Eerste communieviering 2011

42
Eerste communieviering

Transcript of Eerste communieviering 2011

Page 1: Eerste communieviering 2011

Eerste communieviering

Page 2: Eerste communieviering 2011
Page 3: Eerste communieviering 2011

Lied van welkom

Refr.: Hé, hé, kom erbijin je mooiste feestkledij!Hé, hé, kom vier feestJezus houdt van ons het meest!

't Is vandaag een toffe dagtoon dus maar je breedste lach.Jezus wil ons vriendje zijndat is toch wel reuzefijn!

 

Page 4: Eerste communieviering 2011

Refr.: Hé, hé, kom erbijin je mooiste feestkledij!Hé, hé, kom vier feestJezus houdt van ons het meest!

Laat je horen, laat je zien,Jezus geeft ons tien op tien!Laat ons dus maar vrolijk zijn't is nu feest voor groot en klein!

Hé, hé, kom erbij...

Page 5: Eerste communieviering 2011

kruisteken

Page 6: Eerste communieviering 2011

Moment van verzoening : Diep in mij  Ook al zie ik je niet,ik weet dat Jij me ziet.Ook al hoor ik Je niet,ik weet dat Jij me hoort. 

Want diep in mijvoel ik dat Je bij me bent.Want diep in mijweet ik dat Je mij echt kent. (2x)

 

Page 7: Eerste communieviering 2011

Ook al voel ik me droef,ik weet dat Jij me troost.Ook al gaat het verkeerd,ik weet dat Jij vergeeft.

Want diep in mijvoel ik dat Je bij me bent.Want diep in mijweet ik dat Je mij echt kent. (2x)

Page 8: Eerste communieviering 2011

Openingsgebed  Goede God,Dankbaar zijn wij om deze kinderen.Ze hebben een bijzondere plaats in ons hart.Bij hun doopsel schreef u hun naam in de palm van uw handBewaar hen in Uw zorg, ga met hen en met ons mee op weg.We vragen het U samen met Jezus, Uw Zoon en onze broer. Amen  

Page 9: Eerste communieviering 2011

’t Is zo mooi, ’t is zo fijn,Ik wil Jezus dankbaar zijn,want Hij zei: ‘dit is voor jou,omdat ik veel van je hou.’ Bloemen bloeien in het gras,’t water maakt een grote plas.De maan is rond en lacht naar mij,’t zonnetje schijnt en maakt ons blij.

Page 10: Eerste communieviering 2011

’t Is zo mooi, ’t is zo fijn,Ik wil Jezus dankbaar zijn,want Hij zei: ‘dit is voor jou,omdat ik veel van je hou.’ ’t Geitje dartelt in de wei,kijk daar zoemt een grote bij.De vlinder fladdert in het rond,’t miertje loopt snel over de grond.

Page 11: Eerste communieviering 2011

’t Is zo mooi, ’t is zo fijn,Ik wil Jezus dankbaar zijn,want Hij zei: ‘dit is voor jou,omdat ik veel van je hou.’ Mensen, mensen, o zo veel,rood en zwart en wit en geel.Op de grote wereldbolspeelt iedereen zijn eigen rol.

Page 12: Eerste communieviering 2011

samen:God, Jij brengt ons hier samen, kinderen rond deze tafel, als frisse bloemen in uw schepping.Leer ons ontdekken dat we voor elkaar en voor de natuur moeten zorgen. Dan pas kan het leven goed zijn voor alle mensen. Amen.

Page 13: Eerste communieviering 2011

Pr. De Heer zal bij U zijn.Allen: De Heer zal u bewaren

Pr.: Wij lezen uit het heilig evangelie van onze grote vriend Jezus zoals Matteüs het heeft opgeschreven. We maken drie kruisjes en zeggen: kinderen: Heer, leer mij denken als U.Heer, leer mij spreken als U.Heer, leer mij liefhebben als U.

Page 14: Eerste communieviering 2011

Mt. 13, 45

Page 15: Eerste communieviering 2011

Ik geloof in één God,die zorg draagt voor alle mensen,klein en groot. Ik geloof in Jezus Christus,zoon van Goden vriend van mensen.

 

Page 16: Eerste communieviering 2011

 Ik geloof in de heilige Geest,die alle mensen leven doet. Ik geloof in de kerk:mensen die leven vanuit Jezus. Ik geloof dat liefde sterker is dan de dood.

Page 17: Eerste communieviering 2011
Page 18: Eerste communieviering 2011

Er zijn zoveel kleine kinderen in verre vreemde landenze staan daar langs de weg ze staan met lege handenze hebben honger.

Maar niemand geeft ze eten niemand geeft ze waterze krijgen buikpijn van de honger en ze worden heel erg magerdat kan toch niet

Page 19: Eerste communieviering 2011

Wij hebben alles wat we willen en zij hebben nietsDat kan toch niet

We moeten samen delen, samen delen, alle werelddelen moeten samen delensamen delen, samen delenalles wat we hebben samen delen

Page 20: Eerste communieviering 2011

Ik heb een huis om in te wonen ik heb een bed om in te slapenik haal mijn broodjes bij de bakkerik koop mijn vlees bij de slager ik heb geen honger

Maar er zijn nog zoveel kinderen zonder speelgoed om te spelenzonder bed om in te slapen zonder brood om op te eten en dat kan toch niet

Page 21: Eerste communieviering 2011

Wij hebben alles wat we willen

en zij hebben nietsDat kan toch niet

We moeten samen delen, samen delen, alle werelddelen moeten samen delensamen delen, samen delenalles wat we hebben samen delen

Page 22: Eerste communieviering 2011
Page 23: Eerste communieviering 2011

Kom aan tafel, kom aan tafel,aan de tafel van de Heer.Kom aan tafel, kom aan tafel,dit zegt Jezus keer op keer. Wij zijn hier dicht bij elkaar.de tafel staat mooi voor ons klaar,wij bieden U nu brood en wijn,want dat maakt het hier zo fijn.

Page 24: Eerste communieviering 2011

Kom aan tafel, kom aan tafel,aan de tafel van de Heer.Kom aan tafel, kom aan tafel,dit zegt Jezus keer op keer. Jezus, kom nu bij ons wonen.Wij konden enkel van Jou dromen.Kom nu wonen in ons hart,Wij hebben Jou zo lang verwacht.

Page 25: Eerste communieviering 2011

gebed over de gaven

Goede Vader in de hemel,de tafel staat nu helemaal klaar:er zijn bloemen en kaarsen, brood en wijn.Het zijn onze kinderen, net als parels van jouw liefde. Amen

Page 26: Eerste communieviering 2011

Het grote eucharistische dankgebed:

priester: De Heer zal bij U zijn.allen: De Heer zal U bewaren.priester: Verheft uw hart.allen: Wij zijn met ons hart bij de Heer.priester: Brengen wij dank aan de Heer

onze God.allen: Hij is onze dankbaarheid

waardig.

Page 27: Eerste communieviering 2011
Page 28: Eerste communieviering 2011

Want op de avond voor zijn lijden...

Page 29: Eerste communieviering 2011

Heer Jezus, wij verkondigen uw dood en wij belijden dat Gij wederkeertdat Gij verrezen zijt.

Page 30: Eerste communieviering 2011
Page 31: Eerste communieviering 2011

Door Hem en met Hem en in Hemzal Uw naam geprezen zijn, Heer onze God, almachtige Vader,in de eenheid van de heilige Geest,hier en nu en tot in eeuwigheid.Amen.

Page 32: Eerste communieviering 2011

Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij Uw Naam.Uw Rijk kome, Uw Wil geschiede op aarde als in de hemel.Geef ons heden ons dagelijks brooden vergeef ons onze schulden,gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.En leid ons niet in bekoring, maar verlos ons van het kwade.Amen.

Page 33: Eerste communieviering 2011

Geef de vrede door!

Page 34: Eerste communieviering 2011
Page 35: Eerste communieviering 2011

dag Jezus ik ben zo blij

Aan de tafel van de Heerging mijn hartje snel te keerIk was wel een beetje bangmaar dat duurde niet meer langEn nu roep ik het keihardDan kwam Jezus in mijn hart   

Page 36: Eerste communieviering 2011

Dag Jezus, dag vriend van mijHet is een fijne dag vandaagDag Jezus, Ik ben zo blijWant je ziet me heel erg graag Waar ik nu ook ga of staJezus is er bij hoera !Ook al loopt het soms wat foutWeet dat hij toch van me houdtJezus zorgt heel goed voor mijIn een duizend …. is Hij

Page 37: Eerste communieviering 2011

Dag Jezus, dag vriend van mijHet is een fijne dag vandaagDag Jezus, ik ben zo blijwant je ziet me heel erg graag Dag Jezus, dag vriend van mijHet is een fijne dag vandaagDag Jezus, ik ben zo blijwant je ziet me heel erg graag Hoera !

Page 38: Eerste communieviering 2011

Slotgebed Goede God, Wij danken U dat wij hier samen konden zijnals uw kinderen, als vrienden van Jezus.Doe ons iedere dag meer begrijpen wat de liefde van God,wat de goede Geest van Jezus is.Leer ons die liefde en die goede Geest tonendoor te delen met wie ons omringen.Dit vragen wij door Christus Jezus, ons voorbeeld voor elke dag. Amen.

Page 39: Eerste communieviering 2011

Een duim voor jou, een duim voor mijeen duim voor Jezus er nog bij!Hij is nu heel diep in mijn hart.Ik dank voor deze nieuwe start! 

We vierden feest dicht bij de Heer.We werden vrienden, meer en meer.Met alle mensen hier tesaamdoen we nu verder in Zijn naam!

Page 40: Eerste communieviering 2011

Een duim voor jou, een duim voor mijeen duim voor Jezus er nog bij!Hij is nu heel diep in mijn hart.Ik dank voor deze nieuwe start! 

Dag goede God, we vonden 't fijnom hier zo dicht bij Jou te zijn!Jij geeft ons kracht en steeds weer moed.Jij blijft de beste vriend, voorgoed!

Page 41: Eerste communieviering 2011

Een duim voor jou, een duim voor mijeen duim voor Jezus er nog bij!Hij is nu heel diep in mijn hart.Ik dank voor deze nieuwe start! 

We voelen ons heel erg tevreewant Jezus gaat nu met ons mee!We tov'ren onze breedste lach;bedankt voor zo'n kei-toffe dag!

Page 42: Eerste communieviering 2011