Fitness Expert Update - maart 2015

5
maart 2015 Verschijnt 12x per jaar Thema: Stop de overgewicht epidemie 3 Waarom de meeste zelfstandige PTers het niet redden PAGINA 2 PAGINA 3 PAGINA 4 Opleidingen maart t/m sept 2015 27-03 NASM Personal Training Opleiding Weert 27-03 Verkorte NASM Personal Trainer opleiding Weert 28-03 Fitness A plus Opleiding Weert 10-04 Running Instructor Opleiding Amerongen 18-04 Trainen met de Power Club 25-04 Fitness Trainer 2.0 - Resultaatcoach 29-04 Motiveren van leden met motivational interviewing 06-06 Fitness Outdoor Specialist / Bootcamp Trainer 11-06 Motiveren van leden met motivational interviewing 05-09 Trainen en hartslag 05-09 Fit!vak Fitnesstrainer A opleiding Weert 12-09 Fit!vak Fitnesstrainer A opleiding Alphen a/d Rijn 19-09 Hardlopen en techniek 27-09 Fit!vak Fitnesstrainer A opleiding Alphen a/d Rijn Actief ontspannen binnen fitness Verandering van spijs doet lopen Afvallen was doelstelling nummer 1 in januari. Echter in het woord ‘afvallen’ zit ook de veranderlijk- heid van de misvatting, waardoor er miljoenen worden uitgegeven aan inefficiënte middelen. Afvallen heeft namelijk te maken met het kwijtraken van kilo’s en dat is relatief gemakkelijk. Verander iets in het voedingspatroon en er gaan kilo’s vanaf. Ga anders drinken en het gewicht past zich aan. Eigenlijk past het lichaam zich heel eenvoudig aan bij verandering. Echter, dat wat je kwijt raakt is niet altijd wat je kwijt wilt. Een verlaging van de calorieopname tot minder dan 1500 calorieën bijvoorbeeld, verlaagt de vetstofwisseling waardoor het lichaam de energie uit spiereiwit gaat halen. Je zweet gaat dan ook naar ammoniak ruiken. We vallen dus wel af, maar de verkeerde kilo’s. Spieren hebben we namelijk nodig om ons energieverbruik in rust hoog te houden. De kilo’s die we in dit geval verliezen, zijn van het weefsel dat we dus juist moeten behouden. Als we namelijk spierweefsel verbruiken als energie, komt er weer sneller extra vetweefsel bij door de verlaging van de basale stofwisseling. We willen dus niet zozeer kilo’s kwijt, als wel onderhuids vetweefsel. Dit is opgeslagen energie, die je kunt aanspreken door overmatig ener- gieverbruik. De meest effectieve activiteit hiervoor is niet sporten maar recreatief bewegen, zoals wandelen en fietsen. En dan het liefst in blokken verdeeld over de dag, zodat er als het ware een vetmetabolisme golf ontstaat gedurende de hele dag. Uithoudingsvermogen training kan die vetstofwisseling nog een extra positieve impuls geven en spiertrai- ning verhoogt daarnaast nog het basaal metabolisme. Samen vormen deze drie vormen van bewegen het metabolisme plan dat we succesvol in de Leefstijl Challenge toepassen, met gegarandeerd succes. Wil je duurzaam resultaat behalen met je klanten, focus dan met name op het beweegvolume van het recreatieve bewegen gedurende elk dagdeel, en als ondersteuning 2 à 3 keer per week uithoudingsvermogen en spiertrai- ning. Het metabolisme plan garandeert optimaal vetverbruik «

description

 

Transcript of Fitness Expert Update - maart 2015

Page 1: Fitness Expert Update - maart 2015

maart 2015

Verschijnt 12x per jaar

Thema: Stop de overgewicht epidemie 3

Waarom de meestezelfstandige PTers het niet redden

PAGINA 2 PAGINA 3 PAGINA 4

Opleidingen maart t/m sept 201527-03 NASM Personal Training Opleiding Weert27-03 Verkorte NASM Personal Trainer opleiding Weert28-03 Fitness A plus Opleiding Weert10-04 Running Instructor Opleiding Amerongen18-04 Trainen met de Power Club25-04 Fitness Trainer 2.0 - Resultaatcoach29-04 Motiveren van leden met motivational interviewing06-06 Fitness Outdoor Specialist / Bootcamp Trainer11-06 Motiveren van leden met motivational interviewing05-09 Trainen en hartslag05-09 Fit!vak Fitnesstrainer A opleiding Weert12-09 Fit!vak Fitnesstrainer A opleiding Alphen a/d Rijn19-09 Hardlopen en techniek27-09 Fit!vak Fitnesstrainer A opleiding Alphen a/d Rijn

Actief ontspannenbinnen fitness

Verandering vanspijs doet lopen

Afvallen was doelstelling nummer 1 in januari. Echter in het woord ‘afvallen’ zit ook de veranderlijk-heid van de misvatting, waardoor er miljoenen worden uitgegeven aan inefficiënte middelen. Afvallen heeft namelijk te maken met het kwijtraken van kilo’s en dat is relatief gemakkelijk. Verander iets in het voedingspatroon en er gaan kilo’s vanaf. Ga anders drinken en het gewicht past zich aan.

Eigenlijk past het lichaam zich heel eenvoudig aan bij verandering. Echter, dat wat je kwijt raakt is niet altijd wat je kwijt wilt. Een verlaging van de calorieopname tot minder dan 1500 calorieën bijvoorbeeld, verlaagt de vetstofwisseling waardoor het lichaam de energie uit spiereiwit gaat halen. Je zweet gaat dan ook naar ammoniak ruiken. We vallen dus wel af, maar de verkeerde kilo’s. Spieren hebben we namelijk nodig om ons energieverbruik in rust hoog te houden. De kilo’s die we in dit geval verliezen, zijn van het weefsel dat we dus juist moeten behouden. Als we namelijk spierweefsel verbruiken als energie, komt er weer sneller extra vetweefsel bij door de verlaging van de basale stofwisseling.

We willen dus niet zozeer kilo’s kwijt, als wel onderhuids vetweefsel. Dit is opgeslagen energie, die je kunt aanspreken door overmatig ener-gieverbruik. De meest effectieve activiteit hiervoor is niet sporten maar recreatief bewegen, zoals wandelen en fietsen. En dan het liefst in blokken verdeeld over de dag, zodat er als het ware een vetmetabolisme golf ontstaat gedurende de hele dag. Uithoudingsvermogen training kan die vetstofwisseling nog een extra positieve impuls geven en spiertrai-

ning verhoogt daarnaast nog het basaal metabolisme. Samen vormen deze drie vormen van bewegen het metabolisme plan dat we succesvol in de Leefstijl Challenge toepassen, met gegarandeerd succes.

Wil je duurzaam resultaat behalen met je klanten, focus dan met name op het beweegvolume van het recreatieve bewegen gedurende elk dagdeel, en als ondersteuning 2 à 3 keer per week uithoudingsvermogen en spiertrai-ning.

Het metabolisme plan garandeert optimaal vetverbruik

«

Page 2: Fitness Expert Update - maart 2015

» MRT 20152

Ontwikkel je vaardigheden als ondernemerHet verbaast me nog steeds dat de meeste trainers zoveel geld steken in opleidingen om alles te weten te komen over het menselijk lichaam (wat ook belangrijk is) en tegelijkertijd zo weinig in het leren runnen van een onderneming (marketing en sales).

Werk met een planZorg dat je een jaarplan hebt met concrete doelen voor jezelf. Hoeveel klanten wil ik op het einde van het jaar in mijn bedrijf hebben en hoeveel omzet moet dit opleveren? Deel dit op in kleine stukjes en breng het terug tot een weekdoel, zo kun je goed meten of je nog op schema ligt.

Specialiseer je in één vakgebiedDe meeste trainers hebben op hun website trots staan wat ze allemaal te bieden hebben. Je kunt mensen helpen afvallen, helpen aan meer spiermassa en nog veel meer. Maar waar ben je nou eigenlijk echt goed in? Door je toe te leggen op één vakgebied heb je focus, onderscheid je jezelf van de rest en heb je meer kans op succes.

Kijk niet naar wat je buurman vraagt voor zijn dienstenDit is echt killing voor je business, voor de hele PT business als je het mij vraagt om eerlijk te zijn. Hiermee prijs je jezelf absoluut volledig uit de markt, de consument zal gaan twijfelen aan jouw kwaliteit als trainer en je zal steeds verder moeten zakken

met je prijzen om te overleven. Uit-eindelijk zal je business een langzame dood sterven.

Geef 100% 'niet goed? geld terug! garantie' op het resultaatVeel trainers schrikken als ze dit horen maar dit is een zeer effectieve manier om de klant over de drempel te helpen om met je in zee te gaan.

Maak een plan met de klant en spreek doelen af die gehaald moeten worden en meetbaar zijn. Als de klant er alles aan gedaan heeft en niet de gewenste resultaten heeft behaald, geef je het geld terug. Belangrijk hierbij is wel dat je goed vaststelt tijdens een intakege-sprek of de klant de juiste motivatie heeft en bereid is om commitment af te geven om samen met jou tot succes te komen.

Ik hoop dat je stof tot nadenken hebt gekregen nu je dit gelezen hebt. In een volgend artikel zal ik nog wat meer tips geven over hoe je snel en effectief meer klanten voor langere tijd aan je kunt binden om zo te bouwen aan een stabiele business met een hoop omzet!

Wouter BothoffOwner and Founder at Personal Trainer App and WOD App

Waarom de meeste zelfstandigepersonal trainers het niet redden.Helaas zie ik maar al te vaak dat personal trainers vol goede moed hun bedrijf opstarten en vervolgens moeite hebben om klanten aan zich te binden. Hierdoor kunnen ze in veel gevallen binnen het eerste jaar alweer opzoek naar een baan (vaak als instructeur bij een fitnesscentrum). Dat is toch eeuwig zonde? Hier wat zaken die je kunnen helpen.

«

Page 3: Fitness Expert Update - maart 2015

» MRT 20153

Ongemerkt razen de boodschap-penlijstjes, werkstress, of andere gedachtes door je hoofd die het werkelijk ontspannen bezig zijn in de weg staan. Iedereen kent wel het voorbeeld van de roze olifant, probeer dat beeld nou maar eens uit je hoofd te krijgen. Hoe kan je dit een halt toeroepen? De kunst is om niet de gedachte te proberen te stoppen, maar de focus te verleggen op datgene wat je aan het doen bent.

Het verleggen van de focus zien we veel terug bij onder meer Formule 1 coureurs en bergbeklimmers. Zij moeten als geen ander op het gebied van fysieke en mentale gezondheid in een topconditie zijn. Hoe komt het toch dat zij na het leveren van een zeer zware topprestatie nog steeds erg ontspannen zijn? Er is simpelweg geen ruimte voor boodschappen-lijstjes op dat moment! Het geheim hiervan is volledige focus op datgene wat ze aan het doen zijn.

Om de dagelijkse beslommerin-gen even achter zich te laten en het actief ontspannen te ervaren wenden mensen zich al snel tot lessen zoals Bodybalance, Pilates en Yoga. Deze lessen lijken voor actieve ontspan-ning meer voor de hand liggend dan fitness. Toch is het actief ontspannen, zeker binnen de reguliere (groeps)fitness of Personal training, een haalbare doelstelling.

Er zijn verschillende manieren om actieve ontspanning te bereiken. Hier twee voorbeelden.

Tijdens een cardiotrainingLaat de klant zichzelf concentreren op de beweging en dan met name de bovenbeen spieren. Geef de opdracht dat telkens als er een andere gedachte opkomt, ze die even loslaten en de aandacht opnieuw vestigen op de bovenbeen spieren. Laat ze de weerstand langzaam verhogen en de aandacht verleggen naar bv. de romp, schouders en nek. Telkens als er gedachten opkomen aan andere zaken dan de spieren, even loslaten en terug met de focus naar de spieren.

Tijdens een krachttraining zou het volgende mogelijk zijnLaat je de klant vol aandacht trainen. Begin eerst met het bewust worden van de houding en voeg steeds meer dingen toe zoals: volg de ademhaling, volg de hele beweging die je maakt. Geef de opdracht om ook hier, telkens als er een gedachte opkomt die niet met de training te maken heeft, de focus te verleggen naar bv. de ademhaling. Tevens kunnen er tijdens het rusten, tussen de herhalingen door, 6 tot 8 bewuste ademhalin-gen ( gem. 30 seconden) gemaakt worden i.p.v. simpelweg 30 seconden wachten.

Door naast het afvallen, opbouwen van kracht en het verbeteren van conditie ook stil te staan bij het actief ontspannen, laat je de klant maximaal profiteren van haar/zijn training tijdens een bezoek aan je club.

Brayen ShakisonPersonal trainer en docent EFAA opleidingen

Actief ontspannen binnen fitnessNaast afvallen, verbeteren van je conditie en het opbouwen van meer kracht, kan het beter leren ontspannen ook een van de doel-stellingen zijn die mensen kunnen bewegen om de stap naar de sportschool te maken. Met leren ontspannen bedoel ik hier, het beheersen van de dagelijkse drukte.

«

Page 4: Fitness Expert Update - maart 2015

» MRT 20154

Ik kwam toevallig in gesprek met Pepijn, een certified Gladiator workout instructeur die ook een ervaren bloot-voetrunner is. En nee, ik ga zeker niet meteen rennen op blote voeten maar mijn interesse was ernstig gewekt! Al dacht ik ook meteen, “Maar wat doe ik dan met al die leuke Nikes?”. Ja, zo oppervlakkig ben ik. Tel daar bij op dat mijn motto al jaren luidt: “Hardlopen is voor paarden” en ik behalve sprinten het nut nooit zo heb ingezien van ‘hollen’. Ik heb het vroeger vaak geprobeerd maar werd er nooit blij van en er deed altijd wel iets pijn.

Om een lang verhaal niet te lang te maken…vorige maand was ik op een loopband aan het rennen! Yep… en met de uitleg en tips en voorvoetlan-dingstechniek die bij blootvoet lopen hoort, liep ik best lekker vond ik zelf. Videoanalyse wees uit dat ik nog veel te leren heb maar een begin is er.

De workshop Barefoot training van Pepijn was een eyeopener, zowel in-zichtelijk m.b.t. wat voeten en lichaam nodig en te verduren hebben maar ook voor mij als anti-loop (woordgrap-je ;) ) aanhanger. En of de landing dan op de voorvoet, middenvoet of hiel is, dat is nog maar het begin, er zijn meer belangrijke factoren. De insteek is, dat om goed te kunnen hardlopen je de juiste voorwaarden moet scheppen door krachttraining te integreren in je trainingsplan. Zo maak je het verschil met ‘zomaar gaan lopen’.

Als je bedenkt dat meer dan de helft van de recreatielopers binnen zes maanden met een blessure kampt dan begrijp je dat er misschien een andere aanpak nodig is dan alleen maar een goed opbouwschema. Kracht- en kettlebell trainingen en ook core sta-biliteitsoefeningen moeten onderdeel zijn van de planning om blessurevrij en effectief loopvermogen op te bouwen. Dat klinkt mij als trainer als de logica die ik altijd miste in de vrij conventionele hardloopwereld. Zo is een belangrijk inzicht dat de landing hèt onderdeel van de pas is waar je lichaam als een malle moet stabilise-ren, daar kun je iets mee als trainer.

Om mooie schema’s te kunnen maken hoef je geen cursus te volgen. Via runnersweb.nl kun je fantastische schema’s vinden onder het kopje ‘schema op maat’. Om routes te kunnen uitzetten heb je via Google waanzinnige sites en apps waar je afstanden en omstandigheden kunt zien in een paar tellen. Waanzinnig!

Verandering van spijs doet lopen!Een paar jaar geleden is al geconstateerd dat mijn rechterschouder er van binnen uitziet als die van een 80-jarige vrouw, compleet met een half afgescheurde en ‘versleten’ supraspinatus-pees. Met een beetje bluf en ontkenningsgedrag kom ik er nog best mee weg maar de afgelopen maanden was de toestand pijnlijker dan gemiddeld. Dat dwong me tot nadenken, over allerlei situaties en oplossingen maar ook over hoe ik mijn trainingen invul. Burpees, enzo… auw!

Als doel om naar toe te werken zijn er tegenwoordig heel veel gave events. Superleuk om een loopgroep te starten en een opbouwperiode af te sluiten met deelname aan een colourrun of ander soort loopevent.

De hardloopgolf van nu is niet te remmen, nooit eerder hebben zoveel mensen het hardloopvirus te pakken gehad als nu. Spreek gerust over een epidemie. Maar we zien ze ook met bosjes uitvallen met blessures of gebrek aan motivatie. Laten we als fitnesstrainer onze duit in het zakje doen en meewerken aan fijn loopple-zier voor onze klanten.

Bianca Karelwww.trainthetrainers.nl

Page 5: Fitness Expert Update - maart 2015

Wat? Mijn eigen fitness centrum? Ja dat kan!

u24/7 openuWereldmarktleider, 2700+ clubs uSnelst groeiend franchiseconceptu Aantoonbaar succesvolu Interne scholing en opleidingu Voortdurende ondersteuning door het hoofdkantooru Nr. 1 in Top 500 Franchise (2014) van Entrepreneur.comu In Nederland actief sinds 2011, nu 35 Anytime Fitness clubs open, 3 in verbouwing en 5 in voorbereiding u Nieuwe financieringsmogelijkheden voor de gepassioneerde Personal Trainer vanaf €25.000 EV!

Ben jij ook ondernemend en ambitieus? Zoek je een lager risico en meer kans op succes? Stuur dan nu een e-mail naar [email protected] of kijk op: www.anytimefitness.nl

Word nu ook eigenaar van je eigen fitnessclub met dit wereldwijd succesvolle franchise concept!