Leiderschapsreis Bali 2016

6
LEIDERSCHAPSREIS BALI 2016 VERTRAAGDE TIJD ALS KATALYSATOR VAN VOORUITGANG Begeleiding: Caroline Serré en Odette Meyer Villa Flow Bali, 22 – 31 januari 2016

Transcript of Leiderschapsreis Bali 2016

Page 1: Leiderschapsreis Bali 2016

LEIDERSCHAPSREIS BALI 2016VERTRAAGDE TIJD ALS KATALYSATOR VAN VOORUITGANG

Begeleiding: Caroline Serré en Odette Meyer Villa Flow Bali, 22 – 31 januari 2016

Page 2: Leiderschapsreis Bali 2016

VOOR LEIDERS M/V Deze leiderschapsreis is bedoeld voor leiders/ change agents die zich in een bijzonder gezelschap van gelijkgestemden willen bezinnen op hun waarden en toegevoegde waarde.

RELEVANTIEAls leider mis je vaak de stilte en tijd om tot goed doordachte beslissingen te komen. In de chaos van de huidige tijd lijkt het een natuurlijke beweging om nog een tandje harder te gaan. Het tegenovergestelde is juist nodig. Dat noemen wij vertraagde of zachte tijd.

Juist vertraagde tijd draagt bij aan het maken van duurzame keuzes. En het maakt mogelijk om met meer rust leiding te geven aan de noodzakelijke veranderings-processen. Ondanks de spanning die daarmee gepaard kan gaan, en ondanks de taaiheid van bestaande structuren.

Als vertraagde tijd onderdeel wordt van wie we zijn als mens en als leider, verbinden we ons als vanzelf met onze waarden en met de essentie van leiderschap.

In het spanningsveld van oud naar nieuw zijn de nieuwe waarden waarmee we ons vanuit ons hart kunnen verbinden de magneet voor de verandering.

De filosoof Arnold Cornelis zegt: “De werkelijkheid bestaat uit mogelijkheden die mensen hebben bedacht.” Om mogelijkheden te realiseren die verrijkend, buiten de bestaande kaders zijn, en vanuit onze waarden komen, zoeken we op Bali stilte en rust op.

Page 3: Leiderschapsreis Bali 2016

OPBRENGSTNa afloop van deze leiderschapsreis:

•Heb je een diepgaande verbinding ervaren met je eigen rust, stilte en levensvreugde

•Ervaar je dat je ‘in sync’ bent: intuïtie, emotie, ratio en fysiek zijn met elkaar in balans

•Ben je in staat om deze balans sneller terug te vinden

•Heb je herkenning ervaren bij andere deelnemers en elkaar in de thema’s ondersteund

•Straalt diepere rust en levensvreugde door in je leiderschap met meer impact als gevolg

•Heb je een heldere en bezielde focus op 2016 en daarna

•Ervaar je meer vertrouwen om impactvolle situaties krachtig aan te gaan

•Is jouw loyaliteit aan jouw eigen toegevoegde waarde groter dan ooit en geeft het richting

‘Iedereen heeft een belang én een rol bij de bouw van een gelukkige toekomst.’

Page 4: Leiderschapsreis Bali 2016

LOCATIEVilla Flow, gelegen in het rustige kustdorpje Seraya Barat in de Karangasem provincie van Oost-Bali, biedt je een unieke ervaring. We hebben deze mooie plek geheel tot onze beschikking.

Villa Flow laat je genieten van een heerlijke gezonde keuken, een bijzondere spa en heel veel rust.

Aangekomen op de luchthaven staat een auto met chauffeur klaar om je op te halen - 2 uur later heten we je welkom en kun je inchecken in je eigen kamer met prachtige uitzichten op de organische tuinen en de zee.

De eigenaren Inge en Serge weten uit ervaring wat een druk leven inhoudt en hebben met veel liefde deze prachtige plek gecreëerd met een fijn team van lokale mensen om hen heen. Kun je niet wachten: kijk dan alvast op www.villaflowbali.com.

Page 5: Leiderschapsreis Bali 2016

PROGRAMMAVoorafgaand aan de reis vindt er in Nederland een intake plaats waarbij je start met de focus op jouw werkelijke vraag.

Tijdens de hele reis worden ratio, emotie, spirit/ziel en lijf gevoed. Verbinding tussen en aandacht voor al deze dimensies leiden ertoe dat je meer ‘in sync’ bent, wat tot duurzame verandering leidt. Het programma is zo ingericht dat ieders individuele proces hierin optimaal gefaciliteerd wordt.

•Iedere dag starten we vroeg met Oosters lichaamswerk onder begeleiding van een ervaren Balinese instructeur.

•Na het ontbijt vervolgen we de ochtend met een gezamenlijke sessie, bedoeld om je vraag te verdiepen en uit te werken. We sluiten de bevindingen af in de groep.

•Vanaf lunch tot de na-middag is er tijd voor stilte, reflectie, werken in het atelier, schrijven, massage, wandelen door de rijstvelden of over het strand. Alleen maar ook samen. Als vanzelf, zonder je best ervoor te doen, ontstaan er beelden, inzichten en nieuwe vragen die je kunt meenemen in de dag. Tevens is er ruimte voor individueel consult bij Odette of Caroline.

•De na-middagen worden besteed aan de inzichten die gedeeld worden in de groep. Verder is er aandacht voor theoretisch kader rondom thema’s vanuit de groep zoals tijdparadox, transformatie, morele dilemma’s, eenzaamheid en werken met weerstand.

•Alle dagen eindigen we met een heerlijk diner en sluiten we af met een ritueel.

•Ook is er aandacht voor de omgeving en benutten we de mogelijkheid om onder leiding van gastdocent Inge van Zon een community project van Vila Flow te bezoeken.

BEGELEIDING Odette Meyer (1963) en Caroline Serré (1970) van CIC Company begeleiden ruim 12 jaar top managers en professionals op verantwoordelijke posities in hun ontwikkeling naar duurzaam leiderschap.  Sinds april 2009 zijn zij gestart met diverse programma’s met het thema “In je eigen tempo naar de ‘top’ - Vaart maken door snelheid te minderen”, waarin leiders hun vermogen ontwikkelen om tegen de stroom in te zorgen voor rust en stilte. In 2016 organiseren zij hierover voor de 3e maal een leiderschapsreis.“We hebben deze reis op Bali ontwikkeld omdat we merken hoezeer er bij leiders de behoefte bestaat aan stilte en rust om tot goed doordachte beslissingen te komen. Zelfs wanneer ze eenmaal terug in de hectiek zijn, blijven ze in staat om vanuit rust aanwezig te zijn. Deze reis geeft je een intense beleving samen met andere leiders om tot diepgaande rust te komen en te ervaren wat dat teweeg brengt. Ontsnappen is dan niet meer mogelijk! Je verhouding tot TIJD zal blijvend getransformeerd zijn.”

Page 6: Leiderschapsreis Bali 2016

PRAKTISCHPLANNING

Vertrek Schiphol KL 0835 vrijdagavond 22 januari 2016

Aankomst Schiphol KL 0836 zondagochtend 31 januari 2016

INVESTERING

Deelname kost €5450 excl. 21% BTW per deelnemer. Alle kosten (verblijf, vervoer ter plaatse, excursies etc.) zijn hierbij inbegrepen. Exclusief vluchtkosten (zelf te boeken), reis- en annuleringsverzekering.

AANTAL DEELNEMERS

We werken met een groep van max 6 deelnemers (m/v).

VERLENGING VERBLIJF

Het is mogelijk en sterk aan te raden om je verblijf op Bali te verlengen (voor- of achteraf).

AANMELDING

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected]. Je aanmelding wordt definitief na een kennismakingsgesprek.

ORGANISATIE

CIC Company in samenwerking met Villa Flow. Voor meer informatie:

Caroline Serré (06 - 146 94 213) of Odette Meyer (06-198 06 589)

www.ciccompany.nl

‘Met visie, ruimte en werkelijke rust meer bijdragen vanuit mijn hart.’