infoflash Oct-Nov 2012

16
30/10 tot 07/12/2012

description

Promotions du mois

Transcript of infoflash Oct-Nov 2012

Page 1: infoflash Oct-Nov 2012

30/1

0 to

t 07/

12/2

012

Page 2: infoflash Oct-Nov 2012

Tegenwoordig vinden we op ons bord - om redenen van bewaring, uitzicht of andere commerciële motieven - producten terug die het resultaat zijn van een ongelooflijke explosie van de chemische industrie, naast onze gewone be-sognes nog een reden van bezorgdheid.

« Ons lichaam wordt een vat vol gevaarlijke substanties »

Dagdagelijks verwerken we meer en meer voedingsmiddelen vol van chemische substanties, de een nog gevaarlijker dan de ander. Bovendien verhoogt de aanwe-zigheid van GGO’s in onze voeding (of voluit Genetisch Gemodifieerde Organismen) de risico’s door de onzekerheid van de gevol-gen die we ermee lopen. Men dient te we-ten dat een «ingrijpen in de plantaardige wereld door genetische manipulatie, het fragiele evenwicht verstoort van de ecosys-temen waar we van afhankelijk zijn» (1)Vroeger, waren de dingen simpel en men gebruikte natuurlijke zouten of suiker om voedingsmiddelen te bewaren. Herinne-ren we ons niet meer de «voedingopslag» van onze grootouders, die voeding dikwijls in koude plaatsen, buitenshuis bewaarden, omdat er geen koelkasten bestonden. Het is weliswaar een feit dat het klimaat niet meer het zelfde is als toen. Momenteel gebruiken we synthetische stoffen, waarvan niets laat vermoeden dat ze zonder gevaar zouden zijn voor de gezondheid. Diepgevroren voe-ding maakten zijn opwachting, maar wat weten we werkelijk over de reële kwaliteit van voeding, eens diepgevroren? Zijn we

wel voldoende geïnformeerd? Kleurstoffen, bewaarmiddelen, anti-oxydanten, dikkings-middelen: vele toevoegingen waarvan we de kwaliteiten - of de gebreken - met de grootste zorg dienen te bestuderen.

NATRIUMGLUTAMAAT

Het bekende «E621» werd geisoleerd uit het Kombu zeewier door een Japanse chemi-cus in 1908. Het is een substantie die de zoute smaak versterkt. Het is in feite een neurotransmitter die de neuronen vernietigt door opwinding! In hogere doses verhin-dert het de passage van vitale informatie in het menselijk lichaam, meer specifiek bij kinderen en gevoelige personen. De symp-tomen kunnen zelfs leiden tot syncope (wegvallen)!

VOEDINGSFOSFATEN, BRON VAN HYPERACTIVITEIT

Hyperactiviteit is een moderne «ziekte», vooral bij kinderen. De fosfaatverrijkte pro-ducten worden beschouwd als een van de belangrijkste oorzaken hiervan en zijn een echte ramp. De fosfaten worden gebruikt in:-Limonades, cola’s (bovenop de suikers en de cafeïne).-Smeltkazen, als zachtmaker.-hesp en charcuterie als waterbinding en bindmiddel.-koekjes en gebak waar men bakpoeder gebruikt op basis van fosfaten.-sojalecithine en ei-eiwit. Deze 2 ingrediën-ten zijn van nature rijk aan fosforvetzuren, dus aan fosfaten.De gangbare behandeling tegen deze hyperactiviteit is het toedienen van rila-tine (methylfenidaat), een afgeleide van amfetamines. In het begin van de behan-deling worden goede resultaten geboekt maar omdat men de doses progressief dient te verhogen, eindigt het meestal met symptomen van slaperigheid. In Augustus 2001 onthulden de onderzoeken van dok-ter Volkov dat methylfenidaat even krachtig is als cocaïne! Dus waarom een medica-

GAAN WE NAAR EEN MEER EN MEER CHEMISCHE VOEDING ?

Page 3: infoflash Oct-Nov 2012

ment toedienen waar het eenvoudiger zou zijn het teveel aan fosfaten in de voeding te verbannen?

STRALING OF IONISATIEDit is een nieuw procede voor de bewa-ring van voeding, met behulp van X, UV of Gamma straling. «Testen gedaan met de methode van gevoelige kristallisatie tonen een verlies van vormstructuur in de be-straalde voedingsmiddelen die overeenko-men met het uiteenvallen van de levende structuur van het voedingsmiddel.» In het kader van de directieve 1999/2/CE, die het

gebruik van deze techniek regelt, blijken de modaliteiten hiervoor van land tot land te verschillen. Dit baart zorgen...

Wat dienen we dan te doen met de poten-tiële gevaren voor onze gezondheid? Het antwoord is simpel: perfect geinformeerd zijn. Er bestaan gelukkig kleine gidsen voor

het herkennen van toevoegingen volgens hun graad van gevaarlijkheid, met het hele gamma aan risico’s en symptomen, goed omschreven in functie van het toe-gevoegde middel. Zoals men ook op een smartphone kan kiezen voor de beste van de talloze applicaties, kan men de kleine gids van Corinne Gouget gebruiken om in de toevoegingen een keuze te maken. Men kan beter zijn boodschappen doen met deze kleine bijbel op zak.

Hoe is het zover kunnen komen?

Na het uit elkaar vallen van de grote kolo-niale rijken in Afrika en Azië, veranderde het wereldbeeld grondig. De industria-lisatie, amper anderhalve eeuw oud, veranderde totaal het uitzicht van onze aardbol. In de plaats van de traditionele beschavingen die verdwenen, werden deze hele continenten «ontwikkelingslan-den», of recent «derde wereld-landen». - De superintensieve landbouw en indus-triële benadering van de voedselpro-ductie, alsook de massieve exodus uit de landelijke gebieden zorgen definitief voor de verdwijning van de traditionele evenwichtige landbouwstructuur, waaruit onze voorouders nog hun voordeel haal-den. Het duurde slechts 4 generaties om een hele wereld te vernietigen!

- Een demografische explosie zonder weer-ga in Afrika en Azië (70% van de mondiale populatie vertegenwoordigend) versterkte dit fenomeen en veroorzaakte periodes van hongersnood. En het is vooral het over-bevolkte continent Afrika, dat een massale exploitatie en een onevenwichtige herver-deling van natuurlijke lokale rijkdommen onderging, door de zogenaamde indus-triële landen.- Elders zijn het de groter wordende ste-den, met hun verlies aan culturele iden-titeit en overconsumptie van voeding, ondoordacht en onverantwoord, die een grote meerderheid van de wereldbevolking veroordeelt tot minder middelen. - De verschijning van nieuwe ziektes en nieuwe allergieën, en de voortdurende toename hiervan, dwongen de overheden van onze «geëvolueerde» landen om de fabricatie van voedingsstoffen te beginnen regelen. Tot zover een zeer beknopte samenvatting van de situatie. Dankzij de talloze nieuwe methodes van communicatie, kunnen we nu beter geïnformeerd worden. Het is nu mogelijk om hiertegen te reageren, of minstens op te letten en beter te beoorde-len wat de kwaliteit is van de voedingsmid-delen die ons worden aangeboden.

Dit boek is een poging om ons op een intelligente manier te gidsen door de etikettering van de voe-dingsindustrie en ons de inhoud van ons bord beter te doen begrij-pen.Wat is bijvoorbeeld het product achter de code E 900? Wat is de echte dreiging achter de ‘light’ producten of de GGO’s? Wat is een functioneel voedingsmiddel?

Maar ook veel praktische en sim-pele tips om tot een gezondere voeding te komen, met liefde gemaakt met verse ingrediënten. Door dit werk, helpt de auteur ons een maximum aan informatie te gebruiken om van ons terug een verantwoordelijke consument te maken, ver van de industriële keu-kens.

« L’envers des étiquettes » van Charles Wart

« Additifs alimentaires » van Corinne Gouget

Dit boek laat ons alle moge-lijke voedingsadditieven zien die men vindt op de markt. Of ze nu giftig of gezond zijn, natuurlijk of chemisch, van dierlijke of plantaardige oor-sprong, alles zit erin!

Twee boeken die niet mogen ontbreken!Weet u hoeveel additieven u per dag gebruikt?Er wordt geschat dat een kind er ongeveer 100 per dag binnenkrijgt! En u?U dient dringend de gevaren ervan te kennen van de soms verstopte ingrediënten en de kleine soms onlees-bare lettertjes op de verpakkingen van industriële voedingsmiddelen, die u koopt en verbruikt, zoals iedereen tegenwoordig. Een vergrootglas lijkt geen overbodige luxe!

eeeeeeeeeennnnn hehehehehelelelelele wwwwwerererere eleleleleldddd d tetetetee vvvvvererererrnininininietetetetetigigigigigggggenenenenen!!!!!

Dit boek is een poging om ons opeen intelligente manier te gidsen door de etikettering van de voe-dingsindustrie en ons de inhoudvan ons bord beter te doen begrij-pen.Wat is bijvoorbeeld het product achter de code E 900? Wat is de echte dreiging achter de ‘light’ producten of de GGO’s? Wat is een functioneel voedingsmiddel?

Maar ook veel praktische en sim-pele tips om tot een gezondere voeding te komen, met liefde gemaakt met verse ingrediënten. Door dit werk, helpt de auteur ons een maximum aan informatie tegebruiken om van ons terug eenverantwoordelijke consument temaken, ver van de industriële keu-kens.

« L’envers des étiquettes » van Charles Wart

« Additifs alimentaires » van Corinne Gouget

s ee n ee -

Dit boek laat ons alle moge-lijke voedingsadditieven zien ldie men vindt op de markt. dOf ze nu giftig of gezond zijn,Onatuurlijk of chemisch, van ndierlijke of plantaardige oor-dsprong, alles zit erin!s

Weet u hoeveel additieven u per dag gebruikt?Er wordt geschat dat een kind er ongeveer 100 per dag binnenkrijgt! En u?U dient dringend de gevaren ervan te kennen van de soms verstopte ingrediënten en de kleine soms onlees-bare lettertjes op de verpakkingen van industriële voedingsmiddelen, die u koopt en verbruikt, zoals iedereen tegenwoordig. Een vergrootglas lijkt geen overbodige luxe!

Page 4: infoflash Oct-Nov 2012

BIO= GEZONDHEID?

Waarom een product als BIO labellen met sommige ‘additieven’ als men weet

dat deze toch een impact hebben op de gezondheid?

Het bewaren van levensmiddelen begon wanneer de mens leerde iedere oogst te bewaren tot de volgende en alzo vlees en vis bewaarde door te zouten of te roken. Het is dus al langer ingeburgerd dat het gebruik van additieven voornamelijk diende ter bewaring. Bovendien, is het ook al langer zo dat koks regelmatig gist gebruiken als rijsmiddel, dik-kingsmiddelen voor sauzen, kleurstoffen zoals rode biet om basisproducten van goede kwaliteit om te vormen tot voedingsmiddelen van constante, gezonde kwaliteit, aange-naam om eten.Tegenwoordig - door een behoefte aan optimalisatie - is deze lijst van additieven erg uit-gebreid: smaakverbeteraar, anti-oxydanten, zuringsmiddelen, textuurverbe-teraar, gastoevoeging voor verpakkingen, bakpoeders, klonteringswerende middelen, versterkende middelen, zoetmiddelen, anti-schuimmiddelen, enzymes, gemodifieerde zetmelen, vochtwerende middelen... De lijst

is lang en de bio producten ontsnappen er niet altijd aan. Ze zijn noodzakelijk voor de bereide producten; en wanneer u er hele-maal wil aan ontsnappen: kook verse zelf te bereiden bio producten. In de BIO, zijn ioni-serende producten verboden, chemische producten niet toegelaten en slechts enkele additieven en smaakmakers zijn in de bio-logische landbouw in België toegelaten (zie de lijst p94: op de site www.certisys.eu/doc/RX2043fr08_4351.pdf).

De weinige voorbeelden van toevoegingen die volgen zijn in de BIO gebruikt met de eraan verbonden risico’s. De afkorting DTH verwijst naar Dagelijks Toegelaten Hoeveelheid. Wan-neer deze niet vermeld is, is deze ook niet gespecifieerd. Natuurlijk spelen biologische producten in op voorzichtigheid en absolute beperking van additieven, maar zou het niet beter zijn de consument te informeren over deze Dagelijks Toegelaten Hoeveelheden en ook of die werkelijk gebruikt worden?

Tot waar is BIO bereid te gaan?

• E 102 --> 105• E 107• E 110, 111• E 120 à 133• E 142, 143• E 150 (b,c,d) --> 155• E161 (b à g)• E171, 173, 174,175• E180, 182 • E 200, 201, 202, 203 • E 209--> 228 !(*220*223*224*) • E230 --> 233 • E 235 --> 242 • E 249 --> 252 !(*250*252*) • E 264 • E 284, 285 • E 310, 311, 312 • E 319, 320, 321 • E 323, 324 • E 338 -->343 • E 349 • E 359• E380• E 383

• E 385, 386• E 405 • E 407 • E 421 • E 425 • E 430 --> 436 • E 441, 442, 443 • E 450, 451, 452 • E 460 --> 471 !(*464*) • E 472 (a à f) • E 473, 474 • E 477, 478 • E 480 • E 487, 488 • E 491 --> 496 • E 507 • E 508 --> 518 !(*509*) • E 519 • E 520 -->523 • E 525 • E 527 • E 539, 540, 541, 542 • E 544, 545, 546 • E 552 --> 556 !(*553b*)

• E 559 • E 586 • E 620 --> 625 • E 627 --> 638 • E 640 • E 900 • E 905 • E 907 • E 912 •E 914 --> 917• E 919 • E 922 -->930 • E 950, 951, 952 • E 954, 955, 956• E 962• E 967 • E 999 • E 1201, 1202, 1203 • E 1414 • E 1420, 1421 • E 1440 --> 1443 • E 1452 • E 1519, 1520

Zwarte lijst van gitige toevoegingen aan Niet BIO producten (*ook in BIO!)

• Luteïne/goudsbloemgeel (E161b)• Kaliumsorbaat (E202) • Kaliummetabisultiet (E224/E225) � ! ook in BIO

• Kaliumnitraat (E252) � ! ook in BIO • Carrageen (E407) � ! ook in BIO• Gelatine (E441)• Natriumdifosfaat (difosfaat, trifosfaat...) (E450) • Cellulose (E460) • Methylcellulose (E461)• Glycerolmonostearaat/ Mono en diglyceridevetzuren (E471) • Magnesiumchloride (E509) � ! ook in BIO• Glutamaat (E620)• Natriuminosinaat (E627) • Maltodextrine: additief dat een groot debat uitlokt. Maltodex- trine is dikwijls gelinkt aan glutamaat, dat erg gevaarlijk is.• Natriuminosinaat (E631)• Maltextract = maltitol (E636)• Hydroxypropyldizetmeelfosfaat (E1442)• Gemodificeerd zetmeel: er zijn verschillende gemodifi- ceerde zetmelen (E1441, E1442). Sommigen zijn giftig, anderen best spaarzaam gebruiken. • Al de afgeleiden van cellulose, fosfaten en sulfiet. Als u «cellulose», «fosfaat» of «sulfiet» ziet in een ingrediënt, is dat niet zo goed.

Nuttige info om altijd bij u te dragen!

Bronnen: http://unpluggedcave.blogspot.be/2011/03/le-danger-des-additifs-alimentaires.html

! *Sommige BIO-lastenboeken aanvaarden! *

De ideale oplossing om te vermijden toevoegingen binnen te krijgen (al dan niet toegelaten) zou zijn zich te voeden met biologische voe-dingsmiddelen en aldus zo veel mogelijk voedingsstoffen en bewerkte producten te weren. Natuurlijk is dat niet altijd mogelijk. Waar de uitgebreide normen van de Bio dienen om de risico’s te verminderen, zijn er toch bepaalde toevoegingen toegestaan.

ook bekend onder :

Enkele voorbeelden van toevoegingen in de BIO die ook secundaire neveneffecten kunnen hebben en die we beter eens van naderbij bekijken:

E160b - Rocou, bixine, norbixine = kleurstof

In verschillende levensmiddelen en ook

toegelaten in verschillende zuivelpro-

ducten, maar zelden vermeld op de

etiketten. •Risico op symptomen van proble-

men van huidslijmvlies en ademhaling

kunnen worden waargenomen.

DTH: 0.065mg/kg

E250 - Natriumnitriet = bewaarmiddel in vlees. •Mogelijk risico’s op problemen van

huidslijmvlies, migraines, astmatische klach-

ten, slapeloosheid, darmklachten. Kanker-

verwekkend.

DTH : 0.1mg/kg

E252 - kaliumnitraat = bewaarmiddel in vlees,

charcuterie, kazen, vis. •mogelijk risico’s op problemen van

huidslijmvlies, migraines,darmklachten,

hyperactiviteit. Kankerverwekkend.

DTH: 5mg/kg

E 509 - Calciumchloride = fruit en groenten

in blik, sommige kazen, olijven en

talrijke alcoholische dranken. •Problemen met hartritme en met

de vertering, darmpoliepen, duizeligheid

en braken.

Page 5: infoflash Oct-Nov 2012

•• Huisbereide kikkererwten Huisbereide kikkererwten

Ingrediënten :1 kop (250ml) droge kikkererwten3 koppen (750ml) koud water (om te weken)5 koppen (1.25l) water (voor het koken)2 slierten (10cm) kombu zeewier (naar keuze)1 gehakte ui (naar keuze) 1teentje gehakte look of 1 theelepel (5ml) lookstukjes (naar keuze)1 soeplepel bonenkruid3 laurierbladen

Bereiding :Controleer, was en giet de gedroogde kikker-erwten af.In een grote kom of een grote kookpot, onge-veer 3 koppen koud water over de kikkererw-ten gieten, met de soeplepel bonenkruid en 3 laurierbladen (die men later kan laten meeko-ken) en deze laten weken gedurende 12 tot 16 uur in een koude plaats. Indien nodig, de kom in de koelkast plaatsen en gedurende 24 uur laten weken.

De geweekte kikkererwten afgieten en hen goed afspoelen onder stromend water. Het weekvocht weggieten of gebruiken om plan-ten te begieten.De kikkererwten in een kookpot doen. Hierbij 5 koppen (1.25L) water doen en het kombu zeewier.Aan de kook brengen en 2 à 3 minuten laten sudderen en het schuim dat zich op de oppervlakte vormt wegscheppen.De ui en de look bijvoegen en opnieuw aan de kook brengen.Het vuur lager draaien, het deksel half op de pot leggen en verder op zacht vuur laten koken gedurende ongeveer 2 uur. Opgelet: met de deksel volledig toe kookt het snel over.Check regelmatig de ‘cuisson’ van de kikker-erwten. Als ze gaar zijn, kun je ze makkelijk pletten met een vork. Anders doorkoken en water toevoegen, indien nodig; de kikkererw-ten dienen altijd bedekt te zijn met water.Als ze gaar zijn, het vuur uitdraaien en de zeewieren weghalen. Laat een beetje afkoe-len alvorens de kikkererwten af te gieten, of, ze niet afgieten en ze bewaren in hun kookvocht.

• • Humus of kikkererwtenpureeHumus of kikkererwtenpuree

Voor 6 personen:

Ingrediënten :500gr kikkererwtenhet sap van 2 citroenen100ml extra vierge olijfolie4 looktenen1 busseltje munt, vers gehaktof koreander

De gekookte kikkererwten afgieten en mixen. Tijdens het mixen het citroensap toevoegen. Mixen tot men een homogene en gladde substantie krijgt.De olijfolie toevoegen en voortmixen. De lookteentjes pellen en uitpersen. Laat de geperste look 5 minuten rusten en roer dan door de bereiding.Schik op een groot diep bord en versier met gehakte munt of koreander. Dien op met sneden brood.

• • GuacamoleGuacamole

Ingrediënten :2 avocado’s1 of 2 groene citroenen1/2 rode ui1 tomaat1/2 boeketje korianderfleur de sel en peperOlijfolie

Bereiding:Kies uw avocado’s goed rijp, en maak uw guacamole op het laatste moment, juist voor het serveren, om ten volle van zijn smaak te genieten;Pel, was en snijd de rode ui fijn. Was een tomaat, snijd er het harde gedeelte uit met een gepunt met en snijd in 4.Haal er de pulp uit en snijd wat overblijft in kleine blokjes.Hak de koriander fijn en probeer deze niet te zeer te beschadigen door het contact met het mes; dus snijden, niet pletten.In een kom het vruchtvlees van de 2 avoca-do’s overgieten met het sap van de groene citroen. Plet de massa met een vork.Eens geplet, enkele snuifjes fleur de sel toevoegen, peper, een mespuntje cayenne poeder en een geut olijfolie.Tenslotte de ui, de tomaat en de koriander toevoegen en goed mengen.Serveer de guacamole met maischips, kerstomaat en een blad koriander of op kleine sneetjes geroosterd brood.

• • Geroosterde pittenGeroosterde pitten

Zonnebloempitten en/of pompoenpitten even in de pan geroosterd zijn heerlijk. Lichtjes wassen vooraleer een handvol in een droge pan te verwarmen. Regel de vlam tussen middelmatig en zacht en roer omzichtig om met een houten spatel gedurende 5 à 10 minuten. De pitten zijn juist goed als ze lichtjes zijn aangekleurd, hun textuur wordt knapperig en ze geven een heerlijk aroma af. Besprenkel ze met een weinig tamari (sojasaus) om ze nog verteerbaarder en smakelijker te maken.

• • HaverwafelsHaverwafels

Voor een 12-tal wafels

Ingrediënten :1.5 kop havergriesmeel 3/4 kop bakkersmeel van volle tarwe. 1.5 soeplepels mais olie 1/2 kop rijstsiroop1/2 kop zuiver water1/8 koffielepel zeezout1/2 kop gehakte walnoot

Bereiding :Meng in een grote slakom de haver, het zout en het meel. Voeg olie toe en kneed dit erin. Voeg vervolgens noten, rijstsiroop en water. Meng verder en druk deze deeg in een licht ingeoliede vorm met een lepel. Maak het deeg goed glad met de bolle kant van de lepel en bak op 180°C gedurende 20 à 25 minuten tot de wafels goed bruin aan-gekleurd zijn.

Enkele simpele bereidingen om thuis te maken Enkele simpele bereidingen om thuis te maken

Page 6: infoflash Oct-Nov 2012

Schapenkaas en Zwitserse GruyèreGerapste

Parmezaanse kaas

Croque tofu «Creools» Ananas en Kokosnoot

P’tits croc’s Emmental

Grinioc Boelgoer met rijst en gedroogd fruit.

Pecorino Rozemarijn Pecorino sarde Zwitserse Gruyère

De kaashandelaar

Bij ÖMA kennen we van dichtbij de melkpro-ducenten, hun boerde-rijen alsook het geheel van hun producties. Op elk moment kunnen we dus het verloop van de productie volgen. U heeft dus de zekerheid dat alles in goede handen is, vanaf het veld tot bij de eindver-bruiker.

Nieuwigheden in de vege-rek

Sinds 1982 hebben we een productie-keten opgezet van biologische sojabo-nen (niet GGO) in het Zuid-Westen van Fran-krijk, die momenteel al meer dan 250 deelnemende land-bouwers telt.

«De keuze voor een bio én lokale landbouw».

Parmezaan Regiano. Zijn naam uitspreken is al alles zeggen: er valt dus niets toe te voegen.Hoe harder een kaas is, hoe meer calcium hij bevat. De harde kazen zoals de parmezaanse kaas zijn dus de kam-pioenen wat betreft hun gehalte aan calcium. Italiaanse schapenkaas. Heerlijk geparfumeerd.

Met kleine stukjes vers ro-zemarijnblad. Kaas van volle melk en geperst.Zacht, met een aroma dat aanleunt bij verse schapenmelk.

Italiaanse schapenkaas.Een witte kruim, zacht, zoete smaak, aroma-tisch en licht zurig.Men kan hem als hoofd-gerecht gebruiken, in stukken gesneden en geserveerd met druiven, peren, of met verse groenten.

Een kaas zonder gaten, in tegenstelling tot zijn franse tegenhanger.De kaaswielen onder-gaan extreme zorgen in de kaaskelders. De rijping van 10 tot 16 maanden geven aan deze gruyère een stevige smaak met een gerijpte zachtheid.

Croque Tofu moeten altijd warm worden geserveerd, als tussendoortje of als hoofdgerecht.Heerlijke burgers gemaakt met gedroogde vruchten (ananas, kokosnoot, papaya, geconfijte citroen), rode pa-prika en geconfijte tomaat, op smaak gebracht met kardamom, gember en een snuifje Cayennepeper.Knapperig en heerlijk; deze

P’tits CROCS, kleine stukjes tofu met groenten weten groot en klein te verleiden.Snelle en makkelijke berei-ding:In de pan: 3 minuten aan iedere kant, klaar!In de oven (210°C) 8 à 10 min.

Niet te missen !!

2 heerlijke burgers op basis

van rijstboelgoer en kikker-erwten, gekookt met rozijnen en gedroogde abrikozen, subtiel gekruid met een mengeling van 4 kruiden.In de pan: 2 minuten aan elke kant, klaar!In de oven (210°C) 6 à 10 min.

«Zonder Soja en glutenvrij»

MERK CODE OMSCHRIJVING BIO PACK P.A PROMO P.A.P BARCODE

ÖMA OMGRS GRUYERE " SUISSE " DEMETER DM 1 X 2,5 kg € 19,76 7% € 18,38ÖMA OMPA2 PARMESAN GERASPT REGGIANO BG 6 X 70 gr € 2,27 7% € 2,11ÖMA OMPEC1 PECORINO SARDE NATUUR BG 1,8 X 1,8 kg € 16,62 7% € 15,46ÖMA OMPEC2 PECORINO ROSMARINO BG 1 X 1.75 kg € 14,22 7% € 13,22

SOY CTCR CROQUE TOFU CREOOLS BG 8 X 1x2 € 2,50 7% € 2,33SOY GRIBG GRINIOC BOELGOER VAN RIJST BG 10 X 1x2 € 2,21 7% € 2,06SOY PFSCE P'TITS CROCS TOFU EMMENTAL BG 6 X 180 gr € 2,56 7% € 2,38

Page 7: infoflash Oct-Nov 2012

Algen; een pluspunt voor de gezondheid

Wakame

Kombu

Tafelmolen + Zouthervulling

Zeesla

Het bedrijf :

Zeeboontjes

Zachte, verfijnde en smeltende smaak met een lichte hint van oesters. Zeer interessant voor de kwaliteitseiwit-ten, ijzer, jodium en magnesium.

Bezit een subtiele (jodium) smaak, stevig en krokant vruchtvlees. Zeer interessant voor zijn magnesium, fosfor, calcium en vitamines B3, B5 en B6

100% plantaardige kookroom met een grote finesse en zeer licht, die kan worden gebruikt in de plaats van room in verschillende bereidingen: sauzen, soepen, gratins, quiches, cakes.

In tegenstelling tot geraffineerde industriële zouten is het zout van de Guerande Le Guérandais een origineel zout, dat geen enkele wasbeurt onderging, geen enkel chemische bereiding en geen enkele toevoeging bevat (antiklontermiddel, fluor, jodium of nitriet).Het gehalte aan vocht is lager dan bij het normale zout voor het gebruik in de molen.

Bosoy Soja Cuisine helpt het dagelijkse voedingsevenwicht in stand houden, terwijl het 2 maal minder calorieën bevat dan een klassieke kookroom:

slechts 135 kCal per 100 ml !!

Fijn, soepel, met een breed spectrum aan smaken, naargelang de kookwijze; eerder zoet en lichtjes van jodiumsmaak. Uitzonderlijk rijk aan ijzer, calcium, magnesium en koper.

12 jaar geleden opgericht in de kleine Bretoense haven van Lesconil door Marie-Dominique en Patrick PLAN, gedreven aquatelers. Het bedrijf is gespecia-liseerd door de cultuur, de oogst en de verwerking van zeewieren. Geoogst met zorg, en zo bewaard, dat alle kwaliteiten bewaard blijven; dit gamma Mari-noë verdient een plaats in de zeegroentenrek.

Echte «zeegroente», dit zeer delicaat wier is een mengeling van zachtheid en jodium, met een zachte, smel-tende structuur.

Gedroogde algen: lange bewaartijd.

SOJA kookroom Zout van de Guerande

Dulsevlokken

Tartaar AtlantischZeesla

Begiftigd met ver-sterkende en regene-rerende eigen-schappen, dankzij zijn opmerkelijk gehalte aan voedingsstoffen.Dulse is een opmerke-lijk vitaliserend voe-dingsmiddel.

Zijn gehalte aan mine-rale zouten is hoog: magnesium, kalium, ijzer, natrium.Rijk aan vitamine A en vooral aan vitamine C die het immuum-systeem versterkt en de opname aan ijzer verhoogt.

45% melkzuurvergiste zeewieren (zeesla, nori, dulse, wakame), afkomstig van de Atlan-tische oceaan, olijf-olie, ui, augurk, shoyu, appel-en rijstazijn, sjalot, mosterd, peterselie, citroen, kruiden.

Enkel weldadige kwaliteiten...Algen zijn gekend voor hun voedingswaarde en smaakstoffen. Ze worden meer en meer geïntegreerd op de europese tafels als een onmisbaar element. Er zijn verschillende soorten zeewieren op de markt die elk hun specifieke dieetkundige werking hebben.

Zouthervulling

e

50 cl

MERK CODE OMSCHRIJVING BIO PACK P.A PROMO P.A.P BARCODE

MARINOE BAFD1 DULSE VERS NB 6 X 120 gr € 2,11 10% € 1,90MARINOE BAFK1 KOMBU ROYAL VERS NB 6 X 120 gr € 1,82 10% € 1,64MARINOE BAFL1 ZEESLA VERS NB 6 X 120 gr € 2,11 10% € 1,90MARINOE BAFH1 ZEEBOONTJES VERS BG 6 X 120 gr € 1,87 10% € 1,68MARINOE BAFW1 WAKAME VERS BG 6 X 120 gr € 2,36 10% € 2,12MARINOE BAD4 DULSE VLOKKEN NB 6 X 50 gr € 3,16 10% € 2,84MARINOE BALM2 ZEESLA NB 6 X 50 gr € 3,16 10% € 2,84MARINOE BAT3 TARTAAR ATLANTISCHE OCEAAN NB 6 X 120 gr € 3,54 10% € 3,19SOY CRSO4 SOYA KOOKROOM FAMILIEPAK BG 12 X 50 cl € 1,42 10% € 1,28GUERANDAISGSG4 GROF ZOUT VOOR ZOUTMOLEN BG 12 X 500 gr € 2,10 10% € 1,89GUERANDAISGSG5 GROF ZOUT MET ZOUTMOLEN BG 12 X 500 gr € 8,99 10% € 8,09

Page 8: infoflash Oct-Nov 2012

Sushi «huisbereid»

Nori wordt verkocht als dunne vellen, op papier lijkend, gedroogd zeewier, en wordt bij uitstek gebruikt om sushis te maken. Ze zijn rijk aan jodium, ijzer en eiwitten. Het is ook een goede bron van vitamine C, A, kalium en magnesium. Daarnaast zijn ze erg arm aan vetzuren en kalorieën.

Kan men ook een sushi maken zonder een bamboematje te gebruiken?

Jazeker, maar dit is veel moei-lijker en het resultaat zal nooit hetzelfde zijn en niet zo mooi ogen. Natuurlijke bamboeStandaard maten240x240 mm.

De gemberpickels wor-den bewaard met azijn en dienen als bijgerecht. Men gebruikt ze dikwijls in sushis. In de vegetarische keuken bieden de gemberpickels vele mogelijkheden: om vis te vervangen in sushi, bij rauwkost, fijngehakt en gemengd door een rijstsa-lade... Een waar festijn!

Gemaakt door een fer-mentatie van sake (rijstwijn), geeft aan de sushi zijn licht zurig/frisse smaak. Hij bevat ook antibacteriële eigens-chappen.

Wasabi wordt meestal gemengd met sojasaus om er sushis en sashimi (japans gerecht met rauwe vis) in te dompelen. Dit lichtgroene poeder afkomstig van de Japanse mierikswortel is ook de basis voor wasabipasta. Meng in gelijke delen : poe-der en water of sojasaus, laat 10 minuten rusten.

Het gaat hier om een volle rijstvariant die alge-meen wordt gebruikt omwille van zijn smaak en textuur, geschikt voor sushis.Algemeen neemt men meestal een witte kleefrijst, maar het is jammer geen volle rijst te gebruiken.

• SUSHI NORI ZEEWIER

• SUSHIMATJE

• GEMBER PICKELS

• RIJSTAZIJN

• WASABI POEDER • VOLLE RIJST

寿司MERK CODE OMSCHRIJVING BIO PACK P.A PROMO P.A.P BARCODE

CLEARSPRING JANS SUSHI NORI (BLAD) NB 8 X 17 gr € 3,02 10% € 2,72CLEARSPRING JSG GINGER PICKLE NB 10 X 50 gr € 2,35 10% € 2,12CLEARSPRING JSW WASABI POEDER NB 6 X 25 gr € 3,52 10% € 3,17CLEARSPRING JSR1 VOLLE SUSHI RIJST BG 12 X 500 gr € 1,71 10% € 1,54CLEARSPRING JIB1 BAMBOO MATJE VOOR SUSHI NB 10 X pc./st. € 1,67 10% € 1,50CLEARSPRING JSVR1 RIJSTAZIJN BG 6 X 150 ml € 1,88 10% € 1,69

Page 9: infoflash Oct-Nov 2012

ThésPlantaardige oliën

MacrobiotiekJapans product van het eiland « Shodo « bekend voor zijn sojasauzen volgens oude ambachtelijke methodes. Productietijd tussen 18 en 24 maanden, met altijd 2 zomers inbegrepen. In eiken-houten vaten van 300 jaar oud gerijpt.

Rijk aan natuurlijke makkelijk opneem-bare eiwitten en melkzuurbacterieën.

Een 100% natuurlijk product op basis van 100% bio gele soja, zonder kleur-stoffen noch bewaarmiddelen.Te gebruiken in al uw hartige bereidin-gen teneinde de smaak te versterken.In de soep, in graanbereidingen, verse groenten, gekookte groenten. Probeer ook in sauzen, mierikswortel, vinai-grettes...Zeer geschikt voor toevoegingen tijdens het koken. Vervangt zout.

De Japanse producten, verdeeld door Vajra, wor-den verschillende keren gecontroleerd (waarbij een controle gebeurt door een onafhankelijk labo, met zeer strikte normen) teneinde te garanderen dat de producten «niet radioactief» zijn.

Extra vierge olijfolieDeze biologische olie wordt verkregen door koude persing met een mechanisch proces, dat de volledige kwaliteiten van de olijven bewaart.Men kan ook spreken over : puur olijvensap.

Camelineolie is een erg vette olie, met goud-gele kleur en met een karakteristieke geur van asperges en kool.Camelineolie is koudgeperst.Camelineolie is een bron van opmerkelijke vetzuren, zeer rijk aan onverzadigde vetzuren (70%), alfalinoleenzuur, oleumzuur en ga-doleïnezuur.Het gehalte aan tocoferolen van de olie schommelen tussen 54 en 78 mg/100gr.Cameline is één van de oudste Europese teel-ten van oliehoudende zaden (Huttentut-olie)Hij is boven alles een uitmuntende bron van alfa-linoleenzuur (omega-3). Met lijnzaadolie en posteleinolie, houdt hij het absolute record aan alfa-linoleen (30%)

CAMELINE

Omega-3 vetzuren zijn essen-tiële vetzuren, nodig voor humeur, circulatiestelsel en gezondheid van de huid.

MERK CODE OMSCHRIJVING BIO PACK P.A PROMO P.A.P BARCODE

VAJRA HUCM1 CAMELINE-OLIE BG 6 X 250 ml € 5,04 10% € 4,54CLAIRBOIS HUOC2 OLIJFOLIE TUNESIE / SPANJE BG 6 X 1 L € 6,42 10% € 5,78VAJRA JTM1 TAMARI BG 9 500 ml € 5,37 10% € 4,83VAJRA JTM2 TAMARI BG 6 X 1 L € 10,03 10% € 9,03

Page 10: infoflash Oct-Nov 2012

4 nieuwe koekjes met rietsuiker

Kuipjes met 8 koeken Madeleines puur boter100% boekweitmeel.

Eieren 30%, boekweitmeel 26%, ruwe rietsuiker, boter 14%, natuurlijk vanille-aroma, tarwesiroop, bak-poeder (wijnsteenpoeder, natriumbicarbonaat), soja-lecithine, ongeraffineerd zeezout, xanthaangom, vanille.

5 cakejes puur boter met amandel, apart verpakt samen in een doosje. Ruwe rietsuiker, boter 24%, wit van ei,

amandel 18%, tarwemeel T65, natuurlijk amandel- en vanillearoma (amandel,

vanille), vanille.

6 vershoudzakjes met 2 boterzandkoeken met citroenstukken per doosje.

Tarwemeel T65, boter 22%, ruwe rietsuiker, citroenschil 16% (ci-troenschil, maissiroop, ruwe rietsuiker, geconcentreerd citroen-sap), eieren, ongeraffineerd zeezout, essentiële citroenolie, bakpoeder (ammoniumbicarbonaat), vanille.

• MADELEINES VAN BOEKWEITMEEL • ZANDKOEKEN MET AMANDELSTUKKEN

BIOSOLEIL: Het bedrijf• ZANDKOEKEN MET CITROENSTUKJES

• «FINANCIERS» MET AMANDEL

6 vershoudzakjes met 2 boterzandkoeken met

amandelstukken per doosje.

Tarwemeel T65, boter 23%, ruwe rietsuiker, amandelen 14%, eieren, ongeraffineerd zeezout, natuurlijk amandel-aroma (amandelen), bak-poeder (ammoniumbicarbo-naat), vanille.

We nemen het beste van de rijkdom en de natuur van de Alpen.Met onze originele en speciale recepten kan u de volle smaak van granen en vruchten ontdekken.De keuze van de ingrediënten, alsook de productiemethodes, houden altijd meest rekening met de voedingswaarden die bij-dragen aan vitaliteit, energie en harmonie.Onze professionele keuzes, en de strenge toepassing van de traceerbaarheid, garanderen u gezonde en zekere producten.

MERK CODE OMSCHRIJVING BIO PACK P.A PROMO P.A.P BARCODE

BIOSOLEIL BSEAM ZANDKOEK MET AMANDELSTUKJES BG 10 X 120 gr € 2,26 15% € 1,92BIOSOLEIL BSECI ZANDKOEKEN MET CITROENSTUKKEN BG 10 X 120 gr € 2,26 15% € 1,92BIOSOLEIL BSFA ZACHT AMANDELBOTERKOEKJE BG 10 X 125 gr € 2,69 15% € 2,29BIOSOLEIL BSMS BOEKWEIT MADELEINES BG 10 180 gr € 2,70 15% € 2,30

Page 11: infoflash Oct-Nov 2012

5 Puur Traditionele Nieuwigheden !

• CHOCONIMO (FIGUURTJES) • NORMANDISCHE WAFELTJES

• «KLEINE BOTERKOEKJES»

• WAFELS «PUUR BOTER»

• ZANDKOEKJES MET CHOCOLADE

C OCO O ( GUU J( AFELTJES

Tarwemeel, rietsuiker, boter, coprah-olie, tarwezetmeel, cacaopoeder 2.8%, hazelno-ten 2.5%, cashewnoten, eie-ren, melkzuur, magere melk-poeder, koolzaadlecithine, zout, bakpoeder (monocal-ciumfosfaat, natriumbicar-bonaat, ammoniumbicarbo-naat), natuurlijk vanille-extract.

Tarwemeel, lichte rietsuiker, boter 21%, tarwezetmeel, eieren, melkzuur, gerste-maltextract, zout, magere melkpoeder, bakpoeder (monocalciumfosfaat, na-triumbicarbonaat, ammoniumbicarbo-naat).

Tarwemeel, lichte rietsuiker, boter 16%, melkzuur, bakpoeder (monocalciumfos-faat, natriumbicarbonaat, ammonium-bicarbonaat), citroensap, eieren.

Tarwemeel, lichte rietsuiker, boter, ma-gere cacaopoeder 5%, tarwezetmeel, eieren, melkzuur, gerstemaltextract, zout, magere melkpoeder, bakpoeder (monocalciumfosfaat, natriumbicarbo-naat, ammoniumbicarbonaat), natuurlijk vanillearoma.

Tarwemeel, lichte rietsuiker, bo-ter 18%, kokosnoot, melkzuur, tarwezetmeel, gerstemaltex-tract, koolzaadlecithine, bak-poeder (monocalciumfosfaat, natriumbicarbonaat), zout, magere melkpoeder, eieren.

HEERLIJKE TRADITIONELE, ORIGINELE RECEPTEN, GEMAAKT IN NORMANDIË Aarzel niet om te variëren om ten volle te genieten !

MERK CODE OMSCHRIJVING BIO PACK P.A PROMO P.A.P BARCODE

GRILLON D’OR GOCC CHOCONIMO BG 8 X 200 gr € 2,74 15% € 2,33GRILLON D’OR GOGB WAFELS «PUUR BOTER» BG 12 X 160 gr € 1,70 15% € 1,45GRILLON D’OR GOGN NORMANDISCHE WAFELTJES BG 12 X 200g € 1,92 15% € 1,63GRILLON D’OR GOPP KLEINE BOTERKOEKJES BG 12 X 190 gr € 1,70 15% € 1,45GRILLON D’OR GOSC ZANDKOEKJES CACAO BG 12 X 180 gr € 2,00 15% € 1,70

Page 12: infoflash Oct-Nov 2012

HERFSTBELEG Sesampasta met rietsap

Kokolo

CARAMEL hart

FRAMBOOS hartFONDANT hart

Hazelnoten/Honingbeleg

Karouba

Hazelnoten/rietsapbeleg

Gourmandise Pralin

Heerlijk sesamzaad in houtoven geroos-terd, gecombineerd met volle rietsap voor op de boterham bij het ontbijt, of om te gebruiken in gebak voor een unieke sesamsmaak. Sesam van Paraguay 70%, Oersuikersap van Costa Rica, afkomstig van duur-zame handel.

Heerlijke honing met in houtoven geroos-terde hazelnoten om de ontbijtbo-terham mee te beleggen of om te gebruiken in gebak voor een unieke praliné smaak. Ingrediënten: bloemenhoning van Zuid-Amerika 70%, Siciliaanse Hazelno-ten.

...Om te verwerken in gebak (bijvoorbeeld een soeplepel in chocolademousse), voor een unieke praliné-smaak.Ingrediënten: Siciliaanse Hazelno-ten 70%, Costa Rica volle rietsuiker, afkomstig van duur-zame handel.

Kokolo is een smeer-pasta op basis van hazelnoten en geraspte kokosBEVAT GEEN MELKIngrediënten: Ha-zelnoot 34%, volle rietsap, ongehard palmvet, kokosnoot 10%, zonnebloemolie, cacaoboter, agavesi-roop, ongeraffineerd zeezout.

met fleur de selAmbachtelijk, traditioneel recept met «fleur de sel» die met authenticiteit de persoonlijkheid van onze zwarte cho-colade onderstreept en doet denken aan de zoet-zoute zachtheid van onze kindertijd.

De finesse van echte chocoladebon-bons met een krakende korst en een smeltend hart. Ambachtelijk huisrecept. Een chocolade met persoonlijkheid en een smeuïge sensatie.

Dit harmonieuze recept ver-mengt de persoonlijkheid van onze zwarte chocolade met de zurige zachtheid van de framboos.

Karouba is een smeer-pasta op basis van hazelnoot en carobe, een peulvrucht van het Middellandse zeegebied die cacao vervangt.Ingrediënten: Hazelno-ten 35%, vol suiker-rietsap, ongehard palmvet, carobepoe-der, zonnebloemolie, cacaoboter, agave-siroop, vanille-extract, zeezout.

Heerlijke praliné van houtoven geroos-terde hazelnoten en volle rietsap, voor op de ochtendbo-terham of om in gebak te mengen (bijvoorbeeld een soeplepel in een chocolademousse), voor een unieke praliné smaak.

GEVULDE CHOCOLADES

MERK CODE OMSCHRIJVING BIO PACK P.A PROMO P.A.P BARCODE

HERVE HCNM1 CONFIT HAZELNOOT MET HONING BG 6 X 360 gr € 4,57 10% € 4,11HERVE HCNS1 CONFIT HAZELNOOT MET RIETSUIKER BG 6 X 360 gr € 5,01 10% € 4,51HERVE HCS1 SESAM PASTA MET RIETSUIKER BG 6 X 360 gr € 2,77 10% € 2,49HERVE HGP1 GOURMANDISE PRALIN BG 6 X 360 gr € 4,26 10% € 3,83HERVE HKAR1 KAROUBA BG 6 340 gr € 3,64 10% € 3,28HERVE HKO1 KOKOLO BG 6 X 340 gr € 3,67 10% € 3,30SAV. NATURE SNFF1 GEVULDE CHOC. MET FRAMBOOS HARTBG 6 80 gr € 2,73 10% € 2,46SAV. NATURE SNFF2 GEVULDE CHOC. MET CARAMEL HART BG 6 X 80gr € 2,73 10% € 2,46SAV. NATURE SNFF3 GEVULDE CHOC. MET FONDANT HART BG 6 X 80 gr € 2,73 10% € 2,46

Page 13: infoflash Oct-Nov 2012

ZOETHEID VAN DE BIJENKORF CAKES MET APPELSAP

Bloemenhoning

Wortelcake

Vruchtencake

Acaciahoning

Honing met propolis

Propolissiroop - APISIROP

Lindehoning

Kleuren en therapeutische eigenschappen zijn erg variabel en moeilijk te omschrijven.Een honing met wilde toets en lichtjes houtig.Honing die komt van een variatie aan bloemen en planten, van alle smaken en texturen.

Kleur: lichtgeel en doorschijnend.Textuur: langst vloeibaar, soms cremig. Geur: subtiel, erg neutraal.Meer specifieke eigenschappen: diges-tief, lichtjes laxerend.Beste indicaties: vertering, regelt de darmtransit.

Kleur: licht tot donkergeel.Textuur: cremig en lichtjes korrelig.Geur: geparfumeerd en lichtjes bitterMeer specifieke eigenschap: slaapver-wekkend.Beste indicaties: stress, angsten, slape-loosheid.

Appelsap, voltarwemeel, rozijnen (15.7%), dadels (6.6%), vijgen (6.6%), gezuiverd water, zonnebloemolie, sojameel, bakpoeder: natriumbicarbonaat, zeezout.

Appelsap, voltarwemeel, wortelen (17.9%), rozijnen (15.4%), zonnebloemolie, sojameel, kaneel, bakpoeder: natriumbicar-bonaat, zeezout.

Zeer smakelijk product, preventief te gebruiken tijdens de winter.

Op basis van honing, propolis en natuurlijke kruidenextracten.Te gebruiken als hoestsiroop: Dennenhoning 67%, bronwater 13%, longkruidbloemen 5%, eucalyptusblad 5%, heemstwortel 5%, propolis ZAD 5%.

Propolis is een materiaal geoogst door de bijen uit sommige planten. Dit soort plan-taardig hars wordt door de bijen gebruikt als anti-bacterieel kleefmiddel om de bijenkorf gezond te houden. Propolis wordt geoogst voor zijn therapeutische eigenschappen.

Zonder bewaarmiddel, geen eieren noch suiker (want gezoet met appelsap), met versgemalen meel.

«...de weldaden van de propolis kunnen worden gebruikt om microbes en andere bacteriële ziektes te voorkomen en te bestrijden. Door zijn samenstelling stimuleert propolis de aanmaak van antilichamen en de verhoogde activiteit van macrofagen, waardoor het immuunsysteem een boost krijgt.

GIARDINO neemt sinds 1982 actief deel aan de ontwikkeling van een landbouw met res-pect voor de aarde.De biodynamische stroming heeft als doel gezonde planten te krijgen zonder daar-voor de bodem uit te putten door een te intensieve exploitatie. De gronden worden bemest door organische bemesting: compost. Het gebruik van oplosmest, natuurlijk of niet, en van pesticides is verboden.

MERK CODE OMSCHRIJVING BIO PACK P.A PROMO P.A.P BARCODE

VAJRA SVCA2 CAKE WORTEL-ROZIJNEN BG 8 X 400 gr € 2,76 8% € 2,54VAJRA SVCA3 FRUITCAKE BG 8 X 400 gr € 2,29 8% € 2,11GIARDINO GAS PROPOLISSIROOP DM 6 X 130 gr € 9,11 10% € 8,20GIARDINO GPM1 HONING & PROPOLIS (4%) DM 8 X 130 gr € 5,54 10% € 4,99GIARDINO GMA1 ACACIA HONING DM 6 X 500 gr € 8,78 10% € 7,90GIARDINO GMF1 VEELBLOEMIGE HONING DM 6 X 500 gr € 7,43 10% € 6,69GIARDINO GMT1 HONING LINDE DM 6 X 500 gr € 8,66 10% € 7,79

Page 14: infoflash Oct-Nov 2012

Super Flakes met RODE VRUCHTEN

Super Flakes met ZWARTE CHOCOLADE

Rijst, volle spelt, rode vruchten 6% (veenbessen 3.5%, {veenbessen,rietsuiker, zonnebloemolie}, aardbei 2.5%), rietsuiker, gerstemaltpoeder, zout.

Super Flakes met ZWARTE CHOCOLADERijst, volle spelt, zwarte chocoladebrokken 12% (ca-caomassa, rietsuiker, cacaoboter), rietsuiker, gerste-maltpoeder, zout.

BIJ GRILLON D’OR:Wij verwerken alle soorten granen op onze productiesite(Vlokken, Mueslis, Krokante Mueslis, Flakes, Bolletjes, Gevulde granen....)Onze recepten zijn altijd op basis van volle granen; wij stellen meer dan 70 recepten voor met 100% bio garantie en met hoge voedingswaarde en smaak.

MERK CODE OMSCHRIJVING BIO PACK P.A PROMO P.A.P BARCODE

GRILLON D’OR OCF26 SUPER FLAKES CHOCOLADESTUKJES BG 10 375 gr € 3,06 15% € 2,60GRILLON D’OR OCF27 SUPER FLAKES RODE VRUCHTEN BG 10 X 375 gr € 3,08 15% € 2,62

Super flakes: graanvlokken

Page 15: infoflash Oct-Nov 2012

Glutenvrije koeken

Ideaal voor suikervrije diëten en glutenvrije diëten, zonder in te boeten op zoetheid...Recept zonder suiker: 30% volle rijstmeel, ongeharde olie, druivensap, rijstzet-meel, sojameel, natuurlijk hazelnootaroma, natriumbicarbonaat.

Vijgenmoes (maïsstroop, vijgen, pectine van citrusvruchten, natuurlijke smaaks-toffen), maïszetmeel, rijstmeel, rietsuiker, aardappelmeel, ongeharde plantaar-dige olie, maïsmeel, maïs-stroop, soja-meel, eieren, appelvezels, rijsmiddelen (monocalciumfosfaat, natriumcarbo-naat), zout, natuurlijke smaakstoffen, guargum.

Amandel:Vulling 60%: rietsuiker, zonne-bloemolie 29%, amandelen gepeld 11%, rijstmeel 10%, cacaoboter, natuurlijk amandel-aroma.

WAFELTJE 40%: rijstmeel 78%, rietsuiker, sojameel, zout.

Hazelnoot:Rijstmeel, rietsuiker, sojameel, ongeharde plantaardige olie, hazelnoten, magere cacao, so-jalecitine.

ZANDKOEKEN : sinaas, citroen, hazelnoot

Glutenvrije snacks: Vijgenhartjes

Wat met gluten ?

BiscottiGlutenintolerantie is een signaal van een diepe verandering, de revolte van ons meta-bolisme tegen een onnatuurlijke voeding, de stomme woede tegen een levenswijze die men minder en minder kan verteren. Deze nood om «zonder gluten» te eten, om een betere gezondheid te vinden, gaat veel ver-der dan een voedingsdieet. Het doet ons nadenken over onze houding ten opzichte van voeding; wat we erin leggen aan aandacht en liefde; over de voeding die ook onze affectie voedt, onze emoties; over het belang van voeding voor ons mentaal functionne-ren. Antwoorden op uw vragen over een glutenvrij dieet, over de ziekte koeliakie, voedingsmiddelen en granen om te gebruiken, maar ook recep-ten, natuurlijke remedies, adressen om anders te eten...

MERK CODE OMSCHRIJVING BIO PACK P.A PROMO P.A.P BARCODE

RICE & RICE PROBN RIJST HAZELNOTEN BISCUIT BG 6 200 gr € 2,45 10% € 2,21RICE & RICE PROBO RIJSTBISCUIT MET SINAAS BG 6 X 200 gr € 2,28 10% € 2,05RICE & RICE PROBL RIJSTBICUITS MET CITROEN BG 6 X 200 gr € 2,57 10% € 2,31RICE & RICE PRORCR VIJGENHARTJES BG 10 X 6x33 gr € 2,61 10% € 2,35RICE & RICE PROSRA SNACK RIJST & AMANDELEN BG 24 X 25 gr € 0,56 10% € 0,50RICE & RICE PROSRN RICE SNACK HAZELNOTEN BG 24 X 25 gr € 0,52 10% € 0,47

Page 16: infoflash Oct-Nov 2012

Drie wijnen om niet te missen

[email protected]

Tel: +32 2 731 05 22 Fax : +32 2 782 15 91

Charentais wijn Rioja Perseus Torrentes Wijn

Ideaal om huisbereide sauzen te maken.Bijtklare tomaten, gepeld, ontpit en fijngeplet om een cremige, homogene tomatenpuree te verkrijgen.

Tagliolini horen bij de groep van de fijne lange deegwaren, in nestjesvorm gepresenteerd (dikte van 0.65 mm met een breedte van 1.15 mm).Traditioneel wordt deze pasta gemaakt met verse eieren, gekneed op een speciale wijze om een zo dun mogelijk deeg te krijgen, zoals huisgemaakte pasta. De kwaliteit van de tarwe en het meel is van uiterst groot belang!

La «passata di pomodoro»

Tagliolini met verse eieren

1 karton gekocht =

2 pakjes GRATIS !

BRARD BLANCHARD

Deze witte landwijn charentais, van druivensoort Sauvignon, wordt vergist uit onze druiven en wordt bewaard op de wijnmoer.Wij raden hem aan te gebruiken op 8°C met

lichtere gerechten.Ideaal bij vegetarische

gerechten.12% vol.

SAUVIGNON

MENDOZA WINE

De druivensoort Torrontes is een witte druif, meest geteeld in Argentinië. Deze druif

zorgt voor goede wijnen omdat de grond profiteert van zeer

warme dagen en frisse nachten.Frisse, bloemige wijn met subtiele noties van lychees.

Wij raden aan hem te gebrui-ken bij 8°C als aperitief met

lichte gerechten.13% vol.

TORRONTES

VINEDOS RUIZ JIMENEZ

Een echt Spaans uithangbord.Een karakterwijn, met noties van vers rood fruit, lichtjes

houtig.Drinken aan 18°C met

kruidige gerechten.Ideaal bij vegetarische bereidin-

gen met seitan.13% vol

85%TEMPRANILLO15% GARNACHA

MERK CODE OMSCHRIJVING BIO PACK P.A PROMO P.A.P BARCODE

NUTRIMENTO NUPAS1 PASSATA NATUUR BG 12 X 680 gr € 1,40 10% € 1,26NATURA-TOSC NUTAF2 EIERTAGLIOLINI BG 12 X 250 gr € 1,20 10% € 1,08

CHARENTES VCH2 LANDWIJN CHARENTAIS (Sauvignon)BG 6 X 75 cl. € 6,03 12% € 5,31RIOJA VPER RIOJA - WIJN PERSEUS 2010 BG 6 X 75 cl € 5,47 10% € 4,92ARGENTINE VVT3 VIN TORRONTES VIDA O. WIT BG 6 X 75cl € 6,18 8% € 5,69