Folder Kunz.t atelier 2007/2008

2
w e k u n n e n d e w i n d r i c h t i n g n i e v e r a n d e r e n m a a r w e l d e s t a n d v a n d e z e i l e n Kunz.t atelier voor jeugdigen richt zich op de sociaal emo- tionele gevolgen van het hebben van een chronische of levensbedreigende ziekte. De deelnemers leren om met beeldende midde- len hun gevoelsleven op “eigen-wijze” uit te drukken. De aandacht ligt op het ontdekken van de eigen uniciteit, talenten, kwaliteiten, kracht en mogelijkheden, en zeker niet op handicap, ziekte en de beperkingen of on- mogelijkheden daarvan.

description

Folder Kunz.t atelier 2007/2008

Transcript of Folder Kunz.t atelier 2007/2008

Page 1: Folder Kunz.t atelier 2007/2008

we kunnen de windrichting nie veranderen maar wel de stand van de zeilen

Kunz.t atelier voor jeugdigenricht zich op de sociaal emo-tionele gevolgen van het hebben van een chronische of levensbedreigende ziekte.

De deelnemers leren om met beeldende midde-len hun gevoelsleven op “eigen-wijze” uit te drukken.De aandacht ligt op het ontdekken van de eigen uniciteit, talenten, kwaliteiten, kracht en mogelijkheden, en zeker niet op handicap, ziekte en de beperkingen of on-mogelijkheden daarvan.

Page 2: Folder Kunz.t atelier 2007/2008

Artsen voor Kinderen start in februari 2008 in Amsterdam een unieke kunstzinnige pilot onder de naam Kunz.t atelier.Het doel van Kunz.t atelier is een wezenlijke bijdrage leveren aan verbetering van de levenskwaliteit van jeugdigen in de leeftijd van 7 t/m 18 jaar met een levensbe-dreigende, langdurige of chronische ziekte. Zij volgen eenmaal p/w een inspirerend kunstzinnig traject gedurende 16 weken.

De jeugdigen onderzoeken onder begeleiding van een kunstzinnig therapeut (en soms met hulp van een kunstenaar) thema’s die dicht bij hun belevingswereld liggen, en verwerken deze met allerlei tekenmateriaal, verf, klei en andere middelen in hun eigen beeldentaal. De deelnemers leren ontdekken dat zij, zoals kunstenaars, op verschillende manieren tegen ‘de dingen’ aan kunnen kijken: voorbij goed of fout, voorbij mooi of lelijk, etcetera. Op deze wijze wordt er spelenderwijs gewerkt aan het opbouwen van een positief zelfbeeld, zelfvertrouwen, verleggen van grenzen, moed en overwinnen van angsten of frustraties.Het groepsproces is een belangrijk onderdeel van het traject: samen onderzoeken en experimenteren, samen werken aan oplossingen en alternatieven; luisteren en kijken naar de beeldentaal van een ander; jezelf durven laten zien en horen, je erkend, gehoord en gezien voelen door anderen.

e e n b e e l d z e g t m e e r d a n d u i z e n d wo o

r de n

aanmeldingofaanvullendeinformatie T 0204181413E [email protected]

www.artsenvoorkinderen.nl