Facebook - · PDF file Uit eigen onderzoek is gebleken dat 50% van de onderzochte...

Click here to load reader

 • date post

  20-Jul-2020
 • Category

  Documents

 • view

  0
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Facebook - · PDF file Uit eigen onderzoek is gebleken dat 50% van de onderzochte...

 • 1

  Facebook Omarm de open cultuur

 • 2

  03 Inleiding

  04 Breng je bedrijf naar Facebook 05 Betrek je volgers 06 Maak het persoonlijk 07 Een beeld zegt meer dan 1000 woorden 08 Gebruik emoji 09 Bescheidenheid siert je

  10 Waarom dit whitepaper van Hager?

  Inhoudsopgave

  >>

 • 3

  Met 9,6 miljoen gebruikers in Nederland vind je op Facebook een dwarsdoorsnede van de Nederlandse bevolking.1 Het is vooral bekend als een persoonlijk en informeel sociaal netwerk, in tegenstelling tot bijvoorbeeld LinkedIn dat vooral gericht is op de zakelijke gebruiker. Het doel van Facebook is om mensen de mogelijkheid te bieden om informatie met de hele wereld te delen, om zo een meer open en verbonden wereld te realiseren.

  In de installatiewereld worden sociale media steeds vaker ingezet. Facebook is onder E-installateurs het populairst. Uit eigen onderzoek is gebleken dat 50% van de onderzochte E-installateurs een Facebook-account heeft. Het grootste deel van deze gebruikers zet het sociale medium niet in voor zakelijke doeleinden. Met dit whitepaper willen we duidelijk maken hoe Facebook een meerwaarde kan zijn voor je installatiebedrijf.

  Inleiding

  >>

  1 NewCom Research (2016). Nationale Social Media Onderzoek 2016. link

  http://www.newcom.nl/socialmedia2016

 • 4

  Als je als bedrijf op Facebook wilt, maak je een bedrijvenpagina aan. Hierop plaats je berichten over je installatiebedrijf. Iedere gebruiker kan deze berichten zien. Om een bedrijvenpagina te kunnen aanmaken, heb je ook een persoonlijk profiel nodig. Dit profiel is dus van jou als persoon, met je eigen naam en foto, dus geen bedrijfslogo. Dit profiel kun je afsluiten voor vreemden. Op je persoonlijke profiel plaats je updates die vooral voor vrienden en familie interessant zijn en minder relevant voor je bedrijf.

  Dit whitepaper gaat in op de bedrijvenpagina. Het behandelt tips voor installateurs die met een bedrijvenpagina willen profiteren van de voordelen van dit gigantische open sociale netwerk. Op een bedrijvenpagina plaats je informatie en actuele ontwikkelingen die relevant zijn voor je bedrijf, al mogen posts op Facebook best een persoonlijke draai krijgen. Zolang je het belang van je bedrijf maar niet uit het oog verliest.

  >>

  Breng je bedrijf naar Facebook

 • 5

  >>

  Neem een voorbeeld aan de Facebook-pagina van Tony’s Chocolonely.2 Op hun pagina laten ze zien dat ze niet alleen zichzelf, maar ook collega’s en klanten betrekken bij het maken van berichten. Facebook-gebruikers zijn niet alleen geïnteresseerd in wát bedrijven doen, maar ook met wie ze het doen.

  2 https://www.facebook.com/ TonysChocolonelyNL

  Betrek je volgers

  https://www.facebook.com/TonysChocolonelyNL/?fref=ts https://www.facebook.com/TonysChocolonelyNL/?fref=ts

 • 6

  Ook valt er uit het voorbeeld van Tony’s Chocolonely een andere wijze les te halen: het zijn de grappige, persoonlijke en bijzondere berichten die een groot bereik halen op Facebook. Heb je als installateur een mooi project opgeleverd of vind je een bepaald project persoonlijk erg bijzonder? Maak een foto of een video ervan, deel dit met je volgers en geef er persoonlijke uitleg bij. Betrek jezelf, je collega’s en je klanten bij het maken van berichten. Facebook-gebruikers zijn niet alleen geïnteresseerd in wát bedrijven doen, maar ook hoe en met wie ze het doen.

  >>

  Maak het persoonlijk

  “Het aantal personen dat een bericht minstens één keer ziet tijdens een specifieke tijdspe- riode.” Buffer (2015). 61 Key Social Media Metrics Defined.

  Bereik

  https://blog.bufferapp.com/social-media-metrics https://blog.bufferapp.com/social-media-metrics

 • 7

  Maak foto’s van je werk en maak werk van je foto’s. Door het grote aantal gebruikers is opvallen niet gemakkelijk. Mooie afbeeldingen en leuke video’s zijn hét middel om dat toch te doen. Voor een installateur is de oplevering van een project een goed moment om te delen. Fotografeer bijvoorbeeld een woonkamer met mooi schakelmateriaal, of maak er een korte video over. Door de video zelf te presenteren maak je het bericht persoonlijk. Je kunt op deze manier het eindresultaat laten zien én goed nieuws verspreiden.

  >>

  Een beeld zegt meer dan 1000 woorden

 • 8

  Maak op Facebook gebruik van emoji. Deze zorgen namelijk voor meer engagement.3 Je mag met een emoji best laten zien dat je blij bent als een project succesvol is afgerond. Als de meest succesvolle merken op sociale media dagelijks emoji gebruiken, waarom jij niet?

  3 Marketingland (2015). Use this stupid-simple secret ingredient to boost social engagement. link

  >>

  Gebruik emoji

  De houding van een persoon ten opzichte van een merk, product of service, gemeten in sociaal online gedrag zoals: likes, reacties, posts, tweets en retweets.

  Engagement

  “Emoji zijn kleine grafische af- beeldingen die worden gebrui- kt in elektronische berichten en op webpagina’s. De bekendste zijn de smiley’s.” Wikipedia. (2016). Emoji.

  Emoji

  http://marketingland.com/use-stupid-simple-secret-ingredient-boost-social-engagement-149693 http://nl.wikipedia.org/wiki/emoji

 • 9

  Heb je dure hobby’s? Pronk hier niet te veel mee. Dit maakt de kloof tussen jou, je bedrijf en je doelgroep alleen maar groter. Wees bescheiden, want je buren kijken mee. Zij kunnen een dure auto of verre vakantie mogelijk niet betalen. Dit geldt ook voor alle andere sociale media.

  >>

  Bescheidenheid siert je

 • 10

  Waarom dit whitepaper van Hager? We horen je denken: “Hager maakt toch elektrotechnische systemen enzo?” Dat klopt helemaal. “Dus waarom dan een whitepaper over Facebook?” Nou, het verkopen van producten en systemen draagt slechts bij aan kortetermijndoelstellingen, zoals winst, omzet en marktaandeel. De echte meerwaarde voor een bedrijf is als je waarde kunt toevoegen voor de lange termijn. Als familiebedrijf zien wij dat als ons grootste goed. Hebben we dan de wijsheid in pacht? Nee hoor, zeker niet. Maar we proberen wel onze relaties te helpen, daar waar we kunnen. Hopelijk kunnen onze verschillende sociale media whitepapers jou op weg helpen in de wereld van sociale media.

  Graag ontwikkelen we ons vooral ook samen. Omdat dat beter, verstandiger, sneller en ook nog eens veel leuker is. Wil je daarom na het lezen van dit whitepaper hierover, of over een ander thema, met ons van gedachten wisselen, dan doen we dat graag. Neem hiervoor contact met ons op via Twitter, LinkedIn, e-mail, telefoon of persoonlijk met een willekeurige Hager-collega.

  10

  >>

  http://www.hager.nl/whitepapers http://www.hager.nl/whitepapers

 • > 11

  Word lid van de Hager-familie op LinkedIn en Twitter

  http://www.linkedin.com/company/hager-netherlands http://www.twitter.com/hager_NL

  Inleiding Waarom dit whitepaper van Hager?