Gemeenteschool Rekkem - schoolkrant mei 2007

30
Schoolkrant nr. 6: december 2005 VERZEKENINGEN VROMAN BOURGEOIS 1

description

Schoolkrant van de maand mei 2007

Transcript of Gemeenteschool Rekkem - schoolkrant mei 2007

Page 1: Gemeenteschool Rekkem - schoolkrant mei 2007

Schoolkrant nr. 6: december 2005 VERZEKENINGEN VROMAN – BOURGEOIS 1

Page 2: Gemeenteschool Rekkem - schoolkrant mei 2007

2 VERZEKERINGEN VROMAN – BOURGEOIS Schoolkrant nr. 2 - juni 2007

Page 3: Gemeenteschool Rekkem - schoolkrant mei 2007

Schoolkrant 2007 nr. 2 - juni VERZEKERINGEN VROMAN – BOURGEOIS 3

Gemeentelijke Basisschool Moeskroenstraat 525

8930 REKKEM

Tel 056 - 41 47 88 Fax 056 - 42 61 45

GSM 0475 - 58 52 32 E-mail: [email protected]

Website: www.gbs-rekkem.be

Tweemaandelijks tijdschrift 29

ste jrg. nr. 2 - juni 2007

Verantw. uitg.: vzw Gemeenteschool

Beste Ouders en leerlingen, Geachte lezers,

Een vruchtbaar schooljaar zit er opnieuw op. In het 3de trimester hadden we heel wat hoogte-punten: een schitterend schoolfeest, spannende avonturen tijdens de bosklassen in Durbuy, leuke dagen op zeeklas in Oostduinkerke… Veel onderwerpen om er een gevuld schoolkrantje van te maken. (zeeklas verschijnt in het vakantienummer)

Naar volgend schooljaar toe hebben ouders her en der wat geruchten opgevangen. Graag wil ik even de situatie schetsen, maar niets staat met 100 % zekerheid vast. Het stadsbestuur neemt uiteindelijk de eindbeslissing en de gemeenteraad vindt pas plaats op maandag, 16 juli.

Een eerste gegeven. Meester Erik Van Bel houdt er na een vruchtbare carrière van 40 jaar mee op. Hij heeft zijn pensioen vast en zeker verdiend. Hij zal in het 5de leerjaar vervangen worden door juf Liliane. Na 5 jaar op onze school als GOK-leerkracht, kent ze zeker het reilen en zeilen van de school. Een tweede gegeven. Meester Philippe heeft zich kandidaat gesteld voor het directeurschap in de GBS Lauwe. Hij was de enige kandidaat en heeft een schitterend schriftelijk en mondeling examen afgelegd. Laten we ervan uitgaan dat hij de school verlaat, dan hebben we volgende plannen opgemaakt naar volgend schooljaar toe: meester Hein schuift door naar het 3de leerjaar. Juf Kathleen neemt het 2de leerjaar onder haar hoede en in het 1ste leerjaar komt een nieuwe leerkracht, Eveline De Meyer uit de GBS Lauwe. Daar deed ze reeds enkele jaren het 1ste leerjaar. Het zal dus een waardige opvolgster worden voor juf Kathleen.

Maar laten we eerst genieten van een deugddoende vakantie met veel zon. Het schoolkamp voor volgend jaar staat reeds vast. We trekken naar Les Estables, gelegen in de Auvergne (Haute-Loire). Ik ga alvast op verkenning om er alles grondig voor te bereiden. Je kan van de schitterende locatie genieten op de site www.chalet-du-mezenc.com.

Vanthournout Eric, directeur

Page 4: Gemeenteschool Rekkem - schoolkrant mei 2007

4 VERZEKERINGEN VROMAN – BOURGEOIS Schoolkrant nr. 2 - juni 2007

STUUR EEN VAKANTIEKAARTJE Naar jaarlijkse traditie kan je een kaartje sturen naar de school. Alle binnengekomen kaartjes, foto‟s, tekeningen, verhalen… nemen we op in ons vakantienummer. We hebben er reeds twee ontvangen van kleuters die er in juni op uit trokken. Zonnige groetjes uit Turkije Vele groetjes uit Japan vanwege van onze Axel (Viaene) Moé en Luca Desmet

Verslag ouderraad 7 juni 2007 Aanwezig: Tamara Vannoorden, Meester Tom, Karolien Vermeersch, Karolien Vandecasteele, Gerda Desplenter, Petroesjka Bruggeman, Rita Kinsabil, Dagmar Mattheuws, Dorine Sinnaeve, Annick Serlet, Linda Delepierre, Ingrid Debeuf (verslag).

Agenda 1. Activiteiten einde schooljaar

Receptie 6e leerjaar: do 28 juni om 19.30 u.

Voorber. vanaf 15 u.: Rita, Dorine, Anick

Vanaf 19 u.: Dorine, Anick, Rina, Tamara

Rapportenavond: di 26 juni (ook voor de kleuters)

2. Evaluatie schoolfeest

De spelenmarkt was goedkoper (dus kindvriendelijker) dan vroeger: nu 6 spelletjes voor € 3.

Het avondmaal was een succes, maar er waren slechts 2 personen om de borden af te ruimen.

Voorstel voor volgend jaar: grimestand op de Vlaamse kermis.

3. Projecten volgend schooljaar

Werelddag: kan Henok weer meer in de aandacht gebracht worden? Ja, sterker nog: er komt een communicatieproject tussen GBS Rekkem en een school in Ethiopië, met medewerking van Finado en sponsoring van een bedrijf.

Nieuw! Er komt vanaf volgend schooljaar een gezondheidscoördinator in het kader van het gezondheidsbeleid.

Nieuw! Er komt ook een ICT-beleidsplan.

Data ouderraden: ma 24 september, di 11 december, wo 12 maart en do 5 juni, telkens om 19.45 u.

4. Vragen en opmerkingen van ouders

Het 1e en het 3

e leerjaar hebben geen briefje gekregen dat er een klasfoto zou genomen

worden.

4e leerjaar: er zijn 2 facturen geweest voor schoolmaaltijden. Wie al de 1

e betaald had, krijgt

het verschil terugbetaald.

Het dragen van de fluohesjes is nog steeds verplicht. Studies wijzen uit dat het de verkeersveiligheid van de kinderen verhoogt. ‟s Morgens is het wel de verantwoordelijkheid van de ouders om ervoor te zorgen dat hun kind het hesje draagt.

De ouders vragen om de briefjes voor het meebrengen van materiaal naar school vroeger mee te geven met de kinderen. Kunnen de themablaadjes in dit verband weer in ere hersteld worden?

Is de opvang ondertussen weer in orde? Ja. De riolering is helemaal vernieuwd.

Opmerking van de leerkrachten: in het vorige verslag stond ten onrechte dat de ouders niet betrokken werden in de organisatie van de beroependag. Volgend schooljaar staat de ouderraad weer paraat om samen met de leerkrachten een prachtige themadag voor te bereiden.

Page 5: Gemeenteschool Rekkem - schoolkrant mei 2007

Schoolkrant 2007 nr. 2 - juni VERZEKERINGEN VROMAN – BOURGEOIS 5

Vrijdag, 2 maart 2007 ik mag blussen met een waterslang. bij de verpleegster heb ik de watten mogen gebruiken om bij de verpleegster luister ik naar het hart. de beesten weg te doen. ik vind frieten maken leuk bij de brandweer kunnen we blikken omgooien.

marie van belleghem - 1ste

met de aardappelen kan ik frieten bakken. de honing van de bijen is lekker de brandweer vond ik fijn. fiora silva – 1

ste

de imker was heel leuk. meester hein doet gek. dat zijn mijn lievelings-dingen. thibaut snauwaert - 1

ste

bij de fotograaf is het leuk ik maak een foto met soetkin en eliza ik eet frieten op. ik luister bij de verpleegster. Yoline lejeune - 1

ste

Het was namiddag. We zijn dan naar de politie geweest. Het voorlaatste was de houtbewerking en dan Idool 200? We hebben allemaal nog een lied gezongen van Idool 200? We hebben afscheid genomen van de mannen en de vrouwen. We hadden bijna allemaal een opgeblazen handschoen als mijn hoofd.

Wannes KINT - 3de

Het was vrijdag 2 maart, er was beroependag. ‟s Ochtends kwam ik op school en er was geen les. Het kleine mannetje van Heuvelland was er en hij heeft ons het liedje geleerd van het klein muzikantje. We werden in 8 gelijke groepen verdeeld. Mijn groepje had de kleur geel en er waren ook nog andere groepen: rood, blauw, groen, oranje, roze, fuchsia en paars. Toen we verdeeld waren, moest mijn groepje naar de brandweer. Daar moest je blikken omver spuiten en we mochten allemaal 2 keer spuiten. Dan zijn we naar de

politie-quiz gegaan. Daar moest je 20 vragen oplossen, ik had er 16 juist. Dan zijn we frieten gaan bakken. Eerst gaf ze uitleg, dan moest je een aardappel planten. Dan mochten we een aardappel schillen, versnijden

Vrijdag 2 maart was er beroependag. Meester Hein zong een liedje van Heuvelland. We waren in 8 groepen ver-deeld. En wat was er te doen? De brandweer, de imker, houtbewerking, frietjes bakken, idool 200?, de fotograaf en de politie. We zijn eerst naar de fotograaf geweest en dan naar de imker, naar de brandweer en frieten gaan bakken.

Page 6: Gemeenteschool Rekkem - schoolkrant mei 2007

6 VERZEKERINGEN VROMAN – BOURGEOIS Schoolkrant nr. 2 - juni 2007

en bakken. Ze waren heerlijk, maar jammer genoeg was er geen ketchup of mayonaise. Dat was leuk. Toen was het speeltijd, je mocht je drankje drinken en je koek opeten. Toen de speeltijd voorbij was, gingen we naar de klas van juf Isabelle. Daar was er idool 200…? We hebben er een lied geleerd over wat je later wil worden. Daarna moest mijn groep naar de EHBO in de beverklas bij Monique. Daar moesten we leren reanimeren, alleen maar de kinderen van het vierde tot zesde leerjaar. Het eerste tot het derde leerjaar zat in de andere beverklas bij Hannelore. Wij mochten reanimeren en de mond op mond beademing doen op een pop. Eerst werd de pop ontsmet met een doekje met een beetje alcohol op. Monique heeft het eerst voor gedaan, dan was het aan ons. Toen was het middag en na de middag mocht mijn groep naar de fotoshoot in de klas van meester Tom. Het was leuk. Je mocht je verkleden en een pruik opdoen. Ik had een leren vestje aan en een belachelijke pet. Dat was ook leuk. We gingen dan naar de klas van meester Philippe, naar de imker. Daar hebben we het verschil geleerd tussen bijen en wespen, hoe ze gebo-ren worden, over de koningin, over hun voedsel. Dan was het gedaan. Op het einde hebben we nog gezongen met het kleine manneke en met juf Isabelle. Toen was het gedaan.

Anthony DECOMBLE - 4de

Eerst kwam meester Hein, verkleed als klein manneke van Heuvelland. Toen begon hij te zingen. Daarna moesten we naar de groepen gaan. Er waren 8 groepen, dus ook 8 beroepen. We mochten starten met frieten bakken. Eerst kregen we wat uitleg over de aardappel, daarna mochten we een aardappel planten voor in de klas. Dan mocht iemand de aardappelen wassen en moesten we er elk eentje schillen. Dan moesten we ze nog eens wassen en pas daarna mochten we de frietjes snijden. De frietjes werden dan gebakken, maar wij mochten ze nog niet opeten want het was nog te vroeg in de ochtend. Er was ook EHBO in de beverklas. Er lag daar een pop en daarop toonde Monique wat je moet doen als er iemand flauwvalt. Dan mochten we het ook eens proberen. We zijn dan naar de houtbewerking geweest. Eerst kregen we wat uitleg over het hout, daarna vertelde ze

wat er allemaal mee kunt maken. Dan gingen we naar het materiaal. We mochten er een voorwerp uithalen en vertellen hoe het heet. Er stonden ook allemaal oude spelletjes in de galerij. Daarna zijn we naar de imker geweest. We kregen er eerst weer uitleg over de bijen en hoe ze honing maken. Hij vertelde ook dat de koningin maar 4 jaar leeft. Dan zijn we naar de brandweer geweest. Daar kregen we eerst weer wat uitleg. Dan moesten we met de brandweerslang blikjes omver spuiten. Dan gingen we naar de fotoshoot in het zesde leerjaar. Je moest je verkleden en dan maakten ze foto‟s van ons. Daarna zijn we naar juffrouw geweest. Daar leerden we een liedje zingen. Dan gingen we nog naar de politie, daar was er een quiz. Op het einde zijn we weer naar buiten geweest. Daar zongen we allemaal samen het liedje dat juffrouw ons leerde. Dan mochten we naar huis. Lennert MAES - 4

de

Page 7: Gemeenteschool Rekkem - schoolkrant mei 2007

Schoolkrant 2007 nr. 2 - juni VERZEKERINGEN VROMAN – BOURGEOIS 7

Vrijdag was het een leuke dag. Beroependag. Het was leuk. We heb-ben altijd dingen gedaan met beroe-pen. Bv. De brandweer, politie, imker enzovoort. Het was leuk maar het leukste dat ik vond was de brandweer, imker, EHBO met poppen, bij de politie. Mijn mama heeft moeten meehelpen met de imker. Ze heeft niet veel moeten doen, maar ze heeft iets bijgeleerd. Ze was blij dat ze mee geholpen heeft. Het was heel leuk.

Thibault ARNOULT - 5de

Vrijdag twee maart hadden we beroependag. Daarom kwamen er veel mensen bijv. brandweer, houtwerken, politie, frietkot,… We waren in groepen verdeeld. Om de beurt mochten we een activiteit doen. Brandweer vond ik het leukste. Bij de politie was het een quiz over fietsen. EHBO cursus bij flauwvallen. De frietjes waren lekker. Maar jammer dat er geen zout op zat. En daarna hebben we nog gezongen.

Cedric LEMAITRE - 5de

Vrijdag was het beroependag op school. We waren in groepjes verdeeld. We hebben kennis gemaakt met allerlei beroepen. Het saaiste was bij de politie. Het was daar een saaie quiz. Het leukste was bij de EHBO. Daar leerden we mond op mondbeademing.

En wat we moeten doen met mensen die een ongeluk tegengekomen zijn. Het was toch een beetje leuk.

Jasmine CATTEEUW - 5de

Vrijdag was het beroependag en we hebben heel de dag gewerkt. Als beroep hadden we: fotograaf, brandweer, houtbe-werking, frituur, politie. In onze groep begonnen we met volksspelen. Ik zat in de groep van Juf Heidi. We hadden een toffe groep. Maar er zaten veel jongens in: drie van het zesde, twee van het vierde één van het derde. Maar het was leuk.

Delphine RAEPSAET - 5de

Page 8: Gemeenteschool Rekkem - schoolkrant mei 2007

8 VERZEKERINGEN VROMAN – BOURGEOIS Schoolkrant nr. 2 - juni 2007

1ste kleuter – woensdag, 7 maart 2007 Naar aanleiding van de beroependag kozen alle klassen een beroep uit waarrond een week lang zou gewerkt worden. In onze klas lag het bijna voor de hand dat we moesten rond de "kapper" werken: er zitten zeven kleuters in de klas die in hun naaste familie een kapper of kapster kennen ! Om onze themaweek af te sluiten mochten we een bezoek brengen aan kapper Stefaan op het Paradijs in Rekkem. Stefaan is de papa van Alexia en ook oud-leerling van onze school. Het onthaal was heel hartelijk. De kleuters konden zien hoe krulspelden worden ingedraaid, ze mochten zelf eens plaatsnemen aan de wastafel, ze mochten onder de droogkap zitten en voelen hoe warm die wel is en hoeveel lawaai die maakt ! Er zat een mijnheer in de kappersstoel die zijn haar liet knippen met de tondeuse. En tot slot kreeg elke kleuter nog een geschenkje van onze kapper: een mooie kleurige borstel en wat snoepjes !! Het was een heel leerrijke uitstap, een prachtig slot voor een geslaagde themaweek.

Juf Sabine - 1ste

kleuter

4de leerjaar - vrijdag, 16 maart 2007 Naar aanleiding van de beroependag, werd in de klas nog wat verder gewerkt rond een “speciaal” beroep. Ingrid Debeuf, mama van Stan en Anna, werd als compost-meester uitgenodigd om nog een woordje uitleg te komen geven over afval sorteren en composteren. We leerden wat wel en wat niet in een compostvat mag, waarom composteren belangrijk is, wat er met com-post kan gedaan worden, welke beestjes er leven in het compost, waar die goed voor zijn… Tot slot mochten wij met onze klas het compostvat van de school in gebruik nemen. Met veel plezier stellen wij ons verantwoordelijk voor het sorteren van voedselresten uit de keuken. Juf Isabelle

Page 9: Gemeenteschool Rekkem - schoolkrant mei 2007

Schoolkrant 2007 nr. 2 - juni VERZEKERINGEN VROMAN – BOURGEOIS 9

Avontuur in de bib 2de leerjaar - vrijdag, 16 maart 2007

Wij zijn de ontdekkingsreizigers. We moes-ten moeilijke dingen doen op de wereld-kaart. We moesten op internet zoeken waar de kerstman woont. We waren moe van al dat werken. We hebben ook een tekening gemaakt. Febe was verkleed als ontdek-kingsreiziger. Ze had een beige bloes aan. Het was daar warm in de bib. Ieder had een andere groep: de helden, de tovenaars, de ridders en de detectives. De andere kinde-ren hebben ook mooie dingen gemaakt. We hebben een gratis balpen gekregen.

Charlotte, Emma en Febe - 2de

We gingen op avontuur in de bib. Wij waren de tovenaars. We hebben een recept gemaakt: 2 kikkerogen, 3 ratten en 2 spinnen. We hebben een trucje geleerd met een ballon. Een naald in een ballon steken zonder dat het ontploft. We zijn ook op de computer geweest. Het was leuk.

Soetkin, Kimberly, Valentine en Lieze - 2de

Het verhaal van de ridders. We weten weer iets bij van de ridders. We moesten een tekening maken van een kasteel of een wapenschild. Wij zijn de beste ridders en de namen van de ridders zijn: Gaëtan, Arno, Matthias en Axel. We moesten vra-gen oplossen en de antwoorden konden we vinden in boekjes. Op het einde kregen we een balpen.

Gaëtan, Arno, Matthias, en Axel - 2de

Wij waren de helden. We hebben een truc geoefend. Een fles uit de hoepel halen zonder er met onze handen aan te komen. We moesten een vraag over Zoeperman opzoeken. Wat zijn lievelingseten was. Zoeperpasta met bolognaise. We hebben op de computer gesurft. Gillian was in Zoro verkleed. We mochten in boeken kijken. We mochten een tekening maken. Het was erg leuk. Gillian, Jaron, Justin en Michiel - 2

de

Wij waren de detectives. We moesten opdrachten uitvoeren. We waren op de computer aan het zoeken naar titels van de boeken van in deze bib. We hebben geleerd om vingerafdrukken te lezen. Alle mensen hebben andere . We moesten zoeken wat de detectives gebruiken. Anna heeft de bolhoed gedragen. We mochten in boeken kijken van de meneer en de mevrouw. Op het laatste zitten we in een kring en luisteren naar de andere groepjes. We hebben gratis een balpen gekregen. Zo lief. Het was heel leuk.

Anna, Ilauna, Melvin en Pauline - 2de

3de kleuter - donderdag, 29 maart Ieder jaar wordt onze klas uitgenodigd tot een bezoekje aan de bibliotheek, dit naar aanleiding van de jeugdboekenweek. Dit jaar was het thema “avontuur”. Een heuse piraat leidde ons rond, doorheen alle boekenrekken. Zo zagen we hoe de boeken gesorteerd worden: volgens pictogrammen en kleuren. Piet Piraat vertelde ons daarna uit een mooi “zeerovers-boek”. Het was muisstil en alle ukkies keken vol verbazing naar de prachtige prenten die getoond werden. Tot slot mocht iedereen een ware verrekijker knutselen. We beleefden een superleuke namid-dag samen met de stagiaires Celien en Annelies! Tot binnenkort, want wij bezoeken om de twee

weken de bibliotheek, samen met juf Claudine. Dan lenen we een boekje dat past in ons thema van de klas. Juf Claudine - 3

de kleuter

Page 10: Gemeenteschool Rekkem - schoolkrant mei 2007

10 VERZEKERINGEN VROMAN – BOURGEOIS Schoolkrant nr. 2 - juni 2007

4de leerjaar - woensdag, 21 maart 2007 Centrale thema tijdens de week van de bib (en dus de week van het boek) was dit jaar de illustratie. Bij onze aankomst in het ontmoetings-centrum van Menen, werden we uitgenodigd om bij de kalibashi (Japans verteltheater) te gaan zit-ten om zo de geschiedenis van de illustratie te bekijken en te beluis-teren. Zo leerden we dat een kunst-werk uit 7 delen bestaat. Via allerlei opdrachten leerden we volgende onderdeeltjes kennen: licht, compo-sitie, kleur, textuur,vorm, ruimte en lijnen. Op een uurtje tijd werden wij opgeleid tot kunstenaars in spe. Voor de ene lukte dat al wat beter dan voor de andere, maar het plezier en het enthousiasme was bij iedereen heel groot.

Juf Isabelle

ING-bank Op 20 maart werd het 6

de leerjaar uitgenodigd in de ING-bank te Menen. Daar leerden ze alles over

bankverrichtingen. Er werd ook een kijkje genomen in de kluizenzaal…

BIJ DE BAKKER 4de leerjaar – dinsdag, 27 maart

Om de jarigen van de maand maart te vieren, gingen we ditmaal kokkerellen buiten de klas. We werden bij bakkerij Debuf verwacht om echte paaskoeken te bakken. Bij aankomst had bakker Philippe al deeg klaargemaakt, want de koeken moeten toch een tijdje in de oven bakken. Geen nood, samen met de leerlingen maakte hij nog meer deeg. Met deze massa mocht iedereen aan het werk. De meest fantastische figuren en vormen werden gemaakt. Dergelijke paaskoeken heb ik nog nooit gezien. Toen ze leerden jongleren met hun deeg, was de pret niet meer te drukken. Deze deeg hebben we natuurlijk niet meer gebruikt. De oven werd geopend en de overheerlijk paaskoeken waren klaar. Elk kreeg 2 paaskoeken mee naar huis en ik kan jullie verzekeren

Page 11: Gemeenteschool Rekkem - schoolkrant mei 2007

Schoolkrant 2007 nr. 2 - juni VERZEKERINGEN VROMAN – BOURGEOIS 11

dat ze gesmaakt hebben. Bedankt Philippe en Stephanie, voor de warme ontvangst en de toffe (en lekkere) namiddag.

Juf Isabelle

EEN LEKKER ONTBIJT

3de en 4de leerjaar - donderdag, 29 maart

De voorlaatste dag van het tweede trimester startte voor het derde en vierde leerjaar op een leuke manier. We (de leerkrachten) hadden een verrassing beloofd en die kwam er vlugger dan verwacht. Iedereen dacht dat het schaatsen de “verrassing” zou zijn, maar dat was het niet. De klas werd omgetoverd tot een gezellige eetruimte en een uitgebreid buffet stond klaar om de kinderen te bekoren. Er was keuze uit brood, cornflakes, fruit, fruitsap, gezonde sapjes… Elk koos wat hij wilde en de buiken werden goed gevuld. Met dit initiatief wilden we de gezonde voeding eens onder de aandacht van de kinderen brengen. Bij navraag bleek dat nog heel wat kinderen nooit ontbijten, nochtans de belangrijkste maaltijd van de dag om energie op te doen. Velen beloofden om vanaf nu gezond te ontbijten, maar… wie zou zich nog altijd aan die belofte houden ???? Juf Isabelle

Onze directeur jarig Donderdag, 29 maart 2007

Het is een traditie. Wanneer de directeur jarig is wordt ‟s middags aan tafel limonade geschonken. En de kinderen zijn dan uiteraard heel enthousiast. Ook Axel Bertin viert op die dag z‟n verjaardag.

Page 12: Gemeenteschool Rekkem - schoolkrant mei 2007

12 VERZEKERINGEN VROMAN – BOURGEOIS Schoolkrant nr. 2 - juni 2007

Vrijdag, 30 maart 2007

Het 2de

trimester werd afgesloten met de komst van de paashaas. In alle klassen strooide hij kwistig paas-eieren.

Page 13: Gemeenteschool Rekkem - schoolkrant mei 2007

Schoolkrant 2007 nr. 2 - juni VERZEKERINGEN VROMAN – BOURGEOIS 13

4de leerjaar - dinsdag, 17 april 2007 De eerste leeruitstap van het 3

de trimester werd gemaakt door het 4

de leerjaar. Ze trokken op bezoek naar de

brandweerkazerne te Lauwe. Ze kregen er deskundige uitleg van o.a. onze brandweerman meester Tom.

5de en 6de leerjaar - van 23 tot 27 april 2007 5 onvergetelijke dagen bosklas in Durbuy onder een stralende zon. We kunnen er een schoolkrantje vol van

schrijven. Wij zul-

len ons beperken tot enkele opstel-

len en een paar

foto’s. Wie de verslagen en hon-

derden foto’s

wenst te bekijken

kan ervoor terecht op onze site www.

gbs-rekkem.be.

Daar vind je nog veel meer foto’s

over het reilen en

zeilen in de

school.

Page 14: Gemeenteschool Rekkem - schoolkrant mei 2007

14 VERZEKERINGEN VROMAN – BOURGEOIS Schoolkrant nr. 2 - juni 2007

Dinsdag 24 april hebben we rappel, rotsklimmen, apenbrug en hinder-nissenparcours gedaan. Ik heb de rappel niet durven doen. Klimmen en apenbrug heb ik wel gedaan. Apenbrug vond ik het leukste. We zijn dan naar het hindernissen-parcours geweest. Er waren er veel die nat waren. Céderic heeft zich laten vallen. Ik heb een wedstrijd gespeeld met Tatjana. We hebben ook naar Hare Krishna geweest. Ze heeft verteld dat ze geen vlees eten en ook geen eieren. We hebben ook een film gezien hoe dat allemaal was. We hebben een lied geleerd en voor we dat leerden, moesten we onze schoenen afdoen. Ze heeft nog een beetje verteld. We zijn dan

naar de bibliotheek geweest. Het waren allemaal boeken van een meneer die dat zelf heeft geschreven. We zijn dan naar de uitkijktoren geweest. Het was hoog. We hebben foto‟s genomen en we hebben elk een koekje gekregen. Donderdagavond was er een fuif. We hebben barbecue gegeten. Dan was het bonte avond. Het was een toffe week. Celine DELMEULE - 5

de

Woensdagnamiddag zijn we gaan kajakken. Het was leuk. Eerst zat ik met Delphine in een kajak. We hebben veel gelachen. We hebben 14 kilometer gekajakt. Het was wel lastig. We hebben ook nog was pauzes gehad. En we hebben ook ons vieruurtje gekregen. Het was een wafel en een fruitsap. Het was lekker. Ik zat ook eens met Thibault in een kajak. Het was zeer leuk.. We hebben ook veel gelachen met onze flesjes. We hadden ze per ongeluk laten vallen in het water. Ik heb ook moeten rechtstaan omdat we niet vooruit geraakten. Ik deed alsof ik aan het skiën was. Het was leuk. En dan hebben we gedreven tot we er waren. Dylan REGELBRUGGE - 5

de

Page 15: Gemeenteschool Rekkem - schoolkrant mei 2007

Schoolkrant 2007 nr. 2 - juni VERZEKERINGEN VROMAN – BOURGEOIS 15

Woensdag 25 april zijn we naar het kasteel van Logne geweest. Er heeft ons een gids rondgeleid in het kasteel. We zijn dan in een grot gegaan en daar was het 13 graden en dan hebben we een spel gespeeld en ik was bij de winnaars en iedereen kreeg dan een snoepje. We zijn ook gaan kajakken en dat vond ik wel leuk. Ik ben er een paar keer uitgevallen en op het einde is mijn boot wel gezonken. Dinsdag 24 april zijn we naar de Hare Krishna geweest. En als we daar binnenkwamen rook het daar slecht naar wierook. Dan hebben we naar een film gekeken. En dit filmpje toonde hoe de Hare Krishna ontstaan is. Vrijdag 27 april in de terugreis hebben we een beetje moesten wachten op de trein. Maar het was toch fijn om mijn mama terug te zien. Jens DELTOUR - 5

de

De woensdag vond ik het een leuke dag, want ‟s middags moch-ten we kajakken. Pau-line en ik zaten samen. Pauline en ik stonden opeens op stenen. Dat was niet leuk! Ik was kletsnat aan mijn broek. ‟s Avonds de-den we speleologie. Dat is in een grot slui-pen. Er waren daar meer dan drie spinnen. Wat eng! We gingen terug in het donker. De donderdag was het ook zeer leuk. We hebben tien km moe-ten wandelen. Dat was toch wel lastig. We zijn

ook naar de megalieten van Wéris geweest. Er stond ergens een witte steen en die werd om de twee jaar gekalkt. Als we weggingen moesten we eerst in een cirkel staan en zeggen Pierre Haina. Toen gingen we naar het duivelsbed. Hoe kan dat zo glad zijn? Toen was er ‟s avonds een fuif. Tatjana DEWULF - 5

de

Zaterdag, 5 mei 2007 We waren Italianen. De jongens hun haar was zwart. We hadden een snor en waren gekleed zoals de Italianen. Ik had een pizza. We hebben mooi gedanst. We hadden veel geoefend. Dan hebben ze alle springkastelen opgeblazen. Als ik thuis kwam heb ik mijn haar gewassen en de douche was helemaal zwart.

Melvin DERAEDT - 2de

Page 16: Gemeenteschool Rekkem - schoolkrant mei 2007

16 VERZEKERINGEN VROMAN – BOURGEOIS Schoolkrant nr. 2 - juni 2007

We moesten om 14 u. op school zijn. Mijn zus schminkte de jongens en mijn mama deed lippenstift aan de meisjes. Dan deed meester het haar van de jongens helemaal zwart. Nu is het onze beurt om op te treden. Wij deden een dansje van Italië. Ik was de barbier en ik moest Matthias helemaal in scheerschuim doen. Hoe vonden jullie het schoolfeest ? Leuk of saai? Ik vond het alvast heel leuk. Jaron DEWITTE - 2

de

Alle leerkrachten hadden een mooi dansje voor de kinderen. Iedereen deed zijn best.

We oefenden veel en donderdag was het algemene repetitie. Zaterdag was het schoolfeest. We moesten alles klaar hebben: de kam, de rokken, de pizza‟s en de spaghetti. Echte spaghetti. Dan was het aan ons. Ik was zenuwachtig voor ons dansje maar ons dansje was heel goed gelukt. Jaron was barbier en Matthias was helemaal in schuim. Van onze klas was het heel goed, zeiden de mensen. Als alle dansjes gedaan waren, dan was er spelenmarkt. Voor 1 kaart was het € 3 en je kon 6 keer spelen. Ik heb bollo smito gedaan en touwtje trek. Maar ik speelde het spel met de muis heel graag. Daarmee won ik 8 punten. Een schoolfeest is superleuk. Pauline VANDOORNE - 2

de

We waren Italianen. De jongens hadden zwart haar en een snor. We waren heel mooi gekleed. De jongens kwamen met pizza en echte spaghetti. De meisjes hadden 2 vlaggetjes bij en droegen een rokje. De mensen vonden het mooi. Daarna ben ik naar de spelenmarkt geweest. Mijn pa kocht een kaart van € 3. Ik heb pakjes gevist. Dan moest ik weg om ergens anders te gaan dansen. Soetkin VANNESTE - 2

de

Zaterdag om 14.30 u. was het schoolfeest. We zijn begonnen met de instapklas. Die waren verkleed in bumba. Het 1

ste kleuter waren vogelverschrikkers. Er waren geen vogels buiten. Het 3

de kleuter was

poetsvrouw en poetsman. Ze mogen wel eens binnenkomen bij mij. Dan zijn alle leerlingen bijeen gekomen omdat de directeur 25 jaar directeur is. We hebben een grote ballon gegeven en iedere klas een kaart of foto. Dan was het aan het 1

ste. Het waren heksen, mooi hoor. Het 2

de leerjaar was Italië, grappig. Het 3

de was

met voetbal voor een grote beker. En nu het laatste. Dat was van de maffia. Dat is van het 4de

. Het 5de

moest presenteren en het 6

de staat op de spelenmarkt. De spelenmarkt is in allemaal kleine hokjes met spelletjes.

Zoals kaas met gaatjes, touwtje trek en zo door. Maar voor je een spel wilt spelen, moet je een kaart kopen.

Page 17: Gemeenteschool Rekkem - schoolkrant mei 2007

Schoolkrant 2007 nr. 2 - juni VERZEKERINGEN VROMAN – BOURGEOIS 17

En ook een bandje voor op de toffe springkastelen. Natuurlijk heb ik ze alle twee gekocht. Eerst ben ik basket gaan spelen… en het is gelukt. Dan kreeg je 1punt. In het totaal had ik er wel 25. En met die punten kon je prijzen kiezen. Jammer dat je dit jaar geen vissen kon winnen maar het was wel tof. Dan mocht je frieten, braadworsten en kip aan ‟t spit eten. Ik heb kip aan ‟t spit gegeten, heerlijk Dan mocht ik weer spelen. Tof, ik heb even op het springkasteel gesprongen. En ik kreeg een ijsje, lekker. Dan heb ik met Lore nog een paar spelletjes gespeeld. Ik heb eens verloren maar als troostprijs kreeg je een snoepje. Dan moest ik bijna weg, maar ik ben toch lang gebleven. Het was donker buiten en ook tof. Rond 10.15 uur moest ik jammer genoeg weg. En het was heel leuk. Loes VERMAUT - 4

de

Zaterdag 5 mei was het schoolfeest. 14.30 u. begonnen de optredens. Het is begonnen: de instappertjes met bumba. En nu is het aan het 1

ste kleuter met de vogelverschrik-

kers. Ondertussen zijn wij ons aan het omkleden. Het is aan het 3

de kleuter en ze

brengen poetsmannen en vrouwen. Onder-tussen zijn wij al spelletjes aan het spelen. Een voor één mogen we onze waterpistolen vullen. De apotheose voor de directeur met alle leerlingen is begonnen. Iedereen moest in een cirkel gaan. Dan hebben ze de directeur aan het woord gelaten. En dan weer rap naar de klas. Dan is het aan het 1

ste leerjaar met heksen. Dan was het aan

het 2de

leerjaar met het warme Italië. De spanning stijgt bij ons. Maar eerst is het nog aan het 3

de leerjaar met voetbal met het omkoopschandaal. We

staan klaar in de gang om op te gaan. Het 3e komt in de gang. Dat wil zeggen dat we op moeten, de

spanning zit heel hoog. Het moment is aangebroken want hier is het 4de

leerjaar: met de maffia! En dan nog een mooi Frans lied voor meester Erik en het feest is begonnen. Eerst ben ik op de springkastelen gegaan. Ik heb allerlei leuke spelletjes gedaan zoals bollo smito. Jolan en ik hebben samen gespaard. We hadden 23 punten. Ik ben dan nog op de kastelen gegaan. Het was heel leuk op de kastelen. Mijn ouders zijn nog afgekomen om kip aan ‟t spit te eten. Jolan mocht nog komen slapen en het was heel leuk. Florian VANDEVYVERE - 4

de

Om 2 u. moesten we in klas zijn. Daar mochten we in de klas spelletjes spelen tot voor het 3

de. Dan moesten

we onze kleren aandoen. Het eerste optreden was van de instappertjes, het toneel-tje was van bumba. Alle instappertjes dansten rond hun pop Jules. 4 van hen hadden bumbakleren aan. Dat was zo gek, zo‟n kleine kinderen in zo‟n groot pak. Toen was het de beurt aan het 1

ste kleuterklasje. Die

speelden vogelverschrikker-tjes. Dat was grappig.

Sommige kinderen hadden boerenkostuums aan. Dat was raar, hun haar was van stro. Het 2de

kleuter deden van tovenaars en feeën. Hoe dat ging ben ik vergeten, dus ik ga maar over het 3

de vertellen. Zij deden

over een poetsbrigade. Dat was kluchtig, 3 kinderen hadden een plastiek zak met gaten in. Daar zaten hun hoofd en armen door. Daar lag ik plat van het lachen. Toen was het de apotheose. Dit jaar was het niet alleen met de kleuters, maar ook met de leerjaren erbij. Omdat de directeur 25 jaar directeur is. Wij mochten dan op een kaart onze mannen schrijven. En ik mocht die kaart geven omdat ik in mei verjaar. Tof, tof, tof. Toen was de apotheose gedaan. Het was de beurt aan de leerjaren om op te treden. Het toneeltje ging van het 1

ste leerjaar met de flinke heksen. Dat ging over 4 groepen heksen van wie de bezem aan de andere kant

ligt. Dan doen ze allemaal dansjes om hun bezem te halen. „Zo‟n heksendansjes zijn toch nog leuk‟. Dan kwam het 2

de op. Dat vond ik het leukst. Dat ging over Italië. Het grappigste stuk vond ik dat Mathias naar

een Italiaanse kapper ging. De kapper wou hem scheren. Hij danste en terwijl hij danste deed hij heel zijn hoofd in scheerschuim. Dan was het het 3

de. Zij deden een voetbalmatch: Brazilië tegen Barco. Het ging een

beetje over het omkoopschandaal. Toen was het aan de coolste. Wij dus. Het ging over de maffia. Ik was de

Page 18: Gemeenteschool Rekkem - schoolkrant mei 2007

18 VERZEKERINGEN VROMAN – BOURGEOIS Schoolkrant nr. 2 - juni 2007

gangster. Ja, er waren gangsters ontsnapt. Dat waren ik, Julien, Benoît en Lian. We moesten maar twee keer opkomen, maar het was wel het tofst. Daarna namen we afscheid van meester Erik. Hij gaat dit jaar nog op pensioen. Dan was het spelenmarkt. Ik heb zoals ieder jaar weer met Lennert, Lore en Loes samen gespeeld. Dat was tof. Maar jammer moest ik vroeg naar huis, want Jérôme was moe.

Armand DELEPIERRE - 4de

DANK AAN ALLE LEES- NAAI- ZWEM- KNUTSELMOEDERS en VADERS Onze verontschuldigingen. Nadine staat niet op de foto. In al z‟n zenuwachtig-heid vergat onze directeur haar naam van het briefje af te lezen. De directeur was wel even verrast toen alle kinderen en leerkrachten hem voor z‟n 25 jaar directeurschap bedankten.

Ook voor meester Erik Van Bel was de dankbare af-scheidshulde ook een com-plete verrassing. (zie foto‟s kaft). Op 1 september zien we hem niet meer terug op school. Schepen Berenice Bogaert schetste even z‟n loopbaan en overhandigde z‟n vrouw Gerda bloemen. Voor Erik was er een mand Duvel.

Page 19: Gemeenteschool Rekkem - schoolkrant mei 2007

Schoolkrant 2007 nr. 2 - juni VERZEKERINGEN VROMAN – BOURGEOIS 19

Maandag, 7 mei 2007

DE WONDERLAMP in AARTRIJKE – instapklas Op 7 mei stappen de gelukkige peuters en Jules de schoolbus op, samen met Sybill, Noëlla en Els, onze buschauffeur. Voor de peuters was de busrit al een hele belevenis. In de speeloase „De Wonderlamp‟ vond ieder er onmiddellijk zijn weg. De mooie springkastelen, het grote ballenbad, de glijbanen, de kruiptunnels… alles was voorzien op hun maat en bracht hen intens speelplezier. Het was een prachtige dag met een gouden randje en zeker voor herhaling vatbaar.

Juf Marleen

HET BOUDEWIJNPARK – 1ste, 2de en 3de kl., 1ste leerjaar een toffe schoolreis! we rijden met de bus naar boudewijnpark. we spelen heel veel. eerst gaan we naar de zeeleeuwen. hanne vansteenkiste - 1

ste

daarna zien we de dolfijnen-show. op de attracties is het heel leuk ! wolf demunck - 1

ste

Page 20: Gemeenteschool Rekkem - schoolkrant mei 2007

20 VERZEKERINGEN VROMAN – BOURGEOIS Schoolkrant nr. 2 - juni 2007

CASSEL – ST.-OMER – CAP BLANC NEZ – BOULOGNE 3de tot 6de leerjaar

We hebben vroeg moeten opstaan. Dan zijn we met de bus naar Cassel gereden. We waren om 9 u. in Cassel. We hebben op de berg geklom-men. We konden heel ver kijken. Om 9.49 u. zijn we met de bus naar Clairmarais gereden. Daar hebben we met een boot gevaren. Na het eten zijn we naar Cap Blanc-Nez geweest. We zijn daar naar de zee geweest. Ik heb mooie stenen gevonden. Eén die op een vis geleek en één die op een dinosaurusei geleek. Om 3.30 u. gingen we naar Nausicaa. Daar heb ik grote vissen en een grote kreeft en haaien gezien. Dan gingen we naar huis. Het was leuk.

Justin BATAILLE - 2de

Page 21: Gemeenteschool Rekkem - schoolkrant mei 2007

Schoolkrant 2007 nr. 2 - juni VERZEKERINGEN VROMAN – BOURGEOIS 21

De schoolreis was samen met het 2de

, 3de

, 4de

en 5de

leerjaar. We moesten vroeg opstaan. Iedereen was nog moe. We zaten in de bus om 7.31 u. en om 7.32 u. begonnen de wielen te draaien. We kwamen om 8.30 u. aan in Cassel. We hebben Frans-Vlaanderen heroverd. In Clairmarais zaten het 3

de, 4

de en 5

de in één grote

boot. Wij waren alleen in een boot. Twee minuten later begonnen we maar te varen. We hebben veel huizen gezien en veel vogels zoals de reiger, de mus en de fuut. We hebben ook Saint-Omer gezien. Dan zijn we gaan eten. De bus reed naar Cap blanc-Nez en naar Nausicaa. We hebben pinguins gezien. Voor de film moesten we een rare bril aandoen. Alles op het scherm kwam dichtbij ons. Ook een haai!

Michiel GELDHOF - 2de

Om 7.30 u. vertrokken we. We waren op de bus en ik zat naast Jolan. Toen zijn we naar (boven) de Cassel berg geweest. Daar hebben we naar boven gestapt en ook terug naar beneden. Toen reden we verder. Toen gingen we naar Clairmarais. Daar hebben we een boottocht gedaan in het moeras. Er waren waterhoentjes, meerkoeten, eenden, reigers. Toen gingen we weg en in de bus was het saai. Het regende veel. En eindelijk was het middag en we zijn gestopt in St.-Omer. Daar hebben we gepicknickt in het park. We speelden ook nog op een heuvel en toen was het tijd. We reisden verder naar de zee: Cap Griz Nez. Daar hebben we keien en fossielen en bruine stenen met ijzer erin geraapt. Het was daar leuk. En toen vertrokken we en ware we in Boulogne. We bezochten Nausicaa. In het begin waren er kwallen en een zeekat. Toen zagen we pinguïns. Er waren er 3 op een plank en daar beneden was er water. Één pinguïn duwde aan een andere pinguïn en die viel in het water en dat was grappig. Daarna hebben we een 4D-film gezien met een brilletje op en het was leuk. We zijn dan in groepjes verdeeld geweest. En ik was bij juffrouw Isabelle. En we hebben veel dingen gezien zoals: vissen, haaien, krabben en nog meer dingen die in de zee leven. En het was het de moeite. De zeehonden en de haaien vond ik het leukst. Er waren ook grote krabben. En ook grote vissen. In mijn groep zal Timothy, Anthony, Julien, Jolan, Florian, David, Lian, Lars, Jason en ik. Er was één octopus in een aquarium. Die had veel kleuren. Iedereen van de groep vond het leukste bij de haaien, het waren grote. En toen zijn we terug-gekeerd naar Rekkem. Het was een mooie dag!

Benoît TERRIER - 4de

Op 7 mei was er schoolreis. Om 7.30 u. vertrokken we uit Rekkem. Dan moesten we naar de bus gaan en ik zat naast Brent. We reden naar Frankrijk. Het was daar mooi. Er lopen bruine mensen rond. De directeur vertelde dat er oorlog was en dat de Franse gewonnen hebben. Hij heeft ook gezegd dat de cafés Nederlandse namen hebben. En het regende heel hard, maar het was leuk in de regen. Dan moesten we terug in de bus, ik heb een beetje geslapen. Dan waren we bij de Casselberg en het was een mooi uitzicht. Dan zijn we terug naar de bus geweest en met de bus naar Clairmarais. We maakten een boottocht door het

Page 22: Gemeenteschool Rekkem - schoolkrant mei 2007

22 VERZEKERINGEN VROMAN – BOURGEOIS Schoolkrant nr. 2 - juni 2007

moeras. Dan zijn we met de bus naar een park gegaan om te picknicken. Dan hebben we ook nog in het bos gespeeld. Dan hebben we nog een wandeling gemaakt naar de bus. Daar zijn we naar de vissen gaan kijken. En daar moesten we in groepjes werken. We hebben vissen mogen strelen. En we hebben ook een 4D-film mogen bekijken. En dan zijn we te voet naar de bus geweest. En dan was het niet meer aan het regenen. En dan zijn we naar huis geweest en het was leuk. Lenny VERBEECK - 4

de

Op maandag 7 mei zijn we op schoolreis geweest. Om halfacht vertrokken we naar Cassel. Daar moest de Casselberg beklommen worden. Toen zijn we naar Clairmarais gereden, waar we een boottocht op het moeras hebben gemaakt. Nadien zijn we naar St.-Omer gegaan om te eten in een park, waar we dan nog wat hebben gespeeld. Toen zijn we naar Cap Blanc Nez gereden, waar we ijzerstenen gezocht hebben. Als laatste bezochten we Nausicaä in Boulogne. We zagen er heel mooie vissen. Om kwart voor zeven kwamen we aan op school. Alleen jammer van het slechte weer. Emily DAUWE - 5

de

Maandag 7 mei, om halfacht zijn we vertrokken met school naar Frankrijk. We zijn naar Cassel en Clairmarais geweest. We hebben gegeten op een kiosk in St.-Omer, naar zee in Cap Blanc Nez ijzerstenen zoeken, en het laatst naar Boulogne: Nausicaä. Het leukst was Nausicaä. Eerst ging iedereen een film kijken in 4D natuurlijk met een 4D bril. Na die film waren we opgesplitst in groepjes van tien. Ik was in Team-Erick met, Newt, Jayson, Pauline, Emily, Céderic, Jens A, Tatjana, Victor en Celine. Er waren veel mooie vissen met veel kleuren. Maar het beste was nog de haaien! Er waren veel grote haaien, en grote vissen te samen. Er was ook een krokodil en een slang. Er waren ook leuke zeehonden, dat was op het einde. Wij waren daar het eerst. We hebben dan moeten wachten tot de anderen daar waren en zijn dan met de bus terug naar school geweest. Het was een leuk avontuur.

Antoine VANRYSSELBERGHE - 5de

We moesten hier in school zijn om kwart over zeven. Na een lange busreis kwamen we aan in Cassel. Daar beklommen we de Casselberg. Van op de Casselberg kreeg je een mooi uitzicht over de hele streek. Toen zijn we weer in de bus gestapt om naar Clairmarais te gaan. In Clairmarais hebben we een boottocht gedaan van één uur. Daarna hebben we nog veel meer beleefd.

Jonas BALDUYCK - 5de

OVSG Drama Zoals iedere vrijdag hadden we DRAMA. Maar het was geen gewone les deze keer, het was onze eindproef van OVSG. Ons doel was een voordracht geven over ruimtewezens. We konden tussen 3 dingen kiezen: toneel, dansen of muziek maken. We hadden enkele weken de tijd om ons voor te bereiden. De eerste dag zat iedereen met zijn handen in het haar. Maar na enkele dagen oefenen ging dat al heel wat beter. Bij de meesten toch! Er was een groepje dat toch wat problemen had. Ze hadden na een lange tijd nog altijd geen dansje. Een dag ervoor hebben ze er serieus aan gewerkt. Ze hadden uiteindelijk de pasjes tot een mooi dansje kunnen maken. De dag zelf had iedereen wat stress. Ze maakten zich zorgen hoe het zou gaan. In de namiddag maakte iedereen zich klaar. Ze deden speciale kledij aan en sommigen deden wat schmink op. De groep van Gunther was als eerste. Het was een dansje. Daarna was de groep van Paidge aan de beurt. Hun thema was muziek. Het was een speciaal stukje. Dan was het de beurt aan het groepje Sara. Dit was het groepje dat veel problemen had. Uiteindelijk was het toch nog mooi gelukt. Daarna was er het groepje van Gillian. Zij deden een stukje toneel. Het was mooi gedaan. Het groepje van Jana kwam dan. Ze deden rare bewegingen over een krijtje dat ze wilden hebben. Plotseling was het krijtje in stukken. Ze hebben het dan gedeeld. Het laatste groepje was aan de beurt. Dit was het groepje van Nicolas. Hun taak was een GSM te bemachtigen. Zij hadden een speciale taal, het omgekeerde Vlaams. Ze hadden ook heel wat mooie bewegingen. Ze sprongen heen en weer. Meester Tom had alle toneeltjes mooi opgenomen en de interviews waren mooi geslaagd. Sara CLAERHOUT - Justine DEVOS - Paidge DEVOS - Jana MAES - Gloria CRUCILLA - Gunther MAES en Nicolas LAMBRECHT - 6

de

Page 23: Gemeenteschool Rekkem - schoolkrant mei 2007

Schoolkrant 2007 nr. 2 - juni VERZEKERINGEN VROMAN – BOURGEOIS 23

5de leerjaar - dinsdag, 15 mei 2007 Dinsdag 15 mei zijn we om het gewoon schooluur naar de Reo-veiling vertrokken met de schoolbus. De gids heeft ons verteld dat er tien veilingen waren in België, tien in Vlaanderen en nul in Wallonië. We moesten ook een wit vestje aandoen en een hygiënische muts. Dan zijn we in een grote zaal gaan eten. Dan zijn we op een tuintje gaan spelen.

Jayson RENAERD - 5de

We zijn naar de Reo-veiling geweest. Dat wil zeggen Roeselare en omgeving. Er zijn tien veilingen in ons land. Alleen in Vlaanderen. Onze gids was François. Er zijn nog andere veilingen bv. Mechelen, Zellik, Sint-Truiden,… Er zijn

tientallen miljoenen blauwe kratje. De waarborg van zo een kratje is vier euro. En als je ze wilt wassen is het vijftig cent. Het is niet wegwerp, dat is beter voor het milieu. Kimberly VANHEEDE - 5

de

Dinsdagnamiddag zijn we naar de aard-beienkweker gegaan. Onze aardbeienkwe-ker heette Marc Mahieu. Hij kweekt aard-beien in Wervik. Hij gaf ons eerst uitleg over de aardbeien. Dat was zéér interessant! Dan gaf hij uitleg over de hommels. Dat was minder interessant. Toen we weg gingen kregen we nog een pakje aardbeien. Het was heel leuk!! Jens AMEYE - 5

de

Na een namiddagje in de Reo-veiling gingen we naar de aardbeienkwekerij. De kweker Marc Mahieu had een veld vol heerlijke aardbeien! Ik wou meteen proeven, maar we kregen eerst een interessante rondleiding. Marc ver-elde meteen hoe de bestuiving gebeurde. Ook vertelde hij over de soorten aardbeien. Ze zagen er lekker uit! Ik kon niet wachten om te proeven. Toen Marc zei dat we mochten proeven spurtte ik hem achterna. De aardbeien waren heerlijk en sappig. In ieder geval het was een leuke en lekkere dag!

Newt BRAEM - 5de

Het bezoek aan de REO-veiling kreeg nog een staartje, een leuk en gezond dat wel. Er was een tekenwedstrijd aan verbonden. Emily Dauwe maakte een prachtig stripverhaal over twee verliefde aardbeien. Daar de post in staking was, moesten haar ouders de tekening zelf brengen tot in Roeselare. De moeite werd zeker beloond. De hele maand juni ontvingen alle leerlingen (plus meester) tweemaal per week zo‟n 300 g dagverse aardbeien. Het was de firma Marc Mahieu die de aardbeien leverde en moeder Dauwe die ze naar school bracht, waarvoor onze welgemeende dank.

Page 24: Gemeenteschool Rekkem - schoolkrant mei 2007

24 VERZEKERINGEN VROMAN – BOURGEOIS Schoolkrant nr. 2 - juni 2007

6de leerjaar - vrijdag, 15 juni 2007 Op 26 maart mochten we een quiz spelen over veilig fietsen. Die quiz werd gegeven door de politie. Toen deden we de fietsroute om even te oefenen. Na de route hebben we fietsoefeningen gedaan. Iedereen deed het heel goed. Daarom had iedereen goede puntjes. Op 15 juni was het fietsexamen. Eerst deden we onze fietshelm en ons hesje aan. Om de 2 minuten vertrok er iemand. Op sommige plaatsen stond een agent of stadswacht. Het was een klein halfuurtje rijden. Als we aankwamen kregen we koek en een diploma. Iedereen heeft het goed gedaan. Proficiat! Wouter, Simon, Chloé, Jolien, Fien, Shauni en Arne - 6

de

5de leerjaar - vrijdag, 1 juni 2007 Nadat wij de Franse school Léo Lagrange in Wattrelos bezochten op 18 januari, nodigden we Lise Legrand uit voor een tegenbezoek aan ons school. Voor beide partijen was het een verrijkte kennismaking met een

toch wel andere aanpak in het onderwijs.

Page 25: Gemeenteschool Rekkem - schoolkrant mei 2007

Schoolkrant 2007 nr. 2 - juni VERZEKERINGEN VROMAN – BOURGEOIS 25

Drie nieuwe baby’s op

schoolbezoek Enkele ouders en leerkrachten kwamen naar school met hun pasgeboren baby.

Daria Silva mijn zusje is heel braaf. in het ziekenhuis weende ze soms. mama kwam met daria naar de klas. juf hield ze in haar armen. thuis doet ze nu al veel haar oogjes open. ze lacht naar ons! ze eet en slaapt goed. ik ben héél blij met mijn zusje. fiora silva 1

ste lj

Jérôme Wyseur Deze maand was ons feestje voor de jarige toch wel wat speciaal. Armand was niet alleen jarig, maar hij is ook nog eens grote broer geworden. Op 17 april kreeg hij er een broertje Jérôme bij. In de klas maakten wij een eerste prentenboek voor de kleine spruit. Bij het vieren van de verjaardag van Armand nodigden we ook zijn mama en broer uit. Met veel trots en plezier mocht grote broer het cadeautje geven aan kleine broer. Ongetwijfeld zal Jérôme er nog veel plezier aan beleven.

Noor Vanthournout Onze zorgcoördinator Nele beviel van Noor op maandag, 14 mei. Ze bracht een bezoek aan alle klassen om de baby aan de kinderen te tonen. Noor is ook het eerste kleinkind van onze directeur.

Page 26: Gemeenteschool Rekkem - schoolkrant mei 2007

26 VERZEKERINGEN VROMAN – BOURGEOIS Schoolkrant nr. 2 - juni 2007

In onze volgende schoolkrant, eind augustus, brengen we een verslag van de zeeklas, het 1ste

en 2de

kleuter op bezoek op de boerderij, het 5

de op bezoek bij de wegpolitie en de activiteiten van de laatste

schoolweek

14. Schaatsen - 29 maart 2007 Het is een traditie. We sluiten het 2

de trimester altijd af met een spannende schaatsbeurt

in Finlandia te Gullegem.

15. Sportdag - 19 april 2007 We mochten te voet gaan naar de sportzaal. We moesten 2 toertjes lopen als opwarming. Eerst deden we estafette met het 1

ste en het 2

de . Dan waren we in 4 groepen verdeeld. Mijn groep moest beginnen bij het

parcours met een klimrek, een bok en een trampoline. Alles erop en eraan. Dan gingen we voetballen. Mijn groep was in twee gesplitst. We hebben ook met de parachute gespeeld en tussen twee vuren. Het was gelijke stand. In de namiddag gingen we naar de speeltuin van de Chiro en het Skepke. We hebben daar een kamp gemaakt met afval, takken en planken. Dan op naar het zwembad. Wat een leuke dag.

Anna ROELENS - 2de

Page 27: Gemeenteschool Rekkem - schoolkrant mei 2007

Schoolkrant 2007 nr. 2 - juni VERZEKERINGEN VROMAN – BOURGEOIS 27

Ik heb veel gezweet. We hebben 3 ronden gelopen. Ik heb minivoetbal gedaan en we hebben gewonnen met 6-2. Het was leuk in het zwembad. Ik heb een watergevecht gedaan met Valentine, Justin, Pauline, Anna, Laura en Emma. Het was een leuke spordag. Gillian MOREL - 2

de

We hebben een heleboel activiteiten gedaan zoals minivoetbal. We hebben met 1-0 gewon-nen. Met tussen twee vuren hebben we ook gewonnen. Dan zijn we in ‟t Skepke gaan voetballen, maar sommigen hebben een kamp gemaakt. Wil je ook zo‟n leuke dag hebben, kom dan naar de Gemeentelijke Basisschool te Rekkem. Arno CROSIER - 2

de

Ik heb veel geklaagd tegen meester dat ik niet kan voetballen. We hadden gelijke stand: 3-3. Er was ook een parachute. We moesten met een bal spelen op de parachute zonder dat de bal eraf viel. Dat is niet gelukt. Drie keer is hij eraf gevallen. In ‟t Skepke hebben we een kamp gemaakt met touw en hout dat we vonden. Ik zweette als ik thuis kwam en was zo rood als een tomaat.

Emma VAN BELLEGHEM - 2de

‟s Morgens vertrokken we met de fiets naar het voetbalveld in Lauwe. Daar zetten we onze sportdag in met een spel: Strijd om de Continenten. We werden in groepen verdeeld.

Een spel waar je de staart van je tegenstander moet uittrekken en als dat eenmaal gedaan was dan kreeg je een punt van de andere ploeg. Zo moest je proberen zoveel mogelijk punten te kunnen verzamelen van de andere groep. En als je een bepaald aantal punten had, dan kon je een stukje land kopen op de kaart. De groep Bravo won het sportieve, span-nende en leuke spel. Toen keerden we terug naar school om lekker veel te eten en te drinken. In de namiddag maakten we met het 5

de en het 6

de een lange fietstocht

door wieden en veel natuur. Zo kwamen we ook uit bij het zwembad in Menen. In het zwembad mochten we natuurlijk eventjes vrij zwemmen. Na het zwemmen fietsten we terug naar school! Zo zat onze laatste sportdag er alweer op, jammer. Sarah, Karima, Damon, Roelant en Jolien

- 6de

16. Rolschaatsestafette Menen - 25 april 2007

Reeks 2: meisjes 1e leerjaar

10 min wedstrijd - 15 deelnemers 5. Lejeune Yoline 5 r. 7. Bogaert Eliza 5 r. 10. Claeys Lieze 5 r.

Reeks3 : meisjes 1e leerjaar

10 min steppen - 12 deelnemers 7. Van Belleghem Marie 5 r.

Reeks 4: jongens 1e leerjaar

10 min steppen - 23 deelnemers

Page 28: Gemeenteschool Rekkem - schoolkrant mei 2007

28 VERZEKERINGEN VROMAN – BOURGEOIS Schoolkrant nr. 2 - juni 2007

16. Vanderroost Thibo 6 r.

Reeks 6: meisjes 2de leerjaar 10 min wedstrijd - 25 deelnemers 1. Vandersarren Charlotte 8 ronden 8. Arnoult Kimberly 6 ronden 13. Van Belleghem Emma 5 ronden 23. Levecque Febe 4 ronden 24. Vanneste Soetkin 4 ronden

Reeks 7: meisjes 2de leerjaar 10 min steppen - 14 deelnemers 5. Vandoorne Pauline 6 ronden 11. Dumon Valentine 5 ronden

Reeks 8: jongens 2de leerjaar 10 min steppen - 26 deelnemers 12. Croisier Arno 6 ronden 14. Bertin Axel 6 ronden

Reeks 9: jongens 3de leerjaar 15 min wedstrijd - 31 deelnemers 13. Kint Wannes 10 ronden 19. Verhelst Théo 9 ronden 29. Claeys Sander 7 ronden 31. Desrumaux Jess 5 ronden

Reeks 11: jongens 3de

leerjaar 15 min. steppen - 28 deelnemers 4. Vervaeke Gill 11 ronden

5. Vansteenkiste Sam 11 ronden

Reeks 14: jongens 4de

leerjaar 15 min wedstrijd - 41 deelnemers 9. Verbeeck Lenny 11 ronden

Reeks 14: meisjes 4de

leerjaar 15 min wedstrijd - 31 deelnemers 9. Lemaître Justine 10 ronden 23. Pyncket Jana 8 ronden

Reeks 15: jongens 4de

leerjaar 15 min steppen - 21 deelnemers 3. Delannoy Julien 11 ronden 5. Driessen Lars 11 ronden 7. Driessen Lian 10 ronden 8. Vanderroost David 10 ronden 9. Terrier Benoit 10 ronden 12. Delepierre Armand 10 ronden 17. Daelman Jason 9 ronden

Reeks 16: meisjes 4de

leerjaar 15 min steppen - 13 deelnemers 13. Vanderroost Dagmar 7 ronden

17. Zwemwedstrijden Menen - 9 mei 2007

Reeks 2: jongens 3de

25 m schoolslag 6. Wannes Kint 28‟69” 15. Pareyt Gilles 31‟06” 16. Claeys Sander 31‟44” 21. Soen Aaron 36‟62”

Reeks 4: jongens 3de

25 m crawl 5. Verhelst Theo 29‟69”

Reeks 5: meisjes 4de

25 m schoolslag 2. Pyncket Jana 24‟25” 9. Lemaître Justine 29‟25‟‟ 13. Lietaer Lore 31‟06” 14. Vanderroost Dagmar 31‟12”

Reeks 6: jongens 4de

25 m schoolslag 6. Vanderroost David 25‟94” 7. Verbeeck Lenny 26‟56”

Page 29: Gemeenteschool Rekkem - schoolkrant mei 2007

Schoolkrant 2007 nr. 2 - juni VERZEKERINGEN VROMAN – BOURGEOIS 29

8. Terrier Benoit 26‟83” 12. Delepierre Armand 28‟12‟‟ 15. Daelman Jason 29‟31‟‟ 16. Delannoy Julien 29‟50‟‟ Reeks 7: meisjes 4

de

25 m crawl 4. Pyncket Jana 26‟37” 5. Lemaître Justine 34‟19”

Reeks 8: jongens 4de

25 m crawl 4. Decomble Anthony 22‟94” 6. Decomble Timothy 24‟85”

Reeks 9: meisjes 5de

25 m schoolslag 1. Hostyn Pauline 18’75”

Reeks 10: jongens 5de

25 m schoolslag 23. Lemaître Cédric 30‟75”

Reeks 11: meisjes 5de

25m crawl 1. Hostyn Pauline 16’69”

Reeks 13: meisjes 6de

25 m schoolslag 2. Claerhout Sara 22‟69” 4. Lietaert Jolien 24‟44” 5. Vandersarren Jolien 24‟94” 6. Devos Justine 25‟50” 10. Vanmechelen Sar. 26‟00” 12. Maes Jana 26‟44” 14. Decoene Chloë 27‟19”

Reeks 14: jongens 6de

25 m schoolslag 6. Kint Jonas 23‟20” 10. Dedecker Simon 24‟50” 13. Dumon Wouter 25‟25” 16. Verhelst Tom 25‟83” 19. Hanssens Arne 28‟69”

Reeks 15: meisjes 6de

25 m crawl 1. Claerhout Sara 18’50” 3. Lietaer Jolien 21‟94”

Reeks 16: jongens 6de

25 m crawl 5. Hanssens Arne 18‟19” 13. Kint Jonas 22‟56”

Reeks 17: 4 x 50 m vrije slag - 14 ploegen 1. GLAU 2 2.43‟88” 4. GREK 1 3.07‟06” 8. GREK 2 3.42‟75”

18. Estafetteloop Menen - 30 mei 2007

Reeks 3: jongens 2

de leerjaar - 15 min. lopen

6. GREK 10 ronden of 4.000 m

Reeks 4: meisjes 2de

leerjaar - 15 min. lopen 1. GREK 10 ronden of 4.000 m

Reeks 5: jongens 3de

leerjaar) - 20 min lopen

Page 30: Gemeenteschool Rekkem - schoolkrant mei 2007

30 VERZEKERINGEN VROMAN – BOURGEOIS Schoolkrant nr. 2 - juni 2007

1. GREK 15 ronden of 6.000 m

Reeks 7: jongens 4de

leerjaar - 20 min. lopen 7. GREK 14 ronden of 5.600 m Reeks 8: meisjes 4

de leerjaar - 20 min. lopen

1. GREK 14 ronden of 5.600 m

Reeks 9: jongens 5de

leerjaar - 25 min. lopen 6. GREK 18 ronden of 7.200 m

Reeks 11: jongens 6de

leerjaar - 25 min. lopen 11. GREK 16 ronden of 6.400 m

Reeks 12: meisjes 6de

leerjaar - 25 min. lopen 2. GREK 17 ronden of 6.800 m

VAKANTIEPRIJSVRAAG

Hier staat een foto gemaakt door de directeur. Waar of wat stelt de foto voor? Wie de oplossing vindt, mag de oplossing mailen naar [email protected] of het briefje met de oplossing stoppen in de brievenbus van school. Veel succes.

Schoolsport is in onze school geen ijdel woord. We hebben het voorbije schooljaar opnieuw aan alle wedstrijden, ingericht door SVS en de sportdienst, deelgenomen. En dan nog steeds met een ZEER GROOT aantal leerlingen. Daarnaast organiseren we nog zelf tal van sportmomenten: maandelijks

volksdansen, schaatsen…