Dz 20131218

60

Click here to load reader

description

 

Transcript of Dz 20131218

  • ACTUALITEIT ONROEREND GOED AUTOS SPORT KERKELIJK NIEUWS VACATURES

    MIDWEEKEDITIE18 DECEMBER 2013WEEK 51

    U i t g e v e r i j d e b o d e b v I P o s t b u s 2 2 , 4 8 8 0 A A Z u n d e r t I T e l . 0 7 6 5 9 9 8 1 1 1 I w w w . i n t e r n e t b o d e . n l

    O P L A G E : 9 3 0 0T O T A L E O P L A G E Z E E L A N D

    E N W E S T - B R A B A N T : 4 8 0 . 0 0 0

    THUIS IN DE REGIO

    Z U N D E R T S E

    Volg ons via twitter: @ZundertseBode

    LAARHEIDE-GAARDLEERT KIJKENALS INBREKER

    BOURGONDISCHEWINTERWANDELINGWARM ONTVANGEN

    WERNHOUT - De Kerstmarkt Wernhout is een fenomeen. Ook de editie van dit jaar werd meer dan druk bezocht. Dat levert steevast gezellige taferelen op in de ook het voorbije weekeinde weer overvolle tent, waar genoten werd van muziek, een hapje en een drankje. Wernhout is klaar voor het kerstfeest, dat moge duidelijk zijn. FOTO CHARLES LUIJTEN

    DOOR ADDO SPRANGERS

    In het Glazen Huis wordt ingezameld voor 3FM Serious Request. Komende zaterdag vanaf 12.00 uur verzorgt Radio Suc6 FM (101.6 FM) uitzendingen vanuit het pand aan de Molenstraat 128, die door twee grote ramen zullen zijn te volgen. Net als bij 3FM Serious Request is het de bedoeling om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Daarbij doen ook lokale deejays, artiesten, koren en bands een belangrijke duit in het zakje: zo verlenen onder andere DJ Stoffel, Edrie Antonissen, Broodje Kroket, Unanime en June hun medewerking aan het spekta-kel. Wie dat wil kan overigens een eigen bijdrage leveren door het aanvragen van nummers, het kopen van live zendtijd, zelf op te treden of een andere leuke actie. Diverse winkeliers hebben aantrekkelijke

    acties aangekondigd die k 3FM Serious Request ten goede komen. Bovendien staan bij de ondernemers ook overal col-lectebussen waarin kan worden gedo-neerd voor 3FM Serious Request. Op zon-dagmiddag 22 december komt er voor het Glazen Huis een podium te staan waar de diverse artiesten zullen optreden. Boven-dien is er die dag een Aprs Ski Feest dat eveneens g het nodige geld kan opleve-ren. Verder vindt er op zondagmiddag om 18.00 uur een veiling plaats tegenover het Glazen Huis, waar veilingmeester Barry Joosen onder toeziend oog van een notaris bijzondere items aan de man of vrouw zal proberen te brengen.

    VoorproefjeMaar het draait natuurlijk niet allemaal om het Glazen Huis alln. Kunst, cul-tuur, entertainment en deelname van

    verenigingen uit de gemeente zijn zoals gebruikelijk ook dit jaar weer de belang-rijkste pijlers van Winter Wonder Land in Zundert. Verhalenvertellers, straattheater van een geheel in stijl geklede Dickens-groep, een oliebollenkraam, een kermis, verlichte wagens, verenigingspresenta-ties, een Politiek Caf en wandelende kapellen, koren en muzikanten. Winter Wonder Land biedt - als voorproefje van het snel naderende kerstfeest - voor elk wel wat wils. Ook de tweede editie van de vorig jaar gentroduceerde Kerstmannenrace - waarbij de deelnemers in kersttenue een parcours moeten a eggen - staat op het programma. De race is dit jaar zo gepro-grammeerd dat iedereen m kan winnen, dus dat belooft wat. Meer informatie via www.winterwonderlandzundert.nl en www.glazenhuiszundert.nl

    Winter Wonder Land kan beginnenCentrale rol voor Glazen Huis in Molenstraat

    ZUNDERT - De zesde editie van het Zundertse evenement Winter Wonder Land staat weer voor de deur. Ko-mende zondag is het zover en wordt het dorpscentrum ondergedompeld in een gezellige kerstsfeer. Bijzonder ingredint dit jaar is het Glazen Huis in de Molenstraat.

    VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS

    KIJK OP WWW.

    INTERNETBODE.NL

    Meer dan een half miljoen Bodes Elke week!

    RIJSBERGEN - Rijsbergen is een nieuw wandel- en trimloopevenement rijker. De Stichting Bavoloop houdt op zondag 29 de-cember voor de eerste keer de Snertloop. Wandelaars maken een mooie wande-ling van 6 km door het buitengebied van Rijsbergen en trimmers mogen naar keuze n tot drie rondes van elk 2 km lopen in de omgeving van de Leijakker. Inschrijving vanaf 13.00 uur in Sporthal t Trefpunt. De start van de wandeling is tussen 13.30 uur en 14.00 uur. De trimloop start om 14.15 uur. Na a oop is er snert of warme choco-mel en een consumptie voor iedere deel-nemer in caf t Trefpunt. De opbrengst komt ten goede aan Let The Childeren Play.

    Stichting Bavoloop houdt Snertloop

    ZUNDERT - Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het ontwerp paraplubestemmingsplan Huisvesting Ar-beidsmigranten in procedure te brengen. Als uitwerking van het op 27 september 2012 door de gemeenteraad vastgestelde beleidsdocument Arbeidsmigranten in Zundert; een integraal beleidskader, wordt voor de zogenaamde komplan-nen een juridisch-planologische vertaling doorgevoerd door middel van het paraplu-bestemmingsplan Huisvesting Arbeidsmi-granten. Hiermee worden in n besluit alle komplannen herzien en huisvesting in verschillende vormen toegelaten in be-staande woonbestemmingen.

    Plan HuisvestingArbeidsmigranten

    RIJSBERGEN - De tentoonstelling over de geschiedenis van het Rijsbergse car-naval in het Streekhistorisch Museum De Weeghreyse heeft de voorbije drie zon-dagen, samen met afgelopen zaterdag, enkele honderden bezoekers getrokken. CV De Aopelaanders, het bestuur van de Weeghreyse en haar medewerkers zijn dan ook erg enthousiast. De expositie - die vele fotos, diverse carnavalsattributen en een lm van Charles Luijten omvat - loopt tot en met 12 januari. Omdat op Eerste Kerstdag en Tweede Kerstdag een kerst-stallententoonstelling in de kerk is, wordt De Weeghreyse die dagen van 12.00 uur tot 16.00 uur voor bezoek opengesteld.

    Expositie Aopelaand loopt storm

    RIJSBERGEN - De politie heeft in de de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01.30 uur op een camping aan de Rijs-bergseweg twee Roemenen (25 en 30 jaar) aangehouden wegens bedreiging. De oudste verdachte kreeg kennelijk ruzie met de beheerders van de campingkantine omdat hij nogal tekeer ging tegen een andere bezoekster. De woordenwisseling liep zo hoog op dat hij naar buiten liep en dreigde met zijn auto naar binnen te rijden. Hij stapte in de auto en reed tot kort voor de toegangsdeur. De andere verdachte zou de portier gedreigd hebben dat hij een vuurwapen zou halen. De inmiddels ge-alarmeerde politie pakte de Roemenen op.

    Roemenen opgepakt na bedreiging

    ZUNDERT - Het college van burgemeester en wethouders van Zundert heeft inge-stemd met de start van een project waarin uitkeringsgerechtigden ingezet worden bij handhavingstaken en maatschappe-lijk nuttige activiteiten. In het kader van Maatschappelijke Participatie is binnen de gemeente gekeken naar mogelijkheden om uitkeringsgerechtigden te betrekken bij handhavingstaken en bij zogeheten maat-schappelijk nuttige activiteiten. Inmiddels is een draaiboek ontwikkeld en zijn uit de groep uitkeringsgerechtigden kandidaten geselecteerd, zodat een start kan worden gemaakt met het project. Dat meldt de ge-meente Zundert.

    Uitkeringstrekkers moeten aan de slag

    ZUNDERT - December is de maand van de vrolijke versieringen zoals kaarsen en lampjes, oftewel veel hittebronnen in huis. Daarom waarschuwt de brandweer voor gevaarlijke situaties die kunnen ontstaan en geeft enkele tips voor brandveilige feestdagen. Let bij het kopen van nieuwe versieringen of deze een brandvertragende werking hebben. Het is ook belangrijk om in het oog te houden dat kaarsen niet te dicht naast licht ontvlambaar materiaal worden neergezet. Voorkom ook kortslui-ting door stekkerdozen goed te controle-ren. Bij het afsteken van vuurwerk, vraagt de brandweer om alle deuren en ramen te sluiten.

    Tips voor veilige feestdagen

    AUTOCENTRUM

    van ELSACKERMeirseweg 17 - Zundert

    Tel. 076 - 5974227www.autocentrumvanelsacker.nl

    Uitgeverij de BodeTel. 076-5998111 www.internetbode.nl

    In de week van Kerstmis verschijnt er geen Bode. Onze kantoren zijn gesloten op vrijdag 20 december vanaf 13.00 u. & maandag 23 december.

    Wij wensen u prettige feestdagen!

    VANDAAGIN DE BODE

    Voor de uitgave van1 januari 2014 geldt op maandag 30 december

    nmalig een vervroegde aanlevertijd voor de

    Zundertse Bode.

    Advertentie: 16.00 uurRedactie: 14.00 uur

    W E E K B L A D

    Gewoontegetrouw zet de redactie de hoogtepunten van het bijna verstreken kalenderjaar voor haar lezers op een rij. In het jaarover-zicht vindt u het lokale en regio-nale nieuws dat de gemoederen heeft beziggehouden of een grote impact had op de plaatselijke samenleving.

    Vandaag in de Bode.

    W E E K B L A D

    JAAROVERZICHT

  • HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

    1.09Per bakje

    0.65Per bosje

    2.39Per stuk

    6.99750 g

    9.32/kg

    3.69550 g

    6.71/kg5.49

    1 kg

    5.49/kg

    1.49200 g

    7.45/kg

    0.70Per 100 g

    6.99/kg

    0.70Per 100 g

    6.99/kg

    1.35Per 100 g

    13.49/kg

    Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

    www.aldi.nl

    EXTRA ZONDAGOPENINGEN! KIJK OP ALDI.NL

    Bosui/lenteui

    Biologische ananas

    Kastanjechampignons, shiitake of portobello

    PROEF HET KERSTVOORDEEL BIJ

    Gourmetvlees minis

    Beenham

    Gourmetschotel

    Bourgondisch gehaktbrood Scharrelkip in braadzak

    Varkensrollade

    Varkenshaas

    de plus van surplus

    Wilt u ook het gemak van een gezonde en smake-lijke maaltijd aan huis? Onze vaste vrijwilligers brengen deze maaltijden graag bij u thuis. Maaltijden van Menu Surplus U heeft dagelijks een ruime keuze uit verschil-lende gerechten waardoor u gevarieerd kunt eten. Eventueel voorzien van een soep en/of toetje. Bij de samenstelling van onze ambachtelijk bereide maaltijden houden wij uiteraard rekening met uw dieetwensen, uw voorkeur voor portiegrootte, de huidige voedingstrends en seizoensinvloeden.

    Ook komend jaar staan Menu Surplus en haar vrijwilligers graag voor u klaar. Wij wensen u een smaakvol 2014!

    Meer informatie en aanmelding Voor meer informatie en aanmelding kunt u direct contact opnemen met onze klantenservice:T 0168 33 18 26E [email protected]

    www.menusurplus.nl

    !

  • ACTUALITEIT

    DOOR CHARLES LUIJTEN

    Bij het binnenkomen snuiven we de geur al van gebakken pannenkoeken en de erw-

    tensoep, dus weten we meteen dat die er zijn. We krijgen zin in een lekker hapje, maar besluiten eerst een rondje door de megatent te maken.

    Die heeft een aangename temperatuur, je kunt er zo maar in een zomerbloesje door-heen wandelen. Je moet als een zeilschip laveren om tegen geen mens op te botsen.

    Het is dan drie uur in de middag. De grote drukte is op gang gekomen.

    Achttiende keerEen dertigtal ondernemers en enkele plaat-selijke verenigingen nemen aan de traditi-onele Wernhoutse Kerstmarkt deel. Het is de achttiende uitgave. De helft heeft een stand ter grootte van drie marktkramen. Je kunt het zo gek niet opnoemen of het is er: sieraden, kleding, huishoudelijke appa-raten en niet vergeten de vele artikelen die

    voor de Kerstmis goed van pas komen. Een jonge knul wordt door een vrijwilligster een suikerspin toegestopt, ze heeft er al veel van de hand gedaan. Hij smult ervan.

    Voor elkaarOp de goed georganiseerde en sfeervol aangeklede kerstmarkt is het voor jong en oud gezellig toeven. Ze hebben het in Wernhout dan ook prima voor elkaar. Toch bestaat het huidige bestuur slechts uit drie mensen en van voorzitter John van der Veeken mogen er dan ook best enkele nieuwe bestuursleden bij komen. Voor zon evenement is dat heus nodig. Het was deze keer extra hard werken. Blij zijn we dan ook met onze medewerk(st)ers. Tenten zetten, vloeren leggen, slingers maken en

    ophangen, podia bouwen vooraf, en tij-dens de kerstmarkt verrichten ze ook nog allerlei hand en spandiensten, zegt van der Veeken. Hij is een tevreden man, alles marcheert naar zinnen.

    Kerk en SamenlevingWe hebben trek in een kom snert en die schenkt de 82-jarige Jaan van Aert voor ons in. Hij en zijn vrouw komen uit Galder en zijn er als vrijwilliger vanaf 2000. Van Aert zingt in het koor Belcanto van Wern-hout. We hebben al 300 kommen soep verkocht, schreeuwt hij luidkeels om boven al het lawaai uit te komen. Zo blijft er een aardig bedrag over voor het goede doel Kerk en Samenleving.

    Bier en muziekIn het gedeelte van de tent waar de horeca is te vinden zien we geen stoel onbezet. De serveersters lopen af en aan met volle bladen bier en fris. En ook aan de tap is het dringen geblazen. Zoals bijna overal, is ook de tap voor ons de grootse bron van inkomsten. Daaruit moet voornamelijk de winst komen, zegt bestuurslid Patric van Aert. Voor we ver-trekken luisteren we staande weg met een biertje in de hand nog even naar een blaas-orkest waarvan de muzikanten verkleed zijn als Kerstman. Naast de muziek traden ook nog dans en zanggroepen op.

    Surf voor meer fotos naar www.internetbode.nl

    DOOR MIEKE VAN MEER

    Helaas is buurtschap Laarheide-Gaarde al vaak slachtoffer geweest van inbraken. Ook hebben de bewoners er regelmatig te maken met illegale vuilstort.

    Allemaal zaken die het veiligheidsgevoel in de buurt niet bevorderen. Met buurtpre-ventie willen zij daar verandering in bren-gen. Deze ochtend staat in het teken van bewustwording.

    Wat ziet een inbreker als hij voorbij rijdt en wat kun je zelf doen om inbraak te voor-komen?

    RisicoanalysePolitieagent Kieneker vertelt de buurtbe-woners dat een inbreker maar twee dingen wil en daarop een risicoanalyse maakt. Hij wil zo snel mogelijk en ongezien naar binnen en zo snel mogelijk weer weg met buit. Hij gaat daarom altijd op zoek naar de weg met de minste weerstand. Alles wat je kunt doen om een inbreker af te schrik-ken helpt. Een aantal zaken is bekend, zoals licht aanlaten als je s avonds weg gaat en de post weg laten halen als je met vakantie bent.

    Maar ook bijvoorbeeld een zwaailicht aan de gevel schrikt af. De inbreker ziet niet of daar een alarmsysteem aan vast hangt. En, vult hij aan, melden zodra je iets vreemds ziet. Vertrouw op je gevoel. Beter drie keer voor niets dan n keer te weinig gemeld.

    SuccessenIn Laarheide-Gaard loopt buurtpreventie sinds eind september. Marlies van Geel, voorzitter buurtpreventie Laarheide-Gaard, vertelt dat het project nu zijn vruchten af gaat werpen. Buurtbewoners weten beter waar ze wat moeten melden en krijgen via de straatco-

    ordinatoren terugkoppelingen op wat er met hun meldingen is gebeurd. Recent is een concreet succes geboekt. Door goede samenwerking tussen buurt-bewoners en politie is een veelpleger aan-gehouden voor een inbraak in een loods. Dit soort successen maken dat steeds meer buurtbewoners het nut van buurtpre-

    ventie ervaren. Wij zijn dan ook verheugd dat we de soms afwachtende houding van mensen zien verdwijnen wanneer ze erva-ren dat melden helpt. De politie kan niet overal op hetzelfde moment zijn. Samen staan we sterker en zorgen we voor een veilige en leefbare gemeente.

    PAGINA 3

    Inbreker zoekt weg van minste

    weerstand

    We hebben al 300 kommen

    soep verkocht

    l k bi di bij j d h k

    Vind ik leuk!

    www.facebook.com / zundertseactiebode

    Laarheide-Gaard leert kijken als inbrekerPrevent ie is samen aler t z i jn in donkere dagen

    Bewoners van Laarheide-Gaard maken een rondje door de buurtschap. FOTO MIEKE VAN MEER

    ZUNDERT - Zondagochtend verzamelden zich ruim 25 buurtbewoners van Laarheide-Gaard aan de Goorbaan. Van daaruit kregen zij van politieagent Michel Kieneker een bijzondere rondleiding in hun eigen buurt. Zij keken namelijk met een inbrekersoog naar de huizen en bedrijven. Een initiatief van buurtpreventie Laarheide-Gaard om in de donkere dagen extra aan-dacht te besteden aan inbraakpreventie.

    Wernhoutse Kerstmarkt loopt weer op rolletjes

    Geen kerstmarkt zonder echte Kerstman. Dat geldt ook voor Wernhout. FOTO CHARLES LUIJTEN

    WERNHOUT - De Kerstmarkt in het weekend ten behoeve van Kerk en Samenleving binnen de eigen parochie is ook deze keer uitgedraaid op een succes. De markt werd zowat platgelopen door de bezoekers, zo druk was het.

    Gemeente Zundert heeft dit jaar, in samenwerking met initiatief-nemer Ad Daamen en de politie, twee actieve buurtpreventies op-gezet. Muldershoek in Rijsbergen werkt met buurtpreventisten en Laarheide-Gaard in Zundert heeft straatcordinatoren. Verschillende andere buurten, zoals Wernhout, Kaarschot, Tiggelt en dun Duivento-ren zijn gestart met cursusavonden om tot buurtpreventie te komen. De regie ligt bij de gemeente, de politie zorgt voor actie en burgers zijn de oren en ogen.

    Buurtpreventie

    WAAROM KIEZEN VOOR ROMASS? s De beste kwaliteit in de regios Gratis professioneel advies s Persoonlijk contact s Professionele montages Snelle service bij storingen s Onderhoud en service aan alle merken garagedeuren

    Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 s www.romass.nl s [email protected]

    GaragedeurenLeverbaar in hout - kunststof en staal.

  • Ill Novelle )RWRJUDH

    Bruidsreportage al vanaf 395,- all-in Azalearing 40, Zundert 076-5014526 / 06-22358027 www.illnovelle.nl

    Algemene Kennisgeving

    Bosstraat 81, Postbus 1130, 4700 BC Roosendaal,

    Tel. 0165 596500, Fax 0165 561263,

    Email [email protected], www.wvsgroep.nl

    Agenda:1. Opening.2. Resum van de openbare vergadering van het algemeen bestuur op 28 oktober 2013.3. Lijst van ingekomen en uitgegane stukken / mededelingen.4. Rapportage 3e kwartaal 2013 WVS-groep.5. Taakstelling Wsw 2014. 6. Voorstel tot vaststelling van de begroting 2014.7. Voorstel tot vaststelling van het Machtigingsbesluit DB 2014. 8. Voorstel tot vaststelling van het Controleprotocol 2013 en het normen- en toetsingskader 2013.9. Pro forma berekening uittreding uit de GR van WVS-groep. 10. Rondvraag.11. Sluiting.

    Openbare vergadering Algemeen Bestuurvrijdag 20 december 2013 om 09.00 uurin het gebouw van WVS-groep aan de Bosstraat 81 (4704 RL) Roosendaal (vergaderzaal directie).

    Ditiste G. RoelenRijsbergen

    Voor professionele en persoonlijke hulp bij de meest voorkomende

    voedingsproblemen. Zeer ruime ervaring met matig

    tot ernstig overgewicht.

    [email protected] Tel 076 5962785 / 06 38000266

    Bouw is gestart! Nog 3

    te koop!

    Bouwfase 2 reeds gestart

    Realisatie & Ontwikkeling

    Gebr. ouws

    Bouwbedrijf

    Opleverings-gereedNog 2

    te koop!

    Nieuwbouwappartementen met garagebox en berging^^^

    D>

    /^^'E,K

  • ACTUALITEIT

    DOOR MIEKE VAN MEER

    Tussen 15.00 uur en 16.00 uur konden deelnemers met de wandeling starten bij restaurant De Ruyterhof of caf Ut Krisje. Via twee verschillende routes kwam men bij alle winkeliers en horecagelegenhe-den terecht, wat voor een gevarieerd pro-gramma zorgde. Stond je het ene moment tussen de stofzuigers en televisies, het volgende moment stond je, via cultuurhis-torisch centrum De Weeghreyse, op het Lindekesplein tussen de kaasboer en de poelier.

    WinkelaanbodOm zomaar ongedwongen een winkel in te lopen, dat vinden de meeste mensen het leuke van zon avond. Het geeft de gele-genheid even rond te kijken, wat de winkel te bieden heeft, zonder dat je je tot iets verplicht voelt, aldus n van de deel-nemers. Dat is precies wat de ROV met deze avond wil bereiken: laten zien wat we in het dorp hebben. Daarnaast vinden klanten en winkeliers het erg gezellig om met elkaar een babbeltje te maken op zon avond als deze.

    Er wordt wel eens gemopperd over het winkelbestand in het dorp. Toch kunnen de Rijsbergenaren weer enkele nieuwe initia-tieven verwelkomen.

    Zo heeft Woon Werk Sfeer haar deuren in het najaar geopend en is The Travel Com-pany gestart met reisadvisering aan huis. In het nieuwe jaar starten Bij Lobke (bij Anton van der Heijden) en T Winkeltje (in het voormalig winkelpand van De Knol-lentuin). Dat is goed nieuws, want om het dorp levendig te houden is een gevarieerd winkelaanbod nodig.

    Samen smullen De wandeling was met recht bourgondisch te noemen. Overal kregen de deelnemers iets te eten of te drinken. De verschillende cateringbedrijven die het dorp rijk is, stonden bij cafs of andere za-ken om hun lekkernijen te laten proeven. Mangomousse, pompoensoep, hazenpe-

    per, verse rauwe ham of varkenslet in rode wijnsaus. De winkeliers voorzagen hun gasten van glhwein of warme choco-lademelk, begeleid door kransjes en olie-bollen. Wie zaterdagavond na 21.00 uur nog trek had, had duidelijk iets niet goed gedaan. De ROV kan terugkijken op een sfeervolle en geslaagde avond.

    Surf voor meer fotos naar www.internetbode.nl

    PAGINA 5

    Leuk om overal eens rond te kijken

    ColofonHoofdkantoorBredaseweg 26, 4881 DE ZundertPostbus 22, 4880 AA ZundertTel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

    Zundertse Bode

    Zundertse Bode

    Redactie Addo Sprangers

    Correspondenten Charles Luijten, Mieke van Meer

    Acquisitie John van Aert

    Druk Drukkerij Vorsselmans

    SluittijdenAdvertenties dinsdag 12.00 uurVerenigingsnieuws en lezersfotos dinsdag 10.00 uurAanleveren via www.internetbode.nl

    Bezorgklachten 076 599 8111

    Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

    W E E K B L A D

    Puzzel week 51De oplossing van deze puzzel is in week 52 te vinden op www.internetbode.nl

    www.sudokusite.eu

    Soms vraag je je af waar het mis gaat in de directiekamers en waar ze de tijd en het geld vandaan halen. Als ik zeg tuut, tuut, dat is snel, denkt u aan? Juist. Aan de naam van die leverancier in kantoor- en magazijnartikelen. Misschien denkt u al aan de naam als u voor een stoplicht staat en de bestuurder achter u twee keer toetert, omdat het licht op groen is gesprongen en u nog stil staat, of zegt u de slogan auto-matisch als u Usain Bolt een 100 meter ziet lopen. Hij is snel, het lijkt ... Dan heb je het als bedrijf goed voor elkaar. In hemelsnaam. Waarom verander je dan je naam? Vanaf januari heet het bedrijf, waarvan iedereen dus de naam kent, Manutan, een sa-menraapsel van letters dat niemand in Nederland wat zegt. Ze zegt het te doen omdat het Franse Manutan al bijna twintig jaar eigenaar is van de Nederlandse leverancier van kantoor- en magazijnartikelen en ze met de naamsverandering de Europese uit-straling wil onderstrepen. Ik ben geen reclame- of marketingman, maar zie het nut er totaal niet van in. De trotse CEO in het radiospotje, waarin ze de naamsverandering wereldkundig maakt, wel, maar ik vrees dat zij de komende jaren de enige is die de nieuwe naam vol overgave gebruikt.Zij en haar bedrijf bevinden zich overigens in goed gezelschap, want de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft ook een naamsverandering in petto. Nederland 1 zou komende zomer NPO 1 moeten worden en 3FM moet NPO Radio 3 gaan heten. De verandering van alle zendernamen in de nietszeggende afkorting met een cijfer is noodzakelijk, vinden omroepbazen, omdat ze anders de boot missen op internet. Hoe is me niet duidelijk, maar er moet hoe dan ook een nieuwe naam komen. Aangezien het de publieke omroep is, kan het publiek de bazen wellicht nog tot rede brengen, zodat ze de overbodige actie stop zetten en de honderdduizenden euros, die het on-getwijfeld gaat kosten, steken in de kwaliteitsprogrammas die ze volgens hen niet meer kunnen maken door alle bezuinigingen. Hoe luider het protest, hoe sneller ze het hopelijk doen. Zo snel als ... Juist.

    Tuut, tuut

    ColumnEugne de Kok

    Laten zien wat we in huis hebbenRijsbergse ondernemers houden sfeervol le Bourgondische Winterwandeling

    Een gezellige vuurkorf zorgt voor behaaglijke warmte . FOTO MIEKE VAN MEER

    RIJSBERGEN - Hoewel de kaartverkoop vooraf tegenviel, was het zaterdagavond toch gezellig druk in Rijsber-gen. De Rijsbergse Ondernemersvereniging (ROV) organiseerde een Bourgondische Winterwandeling. Tijdens de wandeling kon iedereen kijken naar en proeven van al het moois en lekkers dat het dorp te bieden heeft. Wie bij alle deelnemende zaken even naar binnen wilde gaan, kwam die avond tijd tekort.

    Om aan de Bourgondische Winter-wandeling mee te doen, kochten deelnemers kaarten 5 euro. Dat bedrag kon de deelnemer volledig schenken aan een vereniging of goed doel in Rijsbergen naar keuze. Een mooi idee in deze kersttijd. In totaal 280 deelnemers brachten 1400 euro in het laatje, te verdelen over 47 verenigingen c.q. goede doelen. Het populairst hierbij blij-ken Tashi Delek, Harmonie Sint Ce-cilia, Vakantie voor Iedereen en CV Den Hooibarg.

    Opbrengst

    Proeven, kijken en kletsen tijdens de Bourgondische Winterwandeling in Rijsbergen. FOTO MIEKE VAN MEER

  • PAGINA 6

    Van Gogh notarissen & adviseurs, Meirseweg 13 b, 4881 DH Zundert, tel. (076) 597 2600, fax (076) 597 6260, e-mail [email protected]

    Roelen notarissen en Van Gogh notarissen & adviseurs bundelen per 1 januari 2014 hun krachten. De kantoren gaan samen verder onder de naam Van Gogh notarissen & adviseurs. Daardoor ontstaat er een nieuwe maatschap van vijf maten vanuit de bestaande vestigingen in Prinsenbeek, Zundert en Rucphen.

    Het samenwerkingsverband is een offensieve keuze in tijden waarin notariskantoren het lastig hebben. Door de samenwerking kunnen onze drie notarissen en drie kandidaat-notarissen zich individueel nog verder specialiseren. Daar proteren onze klanten van, zegt notaris Monique Rombouts van Van Gogh notarissen & adviseurs. Bovendien kun-nen zij straks zelf kiezen op welke van onze drie vestigingen ze een afspraak hebben. Ook de openingstijden worden hiermee ruimer. Klanten kunnen bij ons dus terecht waar en wanneer ze willen. Door de samenwerking is Van Gogh notarissen & adviseurs straks actief van Roosendaal tot en met Breda en in het gebied ten zuiden van die steden. Maar we blijven een heel toegankelijk en laagdrempelig kantoor. Makkelijk bereikbaar en met een sterke betrokkenheid bij de kernen waarin we actief zijn, legt notaris Alain Rouppe van der Voort van Roelen notarissen uit. Tegelijkertijd hebben we inke ervaring in stedelijke gebieden en zijn we groot genoeg om op alle notarile gebieden en media-tion het gewenste specialisme te bieden. Deze samenwerking, en voor ons kantoor frisse start, zorgt dat we klaar zijn voor de toekomst.

    Van Gogh notarissen & adviseurs en Roelen notarissen samen verder

    KORT BEDRIJVIG

    ZUNDERT - Het Brandweercluster Breda Etten-Leur Rucphen Zundert hield op vrijdag 13 december de jaar-lijkse korpsavond in het Cultureel-Centrum in Zundert.

    Tijdens deze bijeenkomst reikte burge-meester mevr. Poppe-de Looff aan drie brandweerlieden de NVBR onderscheidin-gen uit. Ook reikte ze aan vier personen de vrijwilligersmedaille Openbare Orde

    en Veiligheid uit, als blijk van waardering namens Hare Majesteit de Koningin voor langdurig lidmaatschap van de brandweer.Er zijn drie nieuwe vrijwilligers in dienst gekomen bij brandweer Rijsbergen en Zundert: Peter Godrie, Jelte Bastiaansen en Roy Verdaesdonck.De NVBR onderscheidingen werden uit-gereikt aan: John Coremans 20 jaar, Mark Godrie 20 jaar; Robert Schetters 20 jaar; Kees Maas 15 jaar.

    Korpsavond brandweer Rijsbergen en Zundert

    Brandweerl ieden worden gehuldigd t i jdens korpsavond

    Jubilarissen brandweer.

    DOOR ADDO SPRANGERS

    In 1977 hield de Louis Havermans voor de allereerste keer het zogeheten mini-vijfkamptoernooi in zijn biljartcentrum, gevolgd door het jaarlijkse driebanden-toernooi dat vorig jaar zijn 23ste editie be-leefde. Bij elkaar dus al 37 jaar topbiljart in Klein Zundert. Het jaarlijkse toernooi geldt inmiddels niet alleen als het oudste invita-tietoernooi van Nederland, het is meteen ook een van de meest gerenommeerde driebandentoernooien. Voormalig topbil-jarter en organisator Louis Havermans: We weten altijd een uitstekend deel-nemersveld naar Klein Zundert te halen, waarbij Belgi traditioneel met een goede groep biljarters vertegenwoordigd is. Bil-jarters die meedraaien in de top twintig van de wereld.

    ZuiderburenDaarmee is niets teveel gezegd. Zo geeft de toernooiwinnaar van vorig jaar en hui-dige wereldkampioen Frdric Caudron acte de presence, net als uittredend we-reldkampioen Eddy Merckx, vorig jaar bij het driebandentoernooi in Klein Zundert op een tweede plaats eindigend. De Bel-gische inbreng beperkt zich overigens niet tot dit illustere tweetal. Ook Roland Forthomme, Eddy Leppens, Jef Philipoom, Martin Spoormans en Peter Ceulemans -

    kleinzoon van de legendarische Raymond Ceulemans - maken namelijk deel uit van het deelnemersveld, mannen die stuk voor stuk tot de biljarttop van onze zuiderburen mogen worden gerekend. Maar Belgi is traditioneel altijd al met een goede groep biljarters vertegenwoordigd, weet Louis Havermans.

    PrestigieusVan Nederlandse zijde is er de inbreng van Glenn Hofman, Jean-Paul de Bruijn, Barry van Beers, Frans van Kuijk, Raimond Burgman, Dave Christiani en Jean van Erp. Mooi daarbij is ook de regionale inbreng in het sportevenement. De hierboven nog niet genoemde biljartvir-tuoos Gerwin Valentijn uit Sint-Willebrord bijvoorbeeld is bijna niet weg te denken op het prestigieuze driebandentoernooi in Klein Zundert. Met de komst van de Ne-derlandse en Belgische biljarttop staat het toernooi steevast garant voor een sportief en gezellig spektakel. In de aanloop naar de komende editie van zijn driebandentoernooi probeerde organisator Louis Havermans nog om de Griekse biljarter Filipos Kasidokostas - ver-liezend WK-nalist in Antwerpen - vast te leggen. Dat laatste bleek niet haalbaar. In de persoon van de Turkse biljarter Tayfun Tasdemir - in 2012 derde tijdens het drie-bandentoernooi in Klein Zundert - heeft

    Havermans echter een meer dan waardig alternatief weten te realiseren. Een ge-weldige speler die ook vorig jaar uitmun-tend heeft gespeeld, aldus Havermans.

    PartijlengteDit jaar wordt er overigens een nieuw element aan het toernooi toegevoegd. De nale zal worden gespeeld naar 75 ca-ramboles en niet naar de gebruikelijke 50 caramboles. Louis Havermans: Het niveau van de deelnemende biljarters is dermate hoog dat we voor deze variant hebben gekozen om te zorgen voor een goede partijlengte. De nale zal nu waarschijnlijk wat langer duren, hetgeen betekent dat ook het pu-bliek langer kan genieten van de beste biljarters.

    Biljarttop present in Klein ZundertGrote namen bi j jaar l i jks internat ionaal dr iebandentoernooi

    Eddy Merckx (rechts) feliciteert winaar Frdric Caudron na de finalepartij vorig jaar. FOTO CHARLES LUIJTEN

    KLEIN ZUNDERT - Wie wordt er de grote smaakmaker van het jaarlijkse driebandentoernooi in Klein Zundert? Wie er getuige van wil zijn, doet er goed aan de periode van 27 december tot en met 30 december vrij te houden. In biljartcentrum Den Hoek treedt dan zoals gebruikelijk de absolute biljarttop weer aan.

    ZUNDERT - Van 1998 tot 2010 werd bijna iedere maand op zaterdagavond in de zaal van Club Vic deze Dance Party georganiseerd. Komende zater-dag 21 december organiseert team Vida! in zaal Victoria te Zundert een Dance Party Reunion.

    Bekende DJs als Franky Dux, Zolav en Pol zullen Victoria ouderwets op zijn grond-vesten laten trillen. De zaal is open vanaf 21.00 uur en uiteraard is iedereen hier van harte welkom!Team Vida! doet dit jaar al weer voor de derde keer mee aan Alpe dHuZes. Een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeen brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd voor de overwinning op kanker. Onder het motto Opgeven is geen optie wordt op n dag de legendarische Alpe dHuez tot 6 keer aan toe beklommen.

    Een bijna onmogelijke opgave.Ook dit jaar bestaat het team uit acht kan-jers die bereid zijn om tijd te steken in het organiseren van acties en het aantrekken van sponsoren om zoveel mogelijk geld te vergaren voor de strijd tegen kanker. Afge-lopen weekend is gebleken dat het team wat dit betreft de goede weg is ingesla-gen. Maar we zijn er nog lang niet. Daarom zullen er ook na dit weekend nog diverse acties georganiseerd worden. Denk hierbij aan een whiskey- en wijnproeverij, mo-tortoertochten, een beneetsconcert, een beneetsdiner, de koningsnacht enz.

    Voor meer informatie over Team Vida! of het doen van een bijdrage ga je naar: http://www.michelinhetveld.nl Wil je (daarnaast) op de hoogte worden gehouden van onze andere acties? Like Team Vida! dan op facebook.

    Team Vida! organiseert Dance Party Reunion

    ZUNDERT - Het weekend van 14 en 15 december stond weer vol met activiteiten op t Stokperdje! Een stoere avonturentocht op de zaterdagavond en een jne Kerst-middag op de zondag.

    De avonturentocht was koud, donker en erg spannend! Een paar hele stoere jongeren hebben deze tocht uitgelopen en na aoop konden zij zich warmen aan lekkere soep op t Stokperdje. Op de zondag konden alle kinderen van de basisschool gezellig knutse-len en kleuren in Kerstsferen. Er werden prachtige kerststukjes gemaakt, een vragenspeurtocht is uitgezet en het cadeautjes-gooien was ook erg in trek.Heb je deze activiteiten gemist? Heel jammer!

    Gelukkig staan er in januari weer twee nieuwe activiteiten op het programma. Zondag 19 januari kun je tussen 14.00 en 16.00 uur zelf komen oefenen voor circusartiest, want het is de Cir-cusinstuif. Op zaterdag 25 januari organiseert t Stokperdje in samenwerking met Bloemencorso Zundert voor het eerst het Kindervaandelfeest. Tussen 15.00 en 17.00 uur is de Pompon-klasse welkom op t Stokperdje en van 19.00 tot 22.00 uur de Dahliaklasse.Naast al deze leuke activiteiten is t Stokperdje ook op zoek naar een nieuwe penningmeester. We zoeken een nancile duizend-poot, die op vrijwillige basis onze stichting met raad en daad komt ondersteunen.Voor meer informatie: [email protected]; www.stokperdje.nl

    Winterse activiteiten op t Stokperdje

    WERNHOUT - Buurtschap Wernhout nodigt haar bouwers, sponsoren en ieder ander die ons een warm hart toe draagt uit voor de nieuwjaarsborrel op vrijdag 3 januari. Proost samen met

    ons op een mooi nieuw (corso)jaar!

    Tevens presenteren Ronald Martens, Ma-thieu Rombouts en Erwin Leenaerts het ontwerp van 2014: Koekoek.

    Een tipje van de sluier is inmiddels al ge-licht op onze website. Benieuwd naar de rest Kom allemaal op vrijdagavond 3 januari om 20.00 uur naar Cafe Van T in Wernhout.

    Nieuwjaarsborrel Buurtschap Wernhout

  • LIEF EN LEED

    PAGINA 7

    Familieberichten

    WERNHOUT - Toch nog onverwacht bereikte ons het droevige bericht dat Peter Nouws op dinsdag 10 december ons ontvallen is.

    Wij hadden aan Peter, die sinds 2003 deel uitmaakte van ons comit, een gewaardeerd en graag geziene secretaris. We wisten dat hij al enige tijd ernstig ziek was maar toch bleef hij zich zo goed als hij kon zich inzetten voor ons comit. Wij verliezen in hem een jn comitlid. Wij danken Peter voor al zijn inspanningen en wensen Marianne, Marc, Denny en Kimberly heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies. Wielercomit Wernhout

    In memoriam Peter Nouws

    EEN UNIEK LEVEN VERDIENT EEN UNIEK AFSCHEID.Afscheidshuis: Sint Bavostraat 18Kantoor: Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen Telefoon: 076-5963698Kijk op onze tarievenlijsten: www.jackmathijssen.nl

    het Afscheidshuis

    24-12-2008 24-12-2013

    Lieve

    Dlano Tussen duizend sterren aan de hemel

    Staat er al 5 jaar n speciaal

    heel erg hard te blinken

    Als een mooie zonnestraal

    Lorenzo en Giovanni

    AA

    AA

    A

    AA

    A

    A

    A

    A

    A

    Peter

    Bedankt voor de mooie jarenen alle herinneringen.We gaan je missen.

    Peter en Rita

    STICHTING HEDEN EN VERLEDEN

    Opgericht bij notarile akte d.d. 24 juli 2007

    De stichting vraagt voor haar verzameling

    DOODS/ BIDPRENTJES OVERLIJDENSBERICHTEN

    AFGEVEN KAN IEDERE ZATERDAG Tussen 10.00 en 12.00 uur. Vergoeding bespreekbaar Ettenseweg 75 (achterom) 4891 XT Rijsbergen

    TIP: knip deze advertentie uit en bewaar deze

    TELEFOON: 06 22 41 43 07 of 076 596 16 59 Kijk op www.bootrijsbergen.nl voor overige verzamelingen en het verzoek om vrijwilligers

    en hopen in 2014 of 2015 een eigen locatie te hebben waar alles tentoongesteld is.

    Tevens bedanken wij iedereen die geschonken heeft

    Wij zijn echt verdrietig,maar twee dingen zijn zeker;hij heeft geen pijn meeren blijft altijd in onze harten.Daphne, Amber, Roy

    Met al zijn levenslust en wilskracht heeft hij deze strijd niet kunnen winnen. Na alle jne jaren die wij met hem mochten beleven, hebben wij met veel verdriet afscheid moeten nemen van mijn lieve man, ons pa, schoonvader en trotse opa

    Jac Gommersechtgenoot van

    Cobie Gommers - Rodolf

    * Zundert, 21 december 1949 Breda, 13 december 2013

    Zundert: Cobie Gommers - RodolfDongen: Rob en Kim Roy SkyDongen: Rudi en Natasja Daphne, Amber Tessy

    Berkenring 234881 HA Zundert

    Jac is thuis waar u afscheid van hem kunt nemen op woensdag 18 december en donderdag 19 december van 14.00 tot 15.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur.

    De crematieplechtigheid wordt gehouden op zaterdag 21 december om 14.00 uur in aula 2 van uitvaartcentrum Breda, Tuinzigtlaan 11 te Breda.

    Samenkomst in de ontvangkamer van het uit-vaartcentrum, waar gelegenheid is tot schriftelijk condoleren. Na de crematieplechtigheid kunt u de familie persoonlijk condoleren in de kofekamer van het uitvaartcentrum.

    Het is de wens van Jac dat u in plaats van bloemen vrijblijvend een gift kunt doen aan het KWF. Hiervoor zullen collectebussen voor aanvang van de dienst in het uitvaartcentrum aanwezig zijn.

    Indien u geen rouwbrief heeft ontvangen, gelieve deze aankondiging als zodanig te beschouwen.

    Online condoleren is mogelijk viahttp://condoleance.dela.nl/jac-gommers

    DANKBETUIGING

    Langs deze weg willen wij u bedanken voor de hartverwarmende belangstelling, de bloemen, de vele kaarten en andere blijken van medeleven die we mochten ontvangen na het overlijden van onze (schoon-) vader en opa

    Nelis Delcroix

    In het bijzonder danken wij dokter Nolet en de medewerkers van thuiszorg Avoord. Het troost ons dat u deelt in ons verdriet en zeggen wij u dank voor uw liefde en vriendschap.

    Frans en Annelies Maria en FransRachelle en Ellen FannySylvain Leny en Martijn

    Langs deze weg willen wij iedereenhartelijk bedanken voor de warmebelangstelling die wij mochten ontvangentijdens de ziekte en na het overlijdenvan mijn man, ons pa, schoonvader en opa

    Jan van Aert

    Speciaal een woord van dank aan pastor Jan van Steenoven, dokter Nolet, team 57van Amphia ziekenhuis, locatie Molengracht.De vele lieve woorden van troost en de vele kaarten hebben ons enorm gesteund.Namens het Longfonds danken wij u ook voor uw gift.

    Cor van Aert van den Bergkinderen en kleinkinderen

    Belangrijke mededeling!!!Aanvangstijd Nachtmis Wernhout gewijzigd!

    Kerstavond 24 december 2013: Aanvang 22.00 uurEucharistieviering

    mmv gemengd koor Sursum CordaVoorgangers: pater Johan Driessens en

    diaken Jan van Steenoven

    Kerkbestuur parochie Wernhout

    DANKBETUIGING

    Samen met ons hebben veel mensen stilgestaan bij het plotseling overlijden van onze broer,schoonbroer en oom

    Jan Snepvangers

    Wij willen u hartelijk danken voor de manier waarop u ons tot steun bent geweest.

    Familie Snepvangers

    Klein Zundert, december 2013

    DANKBETUIGING

    Wij danken U hartelijk voor Uw medeleven na het overlijden van ons Pa en Opa

    Harry van BeekUw aanwezigheid, kaarten en telefoontjes zijnons tot grote steun.

    WiesKinderenKlein en Achterkleinkinderen

    Het Laatste uitsignaal heeft geklonken.De Finishlijn is gepasseerd.

    Tijd om te rusten.

    Peter Nouws

    Onze Voorzitter en goede Vriendis van ons heen gegaan.

    Wij wensen Marianne en de kinderensterkte met dit grote verlies.

    Leden FC Leemputten

  • PAGINA 8

    WeekenddienstenBel voor levensbedreigende situaties 112.

    Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171, voor inwoners van Rijsbergen en Zundert. Neem een identiteitsbewijs mee.Wijkzuster tel: 0165-54 66 13.ApotheekDienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173, tel. 076 502 5650.TandartsHet antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt.DierenartsZundertDierenartsenpraktijk Zundert, tel. 076 597 2349.RijsbergenDierenartsengroep voor gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915, voor landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.

    TWB, Thuiszorg met AandachtDirect zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

    Surplus Zorg thuiszorgpassende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en [email protected]

    Thebe Thuiszorg ZundertVoor persoonlijke verzorging/verpleging.

    Kleine teams, vertrouwde gezichten, uitleen- en verhuurartikelen in Rijsbergen en Zundert. Bel: 088-117 67 47 of mail naar [email protected]

    Avoord AanHuisThuiszorg zoals u het wenst in de gemeenten Etten-Leur,Rijsbergen en Zundert. Zorg of verpleging thuis nodig?Bel op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 met 0800 - 220 0 220 (gratis) en daarbuiten: 076-513 51 13 of mail naar:[email protected]

    RIJSBERGEN - Rijsbergen is een nieuw wandel en trimloop evenement rijker. De Stichting Bavoloop houdt op zondag 29 december voor de eer-ste keer een sportief winters evene-ment, met Snertloop als toepasselijke naam.

    De wandelaars kunnen een mooie wande-ling maken van 6 km door prachtig Winters buitengebied van Rijsbergen en de trim-mers mogen naar keuze 1-2 of 3 rondes van elk 2km lopen in de omgeving van de Leijakker.Met medewerking van Stichting Boeren-dag gaan alle deelnemers wandelend of lopend door de Karkooi. Vanaf 13.00 uur kunt u inschrijven in Sport-hal t Trefpunt en de start van de wande-ling is tussen 13.30 en 14.00 uur. De trim-loop start om 14.15 uur.Na aoop is er snert of warme chocomel en consumptie voor iedere deelnemer in caf t Trefpunt. De opbrengst komt geheel ten goede aan Let The Childeren Play.

    Snertwandeling en Snerttrimloop op zondag 29 december

    Sticht ing Bavoloop heef t een nieuwe winteract iv i tei t

    Eric Mathijssen (Let The Childeren Play); Jos van Rijckevorsel (Voorzitter Boertendag) en Cor Mathijssen (Stichting St. Bavoloop) slaan de handen in elkaar voor dit evenement.

    Ondertekening Manifest Onderwijs

    ZUNDERT - De Stichting Katholiek Onderwijs Rijsbergen (SKOR), de Stichting Primair On-derwijs Zundert (SPOZ), Mencia Sandrode, De Koperakker, Surplus Kinderopvang en de gemeente Zundert hebben afgelopen week het Manifest Onderwijs gemeente Zundert on-dertekend. Het manifest benoemt vier themas waarvoor de partijen zich gezamenlijk gaan inzetten: (onderwijs)huisvesting, kinderen met een hulpvraag, migranten en samenwerking tussen onderwijs, overheid en ondernemers. Wethouder Marjon de Hoon-Veelenturf is zeer te spreken over de ondertekening van het Manifest Onderwijs: De samenwerking tussen onderwijs, overheid en ondernemers is van wezenlijk belang voor de toekomst van onze kinderen. Dit Manifest Onderwijs bekrachtigt de verbinding die nodig is voor hun ontwik-keling en ontplooiing. FOTO GEMEENTE ZUNDERT

    ACHTMAALKerstconcert St. Martinus: Na 1 jaar te zijn weggeweest wegens ons 75-jarig jubi-leum, zijn we er dit jaar weer voor u met ons traditionele kerstconcert op zaterdag 21 december. We willen u ook dit jaar weer een spetterend programma aanbieden en zijn dus al met de percussiegroep en fanfare druk aan het repeteren. We garanderen u een leuk en afwisselend programma met zeker een aantal bekende nummers welke u zo mee kunt zingen. U bent welkom in Zaal de Toekomst, Pastoor de Bakkerstraat 19 in Achtmaal. Zaal open vanaf 19.30u. aanvang 20.00u. Wilt u zeker zijn van een zitplaats dan kunt u reserveren via [email protected]

    ZUNDERTKerstmarkt Mencia: De kerstmarkt is dit jaar op donderdagavond van 18.30-21.00u. De leerlingen van de klassen 1, 2 zullen hun best doen er een gezellig evenement van te maken. De opbrengst gaat ook dit jaar naar Stichting Aljamdu. Deze stichting doet goed werk voor de mensen van het dorp Aljamdu. Dit ligt op de noordoever van de Gambia rivier in Afrika. De projecten die ondersteund worden, hebben betrekking op educatie, gezondheid en voeding. Een groep leerlingen van mavo4 zijn twee weken geleden naar Gambia geweest om het goede werk van deze stichting zelf te ervaren. Op deze avond zullen er een aantal van deze avonturiers vertellen wat ze daar meegemaakt hebben.

    KORTE KERSTBERICHTENKKKKKO

    ZUNDERT - De Kober groep neemt per 1 januari de activiteiten van Surplus Kinderopvang over. De kindercentra, gastouderopvang, peuterspeelzalen en voorscholen van Surplus Kinder-opvang in de gemeenten Breda, Hal-derberge, Etten-Leur en Zundert gaan onderdeel uitmaken van de Kober groep.

    De gesprekken over een eventuele over-name lopen al sinds langere tijd en op 4 december jl. hebben de besturen van beide organisaties hierover overeenstemming bereikt. Voor de klanten en medewerkers van beide organisaties verandert er voorlo-pig niets ten opzichte van de situatie daar-voor. De activiteiten van de kindercentra en gastouderopvang van Surplus worden niet opgenomen in de bestaande Kober BVs, maar in een afzonderlijke BV en een stichting, onder de paraplu van de Kober groep.

    Pauline Schellart, directeur/bestuurder van de Kobergroep: Het samenvoegen van de beide organisaties is een mooie stap naar een bredere basis voor een ge-zonde bedrijfsvoering in de toekomst. We vergroten daarnaast als totale Kober groep ons marktaandeel en het werkgebied sluit straks nog meer op elkaar aan. De inzet is een gezond bedrijf te hebben, waardoor kwalitatief goede en leuke kinderopvang ook in de toekomst gewaarborgd is. Voor

    de gehele Kober groep, inclusief de activi-teiten van Surplus Kinderopvang die per 1 januari 2014 worden overgenomen, geldt dat wij staan voor onze zaak: Met een duidelijke pedagogische visie bieden onze enthousiaste medewerkers en gastouders kinderen een leuke tijd en alle ruimte voor ontwikkeling!.Anton van Mansum, directeur/bestuur-der van Surplus Kinderopvang: Omdat Surplus Kinderopvang zich in zwaar weer bevindt, zijn we naar een partner op zoek gegaan. We willen zoveel mogelijk con-tinuteit bieden aan kinderen, ouders en medewerkers. Daarom zochten we een ervaren partij met soortgelijke visie en be-leid zodat de kwaliteit en professionaliteit behouden blijft. We zijn blij in de Kober groep de partij gevonden te hebben die net als Surplus Kinderopvang staat voor kwali-teit en die de ingezette professionalisering van Surplus Kinderopvang kan voortzetten. Ik heb er veel vertrouwen in dat al onze medewerkers hun vak op hun deskundige en gepassioneerde wijze kunnen blijven uitoefenen. En dat onze klanten tevreden blijven.

    MarktontwikkelingenHet zijn zware tijden voor de kinderopvang in Nederland en de hele branche heeft dan ook te maken met de gevolgen van de com-binatie van de economische recessie en de bezuinigingsmaatregelen van de overheid. Dit heeft geleid tot dusdanige vraaguitval

    dat verdere maatregelen nodig zijn om een gezonde bedrijfsvoering te behouden.

    ReorganisatiesSurplus Kinderopvang heeft een zware periode doorgemaakt. Reorganisaties heb-ben plaatsgevonden. De omvang van de formatie per locatie lijkt op dit moment goed in verhouding met de huidige vraagBij de Kober groep is een jaar geleden een eerste reorganisatieronde geweest en op dit moment wordt een tweede reorgani-satieronde in gang gezet om de organi-satie verder in lijn te brengen met de hui-dige vraag. Bij de voorbereiding van deze tweede reorganisatieronde is rekening gehouden met een mogelijke overname, waardoor nu met name in de overhead-functies op het Centraal Bureau van min-der medewerkers afscheid genomen hoeft te worden dan wanneer er geen overname zou plaatsvinden. Voor de kindercentra, de gastouderopvang en de tussenschoolse opvang van de Kober groep heeft de over-name gn invloed op het aantal mede-werkers waarvan afscheid genomen moet worden.

    Overname Surplus Kinderopvang door Kober groep

    ZUNDERT - Maandag 2 december was het dan eindelijk zover. De premire van de lms die de lokale cineasten Janus en Jan van Hassel in de peri-ode tussen 1940 en 1970 in Zundert hebben gemaakt.

    Films waarvan vooral de oudere genera-tie Zundertenaren wist dat ze bestonden, maar die in het verleden amper in het openbaar waren vertoond. Tenminste tot nu. Want na het noodzakelijk beindigen van de zakelijke activiteiten van Foto van Hassel, kwam een schat aan beeldmate-riaal uit de archieven tevoorschijn. Al heel snel werd duidelijk dat deze beelden aan de lokale bevolking zouden moeten wor-den geopenbaard.

    BeeldkwaliteitTotaal maar liefst acht uur aan lms werd gedigitaliseerd en zodanig bewerkt dat de

    beeldkwaliteit op een ongelooijke manier is verbeterd. Met dank aan leden van de Zundertse Videoclub die werkelijk hon-derden uren in dit monnikenwerk hebben genvesteerd. Het eindresultaat mag er zijn. Opnamen van o.a. gouden bruiloften, buurtfeesten, bloemencorso, diverse sportwedstrijden en natuurlijk de prachtige natuur geven een indrukwekkend beeld van het leven in het midden van de vorige eeuw.

    VertoningOmdat het zoveel uren materiaal betrof hebben Marja en Jan van Hassel besloten om de vertoning ervan over vier avonden te verdelen. Telkens met andere beelden en telkens met materiaal wat nog nooit is vertoond. Ondersteund door het zeer boeiende en vermakelijke live commentaar van Ad van Hassel.

    De muziek is samengesteld door Cor van Sprundel uit het eigen platenarchief van Janus van Hassel.

    EnthousiasmeDe eerste avond trok een ongelooijk aantal bezoekers. Het enthousiasme was zo groot dat de meeste bezoekers zich al direct verzekerden van kaartjes voor de volgende drie voorstellingen. De volgen-de voorstellingen worden gehouden op maandag 23 december, 20 januari en 17 februari in het Cultuur Centrum Zundert. De aanvang is op alle avonden om 20.00 uur. Kaarten voor deze speciale avonden zijn verkrijgbaar bij het Cultuur centrum Zundert, telefoon 076-5971999. De prijs is inclusief een drankje tijdens de pauze. Wees er heel snel bij en voorkom teleur-stelling want de voorverkoop loopt wer-kelijk storm. Er zijn voor 23 december nog een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar.

    Veel belangstelling voor historische lms

    Winkelcentrum 11 - Etten-Leur076-5012941

    www.juweliermekes.nl

  • Torenpad 6, 4872 XN Etten-Leur (winkelcentrum etten-leur)E [email protected] www.vanhooijdonkvloeren.nlT 076 503 77 38 M 06 128 66 281

    Vele merken laminaat, planken, parket en pvc en onder-$+0 .)% !(!*3 (+!-)'!+1!- 3 $ !-,,+-/!*3''0* %# 1%!.3$%*(.$0-!*3!$* !(!*

    ParketPVC

    Laminaatvloeren

    Eiken parketvloeren al vanaf

    34,95/m2

    incl. ondervloer

    Showroom geopend: vrijdag 9.00 - 12.00 u zaterdag 13.00 - 17.00 u * !-!/%& !* #!*+,afspraak.

    5

    VERHUUR AFVALCONTAINERSVoor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz.

    Verhuur van 7m 20m 40m afvalcontainers.K

    Tel. 0622523365 / 0765971547

    Tevens wensen wij U fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

    Dobbel KERSTKORTINGEN op gehele collectie!

    Vrijdag 20 en zaterdag 21 december

    Bepaal zelf Uw korting met dobbelen*

    * Vraag naar de voorwaarden

    Schilderwerken - Woondecoratie EVERAERTS bv Poteindplein 5 - 4881 WC Zundert - Tel.: 076 - 597 26 33 - Fax: 076 - 597 21 10

    www.deverfmolen.nl

    Feestje?Voor verhuur van:TAFELSsSTOELEN

    toilet- en frituurwagenspartytenten

    springkussen v.a. 45,-

    snijdersverhuur.nl Bel: 0165-386105

    0165-386613

    We bezoeken u graag thuisEen levenspartner vinden via onze persoonlijke

    bemiddeling? Ruim 75% van de ingeschrevenen slaagt?

    Bel voor meer informatie:

    Lia van der Wel 0165-201023Of 088-0221900 (landelijk)

    Of kijk op www.mens-en-relatie.nl

    Caf Eetcaf Cafetaria Zaal

    Ook voor de komende feestdagenverzorgen wij weer graag voor u

    Diverse Hors doeuvreSoepen

    Vlees-/Visgerechten& Bavarois

    Voor inlichtingen en bestellenTel: 076 - 598 53 91

    of via [email protected]

    Zaterdagavond 4 januariNieuwjaarsfeest

    m.m.v. DRIEVOUDIedereen is welkom!

    Aanvang: 20.00 uur Gratis entree

    Familie Voermans en medewerkers bedanken iedereen voor het welgestelde vertouwen dat we het afgelopen jaar hebben gekregen en

    wensen u een gezond en gelukkig 2014!

    Graag tot ziens in De ToekomstPASTOOR DE BAKKERSTRAAT 19 ACHTMAAL

    TEL. 076 - 598 53 91

    Te koop aangeboden mooi gelegen

    semi-bungalow met door architect aangelegde

    tuin, grond opp: 1100 M2inhoud ca. 700 M3.

    Vraagprijs 525.000,-Jan van Engelen, Laarpark 40

    Reacties: 076 5973987 ofe-mail: janenriavanengelen

    @gmail.com

    Guust en Els van Tichelt

    MARKT 9 ZUNDERTTELEFOON 076-5972392

    Onze openingstijden zijn:Zondag 22 december 09.00 tot 16.00 uurMaandag 23 december 08.00 tot 18.00 uurDinsdag 24 december 08.00 tot 15.00 uurVrijdag 27 december 08.00 tot 18.00 uurZaterdag 28 december 08.00 tot 16.00 uurMaandag 30 december 09.00 tot 18.00 uurDinsdag 31 december 08.00 tot 15.00 uurDonderdag 2 januari gesloten.

    Slagerij van Tichelt wenst U prettige feestdagen

    Dit ruime 4-kamerappartement bevindt zich op de 1e en 2e verdieping van een

    appartementencomplex in het centrum van Rijsbergen nabij alle voorzieningen.

    Het appartementencomplex bestaat uit 4 appartementen en zijn te bereiken

    middels een centrale voorentree. Het complex is goed onderhouden. Het

    appartement is voorzien van een ruim balkon aan de achterzijde en een berging

    in de kelder.

    Sint Bavostraat 52 te Rijsbergen

    VRAAGPRIJS 269.000,= K.K.

    www.schalkmakelaardij.nl | 076-5937000

    Onze aangepaste openingstijden zijn:Maandag 23 december: 08.00-18.00 uurDinsdag 24 december: 08.00-15.00 uurWoensdag 25 december: 10.00 - 11.30 uurMaandag 30 december: 08.00-18.00 uurDinsdag 31 december: 08.00-15.00 uurDonderdag 2 januari 2014 zijn wij geopend!:

    Gourmet/gourmet extra luxeWFSTDIJMMFOEFTPPSUFOWMFFTFWUVJUUFCSFJEFONFUWJTFOPGXJMEHSBNQQ

    Steengrill/bakplaatWFSTDIJMMFOEFTPPSUFOWMFFTFWUVJUUFCSFJEFONFUWJTFOPGXJMEHSBNQQ

    F

    C"HP

    FondueWFSTDIJMMFOEFTPPSUFOWMFFTHSBNQQ

    Compleet verzorgd"MEF[FWMFFTTDIPUFMTLVOOFOWPPSVXHFNBLDPNQMFFUXPSEFOWFS[PSHE[JFEFPOMJOFCFTUFMMJKTUPQPO[FXFCTJUF

  • SPORT

    PAGINA 10

    DUBBEL WEEKEND VOOR POELIERSCHRAUWEN.NLWanneer twee wedstrijden voor n com-petitie in n weekend verspeeld worden heet dit een dubbel weekend. Hoewel de wildspecialisten nmaal voor de compe-titie in actie kwamen en de dag erna voor de nationale beker naar Dongen afreisden werd het toch een dubbel weekend. Dit had alles te maken met de uitslagen. Op bezoek in Reusel bij het team De Molen 1 werden de winkelbedienden op 4 zeer onwelwillende klanten getrakteerd. Enkel Ton de Hoon kon in de buurt komen van zijn tegenstrever maar was ongelukkig in de slotfase. Omdat Danny Geysen, Lennart Schrauwen en Mark Havermans vanaf ac-quit moesten achtervolgen en er te weinig beurten overbleven om dit goed te maken werd een 8-0 nederlaag gencasseerd. De volledige uitslag: 1. Danny Geysen vs. Eric Hendrickx (33-45 in 39 brt.); 2. Lennart Schrauwen vs. Menno de Vries (30-45 in 45 brt.); 3. Mark Havermans vs. Roger Spij-kers (17-40 in 29 brt.); 4. Ton de Hoon vs. Luc Royberghs (35-40 in 52 brt.). Op zondagmiddag werd in Dongen de strijd-keu opgepakt in ronde 3 van de nationale beker tegen Hultermans Installatiebedrijf, een team dat uitkomt in de tweede divisie en vorig jaar verrassend tot de laatste 8 -nalisten wist door te dringen. De thuisploeg trad aan met Jack Wijnen, Patrick Adams, Bart Hultermans en Willie Damen. Eerstge-noemde zette tegen Danny vanaf acquit een hoog tempo in en won de 3 te spelen sets telkens met 15-9. Voor Poelierschrauwen.nl erg belangrijk dat tegelijkertijd Lennart na een 1-1 setstand met 2-1 wist te winnen, waardoor de stand bij de pauze: 2-2 gelijk in partijpunten en 2-4 achter in sets. In de 2e seance was Ton driemaal in het slot van de set er als de kippen bij om zodoende Wil-lie Damen driemaal met 3 caramboles het nakijken te geven. Op dat moment waren Bart Hultermans en Mark net aan de 3e set begonnen en stond het bij hen na twee keer 15-11 in sets gelijk: 1-1. Bij winst van deze laatste set door Hultermans zou het in partijpunten en sets gelijk zijn waardoor het aantal behaalde caramboles doorslag-gevend zou worden. Terwijl de teamleiders de rekenmachine tevoorschijn haalden werd het na 8-4 en 11-8 voor Mark een paar beurten later 12-13 voor Hultermans. Bij 14-14 zag Mark kans als eerste aan te tikken waardoor de rekenmachines weer opgeborgen konden worden. Winst voor Poelierschrauwen.nl: 6-2 in partijpunten; 7-5 in sets en 154 caramboles vr en 152 tegen. In ronde 4 wacht nu een dubbele confrontatie met een andere 2e divisionist: Zwiers Groot Keuken, uit en thuis te spelen in januari. Voor de competitie staat de laat-ste wedstrijd in 2013 op zaterdagavond 21 december thuis in Biljartcentrum Den Hoek op het programma. Burgmans-Biljarts.nl komt dan vanuit Bergeijk op bezoek, aan-vang 19:00 uur.

    VAN HASSELT AUTOSCHADE/GARAGE SCHRAUWENTijdens de tiende ronde KNBB moest de Zundertse autoherstellers hun meerdere erkennen in het team van Teletronika. De biljarters van De Ossekop staan hierdoor aan de leiding voor de Zundertse teams Machielsen en Van Hasselt Autoschade/Garage Schrauwen. Een bewijs dat de corsobiljarters in de 3e divisie poule 4 meetellen.Kopman Ren Vermeiren, die in de eerste partij tegenover Hans Snijders stond, was bijzonder gemotiveerd. De sympathieke Belg maakte met sterk spel het verschil. Na 36 keer krijten boekte Ren de eerste twee partijpunten via 35-27. Op de andere tafel zette een vlot carambolerende Erwin Vissenberg zijn opponent Cees Arnouts op een kse achterstand. Doordat de produc-tie van Erwin even haperde kwam Cees serieus terug op 27-26. Arnouts zag tot zijn spijt een grote losbander interdun langs itsen. Het sein voor Vissenberg om snel af te sluiten met 30-27 (55 b.).Bij de rookpauze zodoende een heerlijke 4-0 voorsprong voor de thuisspelers.Via een aantal schitterende oplossingen volgde Ruud Vermeulen het voorbeeld van zijn teamgenoten. Met veel balgevoel tikte super Ruudje de puntjes bij elkaar waardoor ook plaatwerker Cees Marijnis-sen in de problemen kwam. Na 54 keer werd Vermeulen verdiend matchwinnaar, 6-0 voor zijn Teletronika. Het prestigeduel tussen Hein Hanegraaf en Jef Jacobs kon alle kanten op. De gehele partij golfden de kansen van links naar rechts. Bij de 48e beurt viel de beslissing. Met 33-35 kon Jacobs de eer van zijn team redden en zijn ongeslagen status behouden. In de strijd om de cruise controle van Gara-ge Schrauwen staat Jef Jacobs uiteraard prominent eerste met 100%, gevolgd door Jack Martens 71,42%, Cees Marijnissen 60,00% en Hans Snijders 55,55%

    JOS DENISSEN KAMPIOEN DRIEBANDEN B-KLASSEAfgelopen donderdag en vrijdag werd in cafe de Ossekop de naleronde 3-banden gespeeld van Zundert in de B-klasse. 8 deelnemers gaven acte de precense. In twee poules van 4 werden de wedstrijden gespeeld, waarvan de twee poulewin-naars uiteindelijk de nale speelden.Jos Denissen moest het in de nale opne-men tegen Louis Damen, Jos nam in het begin al een voorsprong die Louis uitein-delijk niet meer kon overbruggen, zodat Jos Denissen de partij in 31 beurten naar zich toetrok en met 25-19 won van Louis Damen. Op de andere tafel speelden Jac Martens tegen Frank Gommers om de derde plaats tevens de inzet om een plaats voor promotie naar de A-klasse. Deze par-tij werd gewonnen door Jac Mertens met 20 -17 in 30 beurten, zodat Jac mag uitko-men in de A-klasse.

    De overige nalisten waren Cees Marijnis-sen, Jos van Genk, Ben Hoppenbrouwers en Ted Machielsen.De voorronden werd gewonnen door Jac Mertens die tevens de kortste partij speelde met 16 beurten. De hoogste serie werd gemaakt door Ted Machielsen met een reeks van 7 caramboles. Rest ons al-leen nog te bedanken de arbiters van bv de Ossekop en alle deelnemers en graag tot volgend jaar.

    KAMPIOENSCHAP DRIEBANDEN RIJSBERGEN 2014Finalisten inzake Kampioenschap Rijsber-gen 2014Harmoniezaal van 17 t/m 22 maart, A-klasse: 1. Vic Herreweghe kampioen 2013; 2. Hein Hanegraaf 1.013; 3. Ton de Hoon 0.843; 4. Heddy Hendrickx 0.826; 5. Jef Jacobs 0.791; 6. Jack Martens 0.740; 7. Frans Machielsen 0.726; 8. Ramon Voe-senek 0.690. Res. 1 Frans Jochems 0.646. Res. 2 Kees Arnouts 0.671. Hoogste partij-gemiddelde: 2.083 Hein Hanegraaf. Hoog-ste serie 9 car. Hein Hanegraaf.B-klasse: 1. Hans Jr. Snellen kampioen 2013; 2. Jos v. Genk 0.615 Pr; 3. Cees v.d. Broek 0.612 Pr; 4. Robert Jan Vriends 0.591; 5. Francis Anthonissen 0.590; 6. Andr Billet 0.522; 7. Jan v. Aart 0.521; 8. Ted Machielsen 0.506; Res. 1 Daan Hane-graaf 0.505. Res. 2 Jan Braspenning 0.494. Hoogste partijgemiddelde 0.916 Cees v.d. Broek. Hoogste serie: 7 car. Daan Hane-graaf en Jan v. Aart.C-klasse: 1. Nicky Havermans 0.496 Pr; 2. Kees Daemen 0.480 Pr; 3. Arjan v. Oos-terhout 0.462 Pr; 4. Kees v. Bedaf 0.437; 5. Bert Melis 0.399; 6. Andr Verschueren 0.384; 7. Mon Zagers 0.382; 8. Johan Ja-cobs 0.379. Res. 1 Leo Nouws 0.373. Res. 2 Louis Havermans 0.464 Pr. Hoogste par-tijgemiddelde 0.916 Mon Zagers. Hoogste serie 6 car. Bert Melis.

    ZOBC BILJARTNIEUWSDriebanden Groot 2013-2014Tweede rondeToekomst 2 47,841-Toekomst 3 48,570OHK 48.334-Toekomst 1 52,857Nooit Volleerd 50,695-Oef.& Vermaak 43,751Ossekop vrijBeste teamprestatie: Toekomst 1 met 52,857 matchpunten.Hoogste serie: Adri van Aert Toekomst 5 caramboles.Kortste partij: Jac Hereijgers OHK 15 beur-ten.Stand: 1 Toekomst (drie) 105,712; 2. Toe-komst (een) 102,857; 3. OHK 100,834; 4. Nooit Volleerd 94,167; 5. Toekomst (twee)82,160; 6. Ossekop 49,698**; 7. Oef.& Vermaak 43,751**. ** wedstrijd minderDeze week start de ZOBC met 3 banden klein voor 3 tallen met 45 deelnemers ver-deeld over 15 teams.

    Biljarten in Zundert

    ZUNDERT - Het was wederom een druk bezet weekend voor het team STZ. Zaterdagavond in Vlaardingen een bekerwedstrijd spelen tegen TOVV/MCR 6, die overigens met maxi-male cijfers werd gewonnen, en dan zondagmiddag weer in Oosterhout scherp zijn tegen Van Wanrooij Trans-port.

    In Zundert werd het een draw, 4-4, en ditmaal zou deze regio-clash een kopie-tje gaan worden met dezelfde winnende en uiteraard evenzo wat betreft de verlie-zende spelers.Raymon Groot die in de thuiswedstrijd te-gen Ad Broeders tegen een serie van 14 aanliep, was ook ditmaal logisch niet op-gewassen tegen de routinier. Een start van Broeders, die er zijn mocht, bracht Raymon al vroeg in verlegenheid. Bij 26-20 na 23 beurten gloorde er nog perspectief voor de Zundertse junior. Toen Broeders nog eens

    uitpakte met een serie van 7 was het over en sluiten, 45-28, en verlies voor Raymon.Barry van Beers, die tot dusverre slechts n partij verloren had nam tegen Jan Arnouts, met een serie van 18 in de 11e beurt, een voorschot op de overwinning. Evenals tijdens de thuiswedstrijd haalde de nummer 2 van de Nationale Ranking ook deze partij naar zich toe met 45-17 in 20 beurten en leverde daarmee de beste prestatie van ronde 13 in de Eredivisie.Roland Forthomme zag tegenstander Kurt Ceulemans 7 maal missen en lag dan al met 9 punten voor. De Zundertse kopman zette zijn tegenstan-der nog eens extra onder druk door in de volgende 8 beurten nog eens 17 carambo-les uit zijn keu te laten vloeien. Met een serie van 10 in de eindfase werd het pleit wederom beslecht, 28-50 in 27 beurten, zoals in de thuiswedstrijd.De cruciale partij in deze regio-derby speelde zich op de andere tafel af tussen

    Frank Martens en Peter Ceulemans na de 2-2 halverwege en een min of meer zekere overwinning voor Roland Forthomme was de virtuele tussenstand met 2-4 in het voordeel van STZ.Peter Ceulemans die de dag ervoor als een speer uit de startblokken kwam zag Mar-tens als een raket vanaf acquit vertrekken, 24-5 na 10 beurten. De theepauze had Pe-ter klaarblijkelijk goed gedaan en het sier-de hem dat hij zich terug in de wedstrijd speelde middels serietjes van 3-3-4 en 9 en zich daardoor alsnog na 30 beurten met 42-46 de leiding overnam. In de ultieme slotfase bleken de ballen zich tegen Peter te hebben gekeerd en wist Martens als eerste de 50 te bereiken. De gelijkmaken-de beurt was voor Peter, die slechts 3 pun-ten verwijderd was van de partijwinst n de 3-5 overwinning voor S.T.Z.. Na het eerste punt bleven 3 ballen aan de band liggen. Ook Peter Ceulemans kan dus niet toveren, hetgeen hiermee bevestigd is.

    Team STZ moet genoegen nemen met remise

    RIJSBERGEN - Zaterdag 14 decem-ber vond in Waalwijk het Nederlands Kampioenschap Majorette plaats. Vanuit Rijsbergen kwamen 2 solos, een duo en de grote groep op de vloer. Allen hadden tegenstand die er niet om loog.

    Het duo Nina en Demi hebben een topjaar achter de rug. Waarbij ze promotie naar de topklasse haalden, Brabants Kampi-oen werden en nu op het NK ook de titel Nederlands Kampioen bij mogen schrij-ven. Met deze overwinning gaan zij ook deelnemen aan de Champions Trophy, de wedstrijd tussen Belgi en Nederland die plaats vindt op 15 februari. Wie weet kan hun zegetocht zich nog verder uitbreiden?Nina behaalde met haar solo een tweede plaats, een zilveren medaille. Een schitte-rende prestatie naast al eerder Brabants Kampioen te zijn geworden. Met daarbij ook een ticket voor de Champions Trophy.Evi haalde met haar solo een vierde plaats, wat natuurlijk een mooie prestatie is op een NK. Helaas net buiten het podium. Maar na een fantastisch jaar met onder

    andere een tweede plaats op de Brabantse Kampioenschappen, zijn we benieuwd hoe dit volgend jaar zal verlopen.De grote groep met elf meiden stonden in deze samenstelling voor het eerst op een NK. Zij draaide een mooie show met daarin mooie guren en veel synchroniteit. Deze majorettes behaalden een derde plaats. Een mooie podiumplaats om trots op te zijn. De medailles en beker gaan mee naar Rijsbergen.

    Duo Nina en Demi Nederlands Kampioen

    Majoret tes St .Ceci l ia Ri jsbergen

    Grote groep behaalt derde plaats NK.

    ZUNDERT - De jeugdcommissie is met de jeugd richting Galderse Me-ren geweest. Een ideale locatie om te werken aan de conditie en de jne kneepjes van het veldrijden onder de knie te krijgen. Hier is het weer eens rijden op een andere ondergrond af-gewisseld met bos.

    De senior leden met 17 leden richting Oos-terhout geweest alwaar de Jonge Ren-ner een mooie rit had uitgestippeld. Het was hier wel ontzettend druk, dit doordat er weinig concurrentie was van andere rit-ten. De wegrenners waren ook met zon 17 renners voor de vaste winterronde. Een zeer mooie opkomst dus van onze club. Het programma voor zondag 22 december: veldrijders vertrekken om 8.30 uur richting

    Ossendrecht of Nieuwmoer. De wegploeg vertrekt gewoon weer om 9.00 uur vanaf Stuivezand voor de winterronde. De jeugdleden gaan om 9.00 uur op pad richting De Krochten voor de laatste voorbereiding op de clubcross op tweede kerstdag. Eerste kerstdag is er geen ofci-eel programma, maar op tweede kerstdag staat in het teken van de jaarlijkse club-cross. Het strijdtoneel is ook dit jaar weer De Krochten. De jeugdleden vertrekken om 9.30 uur en de seniorleden om 10.15 uur. Zorg allen dat je tijdig aanwezig bent. Verder willen we nog even vermelden dat dit het laat-ste redactiestukje is voor de kerst. De vol-gende uitgave van De Bode is met oudjaar, houd dus voor de actuele informatie de website in de gaten.

    WTC De Trappistentrappers

    ZUNDERT - Afgelopen weekend heb-ben de teams van ZHC weer gespeeld in de zaalcompetitie. Lijkt het jou ook leuk om hockey te spelen, kom dan gerust op zaterdag of zondag eens vrijblijvend kijken bij een thuiswedstrijd in sporthal Onder de Mast in Zundert of train een keer mee. Voor meer informatie kun je contact opnemen op: [email protected].

    UitslagenZaterdag 14 decemberZwart-Wit MD-ZHC MD1 2-10Zondag 15 decemberEtten-Leur MD4-ZHC MD1 7-2

    Zevenbergen MB2-ZHC MB1 1-3Olympia D2-ZHC D2 2-7Liberty H3-ZHC H2 4-9

    ProgrammaZaterdag 21 decemberOnder de Mast Zundert:ZHC MC1-Prinsenbeek MC4 av.09.30uZHC MB1-Pelikaan MB4 av.10.40uZHC MD1-Prinsenbeek MD5 av.11.50uZHC H2-Liberty H3 av.13.00uZHC D2-Liberty D2 av.14.00uZondag 22 decemberWarande MC5-ZHC MC1 av.11.20u uit Ar-kendonk OosterhoutZevenbergen H2-ZHC H2 av.18.20u uit De Niervaert Klundert

    Zundertse Hockey Club

    KERST PRE-SALE

    "%%!)'!"%)

    op hl veel Kerstartikelen40% KORTINGtot

    www.tuincentrumdebont.nl

    * uitgezonderd lopende akties en aanbiedingen

  • ENTRECOTE ................................... 100 gram 2.15VARKENSOESTERS ........................... 4 voor 5.95KERSTBOOMBURGER ....................per stuk 1.10SLAGERSHAM ............................. 100 gram 1.95FILET AMERICAIN .........................100 gram 1.45

    www.slagerij-graumans.nlMolenstraat 43 - Zundert - 076-5973720 / 06-30736945

    Wij wensen iedereenfijne Kerstdagen

    en een gezonden gelukkig 2014!

    KIPPENRAGOUT500 GRAM VOOR 6.50

    + GRATISRAGOUTBAKJE

    UITSLAG LOTERIJ KERSTMARKT WERNHOUT

    1e 1479 2e 0752 3e 0644 4e 0606 5e 06356e 1475 7e 0123 8e 1095 9e 0917 10e 038811e 0010 12e 0220 13e 0668 14e 0254 15e 058016e 0003 17e 0167 18e 1065 19e 0673 20e 0650

    Prijzen op te halen na telefonische afspraak: 076-5975035

    x Hoogste slagingspercentage, 90,5% x Nieuwste methode -> Luxopuncture x Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars

    =RUJYHUOHQHUVQXPPHUaangesloten bij VBAG en RBNGx 3 behandelingen van 20 minuten x *HHQH[WUDNLORV en pijnloos x Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT

    DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE

    6723180(752.(1

    %HOYULMEOLMYHQGYRRULQIRRIDIVSUDDN

    (WWHQ/HXU

    %HKDQGHOLQJHQRRNVDYRQGV

    Hoogste slagingspercentage, 90,5% Nieuwste methode -> Luxopuncture Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012 (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bij VBAG en RBNG)

    3 behandelingen van 20 minuten Geen extra kilos en pijnloos Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT

    DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID

    STOP NU MET ROKEN!!!!Hoogste slagingspercentage, 90,5%NieuwstePHWKRGH- > LuxopunctureBlijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars !!!%HKDQGHOLQJHQGRRUgediplomeerde therapeutenGeen extra kilosHQSLMQORRV/X[RSXQFWXUHRRNMENOPAUZE, DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID Alle CHRONISCHE KLACHTEN, QIGONG/TaiChi

    DEFINITIEF AFSLANKEN

    %HOYULMEOLMYHQGYRRULQIRRIDIVSUDDN

    %HKDQGHOLQJHQRRNVDYRQGV

    KIJK OP ALDI.NL VOOR DE OPENINGSTIJDEN

    GEOPEND OP ZONDAG 22 DECEMBER

    0.49v van 0.99

    0.99v van 1.95

    49%goedkoper

    51%goedkoper

    129.00

    119.00

    69.99

    24.99

    2.79

    2.49

    1.59

    1.39

    HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJSwww.aldi.nl

    Breda, Brusselstraat 10-12 - Breda, Gr. Hendrik-III-plein 35 - Breda, Belcrumweg 4-7 - Breda, Allerheiligenweg 85 - Zundert, Molenstraat 51-53

    MelkopschuimerVoor een perfecte cappuccino of latte macchiato.

    Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

    Vanaf zaterdag 21-12-2013

    Vanaf woensdag 18-12-2013*Vers & voordelig!

    * Versaanbieding geldig vanaf woensdag 18-12-2013 t/m zondag 29-12-2013.

    Krieltjes1 kg

    Cranberries340 g

    Mini-stolletjes350 g

    Vers geperste sappen0.5 l

    Mini-afbakbroodjes300 g

    Roomboterstol1 kg

    FEESTELIJK VOORDELIG

    Professionele keukenmachineKrachtige multifunctionele machine met 6 snelheden en pulsefunctie.

    RobotstofzuigerGebruiksduur: 90 min.

    Superzoom-Camera - 16.0 MP- 26-voudige optische zoom - 5-voudige digitale zoom

    VERVOLG BRABANTS OORLO

    GSDRAMA VLOEIWEIDE

    Rinie Maas

    OORLOGSGEHEIM

    VAN BEZET DORP

    KASTEEL BOSCHDAL

    Bolwerk van Beeks verzet

    www.Vloeiweide.nl/BoschdalBeek

    slechts

    27,50

    NIEUW BOEKVAN RINIE MAAS

    s&RAAIEENZORGVULDIGEgrasche vormgeving.

    sPAGINASSPAN-nend en met name feitelijk geschreven hoofdstukken

    sFOTOSENORIGINELEOVERZICHTSTEKENINGENVANHETVERZET

    s!UTHENTIEKEBRIEVENgeven een inkijkje in moeilijke tijden;

    sNOGNIMMERGEPUBLI-ceerd.

    s"IJZONDEREAQUARELvan een oorlogs- activiteit van de *OODSEVERZETSMANOP"EEK'UUS"ECHT

    s6ERRASSENDNIEUWEfeiten aangaande de Vloeiweide.

    HET BOEK IS VERKRIJGBAAR via www.Vloeiweide.nl/BoschdalBeeken bij: Drukkerij Vorsselmans, Bredaseweg 26, Zundert The Readshop, Winkelcentrum 27, Etten-Leur Boekhandel Polare, De Barones 63, Breda Boekhandel van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 269, Heksenwaag 36

  • Metaalbewerkingsbedrijf Weggemans BV | Sportlaan 4 | 4695 BA Sint-Maartensdijktel. : 0166-664105 | email : [email protected] | website : www.weggemans.info

    STAALCONST

    RUCTIES /

    DAK- EN GEV

    ELBEPLATINGSpecia

    list in

    RENOVATIE BESTAANDE EN ASBESTHOUDENDE DAKEN

    WEGGEMANS BVMETAALBEWERKINGSBEDRIJF

    QLHXZERXZDJUDULVFKHORRGVHQEHGULMIVSDQGHQYROOHGLJLQHLJHQEHKHHUSURHOSODWHQGDNSDQSODWHQHQSRWGHNVHOSURHOHQXLWHLJHQSURGXFWLHJHwVROHHUGHVDQGZLFKSDQHOHQWEYGDNJHYHO]HWWHULMWRWPPRDRQGHUKRXGVYULMHERHLGHOHQWUDQVSRUWHQNUDDQZHUNDOXPLQLXPJHWURNNHQJRWHQXLWVWXN

    KARWEI ETTEN-LEUR, MUNNIKENHEIWEG 53, 076 501 3755

    KARWEI ETTEN-LEUR

    OPENVAN 12.00 TOT 17.00ELKE ZONDAG

    2e K

    ERST

    DA

    G26

    DEC

    . GEO

    PEN

    Dva

    n 11

    tot

    17

    uur

    OPGELET! In elk gezellig huis hoort een antiek meubeltje thuis. LET OP! 5000 m2

    Antieke meubelen in alle stijlen en houtsoorten.

    LET OP! Alle tuinaccessoires, beelden, hekwerken, etc., etc., en U bepaalt deze week

    wat U betaalt.6000m2

    Antiekparadijs Steenbergseweg 45 Lepelstraat (gem B.o.Z.)

    0164 - 686324

    2e Kerstdag OPEN!

    Tevens inkoop en inruil van uw an-tiek en eventueel andere goederen

    Nerg

    ens

    te k

    oop,

    gie

    t-ijz

    eren

    lant

    aarn

    pale

    n m

    et

    bron

    zen

    kap.

    Vanaf vandaag t/m za. 4 januari KNALLENDE EINDEJAARS ANTIEKSHOW

    ANTIEKPARADIJS

    (Advertorial)

    Uw zorgverzekering dekt de zorg van bijvoorbeeld de huisarts, het ziekenhuis of de apotheek. Maar wt uw zorgverzekering precies vergoedt en bij welke zorgaanbieders u terecht kunt, hangt af van het soort polis dat u hebt afgesloten. En van uw eigen risico.

    Veranderingen in de zorgverzekeringIn de zorgverzekering zijn er vanaf 1 januari 2014 veranderingen die voor u van belang kunnen zijn. Zo verandert bijvoorbeeld de vergoeding bij psychologische hulp en is het verplicht eigen risico 360. Overigens zijn de premies voor de basisverzekering voor 2014 gedaald.

    Verplicht eigen risicoNiet alle zorg die u krijgt, valt onder uw verplicht eigen risico. Het eigen risico in de zorgverzekering geldt namelijk niet voor zorg van de huisarts, verloskundige zorg en kraamzorg. Daarnaast is het goed om te weten dat lagere inkomens afh ankelijk van hun inkomen via de zorgtoeslag worden gecompenseerd.

    Zorg dat u goed op de hoogte bent van de veranderingen in de zorg die voor u van belang zijn. Bekijk daarom alle veranderingen in de zorg op www.veranderingenindezorg.nl. Of bel Informatie Rijksoverheid: 1400 (lokaal tarief, bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur)

    Veranderingen in de zorg.Zorg dat u alles weet.

    +XLVKRXGHOLMNHYHU]RUJLQJ%HJHOHLGLQJ3HUVRRQOLMNHYHU]RUJLQJ 9HUSOHJLQJ

    3DOOLDWLHYHHQ7HUPLQDOH]RUJ'DJ]RUJ1DFKW]RUJ8XUV]RUJ

    7 ZZZ7KXLV]RUJ0DWLOGDFRP

    7KXLV]RUJ0DWLOGD)OH[LEHOLQ$:%=]RUJ:02]RUJ3*%]RUJ3DUWLFXOLHUHQ]RUJ

  • WINTER WONDERLAND ZUNDERT

    SSSSS

    SS

    S

    Winter Wonderland is een speciale uitgave Uitgeverij De Bode BVBredaseweg 26, 4881 DE ZundertPostbus 22, 4880 AA ZundertTel (076) 5998111

    Fax (076) 5998199www.internetbode.nlVerspreidingsgebied: Gemeente ZundertOplage: 9300 exemplarenRedactie: Addo Sprangers i.s.m. Winkelen

    in Zundert, Gemeente ZundertLay-out: Jan BastianenFotos: John van Aert, Manoek Maas, Sandra Mutsters, Frenk ZagersAcquisitie: John van Aert

    Druk:Drukkerij Vorsselmans BVBredaseweg 26, 4881 DE ZundertTel (076) 5998111www.drukkerijvorsselmans.nl

    COLOFON

  • WINTER WONDERLAND ZUNDERT

    Molenstraat 90 - Zundert

    Fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond 2014

    Qualito parket het juiste adres voor:

    Planken vloeren EgaliserenDuo/multi/lamel plank OnderhoudsmiddelenTapis visgraat Schuren, kleuren Laminaat en onderhoud van parketPVC Timmer-, interieurwerk Kurk

    Molenstraat 17A1 (het voormalige Anna Klooster) Zundert

    Tel.: 076-5976678 | Gsm: 06-23252847 | www.qualitoparket.nl

    E-mail: [email protected] | [email protected]

    OPENINGSTIJDEN: Ma-di gesloten. Wo-do 10.00-18.00. Vr 10.00-20.00. Za 10.00-17.00. Zo 10.00-16.00 H. Bloedlaan 269

    2320 HoogstratenTel. 03/3147742

    Molenstraat 354881 CP ZundertTel. 076-5973460

    www.idcoiffures.com

    Prettige Kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar

    coiffures

    Molenstraat 42, ZundertTel.: 076-5972620

    www.juwelierschrauwen.nlJuwelierSchrauwen

    Voor de Kerst hebben wij aangepasteopeningstijden op de volgende dagen;Zondag 22 december tot 17.00 uurMaandag 23 december tot 20.00 uurDinsdag 24 december tot 16.00 uur

  • WINTER WONDERLAND ZUNDERT

    SSSSS

    SS

    SOp zondag 22 december 2013 vindt de zesde editie van Winter Wonderland Zundert plaats. De Molenstraat en de Markt worden daarvoor omgetoverd tot een winters, sfeervol tafereel, waarin u kunt genieten van kunst, cultuur en entertainment. Kom tussen 10.00 en 17.00 uur gezellig winkelen en drink een drankje bij n van de cafs op de Markt of in de Molenstraat. Alle winkels en cafs zijn geopend!

    De organisatie van Winter Wonderland ondersteunt dit jaar de landelijke 3FM Serious Request actie en wel met een eigen glazen huis. Dit jaar staat de stille ramp centraal: kinderen die sterven door diarree. Wilt u hierover meer lezen, kijk dan eens op de website van het Rode Kruis, www.rodekruis.nl. Uw donatie aan Serious Request is van harte welkom: de organisatie van Winter Wonderland zorgt ervoor dat deze op de juiste plek terecht komt.

    Van zaterdagmiddag 21 december tot en met zondagavond 22 december verzorgt Succes FM LIVE radio, natuurlijk met aandacht voor alle elementen van Winter Wonderland, niet te vergeten de populaire Kerstmannenrace en het grote aprs-ski feest waarmee de glazen huis-actie in Zundert wordt afgesloten.

    Winter Wonderland zou niet mogelijk zijn zonder de inzet van de Ondernemingsvereniging, de winkeliers en de vele vrijwilligers. Mijn dank hiervoor! Ik wens u heel veel plezier en wens u GDDUQDDVWJUDDJKHOHMQHIHHVWGDJHQHQHHQIDQWDVWLVFK

    Met vriendelijke groet,Leny Poppe de LooffBurgemeester gemeente Zundert

    Beste inwoners van de gemeente Zundert,

    EindejaarsactieBij aankoop van vijf euro ontvangt u een stempel.Prijzen: Waardecheques:1 x 450,- | 4 x 250,-6 x 100,- | 10 x 50,-www.winkeleninzundert.nlTrekking: vrijdag 3 januari 2014

    DeelnemersEindejaarsactieBaZZ ModezBlue CompanyBrocks OpticinBrunaBij de NonnenCafetaria JochemsDecohome de VerfmolenDictus Verf & InterieurDonna DonnaDubbel-D ModeschoenenEtos ZundertEye wish groeneveldEterij Tapperij Den Soete InvalFloralijnHann binnen & buitenHeaven jewels & watchesHema ZundertHoppenbrouwers Bloem & KadoHotel Caf Rest. De RoskamI.D.CoiffuresJunior&zoJust UJuwelier Schrauwen B.V.Le GarageLingerie OdaLotzMarlo Audio TV VideoMarskramerOoms Brood en BanketRmer Huishoud-CadeauxShoeby Fashion / Jilly & MitchSlagerij GraumansVan der Poel ElectroWoodhouseWouw das LekkerBegunstigersAlbert HeijnCaf den BelsCaf en Eetcaf den OssekopCaf Zaal Victoriade BodeRabobank De Zuidelijke BaronieCultuur Centrum ZundertDrukkerij VorsselmansIn de Wandelgangen

    Theater Diner Christmas SpecialTijdens het weekend van 20, 21, 28 en 29 december wordt de gerenoveerde Sint Annakapel in Zundert omgetoverd tot een prachtig theater in kerstsfeer.

    We hebben de handen ineengeslagen met de Annakapel om tijdens de feestdagen een bijzonder evenement te kunnen houden,vertelt William Gommers van brasserie Bij de Nonnen. Bezoekers kunnen zich door de medewerkers van de brasserie tijdens de zogeheten Theater Diner Christmas Special laten soigneren via een driegangendiner en een muzikale omlijsting met een theatraal randje.Het wordt een avond vol verrassingen, aldus Gommers. De deur gaat open om 19.00 uur, de show start om 20.00 uur. Aan de voorstelling werken de gezelschappen HalloHallo en Petticoat mee. HalloHallo speelt onversterkt, dus op oorvriendelijk niveau, liedjes van eigen hand. Met een bezetting van accordeon, banjo en contrabas. Drie brutale heren die de mensen zelf opzoeken bij hun tafel, bij het buffet of buiten als ze staan te roken. Petticoat wordt gevormd door zes jonge meiden die het publiek meenemen in een oogstrelende show vol verrassingen. Meerstemmige aangrijpende songs RQGHUVWHXQGGRRUMQHFKRUHRJUDHsQEUHQJHQGHJDVWHQELMde Theater Diner Christmas Special ongetwijfeld in hemelse sferen. Ook de komische acts krijgen een grote plaats in deze frisse, niet te missen show voor het hele gezin. Surf voor meer informatie naar www.bijdenonnen.nl en www.indekapel.nl

    Met een spetterende eindsprint sluit CultuurCentrum Zundert het jaar 2013 af. Tijdens WinterWonderland zal The Blue Coverband s middags live muziek verzorgen in de foyer. Mijmerende momenten om de warme feestdagen in te gaan. Die feestdagen krijgen dit jaar een uitbreiding met een avond vol muzikale verrassingen en meezingers van de jaren 70 tot het heden door Prombo met hun show Back in Blue tussen Kerst en Nuw. De gelegenheidsband is ontstaan uit het grote PROMZ concert in 2009 ter gelegenheid van het 850 jarig bestaan van Zundert. Het is vervolgens niet bij n keer gebleven. Afgelopen jaren zijn er al twee kleuren van de Nederlandse vlag de revue gepasseerd, de In Rosso Tour en The White Edition. Nu dus de afsluiter van het drieluik: Back in Blue! Het Prombo speelt belangeloos en de opbrengst van deze avond zal ten gunste zijn van t Stokperdje die zich inzet voor de jeugd in Zundert. Eenmaal bijgekomen van de Prombo-avond kunnen de batterijen opgeladen worden voor de afsluiter op Oud & Nieuw. Na twee eerdere succesvolle edities is de werkgroep Oud & Nieuw weer bij elkaar gekomen om samen met CultuurCentrum Zundert een swingende oudejaarsavond te organiseren. Thema deze jaarwisseling is Swing it OUD & Dance t NIEUW in. Met vijf djs, gloednieuwe dancetracks en golden oldies wordt het een dansfeest om nooit te vergeten. Van Avicii tot the Beatles, van Hardwell tot Madonna: put on your dance-shoes en swing het nieuwe jaar in! Uniek in de opzet is dat de gasten de muziek mede bepalen. Bij aanmelding is wordt hun namelijk gevraag hun persoonlijke top 5 van beste dansplaten op te geven waaruit de enige echte Top Zundert a go go samengesteld die deze avond centraal komt te staan. Deze avond wordt aangeboden in een arrangementopzet en de inschrijving is verlengd tot en met WinterWonderland. Meer informatie over alle eindejaarsactiviteiten op www.cczundert.nl

    Eindejaaractiviteiten in CultuurCentrum Zundert

    foto: Sandra Mutsters

    PetticoatZes jonge meiden nemen u mee in een oogstrelende show vol verrassingen. Meerstemmige aangrijpende VRQJVRQGHUVWHXQGGRRUMQHFKRUHRJUDHQEUHQJHQKHWSXEOLHNRQJHWZLMIHOGLQKHPHOVHVIHUHQ0DDURRNGHKXPRUHQWRIIHFUHDWLHYHDFWVNULMJHQHHQJURWHSODDWVLQGH]HIULVVHQLHWWHPLVVHQVKRZYRRUKHWKHOHJH]LQ

    Hallohallo6SHHOWRQYHUVWHUNWGXVRSRRUYULHQGHOLMNQLYHDXOLHGMHVYDQHLJHQKDQG0HWHHQEH]HWWLQJYDQDFFRUGHRQEDQMRHQFRQWUDEDV'ULHEUXWDOHKHUHQGLHGHPHQVHQ]HOIRS]RHNHQELMKXQWDIHOELMKHWEXIIHWRIEXLWHQDOV]HVWDDQWHURNHQDinerTHEATER

    CHRISTMASSpecial

    December20, 21, 28, 29 DE DEUR GAAT OPEN OM 19.00 UUR. START SHOW: 20.00 UUR.

    TIJDENS HET WEEKEND VAN 20, 21 EN 28, 29 DECEMBER WORDT DE GERENOVEERDE SINT ANNAKAPEL OMGETOVERD TOT EEN PRACHTIG THEATER IN KERSTSFEER. LAAT U ZICHZELF DOOR ONS SOIGNEREN DOOR MIDDEL VAN EEN 3 GANGEN DINER EN EEN MUZIKALE OMLIJSTING MET EEN THEATRAAL RANDJE.

    IN DE ANNAKAPEL BIJ DE NONNEN

    IS EEN SAMENWERKING VAN:

    JS EVENTS & STAGES, LA MUZIEK EN

    BRASSERIE GRAND CAFE BIJ DE NONNEN.

    MEER INFO /RESERVEREN:WWW.INDEANNAKAPEL.NL

    1RJNDDUWHQYHUNULMJEDDUdus reageer snel

  • WINTER WONDERLAND ZUNDERT

    Telnr. 076 - 597 25 27

  • WINTER WONDERLAND ZUNDERT

    SSSSS

    SS

    SOp zondag 22 december 2013 wordt de zesde editie van het Zundertse evenement Winter Wonder Land gehouden. Winkelen in Zundert, dat het Zundertse centrum met tal van kerstbomen gezellig uitdost, is er helemaal klaar voor.DOOR ADDO SPRANGERSVorig jaar werd met het eerste lustrum van Winter Wonder Land Zundert een kleine mijlpaal bereikt. Onder de vlag van de in Winkelen in Zundert verenigde ondernemers wordt het evenement met veel enthousiasme voortgezet. Kunst, cultuur, entertainment en deelname van verenigingen uit de gemeente vormen ook dit jaar weer de belangrijkste ingredinten van de komende editie. De werkgroep Winter Wonderland houdt vast aan het vorig jaar met veel succes gentroduceerde concept waarbij het evenement zogezegd meer naar binnen toe wordt getrokken: een soort open deurendag bij de ondernemers. Alle activiteiten vinden plaats in

    de in winter- en kerstsfeer ondergedompelde winkels en cafs en in overdekte en open ruimtes op de Markt en in de Molenstraat. Zo komt er veel entertainment, kunst en cultuur in winkeletalages en in de winkels. In de etalages bijvoorbeeld dragen verhalenvertellers - voor het publiek binnen te volgen - verhalen voor jong en oud voor.

    Verlichte wagensVan 10.00 uur tot 17.00 uur is er van alles te doen in de gezellig versierde Molenstraat en omgeving. Op het uitgebreide programma staat bijvoorbeeld straattheater van een geheel in stijl geklede Dickens-groep. Wandelende kapellen, koren en muzikanten zorgen voor een sfeervolle muzikale noot. Bij de oliebollenkraam zijn verse oliebollen te krijgen en op de Markt staat een bescheiden kermis met onder meer draaimolen, miniscooters en suikerspinkraam. Natuurlijk is ook het plaatselijke verenigingsleven present tijdens Winter Wonderland Zundert. De verschillende clubs presenteren zich via gratis beschikbaar gestelde kramen aan het publiek. Op het kerkplein staan de politieke partijen in de schijnwerpers met een Politiek Caf. Nieuw dit jaar zijn de verlichte wagens uit Wuustwezel en Sprundel. Daar hebben ze elk jaar een verlichte stoet van wagens, zo vertellen Frank van de Klundert en Hanneke Dictus van de werkgroep Winter Wonder Land. Een soort corso met lampjes. Niet zo maar verlichte wagens dus. Daarnaast is de Kerstman aanwezig met een heuse arrenslee. Ook de tweede editie van de vorig jaar gentroduceerde Kerstmannenrace - waarbij de GHHOQHPHUVLQNHUVWWHQXHHHQSDUFRXUVPRHWHQDHJJHQ- staat op het programma. Dit jaar echter zijn er volgens Frank van de Klundert en Hanneke Dictus elementen ingebouwd die ervoor moeten zorgen dat iedereen kans maakt om te winnen en niet alleen de pijlsnelle loper.

    Glazen HuisCentraal tijdens de komende editie van Winter Wonder Land staat het Glazen Huis in de Molenstraat, waar geld wordt ingezameld voor 3FM Serious Request. Diverse winkeliers haken hier bij aan via leuke acties die k 3FM Serious Request ten goede komen. Bovendien staan bij de ondernemers ook overal collectebussen waarin kan worden gedoneerd voor 3FM Serious Request. Niet te missen is ook het Aprs Ski Feest dat zondagmiddag in de Molenstraat begint.

    Zundert krijgt een heus eigen Glazen Huis. Vanaf zaterdag 21 december 10.00 uur zendt Radio Suc6 FM in samenwerking met Winkelen in Zundert live uit vanaf een locatie in de Molenstraat die vanaf 18.00 uur wordt afgesloten. Met het Zundertse Glazen Huis wordt de nationale 3FM Serious Request actie ondersteund.

    DOOR ADDO SPRANGERS

    Met 3FM Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. 3FM Serious Request 2013 vraagt aandacht voor kinderen die jaarlijks onnodig sterven aan (de gevolgen van) diarree. Dit is een stille ramp die het gevolg is van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten. De drie deejays die van 18 tot en met 24 december het Glazen Hu