ECI Magazine September/Oktober 2015

20
ETEN EXPO THEATER POP & DRINKEN CURSUS FILM www.ecicultuurfabriek.nl | ECI 13 | 6041 MA Roermond +31 (0)475 - 31 71 71 | [email protected] september/oktober Het complete programma jaargang 4 // 2015 Zaterdag 26 september 2015 20:00 Bastiaan Ragas

description

 

Transcript of ECI Magazine September/Oktober 2015

Page 1: ECI Magazine September/Oktober 2015

ETEN EXPO THEATER POP& DRINKEN CURSUS FILM

www.ecicultuurfabriek.nl | ECI 13 | 6041 MA Roermond +31 (0)475 - 31 71 71 | [email protected]

september/oktober Het complete programma jaargang 4 // 2015

Zaterdag 26 september 2015 20:00

Bastiaan Ragas

Page 2: ECI Magazine September/Oktober 2015

CHUCK “KOOR”

HARGROVE

BLACK GOLD…

AND MORE13 SEPTEMBER – 13 DECEMBER

TIJDENS OPROER OP 12 EN 13 SEPTEMBER IS

CHUCK “KOOR” HARGROVE LIVE AAN HET WERK TE ZIEN IN

DE ROERMONDSE BINNENSTAD

Willem II Singel 59, Roermond0475 331985www.dzdart.nl facebook.com/DZDArtGallery

PSW Werk ondersteunt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het vinden enbehouden van een baan.

We hebben een samenwerkingsovereenkomst met ECI Cultuurfabriek en voerenwerkzaamheden uit in enrondom het gebouw.

www.pswwerk.nl06 22 44 87 24twitter.com/PSW_Werk

Onze passie kent geen beperkingen

Scheidingsweg 55 • 0475-310046

• glasbewassing

• telescopische glasbewassing

• vloeronderhoud/ tapijtreiniging

• reguliere schoonmaak

• bouwopleveringen

• gevelreiniging

• reiniging van kozijnen

• reiniging van beplatingen

• dieptereiniging van keukens

• dieptereiniging van sanitair

meer info: www.schoonmaakbedrijfl utgens.nl

Page 3: ECI Magazine September/Oktober 2015

TIJD EN RUIMTE //V.A. 13/09 JODYMOON //09/10

INHOUD

MEET ME IN VENICE //V.A. 27/08OPERA 2.0 //23/09

Theater overzicht P 4

OpRoer P 7

Film overzicht P 8

Expo P 10

Pop overzicht P 12

Cursus P 14

Sales P 17

Page 4: ECI Magazine September/Oktober 2015

THEATER

Het cabarettheater ‘Zij is de baas!’ combineert onvergetelijk mooie hits met heerlijk botte grappen van de hand van schrijfster Marjolein Beumer, bekend van de filmhit ‘Soof’. De ingrediënten zijn liefde, ambitie, leeftijd, seks en veel gestuntel, dus hebben de lachers onder de toeschouwers al bij voorbaat een goede voorstellingskeuze gemaakt.Bas en zijn vriendin zijn mega-ambitieus en perfect op elkaar ingespeeld. Totdat hij ontslagen wordt, juist op het moment dat haar ster rijzende is. Hoe aantrekkelijk is een man feitelijk wanneer hij alleen nog hele dagen op de bank vertoeft? En is haar gejaag naar succes eigenlijk wel zo sexy? Maar dan valt hij als een blok voor een sterke oudere vrouw en zijn de rapen gaar. Ze is niet alleen ‘ietwat ouder’; er is nog een probleem. Maar dat ontdekt hij pas later...

23sept

OPERA 2.0 - Met El Rey - Sef Thissen 20.00 u.

26sept

Bastiaan Ragas - Zij is de baas 20.00 u.

01okt

Tim Knol - Lost & Found 20.00 u.

04okt

De toren van geluid - Pim & Pom 15.00 u.

08okt

Crins & Jeroen - Stralst 20.00 u.

10okt

Merals Harem - Ochtendzee 20.00 u.

19okt

Youp van ‘t Hek - Licht 20.00 u.

23okt

Tangerine - In Stereo 20.00 u.

Try-out

Try-out

Try-out

Try-outUitverkocht

Reprise

Bastiaan Ragas - Zij is de Baas! (Try-out)Zaterdag 26 september 2015, 20.00 uur

4

Page 5: ECI Magazine September/Oktober 2015

OPERA 2.0Woensdag 23 september 2015, 20.00 uur

Aria’s, duetten en instrumentale werken uit diverse bekende opera’s (o.a. Verdi, Bellini, Mozart, Bizet en Puccini), gevat in een hedendaags verhaal. Dit verhaal is gebaseerd op de spraakmakende gebeurtenissen rondom politicus Jos van Rey. De voorstelling, uitgevoerd en geproduceerd door een volledig

Limburgse cast, laat zien dat de emoties uit opera’s van alle tijden zijn.

OPERA 2.0 bestaat uit Fenna Ograjensek (sopraan), Sef Thissen (bariton), Suzan Seegers (verteller) en Frans Pollux (verhaal)

THEATER

5

Page 6: ECI Magazine September/Oktober 2015

uituiMAGAZINE 077 851 1745 - 06 3449 2511 - [email protected]

Alle (culturele) activiteiten en evenementen in Noord- en Midden-Limburg en veel(weggeef)acties via Facebook

uitinmagazine.nl

Bent u op zoek naar iets of heeft u wat te koop?

Plaats een

sjnabbeltjeElke maand zien meer dan 40.000 bezoekers

uit de regio uw advertentie!

www.sjnabbeltjes.nl www.opROER.eu

201511/12 sept.

OPENING CULTUREELSEIZOEN ZATERDAG 12 SEPTEMBER

AFSLUTING INECI CULTUURFABRIEK

Mo JonesBig Band

Page 7: ECI Magazine September/Oktober 2015

www.opROER.eu

201511/12 sept.

OPENING CULTUREELSEIZOEN ZATERDAG 12 SEPTEMBER

AFSLUTING INECI CULTUURFABRIEK

Mo JonesBig Band

Page 8: ECI Magazine September/Oktober 2015

FILM

Liza (Roberta Petzoldt) is een jonge vrouw die naar Venetië afreist om daar haar Italiaanse vader Mauro (Beppe Costa) te zien. Hij heeft zijn dochter sinds zij drie jaar oud was niet meer gezien, omdat hij toen van haar moeder scheidde. Sindsdien reist hij de wereld over als muzikant. Wanneer Liza in Venetië aankomt blijkt haar vader meer in petto te hebben dan alleen een verblijf in deze sfeervolle stad. Mauro neemt

haar mee op een muzikale reis langs de Oriënt Express route, die zal eindigen in Istanbul. Vader en dochter blijken tijdens de reis meer overeenkomsten te hebben dan ze dachten en hun band wordt met elke kilometer die ze reizen sterker. Wanneer ze in Turkije aankomen, ontdekt Liza waarom haar vader na al die tijd contact met haar zocht.

vanaf 27 aug. 2 weken

Israël, begin jaren ’90. De Palestijns-Israëlische Eyad is toegelaten tot een prestigieuze kostschool in Jeruzalem. Eenmaal daar blijkt hij veel moeite te hebben met de andere taal en cultuur. Ondanks deze hindernissen ontstaat er een hechte vriendschap met klasgenoot Jonathan en wordt hij verliefd op de Joodse Naomi. Om echter als een gelijke in zijn nieuwe leefomgeving te worden beschouwd, zal Eyad een persoonlijk offer moeten maken. Hij staat voor een moeilijke keuze, een kruispunt in zijn leven.

vanaf 28 aug. 2 weken

Doug (David Tennant) en Abi (Rosamund Pike) zijn twee normale ouders met drie charmante, maar zeer excentrieke kinderen. Wanneer het hen even te veel wordt, besluiten ze hun kinderen mee te nemen naar Schotland voor een grote familiebijeenkomst en om Doug’s maffe vader Gordie (Billy Connolly) te bezoeken. Wat een vakantie van verzoening moest zijn, verandert al snel in een vakantie vol vetes, misverstanden en gekneusde ego’s.

vanaf 27 aug. 2 weken

Dancing Arabs

What we did on our Holiday

Meet me in Venice

8

Page 9: ECI Magazine September/Oktober 2015

FILM

What we did on our Holiday

Belle is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Dido Elizabeth Belle (Gugu Mbatha- Raw) dat zich afspeelt in het Engeland van de 18e eeuw. Zij was de bastaarddochter van een slavin en een hooggeplaatste marineofficier en wordt opgevoed door haar aristocratische oom (Tom Wilkinson), die één van de hoogste rechters van Engeland was. Samen met haar grote liefde John Davinier (Sam Reid) weet

ze haar oom te bewegen om de eerste stappen te zetten richting afschaffing van de slavernij. De gerenommeerde Britse cast bestaat verder uit onder andere: Emily Watson (The Book Thief, Gosford Park), Penelope Wilton bekend van Downtown Abbey en Tom Felton die de rol als Draco Malfoy speelde in de Harry Potter-reeks.

vanaf 17 sept. 2 weken

Door de aanhoudende economische crisis moet een kleine textielfabriek haar poorten sluiten. De drie generaties vrouwen die afhankelijk zijn van dit familiebedrijf moeten, om hun schulden te betalen, hun huizen verkopen en verhuizen naar het platteland. Een zware klap en een grote verandering in het leven van de vrouwen. Om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien, bewerken ze een

eigen stukje grond om voedsel te produceren. Geleidelijk aan ontdekken ze dat deze nieuwe levensstijl ook zo zijn charme heeft. Onverwachte ontmoetingen en de vriendelijke rust van het platteland leren hen opnieuw te vertrouwen op hun eigen kracht. Het plezier in het leven keert terug.

vanaf 24 sept. 2 weken

Het Franse platteland, begin 20e eeuw. Célestine, geroemd vanwege haar schoonheid, is een jong kamermeisje uit Parijs dat net in dienst getreden is bij de familie Lanlaire. Ze moet niet alleen de avances van Meneer ontwijken maar wordt ook geconfronteerd met de zeer strenge Mevrouw Lanlaire die het huishouden met ijzeren hand regeert. Dan ontmoet Célestine Joseph, de mysterieuze tuinman van het domein, die haar mateloos fascineert. Van regisseur Benoît Jacquot (Farewell, My Queen) met in de hoofdrol Léa Seydoux (La vie d’Adele), gebaseerd op het gelijknamige boek van Octave Mirbeau. Eerder verfilmd door Jean Renoir (1946) en Luis Buñuel (1964).

vanaf 24 sept. 2 weken

In grazia di Dio

Journal d’une femme de chambre

Belle

9

Page 10: ECI Magazine September/Oktober 2015

EXPO

‘Double Faced’Double Faced? Ja, dubbele gezichten! We zijn allemaal verschillende gezichten of personen: je bent kind, moeder, leerling, zus, broer, voetballer, fotograaf. Maar je bent ook wel eens iets wat niet zo snel zichtbaar is. Iets wat alleen jij weet! Of wat je alleen deelt met je beste vriend(in). Het is je dubbele gezicht – je verborgen gezicht, je heimelijke gezicht, je stiekeme gezicht. De expositie Double Faced is een samenwerking tussen kunstenaars en schrijvers. Vijf kunstenaars en twee schrijvers laten zien wat zij zien en reageren op elkaar.

Wie dat zijn? Fotograaf Pepeyn Langedijk, kunstschilder Tamara Muller, schrijver Renate Dorrestein, beeldhouwer Annabelle Schatteman, schrijver Karin Giphart, installatiekunstenaar Efrat Zehavi en schilder Suzanne van Soest.

De expo is tot en met zondag 6 september gratis te bezoeken

10

Page 11: ECI Magazine September/Oktober 2015

EXPO

TIJD EN RUIMTE De aanleiding voor de expositie van Marcel van Hoef is zijn 25 jarig jubileum als kunstenaar. ECI Cultuurfabriek organiseert van 13 september tot 29 november een grote overzichtsexpositie van deze schilder. Er zullen 30 schilderijen uit de periode van 1989 tot en met 2015 getoond worden.

Daarnaast is de ECI voor deze expositie een bijzondere samenwerking aangegaan met de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht (Hogeschool Zuyd). Drie 3e jaars studenten van de afdeling Visuele Communicatie hebben in het atelier van Marcel van Hoef gedurende een lange periode het ontstaansproces van idee tot eindresultaat gefilmd. Het eindresultaat is een film die middels diverse projecties zal worden vertoond in de expositieruimte.

Curator van de expositie is Ridsert Hoekstra, voormalig directeur van het Stedelijk Museum Roermond.

Dominique VleeshouwersOp 17 oktober zal de talentvolle percussionist Dominique Vleeshouwers (winnaar Internationale TROMP Percussion

Concours 2015, pers-, publieks-, en juryprijs) een concert in de expositieruimte geven waarbij hij muziek zal spelen bij enkele schilderijen van Van Hoef. Meer informatie hierover en kaartverkoop via www.ecicultuurfabriek.nl

BoekTer gelegenheid van deze expositie is bij uitgeverij Lecturis een monografie over het werk van Marcel van Hoef verschenen. Het fraai vormgegeven boek met de titel ‘Tijd en ruimte’ is vanaf heden te koop bij Lecturis (webwinkel) en bij de ECI. Het boek is verkrijgbaar voor €25,- t/m 30 november, daarna bedraagt de prijs € 32,50. In het boek treft u teksten aan van o.a. Job Smeets (designer) en Emily Ansenk (directeur Kunsthal Rotterdam).

De opening vindt plaats op zondag 13 september om 15.00 uur en de expositie duurt t/m 29 november. Dagelijks gratis te bezoeken. Maandag t/m zaterdag 10.30 – 20.30 uur, zondag 10.30 – 19.00 uur.

11

Page 12: ECI Magazine September/Oktober 2015

Rowwen HèzeRowwen Hèze is een Limburgse dialectband uit America. De muziek heeft folk-invloeden, zoals Tex-Mex en Polka en variërend tot aan gevoelige ballads.

Ze begonnen als een Engelstalig bandje in de Peel, maar zijn – inmiddels dertig jaar verder – uitgegroeid tot één van de grote acts in de Nederlandse Popmuziek. In 1985 is de band opgericht en zijn de eerste singles verschenen. In 1992 beleefde de band een landelijke doorbraak met optredens op Pinkpop en de Amsterdamse Uitmarkt. Beide concerten werden live op TV uitgezonden. Sindsdien speelde Rowwen Hèze meerdere malen op Pinkpop, maar ook op andere grote festivals, zoals Lowlands, Parkpop (Den Haag) en het Deense Roskilde. Verder trad de band op met het Metropole Orkest (1996) en verzorgde de opening van het Holland Festival (1998). Legendarisch zijn ook de samenwerking met Los Lobos in het programma PardisoLife! (1999), het optreden als support act van The Rolling Stones tijdens de Bridges to Babylon-tour (Landgraaf, 1999) en de uitverkochte concerten bij de afsluiting van de viering van het twintig jarig bestaan van de band in de Heineken

Music Hall in Amsterdam (2006). Bij de verschillende edities van de Vrienden van Amstel Live is Rowwen Hèze ook veelvuldig te vinden. Daarnaast hebben ze op Concert at Sea (2010) gestaan, Stilteconcerten in de Peel (uniek project in 2011) en hebben ze de opening van de Floriade in 2012 met Chantal Janzen verzorgd met het speciaal geschreven nummer Deze Daag. In 2013 heeft de band de filmmuziek gemaakt voor de bioscoopfilm Hemel op Aarde van regisseur Pieter Kuijpers. Dit heeft een nominatie opgeleverd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Muziek. Jaarlijks zijn er de Slotconcerten – de afsluiting van de poptour aan het einde van het seizoen – waarvoor fans vanuit het hele land naar het Limburgse America afreizen. Verder wisselt de band optredens in de feesttenten af met theatervoorstellingen en het spelen in Clubs. (bron: www.rowwenheze.nl )

POP

12

Page 13: ECI Magazine September/Oktober 2015

Jodymoon vrijdag 9 oktober 2015 Jodymoon won in 2008 de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland. De band trad op in onder meer Canada, Engeland en Italië en speelde als voorprogramma van onder andere Joan Armatrading, Damien Jurado en Tom McRae. Het vorige album ‘The Life You Never Planned On’ (2012) kreeg lovende recensies. Zo schreef Musicmaker “Maar bovenal is er die stem, die sterk doet denken aan Joni Mitchell en een groter compliment is wat mij betreft nauwelijks mogelijk” (*****).

Het album werd ook in Duitsland uitgebracht en leverde Jodymoon

een uitgebreide tour op. Op 27 februari 2015 verscheen het vijfde album ‘All Is Waiting’ waarin er een hoofdrol is weggelegd voor akoestische en slide-gitaren, dit keer prominent aangevuld met het intieme geluid van de upright piano. En natuurlijk zijn daar nog de strijkers: Marie-José Didderen (cello) en Wim Spaepen (viool). In de arrangementen wilde multi-instrumentalist Johan Smeets dit keer de grenzen verkennen van heel intiem naar heel groot, om zo bijna op een orkestraal niveau te komen (907 Steps, There’s A Fire).

POP

EVENEMENT TIJD GENRE

04sept

Tropical12+ 20.00 u. Jeugd

19sept

Supertrap (tribute voor Supertramp) 20.00 u. Cover

20sept

Soundful Sunday 15.00 u. Jamsessie

02okt

Probz / Fresku 21.00 u. Hip-Hop

03okt

Tropical12+ 20.00 u. Jeugd

04okt

Popronde 14.00 u. Bandwedstrijd

09okt

JodyMoon - Theaterconcert 20.00 u. Pop-jazz

10okt

OpDreef 18+ 23.00 u. Dance

22okt

Rowwen Hèze 20.00 u. Limburgs

30okt

Tropical12+ 20.00 u. Jeugd

31okt

Nu of Nooit 2016 20.00 u. Bandwedstrijd

13

Page 14: ECI Magazine September/Oktober 2015

Cursus MuziekWil je ervaren hoe leuk het is om zelf muziek te kunnen maken? Wil je meer plezier uit je instrument halen? En je talent verder ontwikkelen?

Wij bieden korte en langlopende cursussen, voor jong en oud, van beginner tot professional, alleen of in groepsverband. Passie en ervaring staan centraal in onze lessen en op ieder vakgebied hebben wij een specialist in huis om jou te inspireren. Meer weten? Kijk op onze website bij Educatie.

BeeldendSchuilt er in jou een beeldhouwer, een glazenier, een tekentalent, een fotograaf, maak je graag sieraden of werk je graag met klei? Zelfs een combinatie van dit alles is mogelijk.

ECI Cultuurfabriek heeft een zeer uitgebreid aanbod in beeldende cursussen, voor jong tot oud.

Nieuw voor volwassenen: onze combicursussen, onder de naam: “tipje van de sluier....”Een drietal nieuwe multidisciplinaire cursussen waarbinnen kennis gemaakt wordt met drie verschillende disciplines.Nieuwsgierig geworden? Kijk op onze website bij Educatie.

14

Page 15: ECI Magazine September/Oktober 2015

Cursus DansKom en maak kennis met onze vernieuwde dansopleiding.

Dansschool ECI The Movement, onder leiding van Soraya Groznik, biedt lessen in Jazz, Modern, Hiphop/dancehall, Kinderdans, Breakdance en Kleuterdans. Tijdens de lessen gaat het om het beheren van de stijl, inleving, (basis)techniek, uitstraling en natuurlijk plezier met elkaar. Het

contact met jezelf, de groep en het publiek staat centraal. Twee keer per jaar geven de cursisten een spectaculaire voorstelling in het ECI theater. Meer weten? Kijk op onze website bij Educatie.

15

Page 16: ECI Magazine September/Oktober 2015

sfeerimpressie Soul Market 19 juli

16

Page 17: ECI Magazine September/Oktober 2015

SalesEen training of vergadering in een inspirerende omgeving? U geeft uw bijeenkomst een andere dimensie door uw gasten uit te nodigen in ECI Cultuurfabriek. Alle (vergader)lokalen hebben een robuuste en industriële uitstraling. Vergaderen is mogelijk vanaf 6 personen, eventueel in combinatie met catering, een (culturele) workshop of activiteit. Met meer dan dan 15 verschillende vergaderlokalen en -zalen biedt ECI Cultuurfabriek volop mogelijkheden voor alle soorten vergaderingen, seminars, trainingen en congressen, tegen aantrekkelijke tarieven. Meer weten? Neem contact op met [email protected]

17

Page 18: ECI Magazine September/Oktober 2015

Wij Bedanken ONZE founding members

Thibor B.V.

Postbus 218 6040 AE Roermond

Zuidhoven 3 / 6042 PB Roermond

T. 0475 – 32 66 41 / F. 0475 – 32 31 91

www.thibor.nl - E-mail [email protected]

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag 8:00 u tot 17:00 uur.

Zaterdag en zondag gesloten.

Lindeboom is het bier van Hier. Van Limburg, van Neer, van alle cafés, restaurants, verenigingen en evenementen die met trots Lindeboom schenken of tappen. Lindeboom is ook het bier van thuis, van samen genieten met familie en

vrienden. Het is bier zonder opsmuk, maar met smaak, eigenheid en karakter. Een bier recht uit het hart van Limburg. Waar het ook gedronken wordt, Lindeboom is altijd ’t Bier van Hier!

‘T gevoel van hier

www.lindeboom.nlMet trots voor u gebrouwenGeen 18, geen alcohol

More than a rock. It’s a natural choice.

www.rockwool.nl

Kort bie de luuj

Page 19: ECI Magazine September/Oktober 2015

Ook in dit Magazineadverteren? dat kan!Neem contact op met Désiré [email protected]

colofon RealisatieECI Cultuurfabriek en NV Uitgeverij Smit van 1876, Postbus 612, 5900 AP Venlo, [email protected]

Bladmanagement & Acquisitie AM-Creation , Désiré Mureau, 06-34492511, [email protected]. AM-Creation is onderdeel van NV Uitgeverij Smit van 1876

RedactieECI CultuurfabriekNoortje Heijnen [email protected] [email protected]

ECI fotografenMargriet CloudtCord BeckmanHarald DülksSharik Derksen

Vormgeving en illustratiesGideon Fraipont

DrukNV Uitgeverij Smit van 1876

Oplage5.000

VerspreidingGratis verkrijgbaar op ruim 400 punten in Midden- en Noord-Limburg. O.m. theaters, muziekpodia, musea, galeries, bibliotheken en VVV-kantoren.

Wijzigingen en zetfouten voorbehouden. De uitgever heeft ernaar gestreefd auteurs- en beeldrechten te regelen volgens de wettelijke bepalingen. Wie meent alsnog zekere rechten te kunnen doen gelden, wordt verzocht zich tot de uitgever te wenden. Niets uit deze publicatie mag worden vermenigvuldigd en/of openbaargemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke wijze ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Concept ontwerp © Familie Fraipont - geboren ontwerpers

met dank aan

Nieuw gratis evenement in de ECI Cultuurfabriek

Goed nieuws, na het succes van de eerste Soul Market op 19 juli jl. heeft het team van FeelGood Market Eindhoven en ECI cultuurfabriek besloten een tweede editie te organiseren en wel op zondag 4 oktober a.s. De Soul Market is een bruisend lifestyle-evenement vol duurzame, handgemaakte, originele en inspirerende (streek)- producten. Meestal aangeboden door de maker zelf. Lekkere ( bio) hapjes, drankjes, workshops en goede live muziek.Soul Market gaat over ontmoeten van fijne mensen, mooie eerlijke producten, een goede sfeer en veel inspiratie. Een lekker dagje uit voor het hele gezin.Je kunt er shoppen, workshops volgen, gemasseerd worden, gezondheidsadviezen krijgen, hapjes proeven, genieten van ( dans)acts, live- muziek en relaxen op het terras. En omdat we weten dat als de kinderen blij zijn hun ouders extra kunnen genieten, zijn er met name veel activiteiten voor kinderen. :-)

Dus zet het alvast in je agenda! Soul Market II op zondag 4 oktober 2015.

Alvast een kijkje nemen naar wat je kunt verwachten? Dat kan op:https://www.facebook.com/FeelgoodMarketwww.feelgoodmarket.nl

Zelf meedoen? Mail ons naar : [email protected]

19

Page 20: ECI Magazine September/Oktober 2015

Wil je gratiskaartjes krijgen? Like dan onze Facebook pagina.

www.uitinmagazine.nlKIJK VOOR MEER INFORMATIE OP

WWW.BEELDENMAGAZINE.NL

WILT U EENABONNEMENT OP

BEELDENMAGAZINE?

VOORUZELFOF ALS

CADEAU?