Informatiebijlage 2021-2022

7
Informatiebijlage 2021-2022 CBS Barlo Markerinkdijk 18 7122 RK Aalten Tel: 0543 – 45 12 36 www.cbsbarlo.nl e-mail: [email protected]

Transcript of Informatiebijlage 2021-2022

briefhoofd schoolInformatiebijlage
2021-2022
CBS Barlo Markerinkdijk 18 7122 RK Aalten Tel: 0543 – 45 12 36 www.cbsbarlo.nl e-mail: [email protected]
Beste ouder(s)/verzorgers(s) van CBS Barlo, Deze bijlage van de schoolgids bevat informatie van CBS Barlo voor het schooljaar 2021-2022. Hierin vindt u de informatie die regelmatig aan verandering onderhevig is en dus regelmatig herzien wordt. De schoolgids, zowel het algemene als dit schoolspecifieke gedeelte, kunt u vinden op onze website: www.cbsbarlo.nl. Daar kunt u ook de Facebookpagina van de school bekijken. U hoeft daarvoor geen Facebook account te hebben. We streven ernaar om de informatie die op de website staat, altijd zo actueel mogelijk te houden. Mocht u geen internet hebben, of anderszins prijs stellen op een gedrukt exemplaar van de schoolgids, neemt u dan even contact op met school en dan krijgt u van ons een papieren versie. Namens het team van CBS Barlo, Geert Hebbink directeur
Groep 1-2-3-4 (onderbouwunit) Groep 5-6-7-8 (bovenbouwunit)
Start met 20 leerlingen 32 leerlingen
Maandag Lisette Timmer en Myrthe Bentsink Arne Wiggers en Daniëlle Klein Wolterink
Dinsdag Lisette Timmer en Myrthe Bentsink Arne Wiggers en Daniëlle Klein Wolterink
Woensdag Lisette Timmer en Mirjam Smit Arne Wiggers en Daniëlle Klein Wolterink
Donderdag Lisette Timmer en Mirjam Smit Arne Wiggers en Lisa Neerhof (Anne Houwer)
Vrijdag Mirjam Smit en Myrthe Bentsink Arne Wiggers en Lisa Neerhof (Anne Houwer)
Personeelsinformatie Geert Hebbink is de directeur van CBS Barlo. Geert is tevens directeur van IKC De Triangel in Aalten. Zijn vaste dag op CBS Barlo is de woensdag. Op die dag kunt u even bij hem naar binnen lopen voor een vraag of om een afspraak te maken. Dit laatste kan ook per mail ([email protected]) of telefonisch (0543-451236). Geert wordt administratief ondersteund door Hetty Tolkamp. Greetje Wagenvoort is de unit leider en intern begeleider voor CBS Barlo, tevens is zij unitleider op IKC De Triangel. Haar werkdagen zijn de maandag, de dinsdag en de donderdag. Zij zal doorgaans op de maandag en donderdag aanwezig zijn op CBS Barlo. Daniëlle Klein Wolterink, Anne Houwer en Myrthe Bentsink zijn de leerkracht-ondersteuners op school. Daniëlle en Anne werken in de bovenbouw. Myrthe werkt op de maandag, dinsdag en vrijdag in de onderbouw. Arne Wiggers is van maandag t/m vrijdag leerkracht in de bovenbouw. Lisette Timmer is maandag t/m donderdag leerkracht in de onderbouw, samen met Mirjam Smit die er op woensdag t/m vrijdag is. Verder zal met enige regelmaat Astrid Kempink op CBS Barlo te vinden zijn. Zij is unitleider op IKC De Triangel en zal Greetje ondersteunen in het IB werk op CBS Barlo.
Mailadressen teamleden: Lisette Timmer (leerkracht) [email protected] Arne Wiggers (leerkracht) [email protected] Mirjam Smit (leerkracht) [email protected] Myrthe Bentsink (lkr.ondersteuner) [email protected] Anne Houwer (lkr.ondersteuner) [email protected] Daniëlle Kl. Wolterink (lkr.ondersteuner) [email protected] Greetje Wagenvoort (unitleider en ib) [email protected] Geert Hebbink (directeur) [email protected]
Jaarkalender 2021-2022 Zie hiervoor de Parro-app.
Vakantierooster + studiedagen 2021 – 2022
Halen en brengen van kinderen Alle kinderen hebben een inloop van 08.15 – 08.25 uur. Als de bel om 08.25 uur zijn alle kinderen binnen, zodat we om 08.30 uur kunnen starten met de les. De groepen 1 en 2 komen aan het begin van de morgen binnen met of zonder hun ouder(s). Ouders van de overige groepen brengen niet tot in de klas. Tijdens de inloop zijn de leerkrachten in het lokaal aanwezig en is het mogelijk voor ouders om even een vraag te stellen, een ziekmelding te doen of een afspraak te maken. Groep 1-2 maakt gebruik van de vooringang bij het kleuterlokaal en de groepen 3 t/m 8 maken gebruik van de ingang aan de achterkant van het gebouw. We verzoeken ouders dringend om hun kinderen niet voor 08.15 uur naar school te laten gaan.
Lunch Alle kinderen blijven tijdens de middagpauze op school. Er wordt geluncht onder toezicht van de leerkrachten en daarna is er een korte pauze van 15 minuten. Regels voor het overblijven:
- De aanwezige koelkast is alleen bestemd voor bederfelijke drinkwaren. - Tijdens de middaglunch worden gezonde dingen gegeten, dus geen snoep of koeken. - Kinderen hebben een kwartier tijd om alles op te eten. Let dus op de hoeveelheid
etenswaren die u meegeeft.
Fietsen
De fietsen van de groepen 1 en 2 staan bij de kleuterberging. De fietsen van de groepen 3 t/m 8 staan in het grote fietsenhok.
Vakantie begindatum t/m einddatum
Studiedag leerkrachten 27-09-2021 t/m 27-09-2021
Studiedag leerkrachten 28-09-2021 t/m 28-09-2021
Herfstvakantie 18-10-2021 t/m 22-10-2021
Kerstvakantie 27-12-2021 t/m 07-01-2022
Voorjaarsvakantie 28-02-2022 t/m 28-02-2022
Paasvakantie 15-04-2022 t/m 18-04-2022
Meivakantie 25-04-2022 t/m 06-05-2022
Hemelvaart 26-05-2022 t/m 27-05-2022
Pinkstervakantie 06-06-2022 t/m 24-05-2021
Zomervakantie 11-07-2022 t/m 19-08-2022
Traktaties / verjaardagen
Voor een jarig kind wordt er vóór de ochtendpauze gezongen. Hij of zij trakteert in de eigen unit en neemt tijdens de pauze twee medeleerlingen van de eigen groep mee om felicitaties van de overige leerkrachten in ontvangst te nemen. De jarige krijgt een kaart. Er wordt niet getrakteerd in andere unit.
Gymlessen De gymlessen van groep 1 t/m 8 worden gegeven in het “t Grachthuys” in Bredevoort. Gymschoenen/gymsloffen en gymkleding (korte broek en T-shirt of een gympakje) zijn verplicht. Gymkleding en gymschoenen worden na afloop van de gymles door de kinderen meegenomen naar huis. Tijdens de gymlessen mogen de kinderen geen sieraden dragen, dus het is handig als deze op de gymdag zoveel mogelijk thuisblijven. De kinderen worden voor de gymlessen op kosten van de gemeente per bus vervoerd. Als uw kind niet met de gymles mee kan doen, moeten wij dat weten. Wilt u uw kind dan een briefje meegeven of ons even bellen? Het gymrooster voor dit schooljaar is als volgt: Dinsdagmorgen 10.15 – 12.00 uur: groep 1 t/m 4. Dinsdagmiddag 12.15 – 14.00 uur: groep 5 t/m 8.
Luizencontrole: Na iedere vakantie is er een luizencontrole op school. Deze dagen liever geen gel in het haar. Wanneer er luizen en/of neten worden geconstateerd, worden diezelfde dag de ouders van het desbetreffend kind door de groepsleerkracht ingelicht. Tevens wordt er twee weken na de dag van constatering een nieuwe controle gepland. Bij melding van de aanwezigheid van luizen, worden de ouders van de overige leerlingen in die groep via de Parro-app door de groepsleerkracht gewaarschuwd. Ouders worden verzocht regelmatig ook zelf hun kind(eren) te controleren op luizen. Het meest effectief voor verwijdering van de luizen en neten is de luizenkam.
Schoolfotograaf Elk jaar komt de schoolfotograaf op bezoek. Alle kinderen gaan individueel en met hun broertjes of zusje op de foto. Er is geen enkele verplichting om de foto’s te kopen. Bestellingen en afrekeningen verlopen via internet.
Jeugdgezondheidszorg Elk jaar zal het jeugdgezondheidsteam van de GGD Noord- en Oost-Gelderland onze school bezoeken. Voor de goede orde volgt hieronder een overzicht van de onderzoeken die in de loop van het schooljaar zullen plaatsvinden. Tussen het 5e en 6e levensjaar wordt uw kind uitgenodigd door de jeugdverpleegkundige voor een uitvoerig onderzoek waarin o.a. lengte, gewicht, gehoor, gezichtsvermogen, motoriek, lichamelijke en psychosociale ontwikkeling aan bod komen. Een ouder is bij dit onderzoek altijd aanwezig. Meten en wegen groep 6: de assistente jeugdgezondheid meet en weegt alle kinderen in groep 6 tijdens de gymles. In de bovenbouwunit wordt er een informatieve en interactieve groepsles gegeven over leefstijl en gezondheidsthema’s, zoals overgewicht, voeding, bewegen, mediawijsheid, genotmiddelen en seksualiteit. Ouders worden geïnformeerd als er een inloopspreekuur is. De jeugdverpleegkundige helpt bij vragen over o.a.: opvoeding, psychosociale problemen, pesten, faalangst, overgewicht, voeding en zindelijkheid. Als het nodig is wordt de jeugdarts ingeschakeld. De jeugdarts ziet leerlingen alleen onder toezicht van ouders.
COVID-19: Voor de meest actuele informatie t.a.v. het Corona virus en de geldende maatregelen in de scholen verwijzen wij u naar de website van Accent en/of de rijksoverheid.
Rookvrije omgeving In en om het schoolgebouw mag niet worden gerookt.
Verzekering In geval van een ongeluk(je) en/of schade zullen we in overleg met de betreffende ouders de verzekering benaderen. Tevens heeft Accent voor alle Accentscholen een verzekeringspakket afgesloten, bestaande uit een ongevallenverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering. Voor meer informatie: www.accentscholengroep.nl/ouders.
De buitenschoolse opvang (BSO) op CBS Barlo door Juut & Co
Van 14.00 uur tot 18.30 is buitenschoolse opvang mogelijk. Deze opvang wordt verzorgd door Juut & Co. De BSO vindt plaats op speeltuinterrein De Ossenkop, Schoolstraat 2a in Bredevoort. De kinderen worden om 14.00 uur met een taxi opgehaald en naar Bredevoort gebracht. Kinderen kunnen op ieder gewenst moment weer opgehaald worden. Neem in geval van belangstelling voor de buitenschoolse opvang contact op met Juut & Co: telefoon 0315-231775 of [email protected]
Medezeggenschapsraad CBS Barlo Personeelsgeleding Arne Wiggers (secr.) [email protected] Mirjam Smit
Oudergeleding Richard Hinkamp (voorz.) [email protected] Eva Rouwhorst
Oudervereniging CBS Barlo Nienke ten Brinke (voorz.) [email protected] Jojanneke Frazer (secr.) [email protected] Nikki Houwers (penningm.) [email protected] Annemiek van Eerden Annet Schenk Nicol Klein Nijenhuis
Rik Rotink
AVG