Groene Engel programma september en oktober 2013

24
www.groene-engel.nl Kruisstraat 15, Oss Programma September / Oktober Met o.a. Before Midnight / Eric Steckel / Kapringen / Giovanca Boven is het Stil / kinderfilmfestival / Ryan McGarvey

description

Het programmaboekje van Groene Engel voor de maanden september en oktober. Druk- en zetfouten voorbehouden. Check de site voor actuele informatie: www.groene-engel.nl

Transcript of Groene Engel programma september en oktober 2013

Page 1: Groene Engel programma september en oktober 2013

www.groene-engel.nl Kruisstraat 15, Oss

Programma September / OktoberMet o.a. Before Midnight / Eric Steckel / Kapringen / Giovanca Boven is het Stil / kinderfilmfestival / Ryan McGarvey

Page 2: Groene Engel programma september en oktober 2013

Groene Engel Programma-Overzicht September - Oktober 2013

Cultuurpodium Groene EngelKruisstraat 15Postbus 273, 5340 AG OssTel: 0412 - 405504Email: [email protected]

Hoe kom ik aan kaarten?Snel, makkelijk en veilig: Tickets kopen en reserveren via de site www.groene-engel.nl. Op de site van Groene Engel kun je kaarten kopen en reserveren. Om online kaarten te bestellen maak je een-malig een account aan. Heb je al eerder een account aangemaakt dan kun je direct inloggen en bestellen. Als je online kaarten koopt, betaal je veilig via Ideal en ontvang je je toegangskaart als e-ticket in je mailbox: snel en makkelijk! Zie www.groene-engel.nl voor details.

tickets kopen of reserveren aan de kassaJe kunt ook aan de kassa van Groene Engel kaarten kopen of reser-veren. De kassa is een half uur voor aanvang van een voorstelling, concert of filmvertoning geopend.

Zowel in dit programmaboekje als op de site zie je labels bij de activiteit. Zo zie je in één oogopslag wat de activiteit is: bij-voorbeeld een concert, theatervoorstelling of film. Hieronder een legenda van de labels:

Hoe & watBij Groene enGel

Fi Ki

Th Sp

Co = concert = lezinG / deBat

= tHeater = specials

= film = kids

L/D

Page 3: Groene Engel programma september en oktober 2013

www.groene-engel.nl Kruisstraat 15, Oss

tickets kopen Bij de cd-kioskGroene Engel heeft ook in het centrum van Oss een verkooppunt van tickets. Bij de CD Kiosk in De Schakel kun je tickets voor onze concerten, films en theatervoorstellingen kopen. De CD Kiosk is open van maandag tot en met zaterdag en op koopzondagen en hanteert dezelfde openingstijden als de andere winkeliers in het centrum. Voor meer info: www.cdkiosk.nl.

vraGen?De kassalijn is bereikbaar op werkdagen van 15:00 tot 18:00 uur. Het nummer is: 0412-405504.

Groene enGel vriendenpasVrienden van Groene Engel hebben een streepje voor. Zij krijgen bij elk concert, dance-event, theatervoorstelling en film standaard 1 euro korting. Een Vriendenpas kost 15 euro per jaar. Voor dit bedrag ontvang je ook gratis het tweemaandelijkse programma-boekje thuis. Informeer naar de pas aan de kassa.

cultuurkaartMiddelbare scholieren krijgen op vertoon van de Cultuurkaart 2 euro korting op alle films, theatervoorstellingen en concerten.

openinGstijden café Groene enGelMaandag t/m Donderdag 11:00 tot 01:00 uurVrijdag & Zaterdag 11:00 tot 02:00 uur Zondag 13:00 tot 00:00 uur

Brasserie Groene enGelMaandag t/m zaterdag vanaf 11:30 uurZondag vanaf 13:00 uurVoor groepen vanaf 20 personen gaan we op afspraak eerder open.

Telefoon brasserie: 0412 - 692533 Telefoon café: 0412 - 692444

expositie in café en BrasserieIn september exposeert Annique Knotter. Zij heeft als thema in haar werk de ’ Forever 27Club’. Dit is een verzamelnaam voor bekende artiesten die op hun 27e zijn gestorven. Het overlijden van Amy Winehouse in juli 2011, was voor Annique Knotter aanleiding om enkele andere artiesten van de Forever 27 Club op doek te zetten.

Johanna van der Heiden exposeert in oktober. Haar werk is figura-tief met warme kleurcombinaties.

Page 4: Groene Engel programma september en oktober 2013

Groene Engel Programma-Overzicht September - Oktober 2013

Za 07/09 | 20:30 | 10 euroZo 01/09 t/m di 03/09| 20:30 | 8,50 euro

CoCo

Eric Steckel (USA) + Leif de Leeuw Band

Before MidnightRegie Richard Linklater

De 22-jarige Amerikaanse Eric Steckel is een wonderlijk fenomeen. Deze jonge zanger/gitarist wordt ook wel de jongste veteraan van de blues ge-noemd. Op 11-jarige leeftijd nam Eric zijn debuutalbum A Few Degrees Warmer op en vanaf dat moment ging het snel. Zo maakte hij onderdeel uit van de ‘Bluesbreakers’ met niemand minder dan John Mayall en speelde over de hele wereld met grote mannen zoals Bob Margolin, Deb-bie Davies, James Armstrong en Solomon Burke.

Before Midnight is het vervolg op de indiehits Before Sunrise (1995) en Before Sunset (2004), wederom met hoofdrollen voor Ethan Hawke en Julie Delpy. Negen jaar na de laatste rendez-vous en bijna twee de-cennia sinds hun eerste ontmoeting, treffen we Celine en Jesse dit keer in Griekenland. Inmiddels getrouwd en ouders van twee dochters. De zonovergoten vakantie zit er bijna op en beiden staan niet te popelen om terug te keren naar het werkende leven en de dagelijkse beslommeringen in Parijs.

CoFi

Bluesvs 2013 (108 min.)maandaG ook

om 16:00 uur!

voor maar

6 euro

Page 5: Groene Engel programma september en oktober 2013

www.groene-engel.nl

Co

Boven is het Stil Regie Nanouk Leopold

Helmer, een vrijgezelle boer van middelbare leeftijd, leidt een geïsoleerd leven met zijn oude en gebrekkige vader. De dagelijkse komst van melk-rijder Johan, een robuuste man van Helmer’s leeftijd, is een lichtpuntje in zijn bestaan. Op een dag besluit Helmer het woonhuis op te gaan knappen. Hij bestelt een modern tweepersoonsbed en verhuist zijn vader naar boven. Als er dan ook nog een jonge knecht op de boerderij komt werken, lijkt Helmer’s leven voorgoed te gaan veranderen.

Fi

Zo 08/09 | 16:00 | 4 euro Zo 08/09 t/m di 10/09| 20:30 | 8,50 euro

nederland 2013 (93 min.)

Zout!Politiek cafe

deBat

D

In het maandelijks terugkerende politiek cafe Zout staan de gasten cen-traal. Sinds 1999 komen in een ongedwongen sfeer vele bezoekers bij elkaar om te luisteren en deel te nemen aan debatten over actuele plaat-selijke en landelijke politieke thema’s. Daarnaast is er maandelijks een gastcolumn en een vaste column, een hoofdgast en een quiz. Een en ander wordt gelardeerd met cabaret en live muziek. Talloze prominente plaatselijke en landelijke gasten zijn inmiddels te gast geweest in Zout.

maandaG ook

om 16:00 uur!

voor maar

6 euro

Page 6: Groene Engel programma september en oktober 2013

Groene Engel Programma-Overzicht September - Oktober 2013

Za 14/09| 20:30 | 10 euro Zo 15/09 | 12:00 – 17:00 | gratis

Fantastival is een jaarlijks terugkerend cultureel festival in het centrum van Oss. Naast professionele straattheateracts kan het publiek genieten van lokale en regionale presentaties van podiumkunsten en beeldende kunst. Muzelinck en Groene Engel zijn de organisatoren van dit festival. In Groene Engel zijn die dag verschillende optredens te zien.

Th

We love the Funk! Seven Eleven + Timmietex + Turbo Monster

funk

Co

Funkateers opgelet, want dit wordt een echte old school funkavond! Headliner van de avond is het Seven Eleven. Dikke, vette en dampende P-funk, dat is waar deze funkateers ons op komen trakteren! Al jaren zijn ze samen met bands als Gotcha! de vaandeldragers van de Neder-landse funk. Dit jaar bestaan ze 25 jaar, dus reden voor een feestje. De groep uit Uden/Oss brengt de funk over de hele wereld en pas waren ze nog special guests bij George Clinton & The Funkadelic in Parijs. Ook op festivals als North Sea Jazz zijn ze graag geziene gasten en op het te gekke Come Out & Play Festival maakte ze er een vet feestje van. Reden genoeg om dat nog een keer dunnetjes over te doen!

Fantastivalcultureel festival

Page 7: Groene Engel programma september en oktober 2013

www.groene-engel.nl Kruisstraat 15, Oss

Zo 15/09 t/m di 17/09| 20:30 | 8,50 euro Wo 18/09| 15:00 | 10 euro

Dé ultieme theatershow voor opa’s, oma’s en hun kleinkinderen, gepresenteerd door praatjesmaker Jochem van Gelder en zijn sfeermakker Ron Bons. Hoe bijzonder is de band tussen kleinkinderen en hun opa’s en oma’s? Wat weten kleinkinderen van vroeger en hoe cool zijn de opa’s en oma’s van nu? Antwoord op deze vragen en veel meer beleef je in onze vrolijke, hilarische show vol muziek en nostalgie. Kleinkinderen van 6 tot en met 10 jaar en hun opa’s en oma’s zijn meer dan welkom bij deze nieuwerwets gezellige voorstelling. Vergeet echter één ding niet : verboden voor ouders!

Verboden voor oudersDoor Jochem van Gelder en Ron Bons

kindertHeater

CoKi Th

Een originele en grappige film over een dag uit het leven van de jonge Niko Fischer. Vooralsnog heeft hij bitter weinig bereikt in zijn leven. Hij leeft met de dag, rondzwervend door Berlijn. Tot alles op een ochtend écht misloopt. Met zijn vriendin krijgt hij ruzie, zijn vader zet de financiële steun stop en ook het dagelijkse ritueel van een lekkere kop koffie wordt hem ontnomen. Hoe moeilijk kan het zijn om juist in Berlijn een kopje te vinden?

Oh BoyRegie Jan Ole Gerster

Fi

duitsland 2012 (85 min.)maandaG ook om 16:00 uur!

voor maar6 euro

Page 8: Groene Engel programma september en oktober 2013

Groene Engel Programma-Overzicht September - Oktober 2013

The Jacks + Automatic Sam + Monkstone

Vr 20/09| 20:30 | 8 euro

Je kunt niet meer om de vierkoppige rockband The Jacks heen: De We-reld Draait Door, support voor Anneke van Giersbergen, enthousiaste 3fm-dj’s en een ellenlange lijst met optredens. Bij The Jacks scheuren de gitaren net zo heftig als het rauwe stemgeluid van zangeres Marcia. Automatic Sam heeft net een nieuwe plaat uit en wat een geluid! Met een vernieuwde ritmesectie met Tim van Delft van De Staat en Erik Harbers (Ex-Woost) op bas klinkt deze band nog strakker, heftiger en meer in your face dan ooit tevoren! Rockband Monktone is hier in de regio geen onbekende meer.

Co

rock

PRINT ALL IN

fl exibeler dan ooit

Scheldestraat 14, 5347 JD Oss T 0412 669669

[email protected] www.senbprint.nl

Deze uitgave is vervaardigddoor S&B Print all in

advertentie Groene Engel.indd 1 11-04-12 12:21

Page 9: Groene Engel programma september en oktober 2013

www.groene-engel.nl Kruisstraat 15, Oss

Zo 22/09| 15:00 | gratis Zo 22/09 t/m di 24/09| 20:30 | 8,50 euro

Mardi Gras met The Sunny Garden Jazzband

Hannah ArendtRegie Margarethe von Trotta

The Sunny Garden Jazzband is opgericht in 1983. Het orkest is be-gonnen als achtmans-formatie met piano en een dubbele bezetting op klarinet en saxen. Tegenwoordig speelt de band in een zesmans-formatie. Hierdoor komt ieder instrument nog beter tot zijn recht. Be-langrijk voor het orkest is de vrijheid van spelen en door wisseling van instrumenten kan de sound worden aangepast aan de sfeer van het te spelen nummer. The ‘SGJ’ heeft een groot aantal nummers paraat. Het programma bestaat uit Dixieland repertoire maar bevat ook New Orleans nummers.

De Duits-Joodse filosofe Hannah Arendt (Barbara Sukowa) vlucht voor de nazi’s naar Amerika, waar ze onder andere werkt als journa-list en docent. In 1951 krijgt zij het Amerikaanse staatsburgerschap. Tien jaar later neemt ze een baan aan bij The New Yorker en reist als waarnemer naar het proces van de SS’er Adolf Eichmann in Israël. De resultaten van haar bevindingen vat zij samen in het boek ‘De bana-liteit van het kwaad’ en maakt daarmee een enorme controverse los.

oudestijl jazz duitsland 2013 (113 min.)

Co Fi

PRINT ALL IN

fl exibeler dan ooit

Scheldestraat 14, 5347 JD Oss T 0412 669669

[email protected] www.senbprint.nl

Deze uitgave is vervaardigddoor S&B Print all in

advertentie Groene Engel.indd 1 11-04-12 12:21

maandaG ook om 16:00 uur!voor maar

6 euro

Page 10: Groene Engel programma september en oktober 2013

Groene Engel Programma-Overzicht September - Oktober 2013

Wo 25/09| 20:30 | gratis Vr 27/09| 20:30 |15 euro

Bij het maandelijkse open podium zijn echte sessiemuzikanten aanwezig zijn die de avond nog leuker maken. Met of zonder ondersteuning van deze muzikanten kun je nu alleen of met anderen lekker jammen op het podium. Zoals je gewend bent, trapt een band uit de regio af. Daarna is er voor iedereen ruimte om het podium te betreden. Een leuke en gezellige manier om met andere muzikanten te spelen!

De schreeuwende gitaren van Jimi Hendrix, het intieme stemgeluid van Joni Mitchell, de opzwepende nummers van Stevie Wonder en muziek van Radiohead. Het zijn de helden van strijkkwartet Zapp 4. In dit concert stort Zapp4 zich op dit repetoire. Met de fantastische zangeres Vera van der Poel en de percussiegigant Afra Mussawisade geven ze een eigen interpretatie van de grote songs van deze pophelden. Zapp 4 is een band met de bezetting van een strijkkwartet en combineert groove, improvisatie en fantasie met gepassioneerde soli. Zapp 4 staat voor een energieke live-act waar de vonken van afspatten!

Open PodiumPopkollektief Oss

Zapp 4Heroes

jamsessie popsonGs door een strijkkwartet + zanG + percussie!

Co CoCo Co

Page 11: Groene Engel programma september en oktober 2013

www.groene-engel.nl Kruisstraat 15, Oss

De Chinese immigrante Shun Li werkt in een naaiatelier net buiten Rome. Ze werkt keihard, vooral om het mogelijk te maken haar zoon, die nog in China woont, over te laten komen. Op een dag wordt ze overgeplaatst naar Chioggia, een eilandje in de buurt van Venetië, waar ze als serveerster aan de slag gaat. Tussen haar en vaste klant Bepi, ook wel ‘de Dichter’ genaamd’, ontstaat een warme vriendschap - met deze uit het vroegere Joegoslavië afkomstige visser deelt ze de liefde voor poëzie. De gemeenschap reageert echter zeer afwijzend op deze vriendschap.

Io sono LiRegie Andrea Segre

frankrijk/italië 2012 (92 min.)

Co

Zo 29/09 t/m di 01/10| 20:30 | 8,50 euroZa 28/09| 22:00 |12,50 euro

Fi

In december draaide Isis het dak van de engel eraf met haar fijne houseplaten & nu komt ze terug voor een 2 uur durende classic set! Dit wordt een feest vol herkenning en nostalgie voor de echte house-liefhebbers. Als ‘s werelds bekendste vrouwelijke DJ heeft Isis van der Wel flink gepionierd: als dj, organisator en als nachtburgemeester van Amsterdam. Met ruim 20 jaar ervaringen een platencollectie om op te eten neemt Isis je terug in de tijd. Dus zet je beste smiley op en komt dansen tot je niet meer kan!

Hemels! House Classics!Met Dj Isis

Co

House

maandaG ook om 16:00 uur!voor maar6 euro

Page 12: Groene Engel programma september en oktober 2013

Groene Engel Programma-Overzicht September - Oktober 2013

Een heerlijk avondje lachen met nieuw en gerenommeerd cabarettalent! Dat kan bij de Lammerentoer deLuxe van de Koningstheateracademie. Voor de pauze zie je toptalenten, zoals Jan Beuving ( finalist Leids Cabaret Festival 2013), Patrick Nederkoorn (halve finalist Cameretten 2012) of Kiki Schippers ( finalist Leids Cabaret Festival 2013). Zij studeerden onlangs af. Maar u ziet ook één van de huidige derde- of vierdejaars studenten. Ná de pauze zie je gerenommeerd talent en dat is deze keer het cabaretduo de Bloeiende Maagden. In niets ontziende sketches brengen zij alles wat tussen man en vrouw heimelijk verborgen tracht te blijven genadeloos in het daglicht.

Hardrock en heavy metal zoals die vanaf eind 70’s tot medio 80’s gemaakt werd, lijkt wereldwijd aan een ware revival bezig. Denk maar aan de successen van ons eigen Vanderbuyst dat de eerste editie van het Oss Metal Fest afsloot. Nu wordt het Zweedse Enforcer, voor een exclusieve Beneluxshow ingevlogen. Hun derde album ‘Mesmerized by Fire’ staat boordevol catchy metalsongs en een wereldwijde doorbraak zit er aan te komen. De energieke liveshow van deze podiumbeesten mag je niet missen. Het Duitse Attic laat de occulte heavy metal van King Diamond/Mercyful Fate herleven. Opener is het Bossche Lord Volture dat op hun goed ontvangen tweede album ‘Never Cry Wolf ’ teruggrijpt op de heavy metal van Judas Priest.

Do 03/10 | 20:30 | 12 euro Vr 04/10| 20:30 | 15 euro

Enforcer (SWE) + Attic (DE) + Lord Volture

Lammerentoer deLuxe met De Bloeiende Maagden

Co

old scHool metal / Hardrock festde koninGstHeateracademie

CoTh

Page 13: Groene Engel programma september en oktober 2013

www.groene-engel.nl Kruisstraat 15, Oss

Een ontroerende Franse feel good film over genieten van het leven en de kunst van het ouder worden. Met een glansrol van diva Fanny Ardant.Eindelijk! De aantrekkelijke tandarts Caroline gaat met pensioen! Haar mooiste dagen zouden nu moeten komen. Maar liefhebbende echtgenoot en dochters hebben zo hun eigen bezigheden. Wat te doen? Caroline besluit het heft in eigen handen te nemen. Ze neemt een minnaar, een jonge adonis. De wereld lijkt aan haar voeten te liggen. Maar wanneer de affaire wordt ontdekt, is de spanning er snel van af.

Spring Tide is een energiek en theatraal dansconcert dat gaat over haat en liefde. Een wervelende, internationale samenwerking tussen de choreograaf Jens van Daele en het Zwitsers/Franse Ensemble Batida, bestaande uit twee percussionisten en twee pianisten. Samen halen zij het oorspronkelijke idee van Stravinsky’s Le Sacre du Printemps door de mangel en verbouwen het tot een vrije, eigenzinnige versie, toegetrokken naar deze tijd. In Spring Tide buitelen donkere gedachten en bloesemende liefdesbrieven over elkaar heen. Het is een spel van aantrekken en afstoten in beklijvende duetten en groepswerk. De voorstelling wordt LIVE begeleid door vier rasmuzikanten en gedanst door 6 krachtige dansers.

Les beaux joursRegie Marion Vernoux

Jens van DaeleSpring Tide

frankrijk 2013 (94 min.) danstHeater

Co Co

Zo 06/10 t/m di 08/10| 20:30 | 8,50 euro Do 10/10 | 20:30 | 16 euro

Fi Th

maandaG ook om 16:00 uur!voor maar6 euro

Page 14: Groene Engel programma september en oktober 2013

Groene Engel Programma-Overzicht September - Oktober 2013

Za 12/10| 22:30 | 8 euro Zo 13/10 | 16:00 | 4 euro

Het is tijd voor iets nieuws in Oss! De housescene staat namelijk nooit stil en ondergaat momenteel een metamorfose in de lagere frequenties. De nieuwe stroming zal door velen worden herkend als deep house met een moddervette bassline met elementen van de house van vroeger. Daarnaast worden er ook diverse andere genres aangesneden zoals ( future) garage en techno, zolang het maar bass-heavy is. De muziek zal worden geserveerd door DJ’s van verschillende organisaties uit de regio. Je kunt dus je fijnste sneakers uit de kast halen om de vloer aan diggelen te dansen op deze vernieuwende muziek!

CAMOHouse/GaraGe/Bass

CoCo

Zout!Politiek cafe

deBat

D

In het maandelijks terugkerende politiek cafe Zout staan de gasten cen-traal. Sinds 1999 komen in een ongedwongen sfeer vele bezoekers bij elkaar om te luisteren en deel te nemen aan debatten over actuele plaat-selijke en landelijke politieke thema’s. Daarnaast is er maandelijks een gastcolumn en een vaste column, een hoofdgast en een quiz. Een en ander wordt gelardeerd met cabaret en live muziek. Talloze prominente plaatselijke en landelijke gasten zijn inmiddels te gast geweest in Zout.

Page 15: Groene Engel programma september en oktober 2013

www.groene-engel.nl Kruisstraat 15, Oss

Zo 13/10 t/m di 15/10 | 20:30 | 8,50 euro

Kapringen is een beklemmende psychologische thriller van de makers van Jagten en Borgen.

Het vrachtschip MV Rozen koerst richting de haven als het wordt gekaapt door Somalische piraten. Onder de bemanning bevinden zich de scheepskok Mikkel en de ingenieur Jan. Ze worden gevangen gezet en betrokken in een cynisch spel op leven en dood. De miljoeneneis aan losgeld is de start van dramatische en psychologische onderhandelingen tussen de directeur van de vaarmaatschappij en de Somalische piraten. De hoop op een goede afloop wordt danig op de proef gesteld.

KapringenRegie Tobias Lindholm

denemarken 2013 (99 min.)

CoFi

maandaG ook om 16:00 uur!voor maar6 euro

Page 16: Groene Engel programma september en oktober 2013

Groene Engel Programma-Overzicht September - Oktober 2013

In de herfstvakantie zijn de mooiste, spannendste en leukste kinder-films te zien in Groene Engel. Er staan zes kinderfilms op het program-ma van maandag 14 tot en met woensdag 16 oktober. Op die dagen draait er om 11:00 uur een film voor peuters of kleuters en ’s middags om 14:00 uur voor grotere kinderen. Het draaischema was tijdens het maken van dit programmaboekje nog niet bekend. Check hiervoor de site www.groene-engel.nl.

Voor kinderen van 2 jaar en ouder: De Krekel. Zeven mooie verhaaltjes van de makers van het Molletje. Na deze korte film wordt de film De avonturen van Dribbel vertoond. Kom de avon-turen van het lieve hondje Dribbel beleven in het filmtheater!

Voor kinderen van 4 jaar en ouder: Politiewagen Pelle en de Dierenrovers.De tweede film over Pelle, het schattigste politiewagentje van de stad.

Voor kinderen van 5 jaar en ouder: Otto is een Neushoorn. Topper tekent samen met zijn vriend Hugo een neushoorn op de muur van zijn kamer. Tot hun grote schrik komt de neushoorn tot leven.

KINDER FILMS IN DE HERSTVAKANTIE!

Page 17: Groene Engel programma september en oktober 2013

www.groene-engel.nl Kruisstraat 15, Oss

De filmtitels voor de middagvertoning:

Voor kinderen van 7 jaar en ouder: Tough Guys. De 11-jarige Modulf vindt zichzelf een superheld. Hij voorkomt dat andere kinderen gepest worden door zich als pestslachtoffer aan te bieden. Maar dan komt er een nieuw meisje in de klas. Lisa is voor niemand bang en vindt dat ze hun krachten moeten bundelen tegen de pestkoppen…

Voor kinderen van 6 jaar en ouder: Dolfje Weerwofje. Verfilming van het populaire boek van Paul van Loon. Dolfje weet niet wat hem overkomt als hij in de nacht van zijn zevende verjaardag ver-andert in een weerwolf…

Voor kinderen van 9 jaar en ouder: Nono het Zigzagkind. Nono is een jongen van dertien. Zijn moeder is overleden en zijn vader is politie-inspecteur. Nono wordt twee dagen voor zijn bar mitswa per trein naar zijn oom gestuurd om volwassen te worden. Op de treinreis naar zijn oom krijgt hij een mysterieuze opdracht. Hij gaat met cri-mineel Felix naar de Franse Riviera om de waarheid over zijn moeder te achterhalen.

Page 18: Groene Engel programma september en oktober 2013

Groene Engel Programma-Overzicht September - Oktober 2013

De 26-jarige gitaarvirtuoos Ryan McGarvey is een opvallende naam in bluesland. In 2010 won de uit Albuquerque New Mexico afkomstige nieuwkomer van maar liefst 4000 gitaristen de Ernie Ball-gitaarwed-strijd en veroverde daarmee een plekje op Eric Clapton’s prestigieuze Cross-roads Guitar Festival in Chicago. Sindsdien gaat het hard: zijn cd’s ver-kopen als een tierelier en samen met zijn band geeft hij verpletterend goede optredens tijdens tours door Amerika en Europa. De lovende recensies vliegen hem om de oren, en geheel terecht. Zijn uitmuntende gitaarkun-sten, zang en dito songwriterskills zijn een absolute aanrader voor elke bluesrockliefhebber. Op veler verzoek komt hij nu naar de Groene Engel!

Na de kneiter-editie van vorig jaar is Addicted weer back for more! Dit-maal met headliners Ran-D, E-Force en Digital Punk! Dj/ producer Ran-D is internationaal berucht en beroemd met het succesvolle duo Gunz for Hire. Vorig jaar draaide zijn partner-in-crime Adaro een moddervette set op Addicted, dus deze keer is Ran-D aan de beurt!Ook E-Force is geen onbekende meer. Hij draait op grote feesten zoals Decibel , Defqon en Q-base. E-Force zal doen waar hij het beste in is: een snoeiharde hardstyle set neerzetten! Digital Punk en DJ Nazale maken de line-up compleet en MC Axys zal de avond hosten. Een avond om uit je plaat te gaan!

Co Co

Ryan McGarvey Addicted IV met o.a. Ran-D, E-Force, Digital Punk

Vr 18/10| 20:30 | 12,50 euro Za 19/10| 22:00 | 16 euro

Blues/Bluesrock Hardstyle

Page 19: Groene Engel programma september en oktober 2013

www.groene-engel.nl Kruisstraat 15, Oss

Addicted IV met o.a. Ran-D, E-Force, Digital Punk

Zo 20/10| 14:00 | 7 euro / 5 euro voor biebleden Zo 20/10 t/m di 22/10| 20:30 | 8,50 euro

Frances HaRegie Noah Baumbach

vs 2013 (86 min.)

Fi

Frances Ha is een komedie waarin regisseur Noah Baumbach New York verkent en de grenzen van vriendschap, klasse, ambities, mislukking en verlossing laat zien. Frances (Greta Gerwig) woont in New York, maar ze heeft er niet echt een woning. Ze is een leerling van een dansgezel-schap, maar is niet echt een danser. Haar beste vriendin heet Sophie, maar ze praten eigenlijk niet meer echt met elkaar. Frances stort zich vol overgave op haar dromen en verliest zo nu en dan de realiteitszin. Frances wil veel meer dan ze heeft en leeft haar prettig gestoorde leven met een aanstekelijk enthousiasme en lichtzinnigheid.

Auke van der WoudOefenen voor een andere tijd

lezinG

D

‘19e eeuw revisited?’ is de titel van de eerste lezing in de Jaarthemareeks 2013-2014 Oefenen voor een andere tijd, georganiseerd door Biblio-theek Oss in samenwerking met Brabants Dagblad. Spreker is emeri-tus hoogleraar architectuur- en stedenbouwgeschiedenis Auke van der Woud. Hij schreef verschillende invloedrijke werken over de 19e eeuw. Ook in die eeuw waren er revolutionaire nieuwe media en nieuwe ver-voersmogelijkheden die ervoor zorgden dat de infrastructuur van Ne-derland ingrijpend veranderde. In onze tijd verandert de infrastructuur weer ingrijpend door internet en social media. Zijn de veranderingen vergelijkbaar? En kunnen we daar iets van leren?

maandaG ook om 16:00 uur!voor maar6 euro

Page 20: Groene Engel programma september en oktober 2013

Groene Engel Programma-Overzicht September - Oktober 2013

Na het succes van vorig komt de Popronde weer langs Oss! Op zaterdag 26 oktober wordt de stad overspoeld door de beste nieuwe popbands van dit moment. Een soort muziekboulevard, maar dan in het kwadraat! Op één dag treden ruim 20 bands en acts op in horecagelegenheden, poppodia en andere verrassende locaties. Als 3voor12 podium staat Groene Engel garant voor een fris en spannend programma. De Popronde start ‘s middags en gaat door tot in de kleine uurtjes. Kijk voor het programma op www.popronde.nl en volg de Popronde Oss op www.facebook.com/poprondeoss en www.twitter.com/PoprondeOss voor de laatste nieuwtjes.

Za 26/10| 20:30 | gratisVr 25/10| 20:30 | 15 euro

PoprondeGiovancasoul pop

Co Co

Haar eerste album Subway Silence werd bekroond met een gouden plaat en vanaf het tweede album is ze niet meer weg te denken uit de top van Nederlandse artiesten. Haar soulvolle, coole en zoete songs doen soms denken aan de Amerikaanse muziek uit de jaren zeventig en tachtig, zoals die van Dionne Warwick, Minnie Ripperton of Di-ana Ross, terwijl ze onmiskenbaar eigen zijn door de sound van haar producer Benny Sings. Multi-talent Giovanca is mannequin, actrice, columnist en, notabene, orthopedagoge maar vooral ook zangeres en songschrijver.Haar derde album zal in september 2013 verschijnen & de tour voert gelukkig weer langs Groene Engel!

Page 21: Groene Engel programma september en oktober 2013

www.groene-engel.nl Kruisstraat 15, Oss

Zo 27/10 t/m di 29/10| 20:30 | 8,50 euroZo 27/10| 15:00 | gratis

Bellas MariposasRegie Salvatore Mereu

Fi

Bellas Mariposas toont vanuit de achterbuurt van de Sardijnse hoofd-stad Cagliari een dag uit het leven van de twaalfjarige Caterina. Het is de dag waarop Caterina vreest voor het leven van buurjongen Gigi, omdat haar broer Tonio gedreigd heeft hem te vermoorden. En de dag waarop ze ontdekt dat Gigi verliefd is op het sletje van de buurt. Maar het is ook de dag waarop Caterina en Luna naar het strand gaan, heel veel ijsjes eten, giechelen en zwemmen.

Mardi Gras met Het Metropolitan Roof Orchestra

oudestijl jazz italië 2013 (102 min.)

Co

Het Metropolitan Roof Orchestra bestaat uit totaal 10 personen en is opgericht in 1968. Het orkest schotelt u jazz voor zoals die in de roe-rige jaren twintig klonk. Van het Metropolitan Roof Orchestra kunt u o.a. pittige dansmuziek, sfeervolle ballads en bekende jazznummers verwachten. Dit in een bonte afwisseling van arrangementen en soli. Zangeres Zenja Damm met haar voor de jaren twintig zo karakteris-tieke stem neemt het leeuwendeel van de vocals voor haar rekening. In 1989 mocht zij op het Internationale Jazzfestival van Breda de Billie Holiday-prijs in ontvangst nemen. Ook slagwerker Anton Schwirtz zorgt voor stijlvolle vocale bijdragen.

maandaG ook om 16:00 uur!voor maar6 euro

Page 22: Groene Engel programma september en oktober 2013

Groene Engel Programma-Overzicht September - Oktober 2013

Wo 30/10| 20:30 | gratis Do 31/10 | 20:30 |16 euro

In een populaire spelshow op tv worden historische figuren tot leven gewekt. Stalin en Lenin waren eerder kandidaat, in deze aflevering worden de tijdgenoten Munch en Van Gogh geconfronteerd met het heden. Dit is ten slotte het jaar waarin Munch 150 jaar geleden werd geboren en het Van Gogh Museum 40 jaar bestaat. Commerciële belangen te over. De kunstenaars weigeren zich echter te conformeren aan de regels van het spel. In Munch en Van Gogh komen de twee kunstschilders in de vorm van handgemaakte manshoge poppen dankzij twee acteurs weer tot leven.

Bij het maandelijkse open podium zijn echte sessiemuzikanten aanwezig zijn die de avond nog leuker maken. Met of zonder ondersteuning van deze muzikanten kun je nu alleen of met anderen lekker jammen op het podium. Zoals je gewend bent, trapt een band uit de regio af. Daarna is er voor iedereen ruimte om het podium te betreden. Een leuke en gezellige manier om met andere muzikanten te spelen!

Ulrike Quade CompanyMunch en Van Gogh, de schreeuw van

de zonnebloem

Open PodiumPopkollektief Oss

Beeldend tHeater met poppen!jamsessie

CoCo ThCo

Page 23: Groene Engel programma september en oktober 2013

www.groene-engel.nl Kruisstraat 15, Oss

Strippenkaart voor de film op maandagmiddag

Groene Engel introduceert ook een zogeheten strippenkaart voor de film op maandagmiddag. De 10-strippenkaart kost 50 euro. Voor een film betaal je dan slechts 5 euro. De strippenkaart is het hele culturele seizoen geldig. Interesse? De filmstrippenkaart is op maandagmiddag voorafgaand aan de film verkrijgbaar. Vanaf 15:30 uur is de kassa dan geopend.

Gereduceerd tarief voor de film op maandagmiddagMet ingang van het nieuwe culturele seizoen kun je bij Groene Engel op maandagmiddag tegen een geredu-ceerd tarief naar de film.

De film die vertoond wordt is dezelfde film die in die week ook ’s avonds wordt vertoond. Het enige verschil is de prijs: Een kaartje voor de maandagmiddagfilm kost 6 euro en een kaartje voor de avondfilm 8,50 euro.

Page 24: Groene Engel programma september en oktober 2013

Groene Engel Programma-Overzicht Mei - Juni 2012

Online tickets en info op w

ww

.groene-engel.nl / Groene Engel, Kruisstraat 15, 5341 H

A Oss/ 0412-405504

Eric Steckel (USA)

Sep.Concertagenda

07Za

WE LO

VE THE FU

NK

! 14

Za

Fantastival 15

Zo

20V

r

Hem

els! Met D

J Isis

2728

Vr

Za

+ Leif de Leeuw Band

Seven eLeven + Timm

ieTex + TurBo monSTer

HouSe cLaSSicS

CAMO

Enforcer (SWE) + Attic (D

E) + Lord Volture

Okt.

Concertagenda

12 04

Za Vr

18V

r

Addicted

Ryan M

cGarvey

19Za

Giovanca 2526

VrZa

oLd ScHooL Heavy meTaL feST

meT o.a. ran-d, e-force, digiTaL Punk

Popronde

The Jacks + Automatic Sam

+ Monkstone

Zapp 4: Heroes