KBO Gennepkbogennep.nl/Wp-content/Uploads/2019/09/Nieuwsbrief-KB0-10_3-2019.pdfGennep Op de koffie...

6
Oktober 2019 • Nummer 10 KBO Gennep Op de koffie met de audiciens van Op vrijdag 25 oktober a.s. om 14:00 u organi- seert KBO Gennep in zaal de Goede Herder op het Europaplein een leerzame en informatieve bijeenkomst met de audiciens van Coppes Hoor- zorg Gennep. Sinds 1 november 2018 hebben zij zich gevestigd aan de Zandstraat 47, in het voormalig pand van Foto Bosten. Gedurende deze middag zal alles met betrekking tot het ge- hoor centraal staan, u zult uitleg ontvangen over de werking van het oor, ontdekken hoe gehoor- verliezen ontstaan en wat de mogelijkheden zijn om uw gehoor zo goed mogelijk te ondersteunen met een gehooroplossing. Samen met de audi- ciens treed u via livebeeld de gehoorgang binnen en ontvangt u in grote lijnen uitleg over de wer- king van het oor. Tevens kunt u een bijstelling van hoortoestellen live volgen vanuit de zaal. U ontdekt in een middag wat slecht horen kan doen met uw veiligheid en bereikbaarheid, en hoe be- langrijk goed horen is in het dagelijks leven. De middag zal opgebouwd zijn uit een presen- tatie en demonstratie met uitgebreide toelichting onder het genot van een kopje koffie. Na afloop heeft u tevens direct de mogelijkheid om uw ei- gen gehoor te laten testen. Coppes Hoorzorg nodigt u in samenwerking met KBO Gennep van harte uit om deze middag bij te wonen.Aanmelden is niet nodig. De Stichting Vrienden van Nor- bertus organiseert in samen- werking met de KBO, afdeling Gennep, een KIENMIDDAG op dinsdag 22 oktober 2019 Aanvang 14.00 uur Plaats: zaal de Goede Herder, Europaplein, Gennep De opbrengst is voor de rolstoelbus. Een gezellige middag en vele mooie prijzen en wij zorgen voor het gebak) MET ALS HOOFDPRIJS € 50.- EN EEN TWEEDE EN DERDE PRIJS VAN € 25.- Help mee de rolstoelbus te laten rijden Gezellige stads-kwats-wande- ling in ons eigen Gennep. (Strookje) Met informatie over de rijke historie van onze stad Gen- nep, misschien wel nieuwe weetjes en wellicht wat “overbodige” informatie die flink op onze lachspieren zal werken. Het belooft al met al een hele leuke middag te worden met een dikke knipoog! De wandeling vindt plaats op zaterdag 5 oktober onder begeleiding van Gilbert van der Mooren en Theo Roosenboom. We starten om 14.00 u bij de Goede Herder. Na afloop drinken we daar ook nog een kopje koffie of thee. Deelname is gratis. Er zijn max. 25 plekken be- schikbaar. Mocht de inschrijving voor deze wan- deling flink worden overtekend, wordt een twee- de wandeling in het voorjaar van 2020 gepland. Voor de inschrijving geldt: “Wie het eerst komt, het eerst maalt”

Transcript of KBO Gennepkbogennep.nl/Wp-content/Uploads/2019/09/Nieuwsbrief-KB0-10_3-2019.pdfGennep Op de koffie...

Oktober 2019 • Nummer 10

KBOGennep

Op de koffie met de audiciens van

Op vrijdag 25 oktober a.s. om 14:00 u organi-seert KBO Gennep in zaal de Goede Herder op het Europaplein een leerzame en informatieve bijeenkomst met de audiciens van Coppes Hoor-zorg Gennep. Sinds 1 november 2018 hebben zij zich gevestigd aan de Zandstraat 47, in het voormalig pand van Foto Bosten. Gedurende deze middag zal alles met betrekking tot het ge-hoor centraal staan, u zult uitleg ontvangen over de werking van het oor, ontdekken hoe gehoor-verliezen ontstaan en wat de mogelijkheden zijn

om uw gehoor zo goed mogelijk te ondersteunen met een gehooroplossing. Samen met de audi-ciens treed u via livebeeld de gehoorgang binnen en ontvangt u in grote lijnen uitleg over de wer-king van het oor. Tevens kunt u een bijstelling van hoortoestellen live volgen vanuit de zaal. U ontdekt in een middag wat slecht horen kan doen met uw veiligheid en bereikbaarheid, en hoe be-langrijk goed horen is in het dagelijks leven. De middag zal opgebouwd zijn uit een presen-tatie en demonstratie met uitgebreide toelichting onder het genot van een kopje koffie. Na afloop heeft u tevens direct de mogelijkheid om uw ei-gen gehoor te laten testen. Coppes Hoorzorg nodigt u in samenwerking met KBO Gennep van harte uit om deze middag bij te wonen.Aanmelden is niet nodig.

De Stichting Vrienden van Nor-bertus organiseert in samen-werking met de KBO, afdeling

Gennep, een KIENMIDDAG op dinsdag 22 oktober 2019

Aanvang 14.00 uurPlaats: zaal de Goede Herder,

Europaplein, GennepDe opbrengst is voor de rolstoelbus.Een gezellige middag en vele mooie

prijzen en wij zorgen voor het gebak)

MET ALS HOOFDPRIJS € 50.-EN EEN TWEEDE EN DERDE

PRIJS VAN € 25.-Help mee de rolstoelbus te laten rijden

Gezellige stads-kwats-wande-ling in ons eigen Gennep. (Strookje)

Met informatie over de rijke historie van onze stad Gen-nep, misschien wel nieuwe weetjes en wellicht wat “overbodige” informatie die flink op onze lachspieren zal werken. Het belooft al met al een hele leuke middag te worden met een dikke knipoog!

De wandeling vindt plaats op zaterdag 5 oktober onder begeleiding van Gilbert van der Mooren en Theo Roosenboom. We starten om 14.00 u bij de Goede Herder. Na afloop drinken we daar ook nog een kopje koffie of thee. Deelname is gratis. Er zijn max. 25 plekken be-schikbaar. Mocht de inschrijving voor deze wan-deling flink worden overtekend, wordt een twee-de wandeling in het voorjaar van 2020 gepland. Voor de inschrijving geldt: “Wie het eerst komt, het eerst maalt”

Rabo ClubSupport in 2019Ook dit jaar organiseert de Rabobank weer de Rabo ClubSupport actie en stelt hiervoor € 368.000 beschikbaar. Doordat een aantal van onze leden die in 2017 en 2018 lid waren van de Rabobank en hun stem op de KBO Gennep uitbrachten, hebben wij uit de Rabo ClubSupport Campagne voor de jaren 2017 en 2018 een bedrag van € 790,- respectie-velijk € 760,- ontvangen. De KBO Gennep heeft zich inmiddels weer aangemeld voor deel-name aan de Rabobank ClubSupport 2019. Omdat de leden van de Rabobank, via een stemming, bepalen hoe de verdeling van het beschikbaar gesteld bedrag aan de diverse

stichtingen en verenigingen wordt verdeeld brengen wij deze actie nogmaals onder uw aandacht en vragen we ook nu weer onze leden evenals in 2017 en 2018 om hun stem op de KBO Gennep uit te brengen. Omdat een groot aantal van onze leden bij de Rabobank bankieren, maar nog geen lid zijn, verzoeken wij hun om zich aan te melden als lid van de Rabobank, om zo deel te kunnen nemen aan de stemming in september-oktober 2019. Ook leden die alleen een hypotheek hebben afgesloten bij de Rabobank kunnen lid worden van de Rabobank. Onderstaand geven wij een overzicht van het verloop van de Rabobank ClubSupport 2019.Start Rabobank ClubSupport. Voor de KBO-afdelingen in onze gemeente Gennep betekent dit een welkome aanvulling op hun clubkas. Hoe meer stemmen er worden uitgebracht op onze afdelingen hoe groter de bijdrage. Elke stem is geld waard. Hoe meer stem-men leden uitbrengen op hun club of vereniging, hoe meer geld dat het voor de club of vereniging oplevert. Bent u lid van de Rabobank, dan ontvangt U een deelnamekaart en kunt u van 27 september tot en met 11 oktober 2019 uw stem uitbrengen op uw favoriete club of vereniging, waarvan wij hopen dat de KBO er een van is.Om te mogen stemmen moet u lid zijn van de Rabobank.Hoe meldt u zich aan als lid. Maakt u gebruik van internetbankieren, dan logt u met uw gebruikelijke inloggegevens in op de Rabobank. In het “zoekvakje” typt u: Leden-Rabobank Daar klikt u op en dan verschijnt er een oranje balkje met daarin: Word lid van de Rabobank. Dan verschijnt er een formulier waarop u enkele gegevens moet invullen. U klikt op verzenden en klaar is kees. Bent u niet handig met internetbankieren. Dan kunt u ook vragen of iemand anders die u vertrouwd is, het voor u doet. Maakt u geen gebruik van internetbankieren, dan kunt u ook bij de Rabobank binnenlopen en uw lidmaatschap daar aanvragen. Ook kunt u bellen met de Rabobank 0485-450450, dan wordt u telefonisch geholpen.Het aanvragen van een lidmaatschap heeft geen enkele nadelig gevolgen voor u, eerder voordelen. Aan het lidmaat-schap zijn ook geen kosten verbonden. Als u van de Rabobank het bericht ontvangt om uw stemmen uit te brengen, dan staat op de uitnodiging hoe u dit moet doen. Mocht u niet over internet beschikken, dan kunnen wij u daarbij ondersteuning aanbieden. Dit doen wij door enkele dagen in september-oktober 2019 de computers van de com-puterclub hiervoor beschikbaar te stellen en u hierbij ondersteuning aanbieden door enkele bestuursleden en leden van de computerclub.Heeft U vragen naar aanleiding van het vorenstaande, neem dan gerust contact op met de voorzitter of de penning-meester. Uw KBO-afdeling hoopt op uw steun!

Kermissoos

I.v.m. de Gennepse Kermis is er op dinsdagmorgen 15 oktober a.s. een kermissoos in De Goede Herder. De soos begint om 10.30 uur.We maken er een gezellige morgen van en Martin Coenen zorgt voor de muzikale ondersteuning.

Wekelijkse vaste activiteiten in de Goede Herder

Maandag: 13.30 - 16.00 uur Computerclub 19.00 - 21.30 uur KoersbalDinsdag: 10.30 - 12.00 uur Soos kopje koffie en een praatje. 19.00 - 21.30 uur KoersbalWoensdag: 13.30 - 17.30 uur Bridgen. 14.00 - 16.00 uur Jeu de boulesDonderdag 09.30 - 11.30 uur Schilderen 14.00 - 17.00 uur Soos, kaarten, rummikub, handwerken etc.Bij het GON: iedere dag biljarten.Meer informatie over deze activiteiten vindt U in het informatieboekje van de KBO.-------------------------------------------------------------Kienen in de Goede HerderHet kienen is gepland op de volgende data:dinsdag 24 september 2019 en dinsdag 19 november 2019.De zaal is open vanaf 19.00 uur en het kienen begint om 19.30 uur.

Wandelen 50+Vertrek om 09.00 uur vanaf de Goede Herder. Buiten Gennep gaan we met de auto en de kosten hiervoor zijn € 2,00 voor de auto.Inlichtingen: Ger Noij 0485-213404 Gepland staan:Vrijdag 27 september 2019 Kleef (Engels kerkhof)Vrijdag 25 oktober 2019 BergenVrijdag 29 november 2019 OeffeltVrijdag 27 december 2019 Gennep -----------------------------------------------------------Zondagmiddagsoos.De volgende data voor de zondagsoos zijn: 27 oktober 2019. 24 november 2019 26 januari 2020 16 februari 2020 22 maart 2020 van 14.00 – 16.00 uur in de Goede Herder, samen met “De Zonnebloem”.Kom gezellig even langs voor een praatje en/of een kopje koffie. Op zondag 27 oktober en op zondag 24 november 2019 is de koffie gratis en zal er gezorgd worden voor een lekker stukje gebak.

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 september 2019 opent de Evenementenhal Venray op-nieuw haar deuren voor de meest veelzijdige 50-plus beurs: BeleefPlus.

Tijdens deze twee dagen is er van alles te zien en te Beleven voor de actieve vijftig-plusser! Ook de KBO is van de partij, samen met nog heel veel andere interessante exposanten. Zin in een gezellig en informatief dagje uit, breng dan een bezoek aan BeleefPlus Venray! Leden van KBO Limburg hebben op vertoon van de ledenpas,

samen met één introducee gratis toegang.

Cine Twins verwelkomt u graag voor de eerstvolgende voorstelling.

De films beginnen om 15.45 uur en op vertoon van uw KBO-lidmaatschapskaart geldt een gereduceerd tarief (€7,- i.p.v. €10,60). Het is noodzakelijk tevoren gratis te reserveren via telefoonnummer: 024 - 622 13 46 of via in-ternet www.cinetwins.nl.

Het adres van Cine Twins is Kerkplein 2b, 6581 AC Malden. In de buurt is volop parkeergelegenheid en de bus (lijn 83) stopt vlakbij.

SeniorenBiosLEAVE NO TRACE DI 08 OKTOBER 15:45

Drama - 109 min

THE WIFE DI 12 NOVEMBER 15:45

Drama - 100 min

Beste leden van KBO Gennep, Stichting Kersttocht Gennep vraagt u om steun! U heeft vast al eens van de Kersttocht gehoord, wellicht heeft u wel eens mee gelopen of ons gesponsord. Ook dit jaar organiseren we dit unieke evenement weer, al voor de 18e keer! Dit jaar zal de Kersttocht op 13 december zijn. Iedereen uit Gennep en omstreken kan tijdens de Kersttocht gratis genieten van een magische avond in de straten van Gennep-Zuid. Jong en oud wan-delt langs prachtige decors waarin acteurs telkens een deel van het Kerstver-haal uitbeelden. Voor alle acteurs worden passende kostuums gemaakt, waar-door een beeld wordt geschetst van het leven 2000 jaar geleden. Buurtbewoners kleden de decors op hun opritten aan en versieren de route, waardoor een belang-rijk doel van de organisatie bereikt wordt: het betrekken van steeds meer inwoners van de wijk bij

dit unieke evenement. Ook plaatselijke verenigingen zijn betrokken bij de Kersttocht, zij bieden op de Kerstmarkt op het Norbertplein een hapje en drankje aan waardoor ze hun kas een beetje kunnen spekken. Dit alles vergroot de saamhorigheid in de buurt. Tijdens de tocht wordt de wandelaars een heerlijke Gluhwein of warme cho-colademelk aangeboden in de Herberg en in de Norbertuskerk zijn er beschuitjes met muisjes voor de kraamvisite bij kindje Jezus. Bij Buurthuis VanOns kunnen de kinderen een kerststukje maken. Onderweg zijn er dieren om te aaien en is er op diverse plaatsen mu-

ziek en zingen er koren. U begrijpt dat dit alles niet mogelijk zou zijn zonder de inzet van de vele vrijwilligers maar zeker ook de steun van diverse ondernemers. Als particulier kunt u ons nu ook steunen! Dit kan heel eenvoudig door op Stichting Kersttocht Gennep te stemmen in de Rabobank Clubkas Actie. U mag meerdere stemmen uitbrengen. Geeft u naast KBO Gennep ook ons uw stem? Stemmen kan tot 11 oktober. Dankuwel! Uiteraard zijn we ook zeer dankbaar voor financiële giften en giften in natura. Hierbij kunt u denken aan bijv. materialen om kerststukjes te maken, hout voor de vuurkorven op de Kerst-markt, oude “Perzische” tapijten, stof voor kostuums of ver-lichtingssnoeren. Helpt u ons mee ook dit jaar weer een uniek

Antwoordstrookje Taxatie Kunst en AntiekIn de Goede Herder op vrijdag 8 november 2019Ik kom met (max.) 2 voorwerpen naar deze taxatiemiddag.

Naam: ……………………………………………………………… Adres……………………………………………. …………………………………………

Tel.:…………………………………………….

Kosten van de taxatie € 5,- overmaken op bankrekeningnr.: NL35RABO 0140602283 of op giro: NL75INGB 0006896922 tnv KBOGennep o.v.v. taxatie 8/11Dit strookje ingevuld inleveren vóór 30 oktober 2019 bij Annie Vorstenbosch, Langeweg 62. Tel. 0485-513855 of via e-mail: [email protected] of in de brievenbus bij de Goede herder.

Taxatie kunst en antiek (Strookje) Op vrijdag 8 november 2019 zal mevrouw Marijke van Roosmalen, gespecialiseerd in het uitvoeren van taxaties, in de Goede Herder tussen 13.30 u en 16.00 u door u meegebrachte voorwerpen be-oordelen. Met haar kunsthistorische achtergrond zal ze het een en ander kunnen vertellen over de door u ingebrachte objecten. Elke deelnemers mag twee voorwerpen meenemen. Mevr. v. Roosma-len zal die beoordelen op ouderdom, herkomst, soort materiaal, kwaliteit en waarde. Voor de goede orde: ze taxeert geen juwelen, horloges, postzegels, munten, wapens en archeologische voorwerpen.Kosten deelnemers bedragen € 5,- per persoon. Dat is inclusief thee of koffie en een heerlijke stuk Limburgse vlaai. Nieuwsgierige toeschouwers zijn uiteraard van harte welkom. Het belooft een ge-zellige middag te worden en je steekt er altijd wat van op.

KBO NieuwsbriefHet volgende KBO/PCOB magazine verschijnt op 29 oktober 2019.

Inleveren van copy voor de nieuwsbrief nr 11 uiterlijk op vrijdag 18 oktober bij Frans Kerkhoff, [email protected]

evenement te organiseren waar honderden mensen gratis van kunnen genieten? We zijn u zeer dankbaar! Neemt u voor meer informatie contact met ons op: Liesbeth Hubertus, namens Stichting Kersttocht Gennep - 0485-514779 of 06-3621-9117 E-mail: [email protected] PS: Kijkt u voor meer informatie of een sfeerimpressie eens op onze website: www.kersttocht-gennep.nl

Antwoordstrookje Kwatswandeling Tijdstip 5 oktober 14.00 u bij de Goede Herder. Kosten: geen. Max. aantal deelne-mers: 25. Bij overtekening wordt een tweede wandeling in het voor jaar van 2020 ge-organiseerd)

Naam: ……………………………………………………………… Adres……………………………………………. …………………………………………

Tel.:……………………………………………. Komt met………………… personen

Dit strookje ingevuld inleveren vóór 4 oktober 2019 bij Annie Vorstenbosch,Langeweg 62. Tel. 0485-513855 of via e-mail: [email protected] of in de brievenbus bij de Goede herder.

SMAKELIJK. (strookje).

In november 2019 gaan we eten bij Old Inn, Siebengewaldseweg 13, 6595 NX Ottersum.Wij worden bij Old Inn verwacht op woensdag, 6 nov. 2019 of donderdag 14 nov. 2019 om 17.30 uur.

Er is gekozen voor een 3-gangenmenu en de prijs bedraagt € 16,50 (drankjes zijn voor eigen rekening).

Het menu bestaat uit: • Voorgerecht: Oma’s rijk gevulde rundvleessoep• Hoofdgerechten: Varkensfilet met gebakken champignons, uiencompote en aardappelgratin of: Gegrilde zalmfilet met aardappelgratin en lichte dillesaus• Dessert: Tumbler Tiramisu

Maximum aantal deelnemers per keer is 55 personen. Met dieetwensen kan rekening worden gehouden, s.v.p. Wel even op het antwoordstrookje vermelden.

ANTWOORDSTROOKJE: SMAKELIJK:Plaats: Old Inn, Siebengewaldseweg 13, 6595 NX Ottersum.Aanvang: 17.30 uur.Voorkeur woensdag 6 november 2019 of donderdag 14 november 2019

Naam: ……………………………………………………………… Adres……………………………………………. …………………………………………….

Tel.:……………………………………………. (Komt met ………………. personen.) Voorkeur hoofdgerecht: vlees of vis (doorhalen wat niet van toepassing is).

Ik heb een dieet : ja / nee ……………………………………………. ……………………………

Voorkeur: woensdag 6 november 2019 of: donderdag 14 november 2019

Naam: ……………………………………………………………… Adres……………………………………………. …………………………………………….

Tel.:……………………………………………. Voorkeur hoofdgerecht: vlees of vis (doorhalen wat niet van toepassing is).

Ik heb een dieet : ja / nee ……………………………………………. ……………………………

Kosten € 16,50 pp overmaken op banknummer NL 35 RABO 0140602283 of op gironummer NL 75 INGB 0006896922 t.n.v. KBO Gennep o.v.v. Smakelijk.Strookje ingevuld inleveren vóór 25 oktober 2019 bij: Annie Vorstenbosch, Langeweg 62, tel: 0485 513855 of via mail: [email protected]