Jefta Maandprogramma November 2011

8
November 2011 EVANGELISCHE KERK JEFTA, BREDA JEFTA NIEUWS Jefta is een interculturele kerk , die Gods liefde, zoals Jezus die leerde, wil doorgeven aan mensen in Breda en omstreken, zodat zij gaan groeien in hun relatie met God en met elkaar Immers, jullie zijn in mijn handen als klei in de handen van een pottenbakker. (Jer 18:6)

description

Dit is het maandprogramma van Evangelische Kerk Jefta in Breda voor november 2011.

Transcript of Jefta Maandprogramma November 2011

Page 1: Jefta Maandprogramma November 2011

November 2011

EVANGELISCHE KERK JEFTA, BREDA

JEFTA NIEUWS

Jefta is een interculturele kerk , die Gods liefde, zoals Jezus die leerde, wil doorgeven aan mensen in Breda en omstreken, zodat zij gaan groeien in hun relatie met God en met elkaar

Immers, jullie zijn in mijn handen als klei in de handen van een pottenbakker. (Jer 18:6)

Page 2: Jefta Maandprogramma November 2011

AGENDA - NOVEMBER

Kijk voor eventuele wijzigingen op www.jefta.org

Evangelische Kerk Jefta bestaat van de vrijwillige financiële bijdragen van leden, bezoekers en vrienden. Evangelische Kerk Jefta is door de overheid erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling. Giften aan Jefta zijn daarom fiscaal aftrekbaar.

Okt. dag aanvang Activiteit

31 Ma 19.30 u, Marriage Course in “Jefta Grand Café”, op kantoor

Nov. dag aanvang activiteit 02 Wo 20.00 u. Huisgroepen en JoVo’s (voor adressen zie achterin) 05 Za 20.00 u. In His Presence, aanbiddingsavond op kantoor 06 Zo 11.00 u. Dienst in het Graaf Engelbrechtcollege

avondmaal Spreker: Rick Verkijk Tienerdienst (15 t/m 17 jaar)

07 Ma 19.30 u. Marriage Course in “Jefta Grand Café”, op kantoor 09 Wo 20.00 u.

20.00 u. Kennismaking 1e van 2 avonden op kantoor Huisgroepen en JoVo’s (voor adressen zie achterin)

12 Za 10.00 u. Gebedsuur op kantoor 13 Zo 11.00 u.

Dienst in het Graaf Engelbrechtcollege Spreker: Hans van der Meulen Wii-united (12 t/m 14 jaar)

14 Ma 19.30 u. Marriage Course in “Jefta Grand Café”, op kantoor 16 Wo 20.00 u. Huisgroepen en JoVo’s (voor adressen zie achterin) 19 Za 10.00 u. Gebedsuur op kantoor 20 Zo 11.00 u.

Dienst in het Graaf Engelbrechtcollege Spreker: Paulien de Bruin Wii-united (12 t/m 14 jaar) Tienerdienst (15 t/m 17 jaar)

23 Wo 20.00 u. 20.00 u.

Kennismaking 2e van 2 avonden op kantoor Huisgroepen en JoVo’s (voor adressen zie achterin)

26 Za 10.00 u. Gebedsuur op kantoor 27 Zo 11.00 u.

Dienst in het Graaf Engelbrechtcollege Spreker: Hans van der Meulen Wii-united (12 t/m 14 jaar)

30 Wo 20.00 u. Huisgroepen en JoVo’s (voor adressen zie achterin)

Dec. dag aanvang Activiteit

03 Za 10.00 u. Gebedsuur op kantoor 04 Zo 11.00 u. Dienst in het Graaf Engelbrechtcollege

avondmaal Spreker: Heidi Schouten Tienerdienst (15 t/m 17 jaar)

Page 3: Jefta Maandprogramma November 2011

EZEL…

Een ezel stoot zich in ’t algemeen niet tweemaal aan dezelfde steen. Maar sommi-ge ezels doen dat wél. Een tijd geleden sprak Ap over onze oos-terse vaas, die door een stoeipartij van on-ze kleinzoon met een vriendje op de grond viel zodat de hals brak. Hij is uren lang met veel geduld bezig geweest de vaas te her-stellen. Toen ik daarna op een dag aan het stofzui-gen was zwiepte de vaas van tafel, en daar lag hij helemaal in gruzelementen. Ap weer de scherven bij elkaar geveegd en alle stuk-ken aan elkaar gelijmd en gevoegd met klei. Daar stond hij dan weer te pronken op on-ze tafel. Pas nog zeiden we tegen elkaar: wat is-tie mooi hè? De volgende dag was ik aan het stofzuigen en - je raadt het nooit – de vaas werd weer door het snoer van de stofzuiger van de ta-fel geveegd, en daar lag hij, voor de derde keer, in tientallen stukken en een boel gruis. Eerlijk gezegd reageerde ik daarop nogal emotioneel. Ik voelde zóveel schaamte en schuld. Hoe had ik nou zó dom kunnen zijn? Het ergste is iemand teleur te stellen, die al dat werk voor niets had gedaan.

Wat kunnen we soms stom doen; we ma-ken fouten en kunnen ons dan zo schuldig voelen en zó vol schaamte zitten. Het liefst kruip je dan weg in een hoekje en je durft niemand onder ogen te komen. Maar wat is het geweldig dat God ons met andere ogen aanziet. Hij kijkt niet naar ons falen. Hij is onze hersteller. Hij is onze pottenbakker, en wij zijn als leem in zijn handen. In Jer. 18:3-4 lees je dat de pottenbakker bezig was een werkstuk te maken op de schijf. Mislukte de pot, dan maakte hij van hetzelfde leem weer een nieuwe pot. God ziet ons nooit als een mislukkeling, maar ondanks al onze fouten ziet Hij iets prachtigs in ons. Zijn we nu als ezels als we fouten maken? Ik weet het niet. Laat mij maar een ezel zijn, maar dan een ezelsveulen dat Jezus naar de mensen brengt, zodat zij Hem alle eer en glorie geven.

Anita Verwaijen (PS: de vaas is intussen wéér hersteld)

Page 4: Jefta Maandprogramma November 2011

VROUWENDAG

Op zaterdag 17 december organiseren we een Kerstbijeenkomst. Graag zien wij jou voor een gevarieerd programma dat in het teken staat van geven en ontvangen. Het mooiste cadeau is God’s liefde voor de mens. Hij wil ons elke dag iets geven, maar kun jij dat ook ontvangen? Meestal vinden wij vrouwen geven makkelijker dan ontvangen........maar ruilen kan natuurlijk ook! Een kledingruilbeurs! Lever s.v.p. van te voren 5 kledingstukken en/of accessoi-res in bij het vrouwenteam. Samen delen staat centraal. Voor lunch, koffie en lek-kers wordt weer gezorgd.

Wat: Kledingruilbeurs Op: Jefta Kantoor Waar: Voorerf 7, 4824 GM Breda Tijd: 10.00 - 15.00 uur Kosten: €5,00 rek.nr. 55.64.42.059 A. v. Hoften

Vriendin mag gratis mee! Meenemen: 5 kledingstukken en/of acces-soires. Info: Graag opgeven op de intekenlijst (informatie tafel), mail naar [email protected] of bel 0162-430145.

BREDASE BIJBEL QUIZ

Op vrijdagavond 11 november zal in Ge-meenschapshuis ‘De Vianden’ de vierde Bredase Bijbel Quiz plaats vinden. U kunt deelnemen met een team van vijf tot zeven personen. Een naam met een Bijbelse ver-wijzing wordt natuurlijk bijzonder op prijs gesteld. Wellicht kunt u ook andere men-sen enthousiasmeren om mee te doen. U kunt zich aanmelden via e-mailadres: [email protected] of [email protected]. Adres: Viandenlaan 3, Breda. KERST 2011

Er zullen dit jaar twee kerstvieringen zijn. Op zaterdag 24 december wordt een vie-ring gehouden, waarin de kerstmusical met de titel ‘Jozef is verliefd’ centraal zal staan. Tijdens deze dienst op zaterdag er zal geen kinderopvang zijn. Over de precieze tijd-stippen van deze viering wordt je nog na-der geïnformeerd,. Op zondag 25 decem-ber zal om 11.00 uur een viering worden gehouden waarin samenzang en woord centraal zullen staan. Op deze zondag zul-len er wel kinderdiensten zijn. KENNISMAKINGSAVONDEN

Als je wil weten wat Jefta voor kerk nu ei-genlijk precies is, hoe ze georganiseerd is, waar zij voor staat, waar zij in gelooft, wel-ke standpunten ze heeft en welke bood-schap zij uit draagt, dan kan je antwoorden op al deze vragen krijgen, tijdens een serie van twee kennismakingsavonden op woensdag 9 en 23 november. Als je over-weegt om lid te worden of gewoon geïnte-resseerd bent in deze onderwerpen dan ben je vanaf 20.00 uur welkom op het Jefta kantoor: Voorerf 7, Breda. Graag vooraf opgeven via [email protected] of via het inschrijfformulier op de informatie ta-fel.

Page 5: Jefta Maandprogramma November 2011

YOUTH TURN 2011 21 oktober was het dan zover: Youthturn 2011! Om 19.00 begonnen de eerste men-sen binnen te druppelen om zich in te schrijven. Al snel was het Atrium van het Emmaus helemaal vol met tieners en baga-ge. Zoals gewoonlijk werd het weekend geopend met een dienst. De aanbidding werd gedaan door de Uturn Nl band! Daarna ging de groep van 15 tot 17 jaar, naar Surekha Hulugalle. Hij heeft 2 avon-den samen met zijn vrouw gesproken over jezelf zijn. Dat je jezelf niet moet verande-ren zodat anderen je leuker gaan vinden. Natuurlijk werd het pas laat stil. Lichtelijk versuft at iedereen zijn ontbijt op en nam een tussendoortje mee voor de outreach Make Them Shine. Een greep uit de out-reaches die wij dit jaar hebben gedaan: cupcakes versieren voor ouderen, herfst-dingetjes zoeken samen met ouderen voor herfststukjes, een mis voorbereiden en spullen uitzoeken voor een veiling. Ikzelf heb meegedaan met het cupcakes versie-ren. Dit werd geleid door Zoë. En wat was het zoet! Het eindresultaat was wel fantas-tisch.

De meest creatieve uitspattingen op een cupcake! Er was tussendoor genoeg vrije tijd. Erg fijn om even met mensen te klet-sen. Later op de avond hadden we weer een fantastische dienst en was het weer tijd voor de sprekers. Het was een bijzondere avond! Er zijn behoorlijk wat zakdoekjes gebruikt! Na de tranen gedroogd te hebben ging iedereen snel naar zijn of haar kamer om zijn/haar haar zo slecht mogelijk te doen voor het feest! Het thema was Bad Hairday en dat was te zien! Wat een kap-sels! Het was nog vrij lang rumoerig en de volgende ochtend zat iedereen net zo duf aan het ontbijt als de dag ervoor. Maar ja, wat verwacht je ook met misschien maar 4 of 5 uur slaap? Na de devotion was het tijd om onze kamers spik en span de maken. Net zoals vorig jaar kregen de mensen van de schoonste kamer de Clean Room Award mee. Helaas is niemand van Jefta in de prijzen gevallen. Na een fantastische af-sluitdienst op zondagmiddag, waar ook veel ouders aanwezig waren, sloot Piet Brinksma af met een woordje en gebed. Het einde van een fantastisch weekend! Fernanne Riemersma

Rust in mijn hart

Leegte zat van binnen, onrust in mijn hart, Vragen zonder antwoord, steeds maar weer verward. Ik kon het niet begrijpen, het wonder was te groot, gestorven aan het kruis, gewonnen van de dood.

Maar ik begon te zoeken en mocht Hem leren kennen, een nieuwe stap, een nieuw begin, dat is best even wennen.

Ik kan het nu begrijpen, dank Hem voor wat Hij deed, vult in mij de leegte, maakt mij nu compleet.

Het wonder wordt steeds groter, groeit bij ieder woord, maar ik kan het nu begrijpen, want ik voel me nu gehoord. Ik dank Hem voor de mensen, de mensen om mij heen,

want hier in mijn zoektocht, sta ik niet alleen. En met al die mensen, maak ik een nieuwe start,

geen leegte meer van binnen, het is rustig in mijn hart.

Ellen Slob (2009)

Page 6: Jefta Maandprogramma November 2011

VERJAARDAGEN NOVEMBER

Susanne Mepschen 2

Michael Angelo Vos 3

Sander Zijlstra 3

Noralie Dieleman 4

Magda Jacobs 7

Petra Kemna 9

Robyn Riemens 9

Claire Vrijenhoek 9

Corné Serné 10

Ton van Campenhout 16

Ruben ten Cate 17

Julia Heerema 18

Hanny Laurita 18

Eveline Vrijenhoek 18

Willemijn Eekhof 25

Tineke van der Heiden 28

Casper Bieren 29

Arie Gründmann 29

NIEUWE LEDEN

De afgelopen tijd heeft zich aangemeld als lid van Jefta:

- Mathijn Visser Heel hartelijk welkom bij Jefta!

GEBOREN

Er is weer een kleine Jeftaan bijgekomen! Bij Rick en Tabitha van der Mede is op 24 oktober geboren:

- Ruben Christiaan Van harte geluk gewenst!

IN HIS PRESENCE Op 5 november om 19:30uur gaan de deu-ren van het Jefta-kantoor open voor een nieuw initiatief op het gebied van gebed en aanbidding. Maandelijks zullen we bij el-kaar komen om te bidden, aanbidden, lof-prijzen en God alle eer te geven die Hem toekomt.

De avonden zullen een thema hebben en de eerste avond heeft als thema: “ De val van Jericho” (Jozua 6). Dit initiatief is voorgekomen uit de gebedsgroep die we-kelijks zaterdagochtend op het Jefta-kantoor bijeen komt. 1 keer in de maand is er dan geen ochtendgebed maar een avond van gebed en aanbidding. Gebedsonder-werpen die op zo’n avond aandacht krijgen zijn o.a. Gods plan met Jefta als gemeente, de wijk Haagse Beemden en onze stad Bre-da. De leiding van de avond is in wisselen-de handen en de invulling kan dus ook per keer anders zijn. Het is fijn om in de aan-wezigheid van God te zijn en met elkaar tot de troon van God te naderen met onze gebeden, aanbidding, vragen en verlangens. Net als in het boek Openbaring 4, waar de oudsten en de engelachtige wezens van God, Hem groot maken en Hem de lof toezingen. Zo mogen we ook elkaar aan-moedigen om God groot te maken. De avonden starten om 20:00 uur en ein-digen om 22:00 uur. Het is mogelijk om in dit tijdsblok langs te komen en binnen te gaan in Zijn aanwezigheid. Ook als je maar een half uur kunt, is dat prima. O, ja…. Iedereen is welkom! Zet alvast onderstaande data in je agenda zodat je dit niet mist: Zaterdag 5 november 2011 Zaterdag 10 december 2011 Zaterdag 14 januari 2012 We zien uit naar wat God gaat spreken en doen. Jij komt toch ook? God de Vader ziet uit naar je komst!!!! Mocht je vragen hebben of meer informa-tie willen dan kun je die stellen aan: Roy Valenteijn, Thomas Bank Anita Serné

Page 7: Jefta Maandprogramma November 2011

BIJEENKOMSTEN / SAMENKOMSTEN

Dienst: elke zondag om 11.00 uur in de aula van het GRAAF ENGELBRECHT COL-LEGE, Ganzerik 3 (Haagse Beemden), 4822 RK Breda. Na de dienst is er altijd gelegen-heid voor een gesprek en/of gebed en is er tevens koffie, thee en limonade. Babyopvang en kinderdiensten tijdens elke dienst. GROEPSGEBED

♦ Dinsdagmiddag 12.30 uur oecumenisch middaggebed Grote Kerk Breda

♦ Zondagmorgen 10.30 uur vóór de dienst in het Graaf Engelbrecht College

♦ Zondagmorgen 10.30 uur vóór de kinderdienst in het Graaf Engelbrecht College HUISGROEPEN huisgroep leider adres dag/frequentie

Haagse Beemden

roulerend

Rick en Tabitha van der Mede

Raymond en Deborah vd Linden

Hans en Marina van der Meulen

Info: 076-5228860

076-5427362

076-5420948

2, 16 en 30 november

Op woensdagavond, 20.00 uur

Haagse Beemden

Heksenwiel Corné en Anita Serné

Dorsvlegel 32

076-5426985

Elke week

Op woensdagavond, 20.00 uur

Breda

Heusdenhout

Frans en Marion van der Meulen

Thomas Bank

Heusdenhoutseweg 64

076-5812978

Elke week

Op woensdagavond, 20.00 uur

Breda

Noord

Roy Valenteijn

Bij John en Anna Oei

Zandhovenstraat 26

076-5875279

Elke week

Op woensdagavond, 20.00 uur

Jong Volwassenen

Breda Hoge Vught

Michael en Nanja Valenteyn

Michel en Tineke de Joode

Lageweg 12, Terheijden

06-47783623

2, 16 en 30 november

Op woensdagavond, 20.00 uur

Breda

Brabantpark Lies de Leeuw

Wisentstraat 18

076-5151699

Elke week

Op woensdagochtend, 09.30 uur

Oosterhout

roulerend Sjaak en Karien Goudswaard 0162-461246

Elke week

Op woensdagavond, 20.00 uur

Oosterhout

Noord

Yvonne Barendrecht

Bij Ben en Carin van Buitenen

J. v. Scorelstraat 65

0162-403542

Elke week

Op woensdagavond, 20.00 uur

Breda

Zuid

Lans en Jeanne Bovenberg

Karel en Evelien Vrijenhoek

John en Zoe Bazuin

Fam Bovenberg:

Hubertuslaan 19

076-5601201

Om de twee weken

Donderdagavond

Data: informeer bij Jeanne

ALPHA CURSUS: Info Fam. Schouten (Haagse Beemden) 076-5428557

MARRIAGE COURSE: Info Fam Goudswaard 0162-461246

Page 8: Jefta Maandprogramma November 2011

ROOSTER KINDERKERK NOVEMBER

Datum Verhaal Groep Leiders

Kanaries (tot 4 jaar) Apart rooster

Krokodillen (groep 1, 2, 3) Annemiek & Nely

Krabben (groep 4, 5, 6) John en Zoë

6 november

God heeft mij gemaakt

Kingfishers (groep 7, 8) Heidi

Kanaries (tot 4 jaar) Apart rooster

Krokodillen (groep 1, 2, 3) Dorothe & Paulien

Krabben (groep 4, 5, 6) Marina

13 november

Genezingen door Jezus:

Een dood meisje en een zieke vrouw

(Mattheüs 9:18-25)

Kingfishers (groep 7, 8) Marco

Kanaries (tot 4 jaar) Apart rooster

Krokodillen (groep 1, 2, 3) Stefanie & Elise

Krabben (groep 4, 5, 6) Pauline

20 november

Genezingen door Jezus:

Tien mensen met huidvraat

(Lucas 17:11-19) Kingfishers (groep 7, 8) Ellen en Kees-Jan

Kanaries (tot 4 jaar) Apart rooster

Krokodillen (groep 1, 2, 3) Magda & Pleuni

Krabben (groep 4, 5, 6) Karel en Danielle

27 november

Genezingen door Jezus:

De verminkte vrouw

(Lucas 13:11-13) Kingfishers (groep 7, 8) Marco

Kanaries (tot 4 jaar)

Krokodillen (groep 1, 2, 3)

Krabben (groep 4, 5, 6)

4 december

In december wordt er vooral geoefend voor de

kerstmusical Er komt een aangepast

rooster Kingfishers (groep 7, 8)

EVANGELISCHE KERK JEFTA Kantoor : Voorerf 7, 4824 GM Breda, tel. 076-5717575 Internet : www.jefta.org Bank : 40 99 52 184 E-mail : [email protected] Giro : 56 90 193

Aangesloten bij Rafaël Nederland en The International Church of the Foursquare Gospel