHEN GEEL € 27,50

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW

münchen zalm aachen geeldortmund wit/rood

bremen grijs/zwart berlijn blauw/geelhamburg rood/zwart

i Novolux Topline

novolux topline

70s

ier

lij

ke

sie

rte

ge

ls

n

ov

olu

xto

plin

eMBI

XL-

COLL

ECTI

ON

201

2

De absolute top in siertegels, onderhoudsarm en van hoge kwaliteit. Deze tegels worden gepro-duceerd in Duitsland – het land van de “gestaalde” perfectie. Kwaliteit is daar de norm en dat vindtu terug in deze tegels.

De Novolux Topline-tegel is goed beschermd door twee unieke coatings. De UV-beschermendecoating zorgt ervoor dat de schit terende kleuren behouden blijven en door de speciale coating isde tegel eenvoudig in onderhoud. Doordat onkruid, algen en mos nauwelijks de kans hebben zichte hechten aan het oppervlak, blijven deze tegels tot in de lengte van jaren mooi.

Deze Novolux Topline-serie is het resultaat van jarenlange ervaring met het maken van tegels. Indit topassortiment vindt u niet alleen tal van bijzondere kleuren en texturen, maar ook diverseformaten. Alle tegels zijn voorzien van coatings die algengroei voorkomen.

Novolux ToplineGestaalde perfectie

NOVOLUX TOPLINE 40 * 40 * 4 60 * 30 * 4 60 * 60 * 4,1

ARDENNE ZWART € 55

TAUNUS BRUIN € 55

SIERRA NEVADA ORANJE/BRUIN € 55

DOLOMIET GRIJS/ZWART € 55

DAUPHINEE OKER/BEIGE € 55

BOHEMEN BRUIN/ZWART € 55

JURA WIT/ZWART € 55

MORENA ANTRACIET € 55

ANDES BRUIN € 55

ATLAS BEIGE € 55

HIMALAYA OKER € 61,15

OERAL ANTRACIET € 61,15

MONT BLANC € 61,15

MONT VENTOUX € 61,15

ALPE D’HUEZ € 61,15

AUBISQUE € 61,15

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW

71

jura wit/zwartdauphinee oker/beige morena antracietbohemen bruin/zwart

himalaya okerandes bruin oeral antracietatlas beige

alpe d’huezmont blanc aubisquemont ventoux

sierra nevada oranje/bruinardenne zwart dolomiet grijs/zwarttaunus bruin

72s

ier

lij

ke

sie

rte

ge

ls

n

ov

olu

xto

plin

eMBI

XL-

COLL

ECTI

ON

201

2

i Novolux Himalaya Oker

i Novolux Topline Andesi Novolux Topline Vogees

i Novolux Topline Eiffel

73

NOVOLUX GESLEPEN 40 * 40 * 4

SIERTEGELS

EIFEL WIT/ZWART € 48

VOGEES GRIJS/ZWART € 48

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW

vogees grijs/zwarteifel wit/zwart

black

NOVOLUX SLATE 60 * 60 * 4,1

SIERTEGELS

BLACK € 37

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW

natuursteen

74s

ier

lij

ke

sie

rte

ge

ls

nat

uurs

teen

MBI

XL-

COLL

ECTI

ON

201

2

Natuursteen ontstaat na een proces van miljoenen jaren. Het wordt sinds de tijd van de Egyptenaren, de Oude Grieken en Romeinen toegepastin interieur en exterieur. Afgezien van een flinke poetsbeurt, wordt het materiaal bijna niet behandeld. De eigenschappen van natuursteen,zowel positief als negatief, zijn door de natuur bepaald en zijn niet of nauwelijks te beïnvloeden door mensen. Daarom is het belangrijk dezeeigenschappen met respect te behandelen bij de keuze van een type natuursteen.

Binnen de collectie van MBI treft u uitsluitend materialen aan van hogere kwaliteit. Er zijn twee hoofdcollecties:Een hardsteensoort uit Vietnam, verkrijgbaar in diverse varianten (beter van kwaliteit dan elke Chinese hardsteensoort). En een unieke granietsoort uit het Noorden van China, speciaal geproduceerd voor MBI onder de naam SUMMER graniet.Een keiharde en vooral mooie granietsoort! Naast deze twee unieke hoofdcollecties is er ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de bekende granietsoort Twilight G684.

Keuze volop, maar laat u vooraf goed informeren door uw dealer over de eigenschappen van deze producten. Denkt u wél aan de Look and Feelvan natuursteen maar zijn voor u óók eigenschappen als kleurvastheid, maatvastheid en onderhoudsvriendelijkheid van belang, denk dan eensaan de producten GeoSenza, GeoArdesia, GeoPiazza en GeoVenta (zie blz 10-23). Dat zijn namelijk hoogwaardige natuurlijke producten met eenbetonnen drager.

Natuursteen, een natuurproduct!

i Vietnamees Hardsteen verouderd

75

stapelblok 3z gekloofd gezoet en gevlamd gezoet met antislip

gezoet gevlamd leather finish

stapelblok 2z gekloofd

NATUURSTEEN 21 * 7 * 5 40 * 20 * 3 40 * 20 * 5 60 * 60 * 3 80 * 80 * 3 60 * 40 / 40 * 40 30 * 12 * 12 100 * 30 * 6 100 * 30 * 3 100 * 35 * 1540 * 20 / 20 * 20

ROMAANS VERB. STROKENVERB. STAPELBLOK OPSLUITBAND VIJVERRAND TRAPTREDE

SUMMER GRANIET GEZOET P/M2 € 69,95 € 77,00 € 113,10 € 50,00

SUMMER GRANIET GEVLAMD P/M2 € 77,00 € 69,95 € 99,00 € 72,30 € 106,05 € 70,70

SUMMER GRANIET LEATHER FINISH P/M2 € 91,15 € 93,50

SUMMER GRANIET STAPELBLOK 2Z GEKLOOFD P/ST € 8,35

SUMMER GRANIET STAPELBLOK 3Z GEKLOOFD P/ST € 10,00

SUMMER GRANIET GEZOET EN GEVLAMD P/ST € 78,00

SUMMER GRANIET GEZOET MET ANTISLIP P/ST € 131,10

76s

ier

lij

ke

sie

rte

ge

ls

na

tuur

stee

n

gebrand / geborsteld

vietnamees hardsteen ambistyle

vietnamees hardsteen getrommeld

vietnamees hardsteen verouderd

MBI

XL-

COLL

ECTI

ON

201

2

NATUURSTEEN TWILIGHT G684 60 * 60 * 3 80 * 80 * 3

GEBRAND EN 3* GEBORSTELD € 86,40 € 110

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW

NATUURSTEEN 20 * 5 * 5

VIETNAMEES HARDSTEEN GETROMMELD € 84,20

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW

NATUURSTEEN 60 * 30 * 3 60 * 60 * 3 80 * 40 * 3 80 * 80 * 3

VIETNAMEES HARDSTEEN AMBISTYLE € 72,85 € 89,05 € 89,05 € 121,40

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW

NATUURSTEEN 60 * 30 * 3 60 * 60 * 3 60 * 40 / 40 * 40 / 40 * 20

WILDVERBAND

VIETNAMEES HARDSTEEN VEROUDERD € 72,85 € 89,05 € 89,05

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW

i Vietnamees Hardsteen Ambistyle

i Twilight G684 i Vietnamees Hardsteen verouderd

i Vietnamees Hardsteen verouderd

77

78s

ier

lij

ke

sie

rte

ge

ls

baks

teen

MBI

XL-

COLL

ECTI

ON

201

2

79

baksteen

Baksteen is een van de oudste bouw- en bestratingsmaterialen. Natuurlijk is hetprocedé van het baksteen maken wel veranderd. MBI werkt samen met leveranciersdie superieure rivierklei gebruiken en de steen bakken in een welhaast futuris -tische tunneloven. De dubbelhard ge bakken steen wordt door MBI getrommeld, zodat hij direct een doorleefd karakter krijgt. Deze steen, waar vocht geen vat opkrijgt, is in veel kleuren verkrijgbaar en daardoor goed te combi neren met de Antica- of GeoAntica-tegels.

Baksteen Nog steeds betaalbare topkwaliteit!

i Drakesteijn

80s

ier

lij

ke

sie

rte

ge

ls

ba

kste

enMBI

XL-

COLL

ECTI

ON

201

2

i Loevestein

81

harmelennijenrode loevesteinwalenberg

zuilendrakesteyn ridderhofhenkenshage

oud heusdenmacadam oud stavorenoud edam

BAKSTEEN 20 * 5 * 6 20 * 6,7 * 6 24 * 8 * 6 23 * 11,5 * 6 20 * 5 * 6,5 20 * 5 * 6,5 20 * 5 * 8,5 20 * 6,5 * 6,5

WAALFORM. GETR. DIKFORM. GETR. LANGFORM. GETR. GROOT KEIFORM. WAALFORM. GETR. WAALFORM. GETR. WAALFORM. GETR. OUD-HOLLANDS DIKFORM.

NIJENRODE € 42,50 € 42,50 € 43,00 € 44,00

WALENBERG € 42,50 € 42,50

HARMELEN € 42,50 € 42,50

LOEVESTEIN € 46,00 € 47,50 € 53,00

DRAKESTEYN € 46,00 € 47,50

HENKENSHAGE € 42,50 € 39,00

ZUILEN € 42,50 € 39,00

RIDDERHOF € 41,50

MACADAM € 41,50

OUD EDAM ROOD/PAARS GETR. € 47,50 € 51,50 € 47,50

OUD HEUSDEN BRUIN/PAARS GETR. € 47,50 € 47,50

OUD STAVOREN ZWART/PAARS GETR. € 47,50 € 47,50

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW

82s

ier

lij

ke

sie

rte

ge

ls

sig

naMBI

XL-

COLL

ECTI

ON

201

2

signa

Tegels komen bij MBI uit heel Europa. Zo komen deze Signa-tegels uit Litouwen.In dit land heeft men geheel eigen texturen en patronen ontwikkeld, gekoppeldaan een bijzonder productieproces. Dit alles tegen vriendelijke prijzen. Verrasuzelf met Signa-tegels.

SignaOost-Europese structuren

blackstone greystone icestone

SIGNA 60 * 60 * 2,5

BLACKSTONE € 67,90

GREYSTONE € 67,90

ICESTONE € 67,90

ADVIESPRIJZEN PER M2 INCLUSIEF BTW

83

i Signa Blackstone

i Signa Greystonei Signa Blackstone

84ex

terie

urpa

rket

MBI

XL-

COLL

ECTI

ON

201

2

exterieurparket

Bamboe is een grassoort en dus geen hout. Het is een ideaal product als alternatief voor hard-hout. De lange vezelstructuur van bamboe is zeer compact en kan daardoor grote krachten ver-werken. Mede hierdoor is bamboe slijtvast en harder en sterker dan hardhout. Het grootste voor-deel van de bamboeplant is dat die veel sneller groeit dan hout en daardoor in dezelfde tijd meermateriaal oplevert. Het is een ecologisch product dat binnen 6-10 jaar volwassen is.

strandwoven bamboe is de officiële benaming voor een hotpressed bamboe. Door deze produc-tiewijze ontstaat een uiterst stabiel, duurzaam en sterk product. Tijdens de productie wordt milieuvriendelijke olie toegevoegd waardoor een schitterend eindresultaat ontstaat.

bamboecomposiet is een extrusiemateriaal, waarvan de basis voor ca. 60% uit bamboevezels be-staat. De grote voordelen ten opzichte van de houtcomposietproducten zijn de sterkte en de beperkte uitzetting. Als het gaat om duurzaamen milieuvriendelijk bouwen is b-wood het ecologische alternatief voor hardhout en daarmee de toekomst!

i Bamboe

ExterieurparketHoogwaardig en slijtvast

85

bamboe gebakken keulen ( composiet ) berlijn ( composiet )bamboe blank fijn bamboe blank grof

HOOGWAARDIG EXTERIEURPARKET

BAMBOE BLANK FIJN INCL. TOEBEHOREN 3 ST. € 119,95

BAMBOE BLANK GROF INCL. TOEBEHOREN 3 ST. € 119,95

BAMBOE GEBAKKEN INCL. TOEBEHOREN 3 ST. € 119,95

KEULEN (COMPOSIET) INCL. TOEBEHOREN 4 ST. € 114,95

BERLIJN (COMPOSIET) INCL. TOEBEHOREN 4 ST. € 114,95

ADVIESPRIJZEN INCLUSIEF BTW

HOOGWAARDIG EXTERIEURPARKET HULPMIDDELEN

ONDERCONSTRUCTIE ANTRACIET 4 ST € 24,95

CLIPS+SCHROEVEN 100 ST € 61,00

ONDERHOUDSOLIE KOFFIE 2,5 L € 71,50

ONDERHOUDSOLIE MOCCA 2,5 L € 71,50

INTENSIEFREINIGER 1 L € 16,45

ADVIESPRIJZEN INCLUSIEF BTW

i Bamboe

M B I X L - C O L L E C T I O N 2 0 1 2

86MBI

XL-

COLL

ECTI

ON

201

2 Creëer een extra

dimensie met hoogteverschillen

i Stapelblok

87

the finishing touch

muurelementen

traptreden

bielzen

banden/palissaden

watermanagement

keien & brokken

split, grind en zakgoed

verlichting

onderhoudsproducten

muurelementen

88th

e f

inis

hin

g t

ou

ch

mu

urel

emen

ten

MBI

XL-

COLL

ECTI

ON

201

2

Wilt u al jaren een muurtje in uw tuin, maar ziet u op tegen het werk? Niet nodig. MBI heeft muurelementen die ook voor de doe-het-zelver makkelijk te verwerkenzijn. Dankzij een speciale steenlijm is ook metselen niet meer nodig. En het resultaat? Extra sfeer in uw tuin!

Het maken van een gezellige barbecueplek, een fraaie plantenbak of een bijzondere waterpartij is een fluitje van een cent. Met MBI-muurelementen zijn die wensen name-lijk erg makkelijk te vervullen, u creëert ze zelf! De ‘stone walling’ producten zijn ook zeergeschikt voor het aan brengen van hoogte verschillen. Zo raakt u nooit uitgekeken op uweigen tuin. MBI heeft ook stapelblokken in een XL-formaat, speciaal voor de wat robuus-tere tuinen.

Hebt u liever een strakke muur? Ook daarvoor heeft MBI de elementen in huis. Het Geo-Color- stapelblok in Solid Black combineert bijvoorbeeld uitstekend met de GeoColor-tegels. De GeoColor-stapelblokken hebben een kleurechte toplaag door de unieke natuurkristallen die we hebben gebruikt.

Een succesnummer is ook het splitblok. Wij splijten deze harde stenen aan het eind vanhet productieproces, waardoor beide helften een uniek breukvlak krijgen. De rest van desteen is dan net zo maatvast als iedere andere MBI-steen. Superstrak, speels en natuur-lijk tegelijk!

Een muur van sfeer

i Splitblok Noors Grijs

89

CASINO WALLING 40 * 12,5 * 12,5 30 * 12,5 * 12,5

ANTRACIET € 4,95 € 5,15

BEIGE € 6,20 € 7,25

ADVIESPRIJZEN PER STUK INCLUSIEF BTW

CRACK EN STACK 20 * 20 / 15 * 10

ANTRACIET € 402,00

ROOD GENUANCEERD € 402,00

BRUIN GENUANCEERD € 402,00

GEEL/ROOD GENUANCEERD € 426,40

ADVIESPRIJZEN PER PAK INCLUSIEF BTW

STAPELBLOK GEOANTICA 30 * 15 * 15 60 * 15 * 15

MILANO € 3,75 € 5

ADVIESPRIJZEN PER STUK INCLUSIEF BTW

STAPELBLOK GEOCOLOR+ 30 * 15 * 15 60 * 15 * 15

SOLID BLACK € 4,95 € 7,30

ADVIESPRIJZEN PER STUK INCLUSIEF BTW

milano

solid black

bruin genuanceerd

antraciet

geel/rood genuanceerd

rood genuanceerd

grijs

bruin

antraciet

U-ELEMENT 40 * 50 * 40 40 * 50 * 40 40 * 30 * 30

U-ELEMENT U-ELEMENT HOEKSTEEN U-ELEMENT

ANTRACIET € 32,75 € 80,25 € 12,35

GRIJS € 22,60 € 62,95 € 11,40

BRUIN € 12,35

ADVIESPRIJZEN PER STUK INCLUSIEF BTW

antraciet beige

90

Uniek breukvlakEen succesnummer is ook het splitblok. Wij splijten deze harde stenenaan het einde van het productieproces, waardoor de beide helften eenuniek breukvlak krijgen. De rest van de steen is zo maatvast als iedereandere MBI-steen. Superstrak, speels en natuurlijk!

th

e f

inis

hin

g t

ou

ch

mu

urel

emen

ten

MBI

XL-

COLL

ECTI

ON

201

2

noors antraciet basalto

i Splitblok Noors Wit en traptrede Geocolor Solid Black GIGASPLITBLOK 60 * 12 * 15

NOORS ANTRACIET € 10,20

BASALTO € 8,80

ADVIESPRIJZEN PER STUK INCLUSIEF BTW

91

GRANIBLOCK 40 * 20 * 10

ANTRACIET € 2,95

GRIJS € 2,95

BRUIN € 2,95

GEEL € 2,95

ADVIESPRIJZEN PER STUK INCLUSIEF BTW

MADOC 58 * 10 * 14 47 * 13 * 4,5

MUURELEMENT AFDEKELEMENT

LEDER/BUFF € 565 € 303

YORK BROWN € 565 € 303

GIRONDE € 610 € 335

ADVIESPRIJZEN PER PAK INCLUSIEF BTW

OLD TOWN WALLING 45 * 14 * 14 46 * 19,5 * 4,5

BLOCK AFDEKELEMENT

WEATHERED LIMESTONE € 10,25 € 6,25

ADVIESPRIJZEN PER STUK INCLUSIEF BTW

antraciet

grijs

leder/buff

york brown

gironde

weathered limestone

antraciet oker

donkerbruin madagascar

bruin

geel

PATIO GETROMMELD 30 * 15 * 15 45 * 15 * 15 60 * 15 * 15

ANTRACIET € 3,25 € 4,90 € 6,10

OKER € 3,25

DONKERBRUIN € 3,90 € 4,90 € 6,10

MADAGASCAR € 3,25 € 4,90 € 6,10

ADVIESPRIJZEN PER STUK INCLUSIEF BTW

92th

e f

inis

hin

g t

ou

ch

mu

urel

emen

ten

MBI

XL-

COLL

ECTI

ON

201

2

i Patioblok getrommeld

93

PATIO STRAK 30 * 15 * 15 45 * 15 * 15 60 * 15 * 15

ANTRACIET € 2,75 € 4,25 € 5,25

OKER € 3,25

DONKERBRUIN € 2,75 € 4,25 € 5,25

MADAGASCAR € 2,75 € 4,25 € 5,25

ADVIESPRIJZEN PER STUK INCLUSIEF BTW

REBASTONE WALLING 22,5 * 10 * 7,5 33 * 10 * 7,5 33 * 10 * 15

COTSWOLD GEEL € 918 € 1.009,80 € 742

IRONSTONE ROESTBRUIN € 918 € 1.009,80 € 742

ADVIESPRIJZEN PER PAK INCLUSIEF BTW

STAPELBLOK PLANO 40 * 20 * 20

MILANO € 6,70

ADVIESPRIJZEN PER STUK INCLUSIEF BTW

SPLITBLOK 29 * 9 * 9 38 * 9 * 9

ANTRACIET € 2,60 € 3,35

NOORS GRIJS € 2,60 € 3,35

NOORS ANTRACIET € 2,60 € 3,35

NOORS WIT € 2,60 € 3,35

ADVIESPRIJZEN PER STUK INCLUSIEF BTW

antraciet

okerdonkerbruin

madagascar

cotswold geel

ironstone roestbruin

antraciet noors grijs

noors antraciet noors wit

milano

traptreden

94th

e f

inis

hin

g t

ou

ch

tr

aptr

eden

MBI

XL-

COLL

ECTI

ON

201

2

Vlakke tuinen missen vaak intimiteit en spanning. Ga daarom voor de derde dimensie! Een klein hoogteverschilcreëren in uw tuin geeft een heel nieuw elan. En dan hebben we het niet over de zitkuil uit de jaren zeventig;anno 2011 zijn er legio eigen tijdse mogelijkheden. Met de traptreden van MBI overbrugt u het hoogteverschil ineen handomdraai. De treden zijn eenvoudig te plaatsen en sluiten naadloos aan bij de sierbestrating en muur-elementen.

Een derde dimensie

t GeoColor+ traptreden en stapelblokken

95

Nieuw in het MBI-assortiment zijn de traptreden GeoColor+. Uitgevoerd met dezelfde prachtigeuitgewassen natuurstenen toplaag als u van de GeoColor+ stenen gewend bent. De kleur is SolidBlack.

Liever een vlakke variant met facet? Kies dan voor Facetto-traptreden. Met dezelfde afmetingen: 100 * 35 * 15 cm.

Nieuw: traptreden GeoColor+

i GeoColor+ traptreden en stapelblokken

TRAPTREDEN ABDIJ TRAPTREDE TRAPTREDE FACETTO TRAPTREDE GEOCOLOR+ TRAPTREDE TOSCAANS TRAVERTINE60 * 30 * 15 100 * 35 * 15 100 * 35 * 15 45 * 35 * 15

ANTRACIET € 23,50

MILANO € 29,50

SOLID BLACK € 48,25

GEEL-ORANJE GENUANCEERD € 25,35

ADVIESPRIJZEN PER STUK INCLUSIEF BTW

96th

e f

inis

hin

g t

ou

ch

bi

elze

nMBI

XL-

COLL

ECTI

ON

201

2

BIELS MODERN 120 * 20 * 12 60 * 20 * 12

ANTRACIET € 12,40 € 6,20

BRUIN/ZWART € 12,40 € 6,20

ADVIESPRIJZEN PER STUK INCLUSIEF BTW

BIELS OUD HOLLANDS 57,5 * 20 * 12 75 * 20 * 12 120 * 20 * 12

ANTRACIET € 8,50 € 9,65 € 14,95

BRUIN € 8,50 € 9,65 € 14,95

ADVIESPRIJZEN PER STUK INCLUSIEF BTW

bielzen

Prachtige bielzen die nooit meer slijtenDe tijd van houten bielzen ligt al enige tijd achter ons. Veel mensen vielen voor deze sfeer brenger, maar het materiaal waszeer gevoelig voor contact met aarde en vocht. Lang gingen de spoorbielzen daarom niet mee. MBI heeft de oplossing: be-tonnen bielzen die nooit meer slijten. Met MBI-bielzen creëert u fraaie begrenzingen of muurtjes, die altijd blijven staan.Verkrijgbaar in antraciet.

ui Betonbiels Oudhollands

97

banden/palissaden

98th

e f

inis

hin

g t

ou

ch

ba

nden

/ pa

lissa

den

MBI

XL-

COLL

ECTI

ON

201

2

OPSLUITBANDEN ZONDER FACET 5 * 15 * 100 6 * 30 * 100

NORDIC GREY (GRIJS/ZWART) € 3,65 € 7,75

ADVIESPRIJZEN PER STUK INCLUSIEF BTW

OPSLUITBANDEN 5 * 15 * 100 6 * 20 * 100 8 * 20 * 100 6 * 30 * 100 10 * 20 * 100

GRIJS € 2,85 € 4,05 € 4,45 € 6,85 € 5,55

ANTRACIET € 3,65 € 4,40 € 5,95 € 7,75 € 6,50

GEOCOLOR+ SOLID BLACK € 5,95

ADVIESPRIJZEN PER STUK INCLUSIEF BTW

nordic grey antraciet

grijssolid black

U bent trots op uw met zorg uitgekozen sierbestrating. En daarwilt u nog jarenlang van genieten. Opsluitbanden helpen daar-bij door verzakkingen tegen te gaan. En ze verfraaien de tuinook nog. Een typisch geval van het nuttige met het aangenamever enigen.

Opsluitbanden zijn er voor de overgang tussen de ondergrondvan uw terras en de aarde van de tuin. Juist daar verzakken tegels

vaak snel. Met een opsluitband voorkomt u dit, omdat die uwterras omlijst en stabiel houdt. Ook zijn er palissadebanden diegeschikt zijn voor het stabiliseren van traptreden of voor de aan-leg van verhoogde perkjes.

De banden zijn verkrijgbaar in diverse soorten, maten en kleuren.De overeenkomst tussen alle verschillende modellen is dat ze ergsterk zijn.

Verzakken aan banden gelegd...

i Opsluitband

99

PALISSADEBANDEN ROND 6 * 25 * 50 6 * 40 * 50 8 * 25 * 100 8 * 35 * 50 8 * 50 * 50

ANTRACIET € 2,60 € 4,25 € 8,30 € 5,60 € 9,05

BRUIN € 2,60 € 4,25 € 8,30 € 5,60 € 9,05

ADVIESPRIJZEN PER STUK INCLUSIEF BTW

PALISSADEPAAL RUSTICO 12 * 16 * 40 12 * 16 * 60 12 * 16 * 90 12 * 16 * 120

GRIJS € 8,25 € 10,25 € 12,50 € 15,50

ANTRACIET € 8,25 € 10,25 € 12,50 € 15,50

BRUIN € 8,25 € 10,25 € 12,50 € 15,50

ADVIESPRIJZEN PER STUK INCLUSIEF BTW

PALISSADEBANDEN RECHT 6 * 25 * 50 6 * 40 * 50 8 * 25 * 100 8 * 35 * 50 8 * 50 * 50

ANTRACIET € 3,50 € 4,25 € 5,60 € 9,05

GEOCOLOR+ SOLID BLACK

BRUIN € 3,50 € 4,25 € 5,60 € 9,05

ZWART STRUCTUUR € 8,30

BRUIN STRUCTUUR € 8,30

ADVIESPRIJZEN PER STUK INCLUSIEF BTW

u Palissadeband rondi Opsluitband

PALISSADEPAAL ROND 11 * 60 15 * 60 20 * 40 20 * 60 20 * 80 20 * 100 20 * 150 20 * 200

GRIJS € 7,85 € 8,65 € 8,85 € 10,95 € 12,00 € 13,50 € 35,75 € 62

ANTRACIET € 8,50 € 9,60 € 9,00 € 11,40 € 12,25 € 13,75 € 41,80 € 62

BRUIN € 8,50 € 9,60 € 9,00 € 11,40 € 12,25 € 13,75 € 41,80

ADVIESPRIJZEN PER STUK INCLUSIEF BTW

100th

e f

inis

hin

g t

ou

ch

ac

o af

wat

erin

gssy

stee

mMBI

XL-

COLL

ECTI

ON

201

2

aco

afwateringssysteem

Nauwelijks zichtbaar comfort...

i EasyGarden Hexaline

101

ACO AFWATERINGSSYSTEEM

LIJNGOOT € 20,65

VERBINDINGSBLOKJE VOOR LIJNGOOT € 22,75

SLEUFGOOT € 46,90

VERBINDINGSBLOKJE VOOR SLEUFGOOT € 25,55

LIJNGOOT SILVER € 30,45

SILVER VERBINDINGSBLOKJE € 22,75

DESIGNGOOT GEGALVANISEERD € 37,25

2* KOPPLAATJE, ONDERUITLOOP, BLADVANGER € 12,50

VERZAMELPUT € 22,05

SCHOONLOPERONDERBAK 600 * 400 * 80 MM € 49,70

SCHOONLOPERONDERBAK 750 * 500 * 80 MM € 62,30

SCHOONLOPERONDERBAK 1000 * 500 * 80 MM € 77,00

SCHRAAPROOSTER V. SCHOONLOPER 60 * 40 * 3,7 € 31,50

SCHRAAPROOSTER V. SCHOONLOPER 75 * 50 * 6 € 46,90

SCHRAAPROOSTER V. SCHOONLOPER 100 * 50 * 8,1 € 64,40

ALU. ROOSTER MET TAPIJTSTR. 60 * 40 * 3 ANTR € 99,40

ALU. ROOSTER MET TAPIJTSTR. 75 * 50 * 4,6 ANTR € 148,40

ALU. ROOSTER MET TAPIJTSTR. 100 * 50 * 6,2 ANTR € 197,40

ALU. ROOSTER MET RUBBER 60 * 40 * 3 ANTR € 113,40

ALU. ROOSTER MET RUBBER 75 * 50 * 4,6 ANTR € 169,40

ALU. ROOSTER MET RUBBER 100 * 50 * 6,2 ANTR € 222,60

ADVIESPRIJZEN PER STUK INCLUSIEF BTW

ACO afwateringssysteemHet besluit om lekker buiten te gaan zitten wordt vaak opgeschort vanwege groteplassen op het terras. U wilt niet beginnen met een vervelende bezemklus om eveneen kopje thee te drinken in een zonnetje dat misschien maar een half uurtjeschijnt. Bovendien liggen er bij de volgende bui weer plassen.

Een ACO afwateringssysteem onder uw terras lost dit probleem op. Zodra het evendroog is, hebt u ook direct de beschikking over een droog terras. Dit komt omdatlange goten de waterhuis houding veel efficiënter regelen dan puntafwatering. Ukunt kiezen uit vier typen goten: de zelfreinigende lijngoot die in ieder terras is inte passen of de nauwelijks zichtbare sleufgoot die met name grotere en Gigategel©

terrassen volledig vrij van plassen houdt. Verder is er keuze uit de lijngoot silver ende gegalvaniseerde lijngoot.

EASYGARDEN SCHOONLOPER

EASYGARDEN HEXALINEEASYGARDEN BLUESTONE

EASYGARDEN HEXA SLOTLINE

102th

e f

inis

hin

g t

ou

ch

ac

o af

wat

erin

gssy

stee

mMBI

XL-

COLL

ECTI

ON

201

2

AQUALINE

EUROLINE MET VERZINKT ROOSTER 1 M € 35,00

EUROLINE MET VERZINKT ROOSTER 0,5 M € 25,90

EUROLINE ELEMENT MET ONDERUITLOOP € 44,80

EUROLINE VUILVANGER INCL. EMMER € 105,00

EUROLINE SLEUFROOSTER ANTRACIET 1 M € 67,20

EUROLINE SLEUFROOSTER ANTRACIET 0,5 M € 50,40

EUROLINE ELEMENT MET ONDERUITLOOP ANTRACIET € 79,80

EUROLINE VUILVANGER INCL. EMMER ANTRACIET € 130,20

EUROLINE RVS 3-KANT STAAFROOSTER 1 M € 197,40

EUROLINE RVS 3-KANT STAAFROOSTER 0,5 M € 134,40

EUROLINE ELEMENT MET ONDERUITLOOP RVS € 205,80

EUROLINE VUILVANGER INCL. EMMER RVS € 225,40

EUROLINE GIETIJZER SLEUFROOSTER 1 M € 63,00

EUROLINE GIETIJZER SLEUFROOSTER 0,5 M € 32,90

EUROLINE ELEMENT MET ONDERUITLOOP GIETIJZER € 67,20

EUROLINE VUILVANGER INCL. EMMER GIETIJZER € 121,80

EUROLINE EINDPLAAT VOOR GOOT € 7,35

EUROLINE EINDPLAAT MET UITLOOP 110 MM € 20,30

EUROLINE STANKSLOT VOOR GOOTELEMENT € 15,40

EUROLINE STANKSLOT VOOR VUILVANGER € 23,10

EUROLINE AANSLUITSTUK € 5,60

EUROLINE ROOSTERHAAK € 21,70

EURO SLOTLINE GOOT MET OPZETSTUK 1 M € 98,00

EURO SLOTLINE SLEUFGOOT MET LUIK 1 M € 124,60

HEXALINE ROOSTERGOOT KUNSTSTOF ZWART € 20,65

HEXALINE ROOSTERGOOT VERZINKT € 24,50

HEXALINE HOEKELEMENT ROOSTERGOOT € 22,75

HEXALINE, SET MET DIVERSE TOEBEHOREN € 12,50

HEXALINE SLEUFGOOT KUNSTSTOF ZWART 1 M € 46,90

HEXA SLOTLINE HOEKELEMENT MET SPIE € 25,55

HEXALINE, SET MET DIVERSE TOEBEHOREN € 12,50

HEXA SLIMLINE GOOT VERZINKT STAAL 1 M € 49,00

HEXA SLIMLINE AANSLUITPAKKET € 40,60

AFW. PUT POLYMEERBETON Z. RANDBESCH. € 91,00

AFW. PUT POLYMEERBETON M. RANDBESCH. € 134,40

OPHOOGELEMENT VOOR AFWATERINGSPUT € 45,50

KUNSTSTOF AFWATERINGSPUT € 22,05

KUNSTSTOF AFW. PUT MET GIETIJZER RAND € 27,65

INFILTRATIEBOX MET GEOTEXTIEL € 85,40

ADVIESPRIJZEN PER STUK INCLUSIEF BTW

EASYGARDEN GLASSLINE

EASYGARDEN EURO SLOTLINE

De subtiele openingen van de sleufgoot geven ook nogeens extra cachet aan uw trendy terras. Het ACO afwa-teringssysteem omvat alle nodige verbindingsstukken,bladvangers en verzamelputten.

103

EASYGARDEN SCHOONLOPER

EASYGARDEN HEXALINE EASYGARDEN HEXALINE

104th

e f

inis

hin

g t

ou

ch

ke

ien &

brok

ken

MBI

XL-

COLL

ECTI

ON

201

2

keien &

brokken

KORVEN 1100/1200 KG

BREUKSTEEN 80-200 MM IN MINIGAAS GRIJS € 130,90

BREUKSTEEN 200-400 MM IN MINIGAAS GRIJS € 130,90

JURA BREUKSTEEN 90-300 MM IN MINIGAAS GEEL € 172,55

LAVAROTSEN 100-200 MM IN MINIGAAS BRUIN** € 190,40

LAVAROTSEN 200-400 MM IN MINIGAAS BRUIN** € 190,40

MAASKEI 80-200 MM IN MINIGAAS BONT € 124,95

MAASKEI 300-500 MM IN MINIGAAS BONT € 154,70

MORAENE KEI 100-200 MM IN MINIGAAS € 136,85

ADVIESPRIJZEN PER KORF INCLUSIEF BTW

ZAKGOEDSPLIT

ARDENNER SPLIT GEEL 8-16MM € 4,25

ARDENNER SPLIT GRIJS 7-14MM € 4,25

ARDENNER SPLIT GRIJS 14-20MM € 4,25

BASALTSPLIT 8-16MM € 4,25

CARRARA ROND 15-25MM € 13,50

CARRARA ROND 40-60MM € 13,50

GRIND 8-16MM (BLOND) € 3,75

GRIND 16-32MM (BLOND) € 4,25

ICE BLUE SPLIT 8-16MM € 6,50

INVEEGSPLIT ZWART 1-3MM € 5,50

MIJNSTEEN ROOD 15-25MM € 4,25

SCHELPEN € 4,75

YELLOW SUN SPLIT 10-20MM € 5,50

METSELZAND € 3,00

VULZAND (OPHOOGZAND) € 2,75

SPEELZAND € 3,00

BREKERSZAND (ROOD) € 3,00

ZILVERZAND € 3,50

METSELMORTEL ZONDER KALK € 6,00

METSELMORTEL MET KALK € 6,00

BETONMORTEL € 6,00

TURBOBETON € 12,50

ADVIESPRIJZEN PER ZAK INCLUSIEF BTW

LET OP INDIEN DE ZAKKEN GECOMBINEERD WORDEN MET BIGBAGS IS ER KANS OP KLEURVERSCHIL

grauwacke keien carrara

grijze breukstenen lavarotsen

moraine keien

maaskeien jura breuksteen

Naast onze tegels en stenen leveren wij ook keien en brokken, split en zakgoedom de tuin helemaal af te maken. Verschillende typen splitten/keien of brokkenvan groot tot klein.

Op de komende bladzijden kunt u onze selectie vinden.

105

i Yellow Sun split

split, grind

en zakgoed

106th

e f

inis

hin

g t

ou

ch

sp

lit, g

rind

en za

kgoe

dMBI

XL-

COLL

ECTI

ON

201

2

icy blue split japans split eifellith lava mediterranea split

grauwackesplit gravier d’or berggrind witgeel grind witgeel

canadian slate paars castle grind flachkorn granietsplit

ardennersplit geel ardennersplit grijs basaltsplit zwart canadian slate groen

Of u nu uw voortuin op wilt vullen met split of uw vijver wiltverfraaien met rotsen, van de vulkanische kleur van lavarotsentot het zwarte basaltsplit, MBI heeft het in het assortiment!

107

KORVEN EN ZAKGOEDSPLIT

ARDENNERSPLIT 7-14 MM IN MINIBIGBAG GEEL 830 KG € 119,95

ARDENNERSPLIT 7-14 MM IN MINIBIGBAG GRIJS 850 KG € 119,95

ARDENNERSPLIT 14-20 MM IN MINIBIGBAG GRIJS 850 KG € 119,95

BASALTSPLIT 9-12 MM IN MINIBIGBAG ZWART 925 KG € 127,45

CANADIAN SLATE 15-30 MM IN MINIBIGBAG GROEN 880 KG € 284,89

CANADIAN SLATE 15-30 MM IN MINIBIGBAG PAARS 880 KG € 284,89

CASTLEGRIND 3-8 MM IN MINIBIGBAG 880 KG € 179,93

FLACHKORN 8-16 MM IN MINIBIGBAG 850 KG € 187,43

GRANIETSPLIT 8-16 MM IN MINIBIGBAG ROZE 860 KG € 142,44

GRANIETSPLIT 8-16 MM IN MINIBIGBAG GRIJS 825 KG € 187,43

GRAUWACKESPLIT 16-32 MM IN MINIBIGBAG 825 KG € 119,95

GRAVIER D’OR 0-15 MM IN MINIBIGBAG 975 KG € 134,95

GRAVIER D’OR 0-5 MM IN MINIBIGBAG 975 KG € 134,95

BERGGRIND 8-16 MM IN MINIBIGBAG WITGEEL 925 KG € 104,96

BERGGRIND 16-32 MM IN MINIBIGBAG WITGEEL 935 KG € 104,96

GRIND 30-60 MM IN MINIBIGBAG WITGEEL 950 KG € 112,46

ICY BLUE SPLIT 8-16 MM IN MINIBIGBAG 925 KG € 224,91

ICY BLUE SPLIT 16-32 MM IN MINIBIGBAG 925 KG € 224,91

JAPANS SPLIT 11-16 MM IN MINIBIGBAG 850 KG € 127,45

EIFELLITH LAVA 8-16 MM IN MINIBIGBAG 700 KG € 142,44

EIFELLITH LAVA 16-32 MM IN MINIBIGBAG 700 KG € 142,44

MEDITERRANEA SPLIT 8-12 MM IN MINIBIGBAG 830 KG € 239,90

MIJNSTEEN 7-14 MM IN MINIBIGBAG ROODGEBRAND 730 KG € 127,45

MIJNSTEEN 15-25 MM IN MINIBIGBAG ROODGEBRAND 740 KG € 127,45

ROSSO VERONA 8-12 MM IN MINIBIGBAG GEBROKEN 810 KG € 299,88

SAFARISPLIT 5-16 MM IN MINIBIGBAG 875 KG € 142,44

SPEELZAND IN BIGBAG 850 KG € 74,97

TAUNUS QUARTZ 8-16 MM IN MINIBIGBAG 925 KG € 187,43

YELLOW SUN SPLIT 8-12 MM IN MINIBIGBAG GEEL 825 KG € 157,44

YELLOW SUN SPLIT 11-22 MM IN MINIBIGBAG GEEL 880 KG € 157,44

BEACH PEBBLES 30-60 MM IN MINIGAAS GRIJS 950 KG € 1049,60

BEACH PEBBLES 30-60 MM IN MINIGAAS ZWART 950 KG € 1049,60

OPHOOGZAND IN MINIBIGBAG 850 KG € 40,483

OPHOOGZAND IN BIGBAG 1450 KG € 40,48

AURIGASPLIT 8-16 MM IN MINIBIGBAG GRIJS/ZWART 925 KG € 202,42

BLACK SLATE 15-30 MM IN MINIBIGBAG 850 KG € 275,31

SUMMIT GREEN PORFIER 8-16 MM IN MINIBIGBAG GROEN 870 KG € 127,45

GRAUWACKESPLIT 8-16 MM IN MINIBIGBAG 825 KG € 119,95

ALLE IN MINIBAGS. GECOMBINEERD MET ZAKGOED IS ER KANS OP KLEURVERSCHIL / ADVIESPRIJZEN PER STUK INCLUSIEF BTWblack slate summit green

yellow sun split

beach pebbles grijs beach pebbles zwart

ophoogzand aurigasplit

mijnsteen rosso verona

safarisplit speelzand

taunus quartz

ONDERHOUDSPRODUCTEN

TEGELDRAGER 10 * 10 * 1 € 40,46

TEGELDRAGER 50-70 MM ZWART € 130,90

TEGELDRAGER 35-50 MM ZWART € 119,00

SCHWABENGITTER 100 * 100 * 5 ZWART € 23,80

SIERSPL HONINGRAATPLAAT 120 * 80 * 3 € 16,66

ALLEX 1 LITER PER FLES ALG- EN MOSVERWIJDERAAR € 14,28

BETONCOATING 1 LITER € 20,83

BUITENHUISREINIGER 1 LITER € 9,52

VUILOPLOSSER 1 LITER € 17,85

WASH EN CLEAN 1 LITER € 9,52

LÖSEFIX 1 LITER PER FLES OLIE-, VET- EN RUBBERVERWIJDERAAR € 15,47

ONDERHOUDSPRODUCT 1 LITER PER FLES VOOR BLAUWE STEEN € 10,41

KLEURVERDIEPER 1 LITER € 20,23

BESCHERMING IMPREGNEERMIDDEL € 15,47

CEMENTSLUIERVERWIJDERAAR 1 LITER € 9,52

MBI STEENMEESTERLIJM € 21,42

GREENCLEANER € 18,02

MS-POLYMEER LIJM KIT GRIJS € 6,13

MS-POLYMEER LIJM KIT ZWART € 6,13

EASYMIX SNELBETON € 14,22

IMPREGNEER NEUTRAAL € 11,15

IMPREGNEER PERFECT € 15,08

KALKUITBLOEIVERWIJDERAAR € 11,15

TEGEL- EN STEENREINIGER € 9,81

ADVIESPRIJZEN PER STUK INCLUSIEF BTW

Met onderhoudsproducten creëert u een droomtuin die ook nade aanleg in perfecte conditie blijft. Ons uit gebreide assortimentbestaat uit hoogwaardige producten en systemen voor tuinen,parken, ter rassen en balkons. Van lijmen en kitten tot balkon- enterrassystemen. En natuurlijk volop onderhoudsproducten, zoalsreinigings- en impregneermiddelen. Dit alles voor een blijvendmooie tuin. Nieuw bij MBI is Ambiblack-voegzand, waarmee ustrakke, donkere voegen kunt creëren.

Ook van MBI: SteenmeesterlijmNiet steeds cement aanmaken, maar lekker makkelijk lijmverwerken? Gebruik dan MBI Steenmeesterlijm. Voor alle soor-ten tegels en stenen. Perfecte prestaties onder alle omstandig-heden. De ideale lijm voor bijvoorbeeld het bouwen van muur-tjes of grondkeringen.

Makkelijk reinigen: GreenCleanerMet MBI GreenCleaner bent u snel van algen of mossen af.Geschikt voor stenen en tegels, maar ook voor hout, metaal,kunststof of glas. Samengesteld uit ammoniumzouten van na-tuurlijke vetzuren. Deze zijn volledig en zeer snel biologisch af-breekbaar.

Blijvend mooi...

108th

e f

inis

hin

g t

ou

ch

on

derh

oud

MBI

XL-

COLL

ECTI

ON

201

2

onderhoud

109

tegel- en steenreiniger

easymix snelbeton impregneer neutraal impregneer perfect kalkuitbloeiverwijderaar

mbi steenmeesterlijm greencleaner ms-polymeer lijm kit grijs ms-polymeer lijm kit zwart

onderhoudsproduct 1 liter

voor blauwe steenkleurverdieper 1 liter bescherming impregneermiddel cementsluierverwijderaar 1 liter

buitenhuisreiniger 1 liter vuiloplosser 1 liter wash en clean 1 liter per fleslösefix 1 liter

olie-, vet- en rubberverwijderaar

sierspl honingraatplaat

120 * 80 * 3

allex 1 liter

alg- en mosverwijderaarbetoncoating 1 liter

schwabengitter

100 * 100 * 5 zwart

Saving in styleEindelijk kunt u uw gevoel voor stijl uitdrukken met uw binnen- en buiten-verlichting. Zowel bij de nieuwe Philips-lijn Ledino als bij Ecomoods is ersprake van een sterke combinatie van prachtig vormgegeven armaturen,hoogwaardige lichtopbrengst en energiebesparing.

Ledino-spots en -lantaarnpalen creëren opvallende, felle maar toch sfeer-volle licht bundels. Geven kortom precies die verlichting die gewenst is.

Ecomoods-verlichting combineert energiezuinigheid (besparing tot 80%!)met stijlvolle, strakke vormgeving. Een lust voor ieder oog.

i Ledino wandlamp buiten

PHILIPS LEDINO P/ST

52802 LEDINO BUITENLAMP WAND GRIJS 9W, 17V € 149,94

52803 LEDINO BUITENLAMP WAND ANTRACIET 9W, 17V € 149,94

52804 LEDINO SOKKEL GRIJS 9W, 17V € 179,69

52805 LEDINO SOKKEL ANTRACIET 9W, 17V € 179,69

52806 LEDINO TUINPAAL GRIJS 9W, 17V € 199,92

52807 LEDINO TUINPAAL ANTRACIET 9W, 17V € 199,92

52808 LEDINO BUITENLAMP WAND GRIJS 9W, 17V € 149,94

52809 LEDINO BUITENLAMP WAND GRIJS 9W, 17V € 129,71

52810 LEDINO BUITENLAMP WAND WIT 9W, 17V € 129,71

52811 LEDINO BUITENLAMP WAND ANTRACIET 2 * 9W, 17V € 199,92

52812 LEDINO BUITENLAMP WAND INOX 2 * 9W, 17V € 228,48

52813 LEDINO BUITENLAMP WAND INOX 6 * 3W, 17V € 289,17

52814 LEDINO BUITENLAMP WAND GRIJS 6 * 2,5W, 5V € 170,17

52815 LEDINO BUITENLAMP WAND ANTRACIET 6 * 2,5W 5V € 170,17

52816 LEDINO INBOUWSPOT WIT 2 * 9W, 17V € 99,96

52817 LEDINO INBOUWSPOT GRIJS 2 * 9W, 17V € 99,96

52819 LEDINO GRONDINBOUWSPOT INOX 1 * 7,5W ROND € 119,95

52820 LEDINO GRONDINBOUWSPOT INOX 3 * 2,5W € 199,96

52821 LEDINO GRONDINBOUWSPOT INOX 1 * 7,5W RECHT € 119,95

52822 LEDINO WANDLAMP INOX 2 * 2,5W € 99,95

PHILIPS LEDINO P/ST

52823 LEDINO WANDLAMP GRIJS 1 * 7,5W € 129,95

52824 LEDINO WANDLAMP ANTRACIET 1 * 7,5W € 129,95

52825 LEDINO TUINPAAL GRIJS 1 * 7,5W € 159,95

52826 LEDINO TUINPAAL ANTRACIET 1 * 7,5W € 159,95

52827 LEDINO WANDLAMP U WIT 1 * 7,5W € 129,95

52828 LEDINO WANDLAMP U ANTRACIET 1 * 7,5W € 129,95

52829 LEDINO WANDLAMP H WIT 2 * 7,5W € 199,96

52830 LEDINO WANDLAMP H ANTRACIET 2 * 7,5W € 199,96

52831 LEDINO WANDLAMP INOX 2 * 7,5W € 219,00

52832 LEDINO WANDSPOT GRIJS 3 * 7,5W € 139,96

52833 LEDINO TUINPAAL SPOT GRIJS 3X7,5W € 169,96

52834 LEDINO WANDLAMP KRAAN GRIJS 1 * 7.5W SEL € 99,95

52835 LEDINO WANDLAMP KRAAN GRIJS PIR 1 * 7.5W SEL € 119,95

52836 LEDINO TUINPAAL GRIJS 1 * 7.5W SEL € 149,95

52837 LEDINO WANDLAMP ANTRACIET PIR 1 * 7.5W € 119,95

52838 LEDINO WANDLAMP ANTRACIET 1 * 7.5W € 99,95

52839 LEDINO WANDLAMP PUK GRIJS 5 * 2.5W SELV € 199,96

52840 LEDINO WANDLAMP PUK ANTRACIET 5 * 2.5W SELV € 199,96

52841 LEDINO VLOERLAMP PUK GRIJS 3 * 2.5W SELV € 129,95

52842 LEDINO VLOERLAMP PUK ANTRACIET 3 * 2.5W SELV € 129,95

ADVIESPRIJZEN PER STUK INCLUSIEF BTW

verlichting

110th

e f

inis

hin

g t

ou

ch

ve

rlich

ting

MBI

XL-

COLL

ECTI

ON

201

2

52802

52815 52817 52818 52819

52820 52821 52822 52823 52824 52825

52826 52827 52828 52829 52830 52831

52832 52833 52834 52835 52836 52837

52838 52839 52840 52841 52842

52812 52813

52814 52816

52803 52804 52805 52806 52807

52808 52810 5281152809

111

Wat is genoeglijker dan een lange zwoele zomeravond in detuin? Vooral als geraffineerde LED-verlichting zorgdraagt vooreen sprookjesachtige sfeer. Naast zuinigheid en duurzaamheidheeft LED-verlichting het enorme voordeel dat de stijlvollearmaturen zeer compact zijn. Hierdoor kunt u verfijnde licht -accenten aanbrengen met nagenoeg onzichtbare lichtbronnen.De collectie LED-verlichting is eenvoudig te installeren en doorde kleurvastheid van LED-verlichting kunt u verschillendearmaturen combineren zonder verschillen in de kleur licht.Vanzelfsprekend zijn alle modellen bestand tegen een langleven in de tuin, de vloerarmaturen zijn zelfs bestand tegen hetgewicht van een auto. Sfeer in een modern jasje.

Sfeer in eenmodern jasje...

i Ecomoods halve bol

112th

e f

inis

hin

g t

ou

ch

ve

rlich

ting

MBI

XL-

COLL

ECTI

ON

201

2

PHILIPS ECOMOODS P/ST

52902 ECOMOODS BUITENLAMP WAND MOD. FLUO LICHTGRIJS € 120,19

52903 ECOMOODS BUITENLAMP WAND MOD. FLUO ANTRACIET € 120,19

52904 ECOMOODS BUITENLAMP WAND PIR FLUO LICHTGRIJS € 138,04

52905 ECOMOODS BUITENLAMP WAND PIR FLUO ANTRACIET € 138,04

52906 ECOMOODS BUITENLAMP SOKKEL FLUO. LICHTGRIJS € 165,41

52907 ECOMOODS BUITENLAMP SOKKEL FLUO. ANTRACIET € 165,41

52908 ECOMOODS BUITENLAMP WAND MOD. FLUO LICHTGRIJS € 109,48

52909 ECOMOODS BUITENLAMP WAND MOD. FLUO LICHTGRIJS € 154,70

52910 ECOMOODS BUITENLAMP SOKKEL FLUO LICHTGRIJS € 239,19

52911 ECOMOODS BUITENLAMP TUINPAAL LICHTGRIJS € 165,41

52912 ECOMOODS BUITENLAMP WAND CIRCLINE RVS € 120,19

52913 ECOMOODS BUITENLAMP WAND CIRL. PIR RVS € 138,04

52914 ECOMOODS BUITENLAMP WAND MOD. PLC LICHTGRIJS € 83,30

52915 ECOMOODS BUITENLAMP WAND MOD. PLC ANTRACIET € 83,30

52916 ECOMOODS BUITENLAMP WAND MOD. PLC LICHTGRIJS € 120,19

52917 ECOMOODS BUITENLAMP WAND MOD. PLC ANTRACIET € 120,19

52919 ECOMOODS WANDLAMP GRIJS 1 * 16W 20CM € 69,95

52920 ECOMOODS WANDLAMP ANTRACIET 1 * 16W 20CM € 69,95

52921 ECOMOODS WANDLAMP GRIJS 1 * 16W 32CM € 99,95

52922 ECOMOODS WANDLAMP ANTRACIET 1 * 16W 32CM € 99,95

52923 ECOMOODS SOKKEL GRIJS 1 * 11W 40CM € 99,95

52924 ECOMOODS SOKKEL ANTRACIET 1 * 11W 40CM € 99,95

52925 ECOMOODS TUINPAAL GRIJS 1 * 11W 78CM € 119,95

52926 ECOMOODS TUINPAAL ANTRACIET 1 * 11W 78CM € 119,95

52927 ECOMOODS WANDLAMP WIT 1 * 20W € 59,95

52928 ECOMOODS WANDLAMP GRIJS 1 * 20W € 64,95

52929 ECOMOODS WANDLAMP ANTRACIET 1X20W € 59,95

52930 ECOMOODS WANDLAMP INOX 1 * 16W 23CM € 99,95

52931 ECOMOODS WANDLAMP ANTRACIET 1 * 16W 23CM € 89,95

52932 ECOMOODS WANDLAMP INOX 1 * 38W 33CM € 139,96

52933 ECOMOODS WANDLAMP ANTRACIET 1X38W 33CM € 129,95

52934 ECOMOODS LANTAARN WIT 1 * 23W 5 KLEUREN € 149,00

ADVIESPRIJZEN PER STUK INCLUSIEF BTW

52902

52915

52917 52919 52920

52921 52922 52923 52927

52928 52929

52924 52925 52926

52930 52931 52932 52933 52934

52912 52913

52914 52916

52903 52904

52905 52906 52907

52908 52910

52911

52909

113

114th

e f

inis

hin

g t

ou

ch

ve

rlich

ting

MBI

XL-

COLL

ECTI

ON

201

2

PHILIPS ECOMOODS P/ST

52935 ECOMOODS HALVE BOL GRIJS 1X20W € 69,95

52936 ECOMOODS LANTAARN OP VOET WIT 1 * 23W / 5 KLEUREN € 299,00

52951 PHILIPS LIGHTBALL LED € 74,95

52952 ECOMOODS WANDLAMP MID WIT INOX 1 * 14W 230 V € 39,95

52953 ECOMOODS WANDLAMP MID WIT INOX PRI 1 * 14W 230V € 59,95

52954 ECOMOODS SOKKEL MID WIT INOX 1 * 14W 230V € 49,94

52955 ECOMOODS TUINPAAL MID WIT INOX 1 * 14W 230V € 64,95

52956 ECOMOODS WANDLAMP HALF ROND GRIJS 1 * 23W 230V € 39,95

52957 ECOMOODS WANDLAMP HALF ROND ANTRACIET 1 * 23W 230V € 39,95

52958 ECOMOODS WANDLAMP VIERKANT ANTRACIET 1 * 15W 230V € 49,94

52959 ECOMOODS WANDLAMP VIERKANT ANTRACIET PIR 1 * 15W 230V € 69,95

52960 ECOMOODS SOKKEL ANTRACIET 1 * 14W 230V € 69,95

52961 ECOMOODS TUINPAAL ANTRACIET 1 * 14W 230V € 99,95

52962 ECOMOODS WANDLAMP OVAAL ANTRACIET 1 * 20W 230V € 49,94

52963 ECOMOODS WANDLAMP OVAAL INOX 1 * 20W 230V € 54,95

52964 ECOMOODS WANDLAMP KUBUS GRIJS 1 * 20W 230V € 49,94

52965 ECOMOODS WANDLAMP KUBUS ANTRACIET 1 * 20W 230V € 49,94

52966 ECOMOODS WANDLAMP VIERKANT GRIJS 1 * 20W 230V € 49,94

52967 ECOMOODS WANDLAMP VIERKANT ANTRACIET 1 * 20W 230V € 49,94

52968 ECOMOODS TUINPAAL VIERKANT GRIJS 1 * 20W 230V € 69,95

52969 ECOMOODS TUINPAAL VIERKANT ANTRACIET 1 * 20W 230V € 69,95

52970 ECOMOODS WANDLAMP RECHTHOEK GRIJS 1 * 23W 230V € 49,94

52971 ECOMOODS WANDLAMP RECHTHOEK ANTRACIET 1 * 23W 230V € 49,94

52972 ECOMOODS WANDLAMP RECHTHOEK GRIJS PIR 1 * 2 € 69,95

52973 ECOMOODS WANDLAMP RECHTHOEK ANTRACIET PIR 1 * 23W 230V € 69,95

52974 ECOMOODS GRONDINBOUWSPOT ROND INOX 1 * 20W 230V € 79,94

52975 ECOMOODS WANDLAMP RECHTHOEK GRIJS 1 * 23W 230V € 69,95

52976 ECOMOODS WANDLAMP RECHTHOEK ANTRACIET 1 * 23W 230V € 69,95

52977 ECOMOODS WANDLAMP RECHTHOEK GRIJS PIR 1 * 23W 230V € 89,95

52978 ECOMOODS WANDLAMP RECHTHOEK ANTRACIET PIR 1 * 23W 230V € 89,95

ADVIESPRIJZEN PER STUK INCLUSIEF BTW

52935

52952

52936

52953

52951

52954

52955

52958

52956

52959

52957

52960

52961

52964

52962

52965

52963

52966

52967

52973

52968

52974

52969

52975

52970

52976

52971

52977

52972

52978

MBI steunt

Deze brochure is een uitgave vanMBI Beton BV en is mede tot stand gekomen door de medewerking van:

MBI Beton BVStephan BeimaPatrick van den Tillaart

Ontwerp, opmaak en realisatieMedia Effect, Nieuwstadt

FotografieRoel van der AaHans HebbinkFrançois de Heel

FotostylingDe Huyskamer.nl

Met dank aan eenieder die zijn/haartuin ter beschikking heeft gesteld voor fotografie. De kleuren in deze brochure kunnen afwijken van de werkelijkheid.

Deze brochure is met zorg samen gesteld, niettemin kunnen aan de inhoud geen rechtenontleend worden.

Niets uit deze uitgave mag gebruikt worden zondertoestemming van MBI Beton BV.

© 2011 MBI Beton BValle rechten voorbehouden.

MBI KampenHaatlandhaven 11Postbus 3718260 AJ KampenT 038 - 39 94 202F 038 - 39 94 292

Voor meer informatie en dealeradressen: www.mbi.nl

www.mbi.nl

CO LO F O N

XL-COLLECTION 2012 WWW.MBI .N L