2
Foto: Alex van Zaanen De eerste en tweede prijzen van de finalepoules werden uitgereikt door bondsbestuurslid Maartje Verheul en Bas van Barnau Sijthoff, voorzitter Badminton Business Netwerk. Foto’s Alex van Zaanen Sponsor Junior Master Circuit Afgelopen zaterdag, 19 mei is de Badminton Business Netwerk Junior Masters finale gehouden. BC Roermond was dit jaar gastheer voor dit evenement, de Jo Gerrishal in de Limburgse stad was ,the place to be'. Toernooileider Remco Oskam en de plaatselijke vrijwiligers ontvingen dit jaar 94 spelers. Voor het eerst sinds 1997 werd er een ander wedstrijdsysteem gehanteerd. Niet meer de aanvang in poules en aansluitend halve finale en finale, neen, nu was het beginnen in poules en verder spelen in nieuwe poules. Hierdoor moesten nu alle spelers na de kwalificatie verder spelen. Het toernooi begon om 10 uur en liet vanaf het begin mooie wedstrijden zien, die het niveau van een Junior Master finale waardig zijn. In het mannen enkelspel U13 maakten de geplaatste spelers Sebastiaan Li (1) en Nick van der Heyden (2) de plaatsing waar. Li won de finale. In het vrouwen enkel U13 wisten ook de geplaatste spelers de finale te halen. Alleen moest de als eerste geplaatste Debora Jille nu Ella Peters voor laten gaan. Ook in het mannen enkelspel U15 waren de eerste twee geplaatste spelers de sterksten. Winnaar: Jim Molenkamp, Runner up: Joey Verlinden. De finale poule in het vrouwen enkelspel U15 bestond louter uit de vier geplaatste spelers. De nummer 1 en nummer 2 van de plaatsingslijst maakten hun favorietenrol waar. Dafne Linders won, Jessica Huster werd tweede. De winnaar in het mannen enkelspel U15+ maakte ook zijn plaatsing waar. De winnaar werd Leroy de Calonne en de runner up was Thomas Sibbald. Ook het vrouwen enkel U15+ leverde de verwachte finale op. In dit onderdeel speelde de enige buitenlandse deelnemer mee. Belgische deelnemers doen al jaren aan de Junior Master toernooien mee en vaak is er dan ook Belgische deelname op de finale dag aanwezig. Winnaar: Anna Bogemans, Runner up: Tamara van der Hoeven In het mannen enkelspel won de als eerste geplaatste Justin Teeuwen in de finale van Ruben Jille (2). Het vrouwen enkel U17 kende in de finalepoule alleen Alida Chen als geplaatste speelster. De overige twee, die tot deze finalepoule zijn doorgekomen, waren Naomi Rensink en Simone Hermsen. Alida Chen was toch de sterkste en won deze finalepoule, voor Rensink. De eerste en tweede prijzen van de finalepoules werden uitgereikt door bondsbestuurslid Maartje Verheul en Bas van Barnau Sijthoff, voorzitter Badminton Business Netwerk. Junior Master Cup Voor de winnaars van het toernooi en de nummer 1 van de BBN Junior Master ranglijst staat nog een mooie wedstrijd gepland. Tijdens de Yonex Dutch Open 2012 strijden zij tegen elkaar om de Junior Master Cup. Een mooie beloning op een jaar lang hard trainen en vele wedstrijden en toernooien spelen.

Transcript of Junior Masterfinale 2012 - BadmintonAcademyAmersfoort.nl · 2012. 5. 28. · Verheul en Bas van...

De eerste en tweede prijzen van de finalepoules werden uitgereikt door bondsbestuurslid Maartje Verheul en Bas van Barnau Sijthoff, voorzitter Badminton Business Netwerk.

Foto’s Alex van Zaanen

SponsorJunior Master Circuit

Afgelopen zaterdag, 19 mei is de Badminton Business Netwerk Junior Masters finale gehouden. BC Roermond was dit jaar gastheer voor dit evenement, de Jo Gerrishal in de Limburgse stad was ,the place to be'.Toernooileider Remco Oskam en de plaatselijke vrijwiligers ontvingen dit jaar 94 spelers. Voor het eerst sinds 1997 werd er een ander wedstrijdsysteem gehanteerd. Niet meer de aanvang in poules en aansluitend halve finale en finale, neen, nu was het beginnen in poules en verder spelen in nieuwe poules. Hierdoor moesten nu alle spelers na de kwalificatie verder spelen.

Het toernooi begon om 10 uur en liet vanaf het begin mooie wedstrijden zien, die het niveau van een Junior Master finale waardig zijn. In het mannen enkelspel U13 maakten de geplaatste spelers Sebastiaan Li (1) en Nick van der Heyden (2) de plaatsing waar. Li won de finale. In het vrouwen enkel U13 wisten ook de geplaatste spelers de finale te halen. Alleen moest de als eerste geplaatste Debora Jille nu Ella Peters voor laten gaan.Ook in het mannen enkelspel U15 waren de eerste twee geplaatste spelers de sterksten. Winnaar: Jim Molenkamp, Runner up: Joey Verlinden. De finale poule in het vrouwen enkelspel U15 bestond louter uit de vier geplaatste spelers. De nummer 1 en nummer 2 van de plaatsingslijst maakten hun favorietenrol waar. Dafne Linders won, Jessica Huster werd tweede.De winnaar in het mannen enkelspel U15+ maakte ook zijn plaatsing waar. De winnaar werd Leroy de Calonne en de runner up was Thomas Sibbald. Ook het vrouwen enkel U15+ leverde de verwachte finale op. In dit onderdeel speelde de enige buitenlandse deelnemer mee. Belgische deelnemers doen al jaren aan de Junior Master toernooien mee en vaak is er dan ook Belgische deelname op de finale dag aanwezig. Winnaar: Anna Bogemans, Runner up: Tamara van der HoevenIn het mannen enkelspel won de als eerste geplaatste Justin Teeuwen in de finale van Ruben Jille (2).Het vrouwen enkel U17 kende in de finalepoule alleen Alida Chen als geplaatste speelster. De overige twee, die tot deze finalepoule zijn doorgekomen, waren Naomi Rensink en Simone Hermsen. Alida Chen was toch de sterkste en won deze finalepoule, voor Rensink.

Junior Master CupVoor de winnaars van het toernooi en de nummer 1 van de BBN Junior Master ranglijst staat nog een mooie wedstrijd gepland. Tijdens de Yonex Dutch Open 2012 strijden zij tegen elkaar om de Junior Master Cup. Een mooie beloning op een jaar lang hard trainen en vele wedstrijden en toernooien spelen.

• Leonila Josephina (Indonesië).

Badminton Business NetwerkBij het Badminton Business Netwerk komen actieve, enthousiaste mensen samen die genieten van badminton en houden van gezelligheid.Onze leden ontmoeten elkaar bij belangrijke badminton evenementen, waar zij de wedstrijden van dichtbij kunnen beleven.Via het lidmaatschap van het Badminton Business Netwerk ondersteunen onze leden de badmintonsport. Het Badminton Business Netwerk draagt namelijk financieel bij aan diverse badminton evenementen, waaronder het Junior Master Circuit.