Clubblad BV Nijeveen juli 2014

54

description

 

Transcript of Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Page 1: Clubblad BV Nijeveen juli 2014
Page 2: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Van de voorzitter

Beste badmintonners, Het zit er nu echt op! Zaterdag 28 juni hebben we het seizoen afgesloten met een gezellige clubdag voor de jeugdleden. Foto’s, gemaakt door Robert, staan op de site dus neem gauw een kijkje! Het was weer een gezellig seizoen, leuke wedstrijden, goedlopende acties, trouwe supporters en vooral veel saamhorigheid op en langs de baan. Dat is goed om te zien. Dit jaar hebben we geen jeugdteam dat kampioen is geworden maar viel de eer ten deel aan het seniorenteam dat in de regiocompetitie speelde. Dat betekende dat ze op 21 juni jl. in Zutphen deel mochten nemen aan het NK. Daar zijn ze, na stevig strijden, vierde geworden.! Ruud, Richard, Marlous en Annie van harte gefeliciteerd!

Voorzitter: Annette Take Secretaris: Ruud Polmans Engelgaarde 27 7943 LD Meppel 0522-247427 Penningmeester: vacant Algemene bestuursleden Marlous Smit Wiecher Agtersmit Jeugdcoördinatie: Annie Stam-Meijeringh Kolderveense Bovenboer 58 7948LW Nijeveen 0522-491963

Page 3: Clubblad BV Nijeveen juli 2014
Page 4: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

We gaan nu vakantie vieren, op 21 augustus hopen we jullie allemaal weer in de hal te verwelkomen. Wel wil ik iedereen nog even wijzen op de algemene ledenvergadering die we hebben gepland op 11 september. Een vereniging kan niet zonder hulp van de leden. We hopen dan ook op een grote opkomst en op iemand die de vacature van penningmeester wil vervullen. De uitnodiging komt per mail. In de week van 15 september is het weer de nationale week van het badminton. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Wie weet kunnen we, net als vorig jaar, weer een topper binnenhalen of een andere ludieke actie plannen. Namens het hele bestuur wens ik iedereen een zonnige, gezellige en goede zomervakantie toe. Annette Take

Page 5: Clubblad BV Nijeveen juli 2014
Page 6: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Berichtje van de redactie

Deze editie van het clubblad is anders dan jullie gewend zijn. De afgelopen jaren ontbreken de laatste activiteiten van het seizoen in het clubblad. Daarom is er dit jaar voor gekozen om de laatste editie in de zomervakantie uit te geven, zodoende kunnen alle activiteiten die wij het afgelopen seizoen ondernomen hebben in de clubblad meegenomen worden en heeft u een mooi overzicht van het seizoen 2013/2014.

Page 7: Clubblad BV Nijeveen juli 2014
Page 8: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Nieuwe shirts

In november werden alle jeugdteams voorzien van nieuwe wedstrijdshirtjes. Onze nieuwe teamsponsoren zijn: Bouwknegt Schilderwerken (Nijeveen) Faber Adviseurs (Nijeveen) Thermen en Beauty de Leeuwerikhoeve (Burgum) Hypotheek Company (Nijeveen)

Page 9: Clubblad BV Nijeveen juli 2014
Page 10: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Grote clubactie

In de maanden oktober/november zijn onze jeugdleden weer druk geweest met de Grote Clubactie. Op donderdagavond 21 november werden de top verkopers van de club bekend gemaakt….. en in het zonnetje gezet!! Maaike Agtersmit heeft de meeste loten verkocht! Alinda Kroeze en Linda Mutsters hadden na Maaike de meeste loten verkocht. Ook zij kregen een cadesutje van Ruud. De opbrengst van de Grote Clubactie was voor ons €826,-

Page 11: Clubblad BV Nijeveen juli 2014
Page 12: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Pietentoernooi

Donderdagavond 28 november was een dolle boel in de sporthal! Het jaarlijks terugkerende Pietenspeltoernooi stond op het programma. Alle basisschool-spelers deden hieraan mee en ze mochten ook nog iemand meenemen. We begonnen met een knallende warming-up met ballonnen onder leiding van onze trainer, Han van Room. Toen alle energie er een beetje uitgeslagen was, werden alle spelers in 4 groepen verdeeld en begonnen de spelletjes. Het eerste spel was zaklopen met slalommen, best lastig en moeilijk om niet te vallen! Daarna gingen we schoorstenen vullen met shuttle’s. Dit spel werd ernstig verstoord door twee Pieten. Ze kwamen pardoes binnenrollen en het was binnen de kortste tijd een dolle boel. Gelukkig had een van de Pieten zijn sportkleding bij zich, hij kon zo meedoen. De andere Piet probeerde alleen maar het spel te saboteren! Bij het laatste spel, kadootjes stapelen werden alle kinderen hard aangemoedigd door beide Pieten. Ze gingen allen er nog harder van rennen. Na nog een kwartiertje dollen in de sportzaal gingen we met z’n allen de kantine in, waar uit volle borst een lied voor de Pieten werd gezongen. Bijna gingen de kadotjes weer mee terug naar Spanje, maar gelukkig ging dat net goed. Nadat de Pieten iedereen een kadotje had laten grabbelen, zetten zij hun tocht voort in Nijeveen. Dank je wel Pieten voor de leuke avond!

Page 13: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Impressie Pietentoernooi 2013

Page 14: Clubblad BV Nijeveen juli 2014
Page 15: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Kerststavenactie

In de maand december hadden we onze kerststavenactie. Onder leiding van Bennie Schutte werd de verkoop een succes. De vereniging heeft 250 kerststaven verkocht en dat heeft ons een leuk bedrag opgeleverd voor de kas. Jong en oud heeft zijn best gedaan, de een wat meer dan de ander. Maar 1 speler heeft zich enorm ingezet, Maaike Agtersmit heeft in totaal 107 staven verkocht en dat is toch heel erg knap. Als dank hiervoor ontvangt ze , onder luid applaus, een cadeaubon tijdens ons ouder-kind toernooi. Een ander opmerkelijke verkoper is Kees van der Wende. Met veel bravoure had hij aan de bar voorspeld dat hij de beste seniorenverkoper zou worden. En aan de bar ontstaan de leukste ideeën, zo beloofde Jelke dat hij een beeldje van Kees zou maken als het lukte en beide mannen hebben woord gehouden. Kees heeft 10 staven verkocht en Jelke heeft een prachtig beeldje van hem gemaakt. Deze is te bewonderen in onze prijzenkast in de kantine en op de website.

Flessenactie De flessenactie heeft ons ruim €180 opgeleverd. De topverzamelaars waren Mylan en Charissa Damhuis!

Page 16: Clubblad BV Nijeveen juli 2014
Page 17: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Afsluting bad-mini-ton

Het was de laatste training van de mini’s en bloedheet. Wat is er dan leuker om lekker met water te gooien. Dat vonden onze jongste spelers ook. Gewapend met een emmer water, waterpistolen en waterballonnen gingen ze naar het speelveld tegenover de sporthal. Het bleef eerst nog voorzichtig met ballonnen gooien, maar naarmate het warmer werd, ging de voorzichtigheid er wel af. In no time was iedereen kletsnat! en nog was het heter dan heet. Een welkome verrassing was dat Nienke gauw jarig is en trakteerde op ijsjes. Een lekkere opfrisser in de schaduw van de boom.

Page 18: Clubblad BV Nijeveen juli 2014
Page 19: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Wij zijn op zoek naar een nieuwe penningmeester. Heb je interesse neem dan contact op met Annette

Take of Ruud Polmans via [email protected] of

contactgegevens op de eerste pagina.

Wil je ook een keer een stukje schrijven in het clubblad? Dat kan altijd, je mag je stukje mailen naar [email protected]. Hoe meer stukjes,

hoe leuker !

Facebook.com/BadmintonVerenigingNijeveen Twitter @BVNijeveen Site www.bvnijeveen.nl

Kopij volgende clubblad insturen voor uiterlijk 13 oktober 2014

Naar [email protected] of [email protected]

Mededelingenpagina

Page 20: Clubblad BV Nijeveen juli 2014
Page 21: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Week van het badminton groots gevierd Week 38 stond helemaal in het teken van de landelijke week van het badminton. Badmintonvereniging Nijeveen heeft de hele week alle trainingen opengesteld voor iedereen die kennis wilde maken met onze sport. Absoluut hoogtepunt was de clinic met 13-voudig Nederlands Kampioene Lotte Jonathans op donderdagavond. Na de clinic voor de jeugd speelde het bestuur van BV Nijeveen een paar wedstrijden tegen de verslaggevers van RTV Meppel, Sportlokaal en Kijk op Meppel. Lotte Jonathans werd op tienjarige leeftijd geselecteerd voor de nationale jeugdselectie. Sindsdien combineerde ze sport en studie. Ze speelt in de Nederlandse competitie voor meervoudig landskampioen BC Amersfoort. Op haar achttiende legde Jonathans zich volledig toe op het badminton, om zich te plaatsen voor Olympische Spelen van 2000. Ze kwalificeerde zich voor het damesdubbel en wist daarin vijfde te worden. Vier jaar later plaatste ze zich wederom voor het olympische damesdubbel en werd ze samen met Mia Audina wederom vijfde. Ze plaatste zich ook voor de gemengd dubbel, waar ze samenspeelde met Chris Bruil. In de tweede ronde werd het duo verslagen door het duo uit Zuid Korea. Een halfjaar na de Olympische Spelen verdedigde ze samen met haar toenmalige echtgenoot Chris Bruil de nationale titel in het gemengd dubbelspel, ondanks het feit dat Jonathans op dat moment ruim zes maanden zwanger was. Ze wonnen het NK samen eerder in 2002 en 2003 en na de titel van 2004 opnieuw in 2005, 2006 en 2007. Jonathans won de nationale titel in het damesdubbel in 2001 (met Nicole van Hooren), 2003 (met Mia Audina), 2004 en 2009 (beiden met Yao Jie).Na de geboorte van haar kindje ging Jonathans langzaam steeds meer spelen en dat leidde ertoe dat ze in 2004 Europees kampioen werd in het damesdubbel. In oktober 2005 behaalde ze samen met Audina de damesdubbel Grand Prix Dutch Open.

Page 22: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

De jeugd van BV Nijeveen speelde simultaan badminton tegen Lotte en kregen ruim de gelegenheid om vragen te stellen en natuurlijk een handtekening te bemachtigen. Aansluitend speelde Lotte samen met onze eigen speelster Lisette Stam een partijtje tegen Marjolein Stam en Jelke Take, ook twee BV Nijeveen spelers. Dit werd een spannende wedstrijd waar voluit gespeeld werd. Nadien ontvingen onze spelers nog nuttige tips. Na dit spektakel voor de jeugd aan Lotte de eer om het team van RTV Meppel aan te kondigen. Na een ludieke opkomst in doldwaze kostuums en met een heuse olifant als coach kon dit team zich gaan warm spelen. De wedstrijden tussen het bestuur van BV Nijeveen en RTV Meppel waren puur spelplezier met hier en daar wat badmintonles van de BV Nijeveen bestuursleden. Er werd hard gestreden om de eer! Een impressie van deze avond is terug te vinden op de website van BV Nijeveen of via de site van RTV Meppel. Al met al kunnen we terug kijken op een spectaculaire, gezellige en leerzame avond waar jong en oud van heeft genoten.

Page 23: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Impressie Week van het Badminton 2013

Page 24: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Han van Room wisselbeker De “Han van Room” wisselbeker is de laatste avond tijdens de clubkampioenschappen uitgereikt aan Gijs Polmans. De beker werd natuurlijk uitgereikt door Han zelf met de complimenten aan Gijs, hij heeft veel toernooien gespeeld en zijn eerste Junior Master finale bereikt. Door de vele wedstrijden en het hoge niveau van de toernooien, werd hij aanvoerder van de Nijeveense ranglijst. De tweede plaats is dit jaar voor Eline Scheffer, zij is Regio kampioen van Noord in de meisje enkel U11. Ze heeft veel gewonnen op de DPC-toernooien en is al gepromoveerd naar een hogere klasse. Daarnaast is ze begonnen met JM-toernooien, wat best wennen is, en dat gaat al best goed. De derde plaats is voor Bjorn Schutte, hij heeft veel gewonnen in de DPC-toernooien in zowel de enkel als de mix. Daarnaast heeft hij enkele seniorentoernooien gespeeld en daar houd hij zich al redelijk staande.

Page 25: Clubblad BV Nijeveen juli 2014
Page 26: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Nijeveen D1 vierde op het NK voor Regio teams

In het weekend van 21 en 22 juni werd in Zutphen het landelijk eindtoernooi georganiseerd. Er zijn in Nederland 7 badmintonregio’s en van elke regio wordt de kampioen ingestuurd van de verschillende klasse’s. Nijeveen 1 mocht het noorden vertegenwoordigen in de 3e klasse. In totaal deden er 8 teams uit het noorden mee: 4 seniorenteams en 4 juniorenteams. Dat was op de zaterdag een drukte van weleer, op 20 banen werden de gehele dag wedstrijden gespeeld. Op het einde van de dag was het dan ook goed warm in de hal door alle inspanningen. Ons team uit Nijeveen en een jeugdteam uit Veendam gingen door naar de finaleronde op de zondag. De tweede dag was behoorlijk zwaar, Nijeveen die 2e was geworden in de poule moest de eerste wedstrijd tegen de winnaars van de andere poule. Dat team was echt te sterk voor Nijeveen, we verloren met 5-0 (dit team is dan ook landskampioen in de 3e klasse geworden). Hierna speelden we om de 3e en 4e plek tegen Haarlem. Dat werd een hele strijd, het lag dicht bij elkaar, maar Haarlem was net wat sterker en won de wedstrijd met 3-2. Het jeugdteam uit Veendam brak door tot in de finale en behaalde een tweede plaats

Page 27: Clubblad BV Nijeveen juli 2014
Page 28: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Vrijdagochtend Onder onze fanatieke leden bevindt zich ook de vrijdagochtendgroep. Annie Brand vertelt over hun speelochtend. We spelen op vrijdagmorgen met 14 personen, na ong. 10 minuten wisselen we van partner. Soms speel je wel met dezelfde mensen maar vaak krijg je iemand anders naast of tegenover je te staan. We beginnen altijd met een warming up om onze spieren vast te laten wennen. Na afloop drinken we koffie met iets lekkers erbij en kunnen we nog wat na kletsen. De tijden zijn van 9.45 tot 11 uur. Onze leden komen van heinde en verre te weten: Wanneperveen - Nijeveen - Meppel en zelfs uit Steenwijk. Iedereen is altijd enthousiast, we spelen geen topniveau maar willen wel allemaal winnen. Alleen als het echt noodzakelijk is slaan we een keer over. In de vakanties komen er nog wel eens kinderen/kleinkinderen mee om een spelletje mee te doen. Omstreeks sinterklaas doen we een surprise toernooi. 1 keer in t jaar zoeken we een restaurantje om gezellig te gaan eten. We spelen van september t/m juni en het zou fijn zijn wanneer er nog wat spelers bij zouden komen

Page 29: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Veengroavertjestoernooi groot succes!! Op zaterdag 12 oktober was het super druk in de sporthal de Eendracht. Wij organiseerden ons jaarlijkse jeugdtoernooi. Het eerste jeugdtoernooi van een nieuw badmintonseizoen en voor veel startende junioren hun eerste kennismaking met wedstrijden. Dat was best spannend en moeilijk, want de spelregels zijn best lastig in het begin. Gelukkig staat er bij elke baan een scheidsrechter die de junioren begeleid tijdens de wedstrijden. Zo leren de jongsten snel de regels en de puntentelling. Met 82 spelers van bevriende verenigingen uit de regio, was het toernooi “volgeboekt”. De spelers kwamen uit Meppel, Ruinen, Zuidwolde, Genemuiden, Wolvega, IJsselmuiden, Ens, Staphorst, Vledder en natuurlijk uit Nijeveen zelf. De spelers werden verdeeld over 7 poule’s naar leeftijd, niveau en ervaring. Er werd al vroeg begonnen met de warming-up, zo konden de wedstrijden op tijd beginnen. Na minimaal 4 wedstrijden per speler, werd de stand opgemaakt van BV Nijeveen waren de volgende spelers succesvol: Poule 1: 2e prijs: Steven van de Linde van BV Nijeveen. 3e prijs: Alinda Bouwknegt van BV Nijeveen. Poule 4: 1e prijs: Charissa Damhuis van BV Nijeveen. 2e / 3e prijs: Koen Polmans van BV Nijeveen. Poule 7: 1e prijs: Danny Smit van BV Nijeveen.

Page 30: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Impressie Veengroavertjestoernooi 2013

Page 31: Clubblad BV Nijeveen juli 2014
Page 32: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Ouderkindtoernooi Het wordt al bijna een traditie, de eerste donderdag van het nieuwe jaar wordt het ouder-kind/kind ouder toernooi gehouden. Voor de tweede keer op rij werd dit toernooi door de badminton vereniging georganiseerd. Dit jaar hadden zich 35 koppels opgegeven en dat waren er zelfs nog meer dan de eerste keer. Een overvolle zaal, waar de hele avond heftig gespeeld werd. Alle koppels werden verdeeld over 7 poule’s naar leeftijd, sterkte en gezelligheid. Veel jeugdige spelers hadden een ouder meegenomen, maar veel ouders hadden ook een kind meegenomen of een kind aangenomen, dat kon namelijk ook! De wedstrijden werden gespeeld met een alternatieve puntentelling. Er werd 1 set gespeeld tot 30 punten, bij 15 punten werd er gewisseld van speelhelft. Dit was de eerste keer dat op deze manier gespeeld werd en het is door iedereen erg goed ontvangen. Enkele opmerking; Leuk om een wedstrijd uit te spelen, de wedstrijd duurt niet te lang, het blijft spannend tot de laatste punt. Er zijn ook een paar andere leuke weetjes over deze avond, namelijk; • 3 spelers waren onze eerste mini-badmintonners, Daphne Houtsma, Sebastiaan Reinink en Marjolein Stam begonnen op de maandagmiddag voorzichtig met trainen. Sebastiaan haakte af, maar Daphne en Marjolein spelen inmiddels op landelijk niveau! • Volgens Daphne moesten ze altijd van mij (Annie)een paardenstaartje in het haar, en ja, dat is nog steeds zo. We hebben zelfs haarelastiekjes in onze badmintonkast!(idee van Annie Brand). • Veel moeders speelden in hun jeugdjaren bij onze vereniging. Mirjam Mutsters- de Gooyer heeft jaren competitie gespeeld en dat is nog steeds goed te zien. Annette Dubbelink heeft jaren met Rien Themmen, Arie Compagner en Annie Stam in het team gezeten.

Page 33: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

• Onze jongste speler, Steven van der Linde, die avond is 8 jaar en onze oudste speler is Han(durf zijn leeftijd niet te publiceren). • Er waren 2 spelers van ons allereerste jeugdcompetitieteam, Frank den Broeder en Marlous Smit speelden hun eerste wedstrijden in het seizoen 2002/2003 en werden gelijk kampioen! En natuurlijk waren er nog meer leuke wetenswaardigheden, maar die bewaar ik tot het volgend jaar. Uit elke poule kwamen winnaars, de eerste 5 poules waren qua sterkte anders en speelden geen finale. De laatste 2 poules waren even sterk en daar moesten nog (kruis)finales gespeeld worden. Hieronder de uitslagen: • Poule 1: Laura en Jeannette Klok • Poule 2: Tine van der Linde en Han van Room • Poule 3: Eline Scheffer en Annette Dubbelink • Poule 4: Linda en Mirjam Mutsters • Poule 5: Jelke en Annette Take • Poule 6 en 7: o Kruisfinale:

Meike en Richard Take tegen Marjolein en Gert Stam

Bjorn en Bennie Schutte tegen Lisette en Annie Stam o Finale

Marjolein en Gert Stam tegen Lisette en Annie Stam De finale was erg spannend en ging vrij gelijk op, Marjolein en Gert wonnen nipt met 30-28. Jammer genoeg waren er ook een blessures, Chris Piso kreeg een shuttle in zijn oog en Wibo van Kekem kreeg tijdens de 1e wedstrijd last van zijn achillespees en werd hierdoor uitgeschakeld. Een geluk bij een ongeluk: de blessure van Chris was na de wedstrijden (na een huisartsenbezoek bleek het oog gelukkig niet beschadigd).

Page 34: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Hieronder een reactie van Wibo; Bedankt voor alle goede zorgen. Gisteravond waren Marijn en ik op weg naar sporthal de Eendracht in Nijeveen en hadden zin in een leuk ouder kind badmintontoernooi. We waren er, so to speak helemaal klaar voor. Alle randvoorwaarden waren er. Veel mensen en een fantastische organisatie. Het noodlot sloeg echter snel toe in de vorm van de gevolgen van geen goede warming up. Een typisch geval van eigen schuld dikke bult. De reden waarom ik deze bijdrage op papier wil zetten is gelegen in wat er direct na het krijgen van de blessure gebeurde. Direct een prima verzorging gekregen van Han. Niet alleen de behandeling als zodanig, maar ook de manier waarop het gebeurde. Daarbij zat Marijn zonder partner. Dat is direct opgelost, Trea Agtersmit haalde spullen van thuis op en ging met Marijn spelen. De rest van de tijd heb ik genoten van de sfeer, waarin iedereen op een hele prettige manier sportieve strijd leverde. Ook vond ik het zeer waardevol dat regelmatig positieve aandacht was voor mijn situatie. In alles bleek dat deze vereniging fantastisch is: sportief, maar vooral heel sociaal onderling. Het leek me een goed idee om dit op deze wijze onder woorden te brengen. Nogmaals dank voor alle goede zorgen. Wibo van Kekem. P.s. Het gaat met rust nu al een stuk beter met het pootje. Kortom we kunnen terugkijken op een zeer geslaagde eerste badmintonavond van het jaar! Alle foto’s van deze avond zijn te zien op onze website! Annie

Page 35: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Impressie ouder/kind-toernooi 2013

Impressie ouder/kindtoernooi 2014

Page 36: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Competitieseizoen 2013/2014 Het afgelopen seizoen deden er 6 jeugdteams mee in de competitie en 2 seniorenteams, waarvan eentje in de dorpencompetitie. Nijeveen J1 – 1e klasse U19: Ronald, Jelke, Sebastian, Jorine & Laura Zij zijn op een vierde plek geëindigd. Nijeveen J2 – 1e klasse U17: Bjorn, Gijs, Naomi, Amber & Esmé Zij zijn op een zure tweede plaats geëindigd. Nijeveen J3 – 1e klasse U15: Danny, Karst, Isa, Sandra & Iris Zij hebben een vijfde plaats behaald. Nijeveen J5 – 2e klasse U13: Darian, Maaike, Eline& Bente en Mike Zij zijn als vierde in de poule geëindigd. Nijeveen J6– 2e klasse U13: Peter, Mylan, Linda, Charissa & Tessah Dit team heeft een tweede plek behaald. Nijeveen J7– starterscompetitie: Steven, Munnever, Alinda Kroeze, Laura & Alinda Bouwknegt Zij hebben een derde plek gehaald. Nijeveen 1 (DUC) – poule C: Frank, Teun, Christiaan, Yvette, Fijgje & Annie ter Horst Zij zijn als derde geëindigd. Nijeveen D1 – 3e klasse DDW C: Ruud, Richard, Annie Stam & Marlous Dit team is kampioen geworden!!

Page 37: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

WvhB aankondiging

Ook dit jaar doen wij weer mee aan de Week van het Badminton. De activiteiten zullen zijn in de week van 15 september. Meer informatie

volgt via social media, website en mail.

Start nieuwe seizoen; 21 augustus beginnen we met vrij spelen en begin september

beginnen de trainingen van Han weer.

Algemene Ledenvergadering 11 september 2014

Shirtsponsoren

Bouwknegt Schilderwerken (Nijeveen) Faber Adviseurs (Nijeveen)

Thermen en Beauty de Leeuwerikhoeve (Burgum) Hypotheek Company (Nijeveen)

Wilt u ook een team sponsoren dmv een wedstrijdshirt? Neemt u dan

contact op met onze penningmeester via [email protected]

Page 38: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Met dank aan onze sponsoren:

- Autobedrijf Ter Horst - Bureau Richard Take - Faber Adviseurs - Hypotheek Company - Oosterhuis BV - Schildersbedrijf Bouwknegt - Thermen en Beauty de Leeuwerikhoeve

Page 39: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Verslag RJK In februari werden de Regionale Jeugd Kampioenschappen georganiseerd in Veendam. 125 spelers uit de region van Groningen, Friesland en Drenthe spleen dan voor de title ‘regiokampioen Noord’. Eline Scheffer en Marjolein Stam zijn hier echte kampioenen geworden! Eline won 3 x goud en Marjolein 2 x goud(dames dubbel was afgelast) Eline speelt U11 en samen met Linda speelde ze de dubbel, die ze beiden glansrijk wonnen. Samen met Koen speelde ze de mix en ook deze partij hebben ze prima gespeeld en gewonnen. Marjolein speelde(U19) samen met Marco(Leeuwarden) de mix en ze wonnen deze vrij makkelijk. Haar enkelspelen gingen moeizamer, maar ook daar won ze alle partijen. Linda won 1 x goud (samen met Eline in de dubbel)en 1 x zilver, de enkelpartij tegen Eline heeft ze alleen verloren. Koen won 1 x goud, de mix samen met Eline. Gijs speelde U13 en won 1 x zilver in de mix die samen met Imke Klopstra (Groningen) speelde. De andere Nijeveense spelers(in totaal deden er 18 spelers mee) hebben dit weekend ook prima gespeeld maar kwamen niet in de finale terecht. Moet nog wel vermeld worden dat Charissa ook erg goed speelde en net niet in de prijzen viel. Echter de top drie van de dames enkel U11 bestaat uit 3 Nijeveense dametjes! (Eline, Linda, Charissa)

Page 40: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

(DPC) toernooien Het afgelopen toernooienseizoen is behoorlijk succesvol geweest voor ons als vereniging. Er werden toernooien gespeeld in onder andere Emmen, Tegelen, Drachten, Groningen, Gorredijk, Hengelo, Hoogeveen, Veendam, Meppel en Wolvega. Op 16 februari werd in Meppel het DPC toernooi georganiseerd. Een hele groep jeugdleden van Nijeveen speelde hier mee en een grote groep hiervan viel in de prijzen. Te weten: Ronald, Sebastian, Bjorn, Amber, Naomi, Jorine, Laura Nijhuis, Esmé, Peter, Darian, Tessah, Karst, Linda, Eline, Maaike, Koen en Jelke.

Page 41: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

(DPC) toernooien Ook het toernooi in Wolvega was succesvol. Hieraan deden Munnever, Juna, Dionne, Alinda en Laura Klok mee. Dionne en Laura vielen hier in de prijzen!

Hierboven, rechts met het roze vest staat Laura en hieronder in het midden Dionne.

Page 42: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Verjaardag Han Onze trainer Han van Room vierde afgelopen februari zijn 70ste verjaardag! Om hem te verrassen hadden we zoveel mogelijk leden gevraagd een kaartje te sturen naar hem. Hieronder zijn reactie: Afgelopen weekend werd ik verrast door de postbode die heel veel kaarten bij mij bezorgde. Groot was mijn verbazing dat ik van zoveel Nijeveense badmintonspelers een kaart heb ontvangen! Iedereen die mij een kaart heeft gestuurd, ontzettend bedankt. En alle kinderen die zo goed hebben gescoord op het DPC-toernooi: Gefeliciteerd met het goede resultaat. Ik ben erg trots op jullie doorzettingsvermogen en enthousiasme. Trainer Han van Room

Page 43: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Kampioensteam Verwacht hadden ze het niet, maar leuk vinden ze het wel. Een nieuw samengesteld senioren team had zich ingeschreven in de doordeweekse regio competitie. Dit team, bestaande uit: Richard Take, Ruud Polmans, Marlous Smit, Annie Stam speelde in de 3e klasse en zijn zowaar kampioen geworden in hun klasse. Op donderdag 30 januari hadden ze hun laatste wedstrijd tegen Racketeers(Emmen) en wonnen deze glansrijk met 7-1. Met deze punten erbij konden ze niet meer ingehaald worden door de andere teams. Hiermee promoveert het team naar de 2e klasse.

Page 44: Clubblad BV Nijeveen juli 2014
Page 45: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Deeldiploma’s Op donderdag 17 april werden de eerste examens afgenomen. Badminton-vaardigheid en certificaat 3 werd afgenomen door onze trainer Han. De junioren hadden al weken geoefend en dat was te zien. Natuurlijk wel wat zenuwachtig, maar dat was niet te zien. Wat tijdens de training niet altijd goed ging en waar Han al wekenlang over liep te mopperen, ging die avond wel goed. Alle junioren slaagden met een goed tot zeer goed als eindbeoordeling. Een prima resultaat waar ze allen trots op mogen zijn. De geslaagden zijn: Vaardigheid: • Sander Busscher • Maaike Agtersmit • Meike take • Romi van der Linden • Danny Smit Certificaat: • Tessah Vos • Isa Logtenberg • Dionne Wink Allen gefeliciteerd met het behaalde resultaat!!

Page 46: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Deeldiploma’s Op donderdag 24 april warden alle andere examens afgenomen. Het was een drukke avond. We begonnen al vroeg met deel 1, voor de bad-mini-tonners was dit extra spannend, zij behaalden hun eerste vaardigheids-diploma. En dan was er ook nog publiek bij! Gelukkig ging alles goed en slaagden ze met vlag en wimpel. Dat deden eigenlijk alle spelers, want al heeft Han de afgelopen trainingen vaak gemopperd, deze avond deden alle junioren verschrikkelijk hun best en dat was te zien. Bijna iedereen slaagde met een “goed “en er waren zelf veel spelers met een “zeer goed”. Een prachtig eind van een inspannende periode. De geslaagden zijn: Vaardigheid 1: Nienke van Gasteren, Emma Twaalhoven, Sophie Twaalfhoven, Maud van de Linde, Julia Veldhuizen, Matthijs Visscher Certificaat 1: Steven van der Linde, laura Klok, Munnever van Duuren, Alinda Kroeze. Vaardigheid 2: Charissa Damhuis, Linda Mutsters, Mylan Damhuis, Juna Keizer, Bram Groeneveld. Certificaat 2: Karst Hiemstra, Marijn van Kekem, Darian van Hien, Peter Houtsma. Vaardigheid 4: Iris Bolding Certificaat 4: Sandra Bolding Vaardigheid 5: Naomi Bult, Gijs Polmans, Amber Bult, Jorine van Gasteren Vaardigheid 6: Jelke Take, Sebastian van der Kamp, Bjorn Schutte, Esme Piso Certificaat 6: Ronald Busscher, Laura Nijhuis. Natuurlijk ook op deze avond speciale dank voor alle vrijwilligers.

Page 48: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Clubkampioenschappen

De maand mei stond in het teken van de clubkampioenschappen. Op 3 avonden werden wedstrijden gespeeld in de verschillende poule’s spannende wedstrijden en verrassende uitslagesn. Veel 3-setters en verhitte gezichten van inspanning. Bij alle wedstrijden was een scheidsrechter/teller aanwezig, dit keer door de junioren die geen wedstrijd had op dat moment. In de aspiranten 2 poule was er een echte finale-partij. Deze categorie was verdeeld over 2 groepen en de winnaar van de groep mocht tegen elkaar. Daar hebben we met zijn allen naar gekeken met echte lijnrechters en de scheidsrechter op de hoge stoel! De wedstrijd was tussen Peter Houtsma en Maaike Agtersmit en in 1 set werd bepaald wie de kampioen van de poule werd. Maaike won dit keer met 21-19. De winnaars van seizoen 2014 zijn: Pupillen: 1e prijs: Mylan Damhuis 2e prijs: Steven van der Linde Aspiranten 2: 1e prijs: Maaike Agtersmit 2e prijs: Peter Houtsma Aspiranten 1: 1e prijs: Meike Take 2e prijs: Romi van de Linde Junioren meisjes: 1e prijs: Amber Bult 2e prijs: Laura Nijhuis Junioren jongens: 1e prijs: Jelke Take 2e prijs: Sebastian van der Kamp

Page 49: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Foto’s clubkampioenschappen

Page 50: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Slottoernooi 2014 Op zaterdag 14 juni werd in Gorredijk het slottoernooi georganiseerd. Dit toernooi is onderdeel van de DPC (Drie Provincien Circuit) toernooien en niet iedereen mag hieraan meedoen. Tijdens het seizoen behaal je punten tijdens de toernooien en zo vormt zich een ranglijst. De beste 6 strijden op het slottoernooi tegen elkaar in het enkelspel. Charissa kwam uit in de categorie U11(onder11) en won al haar partijen. Jorine kwam uit in de categorie U15 en werd in 3-sets kampioen. Sebastian van der Kamp en Mylan Damhuis stonden ook in de finale, zij wonnen deze niet en werden tweede. Een mooi resultaat voor de spelers en een goede afsluiting van het seizoen.

Page 51: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Afsluiting van het seizoen, dagje Drouwenerzand met de jeugd!

Page 52: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Onze vereniging eindigt op een 4e plaats tijdens Nijev1 verenigt. Ook badminton was goed vertegenwoordigd tijdens de feestweek van Nijeveen. Met vereende krachten hebben wij uiteindelijk de 4e plaats bereikt! Het begon allemaal op zaterdagmiddag, de muziekquiz. Een team van 6 moest heel snel reageren op de begintonen van een song. Het team bestaande uit: Teun, Frank, Yvette, Gert, Lisette en Marcel begon best sterk, maar ondanks dat Marcel razendsnel was, herkenden de andere teams net wat meer nummers. Het werd een drukke dag want die avond was alweer de playbackshow. Maaike, Eline, Tessah, Peter en Koen zetten hun beste beentje voor en playbackten het nummer Price Tag van Jessie J. Ze mochten het spits afbijten en dat was extra moeilijk maar het ging hartstikke goed, de zaal klapte al snel mee met het nummer en al gingen alle pasjes niet helemaal goed, het zag er leuk uit. Op de zondagmiddag was de danswedstrijd, Gert en Lisette waren ons danskoppel en dat ging goed. Ze zagen er mooi uit en na 2 avonden oefenen op de dansschool gingen de cha-cha-cha en de quickstep goed. Als afsluiter was er op de maandagavond nog een sportieve afsluiting. Er was een estafetteloop met eieren, 8 eieren moesten naar het eind van het parcours gebracht worden en als er een ei viel kreeg je strafpunten. Gijs, Naomi, Meike en Lisette hebben superhard gerend, helaas viel er 1 ei, maar ze waren supersnel. Alle deelnemers hartelijk dank voor jullie inzet. Jullie hebben onze vereniging weer goed op de kaart gezet.

Page 53: Clubblad BV Nijeveen juli 2014

Badminton op de braderie tijdens Feestweek Nijeveen Dit jaar was het weer onze beurt, een stand op de braderie. Het begon met stralend weer en het beloofde een gezellige warme dag te worden. Helaas waren de weergoden ons niet gunstig gezind, in de middag kwam er een onweersbui voorbij, het onweer viel mee, de regen niet. En al was het vrij snel weer droog, de sfeer is weg . Gelukkig kwamen er nog genoeg mensen langs onze kraam voor informatie of om een spelletje te doen. Je kon shuttle werpen of het gewicht raden van veertjes. Dat laatste was lastig, want de veertjes zaten in een glazen pot. Er werd flink gegokt, dat het in de grammen moest zitten was een ieder wel duidelijk, maar het juiste gewicht was lastiger. De bedragen lagen tussen de 40 gram en 750 gram. Het juiste gewicht is 107 gram en Karin van Spil was er het dichtste bij met 105 gram. Bij het shuttle werpen was Esmee ten Kate de beste van de jeugdige gooiers met 250 punten. Bij de senioren hadden we een oude bekende als winnaar. Gerbert Oosterveen gooide maar liefst 500 punten, hij was ook de winnaar van de vorig jaar. Kortom toch weer een geslaagde dag. Met dank aan Mirjam en Lisette die achter de stand voor gezelligheid zorgden.

Page 54: Clubblad BV Nijeveen juli 2014