Hechtel-Eksel info - oktober 2014

16
Info van en voor de inwoners van Hechtel•Eksel oktober 2014 INFO www.hechtel-eksel.be Word jij onze dorpsfotograaf? Kinderarmoede in Hechtel-Eksel Laat je strikken… voor een wijnproeverij

description

Lees hier het infoblad van oktober digitaal.

Transcript of Hechtel-Eksel info - oktober 2014

Page 1: Hechtel-Eksel info - oktober 2014

Info van en voor de inwoners van Hechtel•Eksel

oktober 2014

INFOwww.hechtel-eksel.be

Word jij onze dorpsfotograaf?

Kinderarmoedein Hechtel-Eksel

Laat je strikken…voor een wijnproeverij

Page 2: Hechtel-Eksel info - oktober 2014

2 inhoud • www.hechtel-eksel.be

LAAT DE ZON IN JE HART

Het mooie weer loopt nu echt op zijn laatste benen, maar we

hebben een mooie nazomer gehad. 25 graden in oktober, dat

zijn we niet echt gewoon in de herfst. Ik ben er zeker van dat u

net als mij het zonnetje al mist?

Wie zich stoort aan het herfstweer, slaat best de krant niet

open. De berichtgeving op sommige pagina’s zet ons aan tot

nadenken. In enkele landen van Afrika krijgt men het Ebola-

virus niet onder controle. Oost-Oekraïne, Syrië en Irak staan in

brand door hevige oorlogen, met onschuldige mannen, vrou-

wen en kinderen midden in het geweld. Het is een cliché, maar

het is waar: “we hebben het hier zo slecht nog niet”.

Zo koud en guur als de komende maanden gaan zijn, des te

warmer hoop ik dat Hechtel-Eksel zal zijn. Ik heb het vooral over

veel menselijke warmte, liefde en solidariteit in onze gemeente.

Het wordt steeds vroeger donker zodat we ’s avonds sneller bin-

nen blijven. We stoppen niet voor een praatje, maar fietsen snel

door om thuis te zijn. Toch wil ik iedereen vragen om oog te

hebben voor een eenzame buur of hulpbehoevend familielid.

Laat ons de mensen die ons nauw aan het hart liggen niet uit

het oog verliezen. Dat geldt, met 1 & 2 november in het vooruit-

zicht, ook voor de mensen die niet meer bij ons zijn, maar die wij

allesbehalve vergeten zijn.

In deze editie van het info-blad geven we alvast wat extra

warmte mee: het 11.11.11-comité Hechtel-Eksel staat weer

klaar met het jaarlijks ontbijt. En onze dorpsgenoot Erik Van

Dyck schreef een boek “Struggle for Live”.

Deze en nog veel meer info vindt u in deze boeiende editie.

Warme groeten,

Uw burgemeester,

Jan Dalemans

COLOFONRedactie: [email protected]

Vormgeving & druk: [email protected] uitgever:

College van Burgemeester en Schepenen Hechtel-EkselDon Boscostraat 5 - 3940 Hechtel-Eksel

INHOUD03IN ‘T ACTUEELWord jij onze dorpsfotograaf?De gemeente Hechtel-Eksel is op zoek naar een dorpsfotograaf. Doe mee en maak kans op de titel ‘Dorpsfotograaf 2015’

07LEKKER LOKAALOndernemersloket Hechtel-Eksel Op www.hechtel-eksel.be vind je het ondernemersloket, een digitale platform voor alle lokale ondernemingen.

09

IN ‘T ALGEMEENOnderwijs in Hechtel-EkselHet eerste trimester zit er op. Waar zijn onze scholen mee bezig ?IN ‘T KORT

08Laat je strikken…voor een wijnproeverij Oxfam fairtrade heeft vandaag de dag een uitgebreid gamma aan topwijnen uit het Zuiden, die wij jou graag laten ontdekken.

10INTO SPORTOproep sportkampioenen 2014Ook dit jaar doen we een oproep aan alle sportkampioenen uit Hechtel-Eksel om zich aan te melden.

Page 3: Hechtel-Eksel info - oktober 2014

www.hechtel-eksel.be • in ‘t actueel 3

De gemeente Hechtel-Eksel is op zoek naar onze dorpsfotograaf 2015. Zie jij het zitten om gedurende een jaar Hechtel-Eksel op een leuke en originele manier in beeld te brengen? Doe dan mee met de fotowedstrijd en maak kans op de titel ‘dorpsfotograaf 2015’

Hoe neem je deel?Je maakt vijf foto’s in onze gemeente, één per categorie:- Hechtel-Eksel, gezellige gemeente- Hechtel-Eksel, bruisende gemeente- Hechtel-Eksel, groene gemeente- Hechtel-Eksel, toeristische gemeente- Hechtel-Eksel, jeugdige gemeenteDeze foto’s bezorg je ons ten laatste op 5 december, samen met je ingevuld inschrijvingsformulier. Niet alleen een jury zal jouw foto’s be-oordelen, maar ook je ouders, vrienden en buren kunnen stemmen. Hoe? Daar hoor je binnenkort alles over!

Reglement dorpsfotograafLees zeker en vast het reglement ‘dorpsfotograaf Hechtel-Eksel 2015’ volledig na. Hierin staat uitgelegd op welke manier je je foto’s moet aanleveren, je vindt er meer info over de vijf categorieën en de op-dracht van de dorpsfotograaf. Het reglement en het inschrijvingsfor-mulier vind je terug op www.hechtel-eksel.be Kruip snel achter je camera en ding mee naar de titel van ‘dorpsfotograaf’!

Meer info: communicatie, [email protected] of 011 73 01 57

Word jij onze DORPSFOTOGRAAF?

Page 4: Hechtel-Eksel info - oktober 2014

Verkoop van brandhoutHeb je nood aan brandhout en beschik je over een kettingzaag en de nodige veiligheidskledij? Dan kan je op dinsdag 18 november zeker meedingen naar de gemeentelijke verkoop van 25 loten brandhout op stam.

De verkoop start om 19u in de raadzaal van het gemeentehuis en gebeurt per opbod. Kandidaat- kopers mogen zich aanmelden vanaf 19u. De be-taling is contant. Gelieve je identiteitskaart mee te brengen voor een makkelijke en snelle afhan-deling!Er wordt een kijkdag gehouden op zaterdag 15 november om 10u aan de parking van de Begijnenvijvers.

Het gaat over volgende loten:

LOT STUKS M³ LOT STUKS M³ 1 162 11 14 100 4 2 99 5 15 100 4 3 112 6 16 100 4 4 112 6 17 100 8 5 112 6 18 40 4 6 50 2 19 40 4 7 51 1 20 40 4 8 52 2 21 40 4 9 51 2 22 40 4 10 52 1 23 40 4 11 50 1 24 40 4 12 59 1 25 100 20 13 70 2

De loten bestaan uit Amerikaanse Vogelkers, Cor- sicaanse den, Amerikaanse eik, zomereik, berk en grove den. Je kan een catalogus afhalen bij de milieudienst.

Je kan nog meedoen aan de tankslag!

Eind oktober 2013 lanceerde onze gemeente met een infoavond de Tankslag 2013-2014. Deze tankslag zet je aan om je buiten gebruik gestelde stookolietank te ledigen, reinigen en verwijderen of opvullen overeenkomstig de wettelijke verplichtingen van Vlarem II.

Ondertussen schreven al 151 geïnteresseerden zich in voor deelname en werden reeds 101 tanks suc-cesvol gereinigd! Wil je nog meedoen? Weet dan dat je je nog kan inschrijven tot 31 december 2014!Heb je ook nog interesse om je tank te ledigen, rei-nigen en verwijderen of opvullen, vul het invulfor-mulier Tankslag in en breng dit binnen op de milieu-dienst van de gemeente.Meer informatie zoals de tarieven van Sun Calor bvba, het invulformulier voor deelname,….vind je op onze website: www.hechtel-eksel.be .

Meer info: [email protected] of 011 73 01 46

Gratis huisvuilzakken afhalen kan tot 31 december 2014!Heb je je tegoed aan huisvuilzakken voor 2014 nog niet afgehaald? Dan kan je deze nog komen afhalen aan de centrale balie van het gemeentehuis tot 31 december! Na 31 december vervalt het gratis te-goed. Breng zeker je elektronische identiteitskaart mee. Hou er rekening mee dat het gemeentehuis gesloten is op 25 en 26 december.

4 in ‘t kort • www.hechtel-eksel.be

Page 5: Hechtel-Eksel info - oktober 2014

www.hechtel-eksel.be • in ‘t algemeen 5

ZOEKT M/V...

DESKUNDIGE VRIJE TIJD/TOERISMEniveau B1-3 • voltijds • contractueelJe werkt een breed, gecoördineerd en kwaliteitsvol be-leid mee uit op vlak van toerisme en vrije tijd. Je denkt strategisch mee, adviseert het gemeentebestuur en bevordert inspraak, communicatie en participatie. Nieuwe trends en ontwikkelingen volg je nauwgezet op en je ontwikkelt concepten om hierop in te spelen en het huidige beleid bij te sturen.

Je beschikt over een bachelordiploma in toerisme- en recreatiemanagement. Je hebt kennis van de gemeentelijke werking en kent de relevante wet-geving.

DESKUNDIGE VRIJE TIJD/JEUGDniveau B1-3 • voltijds • contractueelJe coördineert de werking van het vrijetijdsloket en geeft vorm aan het jeugdbeleid. Je denkt strategisch mee, adviseert het gemeentebestuur en bevordert in-spraak, communicatie en participatie.

Je beschikt over een bachelordiploma, bij voorkeur in een sociaal-maatschappelijke, pedagogische of psychologische richting. Je hebt kennis van de gemeentelijke werking en kent de relevante wet-geving.

TECHNISCH ASSISTENTniveau D1-3 • voltijds • contractueelJe bent medeverantwoordelijk voor de uitvoering van technische en logistieke onderhoudstaken en draagt zo bij aan de realisatie van een optimale omgeving en infrastructuur in de gemeente. Zo voer je o.a. werken uit aan het groenpatrimonium, de wegen en de infra-structuur.

Je beschikt over technische basiskennis van wege-niswerken, rioleringen, groenbeheer, verkeerssig-nalisatie, elektriciteit en sanitair.

DESKUNDIGE SECRETARIAATniveau B1-3 • voltijds • contractueelJe staat in voor de ondersteuning en de coördinatie van alle werkzaamheden van het secretariaat. De administratieve voorbereiding voor de werking van de gemeente (o.a. opzoekwerk, juridische support, dossiervoorbereiding, opvolging van correspondentie en notulen) is bij jou in goede handen. Verder bied je administratieve en logistieke ondersteuning op het secretariaat en verzeker je een vlotte en discrete infor-matiedoorstroming.

Je hebt een bachelordiploma, bij voorkeur in be-drijfsmanagement, optie rechtspraktijk. Ervaring met IT-pakketten is een must. Je hebt kennis van de gemeentelijke werking en kent de relevante wetgeving.

VERANTWOORDELIJKE GIS & ICTniveau B1-3 • voltijds • contractueelJe bent verantwoordelijk voor de uitbouw en het prak-tische beheer van het geografisch informatiesysteem (GIS) ter ondersteuning van de gemeentelijke werking en beleidsvorming. Ook de werking van de informati-casystemen en de dagelijkse coördinatie van automa-tiseringstaken leid je in goede banen.

Je hebt een bachelordiploma op zak en kennis over en ervaring met IT is uiteraard een must. Ben je vertrouwd met de werking van GIS-systemen, dan is dat mooi meegenomen. Hardware en soft-ware hebben geen geheimen voor jou. Je hebt kennis van de gemeentelijke werking en kent de relevante wetgeving.

De volledige functiekaarten, aanwervings-voorwaarden en examenprogramma’s vind je op www.hechtel-eksel.be. Info kan je be-komen bij de personeelsdienst (011 73 01 48 - [email protected]).

Alle kandidaten beschikken over een rijbewijs B en slagen in een aanwervingsexamen (schriftelijk en mondeling). Kandidaten voor niveau B moeten ook een gunstige psychotechnische proef afleggen. Er wordt voor alle functies een wervingsreserve aangelegd van 2 jaar.

Aanbod: Boeiende functie met verantwoordelijkheden, opleidingsmogelijkheden, gunstige werk- en verlofrege-ling, extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, tweede pensioenpijler, …

Interesse? Stuur je gemotiveerde kandidatuur, samen met je cv en afschrift van de gevraagde diploma’s/getuig-schriften naar het College van burgemeester en schepenen, Don Boscostraat 5, 3940 Hechtel-Eksel. Voorwaarde: kandidaturen moeten aangetekend of door afgifte via ontvangstbewijs toekomen en dit uiterlijk op 7 novem-ber 2014 om 12u00 (poststempel geldt als bewijs). Kandidaturen via e-mail worden niet aanvaard.

Page 6: Hechtel-Eksel info - oktober 2014

6 In ‘t kort • www.hechtel-eksel.be

MELDINGSKAARTNaam: ........................................................................................................................................................Adres: .........................................................................................................................................................E-mail: .......................................................................................................................................................

Het wegdek van de ........................................................................................... is beschadigd ter hoogte van .........................................................

........................................................................................................................................................................

De openbare verlichting langs de ...................................... is defect ter hoogte van .............................................................................

........................................................................................................................................................................

De riolering langs de ...................................................................................... is verstopt ter hoogte van ......................................................................

........................................................................................................................................................................

De voetpaden langs de ............................................................................. zijn ...........................................................................................................................................................

ter hoogte van ...............................................................................................................

........................................................................................................................................................................

........................................................................................................................................................................

Stuur deze kaart terug naar College van Burgemeester

en Schepenen, Don Boscostraat 5, 3940 Hechtel-Eksel.

GAS-ELEKTRICITEITIn het dagelijkse leven moet je voortdurend keuzes maken. Hiervoor vergelijk je de opties die je worden aangeboden. Voor energie, en in het bijzonder voor aardgas en elektriciteit, is het niet altijd gemakkelijk een keuze te maken tussen de ene of andere leverancier of tussen twee verschillende formules van dezelfde leverancier. Om je hierbij te helpen, hebben we beslist deel te nemen aan de nationale informatiecampagne « Gas - Elektriciteit : durf vergelijken ! », die net zoals in 2012 door de FOD Economie wordt georganiseerd.

Op maandag 24 november van 13u30 tot 19u or-ganiseren we spreekuren om je aan te tonen hoe je de bestaande tools op het internet moet gebrui-ken, zodat je de aanbiedingen van de diverse gas- en elektriciteitsleveranciers kunt vergelijken. Op die manier kan je zelf met kennis van zaken een keuze maken (prijs, vast of variabel contract, groene ener-gie, …).Breng je laatste jaarlijkse factuur (globale afrekening, regularisatiefactuur) van je aardgas- of elektriciteitsleverancier mee.

Meer info: www.economie.fgov.be

Zingen en swingen met SALIM SEGHERSWoensdag 26 november organiseren we samen met de seniorenadviesraad een animatieprogram-ma voor senioren. Met een leuke en gevarieerde show weet Salim Seghers de mensen te boeien dankzij zijn alomgekende hits zoals : ‘Verlaat me nooit’,’ Blijf je deze nacht bij mij’,... Ook de humor ontbreekt niet in deze show. Dit alles wordt live bege-leid op keyboard door beroepsmuzi-kant Ronny Marino. Een echte aanra-der voor een geslaagde namiddag, die van start gaat om 14u in De Schans. Iedereen is welkom, in-kom bedraagt €3! Op voorhand inschrijven is niet nodig.

Info: 011 73 01 72 [email protected]

Page 7: Hechtel-Eksel info - oktober 2014

www.hechtel-eksel.be • lekker lokaal 7

Nieuw in EkselKRANTENWINKEL NEWS FOR YOU

Wat? Heropening krantenwinkel in de Hoofdstraat te Eksel. Wie? Koen Meekers, van hef-truckchauffeur naar winkelier.Waarom? “Ik was het beu om voor een baas te werken en be-sloot de stap te zetten naar een eigen onderneming.” Specialiteit: Croissants, broodjes en koffie vanaf 5 uur ’s morgens. Ook postkaarten, boeken, snoep, pers, rookwaren, wasserij, lotto…Leuze: Verrassende acties hou-den de klant nieuwsgierig.

KEBAB EN PIZZA MEGA Ook nieuw en vers uit de lokaal economische oven: Kebab en pizza MEGA, Overpelterbaan 66/2

Nieuw in HechtelSLAGERIJ STALSWat? Heropening slagerij op de Kamperbaan (voorheen Aerts). Wie? Pieter Stals, van werknemer naar zelfstandige slager.Waarom? “Ik werkte in Nederland in een vleesbedrijf. Nu wil ik sa-men met mijn vrouw en kersver-se baby op eigen benen staan als zelfstandige.”

Specialiteit: Limburgse bloed-worst volgens een uniek eeuwen- oud recept.Leuze: Hier wordt alles zelf bereid.

Speciaal voor ondernemers• 3 november vanaf 19u: Infoses- sie ‘Starten als zelfstandig on- dernemer in hoofd- of bijbe- roep’, Unizo Hasselt• 12 november vanaf 19u30: info- avond ‘De groene auto’, De On- dernemers Hechtel-Eksel, Raad- zaal gemeentehuis • 15 november vanaf 19u30: Busi- ness Evening, De Ondernemers Hechtel-Eksel, Buurthuis Hok- sent, inschrijven tot 7/11 bij Martine Peeters: 0476/899.245

Onderneming in de kijker Er klinkt een nieuw geluid in de Hechtel-Ekselse lokale economie: dat van jonge startende ondernemingen. Daarom brengen we in deze rubriek ook portretten van starters. Vandaag is dat Jos Maesen, gepassioneerd gitaarbouwer en ondernemer.

Als we binnenstappen in voor- malige café de Slang op de Peerderbaan (ooit nog stof- fenwinkel van Maria Vrolix) galmt er Blue Grass door het huis. De woonkamer ademt muziek. De slaapkamer is om-getoverd tot atelier. De geur van cederhout, muren vol gi-taren, tafels vol houten kistjes. Sigarenkistjes?

“Yes! Ik maak gitaren van siga-renkisten. Deze cigarbox-gita-ren werden begin 19de eeuw al gemaakt door arme men-sen met eenvoudig materiaal: een kist, een stok en wat touw. Het was de “poorman’s guitar”. Het concept is in al die jaren eigenlijk niet veranderd. Het bouwen van dit soort gitaren geeft me een grote vrijheid. Er zijn geen regels. Ik leg er mijn creatieve ziel in. Tijdens het gitaar bouwen verdwij-nen al mijn zorgen. De geur van hout, de geschiedenis die zo’n oude sigarenkist ademt. Dat fascineert mensen.”

Ondernemersloket Hechtel-Eksel Een gratis service van de gemeente. Op www.hechtel-eksel.be vind je het ondernemersloket, een digitale platform voor alle lokale ondernemingen. Je kan er een eigen pagina aanmaken en ontvangt lokaal bedrijfsnieuws en relevante info. Geef de naambekendheid van je bedrijf een boost en registreer je in het ondernemersloket. Bovendien maak je kans op een heerlijk prijzenpakket met lokale producten.

Page 8: Hechtel-Eksel info - oktober 2014

8 In ‘t kort • www.hechtel-eksel.be

Jos Maesen, muzikant en vakman, heeft het druk. Hij gaf pas nog een workshop cigarbox-gitaarbouw in Gent. De bestel-lingen komen binnen? “Mijn pro-duct raakt stilaan bekend. Mijn onderneming is gegroeid dankzij het internet. Ik zorg zelf voor de publiciteit, heb een verkoop-stand op bluesfestivals en ga met mijn gitaren de boer op. Als star-tende ondernemer slorpt de hele

papierhandel veel tijd op. Een diploma bedrijfsbeheer, een fi-nancieel plan, een heldere boek-houding… Er komt heel wat bij kijken. Het zou mooi zijn moest ik over twee jaar als zelfstandige kunnen functioneren. Ik droom van een eigen winkel. De markt voor cigarboxen wordt langzaam groter, maar het aanbod is nog beperkt. Ik maak ze op bestel-ling, maar je kan ze ook kopen bij

muziekwinkel Mama Don’t op de Kamperbaan. Ondernemer zijn betekent ook risico’s durven ne-men. Gelukkig kan ik als starter een gunstige lening krijgen, maar ik wil het eerst met eigen midde-len proberen.”

Wil je de passie van Jos zelf horen

en zien? Jos Maesen, Peerderbaan 31 b1,

0479 58 02 41 www.cigarboxguitars.be

Hartverwarmend lekker

Voor het tweede jaar wil 11.11.11, samen met andere organisaties, de voedselproblematiek op de politieke agenda plaatsen. Dit jaar gaat de aandacht vooral naar de enorme voedselverspilling.

In de rijke landen van het Noorden worden massaal eetwaren weg-gegooid omdat ze zogenaamd over de houdbaarheidsdatum zijn, hoewel ze nog perfect eet-baar zijn. Daarenboven komen groenten en fruit niet eens in de handel omdat ze bvb. niet mooi genoeg zijn. Kromme komkom-mers of rechte bananen krijgen geen kans, hoe lekker ze ook zijn.In het Zuiden is voedselverspil-ling vooral het gevolg van te weinig goede opslagplaatsen of te slechte transportmiddelen en wegen zodat het voedsel niet op de markt geraakt.

“Je kan hier in Hechtel-Eksel sa-

men met 11.11.11 de honger in

de wereld aanpakken door een

ontbijtpakket te bestellen. Wij ma-

ken dit voor je klaar op zondag 16

november 2014,” aldus Madeleine

Creemers van 11.11.11. “Wie het

zelf komt afhalen in de Geer of in de

Schans tussen 7u en 11u betaalt €7

voor een volwassenenpakket, wie

kiest voor levering aan huis betaalt

€8. Dit leveren kan ‘vroeg eruit’ (tus-

sen 7u30 en 8u30) of ‘uitgeslapen

(tussen 9u en 10u). Een kinderpak-

ket kost altijd €5.”

Vind jij ook dat ‘Sorry niet genoeg is’? Laat dan je ontbijtpakket ze-ker smaken! Bestellen èn betalen vóór 9 november 2014 kan op verschillende manieren:• liefst via overschrijving naar het nummer BE54 9791 6784 8397 van 11.11.11-comité Hechtel- Eksel. Duidelijk vermelden: Naam - leveringsadres - aantal pakketten - leveren vroeg eruit of uitgeslapen ofwel afhalen Schans of Geer• op de markt in Eksel op dinsdag 4 november 2014 • op de markt in Hechtel op donderdag 6 november 2014

Ontbijtactie van 11.11.11 :SORRY IS NIET GENOEG!

Laat je strikken… voor een wijnproeverij!

Er is een tijd geweest dat ‘wijn’ synoniem was voor ‘Frankrijk’. Maar de wereld wordt steeds kleiner. Wijnen uit de ‘nieuwe wereld’ hebben een stek veroverd op de wijnkaarten van heel wat restaurants.

Ook Oxfam Fairtrade blijft niet achter: zij hebben vandaag een uitgebreid gamma aan topwijnen uit het Zuiden, die wij jou graag laten ontdek-ken. Wijnen met een verhaal en met respect voor mens en natuur. En dat maakt de wijn natuurlijk extra lekker!

Schrijf je in voor deze wijn-proeverij, die doorgaat op 12 november om 19u30 in De Schans. Deze sessie is gratis, maar je moet je wel inschrij-ven via [email protected]

Page 9: Hechtel-Eksel info - oktober 2014

www.hechtel-eksel.be • in ‘t algemeen 9

De GBS in Eksel kiest voor ‘Bruisend van energie’. “Naar aanleiding van de mogelijke stroomonderbrekingen deze winter, werd ons schooljaar ludiek geopend door twee energiecontroleurs. Ze zagen al snel dat het energiepeil van de kinderen, ouders en leerkrachten in onze school enorm hoog ligt. Al deze energie zal ge-bruikt worden om onze kinderen hun eigen talenten en mogelijkheden te laten ontdekken en ontplooien in een leerrijke, uitdagende omgeving,” aldus Chris Hermans, waarnemend directeur van de GBS.

Kikkers en toffe perenOok in de kleuterschool van de Zandkorrel zetten ze in op talenten met het thema ‘Kikker en zijn knapzak’. Directeur Marleen Gijbels legt uit dat iedere kleuter en iedere juf ‘knap’ is en iets goed kan! “Dit willen we benadrukken in ons spelen met de kinderen. Door te benoemen dat iemand knap is, kunnen de kleuters hier ook bij stilstaan en durven ze te verwoorden wat ze goed kunnen.”

Van knappe kinderen naar toffe peren, want de lagere school van De Zandkorrel is ‘Een school vol toffe pe-ren’. “We hebben hier-voor gekozen, omdat

we binnen de school allemaal wel ‘toffe peren’ zijn, zo-wel kinderen, leerkrachten als ouders. Bovendien sluit het wel aan bij de actualiteit, de Russische boycot van onze Belgische peren,” zegt Marc Hulsmans.

Vijfsterren-schoolIn de Viejool maken ze er een ‘kei-leuk’ schooljaar van. “Met dit thema hebben we ons schooljaar geopend. In de eetzaal maakten de kinderen een papieren ‘bakste-nen’ muur, want ze zijn ‘keitof’, ‘steengoed’, ‘keileuk’, en ga zo maar verder!” vertelt Dirk Vanduffel. In Ter Duinen zijn ze ook keigoed bezig, hun school be-staat dit jaar 50 jaar en dat wordt gevierd! Bovendien gaan ze sinds 1 september door het leven als een vijfsterrenschool. Rudi Slegers legt uit: “Elke ster heeft haar eigen inhoud. In het kort samengevat gaat het om welbevinden, sociaal vaardig, groene omgeving, werkelijkheidsonderricht en optimale leeromgeving.”

Vernieuwen en verbouwenOp het programma van Ter Duinen staat dan ook de renovatie van de school met de veruiterlijking van deze vijf sterren. Ook in de Viejool zijn ze bezig met verbouwingen, het platte dak van de middenbouw werd vernieuwd en er staan nog twee klaslokalen en een eetzaal op het programma. De GBS steekt de handen uit de mouwen om vernieuwingswerken uit te voeren aan de kleuterspeelplaats. En dat renovatie

en vernieuwing belangrijk is, blijkt uit de leerlingencij-fers in onze gemeente. In Eksel gaan bijna 490 kleuters en leerlingen naar school, Hechtel telt maar liefst 600 schoolgangers. En dit cijfer gaat alleen nog maar toe-nemen doorheen het schooljaar, want er staan al heel wat peutertjes klaar om tijdens één van de instapmo-menten het begin van hun schoolcarrière te maken.

NAAR SCHOOL in Hechtel-EkselZo, het eerste trimester van het schooljaar 2014-2015 zit er al weer op. De start is gemaakt, de klas ruikt al vertrouwd en de leerlingen en leerkrachten hebben geen geheimen meer voor elkaar. Tijd dus om eens te kijken waar die kleuter- en lagere scholen in onze gemeente zich mee bezig houden. Een ‘rode draad’ doorheen onze scholen is het ‘jaarthema’. Dit thema overkoepelt het hele schooljaar en verbindt alle klassen in de school met elkaar. We vroegen aan de verschillende directeurs om de keuze voor hun thema even uit te leggen.

Page 10: Hechtel-Eksel info - oktober 2014

10 In ‘t algemeen • www.hechtel-eksel.be

Sporten is voor iedereen!Reeds verschillende jaren bestaat er een goede samenwerking tussen de Hechtel-Ekselse sportclubs en het OCMW. Deze samenwerking resulteert jaarlijks in het ‘sportcharter’.

Met het sportcharter gaan onze sportclubs het engagement aan om slechts de helft van het lid-geld aan te rekenen voor men-sen met een beperkt budget. Het OCMW fungeert hierbij als tus-senpersoon tussen de doelgroep en de clubs. De leden betalen de volledige prijs en gaan achteraf met hun betalingsbewijs naar het OCMW, die de gemaakte kosten vervolgens compenseert. Hierdoor wordt de privacy van de mensen bewaard. Het is im-mers niet gemakkelijk om aan de sportclub toe te geven dat men in armoede leeft. Het OCMW voert een sociaal en financieel onderzoek uit om te kijken of de aanvrager aan de voorwaarden voldoet. Volgende clubs ondertekende het charter voor het seizoen 2014-2015.

• Wielertoerisme: Rust Roest

• Dans: vzw Dansstudio Hechtel,

Infinity Dancers

• Tafeltennis: TTC Hechtel-Eksel

• Voetbal: KFC Eksel, K Hechtel FC

• Turnen: Duinrakkers VZW

• Badminton: BMC Hechtel-Eksel

• Wandelen: Anjertrippers

• Handbal: HV arena vzw

• Volleybal: HE-VOC

Meer info : voor informatie mag je con-

tact nemen met het OCMW 011 891212

of via [email protected]

WINTERDIENST-VERLENING DOOR OCMWVanaf dit jaar heeft het OCMW een winterdienstverlening. Hulpbehoevenden kunnen bij ernstige sneeuwval en na het vervullen van enkele voorwaarden beroep doen op het OCMW om sneeuw te ruimen. Dit wil zeggen dat de klusjesdienst een strook van de oprit van 1 meter breed sneeuwvrij maakt, zodat je op de openbare weg kan komen .

Je moet aan alle vier de criteria voldoen om in aanmerking te komen :1. Je bent minstens 80 jaar2. Je bent zwaar zorgbehoevend (minstens 12 punten voor de Tegemoetkoming Hulp aan Bejaarden en/of 66% invaliditeit kun- nen aantonen)3. Je bent vooraf ingeschreven en onderging een sociaal en finan- cieel onderzoek.4. Je hebt geen aanwezige familie, vrienden, kennissen, buren, man- telzorg.

Uitzonderingen:Voldoe je niet aan alle voorwaarden maar je wil toch beroep doen op deze dienstverlening? Neem dan contact op met het OCMW. Aan de hand van een sociaal en financieel onderzoek kan een uitzondering worden toegestaan.

Hoe verloopt dit concreet?Je kan je vanaf 1 november op de lijst voor het sneeuwruimen laten opnemen. Je maakt hiervoor een afspraak met de OCMW thuisdien-sten op het nummer 011 89 12 12. Wanneer er sneeuw moet geruimd worden, neem je contact op met het OCMW op de ochtend van de dag zelf. De meest acute situatie zal eerst geholpen worden. De kost-prijs zal gefactureerd worden.

Aan de hand van een financieel onderzoek zal er een prijs bepaald worden conform het reglement van de klusjesdienst van het OCMW. Hier bovenop betaal je ook een verplaatsingsvergoeding (€5).

(In een apart kadertje) Onder de noemer “een uur voor mijn buur” zou-den wij in deze periode van het jaar aandacht willen vragen voor alle mensen met een beperkte zelfredzaamheid. Een spontane burenhulp kan betekenen dat het sociale en fysieke isolement van vele men-sen doorbroken wordt. Met vereende krachten kunnen we zorgen dat hulpbehoevenden deze winter niet in de kou blijven staan.

Page 11: Hechtel-Eksel info - oktober 2014

www.hechtel-eksel.be • in’t kort 11

Talent in woonzorgcentrum Den BoogerdGedichtenbundels werden bovengehaald, liedjes werden ingestudeerd en er werd op voorhand volop geoefend voor de familiedag in woonzorgcentrum Den Boogerd te Eksel.

Bewoners en familieleden toon-den op vrijdag 12 september hun talenten op “het vrij podium”. Onze prominente gastheer Swa kondigde alle sketches smaak-vol aan. De eerste entertainers waren Gerda en Roger met het lied “ik hou van u”. Daarna bracht Germaine een geanimeerd lied-je “zo slank zijn als je dochter”, waarna ze samen met Anna een tweede optreden gaf met “een aapje liep door bos en struiken”. Mia en Anna deden een ware klompendans. Bertha zong, ge-huld in Belgische kleuren, het volkslied uit volle borst, begeleid door Roger op accordeon. Mooie anekdotes en ondeugende mop-pen werden door Adriaan smaak-vol naar voren gebracht. Jeanne heeft iedereen versteld doen staan met haar prachtig gedicht “Lieve vrouwke”, Mathilde bracht alle aanwezigen aan het lachen met haar sketch “het typeke”. Lieske bracht een olijke tekst over “het moeilijke vraagstuk”, waarbij ze op ieders gezicht een glimlach toverde. En als afsluiter begeleid-de Werner onze grootste zang-talenten op gitaar en bracht het wel bekende lied “vrolijke vrien-den”. Alle aanwezigen hebben volop genoten van de rijkelijk ge-vulde namiddag.

ALLES GOED MET U?Hoe gaat het met jou? Een vraag die vaak snel afgewimpeld wordt met ‘goed, goed’. Maar hoe gaat het daadwerkelijk met jou. Wij vinden het belangrijk dat je je goed in je vel voelt. Daarom draaien we op 19 november om 19u de hartverwarmende film ‘The best Exotic Marigold hotel’ in De Schans. Deze film gaat over zeven 60-plussers die elk op hun eigen manier het beste proberen te maken van hun leven.

Na de film is er een praatcafé waar je rustig kan napraten over de film, een gratis drankje staat klaar. Een deskundige van het centrum voor geestelijke gezondheid (CGG) zal er je vragen beantwoorden. Voor deze voorstelling hebben we de handen in elkaar geslagen met de seniorenverenigingen en ziekenzorg. Iedereen is welkom, inkom is gratis! Op voorhand inschrijven is niet nodig.

Meer info: [email protected] of 011 73 01 72

EEN KIPPENSOEP IN DE HERFST, DAT SMAAKT!De dagen worden korter, kouder, regenachtig,… Tijd voor een lek- ker warm driegangenmenu van het dorpsrestaurant. Met deze me-nu’s proberen we je in november in de watten te leggen. • 13 november 2014, om 11u45 in OC DE SCHANS - Kippensoep - Zalm met spinazie en puree - Profiterols met advokaat • 27 november 2014 om 11u45 in BUURTHUIS DE LOCHT - Groentesoep - Varkenslapje met knolselder, spekjes en gebakken aardappelen - Duo van puddingSchuif mee aan tafel in het dorpsrestaurant. Vergeet op voorhand niet je kaartje (€7)te kopen in één van onze voorverkooppunten: Bib Eksel, OCMW en gemeentehuis. De voorverkoop eindigt de maandag voor het dorpsrestaurant om 12 uur. Iedereen is welkom!

Page 12: Hechtel-Eksel info - oktober 2014

Hoofdbibliotheek te Eksel: maandag, woensdag

en vrijdag van 14u-18u, dinsdag en donderdag van

18u-20u en zaterdag van 9u-13u

Filiaal te Hechtel: woensdag van 14u-18u,

donderdag van 18u-20u en zondag van 10u-12u

12 in de bib • www.hechtel-eksel.be

Vele handen…maken licht werk!

Naast stapels boeken, heeft de bibliotheek ook stapels werk. Daarom zijn we op zoek naar vrijwil-ligers die graag hun steentje bijdragen aan de bi-bliotheekwerking. De to do’s zijn zeer uiteenlopend: van boeken kaften en rekken ordenen tot voorlezen of het rondbrengen van boeken aan bijvoorbeeld plaatselijke opvanginitiatieven. Kortom: voor iedere vrijwilliger wat wils! Of misschien heb je zelf een idee hoe je een bijdrage aan de bibliotheekwerking kunt leveren?

Vrijwilligerswerk in de bibliotheek heeft tal van voordelen: je ontmoet veel mensen en blijft op de hoogte van de ins en outs op het gebied van boe-ken, luisterboeken, tijdschriften en films.

Als je geïnteresseerd bent of graag extra informatie wil, kan je contact opnemen met de bibliothecaris:• via het telefoonnummer 011 73 45 91

• via e-mail aan [email protected]

• of spring eens binnen in de bib!

Voorlezen, van 0 tot 99!Van 22 tot en met 30 november is het opnieuw Voorleesweek. De campagne krijgt dit jaar als titel ‘Voorlezen, van 0 tot 99’. Want voorlezen is fijn voor jong en oud. Wie als kind werd voorgelezen, zal la-ter zelf meer voorlezen. Zo wordt een mooie traditie van generatie op generatie doorgegeven. Ook onze bibliotheek geeft graag het goede voorleesvoor-beeld. Daarom organiseren we op zaterdag 29 no-vember twee voorleesactiviteiten in de bibliotheek van Eksel:• om 10u30 voor kinderen van 3 tot 5 jaar

• om 11u00 voor kinderen van 6 tot 8 jaar

Benieuwd naar superspannende Sinterklaasverha-len? Plof dan zeker neer in onze vertelhoek!

Page 13: Hechtel-Eksel info - oktober 2014

www.hechtel-eksel.be • in ‘t kort 13

Oproep sport-kampioenen 2014Net als andere jaren doen we dit jaar ook een oproep aan alle sportkampioenen uit Hechtel-Eksel om zich aan te melden. Zowel verenigingen uit Hechtel-Eksel als inwoners komen in aanmerking. De sportkampioenen kunnen zich melden door naam, adres, omschrijving van de behaalde titels en resultaten door te sturen of binnen te brengen samen met een recente foto bij de voorzitter van de sportraad of de sportdienst.

De kampioenenhuldiging gaat door op vrijdag 13 februari naar goede gewoonte in de gemeentelijke sporthal. De huldiging gaat elk jaar gepaard met enkele sportieve en muzi-kale optredens. Dit jaar willen wij daar nog een extra dimen-sie aan toevoegen door ook te werken met beeld en film. Wij willen dan ook een oproep doen aan alle sportverenigin-gen en sporters om leuke foto’s en/of korte filmpjes aan de sportdienst te bezorgen. Deze zullen dan tijdens de show gebruikt worden.

Meldingen moeten binnengebracht

zijn uiterlijk 31 december 2014.

Meer info: 011 73 01 59 of

[email protected]

Struggle for Life EEN BOEK VAN ERIK VAN DYCKOnlangs verscheen ‘Struggle for Life’ op de boekenmarkt. Auteur Erik Van Dyck woont in Hechtel-Eksel en pende zijn waargebeurde verhaal over zijn CVA (herseninfarct) neer. In zijn 84 pagina’s tellend boek vertelt hij aan de hand van zijn moeders dagboek hoe hij na de fatale dag

zijn leven weer op de rails probeert te krijgen. We konden Erik strikken voor een interview.

Waarover gaat Struggle for Life precies?Erik: “Ik vertel mijn verhaal vanaf de dag dat ik plots en zonder aanleiding een CVA krijg. Hierbij geraak ik in een diepe coma en wanneer ik wakker word, staat er me een lange revalidatie te wachten. Het verhaal is geba-seerd op het dagboek dat mijn mama vanaf dag één na het fata-le moment heeft bijgehouden. Ik heb het aangepast en in verhaal-vorm gegoten.”

Waarom heb je ervoor gekozen om dit boek te schrijven?Erik: “Na mijn revalidatie en al-les wat erbij kwam kijken, lag dit verhaal me nauw aan het hart. Na mijn tijd in het revalidatiecen-trum in Hoensbroek, besefte ik dat ik dankzij de steun van veel mensen heb kunnen doorzetten. Door mijn verhaal naar buiten te brengen, wil ik ook een steun zijn voor lotgenoten en andere mensen die het soms moeilijk hebben.”

“Maar mijn boek is eveneens be-doeld voor het ruimere publiek. In mijn nabije omgeving hebben ze deze periode een beetje kun-nen volgen, maar ik merk toch dat velen erg nieuwsgierig zijn naar het hele verhaal om be-ter te kunnen begrijpen wat er eigenlijk juist gebeurd is. Want de geruchten die

de wereld ingestuurd werden, namen dag na dag straffere vor-men aan.”

Waar zit je het liefst om te schrijven?Erik: “Ik schrijf meestal thuis in de woonkamer met mijn laptop. Ik heb dan muziek op de achter-grond, die ervoor zorgt dat ik me ontspan en zo rustig mijn creatief idee kan uitschrijven. Het schrij-ven gebeurt tussen het revalide-ren door, tijdens mijn vrije mo-menten. Zo vind ik een gezond evenwicht tussen geestelijke en fysieke inspanning!”

Komt er nog een vervolgverhaal? Erik: “Ik ga zeker en vast blij-ven schrijven. Het is begonnen als therapie bij mijn revalidatie, en al schrijvende werd dit een hobby en een nuttig tijdverdrijf. Naast het waargebeurde verhaal ‘Struggle for life’ heb ik ook een fictief verhaal geschreven met als titel ‘Op ontdekkingsreis met de ziener’. Dit soft-erotisch boek is wel gericht op een totaal an-der doelpubliek dan mijn eerste boek!”

Meer info :

‘Struggle for life’ werd

uitgebracht door Uitgeverij

Het Punt en is te koop

via www.leeswinkel.be

Page 14: Hechtel-Eksel info - oktober 2014

14 in en uit • www.hechtel-eksel.be

Vrijdag 31 oktober• Halloweentocht. Org. Oudercomité De Viejool. Info en inschrijvingen: www.halloween.viejool.be Vanaf vrijdag 7 november• Judolessen gaan terug van start Org. Judoclub Bushido. Voor de jeugd: dinsdag van 18u30 - 19u30, vrijdag van 19u - 20u. Voor de groteren : vrijdag van 20u - 21u30 met extra aandacht voor het self defense. Extra info: sboonen10@ hotmail.com of [email protected] Zaterdag 8 november• 9e KWB-kwis. Org. KWB Eksel Om 20u in De Geer. Ploegen van (max.) 4 personen, €20/ploeg. Inschrijven via: [email protected] of via SMS op 0475/64 98 22Zaterdag 8 en zondag 9 november• Gewestelijke Vogelshow in de Schans Org. De Heikneuter. Zat: van 14u tot 20u, zon: van 10u tot 18u in De SchansZondag 9 november• Zwart Waterwandeling. Org. Natuurpunt Hechtel-Eksel. Om 14u aan Begijnenvijvers Info: www.natuurpunthechtel-eksel.be Maandag 10 november• Sint-Maarten. Org. buurt ’t Hoksent Van 18u tot 01u aan buurthuis HoksentMaandag 10 en dinsdag 11 november• “De verschillende gedaanten van WOI” Org. KTG Berk en Breem Om 19u in Sint-Lambertuskerk Hechtel Meer info: www.berkenbreem.beDinsdag 11 november • Sinterklaasintocht. Org. Gezinsbond Hechtel. Om 15u op het Rode Kruisplein• Kleurtoepassingen in de tuin. Org. Tuinhier Eksel, om 19u30 in Parochie- centrum. Iedereen van harte welkom.

Woensdag 12 november• Laat je strikken: wijnproeverij Org. dienst Internationale Samenwerking Om 19u30 in De Schans. Gratis, inschrij- ven kan via [email protected] • Lezing: Iene miene mutte… kinderen en scheiding. Org. Opvoedingswinkel Noord-Limburg. Om 20u in CC Palethe Inkom is gratis. Inschrijven via: info@ opvoedingswinkelnoordlimburg.be Donderdag 13 november• Muzikale namiddag met Marc Brillouet Org. Neos Hechtel-EkselVrijdag 14 november• Kubben. Org. Okra Hechtel Om 14u in de sporthalZaterdag 15 november • Dag van de Natuur. Org. Natuurpunt Hechtel-Eksel. Om 9u aan Katershoeve Info: www.natuurpunthechtel-eksel.be • Im[balance - Incar Dansspektakel Org. Animuz. Om 20u in De Schans Kostprijs: vvk €8, kassa €12, jongerentarief tot 25j €6 Meer info: www.hechtel-eksel.be Zondag 16 november • Op stap in Bosland: korstmossen, de kleine parels van de landduinen Org. Bosland ism. Natuurpunt Hechtel-Eksel. Om 14u aan parking voetbal Hechtel Info: www.natuurpunthechtel-eksel.be • Ontbijtactie 11.11.11. Info: zie artikelWoensdag 19 november• Film + praatcafé. Org. dienst welzijn Om 19u in De Schans Meer info: www.hechtel-eksel.be Donderdag 20 november• Leerlingenconcert 60 jaar NIKO. Org. NIKOZondag 23 november • Zangnamiddag. Org. Sint-Trudokoor Om 14u30 in De Viejool Gratis, iedereen is van harte welkom

Maandag 24 november • Leeskring Open Boek leest:“Brandlucht” van Erik Vlaminck. Org. bibliotheek Om 20u in de hoofdbib Meer info: 011/73 45 91 of [email protected]• Lezing: Als papa of mama er niet meer is Org. Opvoedingswinkel Noord-Limburg Om 20u in Poorthuis Peer Inkom: €5, €3 voor leden Gezinsbond Inschrijving en info: BICC PoorthuisWoensdag 26 november• Seniorennamiddag met Salim Seghers Org. dienst welzijn. Om 14u in De Schans Gratis, inschrijven niet nodig Meer info: www.hechtel-eksel.be • Lezing: Wat is autisme? Org. Opvoe- dingswinkel Noord-Limburg Om 20u in Buurthuis Ellikom Inkom: gratis voor leden VVA, €5 voor niet leden. Inschrijven via: info@ opvoedingswinkelnoordlimburg.be Donderdag 27 november• Advent Don Bosco. Org. Don Boscocollege Vanaf 17u (avondwandeling en praat- café). Meer info: facebookpagina: Advent Don Bosco• Lezing: Faalangst. Wat als ik niet slaag? Org. Opvoedingswinkel Noord-Limburg Om 20u in Michielshof Hamont Inkom is gratis. Inschrijven via: info@ opvoedingswinkelnoordlimburg.be Vrijdag 28 november• Kubben. Org. Okra Hechtel Om 14u in de sporthalZondag 30 november • Aperitiefconcert. Org. K. Harmonie De Bergengalm om 11u in De Schans Tickets en info: www.debergengalm.be

Verenigingen die hun activiteit graag in de rubriek in-en-uit zien verschijnen, kunnen deze ingeven op de website www.uitdatabank.be. Je activi-teit verschijnt dan eveneens op de gemeentelijke website.

Page 15: Hechtel-Eksel info - oktober 2014

www.hechtel-eksel.be • in’formatie 15

BESTUUR

Jan DALEMANS - Burgemeester

[email protected]

gsm: 0475 42 40 93

- Verkeersveiligheid, Politie, Burgerzaken en Financiënbegroting,

Personeel en organisatie, e-Government - Perscommunicatie

en Protocollaire feesten

- Voor een afspraak, contacteer Martine Vanderbiesen: secretariaat

[email protected] - tel.: 011 73 01 52

Nele LIJNEN - 1ste schepen

[email protected]

gsm: 0486 13 09 18

- Sport, Economie & werk, Gelijke kansen, Wonen, Kinderopvang

en Evenementen - Spreekuren: op afspraak

Raf TRUYENS

[email protected]

gsm: 0479 49 06 69

- Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, Natuur en Bos, Bosland, Mobiliteit

en Openbaar Vervoer, Juridische aangelegenheden, Erediensten,

Heemkunde en Erfgoed, Internationale samenwerking

- Spreekuren: op afspraak

Theo MARTENS

[email protected]

gsm: 0495 18 40 75

- Jeugd, Toerisme, Leefmilieu, Landbouw en Buurtwerking

- Spreekuren: op afspraak

Jacky SNOECKX

[email protected]

gsm: 0495 50 28 11

- Openbare werken, Recyclage, Begraafplaatsen,

Nutsvoorzieningen en Waterzuivering - Spreekuren: op afspraak

Evy RUTTEN

[email protected]

gsm: 0498 80 23 82

- Cultuur, Onderwijs, Bibliotheekwezen, Gezondheidszorg,

Gehandicaptenbeleid en Communicatie - Spreekuren: op afspraak

Tony BASELET: voorzitter OCMW

[email protected]

tel.: 011 89 12 12

- Gezinsbeleid, Senioren en Armoedebestrijding

- Spreekuren : op afspraak.

Kempische Tehuis

Afgevaardigde Hechtel-Eksel : Yvette Leten

- Spreekuur iedere maandag tussen 9 en 10 uur

IN’FORMATIEGeboorten5 sept. Janaicka, dochter van Kenny Bervoets en Sarah Loenders

12 sept. Lander Andy, zoon van Bart Hens en Sandra van Geffen

18 sept. Lia, dochter van Dennis Schuermans en Jelle Eerdekens

18 sept. Mattia, zoon van Tom Loots en Sabine Vreven

18 sept. Dario, zoon van Tom Loots en Sabine Vreven

22 sept. David, zoon van Jurgen Motmans en Carolyn Ramirez

30 sept. Warre, zoon van Lars Kloeck en Selina Gijbels

1 okt. Rabia, dochter van Mustafa Tanriverdi en Fatma Tanriverdi

5 okt. Elisa, dochter van Johan Leppens en Elke Derwael

Huwelijken26 sept. Peter Creemers en Sandra Wouters

10 okt. Tony Custers en Ingrid Jansen

11 okt. Tim Decock en Kim Brees

Overlijdens† 18 sept. Schoofs, Paulina Helena (Lène), 78 jaar

† 27 sept. Froeyen, Rosalia Henriëtte, 82 jaar

† 29 sept. Soogen, Paula Clementina Lambertina , 88 jaar

† 29 sept. Moons, Maria Elisa, 79 jaar

† 6 okt. Beltran Gurrea, Vicente José, 52 jaar

† 10 okt. Latte, Almir Emile, 79 jaar

† 10 okt. Eerdekens, Joseph Mathijs (Jef), 82 jaar

† 11 okt. Verpoorten, Albert Hendrik, 85 jaar

OPENINGSURENOpeningsuren gemeentehuisMaandag: ...........................................................................9u - 12u en 13u30 - 19uWoensdag: .................................................................................................................13u30 - 17uDinsdag, donderdag en vrijdag: ....................................................9u - 12u

Openingsuren containerparkmaandag: ................................................................................................................................ 13u - 16udinsdag: .........................................................................................9u - 12u en 13u - 16uwoensdag: ............................................................................................................................. 13u - 19udonderdag: .............................................................................9u - 12u en 13u - 16uvrijdag: ........................................................................................................................................... 13u - 18uzaterdag: .....................................................................................................9u - 15u (doorlopend)zondag: ...........................................................................................................................................gesloten

OPENINGSUREN

GEMEENTELIJKE DIENSTEN

Tijdens de vrije dagen

in de maand

november (1 november : Allerheiligen

,

2 november Allerzielen

en 11 november : Wapenstilsta

nd)

zijn de gemeentediens

ten gesloten.

Page 16: Hechtel-Eksel info - oktober 2014

Animuz presenteert

DANSGROEP ‘INCAR’ Deze groep brengt wervelend spektakel !

‘IM[BALANCE’OP ZATERDAG 15 NOVEMBER 2014 OM 20 UUR IN ‘DE SCHANS’ IN HECHTEL

Meer dan 48 jonge dansers gaan in deze voorstelling op zoek naar een even-wicht of balans in een wereld vol veranderingen. Ondersteund door een wervelende lichtshow, aangepaste kledij en passende beelden neemt Incar Dansspektakel het publiek mee op een heuse rollercoaster van emoties.

Voorverkoop en reservatie in het gemeentehuis vanaf maandag 20 oktober 2014.Voorverkoop € 8 - Kassa € 12 – Jongerentarief tot 25 jaar € 6

OPENINGSUREN:

• Maandag van 9u tot 12u en van 13u30 tot 19u

• Dinsdag, donderdag en vrijdag van 9u tot 12u

• Woensdag van 13u30 tot 17u

Tel: 011/73 35 65 of mail: [email protected]