Infoflash Mei - Juni 2012

18
Vanaf 15/05 tot 15/06/2012 Vanaf 15/05 tot 15/06/2012

description

Sinds de industriële revolutie en dit in enkele tientallen jaren onderging de algemene manier van voeding een radicale verandering. Een onvergelijkbare exodus uit het platteland zou de hoofdzakelijk agrarische samenleving existentieel en compleet veranderen. Onnodig te vermelden dat voor de industriële revolutie de voedingscombinaties simpel waren en afge-stemd op de boerentafel, de burgerlijke tafel en de tafel van de landheer, afgestemd op de producten die zij ter beschikking hadden en die in zekere zin een «macrobiotische» spirit hadden, die Meester Georges Oshawa - hij die het feodale Japan naar de moderne tijd zag evolueren ten tijde van de Meiji revolutie - erg zou hebben plezierd. In 1951 bood dokter Herbert Shelton «diegenen die de echte waarheid zoeken voor een gezond leven» zijn werk aan: «Food combining made easy», in het Frans vertaald als «Les combinaisons alimentaires». Het belangrijkste deel van dit werk is hier hernomen.

Transcript of Infoflash Mei - Juni 2012

Page 1: Infoflash Mei - Juni 2012

Vana

f 15/

05 to

t 15/

06/2

012

Vana

f 15/

05 to

t 15/

06/2

012

Page 2: Infoflash Mei - Juni 2012

Sinds de industriële revolutie en dit in enkele tientallen jaren onderging de algemene manier van voeding een radicale veran-dering. Een onvergelijkbare exo-dus uit het platteland zou de hoofdzakelijk agrarische samen-leving existentieel en compleet veranderen. Onnodig te ver-melden dat voor de industriële revolutie de voedingscombi-naties simpel waren en afge-stemd op de boerentafel, de burgerlijke tafel en de tafel van de landheer, afgestemd op de producten die zij ter beschik-king hadden en die in zekere zin een «macrobiotische» spirit hadden, die Meester Georges Oshawa - hij die het feodale Japan naar de moderne tijd zag evolueren ten tijde van de Meiji revolutie - erg zou hebben plezierd. In 1951 bood dokter Herbert Shelton «diegenen die de echte waarheid zoe-

ken voor een gezond leven» zijn werk aan: «Food combi-ning made easy», in het Frans vertaald als «Les combinaisons alimentaires». Het belangrijkste deel van dit werk is hier herno-men.

1) DE KLASSIFICATIE VAN DE VOEDINGSSTOFFEN:

-In de eerste plaats de eiwit-ten met zijn verscheidene sa-menstellingen en verbindingen. Men vindt ze bijvoorbeeld in zaden en noten (rijk aan olie) als amandelen, hazelnoten, sesam-zaad of pistachenoten. In de peulvruchten, pindanoten of sojabonen, in granen en natuur-lijk ook in dierlijke producten als vis, vlees, melk en kaas.

-Op de tweede plaats de kool-hydraten, ook wel glucides genaamd. Het gaat hier over

zetmelen en suikers. Dit gaat van zoet fruit zoals bananen en dadels tot meelachtigen, als alle granen, bonen en peulen en de groenten zoals artisjok, bieten en wortelen. -Op de derde plaats de vetten, afkomstig van oliehoudenden of dierlijke vetten.

-Op de vierde plaats het zure fruit. Bijvoorbeeld citrusvruch-ten, zure tomaten of ananas. -Op de vijfde plaats het halfzure fruit als zoete perzik, papaya en peren.

-Vervolgens de groene niet-zetmeel rijke groenten, met inbegrip van de vochtrijke groenten - ttz rijk aan sappen en zeer voedzaam - zoals knof-look, sjalot, broccolis, witloof, sla, veldsla en radijs.

DE KUNST OM ZICH GOED TE VOEDEN EN ONZE GEZONDHEIDHoe de verschillende voedingscombinaties te harmoniseren. Dossier geïnspireerd door de werken van dokter Herbert Shelton « de voedingscombinaties »

Page 3: Infoflash Mei - Juni 2012

-Tenslotte, een aparte vermel-ding voor de meloenachti-gen.

2) DE VERTERING:

-Teneinde ons organisme beter kan genieten van voeding, dienen de verschillende voedingsmiddelen door de verteringsprocessen wor-den «afgebroken», vervolgens «ge-

raffineerd» en tenslotte «genorma-liseerd». Enerzijds is dit mechanisch door het kauwen, het slikken en het vermalen in de maag. Anderzijds is het chemisch om de voedingsstof-fen helemaal te laten opnemen op de lange weg in het hele spijsver-teringsstelsel. De vertering begint in de mond en de maag. Dit zijn de belangrijkste momenten van het verterings-proces om de voedingsmiddelen zodanig te transformeren dat ze in de darmen kunnen worden verder opgenomen. De efficiëntie van de enzymes of de organische fermen-ten, die een rol spelen in de verte-ring hangt af van bepaalde condi-ties. Vandaar de belangrijkheid om van dichtbij de voedingscombina-ties te gaan bestuderen die een invloed hebben op dit verterings-proces. Het werk van de enzymes, dat lijkt op een fermentatie (afkomstig van bacteriën, dus in feite toxisch) dient aangepast te zijn aan elk voedingsmiddel voor een harmo-nieuze vertering. Dus is de menge-ling, in één dezelfde maaltijd, van verschillende types koolhydraten, vetten en eiwitten zeer belangrijk

voor de verteringscellen. Voor de mond is dit het amylase dat vrijkomt bij het kauwen. Zo wordt bijvoorbeeld het zet-meel omgezet in maltose, een complexe suiker die de darm nor-maal kan verwerken. Men zou dus moeten opletten, zetmelen en zu-ren niet te vermengen omdat deze laatsten de werking van de amylase tegengaan. In de maag zorgt pepsine voor de omzetting van eiwitten en lipase voor de vertering van vetten. De afscheiding van bepaalde se-creties dient dus te worden aan-gepast aan de verschillende voe-dingsstoffen. Bvb. op niveau van de mond; bij het eten van suiker is er veel speeksel maar weinig amylase. Opgeloste zetmelen trekken geen speeksel aan. Voor de maag zijn er nog veel meer nuances mogelijk. Dit leidt ons ertoe de verschillende voedingscombinaties te gaan be-schouwen.

3) DE VOEDINGSCOMBINATIES

-ZUREN-ZETMELEN: De zuren, zelfs zwak, vernietigen de amylase. Het is dus aan te be-velen zuren en zetmelen apart te nuttigen.

-EIWITTEN-ZETMELEN: Zetmeelhoudenden als granen, brood, aardappelen verstoren de vertering van eiwitbronnen als vlees, eieren, kaas en bepaalde vruchten; dus ook best apart in maaltijden verwerken.

Herbert Macgolfi n Shelton (6 oktober 1895 – 1985) was een gezondheids-leraar in de Verenigde Staten, vegetariër en verdediger van basische voedingsdiëten. Hij werd in 1956 voorgedragen door de amerikaanse vegetarische partij als presidentskandi-daat. Beschouwd als de vader van de dissociatieve voedingsleer, stichter van het hygienisme, een niet conventionele ge-neeskunde die zich baseerde op het zelfgenezende proces, rauwe voeding, het vasten en naturapatie. Na zijn dood werd zijn werk verdergezet door zijn opvol-gers en werd het over de hele wereld bekend.Sommige van zijn boeken, als ‘het Vasten’ en ‘Les Combinaisons alimen-taires’ worden beschouwd als klassiekers van de naturopa-tie.

Cod: LICA (Fr.) Verkoopprijs: 13€ -10% bij aankoop

van 6 stuks

Page 4: Infoflash Mei - Juni 2012

-EIWIT-EIWIT: Omdat het verteringsproces voor elk eiwit verschilt, is het best voor de gezondheid om in een maaltijd slechts één eiwitbron te gebruiken.

-ZUREN-EIWITTEN : Eiwitten en zuren samen verstoren de maagzurenafscheiding (hyper-zuurte) Het is dus best ze apart te gebruiken, in verschillende maaltij-den. Bijvoorbeeld noten en kaas, samen met zure vruchten zoals si-naasappel vormen helemaal geen ideale combinatie.

-VETTEN-EIWITTEN: De aanwezigheid van vetten ver-laagt de secretie van maagsappen en dit kan een aantal uren duren; dus is het aan te raden de vetten en de eiwitten in de maaltijden te scheiden. Bijvoorbeeld gaan room, boter, oliën, sauzen of vleesjus zeer slecht samen met noten, eie-ren en vlees. Te noteren valt ook dat veelvuldig gebruik van groene groenten, vooral dan rauw gege-ten het effect van de vetten gaan helpen neutraliseren.

-SUIKER-EIWITTEN: Suiker verlaagt het effect van de maagsappen waardoor het beter is suiker en eiwitten apart te ge-bruiken.

-SUIKER-ZETMEEL: De vertering van zetmelen begint in de mond en gaat verder in de maag, als de omstandigheden goed zijn. Suiker wordt pas verteerd in de dunne darm. Alleen gebruikt gaan ze snel door de maag naar de darm. Maar samen met andere voe-dingsstoffen blijven ze in de maag om deze te doen verteren. Omdat ze echter zeer snel verteren, geven ze met zekerheid een te zure fer-mentatie als gevolg. Het is dus best zeer voorzichtig te zijn met de combinatie zetmelen/suikers.

-MELOENACHTIGEN: Apart te gebruiken omdat ze mak-kelijk verteren. Samen met andere voedingsmiddelen, stagneren ze en kunnen ze darmgassen geven en ziektes veroorzaken.

-MELK: Melk gaat slecht samen met de meeste voedingsmiddelen, be-halve met zure vruchten.

-DESSERTEN: Volgens dokter Shelton te mijden!

4)»NORMALE» versus «AB-NORMALE» VERTERING:

-Om goed te begrijpen wat een «normale» vertering is, moet men

eerst de effecten van een «abnor-male» vertering bestuderen. Zo zien we dat zure fermentaties vaak ver-storingen veroorzaken in de dikke darm (vergeet niet dat darmkanker een typische ziekte van onze tijd is) waarbij deze verstoringen zorgen voor een te vaste ontlasting, of een te vloeibare ontlasting met onver-teerde bestanddelen, overvloe-dige gasvorming of alles te samen.

Wat helpt het diverse diëten te volgen als zij niet de juiste voedingscombinaties in acht nemen en vaak verteringspro-blemen veroorzaken?

Te bemerken valt ook dat alles wat het verteringsproces vertraagt of vermindert, de bacterievorming in de hand werkt en dus ook de fer-

mentatie enz....-Bijvoorbeeld eten als men moe is, zich overeten, eten als men ziek is of met een ernstige ontsteking of eten bij hevige emoties zorgt vaak voor een slechte voedingscombi-natie.

Als conclusie, is het interessant te noteren dat volgens dokter Shel-ton en ook volgens het aloude gezond verstand, een gezonde evenwichtige voeding een voorwaarde is voor een goede gezondheid en welzijn. Een der-gelijke goed gecombineerde voe-ding, indien niet intuitief, dan toch met de nodige informatie toege-past, zorgt voor een natuurlijke, makkelijke vertering en behoedt ons voor verschillende ziektes.

In het werk van de dokter Shel-

ton (in het Engels: Food combi-ning made easy, in het Frans: «Les combinaisons alimentaires») wor-den de verschillende types menu voorgesteld, met de veelvuldige mogelijkheden tot gezonde com-binaties.Het gaat hier over een erg bruik-bare bron van informatie, ons voorgesteld door de leider van de hygienistische beweging en dit al vanaf 1951. Cyrille de Lacombe

Page 5: Infoflash Mei - Juni 2012
Page 6: Infoflash Mei - Juni 2012

Kazen - Zuivel

Verse yoghurt : Natuur. Heerlijk om zo te eten. Zijn aroma en smeuïgheid zijn onovertroffen.Met een coulis van aardbei of framboos bekomt u een subliem dessert!Beschikbaar in 250 ml en 500 ml.

De geur en rijkdom van zijn smaak doen een veel hoger vetgehalte vermoeden.Integendeel...Voor ieder die een kwaliteitsvol, doch vetarm product zoekt.

Zachte geitenkaas.

Saksische specialiteit met 100% geitenmelk, gekenmerkt door aromatische zoete zachtheid.

De kleine camembert, vervaar-digd met goede Demeter melk.

Bio Mozzarella van gepasteu-riseerde koemelk. Hij wordt ge-maakt van biologische melk van geselecteerde boerderijen.Zijn verfijnde subtiele smaak is erg karakteristiek. Ideaal voor op pizza’s of verwerkt in rauwkostsa-lades.

Deze klassieker van het «koelvak» is bij ÖMA de vrucht van een lange ambachtelijke traditie.Hij werd altijd gemaakt met rauwe melk in de befaamde koperen vaten. Zijn smaak is licht nootjesachtig. Kinderen en kaasliefhebbers zullen hem erg appreciëren.

De BIBIO met vruchten zijn gemaakt op basis van gefermenteerde melk, zonder aroma of verdikkingsmiddel: enkel melk, vruchten en rietsuiker. Gefermenteerd met acidophilus en bifidus, waardoor de melk een hoog gehalte aan rechts-draaiend melkzuur ontwikkelde (L+).

- Rauwe melk - Toogverkoop

Argental met 25%vetgehalte

Geitencamembert Mozarella Emmental schijfjes

Yoghurt van Schapenmelk BIBIO’s met vruchtenDe kracht van probiotica

Schapen-, geiten- of mozzarella-kazen.... heerlijke volle smaken voor mooie lentedagen.

MERK CODE OMSCHRIJVING BIO BARCODE VERP. A.P. PROMO A.P.%

CREUSET CBR2 BRECOU VERS BG 1 X 135 gr 7%CREUSET CYB1 SCHAPENYOGHURT BG 1 X 500 ml 7%CREUSET CYB2 SCHAPENYOGHURT BG 1 X 250 ml 7%ÖMA OMBBA1 BIBIO BANAAN CITROEN BG 1 X 250 gr 7%ÖMA OMBCE1 BIBIO KERS VLIERBES BG 1 X 250 gr 7%ÖMA OMBMA1 BIBIO MANGO BG 1 X 250 gr 7%ÖMA OMBPE1 BIBIO PERZIK BG 1 X 250 gr 7%ÖMA OMBVA1 BIBIO VANILLE BG 1 X 250 gr 7%ÖMA OMCA1 CAMEMBERT ZACHT GEIT BG 1 X 125 gr 7%ÖMA OMMO1 MOZARELLA BG 1 X 125 gr 7%ÖMA OMARG ARGENTAL MAGERE BG 1 X 1 kg 7%ÖMA OMEM4 EMMENTHAL d'Allgäu BG 1 X 125 gr 7%

Verse Schapenkaas

BRECOU VERS : Klein schapenkaasje, gelepeld gevormd, wat hem erg smeuig maakt.De verpakking is aangepast aan de «vrije toogverkoop», wat erg gesmaakt wordt in de moderne winkels. Voor de liefhebbers van ambachtelijke kazen.

BARCODE

Page 7: Infoflash Mei - Juni 2012

Plantaardige oliën

Een zeldzame combinatieEen perfect evenwicht tussen omega-3 en omega-6 vetzu-ren, wat hem uitermate geschikt maakt in diëten ter voorkoming van hart-en vaatziektes.

Alle deugden van 2 belangrijke oliën in één enkele fles.

Deze pikante olijfolie met Es-pelette piment en verse look is onmisbaar om uw gerech-ten op smaak te brengen.Simpel lichtjes over bereidin-gen te gieten.

Een geut olie verhoogt de smaak van alle voedingsstoffen.

Na zijn opgang te hebben gemaakt in de grote restaurants, vindt men nu ook de bio versie in een kleine schenkfles.Het gaat hier over een balsamico-azijn die ingekookt wordt met riet-suiker, tot men een consistentie van een schenksiroop bekomt. Het evenwicht tussen de zoetigheid, de zuurte en de smaak van de balsa-mico is perfect

Olie «Olijf-Lijnzaad» Pikante olijfolie Balsamico creme

Lijnzaadolie: de «nieuwe» heer-lijkheid van de moderne tijd, de koning van de omega-3.Waar olijfolie eigen is aan het middellands zeegebied, heeft lijnzaadolie zich een naam ver-worven in het noordelijk deel van Europa als één der belang-rijkste bronnen van plantaardig vet, zoals ook koolzaadolie en hennepolie.De biologische Lijnzaadolie is de koning van de omega-3 vetzuren (58%). Hij bevat daar-naast ook een evenwichtige verhouding aan ome-ga-6(14%) en omega-9(18%). Hij is dus één der zeldzame oliën die meer omega-3 dan omega-6 bevat (verhouding tussen die twee het laagst van alle oliën (0.24), wat van hem een olie maakt om het evenwicht te herstellen in een dieet rijk aan omega-6.

Hoe werkt het?Om ons 30 jarig bestaan te vieren en ter gelegen-heid van het lanceren van een nieuw formaat fles, zullen sommige loten olie (flessen van 250ml en 500ml) verkocht worden met een kortingsbon van 0.50€. Dit kan worden ver-rekend bij de aankoop van een fles van 1 L.

Hoe kan de winkelier deze korting terug krijgen? Hij dient de ingevulde kor-tingsbon aan de VAJRA chauffeur mee te gevenOnze facturatiedienst zal de teruggegeven bons credi-teren en dit tot 15/03/2013.

Deze olie is heilzaam voor de gezondheid want hij verlaagt het gehalte aan slechte cholesterol (LDL), aan triglycerides en hij draagt bij tot de preventie van risicofacto-ren voor vaatziektes en immuni-teitsverstoringen.

SPECIALE PROMOTIESSPECIALE PROMOTIESLIJNZAADOLIELIJNZAADOLIEEen passie voor het «Terroir» en de Traditie van ambachtelijke oliën.

Ook beschikbaar

Nieuwe fles!

in 50 cl !

0,50€ korting aangeboden 0,50€ korting aangeboden bij aankoop van een fles van 1 Lbij aankoop van een fles van 1 L

MERK CODE OMSCHRIJVING BIO BARCODE VERP. A.P. PROMO A.P.%

VIGEAN & VAJRA HULB1 LIJNZAAD OLIE BG 6 X 250 ml 10%VIGEAN & VAJRA HULB3 LIJNZAADOLIE BG 6 X 500 ml 10%CLEARSPRING CLHOL1 OLIJF/LIJNZAADOLIE BG 8 X 250 ml 10%NUTRIMENTO NUHOP PIKANTE OLIE BG 6 X 250 ml 10%NUTRIMENTO NUCB1 BALSAMICOCREME BG 12 X 125 ml 10%

O BARCODE

Page 8: Infoflash Mei - Juni 2012

Het plantaardige alternatief

Haverzemelenwafels

Een bio drank van 100% rijst en een verrijkt met plantaardige calcium, die koud of warm kan genoten worden.

Ingrediënten: water, rijst (14%), koudgeperste zonnebloemolie, zeezout + alg kalkwier (0.4%) voor de versie met calcium «Natuurlijke» superieure kwaliteit door zijn vervaardiging op basis van volle rijst in granen.

Dit melkachtig vervangmiddel op basis van rijst kan een waar-dig alternatief zijn voor koemelk voor mensen die een allergie hebben aan dierlijke eiwitten, omdat ze geen allergene eiwitten bevatten.

Deze crèmig-vloeibare bereiding, gemaakt op basis van soja-bonen, is een waardig equivalent van verse room.

Gebruik ervan geeft uitstekende sauzen, lichter dan hun ‘room’versie, omdat het lage vetgehalte een heerlijke doch lich-tere keuken mogelijk maakt.

Zonder lactose, en vanzelfsprekend ook zonder cholesterol. Men kan het voor gemixte soepen gebruiken om een cremige textuur te krijgen; om sauzen te maken.

Zonder suiker - zonder lactose - zonder cholesterol Zonder gluten - Zonder lecitine - Zonder aroma’s.

Dranken op basis van volle rijst Bio kookroom op basis van SOJA

Natuur

Vanille

Erg arm aan kalorieën; deze fijne hartige wafeltjes kunnen brood vervangen tijdens de maaltijd, maar zorgen ook voor originale ideeën als voorgerecht of als aperitief.Opwarmen in een broodrooster, de oven of in een pan, 2 mi-nuten aan elke kant.Ingrediënten: water, haverzemelen* 26.1%, eiwitpoeder*, magere melkpoeder*, rijsmiddel (tarwezetmeel*, natriumbi-carbonaat, kaliumtartraat), zout.

Erg arm aan kalorieën. Deze licht zoete wafels, gezoet met agavensiroop kunnen zo worden gegeten of met een beetje confituur en zijn ideaal als licht ontbijt.Opwarmen in een broodrooster, de oven of in een pan, 2 minu-ten aan elke kant.Ingrediënten: water, haverzemelen* 25.3%, agavensiroop*, eiwitpoeder*, magere melkpoeder*, natuurlijk vanille-aroma 0.63% (waaronder vanilleextract*), rijsmiddel (tarwezetmeel*, natriumbicarbonaat, kaliumtartraat), zeezout.

6 maanden bewaartijd (geen koelkast nodig)

Calcium met KalkwierNatuur

* bio

MERK CODE OMSCHRIJVING BIO BARCODE VERP. A.P. PROMO A.P.%

SOY CRSO2 BIOSOY SOYA CUISINE 3 + 1 BG 24 X 20 cl 3+1RICE & RICE PROCA1 RIJSTDRANK MET CALCIUM BG 10 X 1 L 10%RICE & RICE PRONA1 RIJSTDRANK NATUUR BG 10 X 1 L 10%CEREALPES CERN CEREALPES NATUUR LH BG 12 X 4x60 gr 10%CEREALPES CERV CEREALPES VANILLE LH BG 12 X 4x60 gr 10%

Page 9: Infoflash Mei - Juni 2012

VAJRA gamma met 10% extra product

Linzen zijn een echte «klas-sieker» onder de gekiemde groenten. Met zijn uitzonderlijk gehalte aan ijzer en eiwitten helpt hij mee chronische vermoeidheid te bestrijden. Zwarte BELUGA linzen (zwart en heel glad) met een heerlijk aroma, met een bloemige textuur, waardoor hij zich mak-kelijk in puree en soepen.

In China beschouwd als een zaadje met duizend-en-één medicinale eigenschappen. Rijk aan vitamines: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, E. Het bevat ook vele mineralen en oligo-elementen, waaronder enkele zeldzame: calcium, fosfor, ijzer, magnesium, sili-cium, chroom, nikkel, koper, selenium.

Haver wordt beschouwd als een graan dat versterkt en verwarmt. Het is het graan rijkst aan vetten, die voor 80% onver-zadigd zijn. Vitamines: B1, B2, B3, B5... Omdat het bestanddelen bevat die goed zijn voor de groei, is dit graan goed voor kinderen.

Het gaat hier over een «gluten»rijst, dat veel wordt gebruikt in de vorm van dessert in aziatische restau-rants. In meelvorm bevat het veel zetmeel, en is het dus een sterk bindmiddel, erg makkelijk bij bereiding van puddings, rijstpannekoekjes, nems....

• ZWARTE BELUGA LINZEN • ZWART SESAMZAAD • HAVERCRÈME • ZOETE RIJST

Essenenbrood

De hoge voedingswaarde van de gekiemde broden komen van de zeer specifieke productiemethode. In een eerste fase worden de beste biologische granen geweekt in zuiver water. Dit garandeert een goede kieming. Eens gekiemd worden ze gemalen en soms ge-mengd met andere ingrediënten, in vormen gedaan en gebakken op lage temperatuur. Het kiemen van de granen verhoogt sterk het gehalte aan eiwitten, vitamines en enzymes van de broden, en de complexe zetmelen van het graan worden omgezet in natuurlijke, mak-kelijk opneembare suikers.

Gekiemde spelt, rozijnen.Gekiemde volle tarwe, lijnzaad, zonnebloempitten.

Tarwe en Zonnebloempitten Spelt en rozijnen

• Rijk aan vezels• Arm aan calorieën• Zonder dierlijke producten

• Zonder toegevoegde vetten

• Zonder gisten• Zonder zout• Zonder toegevoegde suiker

Het gekiemd brood: een brood

zoals de natuur het wenste!

MERK CODE OMSCHRIJVING BIO BARCODE VERP. A.P. PROMO A.P.%

VAJRA RG4 ZOETE RIJST BG 6 X 500 gr 10% GRATIS

VAJRA FCA4 VOORGEKOOKT HAVERMEEL BG 6 X 400 gr 10% GRATIS

VAJRA GRSN4 ZWARTE SESAM BG 6 X 300 gr 10% GRATIS

VAJRA LN4 ZWARTELINZEN BELUGA BG 6 X 500 gr 10% GRATIS

VAJRA SVP3 GEKIEMD BROOD ZONNEPIT BG 8 X 400 gr 10%VAJRA SVP7 GEKIEMD SPELT-ROZIJNEN BROODBG 8 X 400 gr 10%

O BARCODE

Page 10: Infoflash Mei - Juni 2012

• POMPOEN EN SOJASojabonen, zonnebloem-pitten, pompoenpitten, zeezout.

• SOJA EN VEENBESSENPompoenpitten 35%, so-jabonen 30%, gedroogde appel 20%, veenbessen 15% (veenbessen, appel-diksap, zonnebloemolie), zeezout.

• AMANDELEN MET TAMARIAmandel, tamari

• POMPOENPITTENPompoenpitten, tamari, zout

Snack «apero» met GEROOSTERDE zonnebloempitten

Vruchtensap APPEL-PEER

Een kwaliteitsproduct verkoopt zichzelf... De sappen zijn op na-tuurlijke wijze troebel, wat maakt dat de anti-oxydanten nog zeer aanwezig zijn, in tegenstelling tot gefilterde sappen.

appelsapperensap

Clearspring stelt u vier snacks van hoge kwaliteit voor!Gepresenteerd in een individueel vershoudzakje.Ideaal voor in de rugzak of de boekentas en om als smaakvol en energiegevend tussendoortje.

MERK CODE OMSCHRIJVING BIO BARCODE VERP. A.P. PROMO A.P.%

CLEARSPRING GAG1 SNACK AMANDEL/TAMARI BG 15 X 30 gr 10%CLEARSPRING GCG1 SNACK MIX SOJA/VEENBES BG 15 X 30 gr 10%CLEARSPRING GMG1 SNACK MIX MET GEROOSTERDE SOJABG 15 X 35 gr 10%CLEARSPRING GPG1 SNACK POMPOEN GEROOST/TAMARI BG 15 X 30 gr 10%VAJRA DMSH1 SHOYU DEMETER BG 9 X 500 ml 10%VAJRA DMSH2 SHOYU DEMETER BG 6 X 1 L 10%VAJRA JTT1 TERYAKI BG 6 X 500 ml 10%3 WILGEN DWJ2 APPEL/PERENSAP BG 6 X 1 L 10%

Page 11: Infoflash Mei - Juni 2012

Lotus thee Lotus is een heilig karakter is verschillende godsdiensten, meer bepaald in het hin-doeïsme en het boeddhisme. In Japan is de godin van de natuur gezeten op een lotusbloem. De Japanse dichter Nakumura Yutaka zegt van de lotus « de gaten van de wortelstok zijn zoals ze zijn, ttz leeg, niet bestaand, maar het proeven van de wor-telstok van de lotus, of men het wil of niet, is als het leven tot zich nemen»Te noteren valt dat alle delen van de lotus medicinale gaven hebben die gebruikt worden in de chinese kruidengeneeskunde: bladeren, meeldraden, bladsteel, zaden, wortelstok, wortelknopen, takken....De worteltak van lotus kan rauw, in sap, gekookt, gestoofd, gefrituurd of gestoomd worden gebruikt.

Men kan het ook gebruiken in de poedervorm. Welke zijn de voordelen van lotuspoe-der (lotus thee)?De fysieke gelijkenis tussen de lotuswortel en de longen is een aanduiding van zijn genees-kundige werking. Lotuswortel wordt traditionneel gebruikt om diverse ademhalingsproble-men te helpen bestrijden. Lotus thee is gegeerd en afdoend, meer bepaald om hoest te verlichten en de longen te versterken.

Hoe een lotus thee het best te gebruiken?

1- Doe een lepel lotuspoeder in een glas koud water. Meng goed en breng aan de kook (regelmatig roeren)2- op zacht vuur in wijzerzin blijven roeren en 5 à 10 minuten laten koken.3- Dien op en drink de thee goed heet. Het is een opbeurdende thee met een smaak die dicht aanleunt bij cacao.

De versie die wij aanbieden is verrijkt met gemberpoeder om een nog meer versterkende kracht te krijgen.

«Aderversterkend»Het bosbesblad is rijk aan flavonoides en proantocyanidol. Dank zij de polyfenolen wordt het traditionneel gebruikt voor de werking op proble-men met bloedvaten, alsook voor lichte diarrhee. De bladeren hebben eveneens een ontsmettende water-afdrijvende werking.

«Geschikt in een periode ter voorbe-reiding van een dieet»Lindespint heeft een groot bereik aan gebruik omdat het werkt op het goed functioneren van o.a. lever, gal-blaas, nieren en darmen. Lindespint is aldus gebruikt tijdens de wisseling van seizoenen waarbij het organisme grondig dient te worden gereinigd.

Rode Wijnblad De bladeren van de rode wijnstok bevatten antocyanosides en tan-nines. Deze bestanddelen heb-ben een beschermende werking op bloedvaten en vergemakkelij-ken de bloeddoorstroming. Daar-om wordt rode wijnblad gebruikt voor bloedcirculatie-problemen en tegen zware benen.

• BOSBESBLAD • LINDESPINT • RODE WIJNBLAD

MERK CODE OMSCHRIJVING BIO BARCODE VERP. A.P. PROMO A.P.%

TERRASANA JHL3 LOTUS GEMALEN NB 6 X 50 gr 10%HERBIER DE FRANCE HFMY1 BOSBESBLAD BG 3 X 25 gr 10%HERBIER DE FRANCE HFTI1 LINDESPINT BG 6 X 50 gr 10%HERBIER DE FRANCE HFVI1 ROOD DRUIVENBLAD BG 6 X 50 gr 10%

O BARCODE

Page 12: Infoflash Mei - Juni 2012

Tomatensauzen

Deegwaren

• PASTA OP BASIS VAN VOLLE RIJST Een volledig en smaakvol gamma deegwaren op basis van bio rijst (vol en geteeld in Italië).Het gamma is gegarandeerd glutenvrij en de re-cepten zijn echte alternatieven voor zij die geen gluten mogen eten.Het koken is eenvoudig en snel, zoals tarwedeeg-waren.

• DEEGWAREN MET VERSE EIEREN

Een biologische zachte pasta, die erg dicht aan-leunt bij verse pasta.TAGLIATELLES en TAGLIOLINI, biologisch met verse eieren.

TAGLIOLINI: lang, ongeveer 2-3 mm breed en één milimeter dik

-gaat samen met alle sauzen-

• VOLLE KAMUT® SPAGHETTI

Kamut is een oude soort «tarwe», afkomstig uit het oude Egypte.

Deze pasta richt zich tot de kenners die een hoogwaardig

culinair product zoeken.

3 Nieuwe sauzen :

en een (dubbele) tomatenconcentraat

333 NNNiiieeuuwwwee ssaauuuzzzeeenn :::TOFU, SEITAN, AUBERGINES

• BASILICUMSAUSTomaten, basilicum, koudge-perste olijfolie, look, zeezout.

• SAUS ARRABIATATomatenpulp, ui, piment, koudge-perste olijfolie, zeezout.

• SAUS «OP GROOTMOEDERS WIJZE»Tomaten, wortelen, uien, koudge-perste olijfolie, selder, witte wijn, zeezout.

• CHAMPIGNONSAUSTomaten, champignons, koudge-perste olijfolie, uien, witte wijn, pe-terselie, zeezout.

• AUBERGINESAUSTomaten, aubergine, koudge-perste olijfolie, zout, witte wijn, ui, basilicum.

• TOFUSAUSTomaten, champignons (Agaricus bisporus), tofu (gele soja, nigari zout), ui, koudgeperste olijfolie, tamari (soja, zeezout, mirin (zoete rijst, water, rijst), geroosterd gerst-meel, koji (aspergillus orizae), witte wijn, peterselie, gember.

• SEITANSAUSTomaten, seitan (tarwemeel, wa-ter, tamari, kombu, gember, basi-licum, origano, marjolein, rode paprika), ui, koudgeperste olijfolie, tamari (soja, zeezout, mirin (zoete rijst, water, rijst), geroosterd gerst-meel, koji (aspergillus orizae), witte wijn, look, gember.

• GROENTENSAUSTomaten, uien, paprika’s, auber-gines, courgettes, koudgeperste olijfolie, witte wijn, zeezout.

MERK CODE OMSCHRIJVING BIO BARCODE VERP. A.P. PROMO A.P.%

NUTRIMENTO NUSL GESAUTEERDE GROENTEN SAUSBG 6 X 280 gr 10%NUTRIMENTO NUST1 TOMATEN-BASILICUMSAUS BG 6 X 280 gr 10%NUTRIMENTO NUST2 TOMATENSAUS -ARABIATA BG 6 X 280 gr 10%NUTRIMENTO NUST3 TOMATENSAUS "DELLA NONNA" BG 6 X 280 gr 10%NUTRIMENTO NUST4 TOMATENSAUS CHAMPIGNONSBG 6 X 280 gr 10%NUTRIMENTO NUSTO TOFUSAUS BG 6 X 280 gr 10%NUTRIMENTO NUSM SEITANSAUS MATRICIANA BG 6 X 280 gr 10%NUTRIMENTO NUSAU AUBERGINESAUS BG 6 X 280 gr 10%NUTRIMENTO NUCTT DUBBEL TOMATENCONCENTRAATBG 12 X 130 gr 10%RICE & RICE PROPR2 PENNE 100% VOLLE RIJST BG 12 X 250 gr 10%RICE & RICE PROSPIR2 SPIRELLI 100% VOLLE RIJST BG 12 X 250gr 10%RICE & RICE PROSPR2 SPAGHETTI VOLLE RIJST BG 18 X 250gr 10%TOP GRAIN PROKSP2 SPAGHETTI KAMUT® VOL NB 12 X 500 gr 10%NATURA-TOSC NUTAF1 EIERTAGLIATELLE BG 12 X 250 gr 10%NATURA-TOSC NUTAF2 EIERTAGLIOLINI BG 12 X 250 gr 10%GG

GGGGGG

GGGGGGGGG

GGGGG

GGGGG

GGGGG

GGGGG

GGGGG

GGGGG

GGGGG

GGGGG

GGGGG

O BARCODE

GGGGG

Page 13: Infoflash Mei - Juni 2012

Flakes nature : 100% céréales

Koeken

• BRAMEN Abrikozen • AARDBEI • PRUIMEN • BOSVRUCHTEN • BOSBESSEN

• 100% FRUIT MET APPELDIKSAPProbios, reeds gekend omwille van zijn kwaliteitsproducten, stelt u een gamma fruitspreads voor zonder weerga!

Tot 70% vruchtenGezoet met appeldiksap!

Het kookproces op lagere temperatuur (80°C) bewaart zowel de vitamines als de onevenaarbare smaak van de verse zon-gerijpte Italiaanse vruchten.Opdat de confituur «pakt» en niet beschimmeld is de concen-tratie van natuurlijke suikers in de vruchten essentieel. Probios koos de beste vruchten van de markt om een onbe-rispelijk product te verkrijgen.

Volle speltkoek gevuld met abrikoos. Met compote van perzik en abrikoos 35% ( maissiroop 87%, appelpuree, perzikpuree, abrikozenpuree 10%, pectine van citrusvruchten, citroen-zuur, natuurlijk aroma’s), ongebuild speltmeel 20%, rijstmeel, rijstsiroop 15%, ongehydreerde plantaardige olie, rijsmiddelen (monocalcium-fosfaat, natriumbicarbonaat), zout, natuurlijke aroma’s.

Volle spelkoek gevuld met bosbes-sen. Met compote van bosbessen 35% (maissiroop 86%, appel-puree, bosbessenpuree 23%, pec-tine van citrusvruchten, citroenzuur, natuurlijk aroma’s), ongebuild speltmeel 20%, rijstmeel, rijstsiroop 15%, ongehydreerde plantaar-dige olie, rijsmiddelen (monocal-ciumfosfaat, natriumbicarbonaat), zout, natuurlijke aroma’s.

Speltcake met cacao. Ingre-diënten: rietsuiker, speltmeel, eieren, zonnebloemolie, cho-colade (rietsuiker, cacaoboter, cocaomassa, sojalecitine), lupi-nemeel, zout, rijsmiddel (natrium-bicarbonaat, calciummonofos-faat), natuurlijk vanille-aroma.

Een gamma zachte tarwekoeken, van uitsluitend Italiaanse makelij. Heerlijke gezonde recepten, aan-gepast aan de moderne levens-stijl.Tarwemeel, rietsuiker, plantaardige olie, tarwestroop, tarwezemelen, rijsmiddel, zout, natuurlijke aroma’s

Gevuld met abrikoos Chocolade speltcakesGevulde bosbeskoek Tarwekoekje

MERK CODE OMSCHRIJVING BIO BARCODE VERP. A.P. PROMO A.P.%

PROBIOS PROPAB ABRIKOZEN BELEG BG 6 X 330 gr 10%PROBIOS PROPBO WOUDVRUCHTEN BELEG BG 6 X 330 gr 10%PROBIOS PROPFR AARDBEI BELEG BG 6 X 330 gr 10%PROBIOS PROPMU BRAAMBESSEN BELEG BG 6 X 330 gr 10%PROBIOS PROPMY BOSBESSEN BELEG BG 6 X 330 gr 10%PROBIOS PROPPR PRUIMEN BELEG BG 6 X 330 gr 10%BREAK & BIO PROFA ABRIKOZEN-SPELTKOEKEN BG 10 X 6x33 gr 10%BREAK & BIO PROFMY SPELTBISCUITS MET BOSBESSEN BG 10 X 6x33 gr 10%BREAK & BIO PROFC1 FARRO SPELT - CACAO CAKE BG 12 X 4x45 gr 10%LA VIA DEL GRANO PROFR1 TARWEKOEKJE BG 10 X 300 gr 10%

Vruchtenbeleg zonder toegevoegde suiker

O BARCODE

Page 14: Infoflash Mei - Juni 2012

Het andere ontbijt...

KA’RE GEVULD CHOCOLINETTE+ Heerlijke kussentjes van knapperige granen, gevuld met een chocolade hartKa’ré chocolinette = recept met een zeer arm gluten-gehalte. Een nieuw koekje gemaakt van mais en rijst en het hart van chocolinette+ chocolade (zonder palmvet en lactosevrij).

VOLLE GEPOFTE RIJST volle gepofte rijst.

CROUSTY KASTANJE Knapperige bolletjes van granen met verschillende smaken (Chocolade, kastanje, quinoa) Rijst, kastanjemeel, rietsuiker.

Wat is een geëxtrudeerd product?Om een geëxtrudeerd product te maken dient men eerst het meel te mixen met water om een homogene men-geling te krijgen. Deze deeg wordt in een extrudeur geperst en hier onder druk gekookt. Ten slotte gaat het dan door een mal waardoor het product zijn finale vorm krijgt (vlokken, bolletjes, ringen...).

Céréco - Grillon d’Or : een partnerschap met zijn producenten.

GEPOFTE BOEKWEIT MET HONING gepofte boekweit 62%, honing, bleke rietsuiker.

Een grote verscheidenheid van recepten om de kin-

deren hun ontbijt te laten variëren en om hen nieuwe

smaken te leren ontdekken.

«Al sinds verschillende jaren hebben wij een politiek van nabijheid en solidariteit met onze producenten geïnstalleerd. Wij werken met 4 groepen producenten : La Corab (Poitou-Charentes), les Greniers Bio d’Armorique (Bretagne), Biocer (Normandie), la Cocebi (Centre Bourgogne) die ons de granen leveren. Wij spra-ken met hen de prijs en de jaarlijkse volumes af, met een faire prijsafspraak naar de boeren toe.

Dankzij dit partnerschap dragen wij bij tot de ontwikkeling van de Franse bio-landbouw en het behoud van de granenvariëteit. Wij steunen aldus bijvoorbeeld de cultuur van soorten, die in de gangbare landbouw erg verwaarloosd zijn, zoals gerst, rogge en boekweit.Of ze nu uit Frankrijk komen, of gerijpt hebben in de warmere landen; onze basisproducten komen maximaal van telers waar-mee we een duurzaam partnerschap opstelden...

MERK CODE OMSCHRIJVING BIO BARCODE VERP. A.P. PROMO A.P.%

GRILLON D’OR OCKA KA'RE GEVULD met Chocopasta BG 8 X 375 gr 10%GRILLON D’OR OCCHA CROUSTY KASTANJE BG 10 X 300 gr 10%GRILLON D’OR OCF1 VOLLE RIJST-POP BG 8 X 200 gr 10%GRILLON D’OR OCFS GEPOFTE BOEKWEIT MET HONING BG 6 X 200 gr 10%

Page 15: Infoflash Mei - Juni 2012

Granenvlokken (haver, tarwe, gerst, rogge), rietsuiker, granenbolletjes, ongehard palmvet, tarwestroop, rode vruchten 4% (framboos, aardbei, bos-bes), tarwemeel, geroosterde aman-delen, geraspte kokos, sesamzaad, maisvlokken natuur.

Zwarte chocolade 70% cacao met geconfijte sinaasschil

Het fruitige van de sinaasappel met het krachtige van de cacao, voor een karaktervol aroma. 73.9% chocolade bestaande uit 73.9% cacaomassa en cacao-boter +26.1% rietsuiker 26.1% geconfijte sinaasappel

Zwarte 70% chocolade met «fleur de sel»

Een subtiele zoet-zoute mengeling, doet het gehemelte tintelen door de combinatie van chocolade met zoutkristallen.99% chocolade bestaande uit 73.9% cacaomassa en cacaoboter+26.1% rietsuiker1% fleur de sel

Zwarte 70% chocolade met gember

Probeer dit originele, intense recept!90% chocolade bestaande uit:73.9% cacaomassa en cacaoboter +26.1% rietsuiker10% geconfijte gember

Vlokken (van haver, tarwe, gerst, rogge), vruchten (dadels, appels, rozijnen, abrikozen, amandelen, cocos) tarwestroop, rietsuiker, tarwe-meel, palmvet, gepofte granen (rijst, gerstemalt, tarwe, haver, suiker, zout), sesam, maisvlokken.

Granenvlokken (spelt 32%, haver), bleke rietsuiker, chocoladestukjes 12%, rijstbolletjes, ongehard palmvet, rijstsiroop, cacao-omhulde quinoa-vlokken, speltvlokken 2%, speltmeel 2%.

KROUNCHY MET FRUITS

GECONFIJTE SINAAS

VRUCHTENKROUNCY FAMILIEZAK 1KG

FLEUR DE SEL

SPELTKROUNCHY MET CHOCO

GEMBER

Economisch formaat voor familie en voor fijnproevers.

Aan uw alles het plezier van een échte chocolade !

MERK CODE OMSCHRIJVING BIO BARCODE VERP. A.P. PROMO A.P.%

GRILLON D’OR OCF6 FRUIT KROUNCHY BG 6 X 500 gr 10%GRILLON D’OR OCM5 KROUNCHY FAMILIEZAK/FRUIT BG 8 X 1 kg 10%GRILLON D’OR OCF18 KROUNCHY SPELT CHOCO. ZWART BG 6 X 500 gr 10%SAVEURS ET NATURE SNF03 ZWARTE CHOCOLADE EN GEMBER BG 10 X 100 gr 10%SAVEURS ET NATURE SNF04 ZWARTE CHOCOLADE EN SINAAS BG 10 X 100 gr 10%SAVEURS ET NATURE SNF10 CHOCOLADE ZWART BLOEMZOUT BG 10 X 100 gr 10%

Page 16: Infoflash Mei - Juni 2012

Algen

Kruidenmengelingen

Fleur de sel

• TABOULE MENGELINGZoete munt, pepermunt, paprika, ui, peterselie

• MENGELING FIJNE KRUIDEN/LOOKPeterselie, bieslook, look

• CHILI MENGELINGPaprika, komijn, tomaat, oregano, ko-reander, ui, look, piment.

• GRILL-MENGELINGPaprika, komijn, provencekruiden, fijn zout, mosterd, look, zwarte peper.

• PEPERKOEKMENGELINGKaneel, anijszaad, steranijs, kardam-mon, kruidnagel, gember.

• DEEGWARENMENGELINGZachte piment, tomaat, oregano, fijn zout, basilium, ui, sjalot, look.

• RIJSTMENGELINGkurkumma, milde spaanse peper, oregano, peterselie, zout, ui, zwarte peper, rozemarijn,

muskaatnoot.

Erg zeldzaam zout, van nature wit, ongebroken, ongewassen. Het «Fleur de Sel» van Guerande «Le Guérandais» behoudt zijn rijkdom aan oligo-elementen en zijn onovertroffen smaak.Bereidingswijze: zet het op tafel voor de smaak van uw bereidingen nog beter tot hun recht te doen komen, op het eind van de kooktijd toe-voegen om het krokante te behouden.

• AGAR-AGAR IN POEDERErg laag kalorie-gehalte, verbetert de darmtransit. Agar-agar is rijk aan ijzer en aan calcium.

• HARICOTS DE MEREchte «zeegroente». Dit zeewier is erg delicaat met een mengeling van zachtheid en jodium, met een zachtsmeltende textuur.

MERK CODE OMSCHRIJVING BIO BARCODE VERP. A.P. PROMO A.P.%

COOK COMT1 TABOULE MENGELING BG 3 X 17 gr 10%COOK COMAF1 MENGELING LOOK&FIJNE KRUIDENBG 3 X 6 gr 10%COOK COMCH1 MENGELING CHILI BG 3 X 35 gr 10%COOK COMGR1 MENGELING VOOR DE GRILL BG 3 X 35 gr 10%COOK COMPE1 MENGELING PEPERKOEK BG 3 X 32 gr 10%COOK COMPT1 MENGELING DEEGWAREN BG 3 X 30 gr 10%COOK COMR1 MENGELING VOOR DE RIJST BG 3 X 27 gr 10%GUERANDAIS GSFL1 FLEUR DE SEL DE GUERANDE NB 12 X 500 gr 10%GUERANDAIS GSFL2 FLEUR DE SEL KATOENEN ZAKJE NB 12 X 250 gr 10%GUERANDAIS GSFL4 FLEUR DE SEL DE GUERANDE NB 12 X 125 gr 10%MARINOE BACA AGAR-AGAR POEDER BG 6 X 140 gr 10%MARINOE BAH1 ZEEBOONTJES NATUUR NB 6 X 170 gr 10%

Madagascar,

Turkije,

Egypte,

Frankrijk...

O BARCODE

Page 17: Infoflash Mei - Juni 2012

Landwijn Baronnies (la Drôme)

BIO’RONNIES WIT

2010CHARDONNAY EN VIOGNIER

DEGUSTATIE : bloemige wijn, mineraal en fris ideaal als aperitief, goed samen-gaand met vis, schaaldieren en kaas-specialiteiten.

Alc. 12,5% vol - 750 ml

BIO’RONNIES ROSÉ

2010MERLOT, GRENACHE EN SYRAH

DEGUSTATIE : zeer fruitige wijn en vol van smaak. Ideaal als aperitief en rond een barbecue, ook heerlijk bij een exotische keuken.

Alc. 12,5% vol - 750 ml

BIO’RONNIES ROODMERLOT, GRENACHE, SYRAH ET CABERNET SAUVIGNON

2010DEGUSTATIE : harmonie tussen zeer rijpe rode en zwarte vruchten, vol in de mond en tanninerijk. Goed bij gegrilld vlees, charcuterie en kazan. Deze wijn komt beter tot zijn recht na 30 minuten in een karaf.

Alc. 12,5% vol - 750 ml

DE LIEFDE VAN EEN GOED WERKWij telen wijnstokken volgens

«beredeneerde bescherming»Hiervoor hebben we een aantal verplichtingen:-om in de wijngaard een technisch netwerk van insekten- en ziektenobservaties te hebben-om een tolerantiedrempel voor parasieten te hebben die erg strikt gedefiniëerd is, waarbij een interventieplan is bepaald.-in geval van nood: het exclusieve gebruik van behandelmethodes die zeer specifiek en precies neergescheven zijn, zonder secundaire effecten op flora en fauna.-en tenslotte om, op het moment van oogst, de analyses van de druiven te doen, om zich ervan te verzekeren dat er totaal geen residu’s zijn.Het is dus een druiventeelt die perfect «zuiver» is, waarbij de productie van de wijn, in handen van Valéry LIOTAUD, gediplomeerd oenoloog, traditionele, want reeds verschillende generaties beproefde methodes combineert met de nieuwe mogelijkheden van de moderne technologie.

Wijn afkomstig van druiven, geteeld volgens de biologisch gecertifieerde landbouw ECOCERT SAS F-32600 met vermelding DEMETER.

MERK CODE OMSCHRIJVING BIO BARCODE VERP. A.P. PROMO A.P.%

V-LA DRÔME VBR1 RODE WIJN BIO'RONNIES DM 6 X 75 cl 7%V-LA DRÔME VBR2 WITTE WIJN BIO'RONNIES DM 6 X 75 cl 7%V-LA DRÔME VBR3 ROSE WIJN BIO'RONNIES DM 6 X 75 cl 7%

O BARCODE

Page 18: Infoflash Mei - Juni 2012

Een groot deel van de consumenten is zeer selectief in de keuze van de geurstoffen die ze gebruiken. Het wordt dus van kapitaal belang om ze zelf te kunnen toevoegen aan alledaagse cosmetica. Een neutraal gamma zoals deze biedt de mogelijkheid om zulke producten te personaliseren volgens de behoeftes van het moment.Bijvoorbeeld zullen enkele druppels lavendelessence in de shampoo een kal-merend effect geven aan zij die net een zware activiteit achter de rug hebben of veel stress ondergingen. Voor een student in tijden van examen kan men enkele druppels rozemarijn toevoegen om de concentratie te bevorderen.

Bij het beschouwen van de industriële samenlevingen , valt op dat de specta-culaire groei van allergieën, sinds enkele decennia een direct gevolg is van de mi-leueffecten. Het gebeurt geregeld dat de consument erg gevoelig wordt aan welbe-paalde substanties. Het is dan ook normaal te noemen dat Vajra aan zijn klanten een gamma neutrale, 100% natuurlijke en bio-logische producten voorstelt.De Urtrekram producten behoeven geen introductie meer. In hun simpele gezonde samenstelling vindt men de nodige ingre-diënten terug, nodig voor de dagelijkse gezonde en frisse hygiëne.Douchegel, zeep, shampoo... allen ge-garandeerd door de Deense vereniging « Astma-Allergi », enkel samengesteld uit water, kokosolie en verzeepte mais-glucose, plantaardige glycerine, zeezout en citruszuren. Volledige afwezigheid van allergene substanties, geen parabenen of andere bewaarmiddelen. Deze producten bezorgen u een hygiëne zonder risico’s

Dit gamma biedt een mooie gelegenheid om beter aan onze gezondheid te werken zonder impact te hebben op het milieu. Het is ook goed te vermelden dat deze produc-ten niet op dieren zijn getest.

LICHAAMSVERZORGING ZONDER PARFUM

WAAROM EEN GAMMA ZONDER PARFUM?

ZEEP ZONDER PARFUM ZEEP ZONDER PARFUM

Lichaamsverzorging «zonder parfum»

[email protected]

Tel: +32 2 731 05 22 Fax : +32 2 782 15 91

ZOMERVAKANTIE

MERK CODE OMSCHRIJVING BIO BARCODE VERP. A.P. PROMO A.P.%

URTEKRAM SCBL BABYLOTION ZONDER PARFUM BG 6 X 250 ml 10%URTEKRAM SCBN BALSEM ZONDER PARFUM BG 6 X 250 ml 10%URTEKRAM SCBSH BABY SHAMPOO ZONDER PARFUMBG 6 X 250 ml 10%URTEKRAM SCGDN DOUCHE GEL ZONDER PARFUM BG 6 X 500 ml 10%URTEKRAM SCSN ZEEP ZONDER PARFUM NB 12 X 100 gr 10%URTEKRAM SHN1 SHAMPOO ZONDER PARFUM BG 6 X 250 ml 10%URTEKRAM SHN2 SHAMPOO ZONDER PARFUM BG 6 X 500 ml 10%

SHELTON LICALES COMBINAISONS ALIMENTAIRES -BOOK - 1 X pce/st. 10% ( 6x )

Leveringskalender

O BARCODE