Iedere kilo telt lichtgewicht chassis - mm-book. Met 1.200 liter gas in lichtgewicht tanks, geeft

download Iedere kilo telt lichtgewicht chassis - mm-book. Met 1.200 liter gas in lichtgewicht tanks, geeft

of 28

 • date post

  26-Feb-2019
 • Category

  Documents

 • view

  212
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Iedere kilo telt lichtgewicht chassis - mm-book. Met 1.200 liter gas in lichtgewicht tanks, geeft

IAA 2010Veel nieuwigheden Pagina 4

Nieuwe dealerScania alblaSSerdam Pagina 15

Iedere kilo teltlichtgewicht chassis

- Young European Truck Driver 2010- Scanias Services- Scania Used Parts

KING OF THE ROAD

Nr 8/2010 WWW.SCANIA.COM #8

4 IAA 2010 Scania in de aanval

6 Getuigenissen Werkplaatsen en mecaniciens van Scania getest op

service. Getuigenissen van tevreden klanten: Groenleer Materiaalrecycling, R. De Meulenaere, Transport Koenen en JPS Services.

8 Partsline Een succesformule voor onderdelen

9 Tabaknatie Een meer dan tevreden klant van Partsline

10 Brandstofverbruik De valse beloften van chiptuning

12 Scania Used Parts Een doordachte en professionele aanpak voor

onderdelen, volledig volgens de cultuur van Scania

13 Nieuws

14 Scania Alblasserdam Een nieuwe Scania dealer voor klanten in de regio

Rotterdam

16 Young European Truck Driver 2010 De Belgische en Nederlandse finalisten zijn bekend!

18 Scania lichtgewicht chassis Een transportoplossing voor veeleisende klanten uit de

transportsector, zoals het bedrijf Nijman-Zeetank uit Spijkenisse.

20 Scania Sales Specials Een Scania op maat gemaakt voor Flightcare op de

luchthaven van Zaventem

September 2010

INHOUDKing of the Road Nr 8

4

14

16

18

22 Kings Club Tip van Sjaak De Coninck

23 Kings Club Restaurant Appie Happie Eetcaf in de haven van

Rotterdam

24 Kings Club Binnenkijken bij Joost Deneire (Sint-Katelijne-Waver)

25 Resultaten tevredenheidsenqute De resultaten van onze tevredenheidsenqute over

uw magazine King of the Road

26 Kings Club Kleding, leuke gadgets, modellen en nog veel meer in de

Kings Shop.

27 Scania dealernetwerk Hier vindt u alle Scania vestigingen verspreid over de hele

Benelux

28 Mini-poster Scania opnieuw met de mooiste trucks op het

Truckstar Festival in Assen

We hebben een bijzonder moeilijke economische periode achter de rug, misschien nog niet volledig, maar de economie trekt weer aan. De crisisperiode heeft bij de ondernemer wel geleid tot een veranderde perceptie. Nieuwe concepten als duurzaam ondernemen, het milieu, mobiliteit en kosten besparen hebben nog aan belang gewonnen.Scania helpt de transporteur en eigen vervoerder daarbij met doordachte concepten: milieuvriendelijke en bijzonder efficinte voertuigen, een aangepaste en flexibele dienstverlening en extra services om het de ondernemer gemakkelijker te maken zich op zijn core-business te concentreren. Scania is op die manier de onontbeerlijke partner voor de moderne transporteur en ondernemer. Op de IAA illustreert Scania dat nog eens met de machtige, vernieuwde V8-reeks, een uitbreiding van de P- en G-serie en nieuwe bus- en touringcar- modellen. Ondertussen presenteerde Scania op de Bauma al nieuwe modellen voor de bouwwereld. Scania bevestigt op de IAA bovendien zijn toppositie op het vlak van milieuvriendelijke motoren, alternatieve brandstoffen en alternatieve aandrijving.Het engagement van Scania gaat nog veel verder zoals op het vlak van opleiding en begeleiding van chauffeurs, wat zich weerspiegelt in een alweer erg succesvolle Young European Truck Drivers competitie. Verantwoordelijkheidszin is geen loos begrip bij Scania. Samen kunnen we op weg naar een duurzaam herstel na een bijzonder zware periode.

JOS BADA,

AlGEmEEN DIrEcTEur.

Herneming van de activiteiten

Scania King of the RoadVerantwoordelijke uitgever

Nico van der Klugt, Scania Benelux, Stadionstraat 18/Postbus 9598, 4815 NG/4801 LN Breda, Nederland

cordinatie Hanneke Verleg, Katrien Michielsredactie, Productie, concept

Appelberg Tel: +46 8 406 54 00 e-mail : per-ola.knutas@appelberg.com Website: www.appelberg.com

MMM Business Media Tel: +32 4 387 87 87 e-mail: mmm@mmm.be website : www.mmm-businessmedia.be

www.scania.be www.scania.nl www.scania.lu

No reproduction in whole or in part of this publication is allowed without the permission of the editor-in-chief. The publisher does not accept responsibility for unsolicited manuscripts or photographs submitted to this publication. The opinions expressed in this publication are not necessarily those of . This publication is issued for informational purposes. Any use of the information provided is at the users sole risk, and the publisher shall not be liable for direct, incidental, consequential or indirect damages of any kind arising out of the use of the information made available in this publication. This publication is printed on paper that is manufactured using ECF (elemental Chlorine Free) pulps from sustainable forests, and is fully recyclable.

Nr 5/2009 SCANIA KING OF THE ROAD 3

Editoriaal

Scania is de onontbeerlijke partner voor de moderne transporteur en ondernemer.

4 Nr 8/2010 SCANIA KING OF THE ROAD www.scania.com

Event

De nieuwe V8 is goed voor 730 pk en

3.500 Nm koppel.

Offensief Op de iAA 2010

GrondiGe vernieuwinG

www.scania.com Nr 8/2010 SCANIA KING OF THE ROAD 5

Met 1.200 liter gas in lichtgewicht tanks, geeft deze Scania Omnilink aan hoeveel zorg Scania voor het milieu draagt.

de nieuwe R-serie maakt zijn debuut op de IAA met alle innovaties die de productiviteit en het comfort van deze truck verhogen. De nieuwe en verbeterde Opticruise kreeg al veel lof, bovendien zijn er de Scania Driver Support en tal van interieuropties die deze vracht-

wagen naar een nieuw comfortniveau tillen. Zo kan het bed tot 900 mm breedte uitgetrokken worden, voor een goede nachtrust. De opties zijn ook terug te vinden in de P- en G-serie. Al deze vrachtwagens zullen op de stand staan. Het hogere comfort verhoogt de productiviteit en efficintie van de chauffeur, wat een lager verbruik oplevert.De trucks met de nieuwe V8-motoren van Scania hebben unieke styling-kenmerken gekregen. Verder zijn er een groot aantal exclusieve opties verkrijgbaar. Bovenaan de V8-serie staat de R 730 met de nieuwe 16,4 liter V8 met 730 pk, 3.500 Nm en toch wel verbijsterende prestaties. De 500, 560 en 620 pk motoren zijn gebaseerd op het 15,6 liter V8-motoren-platform. Op de stand zullen twee V8-trekkers te zien zijn: een R 500 en een R 730. Op de Bauma was de R 730 ook al te zien, tesamen met nieuws voor de bouwsec-tor, zoals een nieuwe naafreductie, progressieve paraboolvering, versterkte transmissiecomponenten en een nieuw dashboarddisplay voor de diffe-rentieelsloten-bediening en de tractieregeling. Scanias koppositie op het gebied van de aandrijflijntechnologie wordt volop gedemonstreerd aan de hand van alle motorenseries en configuraties op de stand. De nieuwe R 730 truck wordt uitgerust met de nieuwe 16,4 liter V8-motor en een ver-

snellingsbak met versterkte overdrive, zodat het geheel de hoge trekkracht kan verteren. Scanias nieuwe common-rail motorenplatform met diverse innovatieve oplossingen maakt de weg vrij voor de technologien die gebruikt moeten worden om aan Euro 6 te kunnen voldoen.

Bussen en touringcars. Een gloednieuw model in de Scania Touring serie is de 3-assige, 13,7 meter lange Scania Touring HD met 440 pk, 2.300 Nm en Scania Opticruise. De Scania Touring wordt gebouwd in samenwerking met de Chinese carrosseriebouwer Higer en de 2-assige ver-sie trok op Busworld in Kortrijk veel aandacht. Via Scanias mondiale orga-nisatie is volledige onderdelen- en serviceondersteuning leverbaar. Ook te zien op de stand is de stijlvolle Scania OmniCity met lage vloer, een 280 pk 5-cilinder-motor en een verstelbaar dashboard dat afgestemd is op de VDV-aanbevelingen.

aLternatieVe BranDstoFFen. Gloednieuw zijn ook de 9,3 liter 270 en 310 pk gasmotoren, die nu voor vrachtautos en bussen leverbaar zijn. De motoren, die aan de EEV-eisen voldoen, zijn gebaseerd op Scanias laatste Euro 5 EGR-motorenplatform. De installatie is compact, met acht op het chassis gemonteerde composiet gastanks en een capaciteit van 640 liter op vrachtautos. Voor de bussen worden de aluminiumtanks, met een totale capaciteit van 1.200 liter op het dak gemonteerd. Bij de motoren is ook Scanias uiterst efficinte ethanolmotor te zien, die volgens het dieselprincipe werkt.Ook aan alternatieve en hernieuwbare brandstoffen wordt op de stand uit-gebreid aandacht besteed, want Scania is een koploper op dat gebied. Scanias dieselmotoren kunnen op 100% biodiesel lopen, dat voor alle soorten toepassingen een levensvatbaar alternatief vormt. Voor toepassingen in steden heeft Scania twee sterke opties op het gebied van hernieuwbare brandstoffen: ethanol biedt het gemak van een vloeibare brandstof en de nieuwe gasmotor kan op zowel biogas als CNG (gecomprimeerd aardgas) lopen.

serVices en Diensten op maat. Bij alle voertuigen op de stand hoort een op maat gemaakt dienstenpakket waaruit blijkt hoe Scania met haar klanten samenwerkt om voor elke transporttaak de meest winstgevende oplossing te vinden.

Scania zal in september heel wat nieuws kunnen laten zien op de IAA. De nieuwe R-serie, verbeterde P- en G-serie en de nieuwe V8 spelen een hoofdrol op de stand. Er zijn ook nieuwe touringcars, maar Scania schuift vooral zijn technolo-gisch kunnen naar voren, de uitgebreide diensten en het verhuurprogramma.

6 SCANIA kINg of the roAd Nr 8/2010 www.scania.com

De firma NV R. De Meulenaere staat gekend als specialist in grondwer-ken als voorbereiding op bouwprojecten. Het bedrijf zet daarvoor een variatie aan Scania voertuigen in. Het onderhoudscontract voor het complete wagenpark illustreert perfect ons vertr