Informatiefolder 2012

2
Wat kost dat en wie betaalt dat…. We zijn jaarlijks ruim € 20.000 kwijt aan onder meer: - brandstof en onderhoud - opleidingskosten voor de bemanning - aanschaf en vervanging reddingsmiddelen - verzekeringen Vergoedingen voor onze vrijwilligers ziet u niet op het lijstje en dat klopt. Onze vrijwilligers zijn professioneel opgeleid en besteden vele uren per week aan dit werk. We noemen ze liever onbetaalde professionals, met de nadruk op onbetaald. Om bovenstaande uit te kunnen geven, moeten we dat jaarlijks uiteraard ook binnen zien te krijgen. Daarvoor zijn we goeddeels afhankelijk van donateurs en sponsoren. Minstens de helft van onze inkomsten bestaat uit deze bijdragen. Daarnaast worden we financieel ondersteund door zowel de Gemeente Drechterland als de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). En wat kost een nieuwe boot? Veel, heel erg veel. We zijn weliswaar bezig om samen met Tenderline een nieuwe boot te bouwen (zie www.project1608.nl), maar betalen kunnen we dat niet. Daar zullen sponsors en overheden aan te pas moeten komen. Zonder uw steun redden wij het niet! Donateur worden Zonder uw steun redden wij het niet. Kijk op de website voor mogelijkheden om donateur te worden, mail ons of vraag een van onze vrijwilligers om hulp. Belastingvoordeel Als u jaarlijks € 200,-- of meer schenkt, kunt u een deel ervan terugkrijgen van de Belastingdienst. De daarvoor noodzakelijke schenkingsakte kan eenvoudig via onze website worden aangemaakt. Erfenissen en legaten Bent u van plan om in uw testament ook een “goed doel” op te nemen, denkt u dan alstublieft ook aan onze Stichting. Met uw steun zullen we in staat blijven om vanuit ons station reddingswerk te verrichten met goed materiaal; ook als onze huidige schepen al lang en breed zijn versleten….. Mocht u meer willen weten hierover, dan is uw notaris daarvoor de meest aangewezen persoon. Bedankt voor uw hulp! Reddingsstation Wijdenes

description

 

Transcript of Informatiefolder 2012

Wat kost dat en wie betaalt dat…. We zijn jaarlijks ruim € 20.000 kwijt aan onder meer: - brandstof en onderhoud - opleidingskosten voor de bemanning - aanschaf en vervanging reddingsmiddelen - verzekeringen Vergoedingen voor onze vrijwilligers ziet u niet op het lijstje en dat klopt. Onze vrijwilligers zijn professioneel opgeleid en besteden vele uren per week aan dit werk. We noemen ze liever onbetaalde professionals, met de nadruk op onbetaald. Om bovenstaande uit te kunnen geven, moeten we dat jaarlijks uiteraard ook binnen zien te krijgen. Daarvoor zijn we goeddeels afhankelijk van donateurs en sponsoren. Minstens de helft van onze inkomsten bestaat uit deze bijdragen. Daarnaast worden we financieel ondersteund door zowel de Gemeente Drechterland als de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).

En wat kost een nieuwe boot? Veel, heel erg veel. We zijn weliswaar bezig om samen met Tenderline een nieuwe boot te bouwen (zie www.project1608.nl), maar betalen kunnen we dat niet. Daar zullen sponsors en overheden aan te pas moeten komen.

Zonder uw steun redden wij het niet!

Donateur worden Zonder uw steun redden wij het niet. Kijk op de website voor mogelijkheden om donateur te worden, mail ons of vraag een van onze vrijwilligers om hulp.

Belastingvoordeel Als u jaarlijks € 200,-- of meer schenkt, kunt u een deel ervan terugkrijgen van de Belastingdienst. De daarvoor noodzakelijke schenkingsakte kan eenvoudig via onze website worden aangemaakt.

Erfenissen en legaten

Bent u van plan om in uw testament ook een “goed doel” op te nemen, denkt u dan alstublieft ook aan onze Stichting. Met uw steun zullen we in staat blijven om vanuit ons station reddingswerk te verrichten met goed materiaal; ook als onze huidige schepen al lang en breed zijn versleten….. Mocht u meer willen weten hierover, dan is uw notaris daarvoor de meest aangewezen persoon.

Bedankt voor uw hulp!

Reddingsstation

Wijdenes

Wat doen wij…. Onze Stichting houdt twee reddingsboten in de vaart vanuit de Vluchthaven Wijdenes. Dat is een klein haventje aan het Markermeer tussen Enkhuizen en Hoorn. Het grootste deel van dat stuk kust bestaat uit agrarisch gebied zonder veel aanlegmogelijkheden voor de scheepvaart. Komt een schip op het Markermeer in moeilijkheden op een voor ons bereikbare afstand, dan alarmeert de Kustwacht ons station en varen wij uit om hulp te bieden. De reddingsboten worden bemand door een grote groep goed opgeleide vrijwilligers. Ze zijn allemaal uitgerust met pagers waardoor ze in staat zijn om 24 uur per dag, 7 dagen in de week en gedurende het hele jaar effectief hulp te verlenen.

Wat komen we tegen Onze prioriteit is het redden van mensen en dieren. Zijn die niet langer in gevaar dan assisteren we indien nodig ook bij het in veiligheid brengen van boten. De meeste incidenten die zich voordoen zijn gelukkig niet levensbedreigend. Veelal komt het neer op een afgebroken mast, een bootje dat door een lekkende pakking bij de schroefas vol begint te lopen e.d. Een enkele keer is het wel ernstig en dat zijn de incidenten waar onze bemanningsleden speciaal voor zijn opgeleid. Gewonden, vermiste of onderkoelde personen, aanvaringen tussen boten, een vliegtuig dat in het Markermeer stort, brand aan boord, gewonde watersporters etc. Het is uiteraard nooit te voorspellen wanneer zich een ernstig incident voordoet. Soms gebeurt er een jaar niets en soms gebeuren er 2 ernstige incidenten binnen 1 week. De inzetbaarheid moet altijd optimaal blijven. Morgen kan het namelijk weer raak zijn. Het aantal alarmeringen per jaar varieert van 20 tot 30 stuks per jaar.

Intocht Sinterklaas Eens per jaar wordt de Zeehond feestelijk opgetuigd en wordt Sinterklaas in Wijdenes afgeleverd, mits de toestand van de haven en de dijk dat toelaten.

Stichting Reddingsstation Wijdenes Adres station: Zuiderdijk tegenover nr. 40 Wijdenes Correspondentieadres: ’t Wuiver 2B 1608 ES Wijdenes Bankrekeningnummer: 1247.31.856 Internet: Website: http://www.sarwds.nl Email: [email protected] Twitter: @sarwds Facebook: www.facebook.com/sarwds Youtube: www.youtube.com/rdswds Belastingnummer: 8176.39.342 Status van Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) verleend door de Belastingdienst

Nummer Kamer van Koophandel: 37131173