Kasteel Keukenhof Brandbook (nl)

Click here to load reader

 • date post

  04-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  237
 • download

  8

Embed Size (px)

description

Dit boek is gemaakt om de naamsbekendheid van Kasteel Keukenhof te verhogen. Kasteel Keukenhof is een centrum van hedendaagse kunsten, die kunsten en culturele activiteiten samenvoegd binnenin zijn wereldberoemde omliggende tuinen. Zo verzorgt het kasteel een unieke, moderne en inspirerende omgeving in een ware historische vestiging.

Transcript of Kasteel Keukenhof Brandbook (nl)

 • het merkkasteelkeukenhof

  het officiele brandboek van kasteel keukenhof

 • dit boek is gemaakt om de naamsbekendheid vankasteel keukenhof te verhogen.gebruik dit boek als gids en als inspiratie voor alle communicatie.

 • -4-

  introductieWelkom bij het Kasteel Keukenhof brand book.Kasteel Keukenhof wil het volgende decennium een nieuwe richting inslaan met een nieuw gezicht.

  Centraal in onze kernstrategie staat het ontwikkelen van het evenementenprogramma en de faciliteiten zodat meer mensen van het kasteel, zijn interieur en zijn tuinen kunnen genieten.

  Gebruik dit boek als een richtlijn. Maar ook als een inspiratie om alles wat wij doen gedenkwaardig te maken.

 • -5-

  welkomthuis

 • -6-

  index

  communicatie-1- wat wij willen bereiken

  onze kernwaarden -2- hedendaags, voor iedereen, historische toekomst

  het logo-3- voor iedereen

  tone of voice-4- het belang van uw

 • -7-

  kleur-5- flora en interieur kleuren

  lettertype-6- goudy

  fotografie stijl-7- de nieuwe context

  voorbeelden-7- reclameuitingen

 • -8-

  -1- communicatie drie hoofddoelen:

  MEER BEZOEKERS

  EEN NIEUWE BESTEMMING VOOR BEZOEKERS VAN KASTEEl KEUKENHOF

  EEN NIEUWE BESTEMMING VOOR DE KUNST EN CUlTUUR SECTOR

 • -9-

  WAT WE WIllEN COMMUNICEREN

  EEN GEVARIEERD EN INSPIREREND PROGRAMMA VAN KUNSTEN EN CUlTURElE ACTIVITEITEN

  UW KASTEEl KEUKENHOF DE KEUKENHOF IS OPEN, (IN)FORMEElEN VOOR IEDEREEN

  BEWUSTZIJN VAN EEN NIEUWE BEZOEKERS DIE OP ZOEK ZIJN NAAR MODERNE KUNST EN GEINSPIRENDE EVENEMENTEN

 • -10-

  -2- onze kernwaardenDe merk-persoonlijkheid van Kasteel Keukenhof is gebaseerd op drie tekenwoorden die ons definieren. Deze woorden worden gebruikt als filter voor elke uiting die Kasteel Keukenhof doet.

  Door simpelweg jezelf af te vragen:

  is het hedendaags, voor iedereen toegankelijk en levert het aan ons historische toekomst?

  Dit zal ons helpen om te zien of de evenement, advertentie, presentatie of internet site allemaal de unieke Kasteel Keukenhof persoonlijkheid uiten.

 • -11-

  ONZE KERNWAARDEN KUNNEN GEMETEN WORDEN IN 3 SlEUTEl WOORDEN:

  HEDENDAAGS

  VOOR IEDEREEN

  HISTORISCHE TOEKOMST

 • -12-

  HOE JE KASTEEl KEUKENHOF BESCHRIJFT

  Kasteel Keukenhof is een centrum van hedendaagse kunsten, die kunsten en culturele activiteiten samenvoegd binnenin zijn wereldberoemde omliggende tuinen. Zo verzorgt het kasteel een unieke, moderne en inspirerende omgeving in een ware historische vestiging.

 • -13-

  Wat we doen

  Kasteel Keukenhof is een centrum van hedendaagse kunsten, die kunsten en culturele activiteiten samenvoegd binnenin zijn wereldberoemde omliggende tuinen. Zo verzorgt het kasteel een unieke, moderne en inspirerende omgeving in een ware historische vestiging.

  Ons aanbod

  Wij verzorgen een jaar lang unieke en inspirerende faciliteiten zodat onze bezoekers kunnen genieten van de hedendaagse kunsten in onze historische vestiging.

  Ons bezoekers inzicht

  Onze bezoekers, plaatselijk en internationaal, willen geinsprireerd worden door onze geschiedenis en kijken naar ons als een bestemming om te zien, luisteren en leren over de hedendaagse kunsten en cultuur.

  Hoe verzorgen we vervulling

  Door het plaatsen van uw in het centrum van onze communicaties strategie, willen we aan alle mensen de mogelijkheid bieden om het gebruik en genot van onze faciliteiten bezorgen.

  Wat maakt ons beter

  We zijn 365 dagen per jaar en 24 uur per dag geopend voor iedere bezoeker of instelling om gebruik te maken van onze faciliteiten. Onze limieten zijn enkel gebonden aan de creativiteit van de mensen om ons heen.

 • -14-

  hedendaagsBeschrijft het erfgoed van het merk in het verleden en de waarden die we met ons meenemen naar de toekomst. Kleurrijk beschrijft niet alleen kleur, maar de ziel en diversiteit van het merk altijd verwacht, maar altijd verrassend.

 • -15-

 • -16-

  voor iedereenBeschrijft hoe we onze deuren openen voor mensen zodat zij kunnen genieten van de geschiedenis, omgeving en de culturele waarden van wat wij doen. Met onze uw campagne hopen we de barrieres van het kasteel te verlagen en een plaats te creren niet alleen om te bezoeken, maar ook om te ontmoeten en ervaringen te delen.Kasteel keukenhof is voor iedereen all inclusief.

 • -17-

 • -18-

  historische toekomstBeschrijft het erfgoed van Kasteel Keukenhof in het verleden en de waarden die we met ons meenemen naar de toekomst.

 • -19-

 • -20-

  -3- het logo

  Het kasteel keukenhof logo is gemaakt in kleine letters. Hiervoor is een reden: hopelijk verlaagt dit de drempel te participeren; door het wegnemen van een standaard formaliteit en het behouden van de historische verwijzing naar de instelling in de vorm van serif letters.Het logo word altijd links gebruikt met de twee woordenonder elkaar. Er zullen momenten zijn dat het logo in een hele lijn nodig is. Deze versie is alleen voor speciale gevallen. De uw is niet verplicht, maar is geadviseerd te gebruiken bij het coummuniceren van het merk.

 • -21-

 • -22-

  Hoe het logo werkt

  Het logo wordt altijd rechts gepositioneerd op alle geprintte media. Waar mogelijk, afhankelijk van de afmeting is het logo van de breedte van het print vlak.

  Hoe het sjabloon werkt

  Het sjabloon ontwerp is er om er zeker van te zijn dat alle evenementen binnen de gronden van het kasteel hetzelfde gevoel uitstralen. Het is belangrijk om dit te doen, zodat het kasteel, als bestemming, herkenbaar wordt onder de mensen.

 • -23-

  3/4

  logo sjabloon

  www.musicatthecastle.nl

  HET lOGO WORDT AlTIJD RECHTS GEPlAATST.

  1/4

  musicat the castle

 • -24-

  het logo in andere media

 • -25-

  briefpapier en business kaartje

  im here for you

  hermanhollander

  VISITEKAART & BRIEFPAPIER VOORKANT BRIEFPAPIER ACHTERKANT

  Kasteel Keukenhof Keukenhof 1 2161 AN lissetel 0252 - 750690 fax 0252 - 750699e-mailadres info@kasteelkeukenhof.nl

  Kasteel Keukenhof Keukenhof 1 2161 AN lissetel 0252 - 750690 fax 0252 - 750699e-mailadres info@kasteelkeukenhof.nl

 • -26-

  ROZEN SHOW TROUW- & JUBIlEABEURS

  sjabloon voorbeelden

  pioenrozen-show

  trouw&jubilieashow

 • -27-

  lANDElIJKE KASTElENDAG lANDElIJKE KASTElENDAG

  trouw&jubilieashow

  landelijke kastelendag

  9 t/m 12december

  24mei kerstfair

 • -28-

  -4- het belang van uwWaarom uw?

  Uw weerspiegelt de verandering in focus van Kasteel Keukenhof om zijn deuren wijd te openen voor de participatie van zijn vriend, de vrijwillgers, zijn partners, leveranciers en het alledaagse publiek.

  Uw staat boven alles, en aan het begin van de naam. Uw is formeel, toch is er de intentie om toenemend meer open te zijn en service en beschikbaarheid bieden.

 • -29-

 • -30-

  -5- kleurDe kleuren van Kasteel Keukenhof zitten vol met kleur. Dit weerspiegelt de omgeving waarin het kasteel is gelegen en voegt een nodige nieuwigheid toe aan de merk identiteit.

  Hiernaast weerspiegelen de kleuren delfts blauw, eiken, brons en silver het huidige interieur. Deze kleuren representeren het verleden en de rijkdom van het interieur binnen het kasteel.

 • -31-

  Narcis

  Eiken

  GrasTulp Roos

  Delft Brons Zilver

  Exterior

  Kleur palet

  Interior

 • -32-

  -6- lettertypeKasteel Keukenhof gebruikt Goudy als hoofd lettertype. Dit letterype is speciaal uitgekozen omdat het wordt beschouwd als een van het meest leesbare serif lettertypen voor gebruik in print en het internet.

  Goudy Old Style (ook wel bekend als Goudy) is een oude-stijl klassiek lettertype, origineel ontworpen door Fredric W. Goudy voor American Type Founders (ATF) in 1916.

 • -33-

  GoudyabcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKlMNOPQRSTUVWXYZ1234567890/&?!$*(.,;:)

  Goudy italicabcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ1234567890/&?!$*(.,;:)

 • -34-

  -7- fotografie stijlEr zijn verschillende sleutelbeelden die Keukenhof gebruikt in zijn communicatie. Dit is een combinatie van exterieur en interieur beelden.

  Binnendeurse beelden zijn belangrijk, want ze communiceren de magie binnen het kasteel. Gecombineerd met een selectie van een aantal buitendeurse beelden zal dit de juiste sfeer creren voor de fotografie stijl.

  Het is belangrijk om de geschiedenis van de instelling vernieuwend uit te drukken; dit werkt alleen in een moderne context om nieuwe bezoekers aan te trekken.

  Abstract uitgesneden beelden helpen om een juiste toon te zetten en kunnen gebruikt worden als achtergrond.

 • -35-

 • -36-

  -8- voorbeelden

  uw kasteel keukenhof is een feit!We hopen u veel te mogen begroeten bij evenementenen gelegenheden op het gebied van Kunst, Cultuur, Flora en Fairs.

  www.kasteelkeukenhof.nl/tel. 0252-750690

  Burgers van Lisse!

  welkomthuis

  Vanaf 19 juni 2010 is uw kasteel keukenhof een feit!Toen na het overlijden van J.C.E. Graaf van lynden in augustus 2003 het gehele landgoed met opstallen en inboedel in bezit kwam van de Stichting Kasteel Keukenhof werd al snel duidelijk dat er voor de instandhouding van het landgoed nieuwe kostendragers toegevoegd dienden te worden. Samen met de Provincie, Gemeente lisse, Holland-Rijnland, het Zuid Hollands landschap en de Bloemententoonstelling Keukenhof is een masterplan opgesteld waarin de transformatie van het landgoed b