Exploitanten brochure 15-10-2013

21
Gezocht: Community exploitant Heb je goed regionaal of branche georiënteerd netwerk? Met de exploitatie van een WIJenWIJ community in jouw regio, kun je je netwerk versterken én verzilveren in (extra) omzet.

description

Exploiteer je eigen community. Bouw een netwerk op en genereer aanvullende inkomsten.

Transcript of Exploitanten brochure 15-10-2013

Page 1: Exploitanten brochure 15-10-2013

Gezocht: Community exploitant

Heb je goed regionaal of branche georiënteerd netwerk? Met de exploitatie van een WIJenWIJ community in jouw regio, kun je je netwerk versterken én verzilveren in (extra) omzet.

Page 2: Exploitanten brochure 15-10-2013

WIJenWIJ

Klik naar eerste voorbeelden in Apeldoorn en Weert

is een gloednieuw webconcept voor een belevingsvolle, lokale community. Bijvoorbeeld voor een dorp of stadskern. Deelnemende bedrijven zijn voor de bezoekende doelgroep herkenbaar, vertrouwd en authentiek.

Page 3: Exploitanten brochure 15-10-2013

Waarom?

WIJenWIJ is qua ontwikkeling gebaseerd op een behoeftepeiling onder 1125 mensen (uitgevoerd door de Hogeschool Zuyd). 88% Van de consumenten verlangt voor hun lokale (koop)oriëntatie een totaaloverzicht dat levendig en actueel is. 55% Wenst een digitale voordeelbrief met aanbiedingen uit hun regio.

88%

WIJenWIJ zorgt dat lokale bedrijven zich met groepskracht en ‘marketing wise’ kunnen presenteren. Zo creëren ze een levendig overzicht met aanbiedingen en sluiten ze aan op de wens van hun lokale klant.

Page 4: Exploitanten brochure 15-10-2013

Exploitanten gezocht:

Beschik je over een netwerk van minimaal 20 deelnemers; dan kun je in principe zonder investering starten en met je community omzet genereren. Als exploitant en community beheerder sta je voortdurend in contact met je deelnemers. Je kunt ze enthousiasmeren tot optimaal marketingvoordeel. Waar nodig biedt je aanvullende marketing en communicatie services en intensiveer je je klantrelaties.

Heb je goed regionaal of branche georiënteerd netwerk? Met de exploitatie van een WIJenWIJ community kun je dit netwerk versterken én verzilveren in extra omzet.

Page 5: Exploitanten brochure 15-10-2013

Wat bied je!

Abonnement is inclusief unieke video marketingtools. Daarmee kunnen deelnemers ook met foto’s en teksten zelf animerende berichten maken en verder verspreiden.

Via hun community abonnement kunnen deelnemende bedrijven steeds actuele informaties en aanbiedingen publiceren (die vervolgens via een voordeelbrief weer verder worden verspreidt). Via een gebruikersvriendelijk dashboard kan een deelnemer eenvoudig en steeds actueel een compleet eigen community site met een eigen video kanaal beheren.

Page 6: Exploitanten brochure 15-10-2013

Promotie

Nieuwe berichten, meldingen en filmpjes worden met een muisklik ook via andere social media verspreid (virale promotie).

De automatisch gegenereerde voordeelbrief (gewenst door 55% van de consumenten) prikkelt tot herhaalbezoek

De community kent een zeer sterke zoekmachine optimalisatie; gebaseerd op groepskracht van de (individuele) leden

Voordeel brieven

Voordeel brieven

Page 7: Exploitanten brochure 15-10-2013

Meerwaarde

Iedereen weet dat bedrijven op een winkelstraat profiteren van elkaars bezoekers en van elkaars naamsbekendheid. Dit werkt op internet niet anders! Door zich via individuele community sites in groepsverband te presenteren, halen bedrijven met hun (lokale) groepskracht extra marketingvoordeel uit internet.

Met steeds actuele en levendige informaties wordt de (relevante) lokale doelgroep geïnformeerd. Daarbij profiteren deelnemende bedrijven van elkaars webbezoekers en bekendheid.

Page 8: Exploitanten brochure 15-10-2013

Verdienmodel WIJenWIJ kent een transparant en toegankelijk verdienmodel. Bedrijven die deelnemen aan je community, krijgen daar hun eigen site met alle ondersteunende marketingtools.

De exploitant bepaalt een abonnementsprijs per bedrijf. Hiervan draagt hij per deelnemer € 48,- per jaar af voor de kosten ‘techniek’ (licentiekosten).

Page 9: Exploitanten brochure 15-10-2013

Een eigen white label community Door gebruik van de ‘white label’ oplossing kun je ook onder een eigen naam een community opstarten. Met een eigen ‘header’, een eigen URL, eigen huisstijlkleuren en met buttonverwijzingen. Dit vraagt eenmalige extra opstartkosten van ongeveer € 500,-

Website van de lokale omroep RTV Maastricht.

Adverteerderscommunity van RTV Maastricht. Uitgevoerd in de aangegeven huisstijl en URL van MaastrichtBuzz.nl

Page 10: Exploitanten brochure 15-10-2013

Doelgroepen voor white label

Winkelcentrum of ondernemersvereniging

Bedrijfsverzamelgebouw of bedrijventerrein

Adverteerders rond een (lokale)omroep

Branchevereniging of belangengroep

Sponsors rond een vereniging

Page 11: Exploitanten brochure 15-10-2013

Groeimodel

Het groeimodel van de community is organisch. Bedrijven kunnen elkaar uitnodigen en daarbij op hun profiel logo’s uitwisselen of aanzetten tot deelname in subgroepen waarmee hun herkenbaarheid wordt vergroot. Deelnemers kunnen zich 24/7 aanmelden. Als community exploitant krijg je toegang tot tools om dit pro actief te stimuleren.

Je brengt ‘marketingvoordeel met communitykracht’ onder de aandacht van overkoepelde organisaties en je (lokale) netwerk. Dat kan via (groeps)presentaties Als de community is opgestart, kunnen bedrijven ook gratis meedoen met alleen NAW vermelding. Gratis deelnemers zien via de gepersonifieerde ledenmail het succes van premium deelname en krijgen steeds prikkels om over te stappen naar premiumdeelname.

Page 12: Exploitanten brochure 15-10-2013

Praktisch - 1 Vanaf 20 premium deelnemers kun je gratis een WIJenWIJ community starten. Ook als beheerder heb je een dashboard waarmee je het openingsprofiel op de community kunt inrichten. Daarnaast beschik je over een uitvoerige cockpit waarmee je de community kunt beheren, aansturen en te laten groeien.

Page 13: Exploitanten brochure 15-10-2013

Praktisch - 2 In de beheerderscockpit stel in wanneer de voordeelbrief wordt verstuurd en (optioneel): Met welke aanbiedingen. Ook stel je in wanneer de gepersonifieerde ledenbrieven wordt verstuurd. Daarbij kun je je leden aanmoedigen om ook andere bedrijven uit hun netwerk uit te nodigen.

Voor vragen en opmerkingen is een forum voor de exploitanten ingericht. Hier leer je van elkaars successen. Verder tref je hier aan: handleidingen, PR materiaal en documenten aan met praktische tips hoe je je community kan laten groeien.

voordeelbrief

ledenbrief

Page 14: Exploitanten brochure 15-10-2013

Marktontwikkeling

Ook voor videomarketing wordt een ferme groei voorspeld. Met voor ieder bedrijf een eigen video kanaal. En dat is precies wat je via WIJenWIJ aanbiedt.

Je stapt in een uitgesproken groeimarkt. Met 1,2 miljard omzet in 2012 is de online advertentiemarkt groter dan die voor de print en RTV. De komende 4 jaar blijft online adverteren met jaarlijks 10% groeien (verwachting).

Page 15: Exploitanten brochure 15-10-2013

Exploitatie-omzet Stel: als exploitant bepaal je het abonnement op € 118,- jaarbasis (omgerekend < € 10,- p.mnd) na € 48,- licentieafdracht voor ‘techniek’ is de jaaromzet per deelnemer: € 70,-.

Jaar 1 Jaar 2 Jaar 3 Jaar 1-2-3

Aantal deelnemers

Omzet Aantal deelnemers

Omzet Aantal deelnemers

Omzet Totaal omzet

25 € 1.750 35 € 2.450 42 € 2.940 € 7.140

50 € 3.500 70 € 4.900 84 € 5.880 € 14.280

100 € 7.000 140 € 9.800 168 € 13.020 € 28.560

150 € 10.500 210 € 14.700 252 € 17.640 € 42.840

200 € 14.000 280 € 19.600 336 € 26.040 € 57.120

Bij deze aannames kan onderstaande berekening worden gemaakt van exploitatie omzet na afdracht ‘techniek’.

Stel: Je community groeit in jaar 2 door met 40% en in jaar 3 met 20%

Page 16: Exploitanten brochure 15-10-2013

Vergroot je omzet

Exploitatie van je community kan afgeleide inkomsten uit dit netwerk opleveren. Wanneer je bijvoorbeeld de community site voor een deelnemend bedrijf onderhoudt (van waar je hun informaties verder kunt uitzetten via Twitter, Facebook enz), kan daar een nieuwe klantrelatie uit ontstaan

Wellicht zie je kansen voor exploitatie van meerdere communities. Dat kunnen ook ‘white label’ communities zijn die worden opgeleverd in de huisstijl van bijvoorbeeld een externe organisaties Volop ruimte dus voor meer exploitatie omzet

Page 17: Exploitanten brochure 15-10-2013

Investering

Een community vereist een ‘kritische massa’ en vraagt een inspanning om de eerste 20 deelnemers te vinden voor de start. We denken graag mee en informeren je op maat wanneer je serieuze kansen tot exploitatie ziet.

Wij starten voor jou een WIJenWIJ community op (met alle ondersteunende techniek inclusief videomarketing service) en begeleiden je bij de start.

Page 18: Exploitanten brochure 15-10-2013

Achtergrond De ontwikkeling van het community concept kwam op gang via een opdracht van Deutsche Messe - Hannover. Achter de ontwikkeling staat een hoogwaardig R&D team. Realisatie kwam tot strand met aanvullende innovatiesteun van ondermeer de Europese Unie en Océ Canon.

De ingebouwde videomarketing tools zijn bekroond met de nationale ICTDelta prijs. De community kent een semantische (web 3.0) ordening. Hierdoor hoeven bezoekers niet steeds naar onderliggende onderliggende informatiepagina’s door te klikken. Met steeds nieuwe, relevante suggesties.

WIJenWIJ is een handelsnaam van SiproNet BV. Oprichters hiervan zijn Ad de Raaij (links) en Geert-Jan Driessen die tevens directeur is.

Page 19: Exploitanten brochure 15-10-2013

Trends

De klant naar wens via internet bedienen, meerwaarde halen uit samenwerking, met gevoel en beleving communiceren: Het is de meerwaarde die je biedt via de community. Maar ook het advies van derden aan MKB bedrijven; om succes te behouden in een snel veranderende samenleving.

WIJenWIJ faciliteert MKB bedrijven die met geringe kosten extra marketingvoordeel uit internet willen halen. Dit door samen de lokale doelgroep te informeren. Op een levendig en actueel platform waarbij over en weer wordt geprofiteerd van elkaars webbezoekers.

Page 20: Exploitanten brochure 15-10-2013

Geert-Jan Driessen (directeur WIJenWIJ) T 043-3540555 M 06-50527668 E [email protected]

Meer weten? Bel of mail!

Bijlage: Alle hyperlinks op rij

Page 21: Exploitanten brochure 15-10-2013

Alle hyperlinks op rij samenvatting behoeftepeiling bij consumenten naar lokale platformen

http://www.wijenwij.nl/pdf/Onderzoek-lokale-winkelgebieden-conclusies.pdf

wat krijgt een deelnemend bedrijf terug voor zijn abonnement.

http://www.wijenwij.nl/downloads/pdf/WIJenWIJ-Premium-Abonnement.pdf

Impressie dashboard deelnemer (hiermee richt hij zijn community site in)

http://www.wijenwij.nl/downloads/pdf/WIJenWIJ-dashboard-deelnemer.pdf

video marketingtools. Hiermee kunnen deelnemers zelf videoberichten maken.

http://www.3dclip.net/downloads/ledencommunity/

Impressie cockpit exploitant (hiermee beheer je de WIJenWIJ community)

http://www.wijenwij.nl/downloads/pdf/WIJenWIJ-dashboard-exploitant.pdf

Voorbeeld van een community onder een eigen label wordt geëxploiteerd en is verbonden met een reeds bestaande website

http://www.maastrichtbuzz.nl/nl/

http://www.tvmaastricht.nl/

algemene (marketing) trends

Voorspelling groei internetmarketing

https://www.rabobankcijfersentrends.nl/index.cfm?action=branche&branche=Communicatiebureaus&p=5

ontwikkeling van videomarketing

http://www.marketingfacts.nl/research/detail/online-video-monitor-2013/

Rabobank : visie op MKB ontwikkeling en MKB trends

http://www.wijenwij.nl/downloads/pdf/rabobank_mkbvisie.pdf