ELEKTRISCHE FIETSTEST 2014

22
Meer en meer elektrische fietsen verschijnen tegenwoordig in het straatbeeld van Nederland. De fietsen worden tegenwoordig door zowel jongeren als ouderen veelzijdig gebruikt. ELEKTRISCHEFIETSEN.COM test voor u maar liefst 25 diverse modellen! Steeds meer mensen kiezen voor de elektrische fiets. Lekker snel op jouw gewenste bestemming. Ieder jaar worden de modellen aangepast aan de behoefte van de gebruiker. Betere accu’s voor meer kilometers, stillere motoren die een nog betere ondersteuning bieden en ga zo maar door. ElektrischeFietsen.com heeft voor u maar liefst 25 verschillende elektrische fietsen getest. Tevens geven wij u advies waarop u moet letten bij aanschaf van een elektrische fiets. Wij adviseren altijd om meerdere modellen uit te proberen en laat je goed adviseren over de duidelijke verschillen tussen bepaalde elektrische fietsen. Bezoek daarom de ElektrischeFietsen.com Events. Alleen daar vind je alle modellen. Lees snel verder voor de testresultaten » 22 ELEKTRISCHE FIETSEN & 3 SPEED PEDELECS Het grootste onafhankelijke online platform over elektrische fietsen ELEKTRISCHE FIETSTEST 2014 Het grootste onafhankelijke online platform over elektrische fietsen

Transcript of ELEKTRISCHE FIETSTEST 2014

Page 1: ELEKTRISCHE FIETSTEST 2014

Meer en meer elektrische fietsen verschijnen tegenwoordig in het straatbeeld van Nederland. De fietsen worden tegenwoordig door zowel jongeren als ouderen veelzijdig gebruikt. ELEKTRISCHEFIETSEN.COM test voor u maar liefst 25 diverse modellen! Steeds meer mensen kiezen voor de elektrische fiets. Lekker snel op jouw gewenste bestemming. Ieder jaar worden de modellen aangepast aan de behoefte van de gebruiker. Betere accu’s voor meer kilometers, stillere motoren die een nog betere ondersteuning bieden en ga zo maar door. ElektrischeFietsen.com heeft voor u maar liefst 25 verschillende elektrische fietsen getest. Tevens geven wij u advies waarop u moet letten bij aanschaf van een elektrische fiets.

Wij adviseren altijd om meerdere modellen uit te proberen en laat je goed adviseren over de duidelijke verschillen tussen bepaalde elektrische fietsen. Bezoek daarom de ElektrischeFietsen.com Events. Alleen daar vind je alle modellen. Lees snel verder voor de testresultaten »

22 ELEKTRISCHE FIETSEN & 3 SPEED PEDELECS

Het grootste onafhankelijke online platform over elektrische fietsen

ELEKTR I SCHE F I E TS TES T

2014

Het grootste onafhankelijke online platform over elektrische fietsen

Page 2: ELEKTRISCHE FIETSTEST 2014

TEST Er is door het testpanel onder andere gekeken naar het gebruik van onderdelen, comfort, zithouding en de ondersteuning bij het fietsen. Uit de resultaten komt er per prijsklasse een winnaar naar voren op het gebied van Prijs/Kwaliteitsverhouding en een Overall Score winnaar. De elektrische fietsen zijn ingedeeld in de volgende prijscategoriën: • Adviesverkoopprijs t/m € 1499 ,- • Adviesverkoopprijs van € 1500 ,- t/m € 1999 ,- • Adviesverkoopprijs van € 2000 ,- t/m € 2499 ,-• Adviesverkoopprijs van € 2500 ,- t/m € 3499 ,- • Speed pedelecs vanaf € 2500 ,- (maximale snelheid tot 45 km/h) De plus- en minpunten worden bij ieder model opgesomt. Zo komen we tot een goed overzicht van diverse elektrische fietsen die momenteel verkrijgbaar zijn.

DIVERSITEIT AANBOD Een aantal jaar geleden zag je alleen elektrische dames- en heren-modellen. Tegenwoordig zijn er naast de diverse elektrische dames- en herenmodellen ook elektrische vouwfietsen, MTB’s, tandems, lage instapmodellen en Speedpedelecs (45 km/h) te koop. De fietsen worden daarnaast hipper en worden steeds meer gebruikt door forensen en scholieren. In deze test kunt u deze met elkaar vergelijken. Voor deze uitgevoerde test zijn er damesmodellen, ook wel lage instap genoemd, gebruikt. Deze modellen worden tegenwoordig door zowel dames als heren gebruikt. Daarnaast hebben we een aparte categorie met “Speed pedelecs”. Deze elektrische fietsen kunnen snelheden behalen tot wel 45 km/h. Meer over Speed pedelecs leest u verder in dit testverslag. Op de website www.elektrischefietsen.com kunt u al het overige elektrische fietsaanbod nog eens rustig bekijken.

Page 3: ELEKTRISCHE FIETSTEST 2014

ER IS MEER DAN DE ACTIERADIUS Vaak wordt de actieradius als het belangrijkste onderdeel van de elektrische fiets gezien. Is dit ook zo? Voor sommige mensen wel. Ga voor jezelf goed na waar je de fiets voor gaat gebruiken. Is dit voor toertochten die langer zijn dan 80 kilometer? Of is dit voor kortere ritten waar u dus deze actieradius nooit nodig voor zult hebben. De opgegeven actieradius van fabrikanten zal vaak ook haast niet haalbaar zijn. De actieradius hangt af van o.a. het gewicht van de gebruiker, wind mee of tegen en in welk soort gebied er gereden wordt. Maar ook wanneer u langer in een lagere ondersteuningsstand fietst, haalt de fiets een hogere actieradius. Wat door de fabrikant als actieradius wordt opgegeven is dus gemeten onder de meest gunstigste factoren.

Volgens het testpanel is dit niet één van de belangrijkste punten waar een elektrische fiets op getest moet en kan worden.

ERVAAR EN TEST ZELFTijdens deze test is voornamelijk gelet op de kwaliteit en comfort. Denk aan de zithouding, ondersteuning tijdens het fietsen en de gebruikte onderdelen zoals de motor en de accu. De verschillende type ondersteuningen en de functies op de computer. Maar ook de remmen, handvatten, banden, zadel en veringen zijn belangrijke onderdelen waarop u moet letten. En niet geheel onbelangrijk de prijs.

Wij adviseren je om de fietsen die jouw interesse wekken altijd zelf uit te proberen bij een dichtsbijzijnde fietsendealer of op één van de ELEKTRISCHEFIETSEN.COM EVENTS. Zo kan je tot de beste keuze komen en krijg je later geen spijt van de aankoop.

Page 4: ELEKTRISCHE FIETSTEST 2014

TYPE ONDERSTEUNING ROTATIESENSOR De grootste verschillen tussen een trapkracht, ook wel torquesensor genoemd. Een rotatiesensor meet wanneer er een omwenteling met de trappers is gemaakt. De trapkrachtsensor meet hoeveel kracht er op de trappers wordt gezet. De rotatiesensor geeft een seintje door aan de motor en die geeft constante ondersteuning zolang u omwentelingen blijft maken. Eigenlijk kan je in een lage versnelling genieten van constante ondersteuning zonder maar enige krachtinspanning te hoeven leveren.

GETESTE MODELLEN MET TRAPKRACHTSENSOR GETESTE MODELLEN MET ROTATIESENSOR Dutch-ID Tour Active E-Bikez Spark One Batavus Mont Blanc Easy Pro E-bike Nexus 7Sparta E-Speed QWIC N7.1Riese & Müller Swing Hybrid Harmony Bikkel Bikes Ibee T3MBK Allround Ax-Ion 3.3 Matra iFlow N7Flyer T8 Next Generation Matrabikes Cross E-Trendy NuVinci Rose Xtra Watt 4 Shinga Granny Victoria 7.7 E-Trekking E-bike Nederland Diavelo Concordia Cube Travel Hybrid Pro Thorbike Tour Kettler Twin Comfort RT Votani X1 Sparta ION RXS+ Multicycle Legend-E Riese & Müller Charger Keola Texel Nexus 8 5S Giant Prime E+ 1

TRAPKRACHT / TORQUE De trapkrachtsensor meet hoeveel kracht je als bestuurder op de trappers zet. De motor berekent automatisch hoeveel ondersteuning er nodig is voor een ideale ondersteuning. Bij dit systeem moet je dus altijd zelf wat kracht blijven leveren op de pedalen. Daarnaast heb je net als bij de fietsen met rotatiesensor een aantal ondersteuningsniveau’s die je kunt kiezen met de computer voor de gewenste power. Dit systeem is in het algemeen wat prijziger dan fietsen met een rotatiesensor. De gewenste ondersteuning is een persoonlijke voorkeur. Probeer dus beide type ondersteuningen altijd goed uit. Doe dit op zowel een vlak als heuvelachtige landschap.

Page 5: ELEKTRISCHE FIETSTEST 2014

DE TESTRESULTATEN

Granny

Prijs: € 719 ,- Aantal versnellingen: 3, derailleurType sensor: rotatiesensorGewicht incl. accu: 24,5 kgAantal ondersteuningsniveaus: 6 Plaats accu: onder de bagagedrager

Algemeen: Simpele bediening zonder al te veel functies. De computer beschikt over een aan en uit knop. De Granny is een stoere fiets voor de jonge doelgroep. Met de extra bagagesteunen is deze fiets ideaal voor bijvoorbeeld scholieren. + PLUSPUNTEN: + Grote brede handvatten. + Breed zadel. + Krachtige motor. + Bagagedrager voor en achter. + Grote heldere LED koplamp. + Kleurstelling frame, zadel, handvatten, banden. + Middenstandaard. - MINPUNTEN:- Ondersteuning komt pas op gang bij één omwenteling met de trappers. - LOW stand geeft vrij weinig ondersteuning. - Geen bel aanwezig op testmodel. - Derailleur versnelling is minder geschikt voor scholieren.

OVERALL OORDEEL: 6,5PRIJS/KWALITEITVERHOUDING: 7,5

Shinga

COMPLEET OVERZICHT Vanaf pagina 20 is een compleet overzicht van alle geteste fietsen op een rij te zien. Hier kan je gemakkelijk nog eens alle fietsen naast elkaar vergelijken.

PRIJSCATEGORIE t/m €1499,-

Het grootste onafhankelijke online platform over elektrische fietsen

Page 6: ELEKTRISCHE FIETSTEST 2014

OVERALL OORDEEL: 7.8

NEXUS 7

OVERALL OORDEEL: 7,5PRIJS/KWALITEITVERHOUDING: 8

PRO E-BIKE

Prijs: € 1249 ,- Aantal versnellingen: 7Type sensor: rotatiesensorGewicht incl. accu: 26 kgAantal ondersteuningsniveaus: 5 + 0 stand Plaats accu: onder de bagagedrager

Algemeen: Deze fiets heeft een prettige zithouding en een krachtige ondersteuning. Op het stuur zit een duidelijke computer met alle benodigde functies. Een verlicht display voor in het donker. Beschikt over een snelheidsmeter, batterijstatus, afgelegde kilometers en een totale trip afstand. + PLUSPUNTEN:+ Comfortabele ondersteuning en zithouding.+ Voorvering is soepel.+ Loopfunctie (6 km/h). + Lage instap.+ Krachtige motor. + Directe ondersteuning bij het wegrijden. - MINPUNTEN:- Kabels voor aan het stuur steken wat hoog uit. Opmerkelijke bevindingen: Loopfunctie, dit kan handig zijn wanneer u een heuveltje op moet lopen met de fiets aan de hand.

WINNAAR PRIJS/KWALITEITS-

VERHOUDING T/M €1499,-

Het grootste onafhankelijke online platform over elektrische fietsen

OVERALL OORDEEL: 7.8

NEXUS 8 5S

OVERALL OORDEEL: 7,5PRIJS/KWALITEITVERHOUDING: 7,5

KEOLA

PRIJSCATEGORIE t/m €1499,-

Prijs: € 1249 ,- Aantal versnellingen: 8Type sensor: rotatiesensorGewicht incl. accu: 27,2 kgAantal ondersteuningsniveaus: 5 + 0 stand Plaats accu: onder de bagagedrager

Algemeen: Deze fiets heeft een krachtige ondersteuning. Beschikt over een helder en duidelijke computer met alle functies die nodig zijn. Het display kan worden verlicht voor in het donker. Beschikt over een snelheidsmeter, batterijstatus, afgelegde kilometers en een totale trip afstand. + PLUSPUNTEN: + Directe ondersteuning bij het wegrijden. + Comfortabele ondersteuning en zithouding.+ Soepele voorvering+ Loopfunctie (6 km/h). + Lage instap. - MINPUNTEN:- Verlichting moet met de hand aan en uit worden geschakeld. - Forse accubehuizing. Opmerkelijke bevindingen: Loopfunctie, dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld een heuveltje op moet lopen met de fiets aan de hand.

Het grootste onafhankelijke online platform over elektrische fietsen

Page 7: ELEKTRISCHE FIETSTEST 2014

OVERALL OORDEEL: 7.0

OVERALL OORDEEL: 8 PRIJS/KWALITEITVERHOUDING: 7,5

SPARK ONEE-BIKEZ

PRIJSCATEGORIE t/m €1499,-

Prijs: € 1399 ,- Aantal versnellingen: 7Type sensor: rotatiesensorGewicht excl. accu: 23 kgAantal ondersteuningsniveaus: 5 + 0 stand Plaats accu: onder de bagagedrager

Algemeen: Deze modern uitziende fiets heeft een helder display met duidelijke bedieningsknoppen. Het display kan worden verlicht. Beschikt over een snelheidsmeter, batterijstatus, afgelegde kilometers en gereden tijd. De ondersteuning is erg prettig en de motor is erg stil. + PLUSPUNTEN: + Directe ondersteuning bij het wegrijden.+ Krachtige motor. + Loopfunctie (6 km/h ).+ Verende voorvork en zadelpen. + Goede remmen. + Stevige standaard. + Comfortabele zithouding met brede handvatten. + Kleurstelling frame. - MINPUNTEN:- Verlichting moet met de hand aan en uit worden geschakeld.

WINNAAR OVERALL SCORE

T/M €1499,-

Het grootste onafhankelijke online platform over elektrische fietsen

Het grootste onafhankelijke online platform over elektrische fietsen

PRIJSCATEGORIE t/m €1499,-

WAT EEN VERSCHIL ! Op de markt zijn diverse modellen in verschillende prijsklassen verkrijgbaar. Je zult je vast afvragen waar dat verschil precies in zit. De prijs is te koppelen aan het gebruik van onderdelen en de gebruikte technieken. Daarnaast zijn er ook grote verschillen in de capaciteit van de accu´s. Laat je daarom altijd goed inlichten door een specialist bij aanschaf van een elektrische fiets.

TOUR

Prijs: € 1299 ,- Aantal versnellingen: 7Type sensor: rotatiesensorGewicht incl. accu: 28 kgAantal ondersteuningsniveaus: draaiknop Plaats accu: onder de bagagedrager

Algemeen: De Thorbike Tour beschikt over een simpele bediening. Het scherm is wel wat klein in vergelijking met andere displays. De ondersteuning is te bedienen door middel van een simpele draai aan de draaiknop bij het linkerhandvat. Op het display is wel interessante informatie af te lezen. De voltage en de tempratuur van de accu. Verder krijgt de bestuurder een prettige ondersteuning tijdens het fietsen. + PLUSPUNTEN: + Lage brede instap. + Simpele bediening.+ Stevige standaard. + Goede remmen. + Comfortabele vering. + Net afgewerkt frame. - MINPUNTEN:- Klein display / fietscomputer. - Motor geeft iets geluid in de hogere ondersteuningsstanden. - Hand moet van het stuur worden gehaald om de ondersteuning in te stellen.

OVERALL OORDEEL: 7,5PRIJS/KWALITEITVERHOUDING: 7,5

THORBIKE

Page 8: ELEKTRISCHE FIETSTEST 2014

WEGLIGGING Over het algemeen zijn elektrische fietsen een aantal kilo´s zwaarder dan normale fietsen. Bij een elektrische fiets heb je te maken met een accu en een motor. Deze onderdelen brengen extra kg’s met zich mee. De motor kan in het voor- óf in het achterwiel óf in het midden van de fiets zijn gemonteerd. De ondersteuning en wegligging is daardoor bij iedere fiets net weer anders, ervaar zelf de verschillen door alle type fietsen zelf uit te proberen op de Events. Kijk op www.elektrischefietsen.com voor meer informatie.

PRIJSCATEGORIE €1500,- t/m €1999,-

Het grootste onafhankelijke online platform over elektrische fietsen

Prijs: € 1699 ,- Aantal versnellingen: NuVinciType sensor: rotatiesensorGewicht excl. accu: 23 kgAantal ondersteuningsniveaus: 5 + 0 stand Plaats accu: onder de bagagedrager

Algemeen: Deze fiets heeft een brede gemakkelijke instap.Beschikt over een fraai display met alle benodigde functionaliteiten.Verlicht display voor in het donker. Beschikt over een snelheidsmeter, batterijstatus, afgelegde kilometerse en een totale trip afstand. + PLUSPUNTEN:+ Lage en brede instap. + Verlichting via de computer in en uit te schakelen.+ Comfortabele ondersteuning en zithouding.+ Frame netjes afgewerkt, kabels fraai weggewerkt.+ Krachtige motor. + Brede lederen handvatten. + NuVinci versnelling. - MINPUNTEN:- Geen slot aanwezig op testmodel. - Stugge voorvering. - Forse accubehuizing.

PRIJS/KWALITEITVERHOUDING: 7 OVERALL OORDEEL: 7

CROSS E-TRENDY NUVINCIMATRABIKE

ALLROUND AX-ION 3.3

Prijs: € 1740 ,- Aantal versnellingen: 7 Type sensor: YAMAHA trapkrachtGewicht incl. accu: 27,4 kgAantal ondersteuningsniveaus: 3 + 0 stand Plaats accu: aan het frame

Algemeen: Deze MBK met middenmotor geeft een lekkere ondersteuning. Het gewichtspunt ligt in het midden van de fiets. Beschikt over een helder afneembaar display. Bevat de meest gebruikte functies die je verwacht op een computer. + PLUSPUNTEN:+ Comfortabele directe ondersteuning. + Geen motorgeluid. + Verlicht en helder display. + Design en kleurstelling frame, handvatten, zadel en banden. + Comfortabel zadel. + Goede remmen. + Comfortabele vering. - MINPUNTEN:- Geen jasbeschermer. - Hoge instap. - Smalle bagagedrager. - Design spreekt niet iedereen aan.

OVERALL OORDEEL: 7,5PRIJS/KWALITEITVERHOUDING: 7,5

MBK

Page 9: ELEKTRISCHE FIETSTEST 2014

Prijs: € 1799 ,- Aantal versnellingen: 7Type sensor: rotatiesensorGewicht excl. accu: 22,5 kgAantal ondersteuningsniveaus: 6 + 0 stand Plaats accu: onder de bagagedrager

Algemeen: De Votani X1 beschikt over een kleine middenmotor. De zithouding is prettig. Duidelijk groot verlicht display met alle benodigde functionaliteiten. Gemakkelijk te bedienen met de knoppen bij het linkerhandvat. + PLUSPUNTEN:+ Lage brede instap.+ Kleine en geen opzichtige motor. + Afwerking frame. + Groot comfortabel zadel. + Lederen comfortabele handvatten. + Groot display. - MINPUNTEN:- Accu aan/uit knop is wat lastig in te drukken.- Aparte sleutel voor het accuslot. - Verlichting moet met de hand worden ingeschakeld. Dit kan niet via de computer.

OVERALL OORDEEL: 7PRIJS/KWALITEITVERHOUDING: 7

X1VOTANI

PRIJSCATEGORIE €1500,- t/m €1999,-

EEN GOED BEELD De elektrische fiets wordt bediend door middel van een computer/bedieningspaneel welke op het stuur is bevestigd. Sommige modellen beschikken bijvoorbeeld over twee of drie knoppen waarmee de ondersteuning kan worden geregeld. Andere modellen hebben een uitgebreide computer met een display met functies zoals verlichting aan/uit schakelen, een kilometerteller, een temperatuurmeter, een USB aansluiting en een afstandsmeter. Wat is nu handiger? Het is maar net wat je zelf wilt, ga je voor eenvoud of eis je toch meer van de computer.

IFLOW N7

Prijs: € 1799 ,- Aantal versnellingen: 7Type sensor: rotatiesensorGewicht incl. accu: n.b. Aantal ondersteuningsniveaus: 3 Plaats accu: onder de bagagedrager

Algemeen: Robuust uitziende fiets. Stevig frame met een lage instap. Het display kan worden verlicht, handig voor in het donker. Beschikt over een snelheidsmeter, batterijstatus, afgelegde kilometers, gereden tijd en visueel wordt er goed weergegeven hoever er nog gefiets kan worden. + PLUSPUNTEN: + Comfortabele zithouding met brede handvatten.+ Bagagedrager voor en achter. + Middenstandaard+ Handige kaarthouder. + Lage en brede instap.+ Weinig motorgeluid. + Speedstand. + Krachtige motor. - MINPUNTEN:- Geen 0-stand op de motor. - Je kan alleen maar omhoog schakelen in de ondersteuningsstanden. - Slechts drie ondersteuningsniveaus. - Forse accubehuizing.

PRIJS/KWALITEITVERHOUDING: 7

MATRA

OVERALL OORDEEL: 7

PRIJSCATEGORIE €1500,- t/m €1999,-

Het grootste onafhankelijke online platform over elektrische fietsen

Page 10: ELEKTRISCHE FIETSTEST 2014

Het grootste onafhankelijke online platform over elektrische fietsen

OVERALL OORDEEL: 7.8

IBEE T3

Prijs: € 1949 ,- Aantal versnellingen: 8Type sensor: rotatiesensorGewicht incl. accu: 24,5 kgAantal ondersteuningsniveaus: 15 + 0 stand Plaats accu: onder de bagagedrager

Algemeen: De Bikkel T3 kan in 15 verschillende ondersteuningsstanden worden geschakeld. Het grote display valt direct op. Deze geeft je alle informatie die je als fietser nodig hebt. De verlichting van de fiets is via het display gemakkelijk aan en uit te schakelen. + PLUSPUNTEN: + Lage en brede instap.+ Groot en duidelijk display.+ 15 verschillende ondersteuningsstanden. + Hoge kwaliteit onderdelen. + Comfortabele zithouding. + Nette afwerking frame. Bekabeling weggewerkt. + Directe ondersteuning bij het wegrijden vanuit stilstand. + Groot comfortabel zadel. - MINPUNTEN:- Ronde handvatten, wel comfortabel. - Standaard zou iets steviger kunnen.

Prijs: € 1999 ,- Aantal versnellingen: 7Type sensor: rotatiesensorGewicht excl. accu: 24 kgAantal ondersteuningsniveaus: 8 + 0 stand Plaats accu: onder de bagagedrager

Algemeen: Deze QWIC beschikt over een krachtige ondersteuning. Het display op het stuur beschikt over veel verschillende functies zoals de snelheid, afgelegde km’s, ritafstand en rittijd. Ook is de walk-assist functie en v erlichting gemakkelijk aan- en uit te schakelen. Tevens beschikt de computer over een USB aansluiting voor bijvoorbeeld het opladen van uw mobiele telefoon. + PLUSPUNTEN:+ Directe ondersteuning bij het wegrijden. + Brede lederen handvatten. + Robuust, designframe in fraaie kleur. + Zeer krachtige motor. + Breed en comfortabel zadel. + Goede voor- en zadelvering. + USB aansluiting voor bijvoorbeeld het opladen van de mobiele telefoon. + Brede bagagedrager. - MINPUNTEN:- Iets hogere bagagedrager dan andere modellen. - Iets meer geluid van de motor in hogere ondersteuningsstanden.

OVERALL OORDEEL: 8,5PRIJS/KWALITEITVERHOUDING: 8

OVERALL OORDEEL: 8PRIJS/KWALITEITVERHOUDING: 8,5

BIKKEL N7.1QWIC

PRIJSCATEGORIE €1500,- t/m €1999,-

WINNAAR OVERALL SCORE €1500,- T/M €1999,-

Het grootste onafhankelijke online platform over elektrische fietsen

WINNAAR PRIJS/KWALITEITS-

VERHOUDING €1500,- T/M €1999,-

Het grootste onafhankelijke online platform over elektrische fietsen

Page 11: ELEKTRISCHE FIETSTEST 2014

Het grootste onafhankelijke online platform over elektrische fietsen

PRIJSCATEGORIE €1500,- t/m €1999,-

Het grootste onafhankelijke online platform over elektrische fietsen

MONT BLANC EASY

Prijs: € 2349 ,- Aantal versnellingen: 21, derailleurType sensor: trapkrachtGewicht incl. accu: 29,4 kgAantal ondersteuningsniveaus: 5 + 0 stand Plaats accu: onder de bagagedrager

Algemeen: Deze Batavus geeft je directe ondersteuning vanuit stilstand. Verder is de computer gemakkelijk te bedienen. Beschikt over een helder display dat midden op het stuur is gemonteerd. De computer beschikt over de meest gebruikte functionaliteiten. Het display kan worden verlicht voor het rijden in het donker. + PLUSPUNTEN: + Directe ondersteuning bij het wegrijden. + Groot en helder display. + Grote brede handvatten voor extra comfort tijdens het fietsen. + Nette afwerking frame. + Achterlicht in accu weggewerkt. + Brede instap. + Stevige standaard. + Stille motor. - MINPUNTEN:- Achterkant fiets is iets zwaarder, doordat de motor in het achterwiel is weggewerkt. - Design bagagedrager wordt als niet mooi bevonden.

Prijs: € 2499 ,- Aantal versnellingen: NuVinciType sensor: Bosch trapkrachtGewicht incl. accu: 26,8 kgAantal ondersteuningsniveaus: 4 + 0 stand Plaats accu: onder de bagagedrager

Algemeen: Sportief uitziende fiets met een helder display met diverse functies. Het display kan worden verlicht voor in het donker. Alle benodigde onderdelen zijn aanwezig, zoals snelheidsmeter, batterijstatus, totaal afgelegde afstand, klok, reikwijdte, gemiddelde afstand en de rittijd. Beschikt over zeer goede remmen. + PLUSPUNTEN:+ Comfortabele ondersteuning en zithouding.+ Design frame, fraaie kleurstelling.+ NuVinci versnelling. + Schijfremmen. + Brede handvatten. - MINPUNTEN:- Smalle bagagedrager. - Iets geluid in hogere ondersteuningsniveau. - Lange kabels voor aan het stuur.

PRIJS/KWALITEITVERHOUDING: 8 OVERALL OORDEEL: 8

PRIJS/KWALITEITVERHOUDING: 9,5

BATAVUS

7.7 E-TREKKINGVICTORIA

OVERALL OORDEEL: 8,5

PRIJSCATEGORIE €2000,- t/m €2499,-NUVINCI

De NuVinci Harmony intelligente aandrijving is het eerste continu variabele schakelsysteem waarbij je de mogelijkheid hebt om traploos automatisch of handmatig te schakelen. NuVinci is een aandrijfsysteem waarbij u zelf de schakelmethode kunt kiezen die het beste past bij uw rijgedrag en de omstandigheden. Meer informatie over deze NuVinci versnelling vind je op ELEKTRISCHEFIETSEN.COM .

WINNAAR PRIJS/KWALITEITS-

VERHOUDING €2000,- T/M €2499,-

Het grootste onafhankelijke online platform over elektrische fietsen

Page 12: ELEKTRISCHE FIETSTEST 2014

Het grootste onafhankelijke online platform over elektrische fietsen

TOUR ACTIVE

Prijs: € 2499 ,- Aantal versnellingen: 7Type sensor: Bosch trapkrachtGewicht incl. accu: 27,5 kgAantal ondersteuningsniveaus: 4 + 0 stand Plaats accu: onder de bagagedrager

Algemeen: Sportief uitziende fiets met kwalitatief goede onderdelen. Uitgevoerd met een groot display met snelheidsmeter, batterijstatus en totaal afgelegde afstand. Daarnaast zijn ook de reikwijdte, gemiddelde afstand en rijtijd af te lezen. De verlichting van de fiets is via het display gemakkelijk aan en uit te schakelen. + PLUSPUNTEN: + Helder en duidelijk display.+ Mooie afwerking frame. + Groot comfortabel zadel.+ Comfortabele handvatten.+ Sportief uiterlijk. + Fijne zithouding. + Platte accubehuizing. - MINPUNTEN:- Smalle bagagedrager. - Iets geluid in hogere ondersteuningsniveau.

Prijs: € 2499 ,- Aantal versnellingen: 7Type sensor: trapkrachtGewicht excl. accu: 23,9 kgAantal ondersteuningsniveaus: 3 + 0 stand Plaats accu: onder de bagagedrager

Algemeen: De Kettler Twin comfort beschikt over een helder display. Zeer goed leesbaar in ieder weertype. Het diplay zit op het midden van het stuur gemonteerd, de bedieningsknoppen zitten bij het linker handvat. Heeft een lekkere ondersteuning en het gewicht ligt in het midden van de fiets. + PLUSPUNTEN:+ Directe ondersteuning bij het wegrijden. + Comfortabele handvatten. + Helder display met USB aansluiting. + Brede lage instap. + Goede remmen. + Gewichtspunt in het midden van de fiets. - MINPUNTEN:- Veerklem op bagagedrager. - Slechte bel. - Design frame wordt als niet mooi bevonden.

OVERALL OORDEEL: 7,5PRIJS/KWALITEITVERHOUDING: 7,5

OVERALL OORDEEL: 9PRIJS/KWALITEITVERHOUDING: 7,5

DUTCH-IDTWIN COMFORT RTKETTLER

PRIJSCATEGORIE €2000,- t/m €2499,-

WINNAAR OVERALL SCORE €2000,- T/M €2499,-

Het grootste onafhankelijke online platform over elektrische fietsen

Page 13: ELEKTRISCHE FIETSTEST 2014

Het grootste onafhankelijke online platform over elektrische fietsen

PRIJSCATEGORIE €2000,- t/m €2499,-

Het grootste onafhankelijke online platform over elektrische fietsen

OVERALL OORDEEL: 7.8

TRAVEL HYBRID PRO

Prijs: € 2499 ,- Aantal versnellingen: 8Type sensor: Bosch trapkrachtGewicht incl. accu: 24,1 kgAantal ondersteuningsniveaus: 4 + 0 stand Plaats accu: onder de bagagedrager

Algemeen: Een opvallende fiets met een leuk designframe. De computer beschikt over alle benodigde onderdelen. De snelheid, batterijstatus, totaal afgelegde afstand, klok, reikwijdte, gemiddelde afstand en rijtijd zijn allen af te lezen op het display. De verlichting van de fiets is via het display gemakkelijk aan en uit te schakelen. + PLUSPUNTEN: + Comfortabele ondersteuning. + Duidelijk display.+ Sportief uiterlijk voor de jongere doelgroep.+ Retro design. + Comfortabele zithouding.+ Robuust en stevig frame, in fraaie kleur. - MINPUNTEN:- Smalle bagagedrager. - In de juiste versnelling rijden, anders krijg je een iets wat schokkende ondersteuning. Geldt voor alle Bosch middenmotoren.

OVERALL OORDEEL: 7PRIJS/KWALITEITVERHOUDING: 7

CUBE

PRIJSCATEGORIE €2000,- t/m €2499,-

PRIME E+ 1

Prijs: € 2499 ,- Aantal versnellingen: 8Type sensor: YAMAHA trapkrachtGewicht incl. accu: 25,1 kgAantal ondersteuningsniveaus: 3 + 0 stand Plaats accu: onder de bagagedrager

Opmerking: Deze fiets was helaas niet op tijd beschikbaar voor de test. De specificaties van dit model zijn wel te zien in het totaaloverzicht verder in deze testresultaten.

OVERALL OORDEEL: -PRIJS/KWALITEITVERHOUDING: -

GIANT

Page 14: ELEKTRISCHE FIETSTEST 2014

OVERALL OORDEEL: 7.0

Prijs: € 2699 ,- Aantal versnellingen: 24Type sensor: trapkracht Gewicht incl. accu: 27 kgAantal ondersteuningsniveaus: 5 + 0 stand Plaats accu: onder de bagagedrager

Algemeen: Deze Sparta geeft je een ideale ondersteuning. Een fraai gevormd frame met een motor in het achterwiel. Beschikt over een groot HD display. Deze kan worden verlicht voor in het donker. Op het display zijn alle functies te zien. Denk aan een snelheidsmeter, de batterijstatus, totaal afgelegde afstand, klok, reikwijdte, gemiddelde afstand en de rijtijd. + PLUSPUNTEN:+ Stille motor. + Directe ondersteuning. + 15 ondersteuningsstanden.+ Heldere LED verlichting.+ Comfortabele veringen.+ Frame is erg netjes afgewerkt.+ Comfortabele zithouding met brede handvatten. - MINPUNTEN:- Achterkant van de fiets is iets zwaarder, doordat de motor in het achterwiel is gemonteerd.

OVERALL OORDEEL: 9PRIJS/KWALITEITVERHOUDING: 9

ION RXS+SPARTA

PRIJSCATEGORIE €2500,- t/m €3499,-

WINNAAR PRIJS/KWALITEITS-

VERHOUDING €2500,- T/M €3499,-

Het grootste onafhankelijke online platform over elektrische fietsen

Page 15: ELEKTRISCHE FIETSTEST 2014

PRIJSCATEGORIE €2500,- t/m €3499,-

OVERALL OORDEEL: 7.8 OVERALL OORDEEL: 7.0

SWING HYBRID

Prijs: € 2849 ,- Aantal versnellingen: NuVinciType sensor: Bosch trapkrachtGewicht incl. accu: 26,4 kgAantal ondersteuningsniveaus: 4 + 0 stand Plaats accu: onder de bagagedrager

Algemeen Fraai sportief gevormd frame in een zwarte kleur. Beschikt over een duidelijk afneembaar display. Uitgevoerd met allerlei functies. Verlicht in het donker. Alle benodigde onderdelen zijn aanwezig zoals snelheidsmeter, batterijstatus, totaal afgelegde afstand, klok, reikwijdte, gemiddelde afstand en rittijd. + PLUSPUNTEN: + Comfortabele brede handvatten.+ Frame design.+ Comfortabel zadel en voorvering.+ Lage brede instap. + NuVinci versnelling. - MINPUNTEN: - In de juiste versnelling een heuvel oprijden anders krijg je te weinig ondersteuning. Geldt voor alle Bosch middenmotoren.

Prijs: € 2999 ,- Aantal versnellingen: 8Type sensor: trapkracht Gewicht incl. accu: 30,4 kgAantal ondersteuningsniveaus: 3 + 0 stand Plaats accu: aan het frame

Algemeen: Een fiets met middenmotor. Geeft directe ondersteuning bij het wegrijden vanuit stilstand. Uitgevoerd met een helder display met diverse functies. Kan verlicht worden voor in het donker. Alle benodigde onderdelen aanwezig zoals snelheidsmeter, batterijstatus, totaal afgelegde afstand, gemiddelde afstand en maximaal behaalde snelheid. + PLUSPUNTEN:+ Sportieve zithouding. + Directe ondersteuning bij het wegrijden. + Goede remmen. + Zadel- en voorvering zijn comfortabel. - MINPUNTEN:- Iets zwaarder dan andere modellen. - Smalle bagagedrager. - In de juiste versnelling rijden, anders krijg je een iets wat schokkende ondersteuning. - Design oogt wat gedateerd.

OVERALL OORDEEL: 8,5PRIJS/KWALITEITVERHOUDING: 8

OVERALL OORDEEL: 8,5PRIJS/KWALITEITVERHOUDING: 8,5

RIESE & MÜLLERT8 NEXT GENERATIONFLYER

Het grootste onafhankelijke online platform over elektrische fietsen

PRIJSCATEGORIE €2500,- t/m €3499,-

Page 16: ELEKTRISCHE FIETSTEST 2014

Het grootste onafhankelijke online platform over elektrische fietsen

LAAT U GOED INFORMEREN Bij de aanschaf van een elektrische fiets zijn er zoals je al hebt kunnen lezen meerdere punten waarop je goed moet letten. Daarnaast is er natuurlijk ook een persoonlijke voorkeur voor een bepaald type fiets. Laat je daarom altijd goed informeren bij de plaatselijke dealer of op één van de ElektrischeFietsen.com Events. Er zijn diverse verschillen tussen bepaalde onderdelen, denk aan type ondersteuningen, accu’s en motoren. Deze verschillen kan de dealer jou prima uitleggen. Domme vragen bestaan tenslotte niet!

OVERALL OORDEEL: 7.8 OVERALL OORDEEL: 7.0

XTRA WATT 4

Prijs: € 3045 ,- Aantal versnellingen: NuVinciType sensor: Bosch trapkracht Gewicht incl. accu: 23,8 kgAantal ondersteuningsniveaus: 4 + 0 stand Plaats accu: onder de bagagedrager

Algemeen: Mooie fiets met een strak frame. Uitgevoerd in sportieve kleuren. Beschikt over een groot display met alle benodigde functies, zoals tijd, afgelegde afstand, batterijstatus en een snelheidsmeter. Het display kan worden verlicht voor het fietsen in het donker. Het naadloos schakelen door de NuVinci versnelling is ideaal. + PLUSPUNTEN: + NuVinci versnelling. + Sportief frame, fraai kleurgebruik. + Directe ondersteuning bij wegrijden. + Helder display. + Hoge kwaliteit onderdelen. + Voorvering is vast te zetten. + Kabels netjes weggewerkt. + Testfiets had schijfremmen, staan niet op bovenstaande afbeelding. - MINPUNTEN:- Stugge zadelvering. - Smalle bagagedrager.

Prijs: € 3099 ,- Aantal versnellingen: 8Type sensor: rotatiesensorGewicht incl. accu: 23,5 kgAantal ondersteuningsniveaus: 15 + 0 stand Plaats accu: onder de bagagedrager

Algemeen: De zithouding en ondersteuning zijn perfect. Beschikt over een helder display met veel functies. Zo is de rittijd, de gemiddelde snelheid, actieradius, ritafstand en max. snelheid af te lezen. Het display kan in twee standen worden ingesteld, dit kan voor de gevorderde fietser of in de simpele modus. Ook wordt er visueel aangegeven wanneer er wordt aangeraden om over te schakelen. + PLUSPUNTEN:+ Comfortabele handvatten.+ Stille motor.+ Net afgewerkt frame.+ Hoge kwaliteit onderdelen.+ Directe ondersteuning bij wegrijden. + Remlicht. + 15 ondersteuningsstanden. + Brede instap. - MINPUNTEN:- Accu is iets wat lastig te verwijderen. - De normale fietsversnelling wordt niet heel duidelijk aangegeven.

OVERALL OORDEEL: 9,5PRIJS/KWALITEITVERHOUDING: 8,5

OVERALL OORDEEL: 8,5PRIJS/KWALITEITVERHOUDING: 8

ROSE

LEGEND-EMULTICYCLE

PRIJSCATEGORIE €2500,- t/m €3499,-

WINNAAR OVERALL SCORE €2500,- T/M €3499,-

Het grootste onafhankelijke online platform over elektrische fietsen

Page 17: ELEKTRISCHE FIETSTEST 2014

OVERALL OORDEEL: 7.8 OVERALL OORDEEL: 7.0

DIAVELO CONCORDIA

Prijs: € 2999 ,- Aantal versnellingen: 9Type sensor: rotatiesensorGewicht excl. accu: 19,5 kgAantal ondersteuningsniveaus: 9 + 0 stand Plaats accu: in het frame, wel uitneembaar.

Algemeen: Beschikt over een helder display met alle benodigde functionaliteiten. De bediening is zeer eenvoudig. Deze speed pedelec heeft maar liefst 9 verschillende ondersteuningsstanden. Deze fiets heeft een zeer krachtige ondersteuning. + PLUSPUNTEN: + Krachtige motor met een topsnelheid van 45 km/h.+ Groot helder display.+ Spikes op de trappers voor extra grip.+ Goede schijfremmen.+ Sportieve zithouding. + Accu netjes in het frame weggewerkt. + De lichtste fiets in deze klasse. - MINPUNTEN:- Geen zadelvering. Opmerkelijke bevindingen: Deze fiets beschikt in vergelijking met de andere speedpedelecs over een rotatiesensor. Met deze fiets behaalden wij recordsnelheden. Onze testfiets was beter aangekleed dan op de afbeelding.

Prijs: € 2599 ,- Aantal versnellingen: 9Type sensor: trapkrachtGewicht excl. accu: 25 kgAantal ondersteuningsniveaus: 5 + 0 stand Plaats accu: in het frame, niet uitneembaar.

Algemeen: Fraai frame met ingeboude accu. Beschikt over een helder groot display met alle benodigde functionaliteiten. Het display is ook verlicht voor in het donker. Beter dan de andere speed pedelecs. + PLUSPUNTEN:+ Accu is netjes weggewerkt in het frame.+ Directe ondersteuning bij het wegrijden.+ Heldere LED koplamp. + Comfortable handvatten.+ Sportief frame in matzwarte kleur. + Groot display op het midden van het stuur. + Hydraulische velgremmen. - MINPUNTEN:- Iets hogere instap dan andere speedpedelecs. - Voorvering is vrij stug. Opmerkelijke bevindingen: Accu is weggewerkt in het frame.

OVERALL OORDEEL: 8,5PRIJS/KWALITEITVERHOUDING: 9

OVERALL OORDEEL: 8PRIJS/KWALITEITVERHOUDING: 8

E-BIKE NEDERLANDE-SPEEDSPARTA

Het grootste onafhankelijke online platform over elektrische fietsen

WINNAAR OVERALL SCORE SPEED PEDELECS

45 KM/H

SPEED PEDELEC TEST

WINNAAR PRIJS/KWALITEITS-

VERHOUDING SPEED PEDELECS

DE SNELLE ELEKTRISCHE FIETS

GROOTSTE FUNFACTOR!

Het grootste onafhankelijke online platform over elektrische fietsen Het grootste onafhankelijke online platform over elektrische fietsen Het grootste onafhankelijke online platform over elektrische fietsen

Page 18: ELEKTRISCHE FIETSTEST 2014

OVERALL OORDEEL: 7.8

CHARGER

Prijs: € 4069 ,- Aantal versnellingen: 14Type sensor: trapkrachtGewicht excl. accu: 24,2 kgAantal ondersteuningsniveaus: 4 + 0 stand Plaats accu: aan het frame

Algemeen: Sportief uitziende fiets met een helder en duidelijk BOSCH display. Beschikt over diverse functies. Het display is ook verlicht voor in het donker. De tandriemaandrijving doet goed zijn werk. De ondersteuning is zeer comfortabel. + PLUSPUNTEN: + Automatisch schakelen met de NuVinci 360 versnelling. + Sportief framedesign.+ Schijfremmen. + Directe ondersteuning bij het wegrijden. + Tandriem-aandrijving eist minder onderhoud. - MINPUNTEN:- Geen jasbescherming. - Geen zadelvering. - Bel zit verkeerd om gemonteerd. Opmerkelijke bevindingen: Geen ketting- maar tandriemaandrijving.

OVERALL OORDEEL: 8PRIJS/KWALITEITVERHOUDING: 8

RIESE & MÜLLER

Het grootste onafhankelijke online platform over elektrische fietsen

45 KM/H

ALS EEN SPEER Deze speedpedelecs of ook wel Speed E-bikes genoemd zijn ideaal voor woon-werkverkeer. Met deze snelheden is 25 km/h naar je werk niets meer. Daarnaast kom je nooit meer bezweet aan. De geteste Speed pedelecs zijn snorfietsen voor de wet, waarbij jezelf ook nog kunt meetrappen.

Dit houdt kort samengevat in dat je een kenteken blauw plaatje en kentekenbewijs nodig hebt én een WA verzekering. Daarnaast is een fietshelm bij het rijden van deze snelheidsduivels nog niet zo’n gek idee.

Meer informatie over speedpedelecs? Ga direct naar WWW.ELEKTRISCHEFIETSEN.COM voor alle laatste nieuwtjes op dit gebied.

Page 19: ELEKTRISCHE FIETSTEST 2014

DE CIJFERS OP EEN RIJ

PRIJSKLASSE € 500 ,- t/m € 1499 ,- PRIJS/KWALITEIT OVERALL SCORE Shinga Granny 7,5 6,5 KEOLA Texel Nexus 8 5S 7,5 7,5 Pro E-bike Nexus 7 8 7,5 Thorbike Tour 7,5 7,5 E-bikez Spark One 7,5 8 PRIJSKLASSE € 1500 ,- t/m € 1999 ,- PRIJS/KWALITEIT OVERALL SCORE Matrabike Cross E-Trendy NuVinci 7 7 MBK Allround AX-ION 3.3 7,5 7,5 Votani X1 7 7 Matra iFlow N7 7 7 Bikkel Ibee T3 8,5 8 QWIC N7.1 8 8,5 PRIJSKLASSE € 2000 ,- t/m € 2499 ,- PRIJS/KWALITEIT OVERALL SCORE Batavus Mont Blanc Easy 9,5 8,5 Victoria 7.7 E-Trekking 8 8 Dutch-ID Tour Active 7,5 9 Kettler Twin Comfort RT 7,5 7,5 Cube Travel Hybrid Pro 7 7 Giant Prime E+ 1 7,5 8 PRIJSKLASSE € 2500 ,- t/m € 3499 ,- PRIJS/KWALITEIT OVERALL SCORE Sparta ION RXS+ 9 9 Riese & Müller Swing Hybrid 8,5 8,5 Flyer T8 Next Generation 8 8,5 Rose Xtra Watt 8 8 Multicycle Legend-E 8,5 9,5 SPEEDPEDELECS t/m € 3999 ,- PRIJS/KWALITEIT OVERALL SCORE E-Bike Nederland Diavelo Concordia 8 8 Sparta E-Speed 9 8,5 Riese & Müller Charger 8 8

Page 20: ELEKTRISCHE FIETSTEST 2014

FIETSPOMP

SHINGA GRANNY

ZADELVERING

ACCU BEVEILIGD MET SLOT?

DISPLAYVERLICHTING

AANTAL ONDER- STEUNINGSNIVEAUS

BOOSTFUNCTIE

AANTAL NORMALE VERSNELLINGEN

GEWICHT INCL. / EXCL. ACCU

CONSUMENTEN VERKOOPPRIJS

LOOPFUNCTIE

OVERALL OORDEEL

PRIJS/KWALITEIT VERHOUDING

VOORVERING

LICHTSCHAKELING VANAF COMPUTER

ZADEL MET HAND TE VERSTELLEN

STUUR MET HAND TE VERSTELLEN

TYPE ONDERSTEUNING

PLAATS MOTOR achterwiel

€ 719 ,-

TYPE ACCU OP TESTMODEL

KEOLA TEXEL

NEXUS 8 5S

PRO E-BIKE NEXUS 7

E-BIKEZ SPARK ONE

MBK ALLROUND AX-ION 3.3

VOTANI X1

MATRABIKE CROSS

E-TRENDY NUVINCI

MATRA IFLOW N7

BIKKEL IBEE T3

QWIC N7.1

BATAVUS MONT BLANC

EASY

VICTORIA 7.7

E-TREKKING

DUTCH-ID TOUR ACTIVE

GIANT PRIME E+ 1

KETTLER TWIN

COMFORT RT

CUBE TRAVEL

HYBRID PRO

voorwiel achterwiel voorwiel achterwiel

5 en 0 stand

21

Lithium Ion 36V 400 Wh

26 kg incl. accu

€ 2349 ,-

24 kg excl. accu

€ 1999 ,-

GEMIDDDELDE ACTIERADIUS *

+/- 160 km +/- 150 km

* LET OP: De aangegeven actieradius is opgegeven door de fabrikant. Dit kan sterk afwijken van de werkelijkheid. De actieradius hangt namelijk af van een aantal externe omstandigheden.

voorwiel

8 en 0 stand

7

Lithium Ion 36V

27,2 kg incl. accu

€ 1249 ,-

+/- 70 km

5 + 0

LifePo4 36V 10 Ah

24,5 kg incl. accu

€ 1949 ,-

+/- 150 km

15 en 0 stand

8

Lithium Ion 36V 14.5 Ah

voorwiel

23 kg excl. accu

€ 1699 ,-

+/- 120 km

5 en 0 stand

NuVinci

Lithium Ion 36V 13 Ah

rotatie sensor

24,5 kg incl. accu

+/- 80 km

3

6

Li-polymeer accu 36V,

10AH

27,5 kg incl. accu

midden

trap-kracht

7

Li-Ion 36V 11.11 Ah 400 Wh

+/- 165 km

€ 2499 ,-€ 2499 ,-€ 1799 ,-€ 1799 ,-€ 1740 ,-€ 1399 ,- € 2499 ,- € 2499 ,-

NOG ÉÉN

KEER ALLES

OP EEN RIJ

7

3

rotatie sensor

n.b.

Lithium Ion 36V 13 Ah

468 Wh

+/- 110 km

midden

7

Li-Ion 36V 11.11 Ah 432 Wh

n.b.

n.b.

THORBIKE TOUR

Lithium Ion 36v 10ah

360Wh

8

5 en 0 stand

voorwiel

7

€ 1249 ,-

+/- 120 km

60 tot 120 km

midden

4 en 0 stand

voorwiel

trap-kracht

8

24,1 kg incl. accu

+/- 130 km

Li-Ion 36V 11.11 Ah 400 Wh

4 en 0 stand

NuVinci

midden

trap-kracht

Lithium Ion 37V

389 Wh

23 kg excl. accu

7

3 en 0 stand

midden

€ 1299 ,- € 2499 ,-

rotatie sensor

voorwiel

27,4 kg incl.

accu

+/- 100 km

9

midden

3 en 0 stand

8

+/- 120 km

Li-Ion 36v 11.1 Ah 400 Wh

Lithium Ion 37V 9.5 Ah

352 Wh

+/- 55 km

draaiknop

7

Lithium Ion 36v 6,75 Ah

28 kg incl. accu

26 kg incl.

accu

26,8 kg incl.

accu

+/- 85 km

22,5 kg excl. accu

6 en 0 stand

6,5

7,5

7,5

7,5

7,5

8

8

7,5

7,5

7,5 7 7 7 8,5 9,58 7,58 77,57,5 -

7 7 7 8 8,5 8,5 8 9 7,5 7 -7,5

trap-kracht

36V 8.8Ah

rotatie sensor

rotatie sensor

rotatie sensor

rotatie sensor

rotatie sensor

rotatie sensor

rotatie sensor

trap-kracht

trap-kracht

rotatie sensor

n.v.t.

5 + 0

voorwiel

7

4 en 0 stand

3 en 0 stand

Li-Ion 36V 11.11 Ah 400 Wh

+/- 130 km

22,4 kg excl. accu

WINNAAR PRIJS/KWALITEITS-

VERHOUDING T/M €1499

WINNAAR OVERALL SCORE

T/M €1499

WINNAAR PRIJS/KWALITEITS-

VERHOUDING T/M €1999

WINNAAR OVERALL SCORE

T/M €1999

WINNAAR PRIJS/KWALITEITS-

VERHOUDING T/M €2499

WINNAAR OVERALL SCORE

T/M €2499

Page 21: ELEKTRISCHE FIETSTEST 2014

FIETSPOMP

SPARTA ION RXS+

ZADELVERING

ACCU BEVEILIGD MET SLOT?

DISPLAYVERLICHTING

AANTAL ONDER- STEUNINGSNIVEAUS

BOOSTFUNCTIE

AANTAL NORMALE VERSNELLINGEN

GEWICHT INCL. / EXCL. ACCU

CONSUMENTEN VERKOOPPRIJS

LOOPFUNCTIE

OVERALL OORDEEL

PRIJS/KWALITEIT VERHOUDING

VOORVERING

LICHTSCHAKELING VANAF COMPUTER

ZADEL MET HAND TE VERSTELLEN

STUUR MET HAND TE VERSTELLEN

TYPE ONDERSTEUNING

PLAATS MOTOR achterwiel

€ 2699 ,-

TYPE ACCU OP TESTMODEL

RIESE & MULLER SWING HYBRID

FLYER T8

ROSE XTRA WATT

MULTICYCLE LEGEND-E

E-BIKE NEDERLAND

DIAVELO

SPARTA E-SPEED

RIESE & MÜLLER CHARGER

midden midden voorwiel voorwiel

GEMIDDDELDE ACTIERADIUS *

* LET OP: De aangegeven actieradius is opgegeven door de fabrikant. Dit kan sterk afwijken van de werkelijkheid. De actieradius hangt namelijk af van een aantal externe omstandigheden.

trap-kracht

26,4 kg incl. accu

€ 2849 ,-

+/- 70 km

4 en 0 stand

NuVinci

Lithium Ion 36V 8.4 Ah

300 Wh

24,2 kg incl. accu

€ 4069 ,-

n.b.

trap-kracht

4 en 0 stand

NuVinci

Lithium Ion 36V 400 Wh

midden

19,5 kg excl. accu

€ 2999 ,-

+/- 80 km

9 en 0 stand

27

Lithium Ion 48V 418 Wh

rotatie sensor

trap-kracht

27 kg incl. accu

+/- 150 km

5 + 0 stand

24

Lithium Ion 36V 500 Wh

€ 2599 ,-€ 3099 ,-€ 3045 ,-

9

5 en 0 stand

25 kg excl. accu

Lithium Ion 36V 10 Ah

500 Wh

+/- 145 km

36V 12 Ah

8

3 en 0 stand

3 en 0 stand

midden

trap-kracht

trap-kracht

NuVinci

€ 2999 ,-

+/- 90 km

23,8 kg incl.

accu

8

15 en 0 stand

voorwiel

23,5 kg incl.

accu

+/- 150 km

Lithium Ion 36V 480 Wh

30,4 kg incl.

accu

9

9

8,5

8,5

8,5

8

8

8

9,5

8,5 8 9 8

8 8,5 8

trap-kracht

rotatie sensor

Li-Ion 36V 11.11 Ah 400 Wh

n.b.

n.v.t.

WINNAAR PRIJS/KWALITEITS-

VERHOUDING SPEED PEDELECS

WINNAAR OVERALL SCORE SPEED PEDELECSNOG ÉÉN

KEER ALLES

OP EEN RIJ

45 KM/H

WINNAAR OVERALL SCORE

T/M €3499

WINNAAR PRIJS/KWALITEITS-

VERHOUDING T/M €3499

Page 22: ELEKTRISCHE FIETSTEST 2014

• Ga altijd goed na waarvoor je de fiets gaat gebruiken. Lange tochten of kortere ritten?• Moet deze fiets over een dichte kettingkast (onderhoudsvriendelijk) of open kettingkast (lichter qua gewicht) beschikken? • Welke ondersteuning vind je het fijnst? Rotatie of trapkracht. • Welke kwaliteit van de onderdelen is belangrijk? Denk aan de remmen, banden, stuur, frame.• Hoe is de zitpositie? Ervaar dit ook bij langere ritten. Meet een juist zadel aan voor meer comfort.• Zijn de handvatten comfortabel, stevig en geven deze genoeg ondersteuning? • Hoeveel versnellingen wil je hebben naast de ondersteuningsstanden van de motor?• Is de accu gemakkelijk op te laden wanneer deze in de fiets zit, maar ook als deze uit de fiets is verwijderd?• Welke functies wil je op de fietscomputer hebben?• Wordt de ondersteuning goed gedoseerd over de verschillende beschikbare niveaus.• Hoe fietst de fiets zonder ondersteuning?

Stel deze vragen aan jezelf en kom tot de juiste zoekcriteria voor een ideale elektrische fiets.

ERVAAR & TEST ALTIJD ZELFNatuurlijk kan je bij de plaatselijke dealers terecht om alle geteste en alle modellen die wij niet in deze test hebben meegenomen uit te proberen.

Maar ook kan je tijdens het jaarlijks terugkerende ELEKTRISCHEFIETSEN.COM EVENTS alle merken en modellen op één dag testen op het grootste testparcours van de Benelux. De evenementen vinden plaats rond april/mei 2015. Houd de website goed in de gaten voor de exacte data.

MEER INFORMATIE?Ben je na het lezen van deze test nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie over elektrische fietsen? Bezoek dan eens het grootste elektrische fiets portaal van de Benelux:

WWW.ELEKTRISCHEFIETSEN.COM Lees er de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen op het gebied van elektrische fietsen. Bekijk ervaringen van andere gebruikers. Praat mee op het forum en profiteer van diverse winacties. Op de website staat een compleet merkenoverzicht met alle beschikbare modellen die er op de markt te vinden zijn. Daarnaast kan je via de website inschrijven voor de tweewekelijkse nieuwsbrief, hierin staan alle laatste nieuwtjes.

Het grootste onafhankelijke online platform over elektrische fietsen

© ELEKTRISCHEFIETSEN.COM 2014 Prijswijzigingen en (druk)fouten voorbehouden.

WAAR OP LETTEN?

CONCLUSIE In deze test hebben we diverse onderdelen van elektrische fietsen uitgelicht. Er is een aantal verschillen tussen de geteste fietsen. Denk hierbij aan de motor, type ondersteuning, type accu, computer en andere onderdelen zoals de voorvering, stuur, zadel, frame, banden, remmen en de handvatten. Het advies van ons testpanel: “Zet je persoonlijke wensen en eisen op een rij. Kies een aantal geschikte modellen uit en ervaar zelf wat de ideale fiets voor jou is.”