Infographic Mijn 6 favoriete co-creatie voorbeelden uit 2013

2
Mijn 6 co-creatie Inspiratie voorbeelde ui 2013 Mij favoriet c-creati vor "D Integrator" Retai! Overhei$ Klanten en partners worden betrokken gedurende het gehele productontwikkelings-proces. Er bestaat een intensieve en vaak langdurige samenwerking tussen klanten, partners en de organisatie. Alle rompslomp rondom de voedingsmiddelenindustrie zorgt voor argwaan en bewustwording. Dit bracht Vivera op het idee om klanten bij het hele productieproces te betrekken en om hen mee te laten bepalen. Om dit te realiseren maken zij optimaal gebruik van Facebook. In een dynamisch proces van co-creatie is de basis gelegd voor de omgevings- visie die in de loop van dit jaar het Streekplan Gelderland en een aantal andere structuurvisies gaat vervangen. Partners, zoals woningcorporaties, Kamers van Koophandel, zorgaanbieders, waterschappen, gemeenten en milieuorganisaties werden intensief betrokken. Bouw Agr(-Foo$ AiREAS werkt aan de gezonde stad. In dit coöperatief samenwerkingsverband zijn burgers, bedrijven, de wetenschap en overheden met elkaar verbonden om de gezonde stad met vereende krachten, stap voor stap te realiseren. Groenten uit je eigen stad De basis van NurseStation werd gelegd door 200 verpleegkundigen die mee hebben gedacht over hoe het platform eruit zou moeten zien. Zij gaven input over het soort producten en onderwerpen die ze er wilden vinden. Uit je eigen stad plant, zaait, kweekt en teelt op plekken waar niemand het verwacht: kantoren, Zor+

description

Het einde van het jaar nadert. Voordat dampend vuurwerk en knallende champagne kurken onze herinneringen vertroebelen, deel ik graag nog mijn 6 favoriete co-creatie voorbeelden met jou, uit 2013. En lees ook wat consumenten en CEO’s van co-creatie verwachten in het nieuwe jaar. Wij wensen jou en je familie Fijne Feestdagen en een prachtig 2014! Marieke Schoenmaker Gamechanger

Transcript of Infographic Mijn 6 favoriete co-creatie voorbeelden uit 2013

Page 1: Infographic Mijn 6 favoriete co-creatie voorbeelden uit 2013

Mijn 6 co-creatie

Inspiratievoorbeelde ui

2013

Mij favoriet c -creati vor"D Integrator"

Retai Overhei

Klanten en partners worden betrokken gedurende het gehele productontwikkelings-proces. Er bestaat een intensieve en vaak langdurige samenwerking tussen klanten, partners en de organisatie.

Alle rompslomp rondom de voedingsmiddelenindustrie zorgt voor argwaan en bewustwording. Dit bracht Vivera op het idee om klanten bij het hele productieproces te betrekken en om hen mee te laten bepalen. Om dit te realiseren maken zij optimaal gebruik van Facebook.

In een dynamisch proces van co-creatie is de basis gelegd voor de omgevings- visie die in de loop van dit jaar het Streekplan Gelderland en een aantal andere structuurvisies gaat vervangen. Partners, zoals woningcorporaties, Kamers van Koophandel, zorgaanbieders, waterschappen, gemeenten en milieuorganisaties werden intensief betrokken.

Bouw

Agr -Foo

AiREAS werkt aan de gezonde stad. In dit coöperatief samenwerkingsverband zijn burgers, bedrijven, de

wetenschap en overheden met elkaar verbonden om de gezonde stad met vereende krachten, stap voor stap te

realiseren.

Groenten uit je eigen stad

De basis van NurseStation werd gelegd door 200 verpleegkundigen die mee hebben gedacht over hoe het platform eruit zou moeten zien. Zij gaven input over het soort producten en onderwerpen die ze er wilden vinden.

Uit je eigen stad plant, zaait, kweekt en teelt op plekken waar niemand het verwacht: kantoren,

Zor

Page 2: Infographic Mijn 6 favoriete co-creatie voorbeelden uit 2013

Uit je eigen stad plant, zaait, kweekt en teelt op plekken waar niemand het verwacht: kantoren,

braakliggende terreinen, een dak. Zo is Uit je Eigen Stad ontstaan.

Verenigin

Arbeid

Enthousiaste medewerkers

Werkgevers willen beter en vaker werknemers betrekken bij het cao-overleg. CNV Dienstenbond juicht deze ontwikkeling

toe en beschrijft enkele succesvolle voorbeelden van co-creatie tussen werknemers, werkgevers en vakorganisaties.

Aandach voor c -creati

Consumenten die enthousiast zijn over co-creatie

CEO's die customer experience belangrijk vinden

CEO's die zeggen dat hun organisatie aan co-creatie doet

CEO's die dichter met klanten willen samenwerken

0102030405060708090

charts voor co-creatie in 2014

Wa consumente e CEO' zegge over 2014

Het einde van het jaar nadert. Voordat dampend vuurwerk en knallende champagne kurken onze herinneringen

vertroebelen deel ik graag nog mijn 6 favoriete co-creatie voorbeelden uit 2013.

Op naar een prachtig 2014!Marieke Schoenmaker

www.gamechanger.nl