De studenten Kortingskrant editie september 2012

21
WERKEN SUPERCOOLE BAAN BIJ DE ICEBAR OF WORLD OF DELIGHTS (P 32-33) AM BOUW JOUW WONING HEET DE STUDIO INTERPOLIS TIM MURCK: ZIJN TOCH BIJZONDERE JAREN, MOET JE ZUINIG OP ZIJN. DE NIEUWE VAPIANO HEERLIJK ETEN OP REMBRANDTPLEIN EXCLUSIEF INTERVIEW MET: MANUEL BROEKMAN CAFE DE BUBBELS EN HET FEEST VAN JOOP: GRATIS SHOTJES!!! AGENDA: PARADISO EN MELKWEG STUWORLD.NL: LAAT JE STARTPAKKET THUISBEZORGEN EDITIE: AMSTERDAM

description

De studenten Kortingskrant editie september 2012

Transcript of De studenten Kortingskrant editie september 2012

Page 1: De studenten Kortingskrant editie september 2012

WERKEN SUPERCOOLE BAAN BIJ DE ICEBAR OF WORLD OF DELIGHTS (P 32-33)

AM BOUW JOUW WONING HEET DE STUDIO

INTERPOLISTIM MURCK: ZIJN

TOCH BIJZONDERE JAREN, MOET JE ZUINIG OP ZIJN.

DE NIEUWE VAPIANO HEERLIJK ETEN OP REMBRANDTPLEIN

EXCLUSIEF INTERVIEW MET: MANUEL BROEKMAN

CAFE DE BUBBELS EN HET FEEST VAN JOOP: GRATIS SHOTJES!!!

AGENDA: PARADISO

EN MELKWEG

STUWORLD.NL: LAAT JE STARTPAKKET

THUISBEZORGEN

EDITIE: AMSTERDAM

Page 2: De studenten Kortingskrant editie september 2012

2 De Studenten Kortingskrant Inhoud 3Colofon

De Studenten Kortingskrant is een gratis krant voor de Amsterdamse student. De krant heeft een oplage van 15.000 exemplaren, die hand tot hand verspreid worden door en voor studenten. De krant wil ondernemers en studenten dichterbij elkaar brengen.

Initiatiefnemers, Sjoerd Bos en Daniël van den Bor, zijn dit jaar samen gaan werken om de krant uit te gaan breiden. In januari 2013 zal de eerste landelijke editie uitgegeven gaan worden met een oplage van 100.000 exemplaren.

Namens Sjoerd en Daniël; veel leesplezier en haal je voordeel uit deze krant.

LIKE ONZE FACEBOOKPAGINA: QR-CODE

De Studenten KortingskrantOnafhankelijk krant Amsterdam

Hoofdredactie/uitgever:Daniël van den BorT: 06 [email protected]

Sjoerd [email protected]

Acquisitie:Daniel van den Bor, Sjoerd Bos, Jimmy Nooy

Redactie: Manouk Quint, Alex Fernando, Stefan Coerts, Roy de Vries, Koen Minnema, Anne Stokvis, Carolien Fontijn, Sophie Don, Ben Hard, Anne Lammers, Jorn Smits, Annick Heit, Rosa Timmer

Fotografi e: Manouk Quint, Mia Bijman, Marc Don

Vormgeving: Marc Don, Koen Minnema

Algemeen advies: Steinar Henskes, Jimmy Nooy, Daniël Godinho Veiga, Lennart Veenendaal, Janssen Pers Rotatiedruk

Met dank aan: Manuel Broekman, Sanne van Opstal, Marijke Mila Aarts, Stas Kovaliov, Dayne Mirani, Maureen Huttinga, DJ Gomes, Rinie en Helma van den Bor. Restaurant Sluizer, Icebar Amsterdam, Groninger Studentenkrant, The Sales Unit, Studenten.net, Universiteit van Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam, alle verspreiders

In het speciaal wil de Studenten Kortingskrant Jimmy Nooy en Marc Don bedanken voor hun inzet. Zonder jullie inzet had deze editie niet tot stand kunnen komen.

Druk:

Daniël van den Bor

- INTERVIEW MANUEL BROEKMAN -

- THEO, FROM HERO TO ZERO -

- LANG STUDEREN MOET JE LEREN -

- WAAROM MANNEN BETER ZIJN -

- STUDENT EN DRUGS -

- DE VERBORGEN WINKELSTRAAT -

- INTERVIEW DJ GOMES -

- ALS JE KLEUR MAAR GOED ZIT -

- VERS VLEES 020 -

- EEN DAGJE PIJP’EN -

PAGINA

5PAGINA

23

PAGINA

29

PAGINA

31

PAGINA

6PAGINA

27

PAGINA

30PAGINA

15

PAGINA

7

PAGINA

17

Page 3: De studenten Kortingskrant editie september 2012

4 De Studenten Kortingskrant Interview 5

BEGIN JE COLLEGE JAAR GOED,

De vakantie is voorbij en het nieuwe collegejaar gaat weer van start. Na een (korte) vakantie, wordt het weer tijd om behalve in de collegezalen ook in de sportschool aan de slag te gaan. Studeren is tenslotte topsport! Wil jij naast in de collegebanken ook in de sportschool in topvorm zijn? Maak dan gebruik van de unieke voordelen van SportPartout!

Samen sporten met je dispuuts-, huis- of

studiegenoten?SportPartout is de nieuwe flexibele manier van fitnessen die erg geschikt is voor studenten. Met meer dan 125 aangesloten sportscholen door heel Nederland (waarvan 8 in Amsterdam), is het makkelijk om een sportschool te vinden dicht bij huis, onderweg naar college of in de buurt bij je ouders/vr ienden. Samen sporten met je (studie)vrienden, huisgenoten en dispuutsgenoten was nog nooit zo makkelijk!

Per direct opzegbaar!

Bij SportPartout zit je niet vast aan een langlopend abonnement; het is per direct opzegbaar.

Lage kosten!

Bij SportPartout betaal je een lage maandelijkse fee

van €4,95. Vervolgens betaal je slechts €7,00 per

keer dat je gaat sporten.

* deze actie loopt tot 15 oktober 2012

Geld-terug-garantie!

Kan je om welke reden dan ook niet sporten, dan

hebben we een unieke geld terug garantie!

SportPartout biedt je de gelegenheid om je drukke studentenleven te combineren met een gezonde levensstijl! En wanneer je jouw studieperiode geslaagd hebt afgesloten, je lekker aan je carrière werkt, met jouw lease-auto door heel Nederland rijdt, heb je de keuze om bij meer dan 125 sportscholen te gaan sporten.

STUDENTEN ACTIE*

50% korting op inschrijfgeldPLUS

1x gratis sporten

ACTIECODE: student2012

Ga nu naar www.sportpartout.nl

en word lid!

Studeren is topsport!

DUWO heeft 19.000 studentenwoningen in Amsterdam e.o., Delft, Den Haag en Leiden. Alle kamers staan op DUWO.nl. Schrijf je in (35 euro), zoek online en bekijk je slaagkans. Je inschrijving blijft geldig, ook als je een kamer hebt gevonden! Zo bouw je wachttijd op voor als je wilt doorverhuizen.

DUWO heeft ook leuke studentenstudio’s te koop.

Zoek je een kamer?Ga naar DUWO.nl

adv_studenten_kortingskrant_126x179.indd 1 15-08-12 20:28

Acteur, presentator en model Manuel Broekman maakte zijn acteerdebuut als Peter in het tweede seizoen van de VPRO-kinderserie Madelief. Tegenwoordig is dit multi talent, waar de dames hun vingers bij afl ikken, vooral bekend als de corpsbal Bram Wagtmans en als BNN-presentator. Maar hoe corporaal is deze jongen van 25 jaar nou eigenlijk? En waar ziet hij zichzelf over tien jaar? Deze, en andere belangrijke levensvragen, werden door de Studenten Kortingskrant op Broekman afgevuurd.

Manuel, waar ben je momenteel allemaal mee bezig?“We zijn nu in het voorbereidingstraject voor het derde seizoen van Feuten. Dus dat wordt heel erg spannend. Met een nieuwe cast, die nog niet bekend is. En zoals je misschien weet, komt in het voorjaar ook de fi lm eraan. Het is te gek dat we al het derde seizoen hebben gehaald! Mensen vinden het echt tof. Zelfs studenten. Het koor stond er eerst redelijk sceptisch tegenover, maar achteraf hebben

we hele positieve reacties uit de studenten scène gekregen. Mensen vinden het leuk. Niet alleen studenten overigens, heel Nederland vindt de studentencultuur interessant, die is natuurlijk altijd heel gesloten geweest. En om vanuit de ogen van Bram Wagtmans in die wereld te stappen, is prachtig. In seizoen drie is Bram een stuk volwassener. En dan is het de vraag, kan hij het studentenleven wel loslaten, ja of nee.”

Bram is een enorme corpsbal. Herken je jezelf in hem?“Hij is wel heel ambitieus, daar herken ik mezelf in. Maar hij gaat er ver in om zijn eigen hachje te redden. Wat dat betreft lijk ik niet op hem. Ik ben dus een stukje loyaler dan het karakter dat ik speel. Persoonlijk ben ik niet

En die afl evering in Japan dan?“Dat was wel het meest bizarre Spuiten en Slikken moment ooit. Het leven is zo bizar als je erover nadenkt. Dat vind ik ook het bijzondere. Je komt op hele bijzondere plekken

terecht in zo’n show. Als je die Japanners gewoon op straat tegen komt zou je denken, wat een normale mensen. Maar stiekem doen ze echt crazy gekke dingen. De mensen in de Japanse seksindustrie werkte onder andere met dieren. Of mensen die een fetisj hebben met rubber ofzo, dan kan ik daar zo van genieten. Jezus! Hoe komt dat dan? Wij zien dat echt totaal niet als een erotisch moment.”

Een gezellig avondje stappen met je collega’s? Nicolette Kluijver, Zarayda Groenhart en Garaldine Kemper… Wie neem je mee naar huis? “Iedereen heeft natuurlijk erg z’n charme. Het zou lullig zijn om te zeggen: ik neem die mee naar huis en die niet. Het is vooral bijzonder dat je ook naast collega’s goed met elkaar kan opschieten buiten het werkveld. Ik zou met hun alle drie bier drinken en bitterballen gaan eten.”

Wat zijn de leuke plekken in Amsterdam? Heb je leuke tips voor studenten?“Als je een date hebt, ga dan naar Noorderlicht, dat is wel een mooi plekje. Als je gewoon wil feesten, moet je gewoon naar het ‘Klassenfeestje’ komen. Schoolfeest elementen komen allemaal terug. Dat is in de Paradiso, in november.”

Laatste vraag: Waar zie je jezelf over tien jaar? Ben je dan de nieuwe Brad Pitt, of kunnen we je nog gewoon in bewonderen?“Ik ben er achter gekomen, dat ik blij ben dat ik allebei mijn benen nog heb, en dat besef komt ook naarmate je ouder wordt. Het is een goede instelling in het onzekere werkveld waar ik me in verkeer. Daarom denk ik juist : daar wil ik heen, dat wil ik doen, dat ga ik bereiken. Ik denk dat je dan jezelf kan overtreffen. Jezelf heel erg kan pushen tot iets bijzonders, dan dat je je de hele tijd terughoudt naar het normale en het gewone. Als jij zegt Brad Pitt, ik zal nooit Brad Pitt worden. Zo’n talent is weergaloos, maar dan denk ik, je moet gewoon oefenen, oefenen, oefenen. Zo’n man komt daar niet alleen met zijn goede kop.”

zo van dat ellebogenwerk, wat je veel ziet in de business waar ik in zit.”

Naast acteur ben je ook model en presentator. Wat doe je nu eigenlijk het liefst?“Acteren doe ik wel echt het liefst. Ik heb me nooit echt een model gevoeld. Ik acteerde dat ik model was. Toen ik 19 jaar oud was heb ik wel even modellenwerk ik het buitenland gedaan, maar dat was meer om te kunnen reizen. Na een tijdje vond ik dat wel een beetje inspiratieloos. Ik voel me voornamelijk acteur. En toen kwam Spuiten en Slikken op mijn pad. Ik heb dat toen aangegrepen om te onderzoeken en dat lag me wel. Maar ik focus me nu op het acteren.”

Onder onze vrouwelijke lezers ben je heel erg gewild. Ben je momenteel singel?“Voor jullie een vraag, voor mij een weet.. Laten we dat lekker zo houden!

In het najaar ben je te bewonderen in de fi lm ‘De Marathon’. Kan je daar wat meer over vertellen?“Ik kan erover vertellen dat ik in zeer schaarse scenes te bewonderen ben. Maar ze hebben me wel met alle respect in de trailer gestopt. Het wordt een hele mooie fi lm met hele goede acteurs, waar ik veel respect voor heb. Maar ik heb wel echt een heel klein rolletje. Toch zie ik kleinere rollen ook gewoon als een project. En ik vind het altijd leuk en zeer interessant om op de set te staan en met grote acteurs te werken, zoals Marcel Hensema. Daar heb ik een paar scenes mee mogen spelen, dus dat was wel heel bijzonder. Het is een kleine rol, maar ik vond het wel heel interessant om met een persoon als Marcel te spelen.”

Je presenteert Spuiten en Slikken. Wat was het leukste moment?“Ik ben nogal van de festivals. Ik vind festivals helemaal geweldig. Maar ik vind het moeilijk om echt een moment te kiezen.”

‘IK BEN EEN STUK LOYALER DAN HET KARAKTER DAT IK SPEEL’

MANUEL BROEKMAN

AUTEUR:

SOPHIE DON

“Ik acteer het liefst”

“Japanners doen stiekem echt crazy gekke dingen”

Page 4: De studenten Kortingskrant editie september 2012

6 Column Column 7

Drieduizend euro drieënzestig. Voor dat bedrag kun je 1225 biertjes á €2,50 kopen, een jaar lang elke week je lover mee uit eten nemen naar restaurant Sluizer of 61 bezoekjes brengen aan de wallen. Ook kun je er bijna twee jaar collegegeld van betalen, al je studieboeken ervan kopen, het reserveren voor je eerste auto of onderneming of er een degelijke rondreis door Zuidoost-Azië van maken. Al deze opties kunnen in een hoge mate bijdragen aan je plezier, persoonlijke ontwikkeling of beide tegelijk. Maar dankzij de langstudeermaatregel die vorig jaar voorgesteld werd door staatssecretaris Halbe Zijlstra, moeten de langstudeerders dat bedrag opzij zetten voor ... een boete. Alsof je met de snelheid van het geluid door rood rijdt.Het bekende plaatje hierboven doet meteen vragen opwekken. Waarom mochten zij wel zo lang studeren,

van het Rijk heeft gekregen met de mededeling dat de maximumsnelheid voortaan 90 kilometer per uur is. Maar je krijgt wel een boete en bent verplicht die te betalen. Het CDA realiseerde zich onlangs ook deze stupiditeit en draaide 180 graden om, waardoor er een meerderheid in de Tweede Kamer ontstond dat tegen ‘de Halbeheffi ng’ is. Maar Zijlstra heeft Buma in z’n zak, Buma in z’n zak, want het verzoek van de Christendemocraten krijgt geen gehoor.

Halbe vindt het namelijk onzin dat de wet, die hij door moest voeren van de partijen uit het regeerakkoord, nu teruggedraaid moet worden. Het zou ook juridisch niet kunnen volgens de ambtenaar en bovendien is er geen fi nancieel alternatief voor de langstudeerboete. Kom op Halbe, met een beetje creativiteit en de juiste wilskracht kun je het best voor elkaar boksen. En met een begrotingstekort dat lager wordt dan verwacht (2,7%, goed onder de 3%-norm) mogen er best een paar zoete koekjes onze

en wij nu niet? Wellicht moeten we toch eens gaan luisteren naar die iets te dikke tante, die op verjaardagen altijd net teveel hapjes in haar mond stopt terwijl ze deze zin probeert uit te kramen: “vroeger was alles beter.” Ook al hadden zij geen iPads, geen internet en geen extra zacht toiletpapier om de billetjes lief en teder mee schoon te vegen, studeren konden ze in elk geval zo lang mogelijk doen. Een alfa-student als Alexander Pechtold zelfs elf jaar lang. En nu staan zij aan het roer van het schip dat ons rechtstreeks de afgrond in helpt; louter studeren, niet meer leven.

Is het echt zo erg? Als hoogopgeleiden in spé dienen we het natuurlijk wel een beetje te relativeren. We moeten ons realiseren dat we echt in een andere tijd leven. In een tijd waar iedereen blijkbaar toch iets moet inleveren, de kwaliteit van het onderwijs wel een duwtje in de rug nodig heeft en de onwelwillende nepstudenten weg gefi lterd moeten worden uit het systeem van de hoogopgeleiden. Toch lijkt een boete van drie ruggen per jaar een beetje over de top, zeker voor een land dat zich profi leert als een kenniseconomie.Maar het ergste is nog wel dat de spelregels tijdens het spel veranderd zijn. Alsof je 120 op de snelweg rijdt en doodleuk aangehouden wordt door een agent die zojuist een belletje

kant op komen. Helaas wil Halbe er niets van weten.Samengevat zijn we gewoon de lul. Het Malieveld hebben we meer dan vertrapt, onze protesten halen echter niks uit. Het lijkt er op dat de verhalen die we later over onze studententijd gaan vertellen toch ietwat ingeperkt gaan worden. En de politici van nu? Pechtold kan nog steeds urenlang lullen over de vruchten van zijn 11 jaar lange studietijd. Jolande Sap kan er ook stelselmatig een goed verhaal in gooien op verjaardagspartijtjes. En Halbe zal tijdens het bier drinken met zijn maten echt niet over de tijd praten dat hij secretaris was bij een postduivenvereniging in Oosterwolde, nee, ook zijn verhalen zullen over zijn studiejaren in Groningen gaan. Deze terugblikken naar het verleden zullen ook voor ons belangrijk zijn. Laten we het advies oppakken en inderdaad meer gaan studeren, maar laten we zeker niet minder gaan leven.

Langstuderen moet je leren

AUTEUR:

ROY DE VRIES

De bank... Terwijl elf Ajacieden zich klaarmaken voor de competitie-ouverture tegen AZ, moet de grote Theo Janssen zich tevreden stellen met een plekje naast Frank de Boer en een stel verwende tieners. “Het

begon al met dat gezeur van De Boer dat ik te dik zou zijn, maar hij kan toch niet serieus denken dat die Serero beter is dan ik,” moet Theo zich afgevraagd hebben terwijl hij nogmaals een ongelovige blik op de opstelling werpt.

Met weemoed denkt de Arnhemmer terug aan betere tijden. Lekker elke dag een balletje trappen bij Vitesse aan het begin van zijn carrière. Na afl oop een biertje pakken met zijn teamgenoten, sigaretje erbij; voetbal zoals voetbal bedoeld is.

Vervolgens ook best een aardige tijd bij Twente. Een kampioenschap in 2010. Vervolgens het jaar erop laten zien dat hij eigenlijk gewoon de beste speler op de Nederlandse velden is. Hoogtepunt in Enschede was waarschijnlijk de dronken struikelpartij op de snelweg toen Theo zich van de ene bus naar de andere bus probeerde te begeven om een treetje bier te bemachtigen.

“De zomer van 2011, daar is het misgegaan,” zal Theo denken als hij terugkijkt op de afgelopen jaren. Eigenlijk wilde hij gewoon lekker terug naar Arnhem na die twéé jaar bij Twente. Als vanouds weer lekker met vrienden en familie wat op straat ouwehoeren na de dagelijkse training.

Zaterdag –danwel zondagavonden die met ploeggenoten worden afgesloten in een willekeurige kroeg aan de Korenmarkt. Theo besloot echter om op de avances van Ajax in te gaan. Een vet drie-jarig contract in Amsterdam was voor de middenvelder voldoende reden om zijn terugkeer naar het GelreDome voorlopig uit te stellen.

Amsterdam was dan wel niet bepaald een droombestemming voor Theo, maar hij zou zich wel redden die paar jaartjes. “Die Stekelenburg schijnt ook wel van een peuk te houden en ik heb veelbelovende verhalen gehoord over het drankverbruik van Daley Blind sinds zijn terugkeer uit Groningen,” moet Theo tegen beter weten in zijn vrienden hebben verteld als de transfer naar Ajax ter sprake

komt.Het mocht echter niet zo zijn voor de corpulente spelverdeler. Niet alleen liep het op het veld niet zo lekker, met die zeurende Belg en dat Deense knulletje die hem steeds voor zijn voeten liepen, maar ook buiten de lijnen viel zijn Amsterdamse avontuur tegen. En dat was een stuk belangrijker voor Theo. Maarten had hem al snel in de steek gelaten toen AS Roma aanklopte, terwijl Daley in de kroeg bij lange na het niveau niet aan bleek te kunnen.Desondanks maakte Theo zich niet al te druk. Het groeiende saldo op zijn bankrekening toverde op moeilijke dagen immers altijd weer een grijns op het gezicht van de man met de gouden linkervoet.

Toch bleef het aan Theo knagen dat hij niet op één lijn zat met zijn teamgenoten. Een rondje halen in de kroeg? Met het schaamrood op de kaken bestelde Theo een meter frisdrank. Uiteraard vergezeld van één pilsje om zijn eigen lichaam fi t te houden.

Toen De Boer besloot om hem op de bank te zetten tegen AZ had Theo zijn besluit dan ook snel genomen. “Kom me maar halen,” zal zijn SMS richting Arnhem hebben gelezen. Het was dan ook geen verrassing dat Vitesse in augustus melding maakte van de komst van ‘Ernhemmer Theo Janssen’. Het vastleggen van de publiekslieveling leidde niet alleen tot een euforische sfeer bij de fans van de geel-zwarten, maar ook in huize Janssen zelf. Eindelijk terug naar zijn geliefde Vitesse. Eindelijk weer een welverdiend biertje achteroverslaan na een pittige training of een zwaarbevochten zege. Eindelijk weer een sigaretje op kunnen steken zonder scheve blikken van je teamgenoten en trainers. Eindelijk weer thuis.

AUTEUR:

STEFAN COERTS

THEO!!!“FROM HERO TO ZERO”

“Die Stekelenburg schijnt ook wel van een peuk te

houden”

“Drieduizend euro drieënzestig”

Page 5: De studenten Kortingskrant editie september 2012

8 De Studenten Kortingskrant Interview 9

is nu dus drie dagen geleden, besloot ik haar te SMS-en. Ik stuurde een subtiele ‘Heb je een man, vriend, of iets wat daar op lijkt? X de man die voor je viel vorige week.’ Direct zijn werkt het beste bij de oudere types. Een paar uur later kreeg ik ‘Ja.’ terug. Nice, een vrouw met klasse. Ik typte ‘Maakt dat wat uit?’, en nog voor ik m’n telefoon weg kon leggen kreeg ik al ‘Nee.’ terug. Bingo!De rest van de SMS-jes zal ik je besparen. Het komt er op neer dat manlief zaterdagmiddag met de kinderen naar SV Ouderkerk – een voetbalvereniging in Ouderkerk a/d Amstel – ging, dus was Louise (alleen de naam al) alleen thuis. En ja, zaterdag is vandaag. Ik ben net thuis van een busrit Ouderkerk a/d Amstel.

Vanmorgen liet Louise me weten dat ik om 12:00u bij haar moest zijn. Iets na 12 belde ik aan bij een villa en een moment later deed Louise de deur open. Nee, niet in een nachtjapon of half geopend badjas, gewoon in haar eigen geile kleding. Panty’s, rokje, te strak shirtje. Perfecte bruine krullen die langs haar gezicht dwarrelden. Een plaatje zoals je dat op de catwalk ziet. Ik liep naar binnen met een halve stijve.Meteen gebaarde ze dat we naar boven gingen. We liepen een halfverlichte en zeer strak ingerichte lounge kamer binnen op de tweede verdieping. Je rook gewoon het geld. Niet alleen het huis onthulde de rijkdom, ook Louise’s doen en laten verklapte dat ze rijk en intelligent was. ‘Heb je dit eerder gedaan?’ vroeg ik. ‘Tuurlijk,’ kreeg ik terug, ‘zo’n 42 jaar oude lul begint ook te vervelen.’ Ze liep op me

AmsterdamStudenten zijn er in alle soorten en maten. Elke maand interviewt de Studenten Kortingskrant een ander type. Deze maand een interview met harde werker Sanne van Opstal.

Sanne van Opstal is 23 jaar en studeert International Management op de HvA, omdat studeren allang niet meer gratis is, moet ook hij bijbeunen voor de vrijdagmiddagborrel. Maar daar wist Sanne wel raad mee: Als Salesmanager bij een direct marketingbureau verdient hij fl ink wat centen, doet relevante ervaring op en ontmoet genoeg mensen om lekker een biertje mee te doen. Goed gedaan, Sanne!

Werken bij The Sales UnitInmiddels 8 jaar geleden ben ik bij The Sales komen werken en ik ben niet van plan snel weg te gaan. Ik werk met leuke collega’s, ontvang

Niks pikants aan de deur?Soms doet iemand de deur open en val je bijna stijl achterover. Maar het is lang geleden dat ik echt met m’n mond vol tanden stond, haha! Ik vind het eigenlijk alleen maar leuk, altijd een verrassing wat er tegenover je staat en soms een hele... euhmm... mooie. Heb ook wel eens gehad dat een wat oudere dame erg blij werd van een jonge vent aan de deur. Dat vond ik alleen wat minder, haha!”

Na al die ervaring, wat heb je geleerd?Bij het werven leer je communicatieve

vaardigheden die in een latere baan of voor je studie erg belangrijk kunnen zijn. Het kiezen van de juiste woordkeus, het geven van

presentaties maar ook het juist gebruiken van je overtuigingskracht kun je in je latere leven goed gebruiken bij bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken en loonsonderhandelingen. Ik doe een management opleiding en krijg bij dit werk de uitgelezen kans om mijn studie in de praktijk toe te passen. Dat maakt het voor mij extra leuk, leren en werken tegelijk! Tijdens de sollicitatie gesprekken vorm ik meestal direct een mening over een persoon, de een is wat rustiger dan de ander. Het is dan vooral leuk om te zien dat deze rustige muurbloempjes na een paar maanden of zelfs weken al veranderen, waar ze in het begin heel verlegen en terughoudend waren, zijn ze dan veranderd in amicale en soms zelfs extraverte mensen. Dat is toch vet om te zien?

ziet, weet je wel. Ze hurkte voor me, en ik hoorde een lieve ‘gaat het wel?’Ik stond op en veegde het arbeiderszand waarmee de kerkstraat bezaaid is, van me af. Toen ik naar de vrouw keek was er even een moment dat de aarde een ander universum in dook. Dat alles op één lijn stond, en er niks anders dan harmonie om je heen was. Wát een vrouw zeg. Jaartje of 36? ‘Tuurlijk gaat het, dit is niet de eerste keer dat ik voor vrouwen val.’ Ik wist dat je hele afgezaagde zinnen prima kon zeggen, mits je er een humoristische twist aan gaf. Ze lachte gelukkig. Ik keek naar haar rechterhand, en zag dat het verbonden was met een jongetje van een jaartje of 8. Haar zoontje. ‘Gaat het ook met uw kind?’ vroeg ik. ‘Zeg maar jij hoor,’ zei ze met een knipoog, ‘en ja hoor hij mankeert niks.’ Ik had nu al 15 seconden lang te maken met de lekkerste milf die ik ooit gezien had en tot nu toe wist ik me nog steeds staande te houden.Ik verzon snel een manier om interessant te blijven. ‘Ik moet helaas snel weg, maar misschien is het handig dat ik mijn nummer geef. In case je kinderwagen onverhoopt stuk is gegaan.’ Ze keek me aan met een schuin hoofd en haalde een visitekaartje uit haar jas. ‘Alleen tijdens kantooruren mag je me bereiken,’ zei ze terwijl ze het kaartje gaf. Ik groette haar en ging weg. Vijf dagen later, dat

Ik zit oprecht nu al meer dan een uur naar een leeg word-document te staren. Wat er gebeurde voor ik net thuis kwam was zo indrukwekkend, zo intens geil en zo overdonderend dat ik het verhaal meteen op digitaal papier wil zetten. Maar volgens mij heb ik een writers-cock. Het wil niet lukken. Daarom maar dit kut intro, waarbij je hopelijk wel enigszins geprikkeld bent om door te lezen, aangezien ik, de grote Ben Hard, overrompeld ben in seks. Goeiedagschotel zeg.Vorige week was ik in Oudekerk a/d Amstel of all places. Het plebs groeit er werkelijk waar gewoon uit de grond, zo smerig is het daar. Maar ik was er met een doel, en moest ook

snel weer weg. Toen ik zo’n winkel met veel te harde muziek uitdook, struikelde ik over een kinderwagen. Ik viel nog net niet op het kindje, maar smakte wel hard tegen de grond. Een pijnscheut kroop naar mijn knie en linker elleboog. Er was echter weinig tijd om me daar verder op te richten, want toen ik omhoog keek zag ik een vrouw. Ik kon niet zo goed zien hoe ze eruit zag, want ik keek recht in de zon, wat het verschijnsel van de vrouw reduceerde tot louter een silhouet. Zoiets wat je alleen in fi lms

af en begon me heerlijk te zoenen. Ze pakte mijn hand vast en legde die op haar uit de BH springende borsten. Ik begon ze rustig te masseren, terwijl er al kleine kreungeluiden uit Louise’s mond kwamen. Haar hand gleed rustig mijn broek in. Mijn pik was nog nooit zo hard.Terwijl ze me strak aan bleef kijken deed ze haar kleren uit, totdat het prachtige lichaam alleen nog in een klein stringetje gehuld was. Ik maakte mijn vinger nat en schoof die tussen haar benen. Ze kreunde. Binnen no-time had ze een orgasme. Dit was niet normaal. Snel bukte ze, spuugde ze een beetje op mijn lul en ging ze binnenkant paal. Grote ogen keken me aan terwijl mijn erectie in haar mond heen en weer sopte. Dit was

seks, porno, passie en schoonheid ineen. Puur genot, hedonisme ten top. Ze stond op en boog voorover.

In de spiegel naast me zag ik hoe de voorkant van mijn lichaam steeds tegen haar billen botste.Ze kwam gillend klaar. Voor de derde keer. Ik plofte naast haar op de bank en rookte snel een sigaret. ‘Tijd om te gaan schat,’ zei ze toen ik klaar was. ‘Tot de volgende keer?’ vroeg ik hoopvol. ‘Ik SMS wel,’ grinnikte ze. Eenmaal op straat kwam de rest van het gezin thuis, die gelukkig niet zag dat ik zojuist het huis verlaten had. Het zoontje keek me aan, maar herkende me niet. Ik glimlachte naar hem. Als je jong bent is alles zo lief, mooi en prachtig, maar in de grote mensen wereld kan het maar zo zijn dat ik net je moeder heb geneukt.

een goed salaris en er zijn voldoende leuke doorgroeikansen binnen het bedrijf. –Een super leuke bijbaan dus waar ik het enorm naar m’n zin heb!

En wat maakt het wérken dan zo leuk?De uitdaging ligt er voor mij in het verkopen, mensen weten te overtuigen om de projecten die ik vertegenwoordig te steunen. Maar als Salesmanager houdt het daar niet op, ik heb een lediginggevende functie. Dat houdt in dat hij wervers direct aanstuurt, coach en begeleid, maar ook het beleid dat vanaf het

hoofdkantoor wordt ingezet moet kunnen vertalen en doorvoeren naar de werkvloer. Dat is best pittig soms, maar als het leidt tot tevreden medewerkers en hoge scores, dan is dat wel heel vet om te zien.

Klinkt ambitieus…Haha, Nou…. Wat het werk misschien wel het aller leukste maakt is de sfeer. Iedereen die op de vestiging werkt is inmiddels vrienden van elkaar geworden, er worden vaak leuke uitstapjes georganiseerd, we gaan met z’n allen naar festivals, de stad in of zelfs op vakantie. Uiteraard zijn er tijdens werk en deze uitstapjes naast vrienden ook de verschillende romances ontstaan wat alles altijd nog net even wat pikanter maakt ;-)

Geen zin om een keer wat anders te proberen?Nee, waarom zou ik? Bij The Sales Unit zijn ze erg fl exibel, wat betekent dat als ik tentamens heb ik daar makkelijk vrij voor kan krijgen. Daarnaast werk ik met allemaal vrienden, wat ik echt super chill vind want werksfeer is voor mij echt belangrijk. Als ik soms vergelijk met vrienden die ergens anders werken verdien ik met één dag in de week al net zo veel als zij met twee dagen werken in de horeca. Dus wat dat betreft kan ik kiezen: Dagje extra knallen en nog meer verdienen, of lekker genieten van m’n vrije tijd en toch voldoende cash hebben.

Je weet het wel te verkopen…Tja, dat is m’n vak natuurlijk. En als ik toch even mag: We zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen. Dus loop zeker een keertje binnen bij ons kantoor aan de Spuistraat, haha!

The Sales Unit Amsterdam Spuistraat 249 - 1 1012 VP Amsterdam Mobiel: 0622577225 E: [email protected]

MILF.

INTERVIEW MET SANNE VAN OPSTALSALESMANAGER BIJ THE SALES UNIT

AUTEUR:

BEN HARD

Amsterdam

Sanne van Opstal

“Het allerleukste van het werk is de sfeer”

“Goed verdienen en doorgroeikansen maakt

het en superbijbaan”

“Ze kwam gillend klaar”

“Wat een vrouw, jaartje of 36”

AUTEUR:

SK2

Page 6: De studenten Kortingskrant editie september 2012

10 De Studenten Kortingskrant De Studenten Kortingskrant 11

Het leven is leuk! Tenminste, als er niets vervelends gebeurt. Bijvoorbeeld als je telefoon wordt gestolen of iemand vergeet de frituurpan uit te zetten: brand! Gelukkig is er niemand gewond, maar je bank en je sneakers zijn onherstelbaar beschadigd. En stel dat je tijdens je stage in het buitenland bij een

‘Om maar meteen met de deur in huis te vallen, wat ik hier zie is een prima deur. Een goed en veilig slot, zelf een dubbel slot. Dit begint al goed.’ Richard van Interpolis staat in de deuropening van ‘de Rappie’. Een oud studentenhuis vlakbij het Waterlooplein waar in totaal 12 meiden wonen. Interpolis heeft een nieuwe campagne speciaal gericht op de veiligheid van studentenwoningen.

Je huis en inboedel verzekeren is een ding, maar het voorkomen is de eerste stap. En daarom komt Richard

tandarts belandt voor een wortelkanaalbehandeling? Het hoort allemaal bij het studentenleven. Je kunt je verzekeren tegen kosten die je moet maken. Voor een deel ligt de verantwoordelijkheid bij een ander, zoals je huisbaas of je ouders. En een deel van de risico’s heb je zelf in de hand.

De afgelopen jaren werden bij Interpolis zo’n 12.000 schades in studentenhuizen gemeld. Grofweg worden veelvoorkomende schades verdeeld in inbraak-, brand- en waterschade. De meeste ontstaan door:

• Roken in bed waardoor brand ontstaat.

• Gestolen spullen doordat iemand vergeet deuren of ramen te sluiten.

• De televisie die op stand-by blijft staan waardoor deze oververhit raakt.

• Waterschade door neerslag.

Waar kun je je tegen verzekeren?Je meubels, tv en boeken zijn vaak meer waard dan je denkt. Om over

• Met de Doorlopende Reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd tegen onverwachte gebeurtenissen op vakantie. En door de uitgebreide buitenlanddekking ook handig bij stage in het buitenland.

De verzekeringen van Interpolis sluit je heel gemakkelijk af via de website van de Rabobank. Binnen 5 minuten is het geregeld!

Bepaalde eigendommen zijn onvervangbaar Geld voor vervanging lost niet alles op. Sommige van je spullen zijn zelf niet veel waard, maar hebben wél speciale waarde voor jou. Je laptop met al je foto’s erop, een kettinkje van je oma, de mascotte van je dispuut? Je moet er niet aan denken dat er iets mee gebeurt. Want deze spullen zijn onvervangbaar. Je kunt dus beter voorkomen dat er iets vervelends mee gebeurt.

Hoe kun je schade voorkomen? Schade kan op vele manier ontstaan. Vaak door onachtzaamheid. Met andere woorden: de narigheid had voorkomen kunnen worden. Daarom geven we je een aantal praktische tips. Je kunt bijvoorbeeld een preventiecheck laten uitvoeren, net als Manouk (zie elders in dit blad haar verslag). Je kunt deze regelen via www.preventiewinkel.nl. En hiernaast vind je een handige lijst om op je prikbord of koelkast te plakken, zodat je aandacht er regelmatig op valt. Want voorkomen is nóg beter dan verzekeren!

je gezondheid nog maar te zwijgen! Je kunt je voor bepaalde risico’s verzekeren. Je krijgt dan de juiste medische zorg. Of hulp en geld, zodat je je beschadigde of verdwenen spullen kunt vervangen. Interpolis geeft inzicht welke verzekeringen belangrijk voor jou kunnen zijn, zoals:

• Met een inboedelverzekering zijn je spullen op je studentenkamer verzekerd tegen schade door brand, inbraak en water.

• Vanaf je 18e jaar moet je zelf een zorgverzekering afsluiten. Speciaal voor studenten heeft Interpolis de StudentenZorgverzekering: een basisverzekering, inclusief fysio, anticonceptie, zorg in het buitenland en meer.

VOORKOMEN IS BETER

EEN LESJE VEILIGHEID

€ 1,50

De top vijf meest onvervangbare items volgens Nederland:

1. Foto’s en albums van vroeger (74%)2. Belangrijke documenten (62%)3. Laptop/computer (46%)4. Geld (46%)5. Mobiele telefoons (39%)

Ook studenten werden benaderd. Hun top drie:

1. Laptop/computer (74%)2. Mobiele telefoon (65%)3. Foto’s en fotoalbums van vroeger (64%)De studenten gaven aan dat vooral de inhoud van laptop en mobiel onvervangbaar zijn, zoals foto’s, fi lmpjes en contacten.

laat apparaten zoals je televisie of computer niet op stand-by staan. Apparatuur op de stand-by-stand kan oververhit raken. In combinatie met stof of vuil bestaat er kans op kortsluiting of brand.

sluit ook niet meer stekkers aan dan de stekkerdoos

Eline Bergacker

Woont met 9 studenten in een studentenhuis: ‘In ons studentenhuis zijn eigenlijk best veel plekken die tot gevaarlijke situaties kunnen leiden. Zo is de wasmachine aangesloten op een verlengsnoer dat weer op een ander verlengsnoer is aangesloten. Het stopcontact is kapot gegaan door kortsluiting en nu moeten we uit de keuken elektriciteit halen. En de nooduitgang is geblokkeerd door 2 fi etsen en 14 kratjes bier!’

laat apparaten zoals je televisie of computer niet op stand-by staan. Apparatuur op de stand-by-stand kan oververhit raken. In combinatie met stof of vuil bestaat er kans op kortsluiting of brand.

sluit ook niet meer stekkers aan dan de stekkerdoos

Eline Bergacker

Acteur Feuten: ‘Ik heb mijn huis en inboedel altijd goed verzekerd met een studentenverzekering. Verder zorgde ik dat ik niet teveel waardevolle spullen in huis had. Toch ben ik erg blij dat er nooit een huis is afgebrand of leeggeroofd. Dan was ik een hoop mooie herinneringen kwijt geweest. Zijn toch bijzondere jaren...’ Moet je zuinig op zijn!

DAN VERZEKEREN

Guus HartkampVerzekeren? Ik heb daar eigenlijk nog nooit echt goed over nagedacht

Manon de Ridder

‘In ons studentenhuis is laatst ingebroken. De achterdeur zat niet goed op slot. Mijn kamer hebben ze gelukkig overgeslagen, maar bij mijn huisgenootje is er een Macbook gestolen. Zij is heel veel belangrijke bestanden kwijtgeraakt, waaronder haar scriptie. Tip: bewaar dit via Dropbox en sluit je ramen en deuren altijd goed als je weg gaat!’

vandaag een preventiecheck doen op de Rapenburg. De meiden waren wel een beetje zenuwachtig. ‘Dit huis is zo oud! ‘Ik kan me niet voorstellen dat het helemaal veilig zal zijn!’ ‘We hebben niet eens dubbele ramen!’ ‘Maar wel een brandladder!!’. Gelukkig viel het voor de meiden allemaal erg mee, want Richard was te spreken. Samen met zijn fi lmploeg en crew zijn ze het hele huis door gegaan. ‘Een echt studentenhuis.’ ‘Een geile spaanse verassing???’ (op het huisbord) ‘We zijn hier om de veiligheid te checken he, Richard?!’ Nu ter zake; de keuken ziet er op een paar kleine punten prima uit, er mist alleen een blusdeken. Richard was erg te spreken over de hoeveelheid brandalarmen die er in het huis hingen, goed om te horen vond een van de bewoonsters. ‘Want wij vinden die dingen alleen maar irritant omdat ze al afgaan als je net iets te warm doucht.’ De sloten van de slaapkamers en de deur naar de keuken en woonkamer toe was niet zo veilig, ‘bij de boerenbond kun je deze sleutels zelfs kopen!’ aldus Richard. Gelukkig vertrouwen de dames elkaar goed genoeg. Van boven naar beneden zijn de dames erg tevreden; ‘We zijn veilig gekeurd!’

AUTEUR:

MANOUK QUINT

Inbraak en diefstal

• Laat je laptop op school nooit onbeheerd achter. Zorg eventueel voor een laptopslot, zodat je hem vast kunt maken.

• Maak het inbrekers zo lastig mogelijk. Check altijd of je als laatste het huis verlaat en sluit alle ramen en deuren goed af. Ook als je even boodschappen gaat doen of als je in een deel van het huis bent waar je niemand hoort binnenkomen, zoals op zolder.

• Buitenverlichting om inbrekers af te schrikken heeft zin als omwonenden zicht hebben op de verlichte plek. Buren kunnen de inbrekers opmerken en actie ondernemen. Heeft de omgeving geen zicht op de verlichte plek? Haal dan de verlichting liever weg.

• Bied inbrekers geen opklimmogelijkheden, zoals tuinmeubilair of een afvalcontainer.

Brand • Door rookontwikkeling kan het zicht beperkt zijn. Oefen daarom samen met je huisgenoten de vluchtroute,

desnoods met een blinddoek. • Zorg dat de vluchtroutes nooit gebarricadeerd zijn met wasgoed, fi etsen, kratjes en dergelijke. En dat

je de uitgang altijd gemakkelijk en snel kunt openen. Bewaar sleutels op een vaste plek. En bepaal een ontmoetingsplaats buiten, zodat je weet wie er eventueel ontbreken.

• Met een rookmelder word je bijtijds gewaarschuwd bij brand. Doe dit in ieder geval op iedere verdieping. • Rook niet in bed want de kans is groot dat je met een brandende sigaret in je hand in slaapt valt. Dit is een

van de meest voorkomende oorzaken van brand in een studentenhuis. Gooi ook nooit een asbak leeg in de prullenbak, voordat je zeker weet dat alle sigaretten gedoofd zijn.

• Aparatuur:

• Water• Sluit ramen en deuren als je weggaat. Een plotselinge, hevige regenbui kan lekkage en fl inke waterschade

veroorzaken. • Als de kitnaad, bijvoorbeeld in de keuken of badkamer, grijs kleurt of loslaat, is deze aan vervanging toe.

Houd de kitnaad tussen het aanrechtblad en de muur dus goed schoon. Komt er schimmel op de kitnaad? Laat deze dan zo snel mogelijk vervangen om waterschade te voorkomen

• Door het wassen op lage temperaturen bestaat de kans dat zeepresten zich afzetten op het leidingwerk van de wasmachine of vaatwasser. Dat kan leiden tot verstopping en wateroverlast. Laat maandelijks de wasmachine en vaatwasser een keer op maximale temperatuur draaien.

• Pas op met chemische ontstoppingsmiddelen. Deze zijn vaak zo agressief dat ze zelfs lekkage kunnen veroorzaken. Heb je geen andere keuze, lees dan voor gebruik goed de aanwijzingen op de verpakking. Je kunt de afvoer ook weer vrijmaken met soda en heet water. Dit middeltje uit grootmoeders tijd lost vet en zeepresten op.

- laat apparaten zoals je televisie of computer niet op stand-by staan. Apparatuur op de stand-by-stand kan oververhit raken. In combinatie met stof of vuil bestaat er kans op kortsluiting of brand.

- sluit ook niet meer stekkers aan dan de stekkerdoos toelaat. En een achtergebleven adapter (van bijvoorbeeld een mobiele telefoon of laptop) in het stopcontact kan erg warm worden. Hierdoor kan brand ontstaan. Klaar met opladen? Verwijder dan de oplader uit het stopcontact. Dat is een stuk veiliger.

- ook bij onweer is het handig de stekkers uit de stopcontacten te halen. Dit voorkomt overspanning en brand.

- na het stappen nog even de frituurpan aan voor een late snack is natuurlijk heerlijk. Blijf wel in de buurt. Heb je de vlam in de pan, blus het vuur dan nooit met water. Een frituurpanbrand blus je het beste met een branddeken, vochtige doek of een passende deksel.

Allard Elsinga

Ik dacht altijd dat dingen als verzekeren en preventie de verantwoordelijkheid van de huurbaas waren. Een huurder is toch ook blablabla

AUTEUR:

INTERPOLIS

Laat je laptop op school nooit onbeheerd achter. Zorg eventueel voor een laptopslot, zodat je hem vast kunt maken. Maak het inbrekers zo lastig mogelijk. Check altijd of je als laatste het huis verlaat en sluit alle ramen en deuren goed af. Ook als je even boodschappen gaat doen of als je in een deel van het huis bent waar je niemand hoort binnenkomen, zoals

Buitenverlichting om inbrekers af te schrikken heeft zin als omwonenden zicht hebben op de verlichte plek. Buren kunnen de inbrekers opmerken en actie ondernemen. Heeft de omgeving geen zicht op de verlichte plek? Haal dan de verlichting liever weg. Bied inbrekers geen opklimmogelijkheden, zoals tuinmeubilair of een afvalcontainer.

KNIP UIT EN PLAK OP JE KOELKAST!!!

Page 7: De studenten Kortingskrant editie september 2012

12 De Studenten Kortingskrant Column 13

Spaanse tapasbar

Westerstraat 86 , 1015 MN A’dam Jordaan020-4212670

www.paso-doble.nl

Op vertoon van je studentenpas 10 % korting op:

Sangria

Tapasmenu’s

&

geldig tot 1 maart 2013

Onlangs is uit onderzoek gebleken dat van alle studentensteden in Nederland, in Rotterdam de studenten het meeste seks hebben. Rotterdam, echt? Ja, echt. Amsterdammers staan weliswaar op een respectabele tweede plaats, maar dat hoeft niet te betekenen dat we ons hierbij neer moeten leggen. Het is tijd om, net als in voetballand, die lui uit 010 achter ons te laten. Fuck our way to the top, zeg maar.

Om iedereen op weg te helpen, moeten we kijken naar de kern van het probleem. We kunnen globaal stellen dat de zin in seks zowel bij man als vrouw niet ontbreekt. Dat zal voor sommige heren schokkend zijn, maar het is toch echt zo: ook vrouwen willen niets liever dan de hele dag een beetje rollebollen. En vooral als er een beetje alcohol in gegoten wordt. Wij studenten kunnen zuipen als de beste, dus aan hitsige dames geen gebrek. Wat gaat er dan mis? Juist, het contact vóór de seks. Wie treft hier blaam? Juist, de man.

Daarom staan hieronder, speciaal voor de heren, een aantal aannames die niet juist zijn. Let wel, de gegeven tips dienen puur en alleen om seks te verkrijgen.

Spreekwoorden zijn misschien niet de vlotste manier om je uit te drukken, toch hebben sommige wel een zekere mate van allure over zich. De meeste studenten die zo nu en dan een spreekwoord in de conversatie laten vallen, kijken je vervolgens dan ook met eenzelfde blik aan als die van een peuter die voor het eerst op het potje is gegaan; een beetje verbaasd maar toch ook wel trots. Die trots is mijns inziens niet geheel misplaatst aangezien veel uitdrukkingen een rijke geschiedenis hebben. Op de een of andere manier voelt het alsof je de historie een warm hart toedraagt wanneer je er een oude wijsheid tegenaan gooit, ondanks dat slechts een enkeling op de hoogte is van de herkomst van de uitdrukking.

Is dat nou zo interessant dan, die herkomst? Ja! Vooral omdat er geen monopolie is op wie die spreekwoorden mag maken. Sommige spreekwoorden en uitdrukkingen zijn bijvoorbeeld zelfs ontstaan in het studentenleven. Neem het woord ladderzat, ontstaan dankzij een Leidse studententraditie in het begin van de 20e eeuw om studenten die zelf niet meer konden lopen op een ladder af te voeren. Maar ook de media voegt toe aan het spreekwoordelijk jargon. Zo stamt het concept de hamvraag uit het radioprogramma ‘Mastklimmen’ uit de jaren 50. De speler die in een in de studio geplaatste mast klom en de laatste, moeilijkste vraag kon beantwoorden mocht de hoofdprijs, een ham, bovenuit de mast pakken.Nog verder terug in de tijd en de

daar worden ze vrolijk van. Stel af en toe een nare vraag, waarbij ze echt na moeten denken. Een voorbeeld van zo’n vraag is: ‘Komt het door je opvoeding dat je zo kut doet?’ Gegarandeerd dat ze in ieder geval het komende uur wil uitleggen dat ze helemaal niet zo is. Lekker laten kleppen, jouw tijd komt nog wel.

‘Je moet een drankje voor haar kopen.’ Don’t do it: geld in je zak houden. Vraag háár maar eens een keer om een drankje. Dit is natuurlijk volstrekt onverwacht (en dus interessant), en bovendien vinden de vrouwen het ook echt wel leuk om

‘Je moet de vrouw zich een prinsesje laten voelen.’ Dit is de grootste onzin die er bestaat. Als man moet je namelijk exact het tegenovergestelde doen: haar kapot maken. Afblaffen. Dat self-esteem zo ver de grond in drukken tot er niets overblijft dan een klein labiel wezen. Je moet haar het gevoel geven dat ze onbelangrijker is dan die junks achter het station en dat haar reden van bestaan ver te zoeken is. Een mooie vrouw wordt de hele dag door al geprezen en onder gekwijld, dus als jij ervoor zorgt dat je anders te werk gaat zal ze niet van je kunnen afblijven. Zo’n actie vergt overigens wel aardig wat zelfvertrouwen. Het resultaat zal vaak positief zijn, maar een klap in je gezicht moet je zo nu en dan ook kunnen incasseren. Maar dat is ’t wel waard toch mannen?

‘Je moet veel praten om haar aandacht er bij te houden.’ Nee, je moet je bek dicht houden. Zo veel en zo lang mogelijk. Eigenlijk moet je haar gewoon negeren. En als je dan iets zegt moet je het bovenstaande volgen. Mannen gaan heel vaak de fout in door zelf zo veel mogelijk het woord te nemen, en dan ook nog eens ellenlange verhalen over zichzelf te vertellen. Vrouwen worden niet voor niets kletskousen genoemd. Laat ze lekker praten over hun dingetjes,

etymologie lijkt steeds vager te worden. Het huilen met de pet op zou hetzelfde zijn als het huilen en de lamp vasthouden of het huilen in een pikdonkere kelder met een zwarte doek voor je kop. Waarbij huilen staat voor ellende en alles wat daarachter komt een verbasterde versterking is. Misschien was alles wat wij tegenwoordig super mooi vinden destijds mooi met de pet op of mooi in een pikdonkere kelder met een zwarte doek voor je kop.

Nog eentje dan. Dat sommige mensen goed zijn voor meer uitdrukkingen dan anderen blijkt wel uit het leven van Jan Steen. Zo had hij niet alleen een rommelig huishouden zoals afgebeeld in zijn schilderijen, ook had hij een vinger in de pap bij het ontstaan van het leven in de brouwerij brengen. Naar verluidt verweet zijn vrouw hem dat er te weinig gebeurde in zijn Delftse brouwerij waarop hij enkele levende eenden in de hal losliet die vervolgens in de brouwketel zwommen.

Ik bedoel maar te zeggen: mocht je het op je heupen krijgen omdat je het ei van Columbus niet kan vinden, draai dan niet om de hete brij heen en vat de koe gewoon bij de hoorns door er een spreekwoord tegenaan te gooien.

een beetje met geld te strooien. Van intelligente mannen kunnen we wel verwachten dat ze geld hebben, dus als ze er mee strooien in de kroeg wordt het door de vrouw alleen maar als nutteloos pochen gezien. Koop gewoon lekker bier voor je maten, dat verdienen ze.

‘Je moet niet meteen je seksuele intenties laten weten.’ Jawel, zeker wel. Als het kan al in de eerste zin die je tegen haar zegt. Schroom je niet je in te houden, zeg waar het op staat. Vind je dat ze lekkere tieten heeft en wil je daar wel eens je lippen tussen duwen? Huppakee, spreek het uit. Dat elke man praktisch dezelfde intentie heeft ’s nachts in de stad zijn de vrouwen zich echt wel van bewust. Als jij als hondsdolle

womanizer meteen duidelijk maakt wat jouw plannen zijn, is dit op z’n minst al eerlijk te noemen. Bovendien is het aantrekkelijk voor een vrouw om te weten dat een man zin heeft in seks. Waar moet ze anders opgewonden van raken?

Met deze handleiding moet het mogelijk zijn de koppositie in te nemen. Oh en one last thing: als je een relatie wilt, moet je het tegenovergestelde van al het bovenstaande doen.

AUTEUR:

ROY DE VRIES

FABELS DER VERLEIDING

SPREEKWOORDEN

AUTEUR:

ANNICK HEIT

Page 8: De studenten Kortingskrant editie september 2012

Bonenschotel

Bereiding:

Bak de groenten, voeg peulvruchten toe, voeg eventueel gaar vlees toe. Roer er zilveruitjes en de smaakmakers door.

14 Culinair

La coLa coLa coLa coLa coLa coLLLLLa coLLa co inainainainainaLinaLLinaLLinaLrestaurant

100% argentijns vlees€10- per hoofdgerecht

Nieuwezijds Kolk 9, 1012 PV Amsterdam 020- 6247015

de argenti

jn

PIZZARIA AVA THOMASnieuwezijds KolK 3 1012 PV amsterdam

standaardvanaf€ 5-, (30 cm)

studentenverenigingen tot 90 personen

Wil je dit jaar al je tentamens fl uitend halen, zorg dan dat je tijdens het leren je lijf ook regelmatig verwent met een goede maaltijd. Goed eten leidt echt tot betere prestaties en je lijf blijft er ook frisser en fruitiger van.

Zelf koken kan prima volgens het 4 G- principe: Goedkoop, Gemakkelijk, Gezond en Goed binnen te houden. Doe je het samen, dan komt er nog de G van Gezellig bij. Het is veel lekkerder en vergroot naast je zelfvertrouwen (wow, heb ik dit gemaakt?), ook je vriendenkring (iedereen wil met je eten). En in dezelfde tijd dat je hongerig op de pizzakoerier staat te wachten, heb je al een goed gevulde maag. Zorg, aan het begin van dit studiejaar, nu je nog voldoende budget hebt, voor een gevulde voorraadkast of - plank, afhankelijk van je ruimte. In latere, barre tijden kan dit je redding zijn. Schaf een aantal handige blikken aan, en dan heb ik het niet over bier. Slimme nieuwe kamerbewoners nemen hun moeder mee naar de

super en hoeven haar niet eens lief aan te kijken bij de kassa. Geloof me, ze laat je met een gerust hart achter. Een lekkere maaltijd is prima te bereiden op een tweepits gasstel, maar heb je de luxe van een staafmixer en een oven (een kleintje is prima) dan zijn de mogelijkheden enorm. Dus als je binnenkort jarig bent…De onderstaande voorbeelden zijn natuurlijk naar eigen smaak in te vullen. Ken je iets niet, Google het eens en er gaat een heerlijke wereld voor je open.

SMAKELIJK LERENKOKEN VOLGENS HET 4G PRINCIPE

Ingrediënten

Tonijn of zalm uit blik, ansjo-vis, kappertjes, zilveruitjes/augurk Mais / verse groente (paprika, bleekselderij, uitje, tomaat) / linzen

Ketchup, yoghurt, mayonnaise, peper

Bak de groenten, voeg peulvruchten toe, voeg eventueel gaar vlees toe. Roer er zilveruitjes en de smaakmakers

Ingrediënten

Stevige groente naar keuze (ui,

bleekselderij, bloemkool, paprika

of roerbakmix) Blik peulvruchten naar keuze

(kikkererwten, linzen, bonen, ka-

pucijners)

Zilveruitjes

Eventueel stukjes worst, vlees,

kip, ham- of spekblokjes, vlees

vervanger

Smaakmakers: scheutje room,

mosterd, knofl ook, zout, peper,

jalapenopepers (in stukjes) of

sambal voor pittige smaak

Bak de groenten, voeg peul-

vruchten toe, voeg eventueel

gaar vlees toe. Roer er zilverui-

tjes en de smaakmakers door.

Vissalade

Bereiding:

Alles mengen en klaar. TIP: Voeg restjes (niet ouder dan een paar dagen) gekookte pasta, couscous of aardappel toe voor een maaltijdsalade.

AUTEUR:

DIËTISTCAROLIEN FONTIJN

“Vrouwen kunnen geen auto rijden”

Column 15

Er zijn een aantal kleine dingen die verraden dat ik niet een vrouw ben. Zo heb ik een volle baard, speel ik regelmatig helikoptertje onder de douche en kan ik heel veel bier drinken. Belangrijkste aanwijzing is echter dat ik niet in een volslagen randdebiel verander als ik achter het stuur van een auto kruip.

Ik zat laatst bij een vriendin van me in de auto, en ik zweer het je, ik ben mijn hele leven nog nooit zo bang geweest. De hele rit lang heb ik met mijn klamme linkerhand angstig de

handrem omklemd en met de rechter de holyshit-hendel boven mijn hoofd. Het was alsof ik ongevraagd het lijdend voorwerp was geworden in een slechte gameplay van Grand Theft Auto. Verkeersborden werden volledig genegeerd, bochten en medeweggebruikers zonder pardon afgesneden en kinderfi etsjes achteloos met de ruitenwissers van de voorruit geveegd. En het ergste van dit alles was dat mevrouw deed alsof er niets

voorbij raast. Een achteropkomende mannelijke bestuurder ziet het gebeuren, maar gelukkig voor haar heeft hij als man zijnde fenomenaal goede refl exen. Om de Panda te ontwijken stuurt hij daarom zonder aarzeling zijn dure bolide als een Japanse MiG richting middenberm, de vangrail in. Banzai. Explosies, afgerukte ledematen en alles. Bloed overal. De vrouw in kwestie heeft van dit treurige spektakel echter niks gemerkt, bergt haar lippenstift op, zet de radio wat harder en rijdt rustig door. Ja, zo kom je wel aan je cijfers.

Wat ik probeer te zeggen is: je geeft een kleuter geen stegosaurus voor zijn verjaardag. Laat het CBR dan ook

aan de hand was. Dit was everyday’s business, leek het.

Ik weet dat het evolutionair bepaald is, dat jullie geen ruimtelijk inzicht hebben, maar serieus: waarom besturen jullie een auto als een demente hamster in november? Het lijkt echt nergens naar, en diep van binnen weten jullie ook wel dat ik gelijk heb.

Onderzoek naar verkeersongevallen lijkt mijn bevindingen over het rijgedrag van de vrouw echter te ontkrachten. Mannen blijken vaker een auto-ongeluk te hebben dan vrouwen. ‘Ha, touché!’ zul je zeggen, maar nee. Ik heb namelijk even rondgebeld, en een lange man in dito regenjas (Koos S.) vertelde mij in vertrouwen wat ik zelf al vermoedde. Van de ongelukken die wij mannen hebben, wordt 83% veroorzaakt door een vrouw. Ja, en dat vermelden ze er dan niet bij in die onderzoeken.

Een voorbeeld dat hij gaf: een vrouw voegt al lippenstiftend haar Fiat Panda met 65 km/h in op de snelweg, terwijl het andere verkeer met 120km/h

alsjeblieft wat selectiever zijn in het weggeven van rijbewijzen. Ik weet als geen ander wat laaguitgesneden truitjes met een man kunnen doen, maar dit is een serieuze zaak, er wordt hier met levens gespeeld.

N.B.: Voordat mijn mailbox wordt volgespamd door Opzij-vrouwtjes die op hun achterste poten hun weg van de keuken naar het toetsenbord hebben gevonden: natuurlijk rijden jullie niet allemaal als Stevie Wonder in een botsauto.

AUTEUR:

JORN SMITS

WAAROM MANNEN BETER ZIJN

Page 9: De studenten Kortingskrant editie september 2012

16 De Studenten Kortingskrant Column 17

Drugs. Alleen het woord al doet me glimlachen. Voor jou misschien niet, maar als je iemand bent die kampt met een hevige afkeer van wat voor drugs dan ook of als je er gewoon bij voorbaat niet mee in aanraking wilt komen, vraag ik je dit tijdens het lezen van dit artikel opzij te leggen. Laat elke letter onbevooroordeeld naar binnen glippen en verplaats je in iemand anders dan jezelf. Wellicht zul je dan een glimp op kunnen vangen van de paradijselijke extases die sommige drugs teweegbrengen. Van de wonderlijke trances die je grenzen kunnen verleggen. Van de mentale uitdagingen die je paradigma’s doen verschuiven. En vergis je niet, meer mensen gebruiken dan je denkt: van oude mannen tot jonge meisjes, van junks achter het station tot chirurgen in ziekenhuizen. Maar ook studenten, juíst studenten. Want wij kunnen feesten als de beste, dus waarom het niet naar de next level brengen?

Bij het slikken van XTC weet je dat het niet iets toevoegt aan je avond; het ís jouw avond. Je allereerste pil laat je een explosie aan innerlijk geluk proeven dat je nog nooit hebt ervaren. De euforie giert door je lijf en je bevindt je op een roze wolk ergens in de zevende hemel. Je houdt van je vrienden, vriendinnen, de zachte stof van de bank en de lantaarnpalen. Alles klopt en alles is liefde. Je glijdt ritmischer dan ooit over de dansvloer van het technofeestje waar de gemiddelde pillenslikkende student zich regelmatig bevindt. Zelfs zonder nachtrust en 4 liter aan vocht minder is de kater de volgende dag te doen. Bovendien drink je de dinsdag-dip met behulp van wat alcohol gemakkelijk weg.De MDMA (de werkzame stof van

XTC) en wellicht het beetje pep dat in een pil zit laten onze voetjes steeds weer van de vloer gaan, maar om echt door te gaan neemt de gemiddelde student een paar lijnen speed extra. Vermoeidheid zal dan geen onderdeel meer zijn van je avond. Een nachtje pep zonder pillen is ook leuk, maar vergeet dan niet er genoeg bier bij te drinken. Je drankconsumptie zal vier maal zo hoog liggen als normaal

en elk gesprek zul je de baas zijn. Pas echt degelijk wordt het als de student overdag zijn neus aan de binnenkant plamuurt om een tentamen voor te bereiden of te maken of om een belangrijke presentatie er glansrijk in te koppen. Wanneer je dit met cocaïne doet, mag je het etiquette stijlvol op jezelf plakken.

Als student begeef je je in een wildwatergebied van persoonlijke ontwikkeling. Elk impuls sla je op om beter te weten wie je bent en wat je wilt doen. Geestverruimende middelen zijn dan ook perfect om je grenzen te leren kennen en er vooral overheen te gaan. Sommige studenten staan stevig genoeg in hun schoenen om zich door een ervaring met paddo’s of LSD te verrijken. Geuren worden kleuren, beelden worden lijnen en geluiden worden vormen;

kortom, een ware trip. Uiteraard is thuis op een met vreemde lichten versierde studentenkamer een goede locatie, maar sommigen preferen de natuur in te duiken. Kijk dan wel uit voor roze olifanten.De echte drugsgebruikende student neemt nog meer verschillende narcotica tot zich. Onder het motto ‘combineren kun je leren’ worden de meest heftige ervaringen opgewekt. Wanneer je tijdens een XTC en speed avond op de afterparty een paar fl inke lijnen ketamine (verdovingsmiddel voor mens en dier) naar binnen werkt, zal scheef lopen als normaal aanvoelen. Blaas je nog enkele keren een lachgas ballonnetje in, zul je de werkelijkheid niet meer van de werkelijkheid kunnen onderscheiden. Oh en een beetje student haalt de scherpe randjes van de avond af met een paar jointjes.

Klinkt goed hè? Zeker, maar er zijn genoeg risico’s. Zo kan er een hoop troep in je poeder of pil zitten dat je lichamelijk kapot kan maken. Overkomt jou dat niet? Ik verwijs hier slechts naar de wet van Murphy: als iets mis kan gaan, dan gaat het ook een keer mis. Drugs put je niet alleen fysiek uit, het kan ook een mentale hamerslag worden. De natuur is altijd in evenwicht, dus het extreme geluksgevoel zal op den duur gecompenseerd moeten worden. Ook moet je rekening houden met een verslechterde concentratie, hersenschade, oververmoeidheid, verminderde conditie, verhoogde kans op hartritmestoornissen, chronische verkoudheid, ontstoken neusslijmvlies, slechte huid, depressiviteit en natuurlijk verslaving. Bah, klotedrugs.

STUDENT&DRUGSApenkooi bestaat sinds juni 2004. Tot

drie jaar geleden waren de feesten van Apenkooi in Utrecht (Monza) en in Rotterdam (Off corso). Op Koninginnedag 2011 vond Apenkooi voor de vijfde keer op het Marie Heinekenplein te Amsterdam plaats. Tegenwoordig richt de organisatie zich meer Amsterdam en worden de feesten gegeven op het Westergasterrein.

Apenkooi is de ultieme mix van muziek en vermaak. “Apenkooi is ontstaan uit een gebrek aan creativiteit, spontaniteit en plezier in de dancescene”, aldus organisator Jasper Goossen. Op Apenkooi is iedereen gelijk, draagt (bijna) iedereen gympies, en ga je terug naar die geweldige tijd! Aan het einde van het schooljaar maakten de basisschoolkids zich op voor een

ochtend Apenkooi. De zenuwen gierden, dit was het hoogtepunt van het jaar. Een ongekend leuk tikspel in een gymzaal vol attributen als ringen, kasten, bokken en banken. De lintjes gingen om en hollen maar. Spannend, brutaal, vrij en speels, dat was het basisschoolspel vroeger tijdens de gymnastieklessen al. En dat is Apenkooi nog steeds! Voor ongekend plezier en vermaak ga je

naar Apenkooi. De sportieve en originele kledingkeuze van het publiek bevordert de feestvreugde des te meer. Er bestaan zelfs al heuse Apenkooi goodies zoals zweetbandjes, speldjes, petten en stickers waarmee men zich uitdost.

APENKOOIEN

AUTEUR:

SK2

Page 10: De studenten Kortingskrant editie september 2012

18 De Studenten Kortingskrant De Studenten Kortingskrant 19

Page 11: De studenten Kortingskrant editie september 2012

20 De Studenten Kortingskrant Interview 21

Beste Student, ben jij ook zo’n liefhebber van de VS? Ga jij het liefst iedere herfstvakantie naar New York, duurt jouw studie nog langer dan Route 66 of chill je hem ook iedere zomer in Florida? Dan heeft de Studenten Kortingskrant de oplossing voor jou! Ga dan een jaar studeren in de VS via UStudy!

UStudy is hét Nederlandse adviesbureau voor je studie in de VS. UStudy kan speciaal voor jou op maat adviseren over de duizenden studieprogramma’s aan Amerikaanse universiteiten, en concreet stappen schetsen om binnen te komen en daarecht de tijd van je leven te hebben. Of het nou om een gap year, buitenlandsemester of hele bachelor/master/PhD studie gaat. UStudy is de helpende hand voor vele duizenden studieprogramma’s in alle 50 staten. Kijk snel op hun website: www.ustudy.eu.

Marijke Aarts, studente Economie en Bedrijfskunde in Utrecht, ging je voor.

De Studenten

meisjes, super gezellig! Het zwembad lag op loopafstand, dus daar werd natuurlijk ook goed gebruik van gemaakt. Naast mijn studie was er voldoende tijd om te genieten van de VS: feesten, chillen, zonnen en shoppen!

SK2: Wat heeft UStudy voor je gedaan tijdens je periode in Amerika?Marijke: Tijdens mijn periode heeft UStudy niet zo zeer veel voor me gedaan, ik kon natuurlijk altijd bij ze terecht als ik een vraag had maar het echte werk is vooral gebeurd voordat ik naar Amerika ging. UStudy heeft me geholpen in te zien waar ik naar toe wilde en heeft mij daarna geholpen met alles wat erbij komt kijken om op de universiteit te komen. Het was heel handig dat UStudy contact had met de universiteit en ook wist wat bijvoorbeeld een goed/leuk appartementengebouw is. En niet te vergeten, UStudy heeft mij gekoppeld aan andere Nederlandse studenten die naar SDSU gingen, die later goede vrienden van mij zijn geworden! Zo reisde ik bijvoorbeeld al met een ander meisje naar San Diego, wat natuurlijk wel zo gezellig is voor zo’n lange vlucht.

SK2: Kan je andere studenten een periode in de VS via UStudy aanraden? Marijke: Ik zou alle andere studenten aanraden om een jaar in de VS te studeren! Ik heb het zelf gedaan als een “gap-year” tussen mijn middelbare school en studie in, maar

Kortingskrant vraagt naar haar belevingen in het onderstaande interview.

SK2: Hoi Marijke, je bent via UStudy naar de VS geweest. Waar in de VS zat je precies? Marijke: In San Diego, om precies te zijn op San Diego State University

SK2: Dat klinkt niet verkeerd! Hoelang ben je daarnaartoe geweest? Marijke: Het was ook heerlijk. Ik ben twee semesters, dus precies één studie jaar, in de VS geweest.

SK2: Oke, en wat heb je daar het afgelopen jaar allemaal uitgespookt? Marijke: Haha, ik heb aan de San Diego State University gestudeerd, ik heb daar verschillende vakken gevolgd. Het eerste semester bestond uit: surfen, essays schrijven, biologie, een bouwkundeachtig vak en een vak dat te maken had met media. Het tweede semester bestond uit: zeilen, psychologie, Engelse essays schrijven (vervolg), economie en een vak dat een soort introductie was op een programma dat lijkt op de Hogere Hotelschool. Voor de rest woonde ik op de campus in een appartementengebouw met 5 andere

ik denk dat het ook aan te raden is als je al aan het studeren bent aan om er even tussen uit te gaan en toch vakken voor studiepunten te volgen. Ik vond het een super mooie ervaring om zo’n avontuur aan te gaan en in mijn eentje naar het buitenland te gaan. Ik heb ontzettend veel geleerd en dan niet alleen op studie gebied maar ook door het ontmoeten van en omgaan met mensen van verschillende culturen. Het is zo leuk om een jaar in een totaal ander land met een totaal andere cultuur en een totaal ander “studenten leven” te wonen. Als het zou kunnen zou ik zo nog een jaar gaan!

UStudy – Adviesbureau voor studie in de VS

Wilgendreef 83 2272 EN Voorburg Nederland

T +31 (0)70 385 1473 (op werkdagen tussen 10:00 en 16:00 uur) F +31 (0)70 385 8711

E [email protected] W www.ustudy.eu

Studeren in de VS: Ustudy

ALL YOUCAN EAT

www.genroku.nl

All You Can Eat& Drink Menu€ 28,50 p.p.

geldig op zondag t/m woensdagbezoek voor meer info en voorwaarden onze website

Nieuwezijds Voorburgwal 1151012 RH Amsterdam

020 428 88 [email protected]

aanbieding

Onbeperkt genieten!!Meer dan 110 japanse gerechten...

ALL YOU CAN EATJapans Restaurant

Genroku

Het nieuwe restaurant Vapiano in de Amstelstraat, om de hoek van het Rembrandtplein, is een echte aanrader. Je bestelt er met een pasje de lekkerste Italiaanse gerechten. Voor een aardig prijsje! Je

geniet er van huisgemaakte pasta’s, steenovenpizza’s en salades. En het leuke is dat je gerecht voor je neus wordt bereid. In het restaurant is een eigen kruidentuin, waar de kok ter plekke de smaakmakers voor jouw

maaltijd uit plukt. Verser kan haast niet.En de sfeer? Vapiano heeft een modern interieur maar door de oude olijfboom, de sfeervolle foto’s en het eikenhout heeft het een warme

en gezellige uitstraling. Je kunt er heerlijk uitgebreid eten en borrelen maar ook terecht voor even een snelle lunch.

LEKKER VERS ETEN VOOR EEN GOEDE PRIJS

Marijke Aarts

Woonplaats: HilversumStudieplaats: UtrechtStudie: Economie en bedrijfskunde

Aan de Oosterdokskade vind je ook een Vapiano vestiging waar je bij mooi weer lekker op het terras kan eten. Een pasta, salade of pizza kost tussen de € 3,75 en € 9,00. Vapiano Rembrandtplein is dagelijks open van 10.00 tot 24.00 uur en op donderdag, vrijdag en zaterdag tot 1.00 uur

AUTEUR:

SK2

Page 12: De studenten Kortingskrant editie september 2012

Warie’sThai Food

VOOR DE LEKKERSTE CURRY’S VAN AMSTERDAM

10% Korting

Uitknip- of studentenkaart laten zienRozengracht 235

1016 NA Amsterdam020 622 36 38

(Hoek rozengracht Marnixstraat/

lijnbaansgracht) www.wariesthaifood.nl

ook take-away en catering

7 dagen per week geopend van 15.00

tot 22:00 uur

22 De Studenten Kortingskrant Studententips 23

De Rozengracht is een straat in de Amsterdamse wijk de Jordaan, tussen de Prinsengracht en de Singelgracht en in de buurt van de Westermarkt. In 1890 is de gracht gedempt en sindsdien heeft de straat zich ontwikkeld tot een verborgen winkelstraat in Amsterdam. De straat

heeft werkelijk alles in huis voor een geslaagde ‘shop- en chillmiddag’. Het leuke aan deze straat vinden wij het grote aanbod aan authentieke winkels en eenmanszaakjes. De grote winkelketens al de H&M, ICI Paris of de Free Recordshop zul je hier niet

AUTEUR:

DANIEL VAN DER BOR

TIP: De Rozengracht ‘DE VERBORGEN WINKELSTRAAT VAN AMSTERDAM’

vinden. Daarentegen scoor je hier wel dat net iets andere jurkje als al je vriendinnen hebben.

Omdat een goed begin het halve werk is begin je de dag bij PepperMango met een overheerlijk koffi e. Eigenaar Muzaffer Demir heeft sinds begin april zijn eigen koffi ezaak op Rozengracht 35. Aangezien hij iedere student tot eind oktober 30% korting geeft kan je hier genieten zonder dat het pijn doet in de portemonnee. Later op de dag kom je hier gegarandeerd nog een keer terug voor een heerlijke homemade ice cream. Vervolgens hervat je de dag met heerlijk shoppen. Bij Megazino koop je de beste Italiaanse merken voor een studentenprijs. Buurman SPRMRKT is geen supermarkt, zoals de naam misschien doet geloven, maar is zeker een bezoek waard voor degene die van aparte kleding houden. Voor een paar nieuwe sneakers ga je langs bij Sample District. De feestneuzen onder ons kunnen terecht bij feestwinkel Party Balloon, maar heb je iets meer klasse bezoek dan zeker InDeep ’n Dance, deze winkel is een muziekstudio, platen- en t-shirtswinkel ineen en is zeker een bezoekje waard.

Ben je toe aan een korte pauze na al het shoppen. Ga dan even langs bij Brandstof. Bij mooi weer geniet je hier van een welverdiend biertje op een van de mooiste terrassen van Amsterdam.

Vervolgens hervat je de shopdag. De muziekliefhebber moet zeker nog even langs bij muziekwinkel Dijkman. Dijkman is sinds 1960 gevestigd op de Rozengracht en is zowel in als

ver buiten Amsterdam een begrip. Ben je uiteindelijke helemaal klaar met het shoppen dan bieden we je twee opties. Ga naar Warrie’s Thai Food voor een overheerlijke curry of sluit je Rozengracht dag in stijl af bij restaurant Mazzo. In Mazzo wordt voornamelijk gewerkt met Italiaanse producten. Edwin Hathazi, de chef van Mazzo, is zowel in Italië als Nederland op zoek gegaan naar de beste en meest bijzondere producten om de menukaart van Mazzo samen te stellen. Je kunt er terecht voor een uitgebreid diner met een goed glas wijn. De gerechten zijn simpel, herkenbaar en betaalbaar. Er is gekozen voor eenvoud om de ingrediënten waarmee gewerkt wordt zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. De Studenten Kortingskrant bestelde een heerlijke Antipasti, gevolgd door een risotto en een koffi e. Wij raden jullie aan om restaurant Mazzo snel een keer te bezoeken. Je vindt restaurant Mazzo op Rozengracht 114. Kortom de Rozengracht is een aanwinst voor Amsterdam en als echte Amsterdamse student is een bezoek aan deze straat een must.

Page 13: De studenten Kortingskrant editie september 2012

24 De Studenten Kortingskrant Column 25

Een industrieel, afgelegen en verwaarloosd pand, de nieuwe hotspot van het moment? Is het een bij elkaar geraapt zooitje of een doordachte en bewuste strategie? Het is een vraag die je kunt stellen bij de nieuwe ‘imperfectietrend’. Amsterdam lijkt het atelier te zijn van deze opkomende trend, die bij de creatieve klasse als tegenreactie op digitalisering en steeds weer vernieuwende technologieën ontstaan is. ‘De esthetiek van de imperfectie.’ ‘Het zou oprechter zijn en puurder.’

Van een stukje niemandsland naar stadsoaseWe doen er allemaal aan mee, met deze imperfectietrend. Het trekt ons aan en slurpt ons op. We worden verliefd. Zo zijn we ook gevallen voor de unieke plek, het Koud Gas Gebouw op het Oostenburgereiland. Gelegen op een afgelegen en nietszeggend terrein zo op het eerste gezicht, tot dat je je werkelijk het terrein op waagt. Op het terrein werden vroeger schepen en stoommachines gebouwd, het is een rauwe, ruige en vooral roestige plek. En nu al meer dan een jaar benoemd tot de meest roestigste plek van Amsterdam, de plek van Roest. Roest is een ware stadsoase zonder pracht en praal of

trekpleister: Hannekes Boom. En wie kent het niet? Zomer gevoel, zonnetje, een biertje in je hand en tegelijk genieten van vrienden om je heen op een leuke no-nonsens plek, dat gebeurt hier. Een creatief, cultureel restaurant met groot terras en haven aan het water. Het gaat verder dan alleen heerlijk eten zoals een ontbijt, picknick in het park of op je boot, een high tea en een laat diner, het is een lifestyle. Hanneke heeft een grote aantrekkingskracht op het Amsterdamse publiek, iedereen wil terug naar deze pure imperfectie, het is opgebouwd uit sloophout en de inrichting is een verzameling van tweedehandsspullen.

Authentiek verlangenDe opzet van bijvoorbeeld Roest en Hannekes Boom past in de trend die nu in Amsterdam volop zichtbaar is. Wat vroeger zo modern en hip gelikt mogelijk moest zijn heeft nu een rafelrandje. Van horecagelegenheden, winkels, tentoonstellingen, festivals en noem maar op. Deze trend bloeit op uit de nieuwe technieken die het mogelijk maken om te perfecte producten te maken, dit is een tegenreactie, we willen terug. Zo is

de trend ook heel duidelijk te zien in de wereld van de fotografi e, iedereen heeft tegenwoordig een digitale camera, deze camera’s worden in een razendsnel tempo ontwikkeld en vernieuwd. Nu het zo voor de hand liggend is en binnen hand bereik willen we terug naar de oerkracht van de fotografi e, we verlangen weer terug naar het analoge tijdperk, de spanning, het

onzekere moment van het fotorolletje. Maar ook in deze zin heeft de wereld van de technologie ons in de ban, met applicaties voor smartphones zoals Hipstamatic en Instagram kun je je digitale foto’s een analoge uitstraling geven. En zo kun je dus in een handomdraai een foto opleuken en verfraaien, maar dat maakt ons toch niet allemaal concurrenten en fotografen?

Bedachte strategieNatuurlijk wordt de trend vergroot door de recessie, een verlangen naar authenticiteit, een nieuw groener bewustzijn en het verzet tegen de digitalisering en massa productie. En daar wordt goed op in gespeeld. We willen allemaal origineel en authentiek zijn, we willen allemaal anders zijn. Maar juist daardoor komt zelfs dit rafelrandje in ieders handbereik en wordt het toegankelijk voor jan en alleman. Het is een Hype voor we er erg in hebben. De imperfectietrend heeft de schoonheid van een ruïne maar is veel doordachter dan het lijkt.

toeters en bellen, het is puur en echt. Het grote creatief platform krijgt zijn charmes door de veelzijdigheid die er heerst. Roest is de plek voor fi lm, theater, kunst en muziek waarbij alles om inspiratie draait. In het Koud Gas Gebouw werd vroeger energie opgewekt en dat voel je ook, het is een bom van creatieve en luchtige uitspattingen. Je kunt er heerlijk gewoon jezelf zijn. ‘De esthetiek van de imperfectie.’ De plek voor jong en oud. Er worden vele evenementen georganiseerd zoals feesten, festivals, exposities, BBQ’s, come-to-gethers, galeries en bijvoorbeeld elke donderdag van de maand Oude Liefde Roest Niet met Marcel Barlag. Een muziekale leider die de sfeer en

het publiek subliem aanvoelt en ons allen mee zal nemen in zijn muziekale tijdreis. Ieder weekend kun je terecht bij Roestig, de café avond van Roest waar je een verbreding van muziekale beats te wachten staat. Voor meer informatie www.amsterdamroest.nl

Maar Roest is niet de enige die in het rijtje van de imperfectietrend behoort, zo vinden we op een ander eerst o-zo verlaten stukje Amsterdamse grond een inmiddels behoorlijk populaire

AMSTERDAMIMPERFECT

AUTEUR:

MANOUK QUINT

Hannekes Boom, imperfect, maar populair

Page 14: De studenten Kortingskrant editie september 2012

26 Reportage Interview 27

De Moa is uitgestorven. Niet vandaag of gisteren, maar in de 14e eeuw, nadat de avontuurlijk ingestelde Maori vanaf eilanden in de Pacifi c op Waka’s de Oceaan waren overgevaren en in het zuiden onder een lange witte wolk een land ontdekten dat ze Aotearoa noemden. Dat land werd later door de Nederlander Abel Tasman als Nieuw Zeeland op de kaart gezet. In dat land ontdekten de Moari de Moa. Daar hadden ze geen vogelspotters voor nodig. Deze grote neef van de Kiwi, met zijn kop op 4 meter, zag je niet snel over het hoofd. Moa’s leefden betrekkelijk zorgeloos. Ze konden niet vliegen maar natuurlijke vijanden hadden ze niet, totdat de Maori op het toneel verschenen. Binnen 100 jaar belanden deze gigantische ‘wandelende kippebouten’ stuk voor stuk op de bbq. Nu rest alleen nog de familienaam Moa onder de Maori en in het leven van Monique Koorn.

Zij vertrok op haar 17de in haar eentje om een nieuw leven te beginnen. In een tijd zonder internet waarin een brief nog weken onderweg was. Monique trouwde met Tia Moa, één van de afstammelingen van de eerste bewoners van Nieuw Zeeland en leefde er avontuurlijk. Ze was actief in extreme buitensporten, kookte en

zorgde voor groepen op bergrichels, in grotten en andere fantastische locaties die wij slechts kennen uit Lord of the rings. Daar leerde ze de Meatpie kennen, de nationale snack.

Inmiddels is Monique weer in Nederland en runt in de Amsterdamse Pijp tegenover de Oranje Kerk een Nieuw Zealand spot met food, drinks e.a. New Zealand icons. Voor € 3,50 krijg je daar een echte Wild Moa Pie, en een verhaal, the real deal. De Wild Moa Pie is een pasteitje gevuld met meat en overheerlijke ragout.

Tip van de Studenten Kortingskrant: De wild Moa Pie is ideaal hangover-food. Door 1 of 2 Pie’s te eten ben je direct van je kater af!

Elke donderdag kan je in de Melkweg terecht voor de beste dubstep, hiphop en (future) garage. CABLE is de wekelijkse clubnight waar je voor een zacht prijsje, als student zelfs gratis (zie advertentie) kan losgaan. De avond staat onder leiding van Amsterdams meest bekende dubstep- en garage DJ Gomes. Hij is de man achter de Oi! dubstepfeesten en heeft voor CABLE een poule van Amsterdamse top-DJ’s samengesteld. De Studenten Kortingskrant interviewde hem speciaal voor jou!

Bekend van: CABLE (Melkweg), Oi! dubstepfeesten, Speedfreax,(Now&Wow, Rotterdam), MOSH, & Resist Hollands Biggest Dubstep Event!

1. Wat is je offi ciële naam?Theo Gomes Fortes

2. Ooit student geweest?Nee!

3. Je begon als DJ met het draaien van Hiphop en ging langzaam naar richting de 2Step/UK Garage scene. Kan je hierover wat meer vertellen?Ja, ik vond dat Hip-Hop al snel saai worden om te draaien, je draait echt liedjes en ik wou meer kunnen mixen en freaken enzo. Ik hield altijd al van The Prodigy met hun break beats en rauwe sounds. Ik kwam toen in aanraking met 2-Step & Garage die dezelfde beats hadden en ook veel Hip-Hop elementen en eigenlijk was ik al vanaf het begin meteen verkocht aan deze muziek stijl die zich inmiddels ook weer heeft vertakt naar o.a. Dubstep en Grime.

4. Met de Oi! Dubstepfeesten was je medeverantwoordelijk voor de grote doorbraak

van Grime en Dubstep in Nederland. Hoe zie jij dit?Oi! Was de eerste avond in Nederland waar je een hele avond deze sound kon horen, dus ik denk zeker wel dat Oi! Medeverantwoordelijk is voor de grote doorbraak, ik denk dat de sound sowieso wel zou doorbreken maar het is natuurlijk wel heel vet dat we met Oi! Hier vanaf het vroege begin al mee bezig waren, en daardoor vaak nu het streepje voor heb.

5. Veel vrouwen vallen op DJ’s. Momenteel Single?Haha nee ik zit gewoon rustig in een relatie!

6. Bijna een jaar werk je nu voor de Melkweg. Hoe is dit zo gekomen en wat doe je precies?Melkweg was op zoek naar een nieuwe wekelijkse clubavond, en vroegen mij of mij dit iets leek. Ik liep al een tijdje met het idee een avond te doen waar ik alle stijlen van UK Bass muziek kon draaien dus ben de uitdaging aangegaan, inmiddels doe ik binnen de Melkweg ook het Amsterdam Bass Festival en bemoei ik mij met de 50Hurtz avond.

7. Kan je iets meer vertellen over CABLE in de Melkweg? CABLE is een avond waar alle UK stijlen bij elkaar komen , Dubstep, Grime, Garage, Drum & Bass ik ben de resident dus ben er elke week, en naast mij staan er elke week twee andere dj’s uit de poule en samen vullen we de avond en gaan we alle kanten op, laatste tijd doen we ook veel met nieuwe talenten die we laten openen het eerste uur, het gaat meestal wel fl ink los zeker voor

een donderdagnacht, ook regelmatig doen we een special en halen we een bekende UK DJ over zo hebben we al Benga, Joker en Caspa gehad.

8. Op welke dag/nacht kunnen wij terecht voor CABLE?Elke donderdag nacht voor maar €5,-

9. Wordt er op CABLE ook een beetje gefl irt of kan ik mijn date beter van te voren regelen?Haha nee er word niet een beetje gefl irt op CABLE maar heel veel, en soms wel meer dan dat!

10. De CABLE avond bestaat uit heel veel verschillende sets en kan alle kanten opgaan. Is dit het succes achter CABLE?Dat denk ik wel de dj’s de geselecteerd zijn stuk voor stuk toppers in hun UK stijl maar op CABLE kunnen zij ook weer net even anders draaien dan ze normaal doen en die variatie zorgt dat het de hele avond spannend blijft, daarnaast laagdrempelig. De Melkweg is gewoon een chille club met een niet al te streng beleid.

11. Donderdag 20 september bestaat CABLE precies een jaar? Gaat een mooi feestje worden of niet? Jazeker wel, we hebben alle DJ’s gevraagd uit de CABLE poule een set te doen dus we hebben echt een giga line up met iedereen in een feest stemming dus dat word wel een dik feestje, we vieren dit 20 September! Ik zou sowieso langs komen!

DE MOA IS DOOD, LANG LEVE DE MOA!

12 VRAGEN AANDJ GOMES

AUTEUR:

WWW.PIES.NU

DJ Gomes

AUTEUR:

SK2

Page 15: De studenten Kortingskrant editie september 2012

28 De Studenten Kortingskrant Column 29

De zomer komt ten einde en de potten aftersun vliegen er door heen. Iedereen probeert zijn nu nog gebruinde huidje te beschermen tegen de windvlagen en de hoosbuien, die nu langzaam het dagelijks leven gaan overnemen. De studieboeken zijn weer besteld, de scholen weer begonnen en de biertjes op terras, de festivals, het vondelpark en het ‘eeuwig’ chillen gaan samen met de fl eurige en luchtige zomerkleren de kast in. Aan alles komt een eind zeggen we dan.

De hele zomer lang hebben we gespaard, beetje bij beetje en laagje voor laagje want er bij lopen als een melkfl es dat wil je niet. Gretig en hebberig werden we ervan. We wilden meer, meer en meer. Het leek bijna een ongeoorloofde competitie strijd. Vergelijken en bij bruinen in alle soorten en maten en mogelijke manieren. In speedo’s (ballenknijpers) rond marcheren en topless zonnen in onmogelijke kleine bikini broekjes, het hoort er allemaal bij. De bestemmingen varieerden van Katwijk aan zee tot Griekenland, Frankrijk, Italië, Budapest, Turkije, China en Thailand (etc). Europa of Verweggistan, van de zon hebben we allemaal geproefd en genoten. We hebben de zon geabsorbeerd deze zomermaanden, vitamine D

Goed nieuws voor mannen: Het staren naar de borsten van een vrouw is goed voor de gezondheid van een man. Het leidt er zelfs toe dat de levensverwachting vergroot wordt. Dit blijkt uit medisch onderzoek.Volgens Dr. Karen van de New England Journal of Medicine is tien minuten staren naar rondborstige vrouwen te vergelijken met een half uur fi tness. Dr. Karen en drie mede-onderzoekers in ziekenhuizen in Frankfurt kwamen tot deze opmerkelijke conclusie na het vergelijken van de gezondheidstoestand van 200 mannen.

De helft van de mannen moest dagelijks naar vrouwenboezems kijken, de andere helft werd opgedragen om dat juist te voorkomen. Het onderzoek bracht na vijf jaar aan het licht dat

borst-kijkers een lagere bloeddruk, een regelmatiger hartslag en minder hartkwalen hadden.“Door seksuele opwinding gaat het

hart sneller pompen, hetgeen

de bloedcirculatie stimuleert”, aldus Dr. Karen. “Er is geen twijfel mogelijk.

Staren naar borsten maakt mannen gezonder. Uit onderzoek blijkt dat slechts een paar minuten staren naar borsten de kans op een hartaanval al met de helft vermindert.”De Studenten Kortingskrant raadt

iedere man aan om dagelijks minstens 10 minuten naar borsten te kijken. Liefst D-cup of groter. Wij denken dat de gemiddelde man zijn leven daarmee met vijf jaar kan verlengen.

Succes, de Studenten Kortingskrant.

opgeslurpt, alsof het onze laatste zonnestralen waren. En alsof een vakantie daar genoeg voor is, nee joh! Een reisje daar, een tripje hier en op vakantie met je vrienden, met je club, met je dispuut en als het dan toch kan nog even een paar weekjes met je ouders mee pikken. Bruin, bruiner, bruinst wilden we worden. En van verbranden tot vervellen, we hebben het er allemaal voor over.

En dan te bedenken dat we vroeger juist allemaal zo wit mogelijk wilden zijn. Nu liggen de schappen van de kruitvat en Etos in de zomermaanden vol met zonnebrandolie en zelf bruinende crèmes, vroeger maakten de mensen zich op met witte make-up. Dit deden zij om te laten zien hoe welvarend en goed ze het toen hadden, want als je wit was en de hele dag binnen zat dan was je rijk.

De armen werkten de hele dag op het land in de brandende zon van ’s morgens vroeg tot ‘s avonds laat en van schaduw was geen sprake. En dat terwijl wij al moe worden van de hele dag op ons gat op ons strandbedje te liggen en al zuchten als we om het halfuur een nieuw biertje of een nieuwe cocktail moeten gaan halen. Ho maar dat we gaan zweten!

Maar hoe snel ons kleurtje verschijnt en hoe hard we proberen om hem te behouden door onze huid goed te beschermen en te verzorgen, een maal terug in Nederland… zodra er wolken voor de zon verschijnen en het gewone leven weer begint, begint de bruinheid langzaam van je huid af te glijden. En na de eerste echte regendruppels op de ramen van de UB ga je pas echt terug verlangen naar de vakantie.

Gelukkig is er een hele simpele en effectieve oplossing, namelijk; een studentenpas van Sundays. Zelfs in de wintermaanden kun jij er gezond en mooi natuurlijk gebruind bij lopen en met wel 20% korting bij het laten zien van je studentenpas of OV. En zeg nou zelf, je wil je huid toch geen tekort doen aan vitamines?

KLEUR maar goed zit

ALS JEBORSTEN BORSTEN BORSTEN!!!

AUTEUR:

MANOUK QUINT

de bloedcirculatie stimuleert”, aldus Dr. Karen. “Er is geen twijfel mogelijk.

‘Borstkijkers leven langer’

Page 16: De studenten Kortingskrant editie september 2012

30 De Studenten Kortingskrant Studententips 31

Amsterdam is van oudsher een bakermat voor vernieuwing en artistieke vrijheid. In de jaren ‘70 was het de centrale plek voor de ontwikkeling van de punk scene. Eind jaren ’80 vormde de stad het hart van de house en techno scene. En in de jaren ’90 wist Amsterdam zich in de schijnwerpers te zetten als de Gay Capital van de wereld. Dit zijn slechts enkele voorbeelden waaruit we kunnen concluderen dat het liberale klimaat waar de Amsterdammer zich in beweegt een schaars goed is waar wij zuinig op moeten zijn. Deze gedachte stond aan de basis van de oprichting van ons eigen bedrijf: Vers Vlees 020!

Het zijn slechts een paar voorbeelden maar waarom vonden deze ontwikkelingen juist in Amsterdam plaats? De combinatie van creativiteit en talent werd in Amsterdam gestimuleerd. En dat is wat wij van Vers Vlees 020 tegenwoordig zien verdwijnen. De afgelopen jaren hebben wij 3 belemmerende ontwikkelingen zien ontstaan voor beginnende talentvolle kunstenaars in Amsterdam, te beginnen bij het elite gedrag van de meeste galeries. Zonder een bepaalde status is het bijna onmogelijk om hier te exposeren. Daarnaast is kunst tegenwoordig salonfähig in de Amsterdamse hipsterkringen. Op zichzelf geen slechte ontwikkeling, want wij stimuleren alle jongeren die zich interesseren voor kunst. In de praktijk blijkt echter dat er in deze kringen weinig in kunst wordt geïnvesteerd, omdat men of de middelen niet heeft of meer geïnteresseerd is in de sociale kring dan in kunst. En dan is er nog een probleem waar we niet omheen kunnen: de bezuinigingen. Het gekort op subsidie is misschien wel het grootste obstakel voor de ontwikkeling van talentvolle kunstenaars. Men wordt geacht in de kunstsector naast creativiteit ook ondernemerschap te bezitten. Helaas weten we dat deze combinatie niet vanzelfsprekend is.

Daarom zijn wij begin 2011 met Vers Vlees 020 begonnen. Met deze non-profi t organisatie willen wij een springplank vormen voor beginnende talentvolle kunstenaars. Zoals muzikanten een platenlabel hebben, hebben kunsttalenten ons. Maar hoe werkt het? Talentvolle kunstenaars kunnen zich bij ons aanmelden. Wij gaan voor hen op zoek naar plekken waar zij kunnen exposeren of in ieder geval hun naam onder de aandacht kunnen brengen. Dit doen we het liefst ergens waar een groot maar vooral ook divers publiek komt, zoals festivals en evenementen. Naast exposities verzorgen wij ook unieke en interactieve acts met onze kunstenaars. Dit varieert van live painting, het customizen van objecten tot het geven van workshops. Zo zorgen we niet alleen voor promotie

van onze talenten maar betrekken we ook de Amsterdammers bij de wereld en het werk van onze kunstenaars. Op deze manier willen we Amsterdam een klein duwtje in de rug geven om weer de creatieve broedplaats te zijn die zij ooit was.

We need You!Het mooiste is natuurlijk het investeren in talent en zo de bron van de creativiteit te voeden. Alles wat wij exposeren staat ook daadwerkelijk te koop.Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar talent en plekken of organisaties om mee samen te werken. Ook zijn we altijd op zoek naar mensen die willen participeren in onze missie. Heb jij een hart voor kunst, een idee, ken je een kunstenaar, wil je ons helpen of heb je iets anders briljants te melden? Mail naar [email protected] ! Meer info: www.versvlees020.nl en like ons op Facebook!

Vers Vlees 020 is een non-profi t organisatie, opgericht door Floor Eizema en Anne Stokvis. Onze missie is om Amsterdam als artistieke vrijplaats te behouden. Dit kunnen en willen we niet alleen. Daarom hebben we jou hard nodig!

VERS VLEES

020

AUTEUR:

VERS VLEES 020

Begin de dag met een Amsterdams bakkie pleur bij een van de gezellige en gastvrije tentjes in de Pijp gevolgd door een etnische wandeling over de Albert Cuyp markt. De plek waar toeristen samensmelten in een Multi culturele samenleving en ras echte Amsterdammers. Het geeft de Pijp zijn levendige en gevarieerde karakter. Uitgeput zak je neer voor een snelle hap of een culinaire lunch gevolgd door een borrel tot het weer tijd is voor de unieke daghappen en schotels.

Een dagje pijp’en vergt zoals menige van jullie wel zouden weten de nodige energie en dan ben je op het Gerard Douplein helemaal op de goede plek. Het bruisende hart van de Pijp met aan weerzijden gezelligheid van vroeg tot laat. Het plein heeft een enorme aantrekkingskracht, een echte trekpleister met een ons-kent-ons mentaliteit dat door ieders aanwezigheid wordt versterkt. De twee grote sterren van het pleintje

zijn Het Paardje en De Pilsvogel, deze samenwerkende hotspots liggen pal tegenover elkaar en hebben allebei hun eigen kwaliteiten. Zo wordt het Paard geliefd door haar grote terras waar in de zomermaanden de hele dag zon op schijnt en dan wemelt het er van de zonnebrillen en stijlvolle yuppen, dagjesmensen en stamgasten. Deze zomervibe trekt door tot laat Oktober en bij ieder zonnestraaltje leeft het terras weer helemaal op. Het Paard staat zeker ook bekend om haar verassende kaart met vernieuwende gerechten, smaken en samenstellingen. En de prijs-kwaliteitverhouding is goed. Bij de borrel kun je culinaire smaken verwachten zoals wasabi, sashimi, peking eend, tempura garnalen, escargots en etc. De aanrader van Sacha Berman (zie foto) is de altijd wisselende daghap, vandaag staat er een mexicaanse wrap met gehakt en guacamole op het menu. Op het terras van de overburen (PV) kom je van alles en nog wat tegen, jong en oud gemengd met ras echte Amsterdammers, stamgasten, studenten, gezelschappen, toeristen en noem maar op. Ieder lijkt elkaar te accepteren en het motto van de dag luidt er: ‘Doe er nog maar een.’ Er hangt een hele relaxte sfeer. De zon lijkt zich te verdelen en komt precies op tijd voor de borrel ook het terras van de Pilsvogel verblijden. Voor lunch en diner kun je hier terecht en vanaf 4 uur gaat de tapas bar open, de ware specialiteit. Erg gezellig om met een groep vrienden een tafel vol lekkere tapas te bestellen, vooral de gamba’s

uit het pannetje, de albondigas (spaanse gehaktballetjes) en de dadels met geitenkaas en spek zijn om je vingers bij af te likken!Van de dinerkaart is de saté razend populair en ook de daghap gaat er iedere avond gretig door heen. De sfeer bij het Paardje en de Pilsvogel wordt nogmaals benadrukt door het eerlijke, spontane en vrolijke personeel dat er rond loopt, altijd in voor een praatje en dragen hun

steentje bij om jouw dag/avond compleet te maken.Na het diner gaat het terras dicht, de disco lampen aan en wordt de volume knop van de muziek stevig aangedraaid. En zo kunnen de voetjes met volle buikjes en tevreden smaak en sfeer pupillen toch nog even van de vloer.

Het paardje Gerard Douplein 1Amsterdam Oud-Zuid (De Pijp)020 664 3539

De PilsvogelGerard Douplein 14Amsterdam Oud-Zuid (De Pijp)020 664 6483

EEN DAGJE PIJP’EN

AUTEUR:

MANOUK QUINT

Page 17: De studenten Kortingskrant editie september 2012

32 De Studenten Kortingskrant De Studenten Kortingskrant 33

4D ice xperience

Amstel 194-196 • Amsterdam • +31 (0)20 320 5700 • www.xtracold.com

P.P.E19,50official price

E15 ,50P.P.

Inclusief 2 drankjes in een glas van ijs.

Ontdek Amsterdam in een wereld van ijs en laat u verrassen door een wonderland van handgemaakte ijssculpturen en meubels. Geniet van een grappige 3D-film en een muziek-en lichtshow. Wij serveren uw wodka mix of Extra Cold bier van Heineken in glazen gemaakt van ... ijs! De tempera-tuur van -10 graden Celcius is het zonder enige twijfel de coolste attractie in Amsterdam. Have a n(ice) day!

aangeboden door:

De meeste winkels bevinden zich nog steeds op de luchthaven Schiphol, waar we in 1958 onze eerste delicatessenwinkel opende. Reizigers van over de hele wereld werden getrakteerd op het heerlijkste eten en drinken. Dit is vandaag de

dag niet veranderd. Het is echter niet alleen meer delicatessen waarin WoD is gespecialiseerd. Inmiddels voeren we de volgende retailconcepten op de luchthaven: FineFood (delicatessen), Let’s Play (speelgoed), Say Cheese (kaas), SVNRS (souvenirs),

Sport, Swarovski, V!ZZ!T (last minute shops) en Planes@Plaza.

WoD Schiphol is continue op zoek naar leuke, spontane verkoopmedewerkers, met name op oproepbasis. Dit houdt in dat je minimaal 3 dagen in de week beschikbaar moet zijn en twee diensten per week moet kunnen werken. Als

verkoopmedewerker op de luchthaven, ken je geen standaard werktijden. Deze kunnen vallen tussen 00:01 uur en 23.59 uur.

Wat wij vragen: Zowel alleen als in teamverband kunnen werken

Geen angst om klanten te benaderenBeschikken over een gemotiveerde en servicegerichte werkinstelling;

Beheersen zowel de Nederlandse als de Engelse taal (overige talen zijn een pré);Woonachtig binnen een straal van 30 kilometer van de luchthaven;

Minimaal 5 jaar aaneengesloten woonachtig in Nederland ivm het aanvragen van een Schipholpas

Zie voor het sollicitatieformulier: www.worldofdelights.com – werken bij

De Coolste Attractie van Nederland is op zoek naar personeel.. Bij min 10 graden Celsius kunnen klanten genieten van een unieke ervaring in een ruimte waarin alles van ijs is gemaakt; de muren, de bar, de stoelen en zelfs de glazen. Om de gasten

tijdens hun Ice Xperience zo goed mogelijk te begeleiden zijn we op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde

GASTVROUWEN/HEREN

Heb je interesse? Stuur dan vandaag nog je CV met daarbij een uitgebreide motivatie naar [email protected]

World of Delights is een groeiende internationale retailorganisatie met inmiddels meer dan 40 verkooppunten op met name luchthavens. Reeds meer dan 50 jaar

zijn wij actief op de luchthaven Schiphol. Naast Schiphol zijn wij eveneens actief op de luchthaven van Kopenhagen, in de binnenstad van Delft en Amsterdam. Tevens is WoD dè retailpartner voor Keukenhof, Floriade en – sinds 2009 – ook voor Elephant Parade. Sinds 1 januari 2012 is WoD betrokken bij Tours & Tickets. Tours & Tickets, gevestigd in het hartje van Amsterdam, is een ervaren en fl exibele reisorganisatie,

gespecialiseerd in het organiseren van excursies in Amsterdam, Nederland en België. Daarnaast kunnen ook allerlei rondvaarten, kaartjes voor musea en attracties, en

transfers geregeld worden bij T&T.

W O R L D O F D E L I G H T S

Z O E K T P E R S O N E E L

F I N E F O O D G I F T S S O U V E N I R S S P O R T S T O Y S

The coolest attraction of Amsterdam is looking for you

Wat houdt het werken bij de Icebar in?Als gastvrouw of -heer begeleid je de gasten gedurende hun gehele bezoek en zorgt er voor dat ze met een onvergetelijke ervaring naar huis gaan. Dit houdt in dat je; • voorbijgangers enthousiasmeert voor de Icebar• hapjes en drankjes serveert in de lounge en daarna ook in de Icebar• foto’s maakt van de bezoekers en de verkoop daarvan regelt• de gasten de Icebar in begeleidt door ze te voorzien van een speciale pon-

cho en drankjes• waar mogelijk de klanten informatie verstrekt over de geschiedenis van de

Icebar en leuke weetjes over ijs

Wat vragen wij?• De kandidaten naar wie wij op zoek zijn:• doen hun werk met veel plezier en vinden het leuk hun kennis op anderen

over te brengen;• hebben een representatieve open uitstraling; • vinden het leuk om alleen maar ook in teamverband te werken; • hebben ervaring met het geven van presentaties/ rondleidingen;• beschikken over een gemotiveerde en servicegerichte werkinstelling;• hebben een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal en

bijvoorkeur Spaans• vinden het geen probleem om in de weekenden te moeten werken

• Wat bieden wij?• Een uitdagende en afwisselende baan• Beloning volgens de horeca cao• Wisselende werktijden (openingstijden 11.30u tot 24.00u/02.00u)

Page 18: De studenten Kortingskrant editie september 2012

34 Interview Column 35

Vertel , je eerste keer?Weet ik niet meer, dat is zolang geleden. Nee grapje. Ik was 16 jaar en weet het nog als de dag van gisteren. Ik had 2 maanden een vriendje en vond het de hoogste tijd. Al mijn vriendinnen hadden het erover en ik wilde dolgraag ontmaagd worden. Alles was van tevoren gepland, mooi setje gekocht bij de H&M, alles netjes geschoren, bed mooi opgedekt, noem maar op. Ik had genoeg alcoholische versnaperingen achter mijn kiezen dus verlegen was ik niet. Ik kan me de pijn ook nog goed herinneren, het was verschrikkelijk. Ik moest onwijs nodig naar de WC maar durfde dat niet te zeggen, dus echt genieten was er niet bij voor mij. Of ik er liefde bij voelde kan ik me niet herinneren, waarschijnlijk niet dus. Voor mij was de ervaring het belangrijkst. Hoe lullig het ook is, na 3 dagen heb ik hem gedumpt.

Nu intussen dus ervaring opgedaan, gebruik je wel eens hulpmiddelen tijdens de seks? Nooit gedaan maar dat lijkt me wel lachen. Als je lang een relatie hebt lijkt het me leuk om wat uit te proberen. Handboeien of zoiets dergelijks. Iets wat de spanning opbouwt. Helaas ben ik niet zo van de lange relaties.

Hij kuste me in mijn nek, Hij ruikt naar mannengeur onder zijn oksel. Ik word een beetje geil maar dat leuke plan gaat hem niet worden: ik heb me niet geschoren.Dat heeft een reden. Het is een ex. Als het me niet verstandig lijkt om met iemand tussen de lakens te belanden (bijvoorbeeld omdat ik nu een vriend heb) heb ik daar trucjes voor. Zoals een ander ervoor zorgt dat ie niet te dronken wordt in de buurt van een ex, zo zorg ik ervoor dat ik compleet ongeschoren ben als er zich een aantrekkelijke ex in een straal van 1 km bevindt. Noem het een preventieve maatregel, schaamhaar is voor mij de garantie dat ik geen seks ga hebben.Ik ben zo obsessief met scheren dat ik mezelf al meerdere malen op niet mis te verstane wijze gesneden heb in de schaamstreek. Ik moest al eens een hechting halen voor mijn venusheuvel, schaamlippen en de clitoris. Van dat niveau dus. Een vriendin heeft dit probleem helemaal niet, zij scheert zich nooit. In haar badkamer heeft ze trouwens wel een Venus Vibrance liggen die ze veelvuldig gebruikt, maar zo vertrouwde ze me laatste toe, ze is nog steeds benieuwd of ie ook goed

scheert. Venus Vibrance krijgt ineens een hele nieuwe betekenis.Enfi n, deze vriendin komt ook regelmatig exen tegen en ligt dan gewoon diezelfde avond in vol ornaat met kokosmat te genieten van een avontuurtje. Zo kan het dus ook. Het is een vrijheid die mij niet gegeven is. Ik ben al bang dat ik het verkeerde vormpje heb gemaakt voor de man in kwestie.Mijn angst gaat zo ver dat ik al tijdens de eerste ontmoeting onderzoek waar die iemand op schaamgebied van houdt. De formule is vrij simpel, heb ik uitgevonden. Heeft hij een kale kop, dan moet je kutje kaal zijn. Dat is de regel. Is hij heel erg modieus gekleed met een Ray Ban zonnebril een v-hals en een skinny jeans, dan moet je gaan voor een minimini-streepje van

2 millimeter breed. Dat soort types vindt zichzelf namelijk te hip voor een compleet kale pruim want en ik quote ‘dan voelen ze zich pedofi el’ maar zijn ook te preuts voor een volle bos. Een excuus-streepje dus. Over het algemeen geldt ook: hoe meer rasta de man op zijn kop is, hoe dichter hij bij de natuur is en jouw natuur kan verdragen. Een glorieuze, volle bos is voor hem geen probleem.

Het spel andersom is nog intrigerender. Want doet een vrouw mee met de trend van de porno, een man doet precies wat hij wil.Pas als je zijn broek uitdoet zul je weten hoe hij echt in elkaar steekt. Want als hij een ongetrimde bush heeft, dan zit je goed. Je hebt een normale man uitgekozen. Heeft hij zijn schaamstreek gewoon een beetje bijgeknipt dan heeft hij dat waarschijnlijk van zijn vorige relatie geleerd en kun je rekenen op een goed trainbare man. In het verschiet liggen bijvoorbeeld: een ontbijt op bed en gestreken kleren.De ergsten zijn de mannen die helemaal glad zijn geschoren. Ze zijn uitermate ijdel met hun pik en zullen je gegarandeerd vragen aparte dingen met ze te doen. Gladgeschoren betekent: deepthroaten en anaal.

Maar ze zijn ook kleinzerig. Een keer kwamen mijn allerliefste kies heel zachtjes bij het pijpen tegen zijn eikel aan. Hij trok zich meteen terug. Want: straks komt er nog een striem op. Ik snapte het, deze man gaat het nooit met me doen als ik ongesteld ben, ongewassen ben of god verhoede twee dagen niet geschoren. Ik dumpte hem direct.Want ook al scheer ik me als ware het een obsessie, ik moet wel de gedachte hebben dat mijn man er tegen kan als het niet gebeurd is. Ik vind dat je verkering je rauw moet lusten, geschoren of niet.Mannen zullen neuken, of ze zelf nou ongewassen en ongeschoren zijn of drie soa’s hebben. Er is zelfs een man geweest die mij probeerde te overtuigen om seks te hebben terwijl zijn antibioticapillen nog op tafel lagen. Fris. Maar voor vrouwen ligt het anders. Mijn beharing beschermt mij tegen elk spontaan avontuurtje. De ex van die ene avond streelde zachtjes over mijn buik toen ik zei dat ik weg moest gaan. Ineens zat zijn hand in mijn broek en glommen zijn ogen. Mijn remmingen vielen weg. En het werd de nacht van mijn leven. Daar kon geen Venus Vibrance tegenop.

Maak een keuze: George Clooney die hard bakt - Mark Rutte als beest in bed.Dan ga ik toch zeker voor Mark Rutte. Seks is voor mij erg belangrijk.

Gekste plek?Keukentafel, toilet, jacuzzi, strand, been there, done that. Maar de allergekste plek was toch op de achterbank van een auto, langs een drukke snelweg. Ik was onderweg met mijn toenmalige vriendje naar de bioscoop maar konden ons niet inhouden. Het was vooral erg spannend en daardoor ook erg fi jn.

Zo, jij klinkt als een wildebras! Nu nog steeds of...Momenteel staat mijn seksleven op een laag pitje. Maar liefst 2 maanden seksloos.

Laatste vraag. Een leven zonder seks, can you imagine?Nee. Seks geeft mij een fi jn gevoel. Het is niet alleen lekker maar het brengt intimiteit met zich mee. Je voelt je er ook zekerder door en niet onbelangrijk: je conditie!

INTERVIEWMET EVA HURENKAMP KOKOSMATINTERVIEWMET EVA HURENKAMP

Eva Hurenkamp

Leeftijd: 23 jaarStudeert aan: de HvAStudieplaats: AmsterdamSexpartners: 5Relaties: 3

AUTEUR:

ANNE LAMMERSAUTEUR:

ROSA TIMMER

Page 19: De studenten Kortingskrant editie september 2012

Op kamers. Onvervangbaar.

Je studententijd is onvervangbaar. Net als sommige spullen op je studentenkamer. Interpolis heeft

verzekeringen speciaal voor jou als student. Zoals de inboedelverzekering voor 2,49 euro per

maand. Meer informatie of meteen afsluiten? Ga hiervoor naar rabobank.nl/studentenverzekering.

Verkrijgbaar bij Rabobank.

Page 20: De studenten Kortingskrant editie september 2012

SPREADPAGINA

H:365mm (4311px)B:548mm (6472px)

Page 21: De studenten Kortingskrant editie september 2012

1/1PAGINA

H:365mm (4311px)B:259mm (3059px)

1/2PAGINA

H:179mm (2114px) B:259mm (3059px)

1/4PAGINA

H:179mm (2114px)B:126mm (1488px)

1/8PAGINA

H:86mm (1016px)B:126mm (1488px)

1/16PAGINA

H:86mm (1016px)B:59,5mm (703px)

1/16PAGINA

H:86mm (1016px)B:59,5mm (703px)