Het Spetterke - Nr3 - 2014/2015

20
Als je’t mij vraagt Het Spetterke 3 de editie / 2014-2015

description

 

Transcript of Het Spetterke - Nr3 - 2014/2015

Page 1: Het Spetterke - Nr3 - 2014/2015

Als je’t mij vraagt

Het Spetterke 3de editie / 2014-2015

Page 2: Het Spetterke - Nr3 - 2014/2015
Page 3: Het Spetterke - Nr3 - 2014/2015

3

WELKOMLiefste chirowietjes en ouders

Het laatste semester zit er helaas weer bijna op ! Maar niet getreurd, ook nu zullen we er nog enkele fantastische weken van maken.

Even een korte terugblik… Het chirofeestje was weer een groot succes dit jaar en dat hebben we aan niemand minder te danken dan aan jullie! Na weken oefenen was het dan uiteindelijk zo ver en het resultaat mocht er zeker zijn!

V-day lokte ook heel veel mogelijks nieuwe chirowietjes en daar zijn we heel erg blij mee. Wij geven hen alvast een warm welkom en hopen dan ook zoveel mogelijk van hen terug te zien na de paasvakantie. Inschrijven kan nog altijd!

Begin de komende weken alvast maar uit te kijken en te verlangen naar … KAMP! Binnen enkele maanden is het zover. Dromen over slapen in tenten, heerlijk eten van onze kokjes, waterspelletjes, dagtocht… Maar eerst is het nog tijd voor enkele gewone chiroactiviteiten nl. wisseldag, aspidag,… Jaja, op wisseldag zullen jullie even afscheid moeten nemen van jullie oh zo geliefde en toffe leidsters, want deze worden voor 1 keer ver-vangen door andere leidsters uit de chiro. Misschien krijg je dus nog eens leiding van één van je leidsters van je vorige chirojaren of van leidsters die je nog nooit echt goed hebt leren kennen.

Ook op aspidag zullen sommigen onder jullie jullie leidsters eventjes gedag moeten zeggen om onze Aspi’s die dag de touwtjes in eigen handen te laten nemen. Hou jullie dus maar klaar voor de fantastische activiteiten die er nu nog aankomen!

Geniet van jullie paasvakantie en tot zaterdag de 25ste!

Liefs De leiding

Page 4: Het Spetterke - Nr3 - 2014/2015

4

KALENDER - 3E TRIMESTER

zaterdag 11 april GEEN CHIRO

zaterdag 18 april GEEN CHIRO

zaterdag 25 april CHIRO + INFOMOMENT KAMP (zie verdere info)

zaterdag 2 mei CHIRO

vrijdag 8 mei KAMPINSCHRIJVING (zie verdere info)

zaterdag 9 mei CHIRO

zaterdag 16 mei CHIRO

zaterdag 23 mei CHIRO

11 – 20 juli: Kamp voor iedereen vanaf Speelclub

15 – 20 juli: Kamp voor Pinkels en Sloebers

Page 5: Het Spetterke - Nr3 - 2014/2015

5

WIST JE DAT...De leukste weetjes over onze chiro die je zeker moet weten!

De ouderraad zal dit jaar alle mama’s opnieuw in de bloemetjes zal zetten met overheerlijke ontbijtpakketten Wil je dus ook een pakket om ’s morgens je mama te verrassen, trek dan maar eens goed aan je papa’s mouw, en bestel een overheerlijk pakket bij ons. Meer informatie volgt nog.

We dit jaar terug een wisseldag zullen houden tijdens de chiro. Dit wil zeggen dat alle leidsters aan een andere groep leiding zullen geven dan gewoonlijk. Dit zullen we doen op zaterdag 25 april, zeker komen dus!

Een drankje in de pauze 80 cent kost, enje10centterugkrijgtalsjejeflesjekomtterugbrengen!

Het op vrijdag 3 april alweer de 5de editie van Aspibeursfuif is! En alle Chirowietjes die ouder zijn dan 16 jaar meer dan welkom zijn!!

Het zoveel leuker is om buiten te spelen, en je dus zeker je (regen)jas en dikke trui niet mag vergeten!!

Je op onze website alle info kan vinden over de komende activiteiten. Of alle andere antwoorden op je vragen! www.chirumbero.be is the place!!!

De Chiro nog steeds op zaterdag doorgaat van 13u30 tot 16u15 en het uniform verplicht is vanaf de Kwiks (vanaf 5e leerjaar; te koop in De Banier), alle jongere Chirowietjes zien we graag in chirokleuren (beige – blauw – rood).

Page 6: Het Spetterke - Nr3 - 2014/2015

6

NIEUWSKom hier alle leuke weetjes te weten over wat er zo allemaal naast de chiro-activiteiten te beleven valt!

Op V-day mochten de chirowietjes zoals elk jaar een

vriendinnetje meenemen. Opnieuw waren er vele nieuwe gezichtjes die konden proeven van typische chirospelletjes:

Trekker en dweil, dikke berta, .. Hopelijk hebben zij er even hard van genoten als wij en zien wij

hen snel terug!

Ook dit jaar organiseerden jullie enthousiaste leiding het feestje van het jaar: Nacht van de Rouge! Jullie kunnen het alvast

wel raden welk drankje er in de kijker stond?! Natuurlijk Kasteel-bier Rouge!! Ook dit jaar was het

een succesvolle editie, volgend jaar streven wij naar nog

meer volk en ambiance!

Page 7: Het Spetterke - Nr3 - 2014/2015

7

Beestenbos is boos, of was het nu blij? Dit was het thema van het afgelopen chirofeestje! De chirowietjes hebben opnieuw hun beste beentje voorgezet en er een prachtige show van gemaakt! Bedankt aan alle chirowietjes en ook de ouderraad om er elk jaar

weer een groot succes van te maken!

Dit jaar doen we met de chiro mee aan een actie rond zwerfvuil. Jullie hebben het misschien al gemerkt op onze facebookpagina

waarereenleukfilmpjetezienis!Doorverschillende ‘challenges’ goed af te ronden kunnen wij mooie prijzen winnen.

Maar natuurlijk moeten jullie niet alleen in de chiro goed sorteren, maar ook thuis, dus: Let’s do it tope in de JUISTE vuilbak!

Page 8: Het Spetterke - Nr3 - 2014/2015

8

KAMP

Het chirojaar zit er bijna op, maar het is nog niet gedaan. Opnieuw gaan we samen op een suuuper leuk kamp en dit keer naar Ruiselede. Hoe het kamphuis er zal uitzien kunnen jullie al een beetje zien op deze foto! Maar voor de rest houden we alles nog wat geheim.

Schrijf de volgende datum’s maar alvast in jullie agenda: - Voor Pinkels & Sloebers (1ste & 2de lj.) > 15 tot en met 20 juli - Vanaf Speelclub (vanaf 3de lj.) > 11 tot en met 20 juli

We zouden het heel leuk vinden moesten jullie allemaal het volledige kamp meekunnen. Voor de chirowietjes vanaf de speelclub houdt dit dus in dat ze 10 dagen op kamp gaan. Voor de kleinere onder ons is het 5 dagen avontuur!

Het zal opnieuw een super leuk kamp worden. Geen tijd dus om het thuisfront te missen!

Tot dan!

Page 9: Het Spetterke - Nr3 - 2014/2015

9

KAMPINSCHRIJVING Wil je ook super graag mee op kamp, kom dan naar de kampinschrijving. We hebben deze kampinschrijving in een nieuw kleedje gestopt en daarom nodigen wij graag alle Chiro-wietjes en hun ouders uit in Den Hazelt op vrijdagavond 8 mei.

Buiten de kans om jullie in te schrijven, onthullen we ook al wat geheimen over het kamp! Dit doen we in een sfeervolle bar waar je een babbeltje kan slaan met alle leidsters. Ook je honger kan gestild worden met een heerlijke braadworst! We hopen er een gezellige avond van te kunnen maken!

De kampinschrijving gaat door op vrijdag 8 mei vanaf 18u00 in den Hazelt en de Chiro koer!

Voor de inschrijving zelf vragen we de kostprijs van het kamp cash mee te hebben! - Voor de Pinkels & Sloebers > 15 tot en met 20 juli > 100 euro - Vanaf de Speelclub > 11 tot en met 20 juli > 140 euroTot dan!

Als je op 8 mei om een bepaalde reden absoluut niet in de Chiro geraakt, gelieve dit zo rap mogelijk aan je leidster te melden, dan kunnen we kijken om dit op een andere manier te regelen.

Page 10: Het Spetterke - Nr3 - 2014/2015

10

KAMP INFOMOMENT

Ben je nog nooit mee op chiro-kamp geweest?

Wil je wel eens weten hoe zo’n dag op kamp eruit ziet?

Of wat je nu allemaal in je valies moet stoppen?

Hoe we naar ons kamphuis gaan?

...

Alle antwoorden zullen we je vertellen op ons kamp infomoment. Hierbij geven we een korte presentatie met alles wat je moet weten over ons chirokamp. Moesten er nog vragen zijn,

kan je deze dan ook gerust stellen.

Dit zal doorgaan in onze Chirolokalen op zaterdag 25 april 2015, na de Chiro om 16u30!

Alle ouders en Chirowietjes zijn welkom.

Page 11: Het Spetterke - Nr3 - 2014/2015

11

VERHUUR PARTYTENT Vanaf dit semester is het mogelijk om bij ons een partytent te hu-ren. Indien u dit wenst komen we deze zelf opzetten en afbreken.

---- DE TENT --- Formaat 8m x 4m

Witte zeilen, inclusief zijkanten

--- KOSTENPLAATJE --- 50 euro voor 1 dag

70 euro voor 1 dag inclusief opzetten en afbreken 100 euro waarborg

--- CONTACT --- Wenst u meer informatie?

Aarzel dan niet om de leiding te contacteren!

Page 12: Het Spetterke - Nr3 - 2014/2015

12

JOYVALLE & APPELSIENTJE SPAARACTIE

Momenteel loopt de actie ‘Lekker op Kamp’ terug. Vorig jaar deden we al mee en verzameldenweeenhelehoopflapjes, waardoor we maar liefst 95 gratis brikken melk kregen.

Dit jaar loopt de actie opnieuw en doet Joyvalle terug mee, maar ook Appelsientje!!! Hoe kan je meedoen?Je verzamelt alle rode flapjes aan de Joyvalle brikken en ook aan die van Appelsientje. Breng ze binnen bij ons in de Chiro. Daarnasturenwijalleflapjessamenopenkrijgen we in ruil hiervoor gratis brikken melk en fruitsap!

We gaan ervoor !

Page 13: Het Spetterke - Nr3 - 2014/2015

13

Per 10 flapjes krijgen jeugdbewegingen 1 liter AA melk van Joyvalle of 1 liter sinaasappelsap van Appelsientje voor op kamp. Gratis! De drie jeugd- bewegingen met de meeste flappen winnen een spectaculaire verrassing op hun kamp. Knip dus zeker mee en geef jouw rode flapjes voor 24 mei aan onze leiding. Je vindt de rode flapjes op de deelnemende verpakkingen van Joyvalle AA melk en Appelsientje sinaasappelsap. Alvast bedankt!

Meer info bij onze leiding of op www.lekkeropkamp.beDit is een commerciële actie, er is geen link tussen Joyvalle, Appelsientje en de jeugdbewegingen.

Knip mee voor onze jeugdbeweging!

Naam jeugdbeweging:

Je kan je flapjes altijd geven aan:

Of steek ze in onze brievenbus op adres:

Page 14: Het Spetterke - Nr3 - 2014/2015

14

LOTUS SPECULOOSPASTA SPAARACTIE

We doen ook terug mee aan de Lotus speculoospasta spaar-actie. Hiermee kunnen we gratis potten speculoospasta winnen voor op kamp > smullen en sparen maar!!

Hoe kan je meesparen?1. Verzamel de Lotus kampstickers die je terugvindt op de verpakkingen van het Lotus gebakassortiment: Frangipane , Mini Frangipane, Madeleine, Botermadeleine, Zebra, Zebra Black en Lotus Speculoospasta en CrunchySpeculoospasta

2. Op de rugzijde van elke sticker vind je een unieke code.

3. Surf snel naar www.lotusopkamp.be, selecteer “CHIRUMBERO” en geef je unieke code in.

4. Per 10 unieke codes ontvangen wij een gratis bon voor één pot Lotus Original Speculoospasta 400g. Alle codes moeten uiterlijk op 31/05/2015 om middernacht ingegeven zijn.

Page 15: Het Spetterke - Nr3 - 2014/2015

15

Doe mee met onze grote spaaractie en schenk onze jeugdbeweging Lotus Speculoospasta. Hoe doe je mee? Dat is heel gemakkelijk: spaar de unieke codes die je terugvindt op de verpakkingen van het Lotus gebak- assortiment en Lotus Speculoospasta. Doneer ze via de website www.lotusopkamp.be aan onze vereniging!

Page 16: Het Spetterke - Nr3 - 2014/2015

16

ONZE BOUWPLANNENMoest je het nog niet weten: onze gekende zolder boven Den Hazelt voldoet niet meer aan de noden van onze steeds groei-ende jeugdbeweging. Hoog tijd dus om op zoek te gaan naar een ruimere locatie. En die vonden wij op de hoek van de Koestraat met de Pastoor Slossestraat.

Momenteelzijndeplannendefinitief,debouwvergunningisvergund in maart 2014. Wij kunnen dus vooruit. Maar we zijn nog opzoek naar de juiste mensen die ons willen ondersteunen?

Ben je aannemer, schrijnwerken, elektricien,... en wil je hel-pen aan ons bouw-project stuur dan gerust je coördinaten door naar [email protected]. Alvast enorm bedankt!Wil je op de hoogte blijven van onze plannen bekijk dan zeker onze website! Of vind onze facebook-pagina Chirumbero Bouwt leuk!

Obligatielening 10 jaarOmhetfinanciëleplaatjevoordebouwvanonzenieuweloka-len te doen kloppen, heeft de VZW Chiro Rumbeke tijdens haar Algemene Vergadering van 23 mei 2014 beslist om een obliga-tielening op 10 jaar uit te schrijven. Wij wensen op deze manier maximaal 100.000 € op te halen. Intekenen kan reeds vanaf 100 €. Wie minstens 200 € intekent wordt, indien gewenst, vermeld in de lijst van onze sponsors.

Modaliteiten : - uitgiftebedrag : max. 100.000 € - looptijd : 10 jaar - rentevoet : 1.50 % nominaal jaarlijks - terugbetaalschema : jaarlijks wordt 1/10 van het kapitaal terug-betaald op rekening van de obligatiehouder. - startdatum obligatie : de eerste van de maand volgend op de datum van volstorting van het ingetekend bedrag.

Page 17: Het Spetterke - Nr3 - 2014/2015

17

Het volledige reglement van deze uitgifte vindt u hier. Intekenen kan als volgt : 1. u schrijft het gewenste bedrag over op rekening van de VZW Chiro Rumbeke : BE16 7310 3267 9574 2. u stuurt tevens een mail aan [email protected] met vermelding van uw naam, adres, rijksregisternummer, uw reke-ningnummer en het door u gestorte bedrag.

Na volstorting op rekening van de VZW en uw mail ontvangt u van ons een bevestiging onder de vorm van een genummerde en ondertekende obligatie.

Uw rekeningnummer hebben wij nodig om jaarlijks de rente en de terugbetaling van uw kapitaal te kunnen regelen.

Iedere intekenaar wordt bijgehouden in een obligatieregister. Wij-ziging gedurende de looptijd van de obligatielening (bv. wijziging adres of wijziging van rekeningnummer) dient schriftelijk (niet per mail) kenbaar gemaakt te worden aan de VZW Chiro Rumbeke - Hoogstraat 21 te 8800 Rumbeke.

Wij hopen alvast op jullie milde bijdrage te kunnen rekenen en danken u alvast bij voorbaat !

Page 18: Het Spetterke - Nr3 - 2014/2015

18

MOPJES

MuggenJantje zegt tegen zijn vriend: “Ik heb vannacht zes muggen doodgeslagen. Drie mannetjes en drie vrouwtjes.” Jantjes vriend vraagt: “Hoe weet je dat het drie mannetjes en drie vrouwtjes waren?” “Omdat er drie aan de tv hingen en drie aan de spiegel.”

AppelDe vader en een zoon zaten aan tafel te eten.

De zoon vraagt: “pap?” De vader antwoordt “niet praten tijdens het eten”.

Na het eten zegt vader: “zoon wat wou je me vertellen?” En de zoon antwoordt: “toen je de appel opat,

zat er een klein spinnetje erop met een paar eitjes”.

TandartsMama: “Heb je niet geweend bij de tandarts.” Jantje: “Nee mama, de tandarts heeft geweend.” Mama: “Waarom heeft de tandarts geweend?” Jantje: “Omdat ik in zijn vinger heb gebeten.”

Page 19: Het Spetterke - Nr3 - 2014/2015

19

SPELLETJE Frozen Woordzoeker!

Page 20: Het Spetterke - Nr3 - 2014/2015

20