Beeldverslag CKE 2012

31
Beeldverslag 2012 Ondernemen, aanpassen, samenwerken

description

Geeft een beeld van onze activiteiten, samenwerkingen in de stad en de mensen in Eindhoven en de regio, voor wie we het allemaal doen.

Transcript of Beeldverslag CKE 2012

Page 1: Beeldverslag CKE 2012

Beeldverslag2012

Ondernemen, aanpassen, samenwerken

Page 2: Beeldverslag CKE 2012
Page 3: Beeldverslag CKE 2012

WELKOM BIJ CKE!

CKE heeft veel ondernomen in 2012. Daar doen we keurig verslag van in ons jaarverslag. We hebben stappen gezet in onze ‘CKE Koers 2014’ en gaan op ons doel af. We hebben nieuwe perspectieven gevonden, nieuwe dienstverlening opgezet. We zoeken én vinden de samenwerking met heel veel externe partijen. Financieel blijven we gezond, omdat we met minder subsidie ons kostenniveau beperken en toch voldoende eigen inkomsten behalen. Zoals gezegd is dit in woorden en cijfers keurig terug te vinden in ons jaarverslag 2012.

Maar dat doet niet helemaal recht aan wat er gebeurt bij CKE. Het gaat immers om alle mensen die CKE opzoeken omdat ze actief willen meedoen. Van ouds-her zijn dat vele duizenden cursisten. In onze nieuwe Koers zijn dat ook steeds meer bezoekers, samenwerkingspartners, collega-culturele instellingen én part-ners die in het sociale of economische domein werken.

Die verbinding met nieuwe partners willen we zichtbaar maken in dit beeld-verslag. Dus u vindt hierin 28 voorbeelden van bijzondere projecten die we in 2012 gerealiseerd hebben. Waarom deze 28 voorbeelden? Om een breed beeld te geven met wie we werken en hoe we werken. Maar denk vooral niet dat dit het enige was. Naast deze voorbeelden hadden we nog 53 bijzondere projecten waarvoor in dit verslag geen plaats meer was. En 32 voorspeelavonden en 23 concerten van onze muziekschool, 17 workshopdagen, talloze presentaties van de theaterschool en dansschool, het hele jaar door exposities van cursisten én externe (amateur)kunstenaars in onze twee panden en…

We danken al onze partners van 2012. CKE wil veel ondernemen, maar het is dankzij de partners die met ons willen samenwerken dat we zoveel kunnen rea-liseren. CKE als ondernemer in Eindhoven, voor Eindhoven, dankzij Eindhoven!

Ruud Janssen, directeur CKE

Page 4: Beeldverslag CKE 2012

15 + 29 JANUARI

Storioni Academy + ConcertTijdens de workshopdag werken deelnemers samen met enkele wereldberoemde musici die tijdens het Storioni Festival optreden. De Storioni Academy wordt afgesloten met een presentatieconcert in Muziekgebouw Frits Philips.

RESULTAATDeelnemers 46Bezoekers 485Locatie CKE Pastoor Petersstraat, Muziekgebouw Frits PhilipsSamenwerking Storionitrio, Muziekgebouw Frits Philips, Kunstkwartier, Art4U, De Muzerije en Factorium

Page 5: Beeldverslag CKE 2012

4 FEBRUARI + 23 JUNI

Concert Regionale VakklasDe Regionale Vakklas is een initiatief van 6 muziekscholen in Zuidoost-Brabant, speciaal voor jongeren die ambities hebben om het muziekvak in te gaan. Regelmatig geven deze talentvolle leerlingen een concert in onze eigen concertzaal.

RESULTAATDeelnemers 22Bezoekers 250Locatie CKE Pastoor PetersstraatSamenwerking Fontys, KunstLokaal, Kunstkwartier, Art4U en CMD

Schrijf je in voor de regionale vakklaSZuidooSt BraBantinSchrijving: tot 1 juli 2012toelatingSexamenS: Zaterdag 1 SeptemBer 2012

meer informatie? kijk op WWW.cke.nl/vakklaS

eindpreSentatie regionale vakklaS ZuidooSt BraBantZaterdag 23 juni 2012 - 19.30 uurconcertZaal cke-muZiekSchoolpaStoor peterSStraat 180

Page 6: Beeldverslag CKE 2012

11 FEBRUARI + 11 MAART

Brabantse StrijkersdagenJeugdige strijkers werken onder leiding van topmusici van Het Brabants Orkest, Art4U en de CKE-muziekschool een dag lang naar een slotconcert toe. Ter voorbereiding wordt een maand van tevoren een oefendag gehouden.

RESULTAATDeelnemers 56Bezoekers 319Locatie CKE Pastoor PetersstraatSamenwerking Kunstbalie, Het Brabants Orkest en Faso

Page 7: Beeldverslag CKE 2012

12 FEBRUARI

Theaterfestival Frisse LuchtEen workshopdag voor beginnende en gevorderde spelers van 12 tot 20 jaar. Er zijn workshops cabaret, camera-acteren en musical met medewerking van cabaretier Leon van der Zanden en tv-acteur Ronald van Elderen. Ook is er een open podium tijdens de lunch.

RESULTAATDeelnemers 35Bezoekers n.v.t.Locatie CKE StratumsedijkSamenwerking n.v.t.

Page 8: Beeldverslag CKE 2012

12 FEBRUARI

Wereldmuziek- en dansdagTijdens deze dag is overal muziek en dans van over de hele wereld. Er zijn bezoekers die komen kijken naar de optredens en actieve deelnemers aan de workshops. Aan het einde van de dag is er een concert van het gelegenheids-Wereldmuziekorkest.

RESULTAATDeelnemers 89Bezoekers 268Locatie CKE Pastoor Petersstraat, Muziekgebouw Frits PhilipsSamenwerking Dansscholen, CKE-docenten en particuliere docenten

Page 9: Beeldverslag CKE 2012

14 - 24 MAART

Tentoonstelling Nieuwe VriendenNieuwe Vrienden is een tentoonstelling over vriendschappen die zijn ontstaan tussen bewoners van Vitalist Peppelrode en Berckelhof. Amateurfotografen van CKE en fotoclubs en schrijvers van de CKE-schrijversschool maakten portretten en schreven verhalen over de ontstane nieuwe vriendschappen. Te zien in de bibliotheek-vestiging in de Witte Dame.

RESULTAATDeelnemers 54Bezoekers 600Locatie De Bibliotheek Eindhoven (de Witte Dame)Samenwerking De Bibliotheek Eindhoven, Vitalis Peppelrode en Vitalis Berckelhof

Page 10: Beeldverslag CKE 2012

20 - 23 MAART

Blazersweek + slotconcert BLOW!BLOW! is het slotconcert waarmee de Blazersweek, een projectweek van de blazersafdeling van de CKE-muziekschool, wordt afgesloten. Vanzelfsprekend staan de blazers van jong tot oud tijdens deze week centraal.

RESULTAATDeelnemers 198Bezoekers 300+Locatie CKE Pastoor PetersstraatSamenwerking n.v.t.

BLOW!Slotconcert projectweek blazersafdeling

Vrijdag 23 maartAanvang 19.30 uurConcertzaalCKE-muziekschool, Pastoor Petersstraat 180Toegang gratis

Page 11: Beeldverslag CKE 2012

13 - 15 APRIL

KindertheaterweekendKijken, genieten en zelf aan de slag. Een weekend vol kinderproducties van de theaterschool van CKE en SPAN (de jonge theatergroep van Hetpaarddatvliegt). Ook is er een workshop toneel en een presentatie van kindertoneel Meerhoven.

RESULTAATDeelnemers 30Bezoekers 200+Locatie CKE StratumsedijkSamenwerking n.v.t.

Page 12: Beeldverslag CKE 2012

13 - 15 APRIL + 9 - 11 NOVEMBER

KamermuziekweekendJonge strijkers en andere jeugdige musici leren gedurende het weekend onder leiding van CKE-docenten samen spelen in een kamermuziekensemble. Op de laatste dag is er een eindpresentatie in de concertzaal.

RESULTAATDeelnemers 45Bezoekers 280Locatie CKE Pastoor PetersstraatSamenwerking n.v.t.

Page 13: Beeldverslag CKE 2012

22 APRIL + 7 OKTOBER + 2 DECEMBER

CKE CaféIn 2012 vinden de eerste edities van een inmiddels succesvol initiatief plaats: het CKE Café. Een laagdrempelig open podium op de eerste (koop)zondag van de maand, in Café Berlage. Amateurkunstenaars (van CKE en daarbuiten) betreden het podium tijdens deze gratis toe-gankelijke middagen. Onder meer een bigband, singer-songwriters en pop- en rockbands.

RESULTAATDeelnemers 58Bezoekers 300+Locatie Café BerlageSamenwerking SingShop, Van Maerlant Lyceum en vele amateurkunstenaars uit de regio

Page 14: Beeldverslag CKE 2012

26 APRIL

Solo’s in Zuid (regionale voorronde)

CKE organiseert een van de regionale voorrondes van monologenwedstrijd Solo’s in Zuid. Deelnemers staan met hun verhaal tien minuten alleen op het podium en strijden om een plaats in de fi nale enkele weken daarna.

RESULTAATDeelnemers 8Bezoekers 45Locatie CKE StratumsedijkSamenwerking Kunstbalie en Factorium

Page 15: Beeldverslag CKE 2012

19 + 20 MEI

Festival ParkdansTijdens het Festival Parkdans is de CKE-dansschool vertegenwoordigd met een opvallende, kleurrijke kubus waar dansers uit komen. Het dansfestival duurt 6 dagen en speelt zich af in en rond het Parktheater.

RESULTAATDeelnemers 37Bezoekers 1.000+Locatie Parktheater en StadswandelparkSamenwerking Parktheater, Kunstbalie en dansscholen

Page 16: Beeldverslag CKE 2012

28 + 29 MEI

Voorstelling Peer GyntIn theater De Schalm in Veldhoven spelen CKE-acteurs van alle leeftijden het familie-spektakel Peer Gynt. Deze grootse productie met live muziek is gebaseerd op het bekende toneelstuk van de Noorse schrijver Hendrik Ibsen en geïnspireerd door de wereldberoemde suite van Edvard Grieg.

RESULTAATDeelnemers 21Bezoekers 550Locatie Theater De Schalm (Veldhoven)Samenwerking Theater De Schalm

Page 17: Beeldverslag CKE 2012

2 + 3 JUNI

Voorstelling TheaterlabTijdens theaterfestival Havenwerk in Deventer doen jongeren van de CKE-theaterschool mee aan theaterwedstrijd REGATTA. Naast spelen draait het ook om kijken en luisteren naar en leren van andere deelnemers.

RESULTAATDeelnemers 9Bezoekers 175Locatie Festival HavenwerkSamenwerking Stichting Netwerk Jeugdtheaterscholen (organisator theaterwedstrijd REGATTA tijdens Festival Havenwerk)

Page 18: Beeldverslag CKE 2012

2 - 9 JUNI

Week van de Amateurkunst (WAK)Als organisator van de landelijke Week van de Amateurkunst in en voor Eindhoven, brengt CKE amateurkunst naar het publiek toe, in plaats van andersom. Dit gebeurt door aan te haken bij bestaande evenementen zoals Muziek op de Dommel en op vele andere plaatsen in de stad podia te creëren voor amateurkunstenaars uit alle kunstdisciplines. Ook de eigen locaties van CKE worden ‘volgeprogrammeerd’ met tentoonstellingen, voorstellingen en concerten.

RESULTAATDeelnemers n.b.Bezoekers n.b.Locatie Beide locaties CKE en vele locaties in de stadSamenwerking WAK Nederland, organisaties van evenementen in de stad en vele amateurkunstenaars en verenigingen uit Eindhoven en omgeving

Page 19: Beeldverslag CKE 2012

3 JUNI

Muziek op de DommelCKE verzorgt als organisator van de Week van de Amateurkunst meerdere optredens op het WAK-podium, dat deel uitmaakt van het festivalterrein van Muziek op de Dommel. Er is onder andere een presentatie van de CKE-musicalproductie Philips.

RESULTAATDeelnemers 68Bezoekers 250Locatie FestivalterreinSamenwerking Muziek op de Dommel

Page 20: Beeldverslag CKE 2012

10 JUNI

Jongerentheaterfestival LINKJonge theatermakers van CKE doen mee aan dit theaterfestival in het gebouw van het Zuidelijk Toneel in Tilburg, georganiseerd door Kunstbalie. Een unieke kans voor Brabants talent om zich aan het grote publiek te presenteren.

RESULTAATDeelnemers 13Bezoekers 200+Locatie Zuidelijk Toneel (Tilburg)Samenwerking Kunstbalie

Page 21: Beeldverslag CKE 2012

14 - 17 JUNI

Musical PhilipsPhilips - Het verhaal van een lichtstad: een grootse musicalproductie waaraan CKE-cursisten van jong tot oud aan meedoen. De musical gaat over de opkomst van het bedrijf Philips en wat het voor de stad Eindhoven heeft betekend. Natuurlijk gespeeld in de Philipszaal van het Parktheater.

RESULTAATDeelnemers 120Bezoekers 2.300Locatie ParktheaterSamenwerking Philips, Parktheater en PopEi

Page 22: Beeldverslag CKE 2012

24 JUNI

Kamermuziek in ’t GroenTijdens dit eendaags kamermuziekfestival in het Stadswandelpark zijn op vijf podia optredens van (inter)nationale musici. Ook het talent van CKE is vertegenwoordigd. Zij presenteren zich op het familiepodium.

RESULTAATDeelnemers 18Bezoekers 200+Locatie StadswandelparkSamenwerking Muziekgebouw Frits Philips en Dynamo

Page 23: Beeldverslag CKE 2012

26 JUNI

DrumnightEen seizoensafsluiting van de slagwerkafdeling van de CKE-muziekschool in PopEi. De leerlingen en cursisten laten horen wat ze in het afgelopen schooljaar hebben geleerd.

RESULTAATDeelnemers 40Bezoekers 100+Locatie PopEiSamenwerking n.v.t.

Page 24: Beeldverslag CKE 2012

2 SEPTEMBER

Hallo Cultuur!Op de eerste zondag van september zetten culturele instellingen in Eindhoven hun deuren gratis open voor het publiek. CKE is zelf niet open, maar presenteert zich op meerdere plaatsen in de stad. Onder andere in het Parktheater, bij de Ontdekfabriek en de Effenaar.

RESULTAATDeelnemers n.b.Bezoekers n.b.Locatie Effenaar, De Ontdekfabriek en ParktheaterSamenwerking Eindhoven365, Uit in Eindhoven, Effenaar, De Ontdekfabriek en Parktheater

Page 25: Beeldverslag CKE 2012

9 SEPTEMBER

Cultuurdag ‘Kom naar China’Een feestelijke Chinese dag, onder andere naar aanleiding van 40 jaar diplomatieke betrekkingen tussen China en Nederland en het eerste lustrum van de Chinees-Europese kunstacademie in Eindhoven. Met muziek, dans, een jeugdtalentshow, seminars, workshops en tentoonstellingen.

RESULTAATDeelnemers 194Bezoekers 325Locatie CKE Pastoor PeterstraatSamenwerking Chinese gemeenschap en ambassade

Page 26: Beeldverslag CKE 2012

21 OKTOBER

Nederlands BlazersensembleHet jongNBE speelt in de concertzaal van CKE ‘Op weg naar het Nieuwjaarsconcert 2013’ dat onderdeel is van de jaarlijkse compositiewedstrijd van het Nederlands Blazersensemble en de VARA. Aan de compositiewedstrijd voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar doen ook CKE-leerlingen mee.

RESULTAATDeelnemers 28Bezoekers 280Locatie CKE Pastoor PetersstraatSamenwerking Nederlands Blazersensemble, VARA en Muziekgebouw Frits Philips

Page 27: Beeldverslag CKE 2012

10 - 17 NOVEMBER

GLOW for KIDSTijdens GLOW 2011 waren het duizend lampenkappen boven de Markt. Dit jaar tweeduizend vrolijke, door Eindhovense basisschoolleerlingen gemaakte bloemen met LED-verlichting. Het Karel Vermeerenplantsoen wordt omgetoverd in een bloemenzee van licht en opgeno-men in de offi ciële route van het lichtkunstfestival. De organisatie van het scholenproject is in handen van CultuurStation.

RESULTAATDeelnemers 2.000Bezoekers 450.000Locatie Karel VermeerenplantsoenSamenwerking GLOW, Eindhoven365 en CultuurStation

Page 28: Beeldverslag CKE 2012

11 NOVEMBER

Finale concours TROMP PercussionFestival TROMP Percussion wordt afgesloten met de fi nale van een concours voor veelbelovend percussie- en slagwerktalent. Voor CKE-leerlingen zijn kaarten beschikbaar gesteld, zodat zij kunnen kijken, luisteren, leren en genieten van slagwerk en percussie op hoog niveau.

RESULTAATDeelnemers 50Bezoekers 600Locatie Muziekgebouw Frits PhilipsSamenwerking Stichting Tromp Muziek Biënnale, percussiefestival TROMP en Muziekgebouw Frits Philips

Page 29: Beeldverslag CKE 2012

18 NOVEMBER

Marcus en MoMarcus en Mo is een tentoonstelling van het Eindhoven Museum in de Steentjeskerk. Marcus, een tienjarige uit 1312, en Mo, een jongere uit 2012, nemen bezoekers van de expo mee naar het Eindhoven uit hun tijd. In het weekend zijn er muzikale optredens, waar ook leerlingen van de CKE-muziekschool aan meewerken.

RESULTAATDeelnemers 27Bezoekers 300Locatie SteentjeskerkSamenwerking Eindhoven Museum

Page 30: Beeldverslag CKE 2012

15 DECEMBER

Kerstconcert in de CathrienInmiddels een traditie, het kerstconcert in de Eindhovense stadkerk. Met vele leerlingen van CKE - zangers en muzikanten van jong tot oud - die optreden. Het is sfeervol en warm en in de pauze is er heerlijke glühwein voor de bezoekers.

RESULTAATDeelnemers 154Bezoekers 400+Locatie St. CatharinakerkSamenwerking Muziek in de Cathrien

Page 31: Beeldverslag CKE 2012

19 + 21 DECEMBER

Inloop- en clubavond DJ SchoolIn aanloop naar nieuw te starten cursussen zet de DJ School onder leiding van Lady Aïda de deuren open voor het publiek. Voor wie zich wil oriënteren en voor wie wil komen luisteren naar wat de cursisten hebben geleerd. Tot middernacht gaan op de clubavond in PopEi de voetjes van de vloer op de beats van de DJ’s.

RESULTAATDeelnemers 48Bezoekers 150Locatie PopEiSamenwerking Lady Aïda (Rebelbass)