E.2.07-b VERSPANER (CNC) ALLROUND versie okt 2006

2
functie-nr: E.2.07-b versie oktober 2006 1/2 Afdeling: Mechanische afdeling Functienaam: VERSPANER (CNC) ALLROUND Doel van de functie: Het machinaal verspanen van ruw materiaal, teneinde tijdig de juiste onderdelen voor assemblage te kunnen leveren. Plaats in de organisatie: Zie organogram. Omschrijving van de werkzaamheden: Voorbereidende werkzaamheden - Het lezen van de tekeningen, werkorders en planning. - Het aftekenen van de werkstukken. - Het bepalen van het nulpunt. - Het opvragen van de programma’s en deze beoordelen op juistheid en aanpassingen aanbrengen. - Het programmeren voor het draaien en frezen. Uitvoerende werkzaamheden - Het opspannen van werkstukken m.b.v. opspanmiddelen. - Het instellen van het nulpunt. - Het uitvoeren van verspanende bewerkingen, zoals draaien en frezen. - Het uitvoeren van andere bewerkingen zoals boren en tappen. - Het toezien op het verspaningsproces en zonodig in het proces ingrijpen. - Het uitvoeren van metingen m.b.v. meetapparatuur aan de hand van tekeningen. Overige werkzaamheden - Het verzorgen van afvoer van gereed product naar de volgende bewerkingsafdelingen. - Het uitvoeren van dagelijks onderhoud aan de machines. - Het inwerken van nieuwe medewerkers. - In voorkomende gevallen het verrichten van werkzaamheden buiten de eigen afdeling, intern. Omschrijving per kenmerk Kennis Is vereist van: - Lezen van tekeningen. - Het programmeren van CNC draai- en freesbank. - Verspaningstechnieken en verspaningseigenschappen van uiteenlopende materialen. - Verspaningsmachines en hun opspan- en bedieningsmogelijkheden. - Snij- en koelvloeistoffen. - Meet- en stelgereedschappen, zoals schuifmaat, micrometer en ruwheidsmeter. - Veiligheidsvoorschriften. Handvaardigheid Is vereist bij: - Het opspannen van het werkstuk. - Het bedienen van de machines om binnen de aangegeven toleranties te kunnen blijven. - Het hanteren van meetgereedschappen. - Het handmatig slijpen van boren. Samengesteldheid - Werkzaamheden worden uitgevoerd aan de hand van tekeningen, werkorders en planning. - Het betreft zowel kleine als grote series bewerkingen. - Bewaken van het productieproces aan de hand van opgegeven toleranties. - Tussentijdse controlemetingen verrichten.

Transcript of E.2.07-b VERSPANER (CNC) ALLROUND versie okt 2006

Page 1: E.2.07-b VERSPANER (CNC) ALLROUND versie okt 2006

functie-nr: E.2.07-b versie oktober 2006 1/2

Afdeling: Mechanische afdeling Functienaam: VERSPANER (CNC) ALLROUND

Doel van de functie: Het machinaal verspanen van ruw materiaal, teneinde tijdig de juiste onderdelen voor assemblage te kunnen leveren.

Plaats in de organisatie: Zie organogram.

Omschrijving van de werkzaamheden: Voorbereidende werkzaamheden - Het lezen van de tekeningen, werkorders en planning. - Het aftekenen van de werkstukken. - Het bepalen van het nulpunt. - Het opvragen van de programma’s en deze beoordelen op juistheid en aanpassingen aanbrengen. - Het programmeren voor het draaien en frezen. Uitvoerende werkzaamheden - Het opspannen van werkstukken m.b.v. opspanmiddelen. - Het instellen van het nulpunt. - Het uitvoeren van verspanende bewerkingen, zoals draaien en frezen. - Het uitvoeren van andere bewerkingen zoals boren en tappen. - Het toezien op het verspaningsproces en zonodig in het proces ingrijpen. - Het uitvoeren van metingen m.b.v. meetapparatuur aan de hand van tekeningen. Overige werkzaamheden - Het verzorgen van afvoer van gereed product naar de volgende bewerkingsafdelingen. - Het uitvoeren van dagelijks onderhoud aan de machines. - Het inwerken van nieuwe medewerkers. - In voorkomende gevallen het verrichten van werkzaamheden buiten de eigen afdeling, intern. Omschrijving per kenmerk Kennis Is vereist van: - Lezen van tekeningen. - Het programmeren van CNC draai- en freesbank. - Verspaningstechnieken en verspaningseigenschappen van uiteenlopende materialen. - Verspaningsmachines en hun opspan- en bedieningsmogelijkheden. - Snij- en koelvloeistoffen. - Meet- en stelgereedschappen, zoals schuifmaat, micrometer en ruwheidsmeter. - Veiligheidsvoorschriften. Handvaardigheid Is vereist bij: - Het opspannen van het werkstuk. - Het bedienen van de machines om binnen de aangegeven toleranties te kunnen blijven. - Het hanteren van meetgereedschappen. - Het handmatig slijpen van boren. Samengesteldheid - Werkzaamheden worden uitgevoerd aan de hand van tekeningen, werkorders en planning. - Het betreft zowel kleine als grote series bewerkingen. - Bewaken van het productieproces aan de hand van opgegeven toleranties. - Tussentijdse controlemetingen verrichten.

Page 2: E.2.07-b VERSPANER (CNC) ALLROUND versie okt 2006

functie-nr: E.2.07-b versie oktober 2006 2/2

Verantwoordelijkheid

Is verantwoordelijk voor: - Binnen de tolerantiegrenzen bewerken van de werkstukken. - Juist gebruik van machines en gereedschappen. - Onderhoud van machines en gereedschappen. - Afvoer van gereed product. - Het werken op een veilige manier. Contact Er is contact met: - (Meewerkend) Voorman en collega's over de voortgang en/of problemen bij de uitvoering van de

werkzaamheden. - Afdeling Kwaliteitscontrole over problemen in de productie. Uitdrukkingsvaardigheid Is vereist bij: - Dagelijkse communicatie i.v.m. de werkzaamheden, waarbij problemen duidelijk verwoord moeten

worden. Leiding geven - niet van toepassing

Onderneming: Staalkat International BV Aalten

Medewerker: Datum:

Direct leidinggevende: Datum:

MT-lid: Datum: