Manuel soumahu(alleprojecten 20150820b)

5

Click here to load reader

Transcript of Manuel soumahu(alleprojecten 20150820b)

Page 1: Manuel soumahu(alleprojecten 20150820b)

Curriculum Vitae – alle projecten

Manuël Soumahu (m) Adres : Hans Lodeizenstraat 22; 9745 DS Groningen Geboortedatum : 27 juli 1968 Telefoon privé : 050-5010197 Mobiel : 06-10150538

:

Blad 1 van 5

PROJECTERVARING

Projectadviseur (Menzis) Digitaliseren Output OMS (jan 2014 – heden)

Adviseren over de inrichting van de outputketen mbt het digitaliseren van transactionele output. Resultaat: Digitalisering van output tbv communicatie obv klantwens.

Projectadviseur (Menzis) Outsourcetraject Input productie (nov 2014 – jun 2015)

Input geven voor het selecteren van een goede outsource partij. Resultaat: Analyse bestaande poststromen, Programma van eisen/wensen, prijscalculatiemodel, wegingsmodel.

Projectadviseur (Menzis) Commerciële Slagkracht (jul 2013 – dec 2013)

Adviseren over overzichtelijkheid commerciële output tijdens de campagneperiode. Resultaat: Overallplanning commerciële output campagneperiode en commerciële output gekoppeld aan klantbeeld.

Projectadviseur (Menzis) Outsourcen Output productie (nov 2012 – jul 2013)

Input geven voor het selecteren van een goede outsource partij. Resultaat: Programma van eisen, geselecteerde outsource partij en die de output voor ons gaat verzorgen.

Productontwikkelaar (Menzis) Transitie Afdeling IOM (jan 2012 – dec 2012)

Inhoudelijk adviseren over de (in)richting van de afdeling. Het ondersteunen van en sparren met het managementteam. Resultaat: Ingerichte afdeling en geformuleerde producten/diensten.

Projectadviseur (Menzis) Digitale Polis MZ/AZ/AV (mei 2011 – nov 2011)

Inhoudelijk ondersteunen en sparren t.b.v. het realiseren van de digitale polis. Optreden als vervanger van de projectmanager. Resultaat: Digitale Polis en interne/externe toegankelijkheid.

Projectadviseur (Menzis) Digitaliseren Care Adm. PGB (nov 2010 – okt 2011)

Adviseren over het digitaal opslaan & ontsluiten van de documenten en het digitaliseren van de procesgang. Resultaat: Gedigitaliseerd archief en gedigitaliseerde en productie gereed aangeleverde input.

Deelprojectleider (Menzis) Digitaliseren Offertes (nov 2009 – dec 2010)

Algehele coördinatie en aansturing van ontwikkelaars Output Management Systeem. Resultaat: Geautomatiseerde digitale verzending offertes en digitaal opgeslagen offertes.

Procesbegeleider bij Gemeente Noordenveld (apr 2008 – feb 2009)

Roden

Meenemen MT in procesmanagement, aansturen proces-beschrijvers en sturing geven aan het inrichten van het BPM systeem (Mavim). Resultaat: Concept beleidsdocument, inrichtingsdocument BPM systeem en een gevuld BPM systeem.

Procesbegeleider bij Katwijksche Bouwvereniging (nov 2007)

Katwijk

Het coachen bij het opstellen van een sjabloon voor het beschrijven van de processen, een inrichtingsdocument voor het systeem (Mavim) en een beleidsdocument. Resultaat: Richtlijnen voor het beschrijven van processen.

Business Analist bij Waterschap Friesland (dec 2005 – mrt 2006)

Leeuwarden

Opzetten rekenmodel (ROIt) voor het automatiseren van het facturatie proces. Resultaat: Standaardrekenmodel, gebaseerd op “zachte” en “harde” indicatoren, om processen te toetsen op effectiviteit van automatisering.

(interim) projectleider bij Delta Lloyd Zorg (sep 2005 – mrt 2006)

Den Haag

Realisatie en implementatie nieuwe omgeving van het BPM systeem (BWise). Vorm en inhoud geven aan opleidingsmateriaal en projectbewaking (Capaciteit, Kosten en Tijd). Resultaat: Trainingsprogramma, getrainde medewerkers en nieuw ingericht BPM systeem dat de afdelingen optimaal ondersteunt bij de procesmatige uitvoering, welke van toepassing is op 1 jan 2006 (obv de nw Zorgverzekeringswet en de nw beleidsmatige keuzes).

Trainer/coach bij UWV (apr – jul 2005)

Landelijk

Mede vorm en inhoud geven aan het opleidingsmateriaal voor verschillende doelgroepen. Resultaat: Getrainde trainers en teams van begeleiding / ondersteuning bij het in gebruik nemen van het nieuwe systeem dat de dagelijkse werkzaamheden ondersteunt.

Trainer/coach bij TSN (okt 2004 – feb 2005)

Landelijk

Ontwikkelen en uitvoeren van het begeleidingsprogramma voor het in gebruik nemen van een nieuw systeem op de diverse vestigingen. Resultaat: Het trainen en coachen van het personeel op een vestiging en veranderde procesuitvoering.

Page 2: Manuel soumahu(alleprojecten 20150820b)

Curriculum Vitae – alle projecten

Manuël Soumahu (m) Adres : Hans Lodeizenstraat 22; 9745 DS Groningen Geboortedatum : 27 juli 1968 Telefoon privé : 050-5010197 Mobiel : 06-10150538

:

Blad 2 van 5

PROJECTERVARING

Trainer bij Stichting De Leite (aug 2004)

Assen

Het trainen van medewerkers in proces denken. De focus lag op het werken vanuit procesmatig handelen. Resultaat: Getrainde medewerkers die o.b.v. proces denken hun werkzaamheden kunnen beschrijven op een procesmatige wijze; en dit kunnen doen conform een standaarddocument.

Teammanager bij Essent Retail/Energie (mei - sep 2004)

Hengelo

Dagelijkse aansturing van het team Verhuizingen, bestaande uit 18 medewerkers. Begeleiding en coachen van medewerkers, vorm/ richting/inhoud geven aan het “nieuwe” team en het borgen van de veranderingen n.a.v. de liberalisering van de energiemarkt. Resultaat: Bijgedragen aan de ontwikkeling en uitvoering van de taken waarvoor het team verantwoordelijk is; implementatie van prestatienormen (Sturen op Ontwikkeling & Resultaat) en verbetering van de kwaliteit. Kwartiermaker voor de nieuwe teammanager.

Coach bij Stichting De Leite (mrt 2004)

Assen

Het coachen van en meedenken met de projectgroep Administratieve Organisatie. Resultaat: Bijdrage geleverd aan het tot stand komen van het Plan van Aanpak en het sjabloon voor het beschrijven van de processen.

Procesbegeleider bij Nijestee (jan 2004 – apr 2004)

Groningen

Het coachen/begeleiden van het managementteam onderhoud op het gebied van procesgericht sturen en het definiëren van de aspecten om de kwaliteit van het proces te meten (proces-indicatoren). Bijdrage geleverd aan het opstellen van een communicatieplan. Resultaat: Meedenken over de optimale aansluiting van het systeem op het ontworpen proces. Bijdrage aan ontwikkeling van procesgericht sturen, het onderkennen van knelpunten en het stimuleren van het oplossend vermogen.

Adviseur bij Gemeente Menterwolde (sep 2003)

Menterwolde

Op basis van documenten en interviews een rapport opgesteld t.b.v. de gemeente secretaris. Resultaat: Adviesrapport met daarin een onderbouwing van de geïnventariseerde knelpunten.

Projectleider bij Nijestee (aug 2003 – jan 2004)

Groningen

Het aansturen van een werkgroep (vaklieden). Met een werkgroep (vaklieden) overeenstemming bereiken over de aan te schaffen nieuwe bedrijfskleding en de inrichting van de nieuwe bedrijfsbussen. Het communiceren van de nieuwe organisatiestructuur naar derden. En het opstellen van een draaiboek voor het omwisselen van de oude bussen. Resultaat: Nieuwe bedrijfskleding voor de onderhoudsmonteurs. Conform budget (uniforme) flexibele inrichting voor de nieuwe bedrijfsbussen.

Projectleider bij Nijestee (jul 2003 – jan 2004)

Groningen

Het aansturen van de werkgroep Uitvoering, gericht op het bereiken van de geformuleerde doelen. Richting / geven aan de taken en verantwoordelijkheden binnen de afdeling Uitvoering Niet Planmatig Onderhoud (NPO). Invulling geven aan de implementatie van de nieuwe processen, binnen de afdeling en overdracht aan de nieuwe afdelingsmanager. Afstemming zoeken met overige projectleiders en het rapporteren van de voortgang aan de directie (stuurgroep). Tevens zitting hebben in de ICT-werkgroep. Bijdrage geleverd aan de inrichting van het nieuwe primaire systeem. Resultaat: Procesinrichting (uitvoering) van Niet Planmatig Onderhoud (NPO). Een optimale aansluiting gerealiseerd bij voorgaande processtappen en een effectieve aansluiting bij het nieuwe primaire systeem.

Page 3: Manuel soumahu(alleprojecten 20150820b)

Curriculum Vitae – alle projecten

Manuël Soumahu (m) Adres : Hans Lodeizenstraat 22; 9745 DS Groningen Geboortedatum : 27 juli 1968 Telefoon privé : 050-5010197 Mobiel : 06-10150538

:

Blad 3 van 5

PROJECTERVARING

Business Analist bij Friesland Bank (apr 2003 – jun 2003)

Leeuwarden

Adviseren over het (her)ontwerpen en ontwikkelen van processen, op basis van het nieuwe bancaire systeem dat de bank heeft aangeschaft. Tevens adviseren over het effectiever en efficiënter inrichten van de processen. Resultaat: Procesbeschrijvingen gemaakt in een systeem (Mavim) en beschrijvingsrapporten t.b.v. het inrichten/ bouwen van het nieuwe bancaire systeem.

Procesadviseur bij Katwijksche Bouwvereniging (apr 2003)

Katwijk

Adviseren over het aan te schaffen van een systeem om processn ini te beschrijven, voor het vastleggen van processen. Resultaat: Presentatie en een keuzerapport

Procesbeschrijver bij CJIB (nov 2002 – feb 2003)

Leeuwarden

Huidige procesbeschrijvingen afstemmen met diverse inhoudelijk deskundigen. Afstemming realiseren tussen diverse unitmanagers en de "nieuwe" procesregisseur. Resultaat: Bijdrage leveren aan geaccordeerde procesbeschrijvingen en heb beschrijven van processen in een systeem (Aris).

Adviseur AEGON Asset Management (feb 2003)

Den Haag

Adviseren over de verdere inrichting en implementatie van het systeem waarin de processen zijn beschreven (BWise) en de kwaliteiten van de procesbeschrijvingen. Resultaat: Aanzet gegeven voor een nieuw beschrijvingsformat en een voorstel gedaan voor een projectaanpak.

Projectleider AO/IC Woonklavier (okt 2002 – jun 2003)

Eibergen

Het opzetten van een procesmodel en het aansturen van procesbeschrijvers. Het implementeren van het systeem voor procesbeschrijvingen (ModulOr) in de organisatie en het management adviseren over procesmanagement. Resultaat: Implementatie systeem en bijdrage geleverd aan de positieve uitkomst van de controle door de externe accountant.

Projectleider BWise bij Aegon Asset Management (mei 2002 – aug 2002)

Den Haag

Het aansturen en coördineren van de aanschaf, de inrichting van en de verwerking in het systeem voor procesbeschrijvingen (Bwise). Adviseren van een managementteam over de aan te schaffen informatietool, over de wijze van beschrijven van processen en het inrichten van beheer & onderhoud (procesmanagement). Zorg dragen voor verwerkingscapaciteit, aansturen van procesdesigners / pakketspecialist, werkverdeling, budgetbewaking, etc. Resultaat: Plan van aanpak, uniforme procesbeschrijvingen, aanschaf van een systeem om processen in te beschrijven en 190 processen beschreven in het systeem (BWise).

Procesadviseur Akzo Nobel (apr 2002 - mei 2002)

Delfzijl

Opzetten van het project, coachen in de analysefase en de eindfase. Plan van Aanpak geschreven en workshop gehouden. Resultaat: Plan van aanpak, methode voor het beschrijven van de processen en processen gemaakt in het systeem.

Adviseur Essent Kabelcom (mrt 2002 – aug 2002)

Groningen/Zwolle

Onderzoek naar centraal contractbeheer in combinatie met digitalisering. Analyse van organisatorische, procesmatige en systeem technische consequenties voor Essent Kabelcom. Na de analyse fase een pilot ingericht, waarin externe sales contracten zijn gedigitaliseerd. Resultaat: Bijdrage geleverd aan het Plan van aanpak, vooronderzoeksrapport, analyserapport en werkinstructies opgesteld voor het opschonen van de verschillende contracten.

Procesconsultant bij COA (jan 2002)

Rijswijk

Aantal procesbeschrijvingen in een systeem (Mavim) gemaakt en aanbevelingen gedaan ten aanzien van de huidige wijze van het beschrijven van de processen door het COA. Resultaat: aanbevelingen en tien proces beschrijvingen in een systeem gezet (Mavim).

Page 4: Manuel soumahu(alleprojecten 20150820b)

Curriculum Vitae – alle projecten

Manuël Soumahu (m) Adres : Hans Lodeizenstraat 22; 9745 DS Groningen Geboortedatum : 27 juli 1968 Telefoon privé : 050-5010197 Mobiel : 06-10150538

:

Blad 4 van 5

PROJECTERVARING

Business analist bij Essent (okt 2001 – dec 2001)

Groningen/Maastricht

Het in kaart brengen en analyseren van de processen Factureren en Incasseren. Presenteren/rapporteren van de bevindingen aan management (directeur Finance en Sales). Resultaat: Adviesrapport met aanbevelingen.

Woonservice Centrum Groningen (sep 2001 – nov 2001)

Groningen

In workshops (brownpapersessies) de processen van de financiële afdeling geïnventariseerd en beschreven. Afstemmen met de opdrachtgever (afdelingshoofd) en het bewaken van het beschikbare budget. Resultaat: Plan van aanpak (PvA), inventarisatielijst processen en procesbeschrijvingen in Word.

Procesconsultant Gemeente Leeuwarden (apr 2001)

Leeuwarden

Processen beschreven in een systeem (Protos). Adviseren over de mogelijkheden m.b.t. omzetten van procesbeschrijvingen in Protos. Resultaat: Beschreven processen in Protos.

Procesconsultant AVM (apr 2001)

Groningen/Leeuwarden

Ondersteuning verleend tijdens een workshop. Geadviseerd over het ontwerp van het primair proces. Resultaat: Bijdrage geleverd aan het nieuw proces.

Procesconsultant RDW (mrt 2001 – jul 2001)

Veendam

Processen beschreven en gecontroleerd. Het coördineren het maken van het digitale AO-handboek. Resultaat: Procesbeschrijvingen en digitaal AO-handboek.

Projectleider KPN- Opleidingen (dec 2000 – jan 2001)

Groningen

Bijdrage leveren aan de landelijke uitrol van ADSL (breedband internet via telefoonlijn). Coördinatie van het opleiden van alle primafoonmedewerkers in Nederland. Afstemming Opdrachtgever, Projectmanager, Programmamanager, filiaalmanagers en planning maken etc. Aansturen projectmedewerker, klantenservice en afdeling planning. Prijscalculatie en budgetbewaking. Resultaat: Binnen tijd en budget zijn alle primafoonmedewerkers in Nederland opgeleid.

Opleider / Trainer Stonehenge Telecom NV (sep 2000 – dec 2000)

Hoofddorp

Het houden van interviews. Inhoudelijk en bouwtechnisch (ontwerp en grafisch) invulling geven aan een computer gestuurde training voor call center agents. Opzetten van een communicatie training voor de call center agents en vorm en inhoud geven aan de samen-werking tussen Customer Care en de diverse product-managers. Resultaat: Computer gestuurde training en communicatie training.

Projectleider KPN-Opleidingen (mei 2000 – sep 2000)

Groningen

Bijdrage leveren aan de landelijke uitrol van ADSL (breedband internet via telefoonlijn). Coördinatie van het opleiden van alle primafoonmedewerkers in Nederland. Afstemming Opdrachtgever, Projectmanager, Programmamanager, filiaalmanagers en planning maken etc. Aansturen projectmedewerker, klantenservice en afdeling planning. Prijscalculatie en budgetbewaking. Resultaat: Binnen tijd en budget zijn alle primafoonmedewerkers in Nederland opgeleid.

Afstudeeropdracht Jeugdzorg Drenthe (nov 1999 – mei 2000)

Assen

Het houden van interviews. Processen gemaakt in een systeem (Protos). Onderzoek naar organisatorische en financiële voordelen m.b.t. bundeling van preventie activiteiten. Resultaat: Procesbeschrijvingen in Protos. Advies m.b.t. afstemming preventie activiteiten Jeugdreclassering en HALT-bureau Drenthe (en evt. ander instanties).

Projectcoördinator HALT-bureau Drenthe (1998)

Assen

Criminaliteitspreventie jongeren. Onderhandelen over / initiëren mogelijke samenwerking op het gebied van preventie. Resultaat: Samenwerkingsproject tussen HALT-bureau Drenthe de penitentiaire inrichting De Grittenborgh (Hoogeveen).

Page 5: Manuel soumahu(alleprojecten 20150820b)

Curriculum Vitae – alle projecten

Manuël Soumahu (m) Adres : Hans Lodeizenstraat 22; 9745 DS Groningen Geboortedatum : 27 juli 1968 Telefoon privé : 050-5010197 Mobiel : 06-10150538

:

Blad 5 van 5

PROJECTERVARING

Projectcoördinator HALT-bureau Drenthe (1998)

Assen

Het opzetten en mede uitvoeren van een voorlichtingscampagne. Onderzoek naar de meest effectieve wijze van communicatie richting politie, met als doel de politie te bewegen jongeren naar HALT te sturen. Resultaat: Communicatieplan en Presentaties bij alle politieteams in Drenthe.