Hechtel-Eksel info - oktober 2014

download Hechtel-Eksel info - oktober 2014

of 16

 • date post

  06-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  217
 • download

  3

Embed Size (px)

description

Lees hier het infoblad van oktober digitaal.

Transcript of Hechtel-Eksel info - oktober 2014

 • Info van en voor de inwoners van HechtelEksel

  oktober 2014

  INFOwww.hechtel-eksel.be

  Word jij onze dorpsfotograaf?

  Kinderarmoedein Hechtel-Eksel

  Laat je strikkenvoor een wijnproeverij

 • 2 inhoud www.hechtel-eksel.be

  LAAT DE ZON IN JE HART

  Het mooie weer loopt nu echt op zijn laatste benen, maar we

  hebben een mooie nazomer gehad. 25 graden in oktober, dat

  zijn we niet echt gewoon in de herfst. Ik ben er zeker van dat u

  net als mij het zonnetje al mist?

  Wie zich stoort aan het herfstweer, slaat best de krant niet

  open. De berichtgeving op sommige paginas zet ons aan tot

  nadenken. In enkele landen van Afrika krijgt men het Ebola-

  virus niet onder controle. Oost-Oekrane, Syri en Irak staan in

  brand door hevige oorlogen, met onschuldige mannen, vrou-

  wen en kinderen midden in het geweld. Het is een clich, maar

  het is waar: we hebben het hier zo slecht nog niet.

  Zo koud en guur als de komende maanden gaan zijn, des te

  warmer hoop ik dat Hechtel-Eksel zal zijn. Ik heb het vooral over

  veel menselijke warmte, liefde en solidariteit in onze gemeente.

  Het wordt steeds vroeger donker zodat we s avonds sneller bin-

  nen blijven. We stoppen niet voor een praatje, maar fietsen snel

  door om thuis te zijn. Toch wil ik iedereen vragen om oog te

  hebben voor een eenzame buur of hulpbehoevend familielid.

  Laat ons de mensen die ons nauw aan het hart liggen niet uit

  het oog verliezen. Dat geldt, met 1 & 2 november in het vooruit-

  zicht, ook voor de mensen die niet meer bij ons zijn, maar die wij

  allesbehalve vergeten zijn.

  In deze editie van het info-blad geven we alvast wat extra

  warmte mee: het 11.11.11-comit Hechtel-Eksel staat weer

  klaar met het jaarlijks ontbijt. En onze dorpsgenoot Erik Van

  Dyck schreef een boek Struggle for Live.

  Deze en nog veel meer info vindt u in deze boeiende editie.

  Warme groeten,

  Uw burgemeester,

  Jan Dalemans

  COLOFONRedactie: sofie.vrijsen@hechtel-eksel.be

  Vormgeving & druk: info@drukkerij-grafico.beVerantwoordelijke uitgever:

  College van Burgemeester en Schepenen Hechtel-EkselDon Boscostraat 5 - 3940 Hechtel-Eksel

  INHOUD03IN T ACTUEELWord jij onze dorpsfotograaf?De gemeente Hechtel-Eksel is op zoek naar een dorpsfotograaf. Doe mee en maak kans op de titel Dorpsfotograaf 2015

  07LEKKER LOKAALOndernemersloket Hechtel-Eksel Op www.hechtel-eksel.be vind je het ondernemersloket, een digitale platform voor alle lokale ondernemingen.

  09

  IN T ALGEMEENOnderwijs in Hechtel-EkselHet eerste trimester zit er op. Waar zijn onze scholen mee bezig ?IN T KORT

  08Laat je strikkenvoor een wijnproeverij Oxfam fairtrade heeft vandaag de dag een uitgebreid gamma aan topwijnen uit het Zuiden, die wij jou graag laten ontdekken.

  10INTO SPORTOproep sportkampioenen 2014Ook dit jaar doen we een oproep aan alle sportkampioenen uit Hechtel-Eksel om zich aan te melden.

 • www.hechtel-eksel.be in t actueel 3

  De gemeente Hechtel-Eksel is op zoek naar onze dorpsfotograaf 2015. Zie jij het zitten om gedurende een jaar Hechtel-Eksel op een leuke en originele manier in beeld te brengen? Doe dan mee met de fotowedstrijd en maak kans op de titel dorpsfotograaf 2015

  Hoe neem je deel?Je maakt vijf fotos in onze gemeente, n per categorie:- Hechtel-Eksel, gezellige gemeente- Hechtel-Eksel, bruisende gemeente- Hechtel-Eksel, groene gemeente- Hechtel-Eksel, toeristische gemeente- Hechtel-Eksel, jeugdige gemeenteDeze fotos bezorg je ons ten laatste op 5 december, samen met je ingevuld inschrijvingsformulier. Niet alleen een jury zal jouw fotos be-oordelen, maar ook je ouders, vrienden en buren kunnen stemmen. Hoe? Daar hoor je binnenkort alles over!

  Reglement dorpsfotograafLees zeker en vast het reglement dorpsfotograaf Hechtel-Eksel 2015 volledig na. Hierin staat uitgelegd op welke manier je je fotos moet aanleveren, je vindt er meer info over de vijf categorien en de op-dracht van de dorpsfotograaf. Het reglement en het inschrijvingsfor-mulier vind je terug op www.hechtel-eksel.be Kruip snel achter je camera en ding mee naar de titel van dorpsfotograaf!

  Meer info: communicatie, sofie.vrijsen@hechtel-eksel.be of 011 73 01 57

  Word jij onze DORPSFOTOGRAAF?

 • Verkoop van brandhoutHeb je nood aan brandhout en beschik je over een kettingzaag en de nodige veiligheidskledij? Dan kan je op dinsdag 18 november zeker meedingen naar de gemeentelijke verkoop van 25 loten brandhout op stam.

  De verkoop start om 19u in de raadzaal van het gemeentehuis en gebeurt per opbod. Kandidaat- kopers mogen zich aanmelden vanaf 19u. De be-taling is contant. Gelieve je identiteitskaart mee te brengen voor een makkelijke en snelle afhan-deling!Er wordt een kijkdag gehouden op zaterdag 15 november om 10u aan de parking van de Begijnenvijvers.

  Het gaat over volgende loten:

  LOT STUKS M LOT STUKS M 1 162 11 14 100 4 2 99 5 15 100 4 3 112 6 16 100 4 4 112 6 17 100 8 5 112 6 18 40 4 6 50 2 19 40 4 7 51 1 20 40 4 8 52 2 21 40 4 9 51 2 22 40 4 10 52 1 23 40 4 11 50 1 24 40 4 12 59 1 25 100 20 13 70 2

  De loten bestaan uit Amerikaanse Vogelkers, Cor- sicaanse den, Amerikaanse eik, zomereik, berk en grove den. Je kan een catalogus afhalen bij de milieudienst.

  Je kan nog meedoen aan de tankslag!

  Eind oktober 2013 lanceerde onze gemeente met een infoavond de Tankslag 2013-2014. Deze tankslag zet je aan om je buiten gebruik gestelde stookolietank te ledigen, reinigen en verwijderen of opvullen overeenkomstig de wettelijke verplichtingen van Vlarem II.

  Ondertussen schreven al 151 genteresseerden zich in voor deelname en werden reeds 101 tanks suc-cesvol gereinigd! Wil je nog meedoen? Weet dan dat je je nog kan inschrijven tot 31 december 2014!Heb je ook nog interesse om je tank te ledigen, rei-nigen en verwijderen of opvullen, vul het invulfor-mulier Tankslag in en breng dit binnen op de milieu-dienst van de gemeente.Meer informatie zoals de tarieven van Sun Calor bvba, het invulformulier voor deelname,.vind je op onze website: www.hechtel-eksel.be .

  Meer info: milieu@hechtel-eksel.be of 011 73 01 46

  Gratis huisvuilzakken afhalen kan tot 31 december 2014!Heb je je tegoed aan huisvuilzakken voor 2014 nog niet afgehaald? Dan kan je deze nog komen afhalen aan de centrale balie van het gemeentehuis tot 31 december! Na 31 december vervalt het gratis te-goed. Breng zeker je elektronische identiteitskaart mee. Hou er rekening mee dat het gemeentehuis gesloten is op 25 en 26 december.

  4 in t kort www.hechtel-eksel.be

 • www.hechtel-eksel.be in t algemeen 5

  ZOEKT M/V...

  DESKUNDIGE VRIJE TIJD/TOERISMEniveau B1-3 voltijds contractueelJe werkt een breed, gecordineerd en kwaliteitsvol be-leid mee uit op vlak van toerisme en vrije tijd. Je denkt strategisch mee, adviseert het gemeentebestuur en bevordert inspraak, communicatie en participatie. Nieuwe trends en ontwikkelingen volg je nauwgezet op en je ontwikkelt concepten om hierop in te spelen en het huidige beleid bij te sturen.

  Je beschikt over een bachelordiploma in toerisme- en recreatiemanagement. Je hebt kennis van de gemeentelijke werking en kent de relevante wet-geving.

  DESKUNDIGE VRIJE TIJD/JEUGDniveau B1-3 voltijds contractueelJe cordineert de werking van het vrijetijdsloket en geeft vorm aan het jeugdbeleid. Je denkt strategisch mee, adviseert het gemeentebestuur en bevordert in-spraak, communicatie en participatie.

  Je beschikt over een bachelordiploma, bij voorkeur in een sociaal-maatschappelijke, pedagogische of psychologische richting. Je hebt kennis van de gemeentelijke werking en kent de relevante wet-geving.

  TECHNISCH ASSISTENTniveau D1-3 voltijds contractueelJe bent medeverantwoordelijk voor de uitvoering van technische en logistieke onderhoudstaken en draagt zo bij aan de realisatie van een optimale omgeving en infrastructuur in de gemeente. Zo voer je o.a. werken uit aan het groenpatrimonium, de wegen en de infra-structuur.

  Je beschikt over technische basiskennis van wege-niswerken, rioleringen, groenbeheer, verkeerssig-nalisatie, elektriciteit en sanitair.

  DESKUNDIGE SECRETARIAATniveau B1-3 voltijds contractueelJe staat in voor de ondersteuning en de cordinatie van alle werkzaamheden van het secretariaat. De administratieve voorbereiding voor de werking van de gemeente (o.a. opzoekwerk, juridische support, dossiervoorbereiding, opvolging van correspondentie en notulen) is bij jou in goede handen. Verder bied je administratieve en logistieke ondersteuning op het secretariaat en verzeker je een vlotte en discrete infor-matiedoorstroming.

  Je hebt een bachelordiploma, bij voorkeur in be-drijfsmanagement, optie rechtspraktijk. Ervaring met IT-pakketten is een must. Je hebt kennis van de gemeentelijke werking en kent de relevante wetgeving.

  VERANTWOORDELIJKE GIS & ICTniveau B1-3 voltijds contractueelJe bent verantwoordelijk voor de uitbouw en het prak-tische beheer van het geografisch informatiesysteem (GIS) ter ondersteuning van de gemeentelijke werking en beleidsvorming. Ook de werking van de informati-casystemen en de dagelijkse cordinatie van automa-tiseringstaken leid je in goede banen.

  Je hebt een bachelordiploma op zak en kennis over en ervaring met IT is uiteraard een must. Ben je vertrouwd met de werking van GIS-systemen, dan is dat mooi meegenomen. Hardware en soft-ware hebben geen geheimen voor jou. Je hebt kennis van de gemeentelijke werking en kent de relevante wetgeving.

  De volledige functiekaarten, aanwervings-voorwaarden en examenprogrammas vind je op www.hechtel-eksel.be. Info kan je be-komen bij de personeelsdienst (011 73 01 48 - lieve.dec