1
KNVB-Beker: GA Eagles-FC Twente Na afloop van het laat- ste KNVB-bekerduel PSV-FC Utrecht in de 2e ronde is er in Eind- hoven geloot voor de volgende ronde. Door de winst van GA Ea- gles op Feyenoord (2- 0) en van PEC Zwolle op FC Oss (3-2) gingen beide ploegen mee ‘in de koker’. GA Eagles mag het in de 3e ronde, opnieuw thuis, opnemen tegen FC Twente. PEC Zwolle werd gekoppeld aan Topklasser HHC Har- denberg. De Harden- bergers verrasten in de 2e ronde RKC Waalwijk (1-0). FC Twente won eenvoudig bij Achil- les’29 (1-3). Wesepe niet effectief genoeg In Deventer verloor Wesepe zondag van Sportclub Deven- ter met 2-0. Hierdoor wist de thuisploeg in 5H zijn koppositie te verstevigen. Toch zag Wesepe-trainer Dave Kok zijn ploeg de eer- ste helft goed spelen: ‘We kregen vijf opge- legde kansen, maar net als voorgaande weken gingen die er niet in.’ ‘De eerste helft had Sportclub Deventer het meeste balbezit, terwijl wij de beste kansen hadden. De tweede helft was dit juist an- dersom. Sportclub De- venter is individueel beter, maar ik vind ons als team sterker.’ Toch gaf de individu- ele kwaliteit van onder andere Elvis Selimovic (1-0) de doorslag. De Wesepenaren keken door een eigen goal in de rust tegen een 2-0 achterstand aan. Kok, zelf afkomstig uit Deventer, is met één overwinning uit vier duels toch positief over de ontwikkeling van zijn groep. ‘We nemen meer initiatief in bal- bezit dit seizoen. Het veldspel is beter. Dat stemt tevreden, maar voetbal draait natuur- lijk wel om doelpunten maken, daarin vallen de punten te halen.’ Komende zondag gaat Wesepe het thuis opne- men tegen Wissel. WEEKBLAD SALLAND 1 oktober 2014 pagina VV voor Rohda raakt koppositie kwijt in Huissen Rohda Raalte verloor zon- dag voor het eerst dit sei- zoen in de Hoofdklasse C. In Huissen werd met 2-1 verloren van RKHVV. De Huissenaren hadden voor- afgaand alleen het eerste competitieduel gewonnen en wisten nu de Raaltena- ren de koppositie afhandig te maken. Bij rust was de stand op sportpark De Blauwen- burcht in Huissen nog 0-0. Beide ploegen hadden in de eerste helft één goede kans gehad. Rohda-middenvel- der Harmens schoot na een dik halfuur spelen op RKH- VV-doelman Hemink. Even daarvoor had de thuisploeg via Keverly Albertus zijn schot ‘gekraakt’ zien wor- den. Na rust schoot de thuisploeg een keer op de vuisten van Rohda-doelman Tepperik, maar wist men even later in 70e minuut toch de score te openen (1-0). Rohda had daarvoor met verschillende mogelijkheden ook de score kunnen openen. Hettinga, Sahbaz en Klijn Velderman wisten echter het net niet te vinden. Jelmer Goedhart wist het doel wel te vinden uit een vrije trap (1-0). Niet veel later verdubbelde RK- HVV zelfs de score middels een lage schuiver van Omar Nejjari (2-0). De aansluitingstreffer in de 89e minuut van Sahbaz (2- 1, en zijn zevende competi- tietreffer) was vervolgens te laat om nog met een puntje naar huis te gaan. De ploeg van trainer Martin Drent kende na drie overwinnin- gen nu een nederlaag. Middenvelder Jesper Har- mens na afloop: ‘RKHVV had zich duidelijk op ons ingesteld. Onze aanvallende backs en spits Sahbaz wil- den ze neutraliseren. Toch kwamen we er nog een paar keer gevaarlijk door in de eerste helft. De tweede helft kregen we goede kansen en speelde zich veelal af op de helft van RKHVV. Een vrije trap en een counter doen ons uiteindelijk de das om. Na de 2-1 van Sahbaz had ik nog het gevoel dat we gelijk hadden kunnen maken. Die goal kwam er helaas niet, dit was niet nodig geweest. Het oogde af en toe wat loom. De scherpte van de eerste we- ken ontbrak vandaag.’ Komende zondag speelt Rohda Raalte thuis tegen de nieuwe koploper Juliana’31 uit Malden. Foto: Fons Sluiter Lemele op jacht naar de koppositie in 4D Een 1-2 overwinning afge- lopen zaterdag op Zuid Es- chmarke houdt Lemele in 4D op de bovenste plekken. De ploeg van trainer Klaas Mijnheer won door twee goals van Remon Kleinlug- tenbeld. ‘Het was af en toe wat gemakzuchtig. Zij heb- ben al veel tegengoals gekre- gen deze competitie. Voor ons viel het nog tegen om een ruime overwinning te boeken, het tempo was voor- al te laag’, aldus de doelpun- tenmaker aan blauw-witte zijde. Zuid Eschmarke verloor vo- rige week met liefst 10-0 van SVVN. De Enschedeërs wil- den zaterdag in ieder geval een afstraffing voorkomen. ‘Ik maakte in de 20e minuut de 0-1 en in de 75e minuut de 0-2. Vervolgens kwamen zij op het einde nog even terug tot 1-2, maar echt grote kan- sen op de gelijkmaker hebben zij niet meer gehad.’ Het doel- punt bij de thuisploeg werd overigens gemaakt door Lars Willekes. Kleinlugtenbeld, in de jeugd vooral spelend als midden- velder, heeft zijn draai als aanvaller dit seizoen met vier doelpunten alweer goed gevonden. ‘Ronald Lam- merink kopt, naast mij in de spits, vaak de ballen door. Ik beweeg daar omheen; een prima rol.’ Lemele kende vorig seizoen een uitstekend seizoen door zich te kwalificeren voor de nacompetitie. Deze liep net niet op promotie uit. Dit seizoen staan de Lemelers na vier wedstrijden op tien punten. Twee punten achter koploper Avereest. ‘We zijn dicht bij de koppositie in onze klasse, komende week wacht DRC’12. Deze ploeg schat ik hoger in dan Zuid Eschmar- ke. Meestal komt een hoger niveau van de tegenstander ons eigen niveau ook ten goe- de’, besluit Kleinlugtenbeld. Foto: Archief SallandVoetbal UITSLAGEN 27 EN 28 SEPTEMBER: Zaterdag 4D: Zuid-Eschmarke-Lemele 1-2 Zondag Hoofdklasse: RKHVV-Rohda Raalte 2-1 Zondag 1E: Heino-Longa’30 3-2 Zondag 2J: Stevo-Wijhe’92 1-1 Helios-Lemelerveld 3-0 Overwetering-Tubantia 0-1 Zondag 3B: Heeten-Colmschate’33 0-2 Zondag 4H: Holten-Haarle 1-2 Broekland-Ulu Spor 3-0 Zondag 5A: La Premiere-Mariënheem 1-1 Langeveen-SDOL 0-3 Hoonhorst-Vilsteren 5-0 Heracles AVC-Nieuw Heeten 2-2 Raalte-Bornerbroek 1-3 Zondag 5H: SP Deventer-Wesepe 2-0 Lettele-Cupa 5-2 PROGRAMMA 4 EN 5 OKTOBER: Zaterdag 4D: Lemele-DRC’12 Zondag Hoofdklasse: Rohda Raalte-Juliana’31 Zondag 1E: Concordia Wehl-Heino Zondag 2J: Wijhe’92-Voorwaarts Twello Lemelerveld-Overwetering Zondag 3B: Vaassen-Heeten Zondag 4H: Diepenveen-Haarle ABS-Broekland Zondag 5A: SDOL-Raalte Langeveen-Hoonhorst Nieuw Heeten-La Premiere Mariënheem is vrij Zondag 5H: Wesepe-Wissel Twello-Lettele Kijk voor meer nieuws op SallandVoetbal.nl NIEUW IN RAALTE Uitgebreid assortiment kleding, sneakers en voetbalschoenen Herenstraat 30, 8102 CP Raalte, 0572-726921

Transcript of Eagles-FC Twente Rohda raakt koppositie kwijt in Huissen · 2e ronde RKC Waalwijk (1-0). FC Twente...

Page 1: Eagles-FC Twente Rohda raakt koppositie kwijt in Huissen · 2e ronde RKC Waalwijk (1-0). FC Twente won eenvoudig bij Achil-les’29 (1-3). Wesepe niet effectief genoeg In Deventer

KNVB-Beker: GA Eagles-FC Twente

Na afloop van het laat-ste KNVB-bekerduel PSV-FC Utrecht in de 2e ronde is er in Eind-hoven geloot voor de volgende ronde. Door de winst van GA Ea-gles op Feyenoord (2-0) en van PEC Zwolle op FC Oss (3-2) gingen beide ploegen mee ‘in de koker’.

GA Eagles mag het in de 3e ronde, opnieuw thuis, opnemen tegen FC Twente. PEC Zwolle werd gekoppeld aan Topklasser HHC Har-denberg. De Harden-bergers verrasten in de 2e ronde RKC Waalwijk (1-0). FC Twente won eenvoudig bij Achil-les’29 (1-3).

Wesepe niet effectief genoeg

In Deventer verloor Wesepe zondag van Sportclub Deven-ter met 2-0. Hierdoor wist de thuisploeg in 5H zijn koppositie te verstevigen. Toch zag Wesepe-trainer Dave Kok zijn ploeg de eer-ste helft goed spelen: ‘We kregen vijf opge-legde kansen, maar net als voorgaande weken gingen die er niet in.’

‘De eerste helft had Sportclub Deventer het meeste balbezit, terwijl wij de beste kansen hadden. De tweede helft was dit juist an-dersom. Sportclub De-venter is individueel beter, maar ik vind ons als team sterker.’

Toch gaf de individu-ele kwaliteit van onder andere Elvis Selimovic (1-0) de doorslag. De Wesepenaren keken door een eigen goal in de rust tegen een 2-0 achterstand aan.

Kok, zelf afkomstig uit Deventer, is met één overwinning uit vier duels toch positief over de ontwikkeling van zijn groep. ‘We nemen meer initiatief in bal-bezit dit seizoen. Het veldspel is beter. Dat stemt tevreden, maar voetbal draait natuur-lijk wel om doelpunten maken, daarin vallen de punten te halen.’

Komende zondag gaat Wesepe het thuis opne-men tegen Wissel.

weekblad salland 1 oktober 2014 pagina VVvoor

Rohda raakt koppositie kwijt in HuissenRohda Raalte verloor zon-dag voor het eerst dit sei-zoen in de Hoofdklasse C. In Huissen werd met 2-1 verloren van RKHVV. De Huissenaren hadden voor-afgaand alleen het eerste competitieduel gewonnen en wisten nu de Raaltena-ren de koppositie afhandig te maken.

Bij rust was de stand op sportpark De Blauwen-burcht in Huissen nog 0-0. Beide ploegen hadden in de eerste helft één goede kans gehad. Rohda-middenvel-der Harmens schoot na een dik halfuur spelen op RKH-VV-doelman Hemink. Even daarvoor had de thuisploeg via Keverly Albertus zijn schot ‘gekraakt’ zien wor-den.Na rust schoot de thuisploeg een keer op de vuisten van Rohda-doelman Tepperik, maar wist men even later in 70e minuut toch de score te openen (1-0). Rohda had

daarvoor met verschillende mogelijkheden ook de score kunnen openen. Hettinga, Sahbaz en Klijn Velderman wisten echter het net niet te vinden. Jelmer Goedhart

wist het doel wel te vinden uit een vrije trap (1-0). Niet veel later verdubbelde RK-HVV zelfs de score middels een lage schuiver van Omar Nejjari (2-0).

De aansluitingstreffer in de 89e minuut van Sahbaz (2-1, en zijn zevende competi-tietreffer) was vervolgens te laat om nog met een puntje naar huis te gaan. De ploeg

van trainer Martin Drent kende na drie overwinnin-gen nu een nederlaag.Middenvelder Jesper Har-mens na afloop: ‘RKHVV had zich duidelijk op ons ingesteld. Onze aanvallende backs en spits Sahbaz wil-den ze neutraliseren. Toch kwamen we er nog een paar keer gevaarlijk door in de eerste helft. De tweede helft kregen we goede kansen en speelde zich veelal af op de helft van RKHVV. Een vrije trap en een counter doen ons uiteindelijk de das om. Na de 2-1 van Sahbaz had ik nog het gevoel dat we gelijk hadden kunnen maken. Die goal kwam er helaas niet, dit was niet nodig geweest. Het oogde af en toe wat loom. De scherpte van de eerste we-ken ontbrak vandaag.’Komende zondag speelt Rohda Raalte thuis tegen de nieuwe koploper Juliana’31 uit Malden.

Lemele op jacht naar de koppositie in 4DEen 1-2 overwinning afge-lopen zaterdag op Zuid Es-chmarke houdt Lemele in 4D op de bovenste plekken. De ploeg van trainer Klaas Mijnheer won door twee goals van Remon Kleinlug-tenbeld. ‘Het was af en toe wat gemakzuchtig. Zij heb-ben al veel tegengoals gekre-gen deze competitie. Voor ons viel het nog tegen om een ruime overwinning te boeken, het tempo was voor-al te laag’, aldus de doelpun-tenmaker aan blauw-witte zijde.

Zuid Eschmarke verloor vo-rige week met liefst 10-0 van SVVN. De Enschedeërs wil-den zaterdag in ieder geval een afstraffing voorkomen. ‘Ik maakte in de 20e minuut de 0-1 en in de 75e minuut de

0-2. Vervolgens kwamen zij op het einde nog even terug tot 1-2, maar echt grote kan-sen op de gelijkmaker hebben

zij niet meer gehad.’ Het doel-punt bij de thuisploeg werd overigens gemaakt door Lars Willekes.

Kleinlugtenbeld, in de jeugd vooral spelend als midden-velder, heeft zijn draai als aanvaller dit seizoen met

vier doelpunten alweer goed gevonden. ‘Ronald Lam-merink kopt, naast mij in de spits, vaak de ballen door. Ik beweeg daar omheen; een prima rol.’Lemele kende vorig seizoen een uitstekend seizoen door zich te kwalificeren voor de nacompetitie. Deze liep net niet op promotie uit. Dit seizoen staan de Lemelers na vier wedstrijden op tien punten. Twee punten achter koploper Avereest. ‘We zijn dicht bij de koppositie in onze klasse, komende week wacht DRC’12. Deze ploeg schat ik hoger in dan Zuid Eschmar-ke. Meestal komt een hoger niveau van de tegenstander ons eigen niveau ook ten goe-de’, besluit Kleinlugtenbeld.

Uitslagen 27 en 28 septembeR:Zaterdag 4D:Zuid-Eschmarke-Lemele 1-2Zondag Hoofdklasse:RKHVV-Rohda Raalte 2-1Zondag 1E:Heino-Longa’30 3-2Zondag 2J:Stevo-Wijhe’92 1-1Helios-Lemelerveld 3-0

Overwetering-Tubantia 0-1Zondag 3B:Heeten-Colmschate’33 0-2Zondag 4H:Holten-Haarle 1-2Broekland-Ulu Spor 3-0Zondag 5A:La Premiere-Mariënheem 1-1Langeveen-SDOL 0-3Hoonhorst-Vilsteren 5-0Heracles AVC-Nieuw Heeten 2-2

Raalte-Bornerbroek 1-3Zondag 5H:SP Deventer-Wesepe 2-0Lettele-Cupa 5-2

pRogRamma 4 en 5 oktobeR:Zaterdag 4D:Lemele-DRC’12Zondag Hoofdklasse:Rohda Raalte-Juliana’31

Zondag 1E:Concordia Wehl-HeinoZondag 2J:Wijhe’92-Voorwaarts TwelloLemelerveld-OverweteringZondag 3B:Vaassen-HeetenZondag 4H:Diepenveen-HaarleABS-Broekland

Zondag 5A:SDOL-RaalteLangeveen-HoonhorstNieuw Heeten-La PremiereMariënheem is vrijZondag 5H:Wesepe-WisselTwello-Lettele