GBE nieuwsbrief 2004

4
naar 25.000 ondernemers verstuurd. Het resultaat was een explosieve toename van het aantal bezoekers van de TPG Post website, waar de bedrijfspostzegel besteld kan worden. werk-t! GBE [visuele communicatie] nieuwsbrief 2004 De Zwitserse Ambassade vroeg GBE, na goede ervaringen in 2003, om wederom een stijlvolle en duidelijke website te ontwikkelen die alle infor- matie rondom dit bezoek verschaft. Het fraaie doch eenvoudige ontwerp met het Zwitserse Kruis leende zich prima om alle informatie helder weer te geven in tekst en beeld. De grote afbeeldingen en het over- zichtelijke menu maken van deze website een waar kunstwerk. Door- dat de website met Flash MX is gebouwd zijn de ontwerpmogelijk- heden veel groter. De website sluit daardoor beter aan op de corporate identity van de opdrachtgever. Kunstzinnige website staatsbezoek Op 24 en 25 mei 2004 bezocht de Bondspresident van Zwitserland Amsterdam en Den Haag. Behalve een ontmoeting met koningin Beatrix stonden er vele bezichtigingen op het programma. >> www.surprisingswitzerland.com Daarom ging de gedurfde presen- tatieschets uit van een MKB-er die de lezer een goede tip geeft. De lezer wordt als het ware ingefluisterd door een goede vriend. Mailing genereert run website TPG Post Samen met Make Waves ontwikkelde GBE een mailing om de TPG Post bedrijfspostzegel te promoten bij het MKB. TPG Post wilde meer aandacht en omzet voor deze 'zelfmaak'-postzegel. Precies volgens de schets is de kaart gefotografeerd door Hans Moolenaar. De vormgeving van de kaart werd door GBE in een moderne stijl uit- gevoerd. Uiteindelijk is de mailing >> www.tpgpostbusiness.nl Ellen Croese, Make Waves copy Fritiof Eriksson en Ellen Croese kennen elkaar sinds 2001, toen ze samen voor Schreiner Aviation Group werkten. De duidelijke en vlotte stijl van schrijven van Ellen sluit naadloos aan op de vormgeving van GBE. “Heerlijk om samen te werken met een bureau dat vérder gaat voor de opdrachtgever. Niks standaard. Maar kritisch nadenken, eerlijk zijn en met een onverwacht idee komen. Dat ontwerpt en schrijft lekker weg." Waarin een kleine Flash MX website duidelijk kan zijn. Dat blijkt als u de website van VSM Nieuwkoop bekijkt. Geen fratsen, geen toeters of bellen, maar gewoon duidelijke informatie binnen het kader van een dynami- sche website. Flash MX is niet duur; het is vooral een lust voor het oog. >> www. vsmmetaal.nl Flash MX website Ook úw bedrijf een eigen gezicht? Een bedrijfspostzegel voor uw bedrijf heeft u in een handomdraai gemaakt en besteld. U heeft al 100 unieke zegels van e 0,39 voor e 57,00. Elk volgend vel van 50 stuks kost e 25,00.

description

Onze eerste uitgebreide nieuwsbrief met allerlei werk van verschillende opdrachtgevers

Transcript of GBE nieuwsbrief 2004

Page 1: GBE nieuwsbrief 2004

naar 25.000 ondernemers verstuurd. Het resultaat was een explosieve toename van het aantal bezoekers van de TPG Post website, waar de bedrijfspostzegel besteld kan worden. ■

werk-t!G B E [ v i s u e l e c o m m u n i c a t i e ] n i e u w s b r i e f 2 0 0 4

De Zwitserse Ambassade vroeg GBE, na goede ervaringen in 2003, om wederom een stijlvolle en duidelijke website te ontwikkelen die alle infor-matie rondom dit bezoek verschaft. Het fraaie doch eenvoudige ontwerp met het Zwitserse Kruis leende zich prima om alle informatie helder weer te geven in tekst en beeld.

De grote afbeeldingen en het over-zichtelijke menu maken van deze website een waar kunstwerk. Door-dat de website met Flash MX is gebouwd zijn de ontwerpmogelijk-heden veel groter. De website sluit daardoor beter aan op de corporate identity van de opdrachtgever. ■

Kunstzinnige website staatsbezoekOp 24 en 25 mei 2004 bezocht de Bondspresident van Zwitserland Amsterdam en Den Haag. Behalve een ontmoeting met koningin Beatrix stonden er vele bezichtigingen op het programma.

>> www.surprisingswitzerland.com

Daarom ging de gedurfde presen-tatieschets uit van een MKB-er die de lezer een goede tip geeft.

De lezer wordt als het ware ingefluisterd door een goede vriend.

Mailing genereert run website TPG PostSamen met Make Waves ontwikkelde GBE een mailing om de TPG Post bedrijfspostzegel te promoten bij het MKB. TPG Post wilde meer aandacht en omzet voor deze 'zelfmaak'-postzegel.

Precies volgens de schets is de kaart gefotografeerd door Hans Moolenaar.

De vormgeving van de kaart werd door GBE in een moderne stijl uit-gevoerd. Uiteindelijk is de mailing

>> www.tpgpostbusiness.nl

Ellen Croese, Make Waves copy

Fritiof Eriksson en Ellen Croese kennen elkaar sinds 2001, toen ze samen voor Schreiner Aviation Group werkten. De duidelijke en vlotte stijl van schrijven van Ellen sluit naadloos aan op de vormgeving van GBE. ■

“Heerlijk om samen te werken met een bureau dat vérder gaat voor de opdrachtgever. Niks standaard. Maar kritisch nadenken, eerlijk zijn en met een onverwacht idee komen. Dat ontwerpt en schrijft lekker weg."

Waarin een kleine Flash MX website duidelijk kan zijn. Dat blijkt als u de website van VSM Nieuwkoop bekijkt.

Geen fratsen, geen toeters of bellen, maar gewoon duidelijke informatie binnen het kader van een dynami-sche website. Flash MX is niet duur; het is vooral een lust voor het oog. ■

>> www. vsmmetaal.nl

Flash MX website

Ook úw bedrijf een eigen gezicht? Een bedrijfspostzegel voor uw bedrijf heeft u in een handomdraai gemaakt en besteld. U heeft al 100 unieke zegels van e 0,39 voor e 57,00. Elk volgend vel van 50 stuks kost e 25,00.

Page 2: GBE nieuwsbrief 2004

Ontwerp ‘Startnotitie Westrandweg’Rijkswaterstaat blijkt trendsetter

Wat begon als een eenvoudige vormgevingsopdracht voor een rapport, is uitgegroeid tot een nieuwe stijl voor Rijkswa-terstaat Noord-Holland.

GBE’s vormgeving van de Startnotitie Westrandweg sloeg in als een bom. De ‘sobere en doelmatige’ stijl is zeer enthousiast ontvangen. Het toepassen van close-up fotografie past perfect in de zakelijke stijl die GBE voor ogen stond. GBE heeft de lat hoog gelegd voor de nieuwe rapporten van Rijkswaterstaat Noord-Holland. ■

Het doel was om zoveel mogelijk aan-dacht te krijgen voor Flashvideo (zie kader hieronder).

Door projecties op een groot scherm, een soft-ijs machine en ons eigen camerateam wist men al snel onze stand te vinden. De dames van het camerateam zwierven over de hele beurs en spraken spontaan bezoekers aan.

Ondanks het relatief kleine stand- oppervlak van GBE, liep het regelma-tig storm. Bezoekers werden geraakt

Opvallen met 9 m2 op TINE 2004Van 20 t/m 22 april jl. werd in de RAI Amsterdam de TINE (The ICT Networking Event) 2004 georganiseerd. GBE stond voor het eerst op de TINE, de grootste ICT-beurs van Nederland.

De huidige breedbandaansluitingen, zoals ADSL, maken het ontvangen van streaming video mogelijk. Dankzij nieuwe technieken zijn deze toepas-singen nu ook voor het bedrijfsleven beschikbaar.

Rich Media ContentFlashvideo combineert streaming video met de Rich Media Content (tekst, beeld, geluid) van een Flash

Opmars Flashvideo

MX website. De look and view van video en website worden volledig op elkaar afgestemd., waarbij het frame van het videoscherm volledig kan worden aangepast aan het ontwerp van de website.

DownloadtijdenHet voordeel van deze techniek, streaming video genoemd, is dat de video op de website direct na het aan-

klikken opent. Lange download-tijden behoren daarmee tot de verleden tijd.

Een caseStel u heeft een eenvoudige website met vrij veel tekst en enkele afbeel-dingen. Mensen zijn van nature lui en kijken in eerste instantie alleen naar het beeld. Ze missen daardoor waar het om gaat. Waarom zou u de tekst dan niet laten vervangen door

een video van drie minuten waarin alles wordt uitgelegd? Dit kan een presentatie zijn, een impressie of een product-beschrijving.

GBE kan Flashvideo voor u realise-ren en plaatsen op een bestaande of nieuwe website. ■

Neem voor informatie contact op met Michiel Janzen (070 - 326 89 20)

Video en internet zijn voor elkaar gemaakt. Video is het medium dat onze dagelijkse beleveniswereld het beste benadert. Internet is niet meer weg te denken uit de hedendaagse maatschappij. Samen vormen zij een ijzersterk medium.

Hans Moolenaar Fotografie

Elkaar aanvoelen. Dat is een onmis-bare schakel in de relatie tussen een bureau en fotograaf. Onze erva-ring met Hans Moolenaar is inmid-dels zo goed dat we aan één woord voldoende hebben. ■

“GBE staat bij mij voor samenwerking. Dat houdt in: het nakomen van afspraken. Fijn dat zoiets ook altijd, los van het zakelijke karakter, in een persoonlijke sfeer kan.”

door de professionele toepassingen van Flashvideo en de ongedwongen sfeer op de stand. Het gevolg is dat GBE in gesprek is met een aantal opdrachtgevers om Flashvideo op internet toe te passen. ■

Page 3: GBE nieuwsbrief 2004

Video op het web

De TekstBEELD Groep bestaat uit vijf drukkerijen verspreid over Zuid-Nederland. Op hun verzoek heeft GBE een bedrijfspresentatievideo voor internet gemaakt.

Het gehele traject van script, filmen, montage en voice-over is door GBE uitgevoerd. Een dergelijk project is tegen relatief lage kosten voor elke nieuwe en bestaande website uit-voerbaar.

De video (QuickTime) van de Tekst-BEELD Groep staat momenteel achter de website van GBE. ■

>> www. gbe.nl/tekstbeeld

Hordijk Delft is producent van EPS (piepschuim) verpakkin-gen. Aan GBE werd gevraagd een advertentiecampagne te ontwikkelen gericht op indu-strieel ontwerpers.

GBE heeft EPS vertaald in concrete toepassingen. Zo wordt EPS al jaren gebruikt voor orgaantransport. Door

Piepschuim verpakken met emotie

hiermee een link te leggen, worden de sterke punten van EPS visueel tot uitdrukking gebracht.

De advertenties worden dit najaar in verschillende vakbladen geplaatst. ■

Alcomij Kassenbouwtechniek zocht een sprankelend en fris bureau voor een nieuwe serie advertenties.

GBE nam de handschoen op en werkt aan een vernieuwende campagne die Alcomij weer volop in de schijnwer-pers plaatst.

Hoewel kassentuinbouw voor GBE een onbekend terrein is, werkt dit voor Alcomij juist inspirerend. Ze worden telkens verrast door origi-nele ideeën van GBE. ■

Verrassende advertentie-campagne Alcomij

Minze Walvius, Ad4 vervoermanagement

Allebei wars van formaliteiten. Dui-delijke taal gebruiken en knopen dur-ven doorhakken. Ziehier enkele van de overeenkomsten tussen GBE en Ad4. Samen werken we aan diverse projecten voor Rijkswaterstaat Noord-Holland. ■

“Ik werk graag samen met GBE: omdat ik als eigenwijze opdrachtgever graag samen-werk met gezondeigenwijze bureaus."

Digitaal drukwerk De Zuidas is een groot boven- en ondergronds bouwproject aan weerszijden van de ring-weg A10 Zuid.

De StartMER (Milieu Effect Rapporta-ge) is een van de eerste rapporten in een omvangrijke serie over de inrich-ting van de infrastructuur.

GBE verzorgde het ontwerp, opmaak en fotografie voor dit digitaal gedruk-te rapport voor Rijkswaterstaat. Het grote voordeel van digitaal drukken is de korte levertijd. ■

De twee Clio’s V6 van Renault V6 Team die uitkomen in de Dutch Supercar Challenge strijden mee om de podium-plaatsen.

GBE heeft de website ontworpen en gebouwd en bezoekt alle wedstrijden om zoveel mogelijk nieuws ‘heet van de naald’ te brengen.

Daarbij kan GBE gebruik maken van redacteurdiensten van Gerrit Jan van Reenen, een echte race-expert. Dat het een opvallende website is, afwijkend van andere racesites, merken we da-

Renault V6 Team bijt flink van zich af

>> www. renaultv6team.nl

gelijks aan de vele bezoekers. De web-site is geheel in Flash MX gebouwd.

De komende tijd wordt de website verder uitgebreid met o.a. Flashvideo. Van alle races worden video-opnames

gemaakt en deze worden dan weer bewerkt in Final Cut Pro HD. Het eind-resultaat is te zien op de website.

Een website die continu wordt aange-past. Uw bezoek waard. ■

Page 4: GBE nieuwsbrief 2004

'Streaming video' is meer dan alleen web-tv

Automatisering Gids | 16 april 2004: . . . Het bedrijf is er niet op uit om hele grote complexe websites te bouwen. Michiel Janzen, GBE's marketingspecialist: "Wat we wel doen is kleinere onderdelen voor een grote site ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld een speciale subsite voor de introductie van een product die in de hoofdsite wordt opgenomen." . . .

Wat levert dat nou op, zo'n bureau?“Je bent niet de eerste die vragen stelt bij de effectiviteit van een reclame-bureau. En je hebt niet eens ongelijk. Even afgezien van DM, waarbij het resultaat te berekenen is, is reclame slechts een van de factoren die de verkoop van een product kan beïn-vloeden. Denk aan de 4 P's. Reclame valt onder promotie en is daarmee afhankelijk van de overige P's van de marketingmix. Daarom spreken we bij GBE liever over visuele com-municatie. Dat dekt de lading beter. We kunnen geen garantie geven voor succes, maar we vergroten wel de kansen. ”

“GBE verkoopt kennis en ervaring. Er is een jarenlange ervaring van crea-tie, ontwerp, webdesign en drukwerk-begeleiding opgebouwd. Daarnaast kunnen we een beroep doen op een netwerk van freelancers uit diverse disciplines.”

Hoe werkt GBE precies? “Het traject verschilt per opdracht. Meestal begint het met een briefing die veel concrete informatie geeft. Waar gaat het om? Welk product of welke dienst? Wat zijn de USP's en wat is de deadline? Prima om te horen, maar wij willen juist de zogenaamde, zachte factoren, weten. Waarom gaat iemand het product kopen? Hoe kom je in zijn of haar bewustzijn terecht? Wat is de emotio-nele waarde?”

“Na de briefing, gaan we aan de slag. Soms gaat de briefing geheel over-boord en beginnen we opnieuw. We gaan van buiten naar binnen kijken. Anders denken. Terug naar de essen-tie en dan weer opbouwen. Het is een proces van praten, schetsen, bijsturen,

Wat levert dat nou op zo’n bureau?Een reclamebureau maakt reclame. Is het werkelijk zo simpel? En wat is dan het resultaat? Wat koop je er nou voor? Fritiof Eriksson en Michiel Janzen van GBE geven tekst en uitleg. “Een goed idee is goud waard.”

overleggen, schrappen, corrigeren, uitwerken en controleren. Een goed idee is goud waard. Dan volgt de presentatie. We presenteren meteen het beste ontwerp. Meestal is dit goed, soms verwacht de opdracht- gever iets anders. Dan is het een kwestie van de juiste argumentatie. Hebben wij het goed of is het doel voorbij geschoten?“

“Wanneer we de productiefase in-gaan, wordt er een tijdschema opge-teld. Wanneer is de fotoshoot? wan-neer is de tekst gecontroleerd? Vaak is het nog bikkelen om de deadline te halen, omdat er altijd nog wel iets gewijzigd wordt. Als het klaar is, is het altijd leuk om het eindresultaat te zien. Het geeft een gevoel van trots.”

Geef eens een voorbeeld van zo'n traject?“TPG Post vroeg ons een voorstel te doen voor de restyling van het MKB-magazine 'PostZaken'. De briefing was op dinsdag en de presentatie hebben we op donderdag gehouden. Samen met Ellen Croese zijn we na de brie-fing direct aan de slag gegaan. Nieuw concept, nieuwe vorm, andere inhoud etc. Alles goed overdacht en duidelijk

gepresenteerd op foamboarden en een dummy-exemplaar. Een volledige presentatie in twee dagen, dat is aan-poten. Maar dat is ook onze kracht om zo snel te kunnen werken.”

En hoe gaat dat met een nieuwe website?“Ongeveer hetzelfde traject als bij een advertentiecampagne, alleen zit er nog een extra testfase aanvast. De website wordt eerst ontworpen. We werken vanuit de vormgeving en gaan dan pas bouwen. Dat bouwen is puur programmeren. Een Flashweb-site bestaat uit een aaneenschakeling van formules. We testen de website uitgebreid en daarna gaat de site pas online. Pas als alles goed functioneert mag hij op eigen benen staan.”

En is het leuk om te doen?“Leuk? Ja, ontzettend. Serieus we heb-ben er gewoon veel plezier in en we beginnen elke keer weer vol overtui-ging aan een nieuwe opdracht.”

“Zelfs al zit je 's-avonds laat met pizza en cola nog te brainstormen op een concept. Het geeft een enorme kick als je iets goeds hebt.” ■

GBE en de bandbreedte van Demon

Het klinkt als de nieuwste Harry Pot-ter. Het is echter een co-locatie van GBE bij Demon Internet. Voor GBE een logische stap in Flashwebsite ontwik-kelingen. Dankzij de beveiligde ser-verruimten en het onbeperkte data-verkeer van Demon Internet kan GBE voortaan probleemloos streaming video en audio aanbieden.

De huidige websites van GBE vragen meer bandbreedte (maximale band-breedte 10Mbps) dan die tot nu toe beschikbaar was. Met deze gegaran-deerde verbindingen van Demon Internet wordt bewegend beeld op internet voor iedereen toegankelijk. ■

Wilt u meer weten over streaming video en audio voor internet of intranet? Neem dan contact op met Michiel Janzen (070 - 326 89 20).

Final Cut Pro HD

Het met een Emmy bekroonde Fi-nal Cut Pro HD van Apple is ideaal voor het monteren, afwerken en af-leveren van hoge kwaliteit digitale beelden voor film, video en tv. Het programma werd voor het eerst in de praktijk getest, tijdens de tweede Golfoorlog, door CNN-reporters in de woestijn van Irak.

Met Final Cut Pro HD kan video-beeld worden gemonteerd en van titels, soundtrack en effecten wor-den voorzien. Videobeeld kan tot op een enkel frame worden gesne-den en geplakt. Waar enkele jaren geleden nog een grote tv-studio voor nodig was wordt nu met één computer gerealiseerd. ■

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Michiel Janzen ([email protected]).

Deze nieuwsbrief is een uitgave van GBE communicatie B.V.Stille Veerkade 21d, 2512 BE Den HaagTel.: 070 326 89 20, Fax: 070 324 57 56www.gbe.nl, [email protected]