CKE Beeldverslag 2013

56

description

Het jaar 2013 in beeld. Een aantal CKE-activiteiten, zowel binnen als buiten onze eigen deuren, wordt in dit beeldverslag uitgelicht.

Transcript of CKE Beeldverslag 2013

CKE, in Eindhoven én Eindhoven in!

In ons jaarverslag hebben we netjes verslag gedaan over 2013. Daarmee voldoen we aan alle voorwaarden en voorschriften, goedgekeurd door de accountant en we gedragen ons keurig naar de Governance Code Cul-tuur. Net als vorig jaar vinden we dat er iets ontbreekt. Het jaarverslag alleen geeft namelijk geen volledig beeld van wat CKE gedaan heeft en van wat CKE aan het worden is. Daarom ook dit jaar weer een beeld-verslag over 2013.

CKE was in het verleden gewend om goede dingen te doen binnen de eigen muren. Een van de belangrijke veranderingen is dat we veel meer naar buiten treden en niet (alleen) cursisten binnen krijgen, maar veel meer mensen opzoeken. Dat betekent wel wat. Je werkt veel meer met anderen samen, de activiteiten kennen een heel andere organisatie als het niet in je eigen vertrouwde gebouw plaatsvindt en je moet veel meer afstemmen op je externe partners. Je verliest aan aloude veiligheid. Maar we hebben gemerkt dat je er ontzettend veel voor terug krijgt. Nieuwe energie en een ongekende dynamiek, enthousiasme door wat je samen kunt bereiken en nieuwe doelgroepen die je spelenderwijs bereikt.

In dit beeldverslag zie je heel veel activiteiten die zich buiten de CKE-gebouwen afspelen. En bij activiteiten in onze eigen gebouwen zie je dat ze vaak samen met externe partners worden uitgevoerd. Onze concertzaal in de Pastoor Petersstraat werd in 2013 voor maar liefst 460 (!) activiteiten gebruikt. Het is misschien wel de meest verborgen en toch meest gebruikte concert-zaal van Eindhoven.

Een podium bieden aan mensen, die in hun vrije tijd met kunst bezig zijn, is een belangrijke doelstelling geworden. Dit beeldverslag laat een heel klein deel hiervan zien, het illustreert dat we goed op weg zijn om onze doelstellingen te realiseren.

Toch kan ook dit beeldverslag niet je niet helemaal-laten voelen en proeven wat bij CKE mogelijk gemaakt wordt. We geven hiermee een beter beeld, maar als je écht wilt voelen wat er bij ons speelt, kom dan vooral naar ons toe. We zien je graag komen en komen je graag tegen, ergens in de stad!

Ruud Janssen, directeur CKE

© 2014 Centrum voor de Kunsten Eindhoven