Trouwen & Kasteel Keukenhof

68
meer dan 65 pagina’s trouw- trends! in the picture it’s you I need must-haves voor een onvergetelijke dag good to know! trouwtips magazine 1 2011/2012 € 7,50 trouwen op een kasteel DROOMHUWELIJK kleding vervoer fotografie taart huwelijksreis veel meer alles voor een stijlvolle trouwdag

description

Trouwmagazine - alles voor een stijlvolle trouwdag!

Transcript of Trouwen & Kasteel Keukenhof

Page 1: Trouwen & Kasteel Keukenhof

meer dan65 pagina’strouw-trends!

in the pictureit’s you I needmust-havesvoor een onvergetelijke daggood to know!trouwtips

magazine 1 2011/2012

€ 7,50

trouwen op een kasteel

DROOMHUWELIJKkleding vervoer fotografie taart huwelijksreis veel meer

alles voor een stijlvolle trouwdag

Page 2: Trouwen & Kasteel Keukenhof
Page 3: Trouwen & Kasteel Keukenhof

inhoud

op de cover:

Rene en Suzanne van der Pouw Kraan

fotografie weddingimage./Michel ter Wolbeek

5 voorwoord trouwen & Kasteel Keukenhof

6 in the picture it’s you I need...

13 gadgets & zo

16 toplocatie trouwen op jouw eigen landgoed

23 column het lullepotje van de ambtenaar

25 tips planning & organisatie

28 must-haves

35 good to know! ringen

37 good to know! vervoer

39 good to know! foto & video

de trouwdag van... een koninklijk tintje 40good to know! catering 45good to know! kleding 47 good to know! muziek & geluid 49in the picture love is all around 50tips decoratie 57 tips voor na de grote dag 59

partners alle bedrijven in een overzicht 60colofon 66www.trouwenopkasteelkeukenhof.nl

16 35

40

45

| 03

47

57

Page 4: Trouwen & Kasteel Keukenhof

Een weddingplanner is er voor u!

Neem eens een kijkje op www.astridblaauw.nl voor meer informatie

Creativiteit • Genieten • Exclusiviteit

Wij brengen gemak en zorgen voor rust!

Zorgeloos genieten van de voorbereidingen van jullie huwelijk en ontspannentoeleven naar deze mooie dag. Astrid Blaauw Weddings & Events verzorgtdat voor jullie. Een persoonlijke assistent die jullie zal begeleiden naar eenonvergetelijke dag.

Als ervaren weddingplanner ben ik in staat om op een persoonlijke manierde wensen en ideeën van een bruidspaar tot werkelijkheid te brengen.

Voor ieder budget is er ruimte voor een weddingplanner.

Adv. Astrid Blaauw 210x139mm _Opmaak 1 14-07-11 16:03 Pagina 1

unieke, handgemaakte trouwringen en sieradenateliernw.nl [email protected] 023-7518713

Makers van moois

Page 5: Trouwen & Kasteel Keukenhof

Dus jullie gaan trouwen? Gefeliciteerd!Een leuke en drukke tijd breekt aan om jullie dag tot in de kleinste details goed voor te kunnen bereiden. De mogelijkheden om de trouwdag vorm te geven zijn enorm en jullie mogen alle keuzes maken! Een keuze is gelukkig al duidelijk: de liefde van jouw leven! Nu de rest nog…We weten allemaal dat de trouwdag (een van) de mooiste dag(en) van jullie leven moet gaan worden. Maar hoe pak je dat aan? Waar begin je? Wat moet je als eerste ondernemen? Wat je ook doet, vergeet de komende periode niet te genieten, want ook de weg naar jullie trouwdag toe is echt een enorm leuke tijd! Er zijn veel keuzes te maken, maar geniet! Van de dingen die je ziet, er-vaart en mee gaat maken.Welke keuzes jullie ook maken, kies voor de juiste partners om te komen tot die ene onvergetelijke trouwdag! Ga in zee met professionals die ervoor zor-gen dat alles goed verloopt en die adequaat kunnen reageren op onverwachte dingen. Zij kunnen dat door hun jarenlange ervaring en flexibele instelling. Maak daar gebruik van! Het kan onnodige teleurstellingen voorkomen.Alle partners van ‘Trouwen & Kasteel Keukenhof’ hebben service, kwaliteit en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staan. Zij willen ook dat alles goed gaat op jullie dag! Daar doen ze alles aan. Niemand zit te wachten op een door de achteras zakkende trouwauto, een mislukte fotoreportage of een cateraar die de verkeerde dag in de agenda heeft staan.In deze glossy proberen wij jullie ideeën, tips en suggesties aan de hand te doen om goede keuzes te kunnen maken. Natuurlijk zijn er veel meer moge-lijkheden dan we hier kunnen noemen, dus bel of mail ons gerust met jullie vragen!

Veel plezier bij de voorbereidingen!

Tanja van RoodenHoofdredacteur

TIP! Kijk ook eens op www.trouwenopkasteelkeukenhof.nl

| 05

voorwoord

unieke, handgemaakte trouwringen en sieradenateliernw.nl [email protected] 023-7518713

Makers van moois

Page 6: Trouwen & Kasteel Keukenhof

06 |

in the picture

It’s you I need...

Do you ever wonder what it would be like.

foto

grafi

e: S

ven

van

der

Vlu

gt

Page 7: Trouwen & Kasteel Keukenhof

| 07

in the picture

If once you took a left instead of right. We might not be here tonight now.

Page 8: Trouwen & Kasteel Keukenhof

08 |

in the picture

But out of like a million possibilities. With all that might have happened differently.

foto

grafi

e: w

eddi

ngim

age.

/Mar

jolij

n H

eij

Page 9: Trouwen & Kasteel Keukenhof

| 09

in the picture

Life has brought you here with me tonight.

Page 10: Trouwen & Kasteel Keukenhof

10 |

in the picture

And now that I’ve found you. I’m not gonna let you slip away.

foto

grafi

e: S

ven

van

der

Vlu

gt

Page 11: Trouwen & Kasteel Keukenhof

| 11

in the picture

In this crazy life we lead. It’s you I need. Trijntje Oosterhuis - It’s You I Need

Page 12: Trouwen & Kasteel Keukenhof
Page 13: Trouwen & Kasteel Keukenhof

| 13

gadgets & zo

MA-DI-WO?

Het zijn net de DETAILS die het verschil maken

Kasteel Keukenhof heeft een geweldig huwelijksarrangement samengesteld onder de naam ‘Amore’. Dit zeer aantrekkelijk geprijsde arrangement is speciaal voor huwelijken op maandag, dinsdag en woensdag. En geldt het gehele jaar.

Mail voor meer informatie over dit arrangement naar: [email protected]

Deze schattige gelukspoppetjes zijn erg leuk voor aan jullie uitnodigin-gen, bedankjes, menukaartjes etc.

Voor meer informatie:www.heppie-store.nl

www.trouwenopkasteelkeukenhof.nl

Ben je nog op zoek naar een leuk cadeautje voor jouw getuige(n)? Heb je al eens gedacht aan deze manchetkno-pen? Ze zijn er ook voor de vader van de bruid en van de bruidegom. Een erg leuk detail dat het verschil maakt!

Meer informatie: www.topday.nl

Een fladderend BEESTJEvoor jullie trouwringen

geen RIJSTmaar BELLEN...

Op de meeste locaties, waaronder op Kasteel Keukenhof, mag er geen rijst meer gestrooid worden tijdens een huwelijk. Een heel leuk alternatief is bellenblaas. Let wel op welke je koopt want de meeste bellenblaas vlekt op kleding!

Meer informatie: www.heppie-store.nl

Willen jullie liever iets anders dan het bekende kussentje voor de trouwringen? Dan is deze vlinder om aan de pols van jullie bruidsmeisje te maken wel een heel leuk alternatief. Ook verkrijgbaar als boeketje waar de ringen in kunnen.

Voor meer informatie: www.topday.nl

kijk voor

meer tips

op onzesite!

GELUK zit in de kleine dingen

Page 14: Trouwen & Kasteel Keukenhof
Page 15: Trouwen & Kasteel Keukenhof

kijk voormeer tips op onzesite!

| 15

gadgets & zo

RINGBALLON

SPECIALE SIERADEN VOOR DE KIDS

MINITROUWALBUM

HUWELIJKS-ROL!

Laat jullie trouwringen verpakken in een speciale ringballon. Zet de ballon neer zodat iedereen de ringen kan bewonderen. Na het jawoord prik je de ballon kapot om de ringen bij elkaar om te doen: een knallend begin van jullie huwelijk!

Voor meer informatie:www.heppie-store.nl

Gewoon zomaar leuk! Een wc-rol met een bruidspaar erop. Als gadget op het toilet in de feestlocatie of bij jullie thuis.

Voor meer informatie:www.heppie-store.nlwww.topday.nl

Op zoek naar een speciaal sieraad voor jezelf of jullie (bruids)kinderen? Handgemaakte sieraden bieden veel mogelijkheden! Laat op maat sieraden maken in stijl van jullie trouwringen. Van oorbellen tot hangertjes of machetknopen…alles is mogelijk!

Voor meer informatie: www.ateliernw.nl

MUZIKALE WEDDINGSPECIALIedere maand is er in Noordwijkerhout een weddingspecial waar alle mogelijkheden qua entertainment voor de huwelijksceremonie, receptie en feestavond gepresenteerd worden. Ook is er een aantal dj’s aanwezig om demon-straties te geven. Bruidsparen die naar deze avond komen, krijgen een speciale korting.

Voor meer informatie: www.swinging.nl

Een miniversie van jullie trouwalbum om cadeau te geven aan ouders en/of getuigen? Of gewoon leuk voor jezelf om overal mee naartoe te nemen? Een must-have!

Meer informatie:www.svenvandervlugt.nl

www.weddingimage.nl

Page 16: Trouwen & Kasteel Keukenhof
Page 17: Trouwen & Kasteel Keukenhof

Op de parkeerplaats van het meer dan 200 hectare tellende landgoed met bos, weiland, park en achttien monumenten staan de bruiloftsgasten al nerveus op het bruidspaar te wachten. De regen is net op tijd ver-trokken om plaats te maken voor een waterig zonnetje aan een halfbewolkte hemel. Van de hectiek achter de schermen heeft niemand iets gemerkt. Want hoewel het nu droog is, regende het daarnet nog behoorlijk. Als een geroutineerd en goed op elkaar ingespeeld team weten de cateraar en de kasteelmede-werkers de voorbereidingen soepel te laten verlopen. Terwijl buiten het prachtig met verse bloemen versierde prieeltje klaarstaat, is voor de zeker-heid ook binnen alvast een ruimte van een trouwopstelling voorzien. ‘Als het een beetje regent, dan liggen de paraplu’s klaar’, merkt Robert Faas op die zich zichtbaar weinig zorgen maakt. ‘We schrijven altijd twee scenario’s: een voor binnen en een voor buiten. Het is en blijft toch Nederland’, zegt de junior manager sales, events & marketing die daarmee de flexibiliteit van deze veelzijdige trouwlocatie, waar het hele jaar door getrouwd kan worden, kenmerkt.

Als je het historische landgoed van Kasteel Keukenhof op komt rijden, valt direct op hoe zorg-vuldig gearrangeerd en onderhouden het kasteel met omringende tuinen erbij ligt. De rust, het zorgvuldig gearrangeerde groen, de idyllische sfeer en de prachtige aankleding, aan alles is tot in de kleinste details aandacht besteed. Hoewel het zojuist toch behoorlijk heeft geregend, laat het zonnetje zich nu voorzichtig aan de hemel zien. Net op tijd voor het bruidspaar en de gasten die hier vandaag over de rode loper op de romantische buitenplaats lopen. Alsof het hun eigen landgoed is.

Genieten van de unieke veelzijdigheid van Kasteel Keukenhof

‘In overleg is veel mogelijk.

We staan in elk geval voor alles

open.’

VakliedenAl snel blijkt dat de lucht helemaal opklaart en de para-plu’s kunnen blijven liggen waar ze liggen. Net op dat moment begint de muziek te spelen. Het bruidspaar loopt over de rode loper langs de gasten naar het spe-ciaal naar hun wensen versierde prieel. Het is een schit-terend gezicht: het bruidspaar dat stralend uitkijkt over

de gasten die wachten op het jawoord, de kraakhelder witte stoelen die smet-teloos afsteken bij het frisgroene gras en de halfbewolkte hemel met daarachter het imposante, neogotische kasteel. De reusachtige en oeroude bomen tekenen voor net dat beetje meer intimiteit en beschutting tegen de wind. De dames van de catering staan startklaar voor het uitdelen van de glazen champagne als

het hoge woord eruit is. De vriendelijke bode staat op zijn post om de genodigden straks naar binnen te begeleiden. Iedereen lijkt precies te weten hoe het werkt en wat er van hem of haar wordt verwacht en de passie van deze vaklieden is duidelijk zichtbaar. ‘We zijn inderdaad een enthousiast team, ja’, geeft Faas bescheiden toe. ‘Als er iets is, springt iedereen op om mee te helpen.’

Alsof je op jouw eigenlandgoed trouwt

| 17

toplocatie

foto’s: <boven en linksonder> Erik en Esther tijdens hun fotoshoot op het landgoed van Kasteel Keukenhof in juni 2011 (weddingimage./Michel ter Wolbeek) <rechts> Arjan en Natascha trouwden in augstus 2010 op het gazon van Kasteel Keukenhof (weddingimage./Marjolijn Heij)

Page 18: Trouwen & Kasteel Keukenhof
Page 19: Trouwen & Kasteel Keukenhof

Terwijl het huwelijksfeest buiten nog even doorgaat, lopen we verder. Verscholen tussen de bossen ver-rijst het indrukwekkende Koetshuis met een lange oprijlaan die ’s avonds door brandende fakkels wordt ver-licht. ‘Hier wordt straks het feest gegeven’, introduceert Faas de prachtige locatie. Met originele or-namenten als tuigjes en reiskoffers ademt deze ruimte zowel sfeer als authenticiteit uit. In de grote ruimte staan nu ronde tafels voor het grote replicaschilderij van de Vrede van Münster en een buffettafel naast de met wapens geflankeerde bar, maar morgen kan dat net zo goed weer anders zijn. ‘Deze ruimte kan helemaal naar wens van het bruidspaar en in overleg met een van onze drie cateraars worden ingericht.’ Datzelf-de geldt voor de iets kleinere, maar knusse ruimte bij de stallen, het ter-ras met de Franse opstelling aan de voorzijde en de ommuurde en te overkappen binnenplaats. Maar in

feite geldt dat voor alle wensen. ‘In overleg is veel mogelijk’, merkt Faas op om de flexibiliteit van de trouw-locatie te accentueren. ‘We staan in elk geval voor alles open.’

SprookjesachtigAls ook de huwelijksvoltrekking erop zit, volgen we het bruidspaar naar binnen. Terwijl de gasten zich in twee rijen aan de zijkant van de statige trap opstellen, wachten de

bruid en bruidegom geduldig in de met kaarsen verlichte hal. Begeleid door de donkere tonen van de door hen uitgekozen muziek schrijden de twee

naar boven, langs hun gasten die ze een knipoog of een hand geven, of met wie ze kort een woordje wis-selen. Terwijl de echtelieden zich opmaken voor de fameuze balkon-

scène, laat gastheer Faas ons de rest van het onlangs gerestaureerde kasteel zien. ‘Alle kamers ademen een andere sfeer uit’, aldus de ma-nager. Zo is er de prachtige Blauwe Salon die uitstekend dienst doet als trouwzaal en waar het bruidspaar intiem temidden van zijn gasten zit. ‘Maar deze kamer is ook erg in trek als het gaat om intiem dineren aan een lange tafel’, meldt Faas terwijl hij alweer doorloopt. De Rode Salon is er eentje met allure en statigheid, waar het aansnijden van de taart niet zou misstaan. Terwijl de ‘eet-kamer’ met zijn houten vloerdelen en zwierige meubelstukken garant staat voor een meer Bourgondische stijl.

We vervolgen onze weg naar Fre-derik’s Hof dat met zijn ommuurde tuin en Zwitsers Speelhuis een idyl-lische, haast sprookjesachtige uit-straling heeft. Een ideale plek

| 19

‘Als er iets is, springt iedereen op om mee te helpen.’

foto’s: Peter en Miranda trouwden in de zomer van 2010 in de Blauwe

Salon van Kasteel Keukenhof (Sven van der Vlugt).

Page 20: Trouwen & Kasteel Keukenhof

JA! Ik wil...

Kanaalstraat 9 | 2161 JA Lisse | 0252-413483

www.niestadt-juweliers.nl

DE GROOTSTE COLLECTIE TROUWRINGEN IN DE REGIO!

Page 21: Trouwen & Kasteel Keukenhof

Kasteel Keukenhof is een officiële trouwlocatie van de gemeente Lisse. Dat betekent dat er getrouwd kan worden door een ambtenaar van de bur-gerlijke stand van de gemeente op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur en op zaterdag tot 13.00 uur.

Bruidsparen die buiten deze tijden willen trouwen, worden in de echt verbonden door een apart aangestelde en beëdigde buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS). Voor Kasteel Keukenhof zijn dat Pauline Muller en Guusta Veld-man.

foto’s: Tom en Caroline trouwden in juni 2009 in de Blauwe Salon van Kasteel Keukenhof

(weddingimage./Michel ter Wolbeek).

Trouwen kan op meerdere plek-ken verspreid over het landgoed, zowel binnen als buiten. Zo zijn de binnenplaats van het Koets-huis, de intieme Blauwe Salon, maar ook de tuin van Frederik’s Hof of achter het kasteel, slechts een paar van de vele mogelijk-heden.

Bezoekadres: Keukenhof 12161 AN LISSE

Meer informatie:www.kasteelkeukenhof.nl www.lisse.nl www.paulinemuller.nlwww.yesido2.nl

om een receptie of high tea te hou-den, elkaar het jawoord te geven of om tientallen romantische foto’s te schieten tussen al dat weelderige groen. ‘Geen plant is hier hetzelfde’, vertelt de salesmanager al wijzend op de zorgvuldig onderhouden vaste planten. Waar andere kasteelloca-ties het omringende groen wel eens vergeten, zijn de Keukenhoftuinen werkelijk prachtig om te zien. Keu-rig gemaaid gras rondom de kleurige perkjes met rozen, rododendrons en hortensia’s en voorzichtige klimmers die langs de kasteelmuren hun weg omhoog vinden. Uit alles blijkt dat hier met liefde aan wordt gewerkt. Misschien is het daarom wel dat alles op deze locatie lijkt te kloppen. Deze buitenplaats van weleer ademt rust, sereniteit en romantiek. Een stukje Bourgondische mentaliteit verstopt in een veelzijdig en uniek landgoed temidden van de drukke Randstad. Een parel in de Randstad, klaar om ontdekt te worden. ‘Waar je het ge-voel hebt dat je op jouw eigen land-goed trouwt.’

| 21

Trouwen op Kasteel Keukenhof

Page 22: Trouwen & Kasteel Keukenhof

Vrijheidslaan 452321 JR Leident (071) [email protected]

De merken van de Bruidshoek zijn o.a. Rembo Styling, Pronovias, Linea Raffaelli, Sincerity,Maggie Sottero, Demetrios, Marylise, Modeca, Ladybird, Cymbeline, Eddy K, Nicole Sposa, Blue

voor de bruidegom: K!MO, CO$SMO, Wilvorst, Immediate, Sabatto Russo, Javier Arnaiz.

www.bruidshoek.nl

maandag t/m zaterdag:09.30 - 17.30 uur

donderdag: koopavond

Page 23: Trouwen & Kasteel Keukenhof

| 23

Enigszins verbouwereerd herlas ik het mailtje dat duidelijk onbedoeld ook naar mij was verstuurd. Het was afkomstig van een van de ceremoniemeesters van het bruidspaar dat ik zou trouwen. ‘Voor het lullepotje van de ambtenaar is een half uurtje gereserveerd. Even doorzetten en dan door naar het leukere deel van de dag’, schreef zij. Natuurlijk merkte iemand direct mijn e-mailadres op en de excuses volgden. Het was een grapje, het was niet zo bedoeld, maar de toon was wel gezet. Zo keken mensen dus aan tegen de ceremonie, dacht ik. Als een saai, onvermijdelijk moment op een verder fees-telijke dag. In eerste instantie voelde ik verontwaardiging. Daarna bedacht ik mij dat dit nu precies was waarom ik zelfstandig trouwambtenaar was geworden. Hoewel veel van mijn collega’s hun best doen, zijn er evenzoveel die zich er met een onpersoonlijk, slaapverwekkend verhaal-tje van afmaken. De opmerking gaf mij extra energie om er een topmoment van te maken. Gelukkig was het bruids-paar een extrovert stel met een grappig ontmoetingsver-haal en een leuk levensverhaal.Op de dag zelf arriveerde ik zo’n drie kwartier voor de cere-monie op het landgoed. Ik parkeerde mijn kleine, witte au-tootje naast de grote, zwarte SUV van de ceremoniemees-ter. Enigszins in paniek stond zij mij al op te wachten. De firma van de trouwauto had de verkeerde dag in de agenda gezet. Wat nu? Het bruidspaar was zeer teleurgesteld in zijn eigen, oude auto onderweg. Of ik nog een oplossing wist. Ik keek naar onze twee auto’s. Net een bruidspaar, dacht ik. Wat nu als de bruid in mijn witte autootje de rotonde voor het landgoed linksom opreed en hij in de grote, zwarte auto van haar rechtsom. Dan konden de twee auto’s elkaar voor de ingang ‘kussen’. Ze vonden het een reuze idee. Met ver-eende krachten versierden we de auto’s met lange slierten confetti. Klimop uit de tuin werd rond de antennes gewik-keld. De aankomst werd een succes.Maar het bruidspaar was nauwelijks binnen of het tweede drama kondigde zich aan. De bruidegom had in alle hectiek

met de auto de ringen vergeten. Het doosje stond thuis op tafel. En dat was ruim een half uur rijden. Heen en weer rij-den was geen optie. Dan zou de ceremonie teveel uitlopen. De ceremoniemeester en de bruid waren in tranen. ‘Wie heeft er een sleutel van jullie huis?’, vroeg ik. De buurvrouw en de hulp. Aangezien de buurvrouw bij de ceremonie was, was onze hoop op de hulp gevestigd. Zij was gelukkig thuis en zou haar uiterste best doen om de ringen snel op te ha-len. Haar zoon zou ze brengen. De ringen van de ceremonie-meester en haar man dienden voorlopig als reserve.De trouwceremonie begon op tijd en was ontspannen. Ik gaf het bruidsmeisje kleine taken in de hoop dat het niet op zou vallen dat er na het jawoord geen ringen werden uit-gewisseld. Helaas riep een hardhorende oma na dé vraag: ‘Hebben ze geen ringen?’ ‘Dat doen we hier anders dan anders’, antwoordde ik. Net op tijd zag ik een autootje de oprijlaan opscheuren. Ik knikte naar de ceremoniemeester. Zij bond de gearriveerde ringen buiten op het kussentje, waarna ik het hoogtepunt van de ceremonie kon aankon-digen. Het bruidsmeisje liep de loper af en keerde statig lopend terug met de ringen. Onder luid applaus liet het bruidspaar hun geringde handen zien. En de ceremonie? Die sloten we daarmee precies op tijd af.De dag erna ontving ik een e-mail van de ceremoniemees-ter. De trouwceremonie was het hoogtepunt van de dag geworden. Niemand had iets van de paniek gemerkt. Ieder-een vond de aankomst en het ringenritueel heel origineel en... het lullepotje had wat haar betreft nog wel langer mo-gen duren!

Het lullepotje van de ambtenaar

column Guusta Veldmanco

lum

nist

e Gu

usta

Vel

dman

- ze

lfsta

ndig

trou

wam

bten

aar

(Yes

I do

2)

Page 24: Trouwen & Kasteel Keukenhof

Catering en organisatie van uw bruiloft!

Smakelijk feesten!

Marconistraat 25 - 2181 AK Hillegom - T 0252-529810 - [email protected]

De Mon party & catering verzorgt uw bruiloft tot in de details. Met onze ruime ervaring als cateraar, waarvan reeds 10 jaar als preferente cateraar

op Kasteel Keukenhof, zorgen wij voor een zorgeloze trouwdag.

Van het meubilair tot de champagne en van het trouwprieel tot aan de hapjes, alles wordt in eigen huis verzorgd en gemaakt.

Zorgeloos en smakelijk feesten?Kom samen een keer langs om van gedachten te wisselen!

Graag tot ziens!

www.de-mon.nl

Page 25: Trouwen & Kasteel Keukenhof

| 25

tips planning & organisatie

Zowel voor het bruidspaar als voor de ceremoniemeester, de cateraar en andere partijen kan het handig

zijn om de tijden en planning in een draaiboek vast te leggen. Maar

overdrijf het niet. Er moet ook ruimte zijn voor spontaniteit.

Waarom dragen veel mensen

hun trouwring aan de ringvinger

van hun linker-hand? Omdat de liefde dan

rechtstreeks via de slagader naar het hart kan

stomen.

Natuurlijk willen jullie je niet te hoeven haasten tijdens jullie bruiloft. Plan de dag daarom ruim in, zodat je er ook echt van kunt genieten. Én vergeet vooral niet dat jullie ook moeten eten!

Hoe zit het ook alweer met de corsages? De heren dragen hun corsage met de steel naar beneden terwijl de dames haar met de steel omhoog vastspelden.

Voor het trouwen loopt en zit de bruid aan de rechterkant van de bruidegom. Na het jawoord wisselen ze van kant.

Regelen doe je vooraf. Op de

dag zelf mogen jullie alleen

maar genieten!

Something old, something new, something borrowed,

something blue.

Willen jullie de bruiloft geheel volgens de etiquette laten verlopen? Er bestaan boeken die jullie dat precies kunnen vertellen, waar-

onder Hoe hoort het eigenlijk op m’n trouwdag?

Page 26: Trouwen & Kasteel Keukenhof

Bruidstaart op maatMeesterbakker Van Maanen

maakt heerlijke en mooie bruidstaarten vooruw huwelijksfeest. Maak snel een afspraak met

onze bakkerij op telefoonnummer071 - 409 1313!

Onze Chef Banket zal graag samenmet u de taart geheel volgens uw wensen

samen stellen.

www.meesterbakker.nl

Page 27: Trouwen & Kasteel Keukenhof

| 27

tips planning & organisatie

Willen jullie de kleding van jullie gasten enigszins

afstemmen, dan is het misschien leuk om een dresscode

aan te houden. Maar maak het niet te gek. Het moet voor jullie gasten

ook betaalbaar blijven.

Beschouw het ceremoniemeesterschap niet als een erebaantje. De ceremoniemeester is de hele dag aan het werk en mist daardoor veel hoogtepunten van de dag. Denk er eens over na om een professi-onele ceremoniemeester of weddingplanner in te schakelen, zodat iedereen lekker kan genieten van jullie mooie trouwdag.

Een jaar voor de trouwdag mogen jullie in ondertrouw. Dat dient uiterlijk twee weken voor de trouwdag geregeld te zijn. De huwelijksaangifte is een jaar geldig.

Ga op tijd op zoek naar een bruidsjurk of pak. De levertijd is ge-

middeld drie tot vier maanden, maar kan

ook maar liefst zes maanden bedragen.

spec

iale

dan

k As

trid

Bla

auw

(Ast

rid

Blaa

uw W

eddi

ng &

Eve

nts)

Bereid jullie goed voor door de

routes naar de trouwlocatie(s) in de week voor de bruiloft

te controleren. Zo kan worden voor-

komen dat jullie op de dag zelf bijvoor-

beeld voor een wegopbreking komen te staan.

Overleg met de band/dj met welk nummer jullie willen openen op het feest en welke muziek er op het feest te horen mag zijn.

Als jullie een datum hebben gekozen,

is het een idee om een save-the-date-

kaart naar jullie naaste familie en dier-

bare vrienden te sturen. Zo kunnen zij

de datum alvast in hun agenda zetten.

De echte uitnodiging verstuur je zo’n

zes weken van tevoren.

Page 28: Trouwen & Kasteel Keukenhof

28 |

a must-have het bruidsboeket

Voor meer informatie www.bloemenservicenederland.nl / www.bloemenvanmargriet.nl

Natuurlijk wil je met een bijzonder bruidsboeket in jouw handen naar voren schrijden. Maar hoe moet het eruit zien? Het boeket moet in ieder geval jouw persoonlijkheid onderstrepen en niet veranderen. Dus ga voor extravagant, als je dat bent, maar kies liever voor een traditioneel en ingetogen boeket als je je daar niet in herkent. Voordat je aan de slag gaat met kleuren, is het wellicht slim om je even te verdiepen in hun betekenis. Zo zit je met wit, roze, rood, oranje en geel vrijwel altijd goed, maar kun je koele kleuren misschien beter links laten liggen. Bloemen zelf staan ook symbool voor bepaalde emoties. Wellicht is het niet zo verstandig om Duizendblad (oorlog), Lavendel (wantrouwen) of Ridderspoor (hooghartigheid) in het boeket te laten opnemen. Die symboliek wil je waarschijnlijk niet op jullie trouwdag.

Bruidsboeket

Page 29: Trouwen & Kasteel Keukenhof

| 29

a must-have bruidegomaccessoires

Voor meer informatie www.hulst-herenmode.nl / www.johnstevens.nl

Accessoires geven de outfit van de bruidegom de finishing touch. Het is dus wel van belang ervoor tezorgen dat het overhemd, de das, de manchetknopen en de schoenen met bijpassende riem passen bij het-geen jij wilt uitstralen. Er zijn nog meer accessoires die jou net dat beetje extra op die mooie dag kunnen geven, zoals een bijpassende zonnebril of (zonne)hoed. En wat dacht je van een eigenwijze plastron ofte-wel chabot? Dat is een korte en brede stropdas met vollere knoop die gedragen dient te worden onder een gilet. Wil je liever helemaal geen stropdas? Verdiep je dan eens in een sjaal, een pochet of vlinderstrik. Dat is toch net even anders.

Bruidegomaccessoires

Page 30: Trouwen & Kasteel Keukenhof

30 |

a must-have de bruidstaart

Voor meer informatie www.meesterbakkertaarten.nl / www.thecupcakery.nl

Het aansnijden van de bruidstaart is een onmisbaar onderdeel van de grote dag. Maar wat voor taart wordt het? Houden jullie van een strakke, moderne taart met weinig poespas? Of ga je all the way met roze mar-sepein, chocoladerozen en een ‘mini me’ bruidspaartje bovenop? Een variant die op dit moment helemaal in is, zijn bruidscupcakes. Laat er voor iedereen eentje op maat ontwerpen of bedenk een leuk thema voor de mannelijke en vrouwelijke helft van jullie gezelschap. Je kunt het zo gek niet bedanken of het kan. Dus waar wachten jullie nog op? Leef je lekker uit met kleuren, thema’s en zelfbedachte versieringen!

Bruidstaart

Page 31: Trouwen & Kasteel Keukenhof

| 31

a must-have de uitnodiging

Voor meer informatie www.alkemade.nl / www.pre-press.nl

Het drukken van de huwelijksuitnodiging verdient best wel even aandacht. Het kan jullie dag namelijk net dat onderscheidende en persoonlijke tintje geven. Overweeg de uitnodiging zelf te ontwerpen of laat hem maken door een deskundige ontwerper met jullie eigen foto’s, zelfgekozen kleuren en eigen tekst. Natuurlijk zorg je dan ook gelijk voor bijpassende enveloppen. Amerikaans aandoende trouwkaarten zijn op dit moment helemaal hot. Men werkt er met beeldbewerking en zwart-witfoto’s. Dat biedt vaak een over de top eindresultaat, maar origineel is het wel. Denk ook eens aan iets anders dan traditionele kaarten. Waarom geen uitnodiging op doek laten printen om die daarna als rol perkament naar jullie gasten te ver-sturen? Wedden dat ze de datum niet zullen vergeten?

Huwelijksuitnodiging

Page 32: Trouwen & Kasteel Keukenhof

32 |

a must-have kapsel en make-up

Voor meer informatie www.makeuup.nl / www.nails-visagie.nl

De ideale trouwjurk staat waarschijnlijk bovenaan jouw lijstje, maar bedenk dat het juiste kapsel en bijpas-sende make-up het plaatje wel compleet maken. Ga je voor een wilde, warrige look met uitbundige krul-len? Of kies je voor de iets meer natuurlijke en romantische haarstijlen die op dit moment erg in zijn. Een gevlochten kapsel mag jou misschien een meer ‘onschuldige’ look bezorgen, opsteekkapsels geven over het algemeen wat meer stijl. Of je nu een vlecht, knot of trendy chignon laat zetten, het haar decoreren met bloemen, sieraden of een sluier kan altijd. Qua make-up is het natuurlijk het mooiste als het bij jouw kapsel past. De trends van het moment zijn poëtische en romantische looks met veel roze. Lichte kleuren geven je in elk geval een verrassend romantische uitstraling.

Kapsel en make-up

Page 33: Trouwen & Kasteel Keukenhof

| 33

a must-have manicure

Voor meer informatie www.nails-visagie.nl / www.makeuup.nl

Als de trouwring jou straks dan eindelijk om jouw ringvinger wordt geschoven, dan laat je dat moment natuurlijk niet verpesten door afgekloven, gescheurde of ongelakte nagels. Heb je zelf al mooie nagels, dan kun je die verfraaien door een french manicure of een mooi kleurtje. Zijn jouw nagels niet zo mooi, gebruik dan acryl- of gelnagels. Laat je in elk geval niet verleiden tot het gebruik van nepnagels. Irritatie omdat ze loslaten tijdens de dag van jouw leven, is wel het laatste wat je wilt. Wil je echt uitpakken? Informeer dan eens naar nail art, motiefjes of zelfs logo’s. Dat hartje op jouw nagel laat hem subtiel zien dat jij er in elk geval helemaal voor gaat.

Manicure

Page 34: Trouwen & Kasteel Keukenhof

Jullie persoonlijke huwelijksreisadviseur...thuis in de hele wereld!

Travel Counsellor Pascale Meijhelpt jullie bij het plannen van de huwelijksreis waar je altijd al van

hebt gedroomd...

Travelcounsellor Pascale MeijLeimuiderdijk 290 - 2154 MR Burgerveen

06-50686223 - [email protected]

www.travelcounsellors.nl/pascale

Page 35: Trouwen & Kasteel Keukenhof

| 35

good to know! ringen

Lastig. Waar begin je als je op zoek bent naar dé perfecte trouwringen? In ieder geval eerst bij jullie zelf. Ga er samen voor zitten en maak elkaar de wensen duidelijk. Wil je goud, zilver, titanium of meerdere kleuren? Ga je voor een strakke, moderne twist of de klassieke look met een indrukwekkende rij ste-nen? Als je er samen uit bent, dan is het tijd om inspiratie op te doen. Bezoek bruidsbeurzen, loop langs etalages van juwe-liers, surf op het internet en vraag brochures aan.

Als jullie genoeg ideeën hebben opgedaan, maak dan een afspraak bij een gerenommeerde juwelier die jullie de laatste trends en collecties wil laten zien en zijn expertise graag met jullie deelt. Neem er ruim de tijd voor; kijk, pas en vergelijk. Pro-beer ook eens een paar niet voor de

Dé grote dag is natuurlijk niet compleet zonder ringen. Maar waar je voor wilt kiezen en hoe je ze presenteert, daar zijn jullie nog niet helemaal uit. Gaan jullie voor klassiek, modern eigentijds of voor ringen geheel naar eigen ontwerp en gemaakt door een goudsmid? Laat je ze brengen door iemands zoontje of liever aanvliegen door een vogel? De mogelijkheden voor smaakvolle en geheel naar jullie wens gemaakte verbintenissen zijn legio. Net zoals de weg ernaartoe.

Kijk, pas en vergelijk

<foto linksboven> prachtige trouwringen uit de collectie van Niestadt Juweliers <foto’s onderin vlnr> het gieten van ringen, het eindresultaat en gravure in eigen handschrift door Atelier NW <boven> getrouwd! (Sven van der Vlugt fotografie)

Trouwringen completeren jullie dag

hand liggende modellen. Zo krijg je een goed beeld van wat je wel en niet wilt en wat wel of niet bij jullie past.

Maar wat nu als dé ringen er niet bij zitten of jul-lie smaak totaal niet overeenkomt? Overweeg dan eens om bij een edelsmid langs te gaan. Vraag naar eerder gemaakt werk om te zien of

de stijl je aanspreekt en om inspi-ratie op te doen. De meeste smeden maken eerst een ontwerpschets die daarna nog kan worden aangepast. Een goede smid weet jullie wensen feilloos te vertalen naar persoonlijke ringen. En binnen ieder budget.

Als je dan eindelijk dé ringen hebt gevonden, dan is de volgende vraag

hoe je ze tijdens de huwelijks-voltrekking wil laten brengen. Uiteraard is het aanbieden van een ringkussen door een kindje een vertederend gezicht, maar wil je het helemaal anders, informeer dan eens naar het laten aanvliegen van de ringen door een kerkuil. Gegarandeerd origineel!

Voor meer informatie:

www.ateliernw.nlwww.niestadt-juweliers.nlwww.bouman-roofvogels.nl

Page 36: Trouwen & Kasteel Keukenhof
Page 37: Trouwen & Kasteel Keukenhof

Meer informatie:

www.uniektrouwvervoer.nlwww.rollsrent.nlwww.beuk.eu

| 37

good to know! vervoer

De mooiste dag van jullie leven is niet compleet zonder vervoer. Maar wat voor vervoer? Ook hier geldt dat je het zo gek niet kunt verzin-nen of het kan. Van die prachtige, luxe auto en de oldtimer bus tot de bloedsnelle Ferrari en de sprook-jesachtige koets met paarden; de mogelijkheden zijn grenzeloos.

Allereerst kies je natuurlijk het ver-voer waarmee je wilt aankomen bij jullie trouwlocatie. Het is belangrijk om er goed over na te denken en niet op te besparen, want de eerste aanblik zet de toon voor hele dag. Afhankelijk van wat bij jullie en de trouwlocatie past, ga je misschien voor een statige Bentley of impo-sante Rolls-Royce. Maar ook een aandoenlijke oldtimer, een stoere landrover of een uiterst sportieve cabriolet doen het uitstekend.

Daarnaast is het de overweging waard om aan jullie gasten te denken. Willen jullie ze apart laten komen of gunnen jullie de dag-gasten een zorgeloze rit, waarbij ze na afloop thuis worden afgezet? Zeker als je de dag viert op meer-dere locaties is het misschien wel zo aardig om ze daar op te trakteren.

Er bestaan luxe touringcarbussen compleet met koelkast en bar. Maar er zijn ook prachtige klassiekers waarin je samen met de gasten kunt wegdromen en die de sfeer kunnen bepalen mochten jullie een originele picknick willen organiseren.

Belangrijk bij het uitkiezen van het vervoer is om naast het uiterlijk ook te letten op het comfort. Kun je er als bruid elegant uitstappen, of blijft jouw hoepel wel-licht haken achter de deur? De tijd dat jullie in het trouwver-voer zitten, is een moment van rust. Reden temeer om er op te letten of het vervoer een beetje lekker zit. Kijk ook of het ver-voer wel geschikt is voor jullie gasten. Je wilt oma toch niet laten plaatsne-men op een doorgezakte achterbank of van een gammele trap van een koets naar beneden zien glijden?

Het maakt nogal een verschil of jullie in jullie eigen auto bij de trouwlocatie komen aanrijden of dat jullie een entree maken in een prachtige oldtimer of romantische koets. Net zoals de gasten het erg zullen waarderen als ze plaats kunnen nemen in een luxe bus om bij de trouwlocatie te komen. Maar hoe maak je van het trouwvervoer een blikvanger die de dag kan maken in plaats van breken?

Vervoer als blikvanger

een greep uit de vele mogelijkheden aan trouwvervoer van de partners van ‘Trouwen & Kasteel Keukenhof’ <foto midden> Peter en Miranda kozen voor de blauwe Bentley van Uniek Trouwvervoer tijdens hun trouwdag op Kasteel Keukenhof

Je kunt het zo gek niet verzinnen of het kan

Page 38: Trouwen & Kasteel Keukenhof

Overzichtelijk | Voor ieder budget | Tijdbesparend | Betrouwbaar | Persoonlijk

Ik kan alles voor jullie doen... ...behalve “Ja” zeggen

Voorstel4.2.indd 1 7/18/2011 9:37:47 PM

Page 39: Trouwen & Kasteel Keukenhof

spelen. Om over de nabestellingen op glas, speciale ouderalbums, foto-boekcovers van staal of het levende gastenboek met filminterviews nog maar te zwijgen.

good to know! foto & video

De tijd dat oom Piet de trouwfoto’s en -film maakte, ligt voor de mees-ten achter ons. Toch zijn er nog steeds bruidsparen die liever een goedkoop alternatief zoeken voor de professionele foto- en video-graaf. Een onverstandige keuze, blijkt vaak achteraf. Onderzoek heeft aangetoond dat het besparen op een foto- en videoreportage op nummer twee staat van de lijst met grootste trouwdagteleurstellingen. Ergens ook wel logisch, want als jul-lie dag voorbij is, zijn er nog maar weinig tastbare herinneringen.

Ga in ieder geval voor een foto- en/of videograaf met wie het klikt. Vraag naar eerder gemaakt werk om te kun-nen beoordelen of de stijl en de eer-dere ervaringen jullie wel aanspre-ken. Een goede professional is een vakman met veel expertise. Hij kan jullie helpen bij het vinden van goede foto- en videolocaties en is goed op de hoogte van de laatste trends en ont-wikkelingen. Neem bijvoorbeeld de digitale foto- en videopresentaties die jullie al vlak na de bruiloft met alle gasten kunnen delen. Online kunnen zij, voordat het boek of de video klaar is, alvast een selectie van de foto’s of videoshots te zien krijgen.

Willen jullie een blijvend aandenken aan de mooiste dag van jullie leven? Laat het huwelijk dan vereeuwigen door foto’s en video. Maar waar kiezen jullie dan voor? Voor een digitale fotoglossy? Of toch liever voor dat klassieke boek met ingeplakte foto’s? Of wordt het een videofilm met alle optredens van de bruidsgasten? Of een spetterende bruidsclip? Ook in foto- en videoland staan de ontwikkelingen voor de grote dag bepaald niet stil.

Laat de dag vereeuwigen

<rechtsboven en -midden> Jan-Willem en Anja (Sven van der Vlugt fotografie) <links> Esther bereidt zich voor op haar grote dag (weddingimage./Michel ter Wolbeek) <onder> wedding-image in actie tijdens het huwelijk van Arjan en Natascha

Als het voorbij is, zijn er nog maar weinig tastbare herinneringen

Willen jullie iets tastbaars dat op traditionele wijze met de familie kan worden gedeeld, dan blijft een fotoboek of complete video dé aan-gewezen manier. Laat je van tevoren goed adviseren en de talrijke mo-gelijkheden op een leuke manier de revue passeren. Het trouwalbum met ingeplakte foto’s mag dan een optie zijn, wat te denken van een moderne glossy waarin alles digitaal wordt verwerkt? Van een trouwclip waarbij de gasten een glimp opvangen van het vrijgezellenfeest tot een heuse weddingtrailer waarin zij zelf een rol

Voor meer informatie:

www.rijamproducties.nlwww.royalrushes.nlwww.svenvandervlugt.nlwww.weddingimage.nl

Page 40: Trouwen & Kasteel Keukenhof
Page 41: Trouwen & Kasteel Keukenhof

Toen Arjan en Natascha vorig jaar besloten te gaan trouwen, waren ze er al snel over uit dat het op Kas-teel Keukenhof moest plaatsvinden. ‘Het kasteel, de tuinen eromheen, de plek, de sfeer; alles is er fantas-tisch. Een beetje adellijk zelfs. De hele omgeving past bij ons en de sfeer die wij voor ogen hadden. Hoewel het de week ervoor nog ontzettend slecht weer was, was het op onze trouwdag schitterend. Als verrassing hadden we voor ieder-een geheim gehouden dat we buiten zouden trouwen. Hoewel de nood-voorziening binnen wel klaar stond, voor het geval dat, hoefde dat geluk-kig niet en konden we gewoon, onder het prieeltje in de tuin, achter het kas-teel, trouwen.’Dat hun trouwdag is geworden zoals ze voor ogen hadden, is mede te danken aan de trouw-locatie en de organisatie. ‘Alles was perfect gere-geld. We zijn een paar keer langsgekomen en hebben daardoor vooraf alles goed kunnen doorspreken. We mochten onder begeleiding van een politie-escorte aankomen en zelfs onze honden meenemen om ons de ringen te laten brengen. Ook op de dag zelf stond alles netjes klaar en hebben we nergens meer het omkijken naar gehad. Zo konden we heerlijk genieten van onze dag zonder ons verder zorgen te hoeven maken. Alles klopte gewoon.’

Wat is er leuker dan trouwen in een vorstelijke omgeving? In een kasteel met adellijke allure en een weelde aan tuinen? Waar de kasteelpoorten tijdens de huwelijksdag alleen voor jullie en jul-lie gasten wagenwijd openstaan. Trouwen op Kasteel Keukenhof is zo sprookjesachtig mooi dat de bruidsparen die er het afgelopen jaar trouwden, er nog dagelijks aan terugdenken.

‘Als je wilt, kan alles worden geregeld’

‘Onze trouwdag, met het prachtige kasteel als decor, was van het begin

tot het einde gewoon perfect.’

Mark & KarinDatzelfde geldt voor Mark en Karin, die afgelopen mei op het kasteel trouwden. ‘Alles verliep precies zoals wij in gedachte hadden. Het kasteel en het landgoed pasten daar perfect bij. Mark is opgegroeid tussen de bollen en ik wilde altijd al graag in een kasteel trouwen. Kasteel Keukenhof als trouwlocatie

was dus al snel gekozen. Het contact verliep goed en er is ons veel verteld over het kasteel en de verschillende mogelijkheden voor onze dag. We hebben een cd afgegeven met onze muziek die tijdens onze trouwdag op de juiste momenten werd gedraaid.’Mede dankzij die goede voorberei-ding en uitvoerige begeleiding ver-liep de dag helemaal zoals Mark en

Karin voor ogen hadden. ‘We kwamen als een prins en prinses aan in een koets bij het kasteel en zijn ge-trouwd in de intieme Blauwe Salon. Er waren ech-ter zoveel gasten op de ceremonie afgekomen dat de deuren van de gang en de kamer ernaast ook open moesten!’ Ook voor de fotoshoot diende het land-goed en later het park Keukenhof als inspirerend de-cor. ‘In combinatie met het mooie weer zorgde dat voor een enorm geslaagde dag, waar we nog iedere dag aan terugdenken.’

Een trouwdag met een koninklijk tintje

| 41

de trouwdag van...

foto’s: <boven en midden> Fred en Feline voelden zich als celebrities tijdens hun trouwdag (Sven van der Vlugt) <links en onder> het huwelijk van Arjan en Natascha: ‘Alles klopte gewoon.’ (weddingimage./Tanja van Rooden)

Page 42: Trouwen & Kasteel Keukenhof

Niels & MarloesDat geldt ook voor Niels en Marloes, die vorig jaar tijdens hun trouw-dag in het middelpunt van de belangstelling stonden. ‘Kasteel Keukenhof is gewoon een hele mooie plek om te trouwen. We zijn naar een open dag geweest en waren zo onder de indruk van de rondleiding dat we direct een optie hebben genomen.’ Daar hebben ze achteraf geen spijt van gehad. ‘De contacten wa-ren, ook die met de cateraar, gewoon heel erg goed. Ze kwamen zelf met ideeën en hebben veel voor ons geregeld. De muziek, het geluid en zelfs de tafelbloe-men. We trouwden buiten, op de binnenplaats van het Koetshuis en daar stond gewoon een complete ge-luidsinstallatie! Ook tijdens het diner waren ze heel flexibel. De tafels in de stallen stonden al klaar, maar omdat het zulk schitterend weer was, hebben ze het buffet verplaatst zodat we op het terras konden eten. Onze gasten reageerden heel enthousiast. Het was ook een bijzonder mooi plaatje.’

Pieter & KimDe rondleiding in en rondom het kasteel trok ook Pie-ter en Kim over de streep. ‘We waren gelijk verkocht. Vooral de prachtige Blauwe Salon met de mooie open haard, de plafondtekeningen en de romantische, his-torische sfeer sprak ons erg aan. Onze trouwdag zelf was onvergetelijk. Toen we kwamen aanrijden, zagen

we onze verzamelde familie en vrienden bij het bor-des waar ze ons opwachtten samen met de ambtenaar van de burgerlijke stand. Het geheel had een konink-lijk tintje. Zelfs de rode loper was voor ons neergelegd! Het hele kasteel was prachtig gedecoreerd met heer-lijk geurende bloemstukken.’

En daar bleef het niet bij. ‘De huwelijksceremonie zelf was onvergetelijk, net als de daaropvolgende receptie en de mooie fotoreportage in de tuinen rondom het kas-teel. Alles verliep perfect. Onze gasten hadden toegang tot het hele kasteel en uitgebreid de tijd om er rond te kijken. Komende september is het alweer drie jaar ge-leden dat we ons jawoord gaven, maar elke keer als we naar de foto’s kijken, zitten we weer helemaal in de dag. Onze trouwdag, met het prachtige kasteel als decor, was van het begin tot het einde gewoon perfect.’

John & NellyOok voor John en Nelly is het alweer drie jaar gele-den dat zij op het landgoed trouwden. ‘Maar het lijkt alsof het gisteren was. De dag was geweldig en alles verliep zo soepel. Vanaf het begin tot het eind hebben wij ons hier op ons gemak gevoeld. Dat begon eigenlijk al bij de voorbereidingen. Alles was mogelijk en daar

42 |

foto’s: <links> Niels en Marloes vonden Kasteel Keukenhof de mooiste

plek om te trouwen (weddingimage./Tanja van Rooden) <rechts> de

trouwdag van Pieter en Kim was onvergetelijk (Sven van der Vlugt)

<rechtsonder> Mark en Karin op het gazon voor Kasteel Keukenhof (wed-

dingimage./Tanja van Rooden)

Page 43: Trouwen & Kasteel Keukenhof

We trouwden buiten in een prieeltje versierd met heel veel bloemen en met witte stoelen eromheen. Aan de ene kant had je uitzicht op het kasteel en aan de ande-re kant keek je zo over de weilanden. En dan die tuinen eromheen… Het leek wel een decor waarin beroemd-heden normaal gesproken staan.’Ook het aansnijden van de taart in de tuin van Fre-derik’s Hof, de hele speciale foto’s die ze daar hebben kunnen maken en het feest met de superband in het Koetshuis brachten nog meer teweeg dan waar ze op hadden gehoopt. ‘Het was weergaloos. Alles was per-fect geregeld en tot in de puntjes verzorgd. Het was zelfs nog beter dan wat we voor ogen hadden. We wa-ren zo onder de indruk van de mooie aankleding en professionaliteit. Uit alles bleek dat men hier veel er-varing heeft.’

foto’s: <links> trouwen op Kasteel Keukenhof gaf John en Nelly een koninklijk gevoel (Sven van der Vlugt)

<rechtsboven> een foto van de fotoshoot van Fred en Feline (Sven van der Vlugt) <rechtsonder> Mark

en Karin tijdens hun trouwdag op het zonovergoten landgoed rond Kasteel Keukenhof (weddingimage./

Tanja van Rooden)

hebben we volop gebruik van gemaakt.’ Van de gastheer die het bruidspaar voorging naar de trouwzaal tot en met de herauten die langs de met fakkels verlichte weg naar het Koetshuis ston-den te trompetteren. ‘Je voelt je daardoor zelf ook een beetje koninklijk.’

Daarnaast vonden zij het erg fijn dat ze veel uit han-den konden geven. ‘Als je wilt, kan alles worden gere-geld. Van de bruidstaart die bij ons naar binnen werd gerold tot de band die ’s avonds speelde. Voor alles had men wel een advies. Er hoeft geen gebruik van te worden gemaakt, maar het kan wel. Ook achter de schermen werd er een heleboel gedaan waar onze gas-ten niets van merkten. Hoewel we met een gemêleerd gezelschap waren, voelde echt iedereen zich op zijn gemak. Het team van Kasteel Keukenhof doet er alles aan om het de gasten naar hun zin te maken.’

Fred & FelineFred en Feline, die vorig jaar juni op Kasteel Keuken-hof trouwden, kijken ook met veel plezier terug op hun trouwdag. ‘Onze dag was gewoon een sprookje. Het is echt een supergave locatie waar alles is. De om-geving en de hele entourage eromheen is geweldig.

| 43

Page 44: Trouwen & Kasteel Keukenhof
Page 45: Trouwen & Kasteel Keukenhof

Wie op landgoed Keukenhof wil trouwen, kan kiezen uit drie ver-schillende, maar stuk voor stuk zeer ervaren cate-raars. ‘We hebben ervoor gekozen om exclusief met deze cateraars te werken,’ licht Robert Faas van Kasteel Keuken-hof toe, ‘omdat we hiermee de kwaliteit kunnen waarborgen waar we zelf voor staan. Iedere cateraar staat namelijk voor ser-vice, gastvrijheid en kwaliteit. Maar omdat iedere cateraar zijn eigen imago en doelgroep heeft, bieden we daarnaast ook veelzij-digheid. Want mensen kunnen zelf bepalen welke stijl hen aan-spreekt en met wie het klikt.’

| 45

good to know! catering

Wie bij catering alleen denkt aan de hapjes en drankjes die tijdens de receptie worden geserveerd, doet zichzelf ernstig tekort. Een goede cateraar kan namelijk bijna alles (je moet natuurlijk nog wel zelf ‘ja’ zeggen) voor de grote dag verzorgen. Met bijna alles bedoelen we ook echt bijna alles. Van de bediening en de presentatie tot het meubilair én het licht en geluid. Van een romantische aankleding van de trouwlocatie tot de verse bloemboeketjes, een goede cateraar kan het verzorgen. De mees-ten hebben een uitgebreide selectie aan meubels, tafellinnen en decoratie en werken veelal samen met profes-sionele partners in licht, geluid en aankleding. Het voordeel is dat jullie je niet meer met het tijdrovende regelwerk bezig hoeven te houden.

Daarnaast is catering natuurlijk vooral maatwerk. Dus kijk welke stijl en cateraar jullie het meeste aanspreekt en bespreek jullie wen-sen uitvoerig. Vraag naar eerdere bruiloften en doe aan de hand daar-van inspiratie van op. Kleurenthe-ma’s, een bloemenzee als versiering, het op ludieke wijze naar binnen brengen van de bruidstaart of het regelen van de bruidsmuziek; door

hun ervaring zijn cateraars uitste-kend in staat om jullie te adviseren en de tijdsplanning en de wensen aan een kritische blik te onderwer-pen. Wees vooral niet te bescheiden. Een goede cateraar zal er echt alles aan doen om jullie verwachtingen te overtreffen.

Het regelen van de catering is iets waar zeker wel de nodige aandacht aan mag worden besteed. Een goede cateraar kan namelijk veel zorgen uit handen nemen. Misschien denk je dat hij alleen van belang is voor het verzorgen en presenteren van de hapjes en drankjes, maar een cateraar kan echt veel meer voor jullie betekenen. Een goede cateraar bezorgt jullie een zorgeloze dag waarop al jullie culinaire wensen met smaak worden vervuld.

Veelzijdige catering

<boven> trouwerij op het gazon voor het kasteel <midden> alles staat klaar voor een feest op de binnenplaats van het Koetshuis <onder> cupcakes in Frederik’s Hof <links> details van een buffet van een van de cateraars op Kasteel Keukenhof

‘Iedere cateraar staat voor service, gastvrijheid en kwaliteit’

Meer informatie:www.allclasscatering.nlwww.de-mon.nlwww.homemadefood.nl

Page 46: Trouwen & Kasteel Keukenhof

Wie gaat uw feest laten swingen?

Op zoek naar een goede DJ, coverband of artiest voor uw feest? Een aanhef die u wel zult kennen uit folders, advertenties en ook wel op internet. Maar hoe gaat het verder als u deze vraag positief beantwoord?

Veelal verzeilt u in een warboel van data, verwijzingen en niets verduidelijkende foto’s. Kortom u eindigt met meer vragen dan antwoorden en ziet door de bomen het bos niet meer.

Het Kasteel Keukenhof liet haar oog vallen op artiesten- bureau Swinging.nl een eigentijds boekingsbureau met een zeer complete website die u helpt bij het vinden van een goede DJ, coverband of artiest voor uw huwelijk. Op de site van Swinging.nl ziet u direct de nog beschik-bare DJ’s, coverbands en artiesten. U kunt vrijblijvend een optie plaatsen op uw favoriete artiest. Swinging.nl gaat zelfs nog een stapje verder. U krijgt een lijst met data waar u de artiest van uw keuze live kunt gaan beluisteren. Uiteraard wilt u graag ook persoonlijk advies: de deskundige en vooral vriendelijke medewerkers van Swinging.nl zijn u graag van dienst met een advies op maat, zodat u verzekerd bent van onvergetelijk en perfect passend entertainment op uw feest.

Naast het artiestenbureau Swinging.nl adviseert evenemen- tenbureau Swinging-Events haar klanten over de productie en inrichting van bedrijfsevenementen. Zo zijn, samen met Kasteel Keukenhof, al diverse partijen een groot succes geworden.

Taxusstraat 20 | 3061 HT | Rotterdam | 010-2818633 | [email protected]

Page 47: Trouwen & Kasteel Keukenhof

| 47

good to know! kleding

Inspiratie opdoen, voorbereiding en een winkel waar ze verstand hebben van zaken, dat zijn de belangrijkste ingrediënten van een succesvolle zoektocht naar jullie trouwkleding. Begin dus op tijd. Bezoek bruidsbeurzen, struin langs etalages, kijk op het internet en verdiep je in de laatste trends, mer-ken en stijlen. Wil je moderne en extravagante bruidskleding of toch liever die tijdloze klassieker? Maak desnoods een ‘moodboard’ met stoffen, kleuren, jur-ken of pakken die je kunt meenemen naar de winkel.

Altijd handig als de adviseurs alvast een idee hebben van hetgeen jullie in gedachte hebben.

Als je ongeveer weet wat je wilt, plan dan een bezoek aan een bruids-modewinkel. Dat kun je natuurlijk samen doen, maar het blijft toch altijd leuker als je elkaars kle-

De meeste bruidsparen blijken het uitzoeken van hun trouwkleding de belangrijkste, maar vaak ook moeilijkste klus te vinden. Er zijn ook zoveel mogelijkheden en adressen waar je terecht kunt. Willen jullie echt een verpletterende indruk maken, dan kunnen jullie je het beste laten adviseren door mensen die er verstand van hebben.

Een verpletterende indruk

foto’s: <rechtsboven en linksonder> trouwjurken uit de collectie van de Bruidshoek <overigen> maatkleding details van Hulst Herenmode en John Stevens

De belangrijkste, maar vaak ook moeilijkste klus

ding voor het moment suprême niet hebt gezien. Hoewel het verklappen van de kleur wel zo handig kan zijn. Je wilt toch niet voor de trouwamb-tenaar staan en ontdekken dat de kleding niet bij elkaar past? Luister

naar de adviezen, maar laat je niks op-dringen. Een goede adviseur heeft vaak jaren ervaring en weet welke kleding jouw figuur flat-teert. Als hij of zij

dus aankomt met iets totaal anders, probeer het dan toch eens, maar zeg naderhand ook eerlijk als het niet is wat jij zoekt.

Als jullie uiteindelijk de kleding hebben gevonden, vergeet dan niet om die, samen met de accessoires, naast elkaar te houden om te kijken of het totaalplaatje klopt. De meeste bruidsmodewinkels hebben ook een uitgebreid assortiment aan acces-soires. Ook is het belangrijk om

vlak voor jullie bruiloft nog even terug te komen in de winkel. Misschien ben je net wat meer kilootjes kwijtgeraakt door dat fantastische before-the-wedding-dieet of ben je door alle stress juist iets aangekomen.

Voor meer informatie:

www.bruidshoek.nlwww.hulst-herenmode.nlwww.johnstevens.nl

Page 48: Trouwen & Kasteel Keukenhof
Page 49: Trouwen & Kasteel Keukenhof

kan gaan. Het is sowieso raadzaam om alle gemaakte afspraken op papier te zetten. Voor het geval dat. Je weet het maar nooit.

good to know! muziek & geluid

Het is duidelijk. Het regelen van ge-luid en muziek is niet iets om luchtig over te doen. Laat het over aan een professional, als je tenminste wilt dat ook dat onderdeel van jullie dag vlekkeloos verloopt. In het woud der muziek- en geluidsspecialisten zijn de verschillen groot en mogelijkhe-den enorm. Ga je voor een trendy dj met spetterende lichtshow? Of ge-nieten jullie meer van zang, dans en cabaret? Als de samenstelling van het aanwezige gezelschap uiteenloopt, is een allround coverband wellicht een goede oplossing. Maar denk ook eens aan een intiem huiskamerconcert. Ook de muziek tijdens de ceremonie is iets om stil bij te staan. Zo kun je er voor kiezen om naar voren te schrij-den op de tonen van een klassieke harp of terwijl je wordt toegezongen door jouw favoriete artiest.

Daarnaast is het belangrijk dat de juiste apparatuur aanwezig is en het doet. Voor de huwelijksrede van de ambtenaar, voor het jawoord, maar ook voor de stukjes en speeches die gaan komen. Als jullie een bureau, dj of artiest hebben ingeschakeld, is de apparatuur vaak inbegrepen. Maar als je de dag toch met hen bespreekt, vraag daar voor alle

Je hebt een heel draaiboek gemaakt, dus kan er niets misgaan, denk je. Totdat jouw vader nau-welijks hoorbaar zijn speech afsteekt. Oeps, vergeten het geluid te regelen. Dat betekent dus ook geen muziek tijdens de ceremonie en het stukje van tante Ans. Gelukkig hebben jullie via een vage kennis wel die ene artiest voor het feest van vanavond weten te regelen. Als hij tenminste komt opdagen…

De juiste toon

foto’s: <boven> een ensemble van Lotus Music <midden> coverband Nightlife <links> een van de artiesten van artiesten- bureau Swinging.nl <onder> de dj’s van Broken White Productions in actie.

Het zou jammer zijn als niemand jullie jawoord verstaat

zekerheid dan even naar. Het zou jammer zijn als straks niemand jullie jawoord verstaat.

Als jullie de juiste artiest(en) of tech-nici hebben gevonden, is het tijd voor de zakelijke afwikkeling. Het is zaak om je vooraf goed te laten informeren over de voorwaarden, rechten en plichten en deze te vergelijken, want op de dag zelf mag er natuurlijk niets verkeerd gaan. Vraag bijvoorbeeld wat er gebeurt als de besproken ar-tiest ziek is of het geplande optreden om wat voor reden dan ook niet door

Voor meer informatie:

www.nightlifecoverband.nlwww.swinging.nlwww.lotusmusic.nl www.brokenwhite.nl

Page 50: Trouwen & Kasteel Keukenhof

50 |

in the picture

I feel it in my fingers. I feel it in my toes.

Love is all around

foto

grafi

e: w

eddi

ngim

age.

/Tan

ja v

an R

oode

n

Page 51: Trouwen & Kasteel Keukenhof

| 51

in the picture

Love is all around me. And so the feeling grows.

Page 52: Trouwen & Kasteel Keukenhof

52 |

in the picture

You know I love you I always will. My mind’s made up by the way that I feel.

foto

grafi

e: S

ven

van

der

Vlu

gt

Page 53: Trouwen & Kasteel Keukenhof

| 53

in the picture

There’s no beginning there’ll be no end. Cause on my love you can depend.

Page 54: Trouwen & Kasteel Keukenhof

54 |

in the picture

It’s written in the wind. It’s everywhere I go. So if you really love me.

foto

grafi

e: w

eddi

ngim

age.

/Mic

hel t

er W

olbe

ek

Page 55: Trouwen & Kasteel Keukenhof

| 55

in the picture

Come on and let it show. Come on and let it show... Wet Wet Wet - Love is All Around

Page 56: Trouwen & Kasteel Keukenhof
Page 57: Trouwen & Kasteel Keukenhof

| 57

tips decoratie

Denk bij de decoratie ook aan minder voor de hand liggende zaken als kaarsen, rozenblaadjes in verschillende kleuren,

ringkussens in allerlei vormen en maten, bloemenmandjes en persoonlijke tafelversieringen. Er zijn zoveel

mogelijkheden!

Het prieel waar jullie het jawoord geven, kan ook prachtig in jullie stijl versierd worden. Met een zee aan verse bloemen, maar

bijvoorbeeld ook met een wolk van vrolijke ballonnen.

Ook het oplaten van ballonnen is een leuke manier om jullie jawoord

te vieren.

Geef de dag een

extra gouden randje door

samen witte duiven

los te laten.Bloemen doen het

natuurlijk fantastisch als decoratie.

Allereerst natuurlijk in het bruidsboeket, maar waarom geen

kleine boeketjes op tafel tijdens het diner of als

geurend bedankje voor alle gasten?

Heb je bij jouw bruidsjurk voor een sluier gekozen, besef dan dat deze van oorsprong

symbool staat voor de ondergeschiktheid aan de man. Het optillen van de sluier door de

bruidegom symboliseert de mannelijke domi-nantie. Als jij als bruid de sluier zelf optilt, toon je daarmee jouw onafhankelijkheid!

Jullie kunnen ook kiezen voor een kleurenthema met bijbeho-rende loper, een speciaal voor jullie ontworpen logo op tafellinnen, of ballon-nenbogen om onderdoor te lopen. Je kunt het

zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Overleg van tevoren even goed met de trouwlocatie of

alles wat jullie willen kan en mag!

Page 58: Trouwen & Kasteel Keukenhof

Ruishornlaan 19, LisseTelefoon 0252 - 42 17 50www.alkemade.nl

ZEGT U ’T MAAR:

dJ’S met Sfeer en paSSie0621270323 [email protected] www.Brokenwhite.nl

BROKEN WHITEPRODUCTIONS

LIGHT AND SOUND

Page 59: Trouwen & Kasteel Keukenhof

| 59

tips voor na de grote dag

Traditioneel wordt de boven-

ste laag of een stukje van de

bruidstaart in de vriezer bewaard

tot een jaar na het huwelijk of de

geboorte van het eerste kind.

Houd een paar weken of maanden

na jullie bruiloft nog eens een after party. Een gezellig moment waarop de foto’s en films bekeken en de ervaringen

met elkaar gedeeld kunnen worden.

Wat is er leuker dan na jullie bruiloft samen met jullie gasten te over-nachten in hetzelfde hotel? De volgende dag bij het ontbijt of de brunch kunnen jullie de ervaringen dan nog eventjes met elkaar delen.

Vergeet vooral niet om jullie ceremoniemeester en eventueel de getuigen te bedanken. De ceremoniemeester heeft er –als het goed is– veel werk aan gehad. Jullie mogen hem of haar dus best een blijk van waardering geven.

Ruim 80% van de

bruidsparen gaat op

huwelijksreis.

Kennen jullie de huwelijksjubilea al uit

jullie hoofd? Een jaar is katoen, vijf jaar is hout,

tien jaar is tin etc.

Misschien is direct doorvliegen naar een tropische reisbestem-

ming na afloop van de trouwdag niet zo slim. Veel bruids-

paren hebben achteraf spijt dat ze niet eerst een paar dagen hebben gewacht. Het staat zelfs op nummer zes in de lijst met

grootste trouwdagteleurstellingen!

Page 60: Trouwen & Kasteel Keukenhof

60 |

partners

ballonnen

Maakt en verzorgt ballondecoraties voor trouw- en andere feestgelegenheden.Heppie-Store0252 - 42 73 91 | [email protected]

bedankjes

Al jaren het adres voor al uw wedding and party products.Topday0252 - 41 82 02 | [email protected]

bloemen

Wij staan voor perfectie op de mooiste dag van uw leven! Bloemen Service Nederland071 - 331 07 19 | [email protected]

Bloemen kleuren je mooiste dag!Margriet Bloemen0252 - 37 37 [email protected]

catering

Culinaire Evenementen

De kunst van gastheerschap is vooruitlopen op de verwachtingen van de gast met als doel deze te over-treffen.All Class Catering071 - 514 33 30 | [email protected]

Verzorgt de catering van jullie huwelijk tot in detail: vers, huisgemaakt, puur en met passie!Homemade0252 - 42 77 05 | [email protected]

Smakelijk feesten! De culinaire wensen voor uw huwelijksdag verzorgen we tot in detailDe Mon Party & Catering0252 - 52 98 10 | [email protected]

cupcakes

CupcakeryThe

CupcakeryThe

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

logo.pdf 04-11-2008 13:19:38

Sinds 2008 bakken wij onze cupcakes op ambachtelijke wijze met alleen de beste ingrediënten. En dat proef je!The Cupcakery023 - 526 54 70 | [email protected]

Page 61: Trouwen & Kasteel Keukenhof

fotografie -vervolg-

Spontane en eigentijdse trouwfotografie waar het plezier van afspat!WeddingimageMeer en Duin 313 | 2163 HE Lisse0252 - 42 44 70 | [email protected]

huwelijksnacht

Een plek waar vorstelijke gastvrijheid en een stijlvolle ambiance u omarmen.Hotels van Oranje2202 GV Noordwijk aan Zee071 - 367 68 69 | [email protected]

HOTEL CASINO SASSENHEIM

Uw huwelijksnacht beleven in onze royale suite met een heerlijk uitgebreid ontbijt op bed! Van der Valk Hotel Sassenheim 0252 - 21 90 19 | [email protected]

huwelijksreis

Pascale Meij helpt u bij het plannen van uw huwelijks-reis waar u altijd al van heeft gedroomd.Travelcounsellor Pascale Meij06 - 50 68 62 23 | [email protected]/pascale

| 61

partners

drukwerk

Gepersonaliseerde huwelijkskaarten, tafelkaartjes en bedankkaarten. Alles om de uitingen van jullie huwelijksdag nog persoonlijker maken!Alkemade Printing0252 - 42 17 50 | [email protected]

Voor een originele en vooral persoonlijke trouwkaart. Precies zoals bij jullie past!Pre-press & Copy Partners023 - 564 07 50 | [email protected]

duiven

Heeft al 14 jaar en 4.500 huwelijken ervaring in het verhuren van witte duiven!Witte Bruidsduiven030 - 630 27 15 | [email protected]

fotografie

Professioneel - enthousiast - oog voor detail.Sven van der Vlugt Fotografie06 - 54 60 04 34 | [email protected]

Page 62: Trouwen & Kasteel Keukenhof
Page 63: Trouwen & Kasteel Keukenhof

| 63

partners

locatie

De sprookjesachtige locaties, met tal van mogelijk-heden, maken iedere gelegenheid uniek!Kasteel Keukenhof0252 - 75 06 90 | [email protected]

make-up

Make U Up: 13 jaar ervaring in visagie en haarstylingMake U Up06 - 15 38 56 88 | [email protected]

muziek

BROKEN WHITEPRODUCTIONS

LIGHT AND SOUND

Dj’s met sfeer en passie.Broken White Productions036 - 848 23 97 | [email protected]

Een veelzijdige coverband. Veelzijdig, betrouwbaar en natuurlijk ook gezellig! Dance ‘till you drop!Nightlife coverband071 - 531 81 65 | [email protected]

kapper

n a i l - & h a i r s t y l i n g

Nail- en hairstyling.Catharina’s nail- & hairstyling06 - 30 17 70 01 | [email protected]

kleding

Bruidsmode en bruidegommode van alle topmerken.De Bruidshoek071 - 521 95 19 | [email protected]

Een trouwpak op maat en alles wat erbij hoort!Hulst Business & Casuals023 – 561 64 19 | [email protected]

Het ultieme trouwpak of een outfit waarmee u klaar bent voor de rode loper; alles is mogelijk!John Stevens Casual & Business Wear0252 - 41 01 84 | [email protected]

Page 64: Trouwen & Kasteel Keukenhof

64 |

partners

roofvogels

Laat jullie trouwringen aanvliegen door een prachtige roofvogel!Bouman Roofvogels06 - 17 28 89 88 | [email protected]

taart

Maakt heerlijke en mooie bruidstaarten voor uw huwelijksfeest.Meesterbakker Van Maanen071 - 409 13 13 | [email protected] www.meesterbakkertaarten.nl

trouwambtenaar

Pauline MullerEen trouwambtenaar met humor en verdieping, waar je alle kanten mee op kunt!Pauline [email protected]

Voor een tophuwelijksceremonie!Persoonlijk, warm, ontspannen en humorvol.Yes I Do 2020 - 686 29 68 | [email protected]

muziek -vervolg-

Artiesten- en evenementenbureau.Swinging.nl010 - 281 86 33 | [email protected]

Bijzondere ensembles voor sfeervolle muziek tijdens de huwelijksceremonie, de receptie of het diner.Lotus Music 020 - 689 24 09 | [email protected]

ringen

Atelier NWAtelier NW, makers van moois. Unieke, handgemaakte sieraden.Atelier NW06 - 52 09 17 74 | [email protected]

De grootste collectie partner-, vriendschap- en trouw-ringen in de regio!Niestadt Juweliers0252 - 41 34 83 | [email protected]

Page 65: Trouwen & Kasteel Keukenhof

| 65

partners

video -vervolg-

De mooiste dag van jullie leven in een unieke trouwclip.Royal Rushes - Wedding Clips020 - 222 11 88 | [email protected]

weddingplanner

Zorgeloos genieten van de voorbereidingen en ontspannen toeleven naar jullie huwelijksdag.Astrid Blaauw Weddings & Events06 - 25 11 46 86 | [email protected]

Weddingplanner & ceremoniemeester /Six weeks to rescue/AdviesgesprekkenWeddingbliz020 - 779 16 99 | [email protected]

Kijk voor meer informatie over alle partners op:www.trouwenopkasteelkeukenhof.nl

vervoer

Historische oldtimer en luxe touringcars. Zonder omweg de beste!Koninklijke Beuk071 - 365 65 65 | [email protected]

Dé specialist in Uniek Trouwvervoer. Van oldtimer tot stretched limousine: wij hebben het in huis!Van der Putten 0252 - 71 40 12 | [email protected]

De trouwautospecialist van Noord-Holland en omstreken.Rolls Rent0251 - 23 55 88 | [email protected]

video

Een reportage van jullie huwelijksdag, smaakvol vastgelegd en verwerkt naar een compilatie met mooie (persoonlijke) muziek. Rijam Video Producties06 - 41 51 75 59 | [email protected]

Page 66: Trouwen & Kasteel Keukenhof

66 |

colofon

Voor meer informatiewww.trouwenopkasteelkeukenhof.nl

Speciale dankArjan en Natascha Winterink, Peter en Mi-randa Eireinern, Fred en Feline Wilten-burg-Ginsel, Pieter en Kim van der Meijs, René en Claudia van Duin, Erik en Esther Kettenis, Jan-Willem en Anja van Duijven-voorde, Niels en Marloes van Wieringen, Rene en Suzanne van der Pouw Kraan, Mark en Karin van Noort, Tom en Caroline Schoute, John en Nelly de Lange-Verbeet.

HoofdredacteurTanja van Rooden

EindredactieJeroen Huijsdens

RedactieSandra Zuiderduin, Tanja van Rooden, Jeroen Huijsdens, Guusta Veldman (columniste), Astrid Blaauw-Toonsen, Robert Faas en Renata Haring.

FotografieSven van der Vlugt , Michel ter Wolbeek, Marjolijn Heij en Tanja van Rooden.

Vormgevingimage.www.image-lisse.nl

DrukVan Noort Printing

UitgeverImage./‘trouwen & kasteel keukenhof’

Prijs per nummer€ 7,50 losse verkoop. Losse nummers kunnen worden nabesteld door € 11,50 over te maken op nr. 33.65.45.886 t.n.v. image lisse o.v.v. ‘trouwen &’ + gewenste nummer

Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de uitge-ver worden overgenomen of vermenig-vuldigd op welke wijze dan ook. Uitge-ver, redactie en auteurs hebben de in deze uitgave opgenomen informatie met de nodige zorg geselecteerd en zo veel mogelijk gecontroleerd, doch kun-nen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor onverhoopte onjuistheid en/of onvolledigheid van de informatie.© 2011 by image.

Page 67: Trouwen & Kasteel Keukenhof
Page 68: Trouwen & Kasteel Keukenhof